[link]Kibice Śląska Wrocław pamiętają o Żołnierzach Wyklętych. "Gazeta Wyborcza" nazywa to polityczną indoktrynacją
Środa. Mecz 1/8 Pucharu Polski. Śląsk Wrocław podejmuje na własnym boisku GKS Bełchatów. Wygrywa 3:0 i awansuje do ćwierćfinału rozgrywek. Wydawać by się mogło - wydarzenie bez historii. A jednak...
Na mecz zaproszono aż dziewięć tysięcy dzieci, raz - by zwiększyć frekwencję, a dwa - by zaszczepić w młodych kibicach miłość do klubu. Sympatyczna inicjatywa, dzieciaki zachwycone, nawet piłkarze Śląska sprawili im prezent i po niezłym meczu awansowali do kolejnej rundy.
Stali bywalcy stadionu Śląska Wrocław przygotowali z tej okazji specjalną oprawę. Wielki transparent z podobiznami żołnierzy wyklętych opatrzyli mniejszym z pytaniem:
Słuchajcie dzieci - czy uczą Was w szkole, kim byli żołnierze wyklęci?
Po czym kilkakrotnie skandowano "Cześć i chwała bohaterom!", "Na zawsze w pamięci - żołnierze wyklęci" oraz "Armio wyklęta, Śląsk Wrocław o Was pamięta!". Piękna inicjatywa kibiców Śląska, którzy nie po raz pierwszy oddali cześć wyklętym żołnierzom i przywołali o nich pamięć.
CZYTAJ WIĘCEJ: "Bohaterów naszej ojczyzny pamiętamy". Imponująca oprawa meczu w wykonaniu kibiców Śląska Wrocław
Ale nie wszystkim ta atmosfera się spodobała. Michał Karbowiak, dziennikarz wrocławskiej "Gazety Wyborczej", opisując spotkanie, tak relacjonował wydarzenia z trybun:
Na tym meczu było też coś, co nie pozwala mi pisać o nim w samych superlatywach. Coś co sprawiło, że mam poczucie iż ktoś wspaniałą, szczytną ideę wychowywania młodego kibica potraktował w sposób czysto instrumentalny. Moim zdaniem, zrobili tak wrocławscy szalikowcy. (...) Niby to patriotyczne niby nieszkodliwe, a jednak nie sposób oprzeć się wrażeniu, że miało podtekst i pewien cel polityczny. Że fanatycy Śląska - celowo nie nazywam ich kibolami, bo generalnie zachowywali się raczej bez zarzutu, postanowili dzieci trochę zindoktrynować. Nie wystarczyło im, że dzięki wspominanej takiej akcji ich drużyna będzie miał nowych kibiców. (...) Zupełnie groteskowo i poniekąd strasznie wyglądała przede minuta ciszy, przepraszam nie dosłyszałem komu poświęcona, którą zaordynowali fanatycy
- pisał Karbowiak.
Podsumujmy. Transparent ku czci jednych z największych polskich bohaterów - indoktrynacja z "celem politycznym". Minuta ciszy - "groteskowa i poniekąd straszna".
Wreszcie, dziennikarz "Wyborczej" puentował:
Nie wystarczyło im, że dzięki wspominanej takiej akcji ich drużyna będzie miał nowych kibiców. Oni chcieliby by w przyszłości byli to kibice na ich miarę - z tymi samymi pasjami i fobiami.
Nie jestem kibicem Śląska Wrocław, ale odpowiem w imieniu wszystkich fanatyków, którzy raz po raz na meczach, a także przy pomnikach i grobach dbają o pamięć o polskich bohaterach.
Tak, panie redaktorze, chcielibyśmy, by w przyszłości to byli kibice na naszą miarę - z tymi samymi pasjami dotyczącym historii Polski. Chcielibyśmy, by w szkołach dowiedzieli się o tym, kim był Witold Pilecki, August Emil Fieldorf czy Zygmunt Szendzielarz. Tak, chcielibyśmy, by podobnie jak dla nas - byli oni dla tych młodych chłopców bohaterami i wzorami do naśladowania.
Tak, panie redaktorze, chcielibyśmy, by w przyszłości mieli te same fobie co my. By na hasło "komunizm" reagowali obrzydzeniem i wstrętem, by wiedzieli, że to zbrodnicza ideologia, która przyniosła Polsce zniewolenie, mordując wielu polskich bohaterów; polską elitę. By, gdy będzie taka potrzeba, umieli zachować się podobnie do wielkich patriotów.
