Stare Zgody ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
1920RaciboRz

Re: Stare Zgody ...

Post autor: 1920RaciboRz » 21.01.2010, 01:37

Pytanie do kibiców Bydgoskiego Zawiszy pamiętacie układ (sztamę) z Pszowskim Górnikiem początek lat 90-siątych??
Niebieski Racibórz, Niebieskie ulice,
Niebieskie osiedla, Niebieskie życie
Niebieskie seRca a środku bije Niebieska eRka

iparts.pl
bonifacyts

Post autor: bonifacyts » 21.01.2010, 10:17

KartofelSStaszica pisze: W pewnych względach to Wy nie dorastaliście nam do pięt... Zgoda poszła sie j**** o rozj..ny banhof w Bytomiu!!!
K...a jaki banhof? Piszcie po Polsku!
TS WISŁA KRAKÓW

greg75-75

Post autor: greg75-75 » 21.01.2010, 10:55

KartofelSStaszica pisze:
greg75-75 pisze:
Rycho pisze:chyba 3:1 albo 3:0, nie pamiętam teraz, ale faktycznie z naszej strony wynik był pretekstem do zerwania tej zgoda jednosezonowej, która całkowicie była bez sensu, a zawarta chyba przy niezłej balandze alkoholowej :)
Witam....jesli chodzi o wspomniana zgode Polonii z KSG,trwala faktycznie krotko,a zerwana zostala nie po meczu KSG-Polonia 4-0,tylko po finale PP w 1987 KSG-GKS,gdzie w pewnych wzgledach Gornik nie dorósł Polonii do piet..tyle w temacie ode mnie
W pewnych względach to Wy nie dorastaliście nam do pięt... Zgoda poszła sie j**** o rozj..ny banhof w Bytomiu!!!
Hmmm w tamtych czasach byliscie liczni ale dekikatnie mowiac wasza sila bojowa rownala sie mniej wiecej obecnemu Ruchu Radzionkow.....a po finale PP z GKS waszym,daliscie konkternie d***........bez napinki
Jestem Polakiem – więc całą rozległą stroną swego ducha żyję życiem Polski, Jej uczuciami i myślami, Jej potrzebami, dążeniami i aspiracjami. Im więcej nim jestem tym mniej z jej życia jest mi obce i tym silniej chcę, żeby to, co w mym przekonaniu uważam za najwyższy wyraz życia stało się własnością całego narodu....R.Dmowski

D_a_d_o_

Post autor: D_a_d_o_ » 21.01.2010, 12:25

greg75-75 pisze:
Rycho pisze:chyba 3:1 albo 3:0, nie pamiętam teraz, ale faktycznie z naszej strony wynik był pretekstem do zerwania tej zgoda jednosezonowej, która całkowicie była bez sensu, a zawarta chyba przy niezłej balandze alkoholowej :)
Witam....jesli chodzi o wspomniana zgode Polonii z KSG,trwala faktycznie krotko,a zerwana zostala nie po meczu KSG-Polonia 4-0,tylko po finale PP w 1987 KSG-GKS,gdzie w pewnych wzgledach Gornik nie dorósł Polonii do piet..tyle w temacie ode mnie
W 1987 w finale PP grał Śląsk z Gieksą a Tobie chodzi chyba o finał KSG-GKS z 1986 co J. Furtok szalał :-)
F.N.V.O.
DP'03 Wrocław

