emS pisze:[link]
Nowy stadion w Ostródzie.
Pojemność 5 tys.
Klatka dla kibiców gości ok. 800 miejsc.
Najnowocześniejszy stadion na Warmii i Mazurach na chwilę obecną.
Sektor gości czy co to ma być?
Ogólnie przyjemny dla oka stadionik, nowoczesny ale w starym klimacie ;) Przynajmniej nie wygląda jak hipermarket.
[link] sektor gości zaznaczony na czerwono.
Stadion ukończony w 100%.
W sobotę na otwarcie sparing Legia Warszawa - Jagiellonia Białystok.
Jakoś w listopadzie mają otworzyć ale wiadomo, mieszkamy w Polsce. Muszą jeszcze zamontować pare kamer i jakieś furtki. nie wiem o co chodzi ale dopiero co przetarg ogłoszony.
Viclav pisze:Może jestem nieogarnięty, ale po co w Ostródzie taki stadion? Kto ma tam grać, Sokół? Bo jakoś nie widzę za bardzo sensu tej inwestycji.
Ostróda jest w gronie kandydatów do bazy pobytowej na Euro.
Dlatego wybudowano taki stadion. Będzie tam grał Sokół Ostróda który w tym sezonie ma w planach walkę o 3 ligę. W dodatku w mieście jest sporo nowoczesnych hoteli, budują kolejny 5 gwiazdkowy hotel Hilton. Jest nowa hala sportowa, aquapark, w planach budowa drugiego stadionu lekkoatletycznego, wyciąg nart wodnych. Władze miasta chcą aby Ostróda była ośrodkiem sportowy.
Podejrzewam, że stadion da rade się utrzymać bo jak na razie jest to pierwszy w województwie stadion z podgrzewaną murawą i jupiterami.
Budimex podpisał umowę na budowę stadionu w Lublinie
Warszawska firma Budimex zaczyna przygotowania do budowy stadionu miejskiego w Lublinie. Dzisiaj w Ratuszu firma podpisała umowę na wykonanie inwestycji. Stadion przy ul. Krochmalnej ma być gotowy we wrześniu 2013.
– Umowę podpisano dzisiaj rano w Ratuszu – mówi Katarzyna Mieczkowska-Czerniak, rzecznik prezydenta Lublina. – Możemy zapewnić, że wykonawca dotrzyma pierwotnego terminu i stadion będzie gotowy we wrześniu 2013.
O kontrakt na budowę stadionu walczyło 9 firm, najtańszą ofertę złożył właśnie Budimex, jednak na wiosnę Ratusz unieważnił przetarg. Jeden z członków komisji oceniającej oferty prowadził szkolenie dla Interbudu, który również starał się o ten kontrakt. Budimex odwołał się od tej decyzji do Krajowej Izby Odwoławczej, która uznała, że lubelscy urzędnicy powinni przystąpić do oceniania ofert pomimo tego faktu.
Wygrał Budimex. Firma zbuduje stadion za 136 mln zł. Jak będzie wyglądał? – O tym będziemy mogli poinformować za 3-4 tygodnie. Wtedy powinniśmy otrzymać wizualizacje i harmonogram prac od Budimexu – wyjaśnia Mieczkowska-Czerniak. Stadion będzie typowo piłkarski. Pomieści 15,5 tys. widzów na trybunach z zadaszeniem z białej tkaniny z krytych teflonem włókien szklanych. Murawa będzie elektrycznie podgrzewana.
Sektor gości od reszty dzielić ma wysoka na 3 m. przezroczysta bariera. W wejściach staną wysokie kołowrotki i kamery rejestrujące twarz każdego kibica. W ogólnodostępnych toaletach armatura będzie stalowa, w tych dla VIP-ów ceramiczna.
źródło: DW
Wydaje się, że budowa stadionu w Lublinie jest już pewna.
Niech w Lublinie zawita w końcu na dłużej 1 liga, a nawet e-klasa. Stadion, awanse i mielibyśmy ciekawą ekipę w czołówce, tym bardziej, że Lublin nie jest małym miastem.
usrany_po_kolana pisze:Najpierw kazdy chce nowego stadionu, a potem placze ze juz nie ma tej atmosfery co na starym itp itd
Też to dawno zauważyłem, wszyscy Chcemy stadionu dla Górnika, Chcemy Stadionu dla Widzewa a później że nowe stadiony zabijają klimat to po jaką cholere wy chcecie nowy stadion.
█▀█ █▀▀ █▀█ █▄▄
█▀█ █▄▄ █▀█ █▄█
all corp are bastards
A nie zauważyliście że każdy się cieszył że powstaja nowe stadiony dopóki te POłmózgi nie zaczęli się do nas przypierdalać? Na starych stadionach nie było tak ze jak się usiądzie na miejscach innych jak na bilecie to sypneli zakazem. Na nowych również tak nie było, no właśnie...do czasu...
danceinthedarkness pisze:W lutym mecz otwarcia na Stadionie Narodowym
[link]
ja bym na miejscu wladz Wisly nie zgodzil sie na mecz na narodowym, to jest mecz finalowy i powinien odbyc sie na stadionie neutralnym
dla leśnych dziadków jest neutralny gdyż jego gospodarzem nie jest ani Wisła, ani Legia. I wątpię czy przy tych układach dadzą radę coś wskórać...
Muszą zarobić na 'skarbonkę bez dna"...
Pielgrzym pisze:
ulicznapsychologia pisze:Mógłby mi ktoś opisać ekipę OSTROVII OSTRÓW WIELKOPOLSKI ?
Przewodzi bandzie Michał. Miły chłopak bez nałogów, absolwent zasadniczej szkoły zawodowej. Jego prawa ręka to Marek. Niestety obecny jest u niego problem z alkoholem, od zeszłego roku bezrobotny. Do powiedzenia w ekipie ma też dużo niejaki Jacek. Krępy blondyn, na którego chłopaki zawsze mogą liczyć. Od kiedy kupił jednak Play Station to rzadziej widziany w młynie.
Na Śląsku nareszcie jest nowy stadion. Nie jestem fanem Piasta, ale dobrze że chociaż tutaj zaczyna coś się pod tym względem dziać. Mała pojemność, ale myślę że na Gliwice spokojnie wystarczy. Doping też powinien być konkretny, bo dach swoje zrobi. Znalazłem też fortki z dzisiaj. [link]
Blacha razi w oczy za trybunami... Z zewnątrz jak jakiś urzędowy budynek, a nie stadion, może tylko na zdjęciach takie wrażenie.
Kiedy pierwszy mecz Piasta na tym stadionie?
Ado pisze:Na Śląsku nareszcie jest nowy stadion. Nie jestem fanem Piasta, ale dobrze że chociaż tutaj zaczyna coś się pod tym względem dziać. Mała pojemność, ale myślę że na Gliwice spokojnie wystarczy. Doping też powinien być konkretny, bo dach swoje zrobi. Znalazłem też fortki z dzisiaj. [link]
Ten stadion to totalna porażka.Projekt to kopia niewielkiego obiektu z niemieckiego Paderborn [link]. Kupa blachy.
Myślę że dla Piasta to jest wystarczający stadion i póki co jedyny nowy na Śląsku. Od początku było wiadomo że ten stadion będzie taki sam, ponieważ wykupili taki sam projekt.
Ado pisze:Na Śląsku nareszcie jest nowy stadion. Nie jestem fanem Piasta, ale dobrze że chociaż tutaj zaczyna coś się pod tym względem dziać. Mała pojemność, ale myślę że na Gliwice spokojnie wystarczy. Doping też powinien być konkretny, bo dach swoje zrobi. Znalazłem też fortki z dzisiaj. [link]
Ten stadion to totalna porażka.Projekt to kopia niewielkiego obiektu z niemieckiego Paderborn [link]. Kupa blachy.
kurde fredi powiedział, że nowoczesny spełniający wymogi europejskie stadion Piasta to totalna porażka wiec na pewno tak musi być, bo gość sugeruje się zdjęciami z [link], a więc informacja do wszystkich nie warto się na niego wybierać.
kurde fredi powiedział, że nowoczesny spełniający wymogi europejskie stadion Piasta to totalna porażka wiec na pewno tak musi być, bo gość sugeruje się zdjęciami z internetu, a więc informacja do wszystkich nie warto się na niego wybierać.
To nie jest informacja czy się na niego wybrać czy nie.Po prostu ten projekt mocno jest nie trafiony i tyle.
Ave1947Silesia pisze:Myślę że dla Piasta to jest wystarczający stadion i póki co jedyny nowy na Śląsku. Od początku było wiadomo że ten stadion będzie taki sam, ponieważ wykupili taki sam projekt.
Wszystko fajnie, stadion nowy, ale jaką funkcję ma spełniać to zadaszenie to chyba tylko projektant wie.
Jest jednak mały plus tej budowy, inne miasta na Śląsku będą pewnie chciały coś zbudować, przecież jak Gliwice mają stadion to my nie będziemy gorsi.
maxelpe pisze:
Wszystko fajnie, stadion nowy, ale jaką funkcję ma spełniać to zadaszenie to chyba tylko projektant wie.
Nie ma jak pierdolić głupoty po obejrzeniu zdjęć. Dach wygląda dobrze i musiało by solidnie zacinać żeby deszcz doleciał do pierwszych rzędów.
No już dobrze, nie podniecaj się tak, zapomniałem że u Was deszcz pada tylko pionowo, ale jak się nie miało nic to nawet taki dach może spełniać formę luksusu.
Po pierwszej solidnej ulewie będzie relacja + fotki.
Zadowolony?
Myślę że dla Piasta to jest wystarczający stadion i póki co jedyny nowy na Śląsku. Od początku było wiadomo że ten stadion będzie taki sam, ponieważ wykupili taki sam projekt
Stadion wbrew pozorom nie jest taki sam. Różnie się wieloma detalami, których na pierwszy rzut oka nie widać.
Patrząc na stadion prezentuje się...normalnie. Pojemność jak na Piasta to w sam raz. Ale właśnie jak Sztygar pisze, że zobaczymy jak przejdzie ulewe. Jeśli będzie wszystko w porządku to Gliwiczanie powinni być zadowoleni..