paszport nie jest potrzebny ;)recap pisze:czy do wjazdu na Litwe potrzebny jest [link]? czy na dowodzie dojedzie sie na Litwe?

Litwa - POLSKA (Kowno)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Litwa - POLSKA (Kowno)
-
Na forum UltrasPolska są zapisy na autokar , może komuś to pomoże w znalezieniu transportu.
-
Odprawy graniczne ?????Ludwiczek pisze:[link]
W grudniu 2007 Polska i Litwa przystąpiły do układu z Schengen.
Dane sprzed 4 lat albo i więcej. Przez ten czas sporo się zmieniło. Ze o cenach w tym artykule to nawet nie wspomnę.
-
Gdyby nie pozostałości po dawnym przejściu granicznym człowiek by nawet nie wiedział, że przekracza granicę, także bez obaw. Dowód wystarczy, kontrol praktycznie nie ma. Chociaż ciekawe jak to będzie w dniu meczu.
Jak wszyscy za jednego, tak ja sam za wszystkich.
-
to mnie ku*** pocieszyłeś:)OOLL pisze:Od razu napisze info dla osob lubiacych alkohol. Po meczu juz nie kupicie nic w sklepie, bo po 22 wchodzi prohibicja :)
HUTNIK&MAZOVIA
-
Prawda niestety. Dzisiaj bylem w Kownie zobaczyc eurobasket, widzialem nawet ten stadion ale hala obok to masakraa, piwa po 21 naszego czasu juz nawet na dawnym sklepie bezclowym nie sprzedali
-
Inna mentalność narodowa...wszak to nie Słowianie. :)
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!
-
A w Czechach koleżanka była? Schengen obowiązywało a 3,5h na granicy nas trzymaliPartycja pisze:Odprawy graniczne ?????Ludwiczek pisze:[link]
W grudniu 2007 Polska i Litwa przystąpiły do układu z Schengen.
Dane sprzed 4 lat albo i więcej. Przez ten czas sporo się zmieniło. Ze o cenach w tym artykule to nawet nie wspomnę.
-
To że obowiązuje układ z Schengen to znaczy tylko tyle, że zniesione są jako takie przejścia graniczne, a sama kontrola może odbywać się również po przekroczeniu granicy-a "może" to znaczy że nie koniecznie musi.
-
no więc już teraz wiadomo, że Polaków tego dnia raczej będą kontrolować:)
HUTNIK&MAZOVIA
-
Jakie jest połączenie z Suwałk?
-
Chodzi ci o pociagi itp. ?
-
Z Suwałk masz pociąg do Kowna z przesiadką w Sestokai . Swałki odj 12.37 Sestokai przyj 14.44 . Sestokai odj 15.05 Kaunas przyj 16.36 .Hubertus pisze:Jakie jest połączenie z Suwałk?
SIARKOWCY ON TOUR !
-
Teraz jeszcze się dowiedz ile pkp sobie życzy za bilet za te 30 km :D
-
No z Suwałk do Kowna jest nieco wiecej niz 30km ;)
-
Zablysnales ;) Jemu chodzi ze do granicy jest 30 km a za granica liczy sie ze zmiana operatora z PKP na litewskiego. Zapowiada sie na prawde dobre spotkanie, jesli lituchowscy obywatele sa rownie zacietrzewieni jak ich politycy to przylaczamy zbuntowane regiony z powrotem do macierzy ;)
-
Chodziło o Sestokai. Niech będzie 50 km
Bilet Suwałki - Kowno 45 zł
Jeśli chodzi o powrót to jest tylko jedno połączenie 13:17 z Kowna. W Sestokai o 14:48 tu przesiadka i odjazd 14:59. W Suwałkach 15:07. Ceny nie znam ale chyba drożej niż w Polsce nie będzie. Być może jest możliwość kupienia od razu w Polsce powrotnego.
Bilet Suwałki - Kowno 45 zł
Jeśli chodzi o powrót to jest tylko jedno połączenie 13:17 z Kowna. W Sestokai o 14:48 tu przesiadka i odjazd 14:59. W Suwałkach 15:07. Ceny nie znam ale chyba drożej niż w Polsce nie będzie. Być może jest możliwość kupienia od razu w Polsce powrotnego.
-
Jedzie ktoś z Suwałk?
Zainteresowani pisac 6047857
-
hehe i co na granicy w polu wysiadasz i czekasz na nowy pociag? haha nie slyszalem o polaczeniu Suwałki- Granicaa z tego co wiem to wiekszosc pociagow na Litwie to koleje rosyjskie. Tam sa szersze tory juz. A z tego co widze to watpie, ze Patycja to on.Michalek pisze:Zablysnales ;) Jemu chodzi ze do granicy jest 30 km a za granica liczy sie ze zmiana operatora z PKP na litewskiego. Zapowiada sie na prawde dobre spotkanie, jesli lituchowscy obywatele sa rownie zacietrzewieni jak ich politycy to przylaczamy zbuntowane regiony z powrotem do macierzy ;)
-
Dodam że chodzi mi o to że nie mam jak dostac sie do kowna, a nie ze moge kogos ze soba wziasc.Emilianov pisze:Jedzie ktoś z Suwałk?
Dobra, bez owijania, Michał,grzejemy po meczu "silniki", czy na wyjazd kupować już płyn do spryskiwaczy na drogę ,tatara i tusipek?Michał_Płock pisze:Jasna sprawa :)
Może ktoś już tam był i zna jakieś ciekawe lokale, gdzie moglibyśmy zrobić pomeczową posiadówę?
Jak wam sie wydaje jak ze specyfikami ?? jak kontrola na granicy wygląda? jest sie czego obawiac?
-
W dniu meczu może się odbyć. Często jeździłem na Litwe i nigdy nie byłem sprawdzany. Raz mnie zatrzymali na granicy Litwini, ale tylko rutynowała kontrola: pokaz dowód, otwórz bagażnik i dowidzenia.Wygrana pisze:Jak wam sie wydaje jak ze specyfikami ?? jak kontrola na granicy wygląda? jest sie czego obawiac?
W drodze do Kowna, po przekroczeniu granicy(jakieś z 10km za granicą) jest miasteczko Łoździeje(po Litewsku Lazdijai) i tam można zaopatrzyć się w asortyment w trakcie na mecz i po meczu. W tym miasteczku jest pare sklepów, jeden coś jak biedronka, lidl. Alkohol raczej w przystępnych cenach Ruska wódka dobra ;) na Litwie można kupić ich pare rodzaji.
Polecam zaopatrzeć się w lity w kantorach przy granicy, zawsze lepszy kurs mają niż w miastach. Im bliżej do granicy, tym tańsze lity.
jak ktoś ma pytania to pisac