McAllister 2

Post autor: McAllister 2 » 21.01.2010, 12:27

greg75-75 pisze: Hmmm w tamtych czasach byliscie liczni ale dekikatnie mowiac wasza sila bojowa rownala sie mniej wiecej obecnemu Ruchu Radzionkow.....a po finale PP z GKS waszym,daliscie konkternie d***........bez napinki
Pozwolę sobie zacytować pewien post z forum Górnika na temat tej niby zajebistej ekipy z Bytomia:
Napisze Ci, jaką mieli ekipę zgrabną.Największą frekwencję mieli na derbach z nami-9tyś,z czego3tyś KSG. Ich Legenda śp. BAMBER to przerzut z GKS Szombierki ,Ptyś to samo i Korek, jaja jak ch...j. Jak wracaliśmy ze świętych wojen spierdalali na koniec pociągu,spytej się BENKA, to Ci powie. Górnik napierdala się z Piastem w banie, a Ci ciśli zawsze pierwsi. Raz tylko udało im się wjechać na Rokicie do autobusu i może pare lat później sa Stroszku, w autobus 158, którym wracali bajtle. Te bajki, że byli znaczącą i liczącą się ekipą mogą se włożyć między bajki na własnym forum. W PORÓWNANIU Z NAMI BYLI JAK UBOGI KREWNY.
Takie właśnie były tamte czasy, Polonia do bólu wspomina dwie, trzy akcje na plus ze swojej strony, ale jakoś nigdzie nie opisuje swoich porażek, których w tamtych czasach mieli najwięcej na Górnym Śląsku.
Pozdrowienia dla moderatora, który mnie zbanował 20 stycznia.

Rycho

Post autor: Rycho » 21.01.2010, 15:08

:) żyliśmy chyba w dwóch róznych światach, ty się opierasz na jakiś opisach z forum Górnika (których nawet nie będę komentował), a ja do dziś pamiętam jak po świ etej wojnie Benek skakał z jadącego pociągu i nawet Ci powiem, że byliśmy troche zmartwieni żeby mu nic sie nie stało. Nie wiem jak na to patrzeli wtedy żabole, ale dla nas była bez sensu ta zgoda, tak jak napisałem wcześniej typowa zgoda kilku lubiących mocniejsze trunki, mecz Górnika z GKSą na Śląskim pamiętam, byłem i faktycznie przyczynił się do podjęcia decyzji, ale taka kropka nad "i" na mecz w Zabrzu za minus 1 punkt :), o rozwalonym dworcu nic nie pamiętam.

greg75-75

Post autor: greg75-75 » 21.01.2010, 18:20

McAllister 2 pisze:
greg75-75 pisze: Hmmm w tamtych czasach byliscie liczni ale dekikatnie mowiac wasza sila bojowa rownala sie mniej wiecej obecnemu Ruchu Radzionkow.....a po finale PP z GKS waszym,daliscie konkternie d***........bez napinki
Pozwolę sobie zacytować pewien post z forum Górnika na temat tej niby zajebistej ekipy z Bytomia:
Napisze Ci, jaką mieli ekipę zgrabną.Największą frekwencję mieli na derbach z nami-9tyś,z czego3tyś KSG. Ich Legenda śp. BAMBER to przerzut z GKS Szombierki ,Ptyś to samo i Korek, jaja jak ch...j. Jak wracaliśmy ze świętych wojen spierdalali na koniec pociągu,spytej się BENKA, to Ci powie. Górnik napierdala się z Piastem w banie, a Ci ciśli zawsze pierwsi. Raz tylko udało im się wjechać na Rokicie do autobusu i może pare lat później sa Stroszku, w autobus 158, którym wracali bajtle. Te bajki, że byli znaczącą i liczącą się ekipą mogą se włożyć między bajki na własnym forum. W PORÓWNANIU Z NAMI BYLI JAK UBOGI KREWNY.
Takie właśnie były tamte czasy, Polonia do bólu wspomina dwie, trzy akcje na plus ze swojej strony, ale jakoś nigdzie nie opisuje swoich porażek, których w tamtych czasach mieli najwięcej na Górnym Śląsku.[/quotez forum Gornika fajne brednie,na meczu POlonia -KSG bylo18 tys ludzi.....a nie 9 tys hmmm to taki malutki szczegol.sp.Bamber przerzut:)siejcie propagande dalej synowie Boleslawa Bieruta
Jestem Polakiem – więc całą rozległą stroną swego ducha żyję życiem Polski, Jej uczuciami i myślami, Jej potrzebami, dążeniami i aspiracjami. Im więcej nim jestem tym mniej z jej życia jest mi obce i tym silniej chcę, żeby to, co w mym przekonaniu uważam za najwyższy wyraz życia stało się własnością całego narodu....R.Dmowski