Wreszcie, tak - nie widzę w tym nic złego, że o żołnierzach wyklętych pamięta się na stadionie. Skoro takim miejscem nie jest szkoła, skoro w mediach trafimy na apele nawołujące do zapalenia komunistycznym zbrodniarzom lampek na ich grobach, a o żołnierzach NSZ, WiN i innych organizacji nikt nie chce pamiętać - zrobimy to my. Tak jak umiemy, tak jak potrafimy.
Wiem, dlaczego to Was tak boli. Bo te dzieciaki faktycznie łapią bakcyla. I rosną w duchu proponowanym przez kibiców, a nie przez "Gazetę Wyborczą".

- Kibice w mediach (temat zbiorczy)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: - Kibice w mediach (temat zbiorczy)
-
-
Nowe fakty w sprawie Starucha, trzeba będzie obejrzeć program:
[link]
[link]
-
Tu jeszcze o sprawie Wyborczej i patriotyzmu na Śląsku Wrocław.
[link]
[link]
-
[link]
Niezły palant i hipokryta z tego Iwana
Niezły palant i hipokryta z tego Iwana
-
[link]Policja uderza w środowisko kiboli
Policja i prokuratura nie odpuszczają. Chcą wyjaśnić okoliczności trzech tragicznych zdarzeń z udziałem kibiców Wisły i Cracovii zakończonych śmiercią młodych ludzi. W krakowskim sądzie ciągle toczą się trzy sprawy o podłożu kibicowskim, gdzie ofiarami byli kibice.
- Jak na jedno miasto to trup w tym środowisku ściele się wyjątkowo często - ubolewają krakowscy prokuratorzy. Fakt, statystyki są przerażające.
Styczeń 2011 r. Ginie Tomasz C. ps. Człowiek uznawany za jednego z liderów bojówek Cracovii.
Kwiecień 2012. Na ul. Wielickiej ginie 17-letni Krzysztof B. W tej sprawie jest już kilkunastu podejrzanych, większość przebywa w aresztach.
Wrzesień 2012 r. w okolicy Multikina na ul. Dobrego Pasterza ponosi śmierć wiślak Dariusz D., a jego kompan jest ciężko ranny.
Policjantom i nowohuckiej prokuraturze wystarczyło 48 godzin, by zatrzymać dziewięciu podejrzanych, w stosunku do siedmiu z nich skierowano wnioski o areszt.
Czytaj także:
Bójka kiboli pod Multikinem - siedmiu aresztowanych Były szef policji w Krakowie o "wojnie kiboli":... Śmierć "Człowieka" - dwaj zatrzymani nie... Zabójstwo "Człowieka" - oto wciąż poszukiwani... Bezdomny spadł z murku. Zmarł na miejscu Wczoraj sąd wysłał do aresztu tymczasowego siedmiu mężczyzn. Był między nimi Robert M. ps. Metal, przed laty jeden z liderów bojówek Cracovii. Ma 42 lata, już kiedyś deklarował, że wycofał się z ustawek i porachunków między kibicami, ale wygląda na to, że słowa nie dotrzymał.
Kiedy przed Sądem Rejonowym dla Krakowa Nowej Huty odbywały się posiedzenia aresztowe w sprawie kiboli Cracovii biorących udział w zajściu na ul. Dobrego Pasterza, w sąsiednim gmachu przed Sądem Rejonowym dla Krakowa Śródmieścia decydowały się losy dwóch kiboli Wisły, którzy odpowiedzą za śmierć Tomasza C. ps. Człowiek. Michała G. ps. Guzik i Marcina W. ps. Zibi zatrzymano w wynajętym mieszkaniu w Krakowie. Byli poszukiwani Europejskimi Nakazami Aresztowania. Zostali aresztowani.
- Ujęcie tych podejrzanych to na pewno sukces policji, która nie odpuszcza w tej sprawie - nie kryje prokurator Marcin Lichosik, autor aktu oskarżenia przeciwko 11 kibolom Wisły. Ich proces w sprawie śmierci "Człowieka" toczy się przed sądem. Policja wciąż poszukuje pięciu ostatnich podejrzanych zamieszanych w śmierć Tomasza C.