-
Do Kowna to nie szybciej przez Budzisko? Bo jak piszesz to chodzi ci chyba o przejscie za Sejnami?
-
Możesz i przez Budzisko. Ale jadąc z Augustowa do Sejn masz zajebistą drogę, gdzie praktycznie nie ma ruchu i do tego bardzo dobra nawierzchnia. Ja zawsze jadę przez SejnyPHZSN3 pisze:Do Kowna to nie szybciej przez Budzisko? Bo jak piszesz to chodzi ci chyba o przejscie za Sejnami?

-
a jak z tą prohibicją?
1 Marca-Dzień "zołnierzy wyklętych"
23 Marca-Dzień przyjaźni polsko-węgierskiej
23 Marca-Dzień przyjaźni polsko-węgierskiej
-
po 22 alkoholu już nie kupisz ani na stacji ani w żadnym sklepie, jedyne wyjście to taxówkarze maja przy sobie wóde lub browary w 2L butlach trzeba tylko się targować bo kroją jak tylko mogą, polecam bro Fortasczarny smok pisze:a jak z tą prohibicją?
-
To nawet w lokalach na dancingu nie kupie wódki?
-
Pewnie kupisz w UK też masz prohibicję, co nie znaczy, że w Pubie czy w Klubie nie kupisz alko ;)
Ja zawsze będe tam ... !!!
-
-
Kupisz bez problemu. Sprawdzone.edward1956 pisze:To nawet w lokalach na dancingu nie kupie wódki?
Lechia Gdańsk!
-
-
Jedna z ostatnich informacji dot. meczu: [link]
-
Jest kilka miejsc w busie na wyjazd na Litwe,
plan wyjazdu mniej wiecej taki : wyjazd w nocy z czwartku na piatek, kolo 9-10ej rano w piatek przyjazd do Wilna,tam pare godzin wolnego,okolo 15ej wyjazd do Kowna,tam chwila wolnego i mecz,prosto po meczu powrot do Polski.
koszt ok250zl za busa,z biletami nic jeszcze nie wiadomo.Wyjazd z Małopolski
Jak coś to pw.
Pozdrawiam
plan wyjazdu mniej wiecej taki : wyjazd w nocy z czwartku na piatek, kolo 9-10ej rano w piatek przyjazd do Wilna,tam pare godzin wolnego,okolo 15ej wyjazd do Kowna,tam chwila wolnego i mecz,prosto po meczu powrot do Polski.
koszt ok250zl za busa,z biletami nic jeszcze nie wiadomo.Wyjazd z Małopolski
Jak coś to pw.
Pozdrawiam
OKOCIMSKI BRZESKO
-
Zostaje ktoś na noc w Kownie?! Polecacie coś?!
-
Macie namiary na jakieś sprawdzone kluby w Wilnie i Kownie? Najlepiej tam gdzie dużo studentek.
-
W Wilnie niemal w każdym spotkasz dużo studentek ;). A powiem, że Litwinki są godne uwagi. Jeden z lepszych klubów, który nawet taksiarze polecali znajduje się przy ulicy, gdzie jest McDonald, jakieś 10 minut z buta od Ostrej Bramy. Jakieś 500 metrów od Maka w stronę Placu Katedralnego masz skrzyżowanie. Na nim skręcisz w prawo i na górze ulicy są jeszcze dwa kluby, gdzie też spotkasz miłe towarzystwo ;)Forever Oldskool! pisze:Macie namiary na jakieś sprawdzone kluby w Wilnie i Kownie? Najlepiej tam gdzie dużo studentek.
Niestety nazw klubów nie pamiętam.
W razie dodatkowych pytań priv.
Lechia Gdańsk!
-
DFLG - opisałeś Vilno a czy jesteś w stanie napisać coś na temat Kowna ?
Bracie dawaj ze mną pomożesz mi triceps,plecy,klata,biceps,nogi,bary i znów triceps to moja rzeczywistość a to da mi przyszłość da mi to na co zapracuje rękami ... !
-
Podbijam pytanieBŚR pisze:Zostaje ktoś na noc w Kownie?! Polecacie coś?!
-
Tak, ktoś zostaję. Ogarnięty nocleg w akademiku Universitas Vytauti Magni :-)OgórGKS pisze:Podbijam pytanieBŚR pisze:Zostaje ktoś na noc w Kownie?! Polecacie coś?!
Myślę, że jedyny warty polecenia klub to Sienna - znajduję się w samym centrum Kowna. Można pobawić się z licznie obecnymi tam studentkami, niestety również liczna jest tam kompania ochroniarzy, mniej tolerancyjna dla hucznych słowiańskich dusz. Jest jeszcze klub "Ameryka", ale to na obrzeżach miasta chyba i w życiu tam bym drugi raz nie trafił z centrum. Do zobaczenia w Kownie.