Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Twoje zdanie też 98% ma w d**** więc nie wiem po co się produkujesz.
-
ale ja nie robie tego na pokaz tak jak Ci co wieszają takie transparenty tylko żeby się pokazać że ekipa X życzy ludziom wesołych świąt a 98% to zlewa. Moda naszła na takie pokazówki bo wcześniej tego nie było tak samo jak "oprawy" robione za stadionami z piro i potem wrzucane na YT !rzutkarny pisze:Twoje zdanie też 98% ma w d**** więc nie wiem po co się produkujesz.
-
Pytałem już kiedyś ale znikło. Jak wygląda wspomaganie się Piasta i BATE, chodzi mi o to, czy Piast jeździ na Białoruś, czy potrzebują wizy, czy BATE potrzebuje wizy do Polski, czy tamtejsze psy są bardziej uczulone na Polaków i tak ogólnie czy da się tam z kimś powalczyć i kto tam jest dobry.
-
Wizy są potrzebne aby wjechać z Polski na Białoruś i odwrotnie.
-
p********* tam.KurzaW@gin@ pisze:ale ja nie robie tego na pokaz tak jak Ci co wieszają takie transparenty tylko żeby się pokazać że ekipa X życzy ludziom wesołych świąt a 98% to zlewa. Moda naszła na takie pokazówki bo wcześniej tego nie było tak samo jak "oprawy" robione za stadionami z piro i potem wrzucane na YT !rzutkarny pisze:Twoje zdanie też 98% ma w d**** więc nie wiem po co się produkujesz.
Jakiś czas temu , może rok, może dwa lata temu powstał graf GieKSy na Giszowcu, coś w stylu Wesołych Świąt i Szczęść Boże, skierowany do górników, pracujących w pobliskiej kopalni. Górnicy przyjęli go ciepło i z uznaniem.
massa pisze:ino teraz to boli Gieksiarzy bo akurat było otwarcie dworca i są o naszych wzmianki na stronach internetowych,a nie o nich.
szalikowiec70 pisze:co do mojej ortografii to powiem , ze juz dawno niechodze do szkolyi moze cos mi sie tam nieuda
fjodor1978vborys1978 pisze: Niedoczytany osle po podstawowce za Buga
-
Nie chodzi mi o graf tylko takie okolicznościowe transparenty na każdą rocznice czy walentynki wywieszane po co ? żeby potem wrzucic na neta, fb i sie pochwalić jaka ekipa to wywiesila, tak samo jak ostatnio co raz wiecej opraw z piro pojawia się poza stadionami oczywiscie zostaja zfilmowane i wrzucone potem na YT
-
robią to dla takich lewackich pedałów jak ty, żeby pamiętali że pewne rzeczy są mocno wpisane w naszą kulturę.
-
KurzaW@gin@ odpuść sobie to forum. Farmazonem jedziesz, pytanie o dupczenie panienki rywala derbowego pokazało ile masz wspólnego
-
Przez przypadek KurzaWagina poruszyl ciekawy temat , juz abstrachujac od transparentu ot transparent jak transprarent nawet dobrze ze Kibole o sobie przypominaja ,jednak zaobserwowalem inne zjawisko
glowna motywacja przyjscia na mecz np w latach 90-tych byl doping ,a nie umilenie wlasnego czasu tym sie wlasnie roznimy od jankow a w zasadzie roznilismy , dzisiaj spogladajac na niektorych "kiboli" podczas meczu , czy tez sluchajac niektorych mam wrazenie ze osoby ktore uwazaja sie za kiboli a nie januszy przychodza glownie po to by sie bawic (podobnie jak janki) tylko w troche inny sposob ,janki umilaja sobie czas ogladajac mecz a "kibole" umilaja sobie czas na np odpalajac piro czy pobluzgajac na inna ekipe , a doping schodzi na dalszy plan, ch&j z dopingiem piro, czy skakanie w rytm z ziomkami wazniejsze (sic!) , wazne by k.net nie odsaczycilo od czci ekipe ktora piro nie odpali , ja myslalem ze tym roznimy od januszy ze przychodzimy z sentymentu do klubu (a przede wszystkim by w jakis posob pomoc kopaczom bo przy dobrym dopingu swoich kiboli pilkarze szczegolnie mlodzi maja wiecej jaj do gry ),
a nie by sobie czas umilic czy to odpalajac race , czy to poskakac z ziomkami na stadionie jak w jakiejs tancbudzie
to troche przeroslo forme nad trescia . Oprawa zajebista sprawa (z piro szczegolnie ) ale to nie powinna byc glowna i jedyna motywacja przyjscia na mecz , nalezalo by to traktowac jak dodatek , a nie glowna motywacje .