To niejedyna sprawa w krakowskim sądzie o podłożu porachunków kiboli. Ciągle nie zapadł prawomocny wyrok w sprawie Roberta M. ps. Metal za śmiertelne pobicie wiślaka Pawła O. ps. Fudżin. Do zdarzenia doszło osiem lat temu.
Krakowska Temida cały czas zajmuje się też sprawą oskarżonego Artura K., który zabił w listopadzie 2009 r. nożem sympatyka Cracovii 17-letniego Łukasza Lipińskiego.
Do tej pory nie ma też wyroku w procesie Piotra O., ps. Orzech. Oskarżony jest o zabójstwo na os. Kazimierzowskim 17-letniego Jakuba M. ps. Makos, sympatyka Cracovii. Na ławie oskarżonych zasiadają też kibole Cracovii: 23-letni Damian C. ps. Chicken i 17-letni Miłosz G. ps. Miły, którym prokuratura zarzuciła udział w bójce zakończonej śmiercią oraz posługiwanie się niebezpiecznymi narzędziami.
- Dla nas nie mają znaczenia sympatie klubowe podejrzanych. Ważne jest to, czego się dopuścili i za co mogą odpowiadać w świetle obowiązującego prawa - podkreśla prokurator Bogusława Marcinkowska, rzecznik Prokuratury Okręgowej. Przykład? W sprawie ostatniego zajścia pod Multikinem zarzuty pobicia ze skutkiem śmiertelnym mają zarówno sympatycy Cracovii (siedmiu), jak i Wisły (dwóch).
- Żaden z podejrzanych nie przyznaje się do winy - informuje Marcinkowska. Grozi im do 10 lat więzienia. Według ustaleń śledczych bójkę wywołało dwóch mężczyzn, którzy spotkali się przed kinem przy ul. Dobrego Pasterza. Doszło między nimi do sprzeczki, którą postanowili rozwiązać po seansie filmowym. SMS-ami zwołali kolegów. O godzinie 23 przed budynkiem zebrało się kilkunastu kiboli Wisły Kraków i Cracovii. Niektórzy z nich byli uzbrojeni w noże. W walce śmiertelnie ranny został 32-letni Dariusz D. Piotr Ż., druga ofiara, przebywa w krakowskim szpitalu z ranami brzucha, jest w stanie śpiączki farmakologicznej.
Pogrzeb Dariusza D. ma się odbyć w piątek. Policja już zapowiada zastosowanie wzmożonych środków bezpieczeństwa, by nie doszło do incydentów.
-
Przypominam, za chwile na TVP Info (22.30) program "Bliżej" m.in. sprawa Starucha
-
Ten peowiec to z d*** wyrwany jakiś .
-
Jeśli ktoś to nagrał niech wrzuca na yt i rozpowszechniać wszędzie. Pani socjolog zmiażdżyła tego pajaca z PO, patrząc na jego minę można było wywnioskować wszystko.
1947
-
wszyscy go zmiażdżyli;)
Tuskostan - mityczny stan na zielonej wyspie, gdzie 28-latek, milioner z 6 wyrokami zakłada linie lotniczą oraz parabank...aby żyło się lepiej!
-
Jeszcze troche to Pospieszalski swój program będzie nadawał z kibla a puszczany będzie o 2 w nocy.

-
Dla niego lepiej by było żeby mordy nie otwierał wcale , bo a to temat omijał , albo debila z siebie robił.
-
Faktycznie niezwykle dobry materiał. Bardzo merytoryczne i trafne komentarze. Pionek z PO musiał jakoś się bronić. Biorąc pod uwagę fakt, że w ciągu kilku tygodni na PO spadają coraz mocniejsze gromy, facet nie wiedział, jak już się bronić i sam sobie zaprzeczał. Kto nie oglądał - niech obejrzy.
-
Jestem w głębokim szoku, że taka przychyla debata dla Nas poleciała w TV. Ktoś nagrał? Jeżeli tak to wrzucać na yt. Pajacyk z PO chciał się przypodobać jaki to on niezależny, ale pięknie został pojechany przez ogół w studiu. Takie programy nie mogą przejść bez echa. Nasi bracia kibole siedzą za kratami za krytykę ryżego c**** i cała Polska musi o tym wiedzieć.
.