pkskjg1953

Post autor: pkskjg1953 » 21.01.2010, 18:49

Zgoda między KSK a Lechią Dzierżoniów całkowicie przeszła do historii po naszym meczu w Ząbkowicach w 2001 roku.Lechia rozkręca dym na stadionie klepiąc pojedyncze osoby z Bielawy,wjeżdżają psy dochodzi do awantury z nimi i Lechii nie widać a naszych dwóch dobrych chłopaków oglądało kawałek czasu świat z drugiej strony...Więcej info o naszych zgodach, układach na naszym forum kskjg1953.fora.pl...
Co do "kolegi" z Wałbrzycha to przy tak "dokładnym" opisie KSK zapomniał dodać ile to razy w ostatnim czasie KSK organizowało się na Was i z jakich powodów nie doszło do spotkań to wszystko będzie oki... :D

iluminati

Post autor: iluminati » 21.01.2010, 19:59

Stare Zgody ŁKS :
Arka Gdynia
KKS Lech
Górnik Zabrze
Miedź LEgnica
WKS Ślask
Polonia Warszawa
Stal Mielec
Stomil Olsztyn
Górnik Wałbrzych
KSC Cracovia
było kilka zgód na jeden dwa mecze takie jak
BKS LEchia Gdańsk
bodajze GTS Wisła( tego nie jestem pewien)

Dla niektórych ludzi ZGoda z Arką Była czymś za co oddali życie , Dzis przekrecają sie w grobie , Mój stary(kibic od zawsze na zawsze) jak dowiedział sie jak Teraz Arka na nas fluga , i kocha sie z RTS jak my(ŁKS) pałamy nienawiścią do Cracovii, stwierdził ze w tym kraju nie ma sentymentów" jest chujowo jak w polityce"
CALSBERG - PROBABLY THE BEST BEER IN THE WORLD

kukuryku

Post autor: kukuryku » 21.01.2010, 20:28

też kiedyś stary kibic Arki mi opowiadał troche o zgodzie z ŁKS i mówił że to była bardzo mocna zgoda
kibicxxx , komi , ojojoj , klocek5001 , kukuryku , .......

kibic0

Post autor: kibic0 » 21.01.2010, 23:10

Kolega JG dość skrótowo opisał pewne rzeczy. Owszem dochodziły do nas słuchy że niby gdzieś tam się szykowaliście. Ale co z tego jak efektu żadnego? Raz gdy mogło do czegoś dojść w Waszym mieście podczas naszego powrotu z Lubania pouciekaliście... Później doszło do jednej ustawki (sorki "wystawki") gdzie polegliśmy po niezłej walce - co najciekawsze wyszło że z walką mieliście tyle wspólnego co Olisadebe z poprawną polszczyzną i po kilku miesiącach w nagrodę zrobiliście z siebie osobników o bardzo niskich lotach intelektualnych w Dzień Kobiet godząc się na prawa równe potentatom Fan Clubowym typu Żórawina czy Kobierzyce. Zresztą ten drugi FC jako jedyny w 4 osoby wsparł Was na derbach z nami.
Temat stare zgody więc nie rozmywajmy. Jakby co dalsza część dyskusji na pw.
Biało-niebieskie w herbie się mieni.....

Wieloryb
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Wieloryb » 22.01.2010, 01:16

greg75-75 pisze:
McAllister 2 pisze:
Takie właśnie były tamte czasy, Polonia do bólu wspomina dwie, trzy akcje na plus ze swojej strony, ale jakoś nigdzie nie opisuje swoich porażek, których w tamtych czasach mieli najwięcej na Górnym Śląsku.[/quotez forum Gornika fajne brednie,na meczu POlonia -KSG bylo18 tys ludzi.....a nie 9 tys hmmm to taki malutki szczegol.sp.Bamber przerzut:)siejcie propagande dalej synowie Boleslawa Bieruta

ale jakie ma znaczenie to co było kiedyś? mamy TERAZ, a teraz wygląda tak, że Polonia nie panuje nawet w całym Bytomiu i to jest chyba najlepszy komentarz do siły tej ekipy ;)
WŁADCY OCEANÓW

Normandzki

Post autor: Normandzki » 22.01.2010, 10:27

Stare zgody Jagiellonii:
Legia Warszawa(był krótki epizod)
Lechia Gdańsk
Śląsk Wrocław
Widzew Łódź
Ruch Chorzów
Piast Gliwice
Unia Tarnów
Stal Rzeszów
Iglopol Dębica
Broń Radom
Wisla Kraków
Motor Lublin ale tu raczej były ciepłe stosunki, a niżeli zgoda.
Zagłębie Wałbrzych

za pewno jakiś klub ominełem więc jak coś proszę o dopisanie ;)

dolce

Post autor: dolce » 22.01.2010, 11:35

Siarka Tarnobrzeg?

Normandzki

Post autor: Normandzki » 22.01.2010, 14:23

dolce pisze:Siarka Tarnobrzeg?
Tak zapomniałem dopisać.

19WTJ89

Post autor: 19WTJ89 » 22.01.2010, 17:34

Pokolenia się zmieniają to i sympatie się zmieniają . Jeżeli dwie dane ekipy mocno się trzymają i podtrzymują kontakty takie zgody szybko nie padną .

KazoR_1987

Post autor: KazoR_1987 » 22.01.2010, 17:52

Kibic0 nie wypowiadaj sie o sprawach w ktorych nie masz rzetelnych informacij i nie dotycza Twojej ekipy . Postu KSK nawet nie chce mi sie komentowac ale jesli juz sie wypowiadasz to czemu nie napisales ze chceliscie sztame zamienic na uklad na co chlopaki od nas sie nei zgodzili ? Mam nadzieje ze jest to pierwszy i ostatnio moj post w tym temacie Jak cos to na priv piszcie
'' Nie liczy sie odleglosc liczy sie fanatyzm '' fc DzieRzoniow

pkskjg1953

Post autor: pkskjg1953 » 22.01.2010, 18:12

KazoR_1987 pisze:Kibic0 nie wypowiadaj sie o sprawach w ktorych nie masz rzetelnych informacij i nie dotycza Twojej ekipy . Postu KSK nawet nie chce mi sie komentowac ale jesli juz sie wypowiadasz to czemu nie napisales ze chceliscie sztame zamienic na uklad na co chlopaki od nas sie nei zgodzili ? Mam nadzieje ze jest to pierwszy i ostatnio moj post w tym temacie Jak cos to na priv piszcie
Zainteresowanym tematem dałem link do naszego forum gdzie historia naszej zgody jest rzetelnie opisana.Nie zgodzili???Zgoda padła na naszym meczu w JG!kilka miesięcy wcześniej,zamieniona na układ,a całkowite kontakty padły dzień po Ząbkowicach i jak byłeś to dobrze wiesz czemu!!!Macie rację(i kibic0)jak coś to na priv bo tak możemy w nieskończoność...:)

KazoR_1987

Post autor: KazoR_1987 » 22.01.2010, 20:01

Ja bym sie w ogole nie odzywal w tym temacie ale nie wiem po co wypowiedzial sie chlopak z Gornika skoro ta sprawa ich nie dotyczy gdyby opisal jeszcze wszystko tak jak bylo to moze i bym to przebolal ale wyjechal z jakims farmazonem ktory nie wiem skad wzial Fakt w byciu FC Ruchu Karki mialy troche pretensji ale z innych powodow Nie bede ich tu opisywal poniewaz nie uwazam ze internet albo ziny sa miejscem na taka dyskusje a o roznice zdan jak widac nie trudno w takich zapalnych tematach Poprostu kazda ze stron widzi to troche inaczej i nie bedzie do konca obiektywna Szczegolnie ze KSG KSK i My mamy za soba kose ;) Mysle ze na tym poscie mozna zakonczyc ta dyskusje pozdRo
'' Nie liczy sie odleglosc liczy sie fanatyzm '' fc DzieRzoniow

kibic0

Post autor: kibic0 » 23.01.2010, 10:35

Wypowiedziałem się gdyż miałem pewną wiedzę na ten temat. Zresztą to temat stare zgody i mój klub w dużej mierze miał wpływ na to że żyliście w zgodzie. Nie miałem żadnego interesu aby tu Was skłócić czy coś ale jedynie przypomnienie jak było. Wiem ze fani z JG chcą zapomnieć że bycie FC to wstyd i hańba ale tak to jest jak jest się w ekipie "h" którą rządzi przerzut i chorągiewka z którego ma polewę cała JG :) . Wątek z mojej strony zakończony.

kibic86

Post autor: kibic86 » 25.01.2010, 01:56

Stare zgody Broni Radom:
Polonia Warszawa
Avia Świdnik
Arka Gdynia
Gwardia Koszalin
Hutnik Kraków
ŁKS Łódź
Polonia Bytom
Resovia Rzeszów
Stal Poniatów
Zawisza Bydgoszcz

Per

Post autor: Per » 25.01.2010, 09:01

Stal Poniatowa, nie jakiś Poniatów.

Normandzki

Post autor: Normandzki » 25.01.2010, 12:51

kibic86 pisze:Stare zgody Broni Radom:
Polonia Warszawa
Avia Świdnik
Arka Gdynia
Gwardia Koszalin
Hutnik Kraków
ŁKS Łódź
Polonia Bytom
Resovia Rzeszów
Stal Poniatów
Zawisza Bydgoszcz
i Jagiellonia Białystok.

dmn

Post autor: dmn » 25.01.2010, 12:54

Może mi ktoś wymienić aktualne zgody i te stare Sandecji?
Żaba pisze:
Chuliganzr pisze:Czy to prawda, że wśród ekip w Warszawie, był Ruch Chorzów, który ogólnie jak wszyscy wiemy na reprze się nie udziela?
Tak byli, grali w makao z Niemcami.

Samin

Post autor: Samin » 25.01.2010, 13:05

dmn pisze:Może mi ktoś wymienić aktualne zgody i te stare Sandecji?
Aktualne to:
Stal Mielec
Czarni Jasło
Korona Kielce
Cracovia Kraków
Polonia Warszawa
Gks Tychy

gdzieś kiedyś wyczytałem ze mieli dobre stosunki z Lechem i Arka ale ile w tym prawdy to nie wiem
mamonki pisze: klucz otwierajacy wszystkie zamki jest zajebisty, ale zamek otwierany przez wszystkie klucze jest chujowy.. I tyle w temacie co do szmat i kozakow.

zespół z Mniowa

Post autor: zespół z Mniowa » 28.01.2010, 20:01

KartofelSStaszica pisze:Sztama Górnika z Sandecją poszła się j**** w 89r po meczu Górnik-Juventus tak samo z Cracovią!
Mógłbyś coś więcej na ten temat?
BANDA c****

BKS Bielsko

Post autor: BKS Bielsko » 28.01.2010, 22:18

cobalt pisze:Mógłby ktoś z kumatszych osób opisać zgodę Sosnowieckiego Zagłębia z Góralem Żywiec?
Jakie stosunki wtedy panowały między Bielskim BKSem a Góralem?

THNX
Była zgoda do 1996r a od kiedy to nie wiem, ale z tego co starsi mówili to "od zawsze". Wspólne wyjazdy na reprezentacje itd. Jeszcze po zerwaniu zgody układ nadal miał jeszcze jakiś Góral z Zagłębiem, ale to też klękło po paru latach.
;-)

grzesieKK

Post autor: grzesieKK » 28.01.2010, 22:26

moglby ktos opisac kontakty na linii Gwardia Koszalin Lechia Gdansk zanim to Gwardia i Arka sie skumaly? swojego czasu obie ekipy mialy dobry kontakt, jak doszlo do zmiany nastawienia Gwardii na Arke? z gory dzieki za odp

nisc

Post autor: nisc » 28.01.2010, 23:03

grzesieKK pisze:moglby ktos opisac kontakty na linii Gwardia Koszalin Lechia Gdansk zanim to Gwardia i Arka sie skumaly? swojego czasu obie ekipy mialy dobry kontakt, jak doszlo do zmiany nastawienia Gwardii na Arke? z gory dzieki za odp
w czasach kiedy Koszalin byl za Lechia ( do przelomu lat 80-90tych) kibice w tym miescie dopingowali AZS, potem przez to ze pro-lechijny byl tez Slupsk zmienili zdanie i przybili zgode z Arka, co stalo sie na wyjezdzie Gdynian do Damnicy na mecz z Comindexem, jako Gwardia juz a nie AZS, Gwardia rozwinela sie kibicowsko przy Arce w pierwszej polowie lat 90-tych. pzdr
TYBET JEST SERBSKI

KS Grześ

Post autor: KS Grześ » 29.01.2010, 09:17

grzesieKK napisał(a):
moglby ktos opisac kontakty na linii Gwardia Koszalin Lechia Gdansk zanim to Gwardia i Arka sie skumaly? swojego czasu obie ekipy mialy dobry kontakt, jak doszlo do zmiany nastawienia Gwardii na Arke? z gory dzieki za odp

w czasach kiedy Koszalin byl za Lechia ( do przelomu lat 80-90tych) kibice w tym miescie dopingowali AZS, potem przez to ze pro-lechijny byl tez Slupsk zmienili zdanie i przybili zgode z Arka, co stalo sie na wyjezdzie Gdynian do Damnicy na mecz z Comindexem, jako Gwardia juz a nie AZS, Gwardia rozwinela sie kibicowsko przy Arce w pierwszej polowie lat 90-tych. pzdr

Kontakty na linii Lechia - Gwardia to koniec lat 70-tych do 82-góra 83 roku. Potem w Koszalinie przez 5-6 lat była posucha kibicowska, jeżeli chodzi o Gwardię. W latach 80-tych w Słupsku był tylko Gryf i paru młokosów z Czarnych na damskiej siatkówce. Gryf ma zgodę z Zawiszą Bydgoszcz i Odrą Opole. Fakt że paru Naszych zdobywało "górkę" na dzisiejszych kortach z Lechią w 1984 ale chodziło wtedy bardziej o nienawiść do Śledzi . Gryf grający w III lidze z gdańskimi ekipami często miał spięcia z osiedlowymi czy dzielnicowymi ekipami Lechii z reguły na swoją niekorzyść, więc w latach 80-tych nie był Słupsk pro- lechijny . Sytuacja zaczęła się zmieniać na linii Słupsk - Gdańsk na początku lat 90

retkiński fanatyk

Post autor: retkiński fanatyk » 30.01.2010, 00:01

Jako stary kibic ŁKS-U bardzo dobrze wspominam zgodę ze Śląskiem Wrocław i ze S talą Mielec.Dobre czasy.Oj działo się wtedy.

ponury

Post autor: ponury » 30.01.2010, 13:15

retkiński fanatyk pisze:Jako stary kibic ŁKS-U bardzo dobrze wspominam zgodę ze Śląskiem Wrocław i ze Stalą Mielec.Dobre czasy.Oj działo się wtedy.

to opowiedz cos wiecej ;) jak już zaczałeś

rampeer

Post autor: rampeer » 05.02.2010, 14:59

:roll: Arka miała także zgode z Wisłoką Dębica.[/quote]

??????
I czy mógłby ktoś opisać zgode Arki i Rakowa
Prostytucja to zawód - Kurewstwo to cecha charakteru ...

"Nulla tenaci invia est via"

against modern

Post autor: against modern » 05.02.2010, 18:34

Arka zawsze słynęła z "troszkę" dużej ilości zgód :] ale że niby z Wisłoką i Rakowem też ?? :]
prawda to ?? :)

rampeer

Post autor: rampeer » 05.02.2010, 18:39

against modern pisze:Arka zawsze słynęła z "troszkę" dużej ilości zgód :] ale że niby z Wisłoką i Rakowem też ?? :]

No własnie sam jestem ciekaw bo wyczytałem to pare stron wczesniej
Prostytucja to zawód - Kurewstwo to cecha charakteru ...

"Nulla tenaci invia est via"

ssseba

Post autor: ssseba » 05.02.2010, 21:05

kibic0 pisze:Wypowiedziałem się gdyż miałem pewną wiedzę na ten temat. Zresztą to temat stare zgody i mój klub w dużej mierze miał wpływ na to że żyliście w zgodzie. Nie miałem żadnego interesu aby tu Was skłócić czy coś ale jedynie przypomnienie jak było. Wiem ze fani z JG chcą zapomnieć że bycie FC to wstyd i hańba ale tak to jest jak jest się w ekipie "h" którą rządzi przerzut i chorągiewka z którego ma polewę cała JG :) . Wątek z mojej strony zakończony.Zakład Elektroniczny powstał w 1990 roku. Od początku swej działalności na rynku firma ukierunkowała się na rozwój w dziedzinie montażu wszelkiego rodzaju systemów elektronicznych: systemy alarmowe, telewizja przemysłowa, kontrola dostępu, systemy sygnalizacji pożaru oraz sieci komputerowe. Zakład zajmuje sie projektowaniem, montażem i obsługą systemów niskoprądowych takich jak: systemy sygnalizacji włamania i napadu, systemy dozoru wideo, systemy kontroli dostępu, systemy sygnalizacji pożaru, sieci strukturalne. Działając w branży systemów ostrzegawczo-dozorujących zaspokaja podstawową potrzebę bezpieczeństwa swoim Klientom i ich rodzinom. W zakresie usług ochrony mienia w formie zabezpieczenia technicznego działamy w oparciu o koncesję. Zakład zajmuje się naprawą wszelkiego sprzętu powszechnego użytku. W obszarze naszych działań w szczególności znajdują się, odbiorniki telewizyjne [LCD, CRT] ekrany plazmowe, odtwarzacze DVD, kina domowe, monitory komputerowe, projektory, kuchenki mikrofalowe. Wykonujemy naprawy gwarancyjne sprzętu firmy SAMSUNG i TOSHIBA
Chyba do końca nie wiesz, ale to i dobrze na jakich zasadach KSK jest FC.
Dlatego nie pisz więcej bzdur na tematy typu Żórawina, Kobierzyce. Popatrz na swoje podwórka bo chyba tam masz sporo do pozamiatania.

dr,martens

Post autor: dr,martens » 05.02.2010, 21:27

Wisłoka Dębica miała kiedyś zgodę z Arką Gdynia i Zagłębiem Lubin.
Był to okres gdy dębiczanie mieli dobrą zgodę z Cracovią.
Jak dobrze pamiętam zostały one zawarte podczas ''świętej wojny''.
Później z powodu braku kontaktów i odległości upadły.
Najlepiej jak na ten temat wypowie się ktoś starszy z Wisłoki!

DR.MARTENS-DENTAL PLAN
NIEZALEŻNY GŁOS SYMPATYKA ZABRZAŃSKIEGO GÓRNIKA!

kibic0

Post autor: kibic0 » 05.02.2010, 22:17

ssseba pisze:
kibic0 pisze:Wypowiedziałem się gdyż miałem pewną wiedzę na ten temat. Zresztą to temat stare zgody i mój klub w dużej mierze miał wpływ na to że żyliście w zgodzie. Nie miałem żadnego interesu aby tu Was skłócić czy coś ale jedynie przypomnienie jak było. Wiem ze fani z JG chcą zapomnieć że bycie FC to wstyd i hańba ale tak to jest jak jest się w ekipie "h" którą rządzi przerzut i chorągiewka z którego ma polewę cała JG :) . Wątek z mojej strony zakończony.
Chyba do końca nie wiesz, ale to i dobrze na jakich zasadach KSK jest FC.
Dlatego nie pisz więcej bzdur na tematy typu Żórawina, Kobierzyce. Popatrz na swoje podwórka bo chyba tam masz sporo do pozamiatania.
Na jakich zasadach działa dobrze wiem. Jakby mieli wolną rękę to by po dziś dzień jeździli na Jablonec a nie do Opavy :)
O moje podwórko się nie martw. Fanów Górnika we Wrocławiu jest więcej jak thoreziaków razem wziętych w Wałbrzychu ;)

Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. » 06.02.2010, 11:30

rampeer pisze:
against modern pisze:Arka zawsze słynęła z "troszkę" dużej ilości zgód :] ale że niby z Wisłoką i Rakowem też ?? :]
No własnie sam jestem ciekaw bo wyczytałem to pare stron wczesniej
Tak, była zgoda z Arką dosyć długo. Niestety sami nie jesteśmy w tej chwili określic kiedy się zawiązała (napewno lata 80te). Początkiem lat 90tych była dosyć często kontaktowana w Zabrzu na meczu KSG oraz rempry. Skończyło się oficjalnie z naszej strony podczas meczu pol - fra (1995r) w Zabrzu, gdzie bylismy niezbyt dobrze potraktowani przez Arkowców na meczu (bo przed meczem wszystko było w jak najlepszym porządku). Niedługo po tym fakcie Arka zerwała zgode z KSG (przez "ślaską siłe") więc nie było by juz możliwości kontaktu i zgoda pewno sama by zamarła, ale tak czy owak zakończyliśmy ją my.

Co do naszej "zgody" z Zagłebiem Lubin- W SKRÓCIE:
Nie jest to taka jednoznaczna sprawa. Na tamte czasy można by było to nazwać "układem". W 1992 roku (bodajże) uratowaliśmy paru fanów Zagłębia na mieście przed goniącymi ich kibicami Igloopolu. Było to przed meczem I ligi Igloopol - Zag.L. Potem poszlismy z nimi pić a nastepnie odprowadziliśmy na stadion (bodajże ok 10 osób od nas). Zostaliśmy dobrze przyjęci, chodziło oto że oni jak i my mieliśmy zgode z KSG. Pare osób wymienio się szalami i tak to się zaczeło. Potem widywalismy się na meczach w Zabrzu bardzo często. W 1993 roku na Kamaxie Kanczuga (pp) wsparło nas na tym meczu 3 osoby z fc Przeworsk (zdaje sie było wśród nich dwóch braci). W 1994 roku gdy doszło do zgody Wisłoki z Pogonią Leżajsk (typowa zgoda na zasadzie pijackiej) oni mieli zgode z Orłem Przeworsk. Po jakims czasie spytali nas czy moga do nas przyjechać z Orłem (bylismy w II lidze a nasi zgodowicze jeździli tylko na nasze mecze bez praktycznie udziału z naszej strony u nich). My odparlismy że OK, bo byli uważani jako coś w rodzaju fc Zagłębia Lubin. Mógłbym wiecej napisać o tym fakcie ale do rzeczy:
Ten "układ" skończył się po tym jak skończyła sie ich zgoda z KSG.
ps. Oczywiście byłem uczestnikiem wszystkich wymienionych zdarzeń.
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!

Wodnik

Post autor: Wodnik » 07.02.2010, 18:29

Można coś więcej na temat tych zdjęć?

[link]
[link]

Chodzi mi o zgodę Korona- Stalówka i jakie stosunki były wtedy Stalówki do Sandecji i Tarnovii?
herubin pisze:miejsca parkingowe wliczane sa do ogolnej pojemnosci stadionu ?

ODPOWIEDZ