Amen
glowna motywacja przyjscia na mecz np w latach 90-tych byl doping ,a nie umilenie wlasnego czasu tym sie wlasnie roznimy od jankow a w zasadzie roznilismy , dzisiaj spogladajac na niektorych "kiboli" podczas meczu , czy tez sluchajac niektorych mam wrazenie ze osoby ktore uwazaja sie za kiboli a nie januszy przychodza glownie po to by sie bawic (podobnie jak janki) tylko w troche inny sposob ,janki umilaja sobie czas ogladajac mecz a "kibole" umilaja sobie czas na np odpalajac piro czy pobluzgajac na inna ekipe , a doping schodzi na dalszy plan, ch&j z dopingiem piro, czy skakanie w rytm z ziomkami wazniejsze (sic!) , wazne by k.net nie odsaczycilo od czci ekipe ktora piro nie odpali , ja myslalem ze tym roznimy od januszy ze przychodzimy z sentymentu do klubu (a przede wszystkim by w jakis posob pomoc kopaczom bo przy dobrym dopingu swoich kiboli pilkarze szczegolnie mlodzi maja wiecej jaj do gry ),
a nie by sobie czas umilic czy to odpalajac race , czy to poskakac z ziomkami na stadionie jak w jakiejs tancbudzie
to troche przeroslo forme nad trescia . Oprawa zajebista sprawa (z piro szczegolnie ) ale to nie powinna byc glowna i jedyna motywacja przyjscia na mecz , nalezalo by to traktowac jak dodatek , a nie glowna motywacje .
Amen
""W ogóle ,w tamtych latach liczyła się tylko "Tarnovia" .Kibice tej drużyny byli w zdecydowanej większości.Późniejsze sukcesy Unii , sekcja żużlowa , napływ nowej ludności do Tarnowa, zanikanie tradycji mieszczańskich spowodowała że sytuacja się odwróciła .""
-
z około roku 2000.pampalini lowca psow pisze:kurtularnie przypominam, że chujnia Tarnów to w 95% przerzuty pozdrawiam
1988: Pomysł na prawdziwa ekipę narodził się na... klatce schodowej w trakcie jednej z popijawek. Imprezowicze byli wtedy aktywnymi kibolami mościckiej Unii, ale ich ojcowie i dziadkowie nakłaniali ich do Tarnovii (no i tak nakręcili, że większość tych pierwszych to Fanatycy do dziś, mimo 28-32 lat).
-
Porownaj sobie proporcje , przy zalozeniu ze jest to wiarygodny tekst to tyczy sie to najwyzej paru osob , natomiast w waszym przypadku przezucaly sie cale osiedla z pwst na czele takze odbijanie pileczki w tym tekstem kompletnie bez sensow
""W ogóle ,w tamtych latach liczyła się tylko "Tarnovia" .Kibice tej drużyny byli w zdecydowanej większości.Późniejsze sukcesy Unii , sekcja żużlowa , napływ nowej ludności do Tarnowa, zanikanie tradycji mieszczańskich spowodowała że sytuacja się odwróciła .""
-
[link]
ładnie sie młody zabawia, tyle aut spalił......
wiadomo jakie ma nazwisko syn tego działacza LEgii?
-
Tomczak.tom_aszw pisze:[link]
-
Nie wiem jaki temat byłby odpowiedni na to, ale znalazłem dobry fajny kanał na youtube ze starszymi meczami i komentarzem z canal+.
https://www.youtube.com/watch?v=vHFzswuxWPE
Tutaj jeszcze stary stadion Lecha i klimat początków ultras. Chłopak na gnieździe odpala racę bez komina.
Żeby nie było całkowitego offtopu. Od kiedy do kiedy trwały dobre stosunki na linii Lech - Widzew ?
https://www.youtube.com/watch?v=vHFzswuxWPE
Tutaj jeszcze stary stadion Lecha i klimat początków ultras. Chłopak na gnieździe odpala racę bez komina.
Żeby nie było całkowitego offtopu. Od kiedy do kiedy trwały dobre stosunki na linii Lech - Widzew ?
-
Dlaczego do 1990 roku kibicom Wisły Kraków nie przeszkadzał w nazwie przymiotnik "Gwardyjskie" TS ?