-
[link]Narzeczona Piotra Staruchowicza ujawnia kulisy zatrzymania przez policję. A jego ojciec mówi: "To zemsta mściwej osoby - Tuska"
O sprawie zatrzymania przez policję o szóstej rano, pod mocno wydumanym zarzutem, Katarzyny Ceran już informowaliśmy dzięki opowieści red. Jana Pospieszalskiego i red. Pawła Nowackiego.
W czwartkowy wieczór w programie TVP.Info "Bliżej" poznaliśmy nowe szczegóły tych niepokojących wydarzeń.
Najpierw Jan Pospieszalski zaprezentował wypowiedź Wojciecha Staruchowicza, byłego dziennikarza "Gazety Wyborczej", ojca Piotra Staruchowicza.
Powiedział on:
Mamy przykład tak zwanej grupy pruszkowskiej gdzie sędzie uznał, że zeznania świadka koronnego to za mało żeby skazać tych ludzi za bardzo poważne zarzuty. W przypadku Piotrka to okazuje się bardzo mocnym dowodem, a żadnego innego nie ma! Zeznanie świadka koronnego, który coś tam mówi, ale nic więcej nie ma, nie jest moim zdaniem podstawą by kogoś zamykać do więzienia. Każdego z nas można w ten sposób pomówić.
Dla mnie poszlaką, że w sprawie jest coś bardzo nie w porządku jest też to, ze on został zamknięty pod pretekstem iż należy do zorganizowanej grupy przestępczej o charakterze zbrojnym, tak było napisane w nakazie przeszukania mieszkania. Potem prokurator stwierdził, że nie ma o tym mowy, ale siedzi dalej, już czwarty miesiąc. Jest to zemsta policji, po drugie zemsta pewnej bardzo podobno mściwej osoby czyli Donalda Tuska.
W zasadzie jestem bezradny bo wszystkie działania zostały wyczerpane, adwokat przez trzy miesiące nie miał dostępu do akt sprawy. Jak ma bronić swojego klienta?
Będę próbował dostać się w najbliższym czasie na wizytę do prokuratora generalnego.
Następnie zaprezentowano rozmowę z Katarzyną Ceran, narzeczoną Piotra Staruchowicza, która stwierdziła, że "to co się dzieje w związku z Piotrkiem, przerasta wszelkie możliwe wyobrażenia", a powodem represji jest jej zdaniem fakt iż nigdy nie bał się mówić co myśli o rządzącej partii, a "jest osoba, która ma jakieś przełożenie na innych ludzi, na kibiców":
Pospieszalski dodał, że kiedy Kasia wystąpiła o widzenie z Piotrem Staruchowiczem prokurator zażądał pokazania faktury zakupu pierścionka od Piotra, a od Kasi okazania pierścionka.Nie wiem, bali się albo mu chcieli utrzeć nosa. Zatrzymali go na uroczystościach upamiętniających Powstanie warszawskie, za coś, za co każdy inny człowiek odpowiadałby z wolnej stopy. Wcześniej go strasznie go pobito, złożył doniesienie na policji wskazując potencjalnych sprawców. Było to rok temu.
Panowie policjanci powiedzieli, że się przewrócił wychodząc z samochodu. W ostatniej chwili udało mu się uniknąć paralizatora bo zdołał powiedzieć, że ma problemy z sercem. Był tak pobity, że go nie chcieli przyjąć na dołek. Jak już został osadzony na Białołęce wystąpił o obdukcję, lekarz pojawił się po kilku dniach.
A w sobotę również i Kasię zatrzymano. Dziewczyna relacjonowała:
- mówiła. Zobaczmy, tak wygląda trybuna na której kibice mieli rzekomo zajmować numerowane miejsca:Po derbach, które były w piątek, wróciłam do domu i w sobotę o 6 rano zjawiła się policja. Powiedziano mi, że muszę zostać zatrzymana. Na początku nie powiedziano mi pod jakim zarzutem, jaki jest powód.
Pojechaliśmy na Wilczą, dostałam protokół z którego dowiedziałam się iż zostałam zatrzymana ponieważ popełniłam rzekomo wykroczenie. Chodziło o niezastosowanie się do poleceń ochrony. Podobno zostało wydane polecenie żeby wszyscy kibice na żylecie, było tam około 7 tysięcy ludzi, zajęli swoje miejsca. Na tej trybunie nawet przez przypadek nikt nie zajmuje swojego miejsca, które ma na bilecie. To jest specyfika trybuny, nigdy nie było o to problemów. Nikt nigdy nie sprawdzał numeracji.
[link]
Katarzyna Ceran kontynuowała:
- dodała.Przyjechał po mnie konwój, zostałam skuta i zawieźli mnie na dołek przy Komendzie Stołecznej. Spędziłam tam noc, w celi czteroosobowej. Sąd pierwsze co powiedział to to, że moje zatrzymanie jest właściwie nielegalne ponieważ za wykroczenie nie można zatrzymać po tak długim czasie. Za wykroczenie można zatrzymać na gorącym uczynku chwilę po.
To był ewidentne pokazanie siły przez władze klubu i nowego komendanta głównego policji. Wobec kibiców, ale też wobec osoby, która wybitnie jest im nie na rękę czyli wobec Piotrka
Do tematu wrócimy w obszernej relacji z dyskusji w programie "Bliżej. Jan Pospieszalski" o tej sprawie.
-
-
[link]Dlaczego profesor broni chuligana?
Nie twierdzę, że "Staruch" jest święty. (...) Musimy pamiętać, że kibice są ludźmi o bujnym temperamencie i mogą zdarzać się jakieś wykroczenie przez nich popełniane. Ale to nie powód, aby trzymać ich miesiącami w więzieniach, bez jakichś mocnych dowodów i zarzucać poważne przestępstwa kryminalne - mówi prof. Wojciech Polak w rozmowie z Aleksandrem Majewskim.
Fronda.pl: Dlaczego broni Pan "Starucha"?
Prof. Wojciech Polak (historyk, Uniwersytet Mikołaja Kopernika): Bronię go, ponieważ powody jego aresztowania są bardzo niejasne. Ten jeden świadek wypowiada się bardzo enigmatycznie na temat popełnionego przez "Starucha" przestępstwa, a jego relacja nasuwa wiele wątpliwości. Musimy pamiętać, że "Staruch" jest jednym z przywódców kibiców Legii, brał udział w protestach przeciwko decyzjom rządu Donalda Tuska, jest autorem hasła: "Donald, matole, twój rząd obalą kibole!" i stąd podejrzenie, że to działalność polityczna sprawiła, że Staruchowicz trafił za kraty.
Ale "Staruch" nie jest świętoszkiem. Jak wiemy, został skazany za napad i rozbój...
Musimy rozdzielić te dwie sprawy: pierwsze aresztowanie, gdy rzeczywiście doszło do wspomnianej szamotaniny i aktualne. Nie twierdzę, że "Staruch" jest święty. Kibice często nie są aniołami, ale tamta sprawa była też niezwykle błaha, biorąc pod uwagę okres na jaki siedział w więzieniu. Teraz to jego aresztowanie jest w ogóle dziwne. Można odnieść wrażenie, że powodem tych działań jest raczej zaangażowanie polityczne, a nie narkotyki. Poza tym, widzę, że nie jestem w moich poglądach osamotniony. Musimy pamiętać, że kibice są ludźmi o bujnym temperamencie i mogą zdarzać się jakieś wykroczenie przez nich popełniane. Ale to nie powód, aby trzymać ich miesiącami w więzieniach, bez jakichś mocnych dowodów i zarzucać poważne przestępstwa kryminalne.
Czy nie obawia się Pan, że naraża swój autorytet profesora, broniąc człowieka, który uchodzi za chuligana?
Uważam, że każdemu należy się opieka prawna. Nie ważne, czy ktoś jest posłem, profesorem, biznesmenem, czy też kimś z marginesu społecznego, choć akurat Piotra Staruchowicza nie można uznać za człowieka z marginesu. Opieka prawna należy sie po prostu każdemu i chroni przed bezprawnymi działaniami. Nie może być tak, że każdego, kto ma tendencje do bycia chuliganem, można aresztować - po prostu - za nic. Każdy obywatel podlega ochronie.
Czy Staruchowicz rzeczywiście był aresztowany za nic?
Myślę, że przede wszystkim naraził się premierowi hasłem "Donald, matole!" i odnoszę wrażenie, że właśnie to jest powodem działań przeciwko niemu. Nie mowię, że wymiar sprawiedliwości nie może prowadzić tych czynności. Tyle, że z tego, co mówi adwokat i prawnicy - często o wysokim autorytecie - tymczasowe aresztowanie nie powinno być zastosowane w tej sprawie.
Dziękuję za rozmowę.
Rozmawiał Aleksander Majewski
-
-
- ostatnie ostrzeżenie
[link]
"W marszu maja wziąć też udział kibice piłkarscy. Wielu uczestników marszu podpisuje się pod hasłem uwolnienia Piotra Staruchowicza, nieformalnego przywódcy kibiców Legii Warszawa zatrzymanego pod zarzutem handlu amfetaminą, który jest nazywany przez nich więźniem politycznym."
"Idziecie razem z PiS-em i Radiem Maryja w tym marszu, czy bardziej obok siebie?
- A co to za różnica? Dla mnie jej nie ma. Mamy swój cel: zmienić sobie partnera, bo ten rząd nie jest partnerem do dialogu. Czy tam będą kibice z Legii, Widzewa, czy Wisły Kraków to jest dla mnie obojętne. Najważniejsze dla mnie, że będą tam ludzie, którzy mają dość tego rządu.
Na marszu według zapowiedzi ma być od 100 do 200 tys. ludzi. Ile osób będzie z "Solidarności"?
- Kilkadziesiąt tysięcy ludzi będzie. Jak wiadomo, "Solidarność" jest największą organizacją związkową i nasza grupa będzie najliczniejszą w marszu."
Zapowiada się dziś sporo atrakcji w Warszawie. Na POhybel czerwonym złodziejom.
"W marszu maja wziąć też udział kibice piłkarscy. Wielu uczestników marszu podpisuje się pod hasłem uwolnienia Piotra Staruchowicza, nieformalnego przywódcy kibiców Legii Warszawa zatrzymanego pod zarzutem handlu amfetaminą, który jest nazywany przez nich więźniem politycznym."
"Idziecie razem z PiS-em i Radiem Maryja w tym marszu, czy bardziej obok siebie?
- A co to za różnica? Dla mnie jej nie ma. Mamy swój cel: zmienić sobie partnera, bo ten rząd nie jest partnerem do dialogu. Czy tam będą kibice z Legii, Widzewa, czy Wisły Kraków to jest dla mnie obojętne. Najważniejsze dla mnie, że będą tam ludzie, którzy mają dość tego rządu.
Na marszu według zapowiedzi ma być od 100 do 200 tys. ludzi. Ile osób będzie z "Solidarności"?
- Kilkadziesiąt tysięcy ludzi będzie. Jak wiadomo, "Solidarność" jest największą organizacją związkową i nasza grupa będzie najliczniejszą w marszu."
Zapowiada się dziś sporo atrakcji w Warszawie. Na POhybel czerwonym złodziejom.
Dzieci wesoło wybiegły ze szkoły. Zapaliły papierosy, wyciągnęły flaszki. Chodnik zapluły, ludzi przepędziły. Siedzą na ławeczkach i ryczą do siebie. Wszyscy mamy źle w głowach, że żyjemy...
-
Kidy ma byc ten marsz .
-
-
u Pospieszalskiego Pani prof. Barbara Fedyszak-Radziejowska idealnie zgasiła tego bufona Halickiego z PO
cymbał myślał że tylko Tusk i jego ekipa zna się na piłce, a tu proszę 70-letnia kobieta skasowała go mówiąc że chodziła na mecze Ruchu !!
cymbał myślał że tylko Tusk i jego ekipa zna się na piłce, a tu proszę 70-letnia kobieta skasowała go mówiąc że chodziła na mecze Ruchu !!
-
[link]
Byla proba przeniesienia WDS na piatek na godz 20:30 ale policja niewyrazila zgody przez smieszne argumenty.
Byla proba przeniesienia WDS na piatek na godz 20:30 ale policja niewyrazila zgody przez smieszne argumenty.
-
-
[link]
Tekst o sytuacji Gryfa Słupsk. Wypowiedź kibica.
Tekst o sytuacji Gryfa Słupsk. Wypowiedź kibica.
Bo mamy serca Biało Zielone..
-
Rafał Ziemkiewicz: Dlaczego Donald Tusk nie lubi kiboli? [link]
-
-
Ma ktoś jeszcze działający link do programu Pospieszalskiego?
-
[link]
Proszę
Proszę
-
-
[link] Info ciekawe, bo według tego co jest napisane do bojówki GKSu Tychy należał strażnik miejski. Nie słyