Rosyjscy kibice chcą 12 VI przemaszerować przez Warszawę
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Rosyjscy kibice chcą 12 VI przemaszerować przez Warszawę
Widać propaganda tefauenu , gówno prawdy itp.powoli odnosi efekty.Jak Polacy chcą uczcić swoje święto narodowe to od razu nazywani są faszystami i media już dużo wcześniej pokazują sprawę w takim świetle ,żeby władza się nie pierdoliła i pacyfikowała bandę"faszystów" bez zbędnego pierdolenia ,gdyż tak czy siak w telewizji każdy Kowalski zobaczy materiał o tym ,że dzielna policja połączona z antifą i komunistami uratowała kraj przed kataklizmem.Dla mnie jako Polaka niepojęte jest to ,żeby ruski w takich okolicznościach obchodzili w Polsce swoje święto.Jak widać lizodup Tusk upada coraz niżej pozwalając na rzeczy ,które są policzkiem dla narodu polskiego.
Wpisów zwolenników multi-kulti nawet nie zamierzam komentować.
Wpisów zwolenników multi-kulti nawet nie zamierzam komentować.
Kibice.net -siedlisko wszelakiego zła.
Od paru lat sledze to forum i dopiero teraz sie zarejstrowalem
Powiem tak.c*** mnie strzela jak slysze o tym ruskim scierwie.
Moj dziadek zostal zamordowany bo walczyl o Wolna Polske ,babcia zostala zeslana na kilka lat na Sybir.Dlatego Slask Wroclaw (w mojej osobie i nie tylko) jedzie 12 czerwca do Warszawy napierdalac ruska holote i powiem Wam ,ze mam rodzine,4-letnia corke,prace itd.
I wali mnie ryzy c*** i jego przydupasy,Jestem patriota z krwi i kosci,moga mnie zamknac i dac 10lat zakazu stadionowego a i tak zdania nie zmienie,bedziemy lac ruskich najpierw u nas we Wroclawiu pozniej w Warszawie.
dziekuje za uwage
Powiem tak.c*** mnie strzela jak slysze o tym ruskim scierwie.
Moj dziadek zostal zamordowany bo walczyl o Wolna Polske ,babcia zostala zeslana na kilka lat na Sybir.Dlatego Slask Wroclaw (w mojej osobie i nie tylko) jedzie 12 czerwca do Warszawy napierdalac ruska holote i powiem Wam ,ze mam rodzine,4-letnia corke,prace itd.
I wali mnie ryzy c*** i jego przydupasy,Jestem patriota z krwi i kosci,moga mnie zamknac i dac 10lat zakazu stadionowego a i tak zdania nie zmienie,bedziemy lac ruskich najpierw u nas we Wroclawiu pozniej w Warszawie.
dziekuje za uwage
-
-
Nasz Marsz Niepodległosci te brudy z anhivy zechieli blokować a ruskiego marszu już nie zamierzają pajace?
GOOD NIGHT left SIDE!
-
Myślę że pewne decyzyjne osoby dokładnie to przemyślą i że nie będzie "Huzia na józia"
Dlaczego akurat teraz pozamykali osoby z góry z Legii i jej zgód?
Bo oni w razie czego mieliby dowodzić w tej akcji. Tu nie można pierdolić jak Beck "że najcenniejszą rzeczą dla narodów jest honor" bo znowu wyjdziemy na tym jak zabłocki na mydle. Tak jak trzeba było z Hitlerem iść napierdalać Ruskich aż do Japonii tak teraz trzeba przeanalizować to wszystko i się nie podpdalać. Bo jeśli z tym specnazem to prawda, to szykuje się grubsza akcja a nie sądze by Putin ich tam wysyłał dla swojego dobrego samopoczucia, tylko dlatego że obili parunastu polskich kiboli.
To już jest polityka..
Dlaczego akurat teraz pozamykali osoby z góry z Legii i jej zgód?
Bo oni w razie czego mieliby dowodzić w tej akcji. Tu nie można pierdolić jak Beck "że najcenniejszą rzeczą dla narodów jest honor" bo znowu wyjdziemy na tym jak zabłocki na mydle. Tak jak trzeba było z Hitlerem iść napierdalać Ruskich aż do Japonii tak teraz trzeba przeanalizować to wszystko i się nie podpdalać. Bo jeśli z tym specnazem to prawda, to szykuje się grubsza akcja a nie sądze by Putin ich tam wysyłał dla swojego dobrego samopoczucia, tylko dlatego że obili parunastu polskich kiboli.
To już jest polityka..
-
[link]
Panowie, nie mozemy pozostac obojetni wobec takiej sytuacji, doskonale o tym wiecie. Mankamentem, ktory moze nam doskierwac jest brak organizacji ale mam nadzieje, ze to wszystko ogarniemy. 12 czerwca kazdy w Warszawie
Panowie, nie mozemy pozostac obojetni wobec takiej sytuacji, doskonale o tym wiecie. Mankamentem, ktory moze nam doskierwac jest brak organizacji ale mam nadzieje, ze to wszystko ogarniemy. 12 czerwca kazdy w Warszawie
-
-
Powtórze to co austryjacy napisali przed EURO 2008:
Jedyny pozytyw to, to że Ruscy i Chorwaci spuszczą w******* naszej policji.
Panowie policjanci (sic)i co czytacie to forum brać L4, trzeba było nie zamykać polskich chuliganów, oni by załatwili za was sparwę, teraz won na [link], i martwic sie o całość swojej skóry.
I nie ma znaczenia czy spuszczą wam w******* FSB, Specnaz czu rosyjscy hools. Ja bede siedział przed telewizorem i śmiał sie do rozpuku. Mnie i paru moich kolegów tam nie bedzie( i nie dlatego że Widzew ma jakies układy z CSKA. Kadra to kadra). Pamietajcie pieski kto sieje wiatr ten zbiera burzę.
PS. Ciekawi mnie postawa greków. Sami wielkimi wojownikami nie są, ale wprawę po ostatnim kryzysie w rzucaniu koktajlami mają.
Panowie policjanci (sic)i co czytacie to forum brać L4, trzeba było nie zamykać polskich chuliganów, oni by załatwili za was sparwę, teraz won na [link], i martwic sie o całość swojej skóry.
I nie ma znaczenia czy spuszczą wam w******* FSB, Specnaz czu rosyjscy hools. Ja bede siedział przed telewizorem i śmiał sie do rozpuku. Mnie i paru moich kolegów tam nie bedzie( i nie dlatego że Widzew ma jakies układy z CSKA. Kadra to kadra). Pamietajcie pieski kto sieje wiatr ten zbiera burzę.
PS. Ciekawi mnie postawa greków. Sami wielkimi wojownikami nie są, ale wprawę po ostatnim kryzysie w rzucaniu koktajlami mają.
Hotel Rosjan na Krakowskim Przedmieściu (przy Zamku Królewskim - siedzibie Królów Polskich), 10 czerwca miesięcznica Smoleńska (pluli i wyzywali małolaci Krzyż), a teraz "kibice" z Rosji zorganizują blokadę pewnie (też poplują, powyzywają starszych ludzi i dadzą im klapsy), rząd będzie miał pretekst aby ukazać Kaczyńskiego (zabili mu brata) jako człowieka szalonego, porywczego, antagonistycznie nastawionego do Putina. Same sukcesy dla PO, uderzą w jedyną opozycję parlamentarną, profity medialne i papka na kolejne 3 lata.
11 listopada w dzień Niepodległości nazywali Nas Faszystami z Ciemnogrodu, dziś słyszę z ust Donalda, że nie widzi nic złego w świętowaniu w Warszawie (na polskiej ziemi) przez spokojnych Rosjan nic złego i ufa Im. [cyt.] "Premier Donald Tusk wierzy w zapewnienia przedstawicieli rosyjskich kibiców i "nie sądzi, aby stwarzali zagrożenie". Jeśli już szukać gdzieś zagrożenia to wśród ludzi z różańcami i polskimi flagami, którzy zakłócają porządek publiczny swoimi modłami." [cyt. za [link]].
Przypomina mi się jak kibice Legii obśmiali wystawionych do wiatru jakieś minimum 2 tys policjantów po odwołaniu meczu Legia-Wisła o Superpuchar. Zawinęli chłopaków raczej po to aby nie było komu organizować akcji (wspomnę, ze Staruch wysłał akt oskarżenia do Trybunału Sprawiedliwości w UE o jego wcześniejsze "ustawione posadzenie").
Jak wspomniałem, pożywkę będzie miał Tusk 10 czerwca ze Smoleńskiem i obsmaruje Kaczyńskiego, dwa dni później z Putinem doprowadzą do zamieszek. Rosjanom dadzą wolną rękę, a Nas czeka walka z koalicją Rosja (kibice i prowokatorzy FSB & milicja tuska).
Wypowiedzi przedstawiciela kibiców rosyjskich jasno określają jak się sprawy potoczą, [cyt.]
" Przemarsz tak czy inaczej będzie. Nieważne – oficjalnie, czy nie. Kibice i tak pójdą. Niech lepiej władze wiedzą i na całej trasie przemarszu postawią policję. Będzie się to wtedy odbywać w sposób uzgodniony i mniej chaotyczny. A poza tym kibice obu drużyn zostaną rozdzieleni."
zupełnie jak na Marszu, tam chroniono Niemców 11 listopada, a teraz ochronka dla Rosjan. Jeśli chodzi o Nas to standardowo: pałki, gaz, polewaczki, teleskopówy tajniaków, gumowe kule i może w końcu uda im się użyć LRADA (pociski Hz), jeśli o czymś zapomniałem to przepraszam.
Media zakłamują rzeczywistość, albo przemilczają fakty.
Jeśli Nas nie będzie to matoł zacznie się napinać, a bęcki wyłapią przypadkowi ludzie.
Jak każdy z Nas czułby się wiedząc, że nie ma Nas tu gdzie powinniśmy być, oszukując samego siebie ?
Życzę sobie aby ktoś Nas "ogarnął" 12 czerwca bo żywioł byłby dobry gdyby Nas było około 100 tys a to nie realne.
11 listopada w dzień Niepodległości nazywali Nas Faszystami z Ciemnogrodu, dziś słyszę z ust Donalda, że nie widzi nic złego w świętowaniu w Warszawie (na polskiej ziemi) przez spokojnych Rosjan nic złego i ufa Im. [cyt.] "Premier Donald Tusk wierzy w zapewnienia przedstawicieli rosyjskich kibiców i "nie sądzi, aby stwarzali zagrożenie". Jeśli już szukać gdzieś zagrożenia to wśród ludzi z różańcami i polskimi flagami, którzy zakłócają porządek publiczny swoimi modłami." [cyt. za [link]].
Przypomina mi się jak kibice Legii obśmiali wystawionych do wiatru jakieś minimum 2 tys policjantów po odwołaniu meczu Legia-Wisła o Superpuchar. Zawinęli chłopaków raczej po to aby nie było komu organizować akcji (wspomnę, ze Staruch wysłał akt oskarżenia do Trybunału Sprawiedliwości w UE o jego wcześniejsze "ustawione posadzenie").
Jak wspomniałem, pożywkę będzie miał Tusk 10 czerwca ze Smoleńskiem i obsmaruje Kaczyńskiego, dwa dni później z Putinem doprowadzą do zamieszek. Rosjanom dadzą wolną rękę, a Nas czeka walka z koalicją Rosja (kibice i prowokatorzy FSB & milicja tuska).
Wypowiedzi przedstawiciela kibiców rosyjskich jasno określają jak się sprawy potoczą, [cyt.]
" Przemarsz tak czy inaczej będzie. Nieważne – oficjalnie, czy nie. Kibice i tak pójdą. Niech lepiej władze wiedzą i na całej trasie przemarszu postawią policję. Będzie się to wtedy odbywać w sposób uzgodniony i mniej chaotyczny. A poza tym kibice obu drużyn zostaną rozdzieleni."
zupełnie jak na Marszu, tam chroniono Niemców 11 listopada, a teraz ochronka dla Rosjan. Jeśli chodzi o Nas to standardowo: pałki, gaz, polewaczki, teleskopówy tajniaków, gumowe kule i może w końcu uda im się użyć LRADA (pociski Hz), jeśli o czymś zapomniałem to przepraszam.
Media zakłamują rzeczywistość, albo przemilczają fakty.
Jeśli Nas nie będzie to matoł zacznie się napinać, a bęcki wyłapią przypadkowi ludzie.
Jak każdy z Nas czułby się wiedząc, że nie ma Nas tu gdzie powinniśmy być, oszukując samego siebie ?
Życzę sobie aby ktoś Nas "ogarnął" 12 czerwca bo żywioł byłby dobry gdyby Nas było około 100 tys a to nie realne.
-
A ja Ci gratuluję, że już z góry wiesz, że będziesz siedział w kapciach i wpieprzał popcorn przed TV oglądając w TVN24 relacje z Warszawy jak Ruskie kroją naszych z popularnym u niech hasłem "bij Lacha" (dla informacji dla nie wtajemniczonych, od wiek wieków Ruskie nazywają nas Lachami). Nie mówię , że tak będzie, ale może być. Zmierzam do tego , że trzeba temat monitować, żeby potem nie żałować. Pamiętam, że sam nie byłem przekonany czy jechać stolycy na ostatni Marsz Niepodległości a szybko się okazało że to była dobra decyzja. Wielu kolesi żałowało, że nie pojechali, oglądając relacje i dochodzące wieści o wyczynach szkopów z Antify mówili ,że aż ich nosiło. Sam nie jestem wrogiem narodu rosyjskiego, bardziej poczynań ich władz (pejsatą pseudoelitę rosyjskojezyczną bliską powiązaną ze światową finansjerą żydowską ). Więc powtarzam trzymać rękę na pulsie.benyRBHOpoczno pisze:Powtórze to co austryjacy napisali przed EURO 2008:
Panowie policjanci (sic)i co czytacie to forum brać L4, trzeba było nie zamykać polskich chuliganów, oni by załatwili za was sparwę, teraz won na chorobowe, i martwic sie o całość swojej skóry.
-
ja osobiście myślę, że o ile na stadionie nie powinno nas być o tyle, na mieście, w dniu każdego "naszego" meczu powinniśmy być, nie zważając na tą pseudo kadrę, tylko na naszą reputacje i nie pozwolenie by grecy, ruscy czy inne wynalazki chodziły i robiły co chciały na naszym terenie.
-
Czy jest jakaś informacja jaką trasą mają / chcą iść ruscy? Chodzi mi o to czy planują się przechadzać pod pałacem prezydenckim?
rotr pisze:Czy jest jakaś informacja jaką trasą mają / chcą iść ruscy? Chodzi mi o to czy planują się przechadzać pod pałacem prezydenckim?
[cyt.]"Jak potwierdził Dariusz Drzał, oficer łącznikowy policji, związek kibiców z Rosji zwrócił się z prośbą o umożliwienie przemarszu 12 czerwca. Tego dnia Rosjanie obchodzą święto narodowe. - Komenda stołeczna przygotowała 4-5 alternatywnych tras przemarszu w zależności od ilości rosyjskich kibiców i od miejsca, gdzie zostaną zakwaterowani - powiedział."
Za: [link]
Albo Pójdą od Pałacu Kultury (daru ich kata dla Narodu Polskiego prosto na stadion, albo co pewniejsze, aby pohańbić Nas wyruszą z pod Bristolu czy okolic na Krakowskim Przedmieściu.
-
Co to wogole za rozkminki, ze ruskie są naszymi przyjaciolmi, przyjezdają na marsze nacjonalistow itd... zeby wychodzic z tego załozenia to w Polsce nikt by sie nie bił miedzy sobą bo przeciez jestesmy Polakami
-
Jesli już dojdzie do tego marszu Ruskich to trzeba wiedziec żę przypadkowych osob od nich tam nie bedzie..to prowokacja..to widac odrazu(Ciekawe czy gdyby bylo euro u ruskich zgodzili by sie na marsz Polakow na placu czerwonym w rocznice katynia?.)..zeby zatrzymac ich..trzeba ich wylapywac zanim zrobia spora mase ludzi bo pozniej beda problemy..wiadomo ze beda problemy zeby dojechac do Wawy(psy,cba,cbs,granicza i c*** tam wie kto jeszcze)..ale Legia sam nic nie zrobi a maja jeszcze swoje problemy o Polonii nie mowie..wiec potrzebna ekipa z 11-11-11..;)
Moje Serce Bije z Prawej Strony...
Good Night Left Side..!
Good Night Left Side..!
-
Panowie zanim zaczniecie cos dzialac i wystawiac sie pod kamery tvnu milicji i innych instytucji zastanowcie sie troche i pomyslcie.Rudy to j***** lis ktory tylko czeka na taka grande a wtedy wszystkie ruchy z jego strony beda dozwolone.Kazdy marsz sie kiedys konczy a wtedy mozna dzialac pod oslona nocy bez kamer i obserwatorow.Chca swietowac rozpad zsrr niech swietuja a kacapom ktorzy przyjada szukac wrazen trzeba je zapewnic.Nie zapominajcie ze wsrod rosjan sa tacy ktorzy walcza z Putinem tak jak my z rudym scierwem i to nie oni sa naszymi wrogami.Nie dac sie sprowokowac i nie wolno dac sie pozamykac bo to tylko o to chodzi.
p.s
Czy w Krakowie na czas euro szykuje sie jakies zawieszenie broni?
p.s
Czy w Krakowie na czas euro szykuje sie jakies zawieszenie broni?
MSW Rosji poinformowało również, że strona polska nie ma nic przeciwko przemarszom rosyjskich kibiców ulicami Warszawy i Wrocławia, jeśli oczywiście nie będą skandować nacjonalistycznych i ekstremistycznych haseł.
[link]
ciekawe co zrobia ,,nasi'' wlodarze w chwili gdy kilkaset osob z tego tlumu zacznie skandowac takie hasla? to sa jaja, powoli przyzwyczajam sie do mysli ze jestem obywatelem drugiej kategorii we wlasnym kraju. Ale chvj kondonek powiedzial ze bolszewicy sa grzeczni to 70% tego oglupialego narodu mu przyklasnie, w koncu zamkneli tego narkodilera Starucha-przyjaciela Jarka.K.
[link]
ciekawe co zrobia ,,nasi'' wlodarze w chwili gdy kilkaset osob z tego tlumu zacznie skandowac takie hasla? to sa jaja, powoli przyzwyczajam sie do mysli ze jestem obywatelem drugiej kategorii we wlasnym kraju. Ale chvj kondonek powiedzial ze bolszewicy sa grzeczni to 70% tego oglupialego narodu mu przyklasnie, w koncu zamkneli tego narkodilera Starucha-przyjaciela Jarka.K.
Osobiście po prostu nie rozumiem jak można nazwać Ruskich przyjaciółmi Polaków?! Ruscy czy to za carów czy to za czasów bolszewików byli wrogami Polski, podobnie jak szwaby, którzy są naszymi "odwiecznymi" wrogami, a Wy chcecie (co niektórzy) jeszcze im pozwolić, aby oni świętowali swoje święto narodowe w Polsce? Jest to istny pstryczek dla nas Polaków i nie można im w żaden sposób pozwolić na ten marsz! Myślę, że damy popalić ruskiej kurwie 12 czerwca! Do zobaczenia! 14!
-
Dokładnie komuch czy nacjonalista , to dalej Rusek

Dla Rudego i Komorowskiego to są przyjaciele z Moskwy. 10 kwietnia zrobili taką akcję, że sam Komorowski nie krył podziwu: http://www.youtube.com/watch?v=71AJssuOmBI (m. in. dlatego zdjęli tv TRWAM z multipleksu).
To, że Kacapy będą maszerować tzn., że My już Jesteśmy jako Kraj Rosyjską Strefą Wpływów. Zobaczcie jaka jest nagonka na USA i Obamę za "polskie obozy", a Rotfeld jako przedstawiciel MSZ nawet nie zająknął się aby zaprotestować, choć MSZ robił napinkę, że nie pozwolą nikomu zakłamywać historii.
Ten rząd i prezydent, całe to czerwone zaprzedane towarzystwo podlewane medialną papką nie będzie decydowało za Polaków. Jeśli pozwolimy Rosjanom paradować 12 czerwca, to jaką mamy pewność, że nie zorganizują nam obchodów 17 września, albo rocznic rozbiorów?
To, że Kacapy będą maszerować tzn., że My już Jesteśmy jako Kraj Rosyjską Strefą Wpływów. Zobaczcie jaka jest nagonka na USA i Obamę za "polskie obozy", a Rotfeld jako przedstawiciel MSZ nawet nie zająknął się aby zaprotestować, choć MSZ robił napinkę, że nie pozwolą nikomu zakłamywać historii.
Ten rząd i prezydent, całe to czerwone zaprzedane towarzystwo podlewane medialną papką nie będzie decydowało za Polaków. Jeśli pozwolimy Rosjanom paradować 12 czerwca, to jaką mamy pewność, że nie zorganizują nam obchodów 17 września, albo rocznic rozbiorów?
-
Ostatnie zatrzymanie "Starucha" i TB sa po to zeby donek mogl spac spokojniej w zwiazku z tym mecze.
RAZ SIERPEM RAZ MLOTEM W CZERWONA HOLOTE!
RAZ SIERPEM RAZ MLOTEM W CZERWONA HOLOTE!

[link]
-
ciekawi mnie , jak to liczbowo bedzie wygladalo , skoro oni maja darmowy pociag , to raczej zjedzie się ich raczej napewno grubo ponad 10 tys jak nie ponad 20 tys a jeszcze bardziej ciekawi mnie ile bedzie wynosila nasza mobilizacja i osobiscie ciezko mi uwierzyc ze wsrod tej poje**nych czerwonych skur**synow beda same huligany , predzej bedzie tam wiecej omonowcow niz zwyklych stadionowych awanturnikow , a co gorsza nasza milicja raczej nie bedzie taka odwazna by sprawdzac czy wieksze grupki ruskich c**** , przez co bez problemu wniosa roznej masci sprzetu ,
wiadomo cos na temat terminu tego marszu ?
wiadomo cos na temat terminu tego marszu ?
""W ogóle ,w tamtych latach liczyła się tylko "Tarnovia" .Kibice tej drużyny byli w zdecydowanej większości.Późniejsze sukcesy Unii , sekcja żużlowa , napływ nowej ludności do Tarnowa, zanikanie tradycji mieszczańskich spowodowała że sytuacja się odwróciła .""
-
Ruscy mają dotowane pociągi i samoloty, więc można się ich spodziewać i 30 tyś. Nie uprzedzając wypadków- u ruskich bodajże w 2018 są MŚ a jedną z aren jest Królewiec, więc co zasieją dziś to zbiorą wówczas...
Proponuję niektórym forumowiczom pierdolniecie się młotkiem w głowę lub kubeł zimnej wody, zanim znów napiszą coś "mondrego"!
STOP INTERNETOWEJ NAPINCE!
Katyński las- ponury grobowiec, gdzie nasi Żołnierze- legli z kulą w głowie...
STOP INTERNETOWEJ NAPINCE!
Katyński las- ponury grobowiec, gdzie nasi Żołnierze- legli z kulą w głowie...
-
No ale ruscy musza tez miec wizy (czy dla posiadaczy biletow zniesiono ten wymog?)
Zwykle na ruska kadre jada zarobasy czy zwykli ludzie, duzo emigrantow oczywiscie tez, bo ogarnieta wiara, jak i u nas, do finansowych krezusow nie nalezy a taki wypad na Euro to jednak beda koszty, mimo dotowanego transportu.
Zwykle na ruska kadre jada zarobasy czy zwykli ludzie, duzo emigrantow oczywiscie tez, bo ogarnieta wiara, jak i u nas, do finansowych krezusow nie nalezy a taki wypad na Euro to jednak beda koszty, mimo dotowanego transportu.
Ruch Narodowy
To Nam Rząd wprowadził Stan Wojenny na czas trwania Euro12. Jak inaczej rozumieć wojsko na ulicy.. .
Od piątku na czas trwania Euro 2012 żołnierze Żandarmerii Wojskowej otrzymają uprawnienia policji. Będą mogli zatrzymać i wylegitymować każdą osobę na ulicy.
W związku z zarządzeniem premiera Donalda Tuska od 1 czerwca do 5 lipca żołnierze żandarmerii będą mogli między innymi wylegitymować każdą osobę, zatrzymać ją w razie uzasadnionego podejrzenia popełnienia przestępstwa, dokonać kontroli osobistej, a gdy ktoś nie podporządkuje się poleceniom, zastosować środki przymusu bezpośredniego, a nawet użyć broni palnej.
Na co dzień uprawnienia ŻW są znacznie węższe. Kompetencje żandarmerii ograniczają się właściwie do podejmowania działań wobec żołnierzy w służbie czynnej, pracowników wojska (w ściśle określonych przypadkach), a także osób przebywających na terenach wojskowych.
W czasie trwania Euro 2012 żołnierze ŻW będą prowadzić głównie działanie prewencyjne (przede wszystkim patrole) oraz pomagać policyjnej drogówce. Ponadto policyjnych antyterrorystów będzie wspierać kilkudziesięciu żołnierzy z oddziału specjalnego ŻW w Warszawie, a przy zabezpieczeniu Euro 2012 wykorzystane zostaną samochody opancerzone.
Źródło:
[link]
Od piątku na czas trwania Euro 2012 żołnierze Żandarmerii Wojskowej otrzymają uprawnienia policji. Będą mogli zatrzymać i wylegitymować każdą osobę na ulicy.
W związku z zarządzeniem premiera Donalda Tuska od 1 czerwca do 5 lipca żołnierze żandarmerii będą mogli między innymi wylegitymować każdą osobę, zatrzymać ją w razie uzasadnionego podejrzenia popełnienia przestępstwa, dokonać kontroli osobistej, a gdy ktoś nie podporządkuje się poleceniom, zastosować środki przymusu bezpośredniego, a nawet użyć broni palnej.
Na co dzień uprawnienia ŻW są znacznie węższe. Kompetencje żandarmerii ograniczają się właściwie do podejmowania działań wobec żołnierzy w służbie czynnej, pracowników wojska (w ściśle określonych przypadkach), a także osób przebywających na terenach wojskowych.
W czasie trwania Euro 2012 żołnierze ŻW będą prowadzić głównie działanie prewencyjne (przede wszystkim patrole) oraz pomagać policyjnej drogówce. Ponadto policyjnych antyterrorystów będzie wspierać kilkudziesięciu żołnierzy z oddziału specjalnego ŻW w Warszawie, a przy zabezpieczeniu Euro 2012 wykorzystane zostaną samochody opancerzone.
Źródło:
[link]
hehehe pokaz sily tuska , jebana ku*** wypusci tysiace policyjnych kurw i bedzie lapanka za byle gowno ,ciekawe jak beda traktowani przyjezdni w momencie kiedy beda sie awanturowac ,zapewne pouczenie a polaka do ciurmy j***** tusk swoich na ostro a przyjezdnych beda glaskac po glowach zeby nie bylo wstydu w europie
-
dawac ku*** stan wyjatkowy, wojenny i godzine policyjna !Jak pisze:To Nam Rząd wprowadził Stan Wojenny na czas trwania Euro12. Jak inaczej rozumieć wojsko na ulicy.. .
Źródło:
[link]
Dla Polaków godzina nocna 22 i kto na ulicy pod mur !
-
Panowie Tusk wie więcej od nas o prawdziwej sytuacji w kraju. On nie jest głupi, widzi, co się dzieje w Grecji i w Hiszpani i wie, że u nas może dojść za pewien czas do tego samego. Ma również świadomość tego, jaką stanowimy siłę. Teraz za wszelką cenę stara się wyeliminować osoby mogące mu zagrozić. Każdy widzi jaką prasę robią TV Trwam, Kaczyńskiemu i prawicowym środowiskom. Myślicie, że to przypadek?
Wiecie, co działo się po Marszu Niepodległości, jaka była nagonka w mediach i te próby zakazania organizacji marszów w przyszłości. Teraz sytuacja jest prosta. Tusk zezwolił na przemarsz ruskich, bo wie, że kibole i inne środowiska prawicowe będą chciałby marsz zablokować, więc liczy na zadymę. Dzięki jakiejkolwiek awanturze będzie mógł pokazać głupiemu społeczeństwu, że prawicowcy i kibole to ludzie psychiczni i niebezpieczni i że powinno się ich pozamykać.
Jeśli myślicie, że w ewentualnej naszej akcji nie byłoby prowokatorów i tajniaków, to jesteście w wielkim błedzie. Będzie ich o wiele więcej niż na Marszu Niepodległości 2011. Nawet jeśli nie wyłapią charakternych chłpaków podczas akcji na euro, to przeforsują takie ustawy, że nie będzie można żadnych nieporządanych (prawicowych) marszów ani manifestacji organizować.
A kto zagraża Tuskowi poza nami? Kto inny mógłby za kilkanaście miesięcywalczyć na ulicach? Nikt. I Tusk do tego dąży.
Wiecie, co działo się po Marszu Niepodległości, jaka była nagonka w mediach i te próby zakazania organizacji marszów w przyszłości. Teraz sytuacja jest prosta. Tusk zezwolił na przemarsz ruskich, bo wie, że kibole i inne środowiska prawicowe będą chciałby marsz zablokować, więc liczy na zadymę. Dzięki jakiejkolwiek awanturze będzie mógł pokazać głupiemu społeczeństwu, że prawicowcy i kibole to ludzie psychiczni i niebezpieczni i że powinno się ich pozamykać.
Jeśli myślicie, że w ewentualnej naszej akcji nie byłoby prowokatorów i tajniaków, to jesteście w wielkim błedzie. Będzie ich o wiele więcej niż na Marszu Niepodległości 2011. Nawet jeśli nie wyłapią charakternych chłpaków podczas akcji na euro, to przeforsują takie ustawy, że nie będzie można żadnych nieporządanych (prawicowych) marszów ani manifestacji organizować.
A kto zagraża Tuskowi poza nami? Kto inny mógłby za kilkanaście miesięcywalczyć na ulicach? Nikt. I Tusk do tego dąży.
-
- Mogę wezwać 50 tysięcy rosyjskich kibiców, żeby się ubrali w czerwone koszulki z sierpem i młotem. Niech nas wszystkich aresztują – komentuje polskie prawo szef Wszechrosyjskiego Zjednoczenia Kibiców.
Zdaniem Aleksandra Szprigina polskie przepisy w odniesieniu do symbolu Związku Radzieckiego są „absurdalne”. – My inaczej traktujemy radzieckie symbole, nasi ojcowie i dziadowie walczyli z faszystami i między innymi wyzwalali tę Polskę – powiedział.
Podobnie krytycznego zdania o naszym prawie jest minister sportu Rosji Witalij Mutko, który wyraził się w tej sprawie jednak bardziej dyplomatycznie. W rozmowie z portal life news zapowiedział, że zbada sprawę zakazu obnoszenia się z komunistycznymi symbolami i wyśle do Warszawy w tej sprawie oficjalny protest. Minister sportu Witalij Mutko ostrzega Warszawę, że „upolitycznione zakazy” mogą doprowadzić do nieprzewidywalnych skutków. Mutko skrytykował nie tylko antyradzieckie przepisy obowiązujące w Polsce, ale również propozycje zmiany hotelu dla reprezentacji Rosji.
Rosyjskie media, dotychczas najwyraźniej nieświadome istniejących w Polsce przepisów, szeroko komentują kwestię zakazu symboliki komunistycznej w Polsce. Podnoszone są argumenty o wyzwoleniu Polski przez Armię Czerwoną i nieuwzględnieniu przez polskie prawo potrzeby odwołania się do historii przez rosyjskich kibiców.
[link]
Mają tupet skur****
Zdaniem Aleksandra Szprigina polskie przepisy w odniesieniu do symbolu Związku Radzieckiego są „absurdalne”. – My inaczej traktujemy radzieckie symbole, nasi ojcowie i dziadowie walczyli z faszystami i między innymi wyzwalali tę Polskę – powiedział.
Podobnie krytycznego zdania o naszym prawie jest minister sportu Rosji Witalij Mutko, który wyraził się w tej sprawie jednak bardziej dyplomatycznie. W rozmowie z portal life news zapowiedział, że zbada sprawę zakazu obnoszenia się z komunistycznymi symbolami i wyśle do Warszawy w tej sprawie oficjalny protest. Minister sportu Witalij Mutko ostrzega Warszawę, że „upolitycznione zakazy” mogą doprowadzić do nieprzewidywalnych skutków. Mutko skrytykował nie tylko antyradzieckie przepisy obowiązujące w Polsce, ale również propozycje zmiany hotelu dla reprezentacji Rosji.
Rosyjskie media, dotychczas najwyraźniej nieświadome istniejących w Polsce przepisów, szeroko komentują kwestię zakazu symboliki komunistycznej w Polsce. Podnoszone są argumenty o wyzwoleniu Polski przez Armię Czerwoną i nieuwzględnieniu przez polskie prawo potrzeby odwołania się do historii przez rosyjskich kibiców.
[link]
Mają tupet skur****
Tusk to zwykła zaprzedana Marionetka. To ścierwo tą decyzją postawiło Nas pod ścianą. Jeśli nikt nie wychyli Nosa podczas szopki w czerwcu to ta Gnida kolejne 3 lata będzie głosiła, że odniosła sukces, że to przełomowa chwila jak chrzest Polski (tak właśnie trąbią w mediach), poprzednie 4 lata: na pytanie sukces odpowiadali : ORLIKI, teraz mimo klapy będą kłamać i krzyczeć: Euro.
Wyjdziemy to Nas spacyfikują to pewne, nie wyjdziemy to odtrąbi sukces.. . Co odwlecze to nie uciecze i poczeka Rudy na kolejną okazję czyli Dzień Niepodległości 2012.
Nie bądźmy naiwni. Jako Kibice Jesteśmy przez rząd oznaczeni: "do odstrzału" (nie dość, że wygodny temat zastępczy, to realne i jedyne zagrożenie).
Trzyma Nas w szachu, Nas Polaków.
Wyjdziemy to Nas spacyfikują to pewne, nie wyjdziemy to odtrąbi sukces.. . Co odwlecze to nie uciecze i poczeka Rudy na kolejną okazję czyli Dzień Niepodległości 2012.
Nie bądźmy naiwni. Jako Kibice Jesteśmy przez rząd oznaczeni: "do odstrzału" (nie dość, że wygodny temat zastępczy, to realne i jedyne zagrożenie).
Trzyma Nas w szachu, Nas Polaków.
Nie ma co się bać dymu 12 czerwca, bo, jak Jak dobrze zauważył, i tak jesteśmy "do ostrzału" i jak nie teraz to w listopadzie. Jedyne czego można się obawiać to ostrych działań ze strony ruskich, a nawet "naszej" milicji.
-
nasi politycy pokazują swoją dupowatość, gdyby Polacy chcieli swietować 11 listopada w Moskwie (np przy okazji jakiejś imprezy) to pewnie sam Tusk by zawoływał Rusków do blokady i ostrzegał ich przed polskim elementem od ktorego sie odcina
Dokładnie, sama społeczność tego narodu jest podsycana i podgrzewana do szowinizmu, bo pejsatym jest na ręke abyśmy sami się zwalczali... Mówicie, że odwieczni wrogowie, a kto wstrzynał konflikty ? Kto stał za kurtyną II WŚ. ? Naród czy grupa ludzi którzy na tym skorzystali ? ( i nie poczuwali się do przynależności do tych narodów )pablos6 pisze:Sam nie jestem wrogiem narodu rosyjskiego, bardziej poczynań ich władz (pejsatą pseudoelitę rosyjskojezyczną bliską powiązaną ze światową finansjerą żydowską ). Więc powtarzam trzymać rękę na pulsie.
Wiadome ręke trzeba trzymać na pulsie ale też niepopadajmy w paranoje, idąć waszym tokiem myślenia jeżeli np. Niemiec ( bo tak ich nienawidzicie ) będzie chciał skorzystać z pomocy w naszym kraju bo multikulti go już wyprze , to nie pomożecie mu za to , że jest Niemcem ?
-
panowie wyluzujcie trochę z tym tuskiem bo za bardzo w niego uwierzyliście, piszecie tusk to tusk tamto, przecież on nie ma zielonego pojęcia jak rządzić i co robić, jest sprzedajna pala i ryjem tego całego zmieszania, on ma od tego ludzi 100 razy bardziej inteligentnych od siebie, którzy mu mówią co ma przekazywać do mediów, on sam nigdy by na to nie wpadł

-
[link]
powinni pocałować klamke na granicy,ale pan płemieł i jego wesoła ferajna jescze im czerwony dywan pewnei rozsunie w miejscu demonstracji,podobnież bufetowa sie juz zgodzila na demonstracje kacapków,ktoś z Wawy wie coś na ten temat?
powinni pocałować klamke na granicy,ale pan płemieł i jego wesoła ferajna jescze im czerwony dywan pewnei rozsunie w miejscu demonstracji,podobnież bufetowa sie juz zgodzila na demonstracje kacapków,ktoś z Wawy wie coś na ten temat?
[link]
Prawo dla każdego takie samo..
Prawo dla każdego takie samo..
-
Widać rucholskiemu prawu obca jest zasada terytiorialności,Ja p*******,bezczelność tych ruskich bydlat nie zna granic,żeby ministerstwo innego kraju mowilo swoim obywatelom że nie poniosą odpowiedzialnosci za czyn zabroniony w innym kraju to juz naprawde kompletne dno tego nieRządu,qrwa,w jakim kraju my żyjemy
Panowie, a może na znak protestu koszulki z przekreślonym sierpem i młotem. Ma tupet ruska hołota ( szable do boju lance w dłoń bolszewika goń goń goń ) ;)
Wielu się tak oburza i nazywa ich bydlętami i dzikusami a sami zapominacie ile takowych mieszka u nas w kraju ... Dla mnie bardziej wartościwoy będzie rusek dumny z pochodzenia, o [link] normalnych poglądach sprzeciwiający się syjonistycznym kierowaniu naszego globu niż Polak/Polka którzy pieprzą mi na okrągło o jakichś głupotach , dogmatach chrześcijańskich typu : " nadstaw drugi policzek ", " nie sądź nie będziesz sądzony ", gdy w rozmowach o tym podaje przykład o karaniu pedofiluów i gwałcicieli to słysze, że Bóg ich osądzi my musimy im pomódz wejść na dobrą drogę, bądź o szanowaniu i tolerowaniu innych religi nwet tych w których jawnie jesteśmy nazywani bydłem bądź olewaniu polityki głosowaniu na tUSKÓW bo taka teraz moda i TV namawia ... TFU ! NIE MA WIĘZI TAKIEJ NARODOWEJ, tacy " polacy" są gorszymi wrogami niż Ruscy których wy tu wymieniacie ( nie mówie o szowinistach :) ) W domu gościłbym z większą chęcią normalnego Niemca czy Ruska niż chorego, ze spranym beretm " rodaka " który definitywnie szkodzi mi i mojej rodzinie.
-
ktos kto napisal ze Tusk nie umie rzadzic ma racje ale to nie znaczy ze szmaciarz nie potrafi knuc.On ku*** nic innego od czasu gdy zostal premierem nie robi.W tym jebanym marszu nie ma zadnego przypadku.Po pierwsze pozwolili po drugie tvn od tygodnia nakreca korbe.Chce ugotowac Kaczynskiego i kibicow przy jednym ogniu pokazujac to przed calym swiatem.Jesli przejda przez Warzsawe bez problemow z naszej i jego strony to sie menda sama pogrzebie.jesli bedzie granda wykreci to wszystko w nasza strone.Jak dobrze pojdzie to ruski na tym marszu beda sie napierdalac miedzy soba.Jesli nie spierdolimy przed kamerami to to euro moze byc gwozdziem do trumny rudego.