Dlaczego nie było bojkotu dla tego przymiotnika przed nazwą TS ?
Kibice Wisły ochoczo go promowali na flagach, szalikach w piosenkach.
Do którego roku na Wiśle wisiały szmaty z napisami GTS ?
Dlaczego nie było bojkotu dla tego przymiotnika przed nazwą TS ?
Kibice Wisły ochoczo go promowali na flagach, szalikach w piosenkach.
Do którego roku na Wiśle wisiały szmaty z napisami GTS ?
-
pewnie dlatego ze na poczatku lat 90 zaczely sie ksztaltowac pierwsze powazne bojówki ktore mialy oficjalnie, grupowo wyjebane na psy. takie jest moje zdanie
-
Jak to nie było mody na bojkoty i protesty ? A np. SOLIDARNOŚĆ to niby co ?jot_pe pisze:Bo nie było mody na bojkoty i protesty.
-
Wisla w tamtych latach bojkotowala i protestowala na ulicach wlasnie jako czesc ruchu Solidarnosci.
-
Na ulicach to protestowali robotnicy z Nowej Huty a nie Wisła. Kibice to wtedy nie mieszali się w sprawy polityczne. Aczkolwiek mecze to była okazja do walki z milicją i ZOMO. Pisanie że Wisła walczyła na ulicach to grube nadużycie.
Dziwi mnie brak sprzeciwu kibiców na powiązanie ich klubu z milicją, przecież większość działaczy i sportowców była milicjantami. Owszem zdarzały się przypadki że kogoś na siłę wciągano do resortu.
Dziwi mnie że jeszcze pod koniec lat 80 kibice na szalikach wtedy zwanych komputerowych ochoczo dodawali przymiotnik gwardyjskie TS.
Dziwi mnie brak sprzeciwu kibiców na powiązanie ich klubu z milicją, przecież większość działaczy i sportowców była milicjantami. Owszem zdarzały się przypadki że kogoś na siłę wciągano do resortu.
Dziwi mnie że jeszcze pod koniec lat 80 kibice na szalikach wtedy zwanych komputerowych ochoczo dodawali przymiotnik gwardyjskie TS.
-
przecież w tych latach nie było jak teraz że sobie zamawiałeś przez neta sztuk 10 szalików, barwy mogłeś kupić w klubowym kramiku, ew gdzieś na tandecie u jakiegoś handlarza co poczuł w tym żyłkę złota i zapierdalał po nie gdzieś do niemiec.ale kto walczył na ulicach z milicją to wiesz najlepiej, szkoda że cię wtedy jeszcze na świecie nie było.
Wisła która panowała w Hucie to pewnie sami bezrobotni oraz gimbusy patrzyli się tylko z boku przez lufcik.
Wisła która panowała w Hucie to pewnie sami bezrobotni oraz gimbusy patrzyli się tylko z boku przez lufcik.
-
Dla twojej wiadomosci, to wowczas nie bylo gimnazjow.
A haslo jest jak najbardziej logiczne i az dziwie sie, ze ludzie tutaj zamiast spokojnie pomyslec odrazu wyklocaja sie. Wisla walczyla, ale jako solidarnosc, robotnicy i zwykli ludzie. Nie walczyli oficjalnie jako kibice Wisly Krakow, stowarzyszenie kibicow itp, tylko jako ludzie kibicujacy Wisle, ale przede wszystkim robotnicy, dzialacze solidarnosci czy mieszkancy Krakowa. Takie to trudne do zrozumienia ? Tak bylo w kazdym miescie, w kazdej ekipie, poprostu dzisiejsze kibicowanie wyglada zupelnie inaczej i skoro jestes taki dorosly to powienies to wiedziec jak wygladaly tamte czasu.
A haslo jest jak najbardziej logiczne i az dziwie sie, ze ludzie tutaj zamiast spokojnie pomyslec odrazu wyklocaja sie. Wisla walczyla, ale jako solidarnosc, robotnicy i zwykli ludzie. Nie walczyli oficjalnie jako kibice Wisly Krakow, stowarzyszenie kibicow itp, tylko jako ludzie kibicujacy Wisle, ale przede wszystkim robotnicy, dzialacze solidarnosci czy mieszkancy Krakowa. Takie to trudne do zrozumienia ? Tak bylo w kazdym miescie, w kazdej ekipie, poprostu dzisiejsze kibicowanie wyglada zupelnie inaczej i skoro jestes taki dorosly to powienies to wiedziec jak wygladaly tamte czasu.
ŁKS Łódź Polska !
-
wiem że nie było tak sobie powiedziałem.śmieszy mnie po prostu że jakiś gościu z Hutnika zadaje pytania czemu komuś gts nie przeszkadzał na szalach, niech popyta starszych kolegów po szalu.
-
Jakos nie przypominam sobie pod koniec lat 90 szalika tzw,komputerowego z napisem gTS.Wedlug mojej wiedzy pierwszy szalik tzw,komputerowy powstal na 85 lecie klubu z TS ,mam go do dzis.
-
Dokładnie. Zresztą pierwsza jego wersja była nieco zjebana gdyż były bieąłe napisy na czerwonym tle, niebieskie wogóle albo bardzo mało. Ale jesli ktoś tam dostrzegł napis GTS a na dodatek OCHOCZO tam dodany to śmiech musi posłużyć jako ocena tego "dyskutanta".
Teraz ja mam pytanie.
Skoro Wisła nie bojkotowała tylko ochoczo gieteesowała to dlaczego miała w tamtych czasach tyle zgód/zgódek?
Nikomu to nie przeszkadzało?
:-)
Teraz ja mam pytanie.
Skoro Wisła nie bojkotowała tylko ochoczo gieteesowała to dlaczego miała w tamtych czasach tyle zgód/zgódek?
za kim jestes?
-
a ja mam takie pytanko (jeśli już było to przepraszam) czy jest w Polsce jakaś ekipa H lub Ultras (niezależnie od dyscypliny sportu) która politycznie jest skierowana na lewo
nie pytam się tutaj o takie wynalazki jak np . Black Rebels czy Antifa Legia czy Antifa Lech których jest pełno w internecie i na fb
ale się pytam o realną ekipę z lewej strony w Polsce
z góry dziękuje za odpowiedź
nie pytam się tutaj o takie wynalazki jak np . Black Rebels czy Antifa Legia czy Antifa Lech których jest pełno w internecie i na fb
ale się pytam o realną ekipę z lewej strony w Polsce
z góry dziękuje za odpowiedź
-
nrth pisze: Skoro Wisła nie bojkotowała tylko ochoczo gieteesowała to dlaczego miała w tamtych czasach tyle zgód/zgódek?
pewnie dlatego że w tamtych czasach na trybunach była masa andrzejów pod wąsem których poza wynikiem interesowało tylko gdzie idzie wypić darmowego jabcoka na wyjeździe a przy okazji strajku w robocie porzucać butelkami w psiarnie, w waszym przypadku to z deka paradoks ale co tam, tyle lat juz minelo, kiedyś ludzie zapomną ;-)
to pytanie to raczej nie wystawia dobrej opinii kibicom owych klubów którym nie przeszkadzało układanie sie z resortowymi kibicami (nie wnikajmy juz w proporcje bo zaraz sie zacznie licytowanie kto był z ts a kto z gts a nie o to przeciez pytasz) i można przy okazji zadac kontrpytanie
-dlaczego innym klubom które z wami sie w wtedy nie kumały akurat dziwnym trafem przeszkadzała ta milicja? :-)
-
Jak sobie sprawdzisz historię zgód kibicowskich w tamtych latach to mało Ci wyjdzie w takim razie ekip, którym to "przeszkadzało"
za kim jestes?
-
north mnie osobiscie juz nic nie zdziwi, bo skoro w obecnych czasach śmiertelni wrogowie kumają sie ze sobą, robią sobie zgody/układy to tym bardziej nie dziwi mnie że za komuny kibicowska większość brzuchatych andrzejów pod wąsem robiła podobnie.
-
Mógłbym ktoś przesłać na PW lub w temacie słynną rozmowe Widzewiaka z typem z GKSu Bełchatów? "jesteśta chuligany itp" z góry dzięki!
-
Czy są jakieś ekipy (Polska, Europa, świat), które mają flagi bądź robili oprawy z motywem marihuany?
-
-
GieKsa miała małą flage z liściem, Myszków miał flage Baku Boys, Zagłebie Lubin miało flage z liściemHujtras pisze:Czy są jakieś ekipy (Polska, Europa, świat), które mają flagi bądź robili oprawy z motywem marihuany?
-
W jakim celu ci ona potrzebna?Richat pisze:Mógłbym ktoś przesłać na PW lub w temacie słynną rozmowe Widzewiaka z typem z GKSu Bełchatów? "jesteśta chuligany itp" z góry dzięki!
-
Gdzie się wtedy kupowało szaliki to ja dobrze pamiętam i kto walczył z komuną to też pamiętam. Smutne jest to że w tamtych czasach nie za bardzo wam przeszkadzało że jesteście milicyjni. W latach 80 były inne układy więc nie pisz że Wisła panowała w Hucie.*** pisze:przecież w tych latach nie było jak teraz że sobie zamawiałeś przez neta sztuk 10 szalików, barwy mogłeś kupić w klubowym kramiku, ew gdzieś na tandecie u jakiegoś handlarza co poczuł w tym żyłkę złota i zapierdalał po nie gdzieś do niemiec.ale kto walczył na ulicach z milicją to wiesz najlepiej, szkoda że cię wtedy jeszcze na świecie nie było.
Za komuny nie było bezrobotnych ;) ale chyba sam to doskonale pamiętasz.
No a flagi to sami chyba robiliście, nikt wam nie narzucał czy ma być gTS czy TS
Jeśli niewygodne pytania Cię śmieszą to Twój problem.*** pisze:wiem że nie było tak sobie powiedziałem.śmieszy mnie po prostu że jakiś gościu z Hutnika zadaje pytania czemu komuś gts nie przeszkadzał na szalach, niech popyta starszych kolegów po szalu.
Liczyłem na to że ktoś napisze coś konkretnego np. tak próbowaliśmy zrobić flagę z napisem TS ale milicja ją zerwała, albo mieliśmy to w d**** nikt na to w tamtych czasach nie zwracał uwagi.
Z mojej strony temat zamknięty.
-
Bodajże ŁKS miał flagę z motywem Limanka JamajkaHujtras pisze:Czy są jakieś ekipy (Polska, Europa, świat), które mają flagi bądź robili oprawy z motywem marihuany?
-
Hujtras pisze:
Czy są jakieś ekipy (Polska, Europa, świat), które mają flagi bądź robili oprawy z motywem marihuany?
kierowca bombowca pisze:
rzuciło mi się kiedyś takie zdjęcie oprawy z Francji. Niestety nie pamiętam jaka to była ekipa
pewnie o to chodzi : [link]
kierowca bombowca pisze:
rzuciło mi się kiedyś takie zdjęcie oprawy z Francji. Niestety nie pamiętam jaka to była ekipa
pewnie o to chodzi : [link]
-
Myszków(Ruch),Gieksa.
-
Zagłębie Lubin jako jedni z pierwszych mieli malowaną flagę z liściem marychy, poniżej foto:

-
to nie są niewygodne pytania, tylko twoja mentalność pokolenia JP.i nie kłam pinokio chociaż w święta że tak wszystko pamiętasz.kaz87 pisze:Gdzie się wtedy kupowało szaliki to ja dobrze pamiętam i kto walczył z komuną to też pamiętam. Smutne jest to że w tamtych czasach nie za bardzo wam przeszkadzało że jesteście milicyjni. W latach 80 były inne układy więc nie pisz że Wisła panowała w Hucie.*** pisze:przecież w tych latach nie było jak teraz że sobie zamawiałeś przez neta sztuk 10 szalików, barwy mogłeś kupić w klubowym kramiku, ew gdzieś na tandecie u jakiegoś handlarza co poczuł w tym żyłkę złota i zapierdalał po nie gdzieś do niemiec.ale kto walczył na ulicach z milicją to wiesz najlepiej, szkoda że cię wtedy jeszcze na świecie nie było.
Za komuny nie było bezrobotnych ;) ale chyba sam to doskonale pamiętasz.
No a flagi to sami chyba robiliście, nikt wam nie narzucał czy ma być gTS czy TS
Jeśli niewygodne pytania Cię śmieszą to Twój problem.*** pisze:wiem że nie było tak sobie powiedziałem.śmieszy mnie po prostu że jakiś gościu z Hutnika zadaje pytania czemu komuś gts nie przeszkadzał na szalach, niech popyta starszych kolegów po szalu.
Liczyłem na to że ktoś napisze coś konkretnego np. tak próbowaliśmy zrobić flagę z napisem TS ale milicja ją zerwała, albo mieliśmy to w d**** nikt na to w tamtych czasach nie zwracał uwagi.
Z mojej strony temat zamknięty.
-
*** a co on moze pamietac skoro zadaje takie glupawe pytania.Z szalikow wycofal sie to o flagach nawija.Zdjecie jednej flagi z litera g krazy po sieci i robi z tego wielkie halo.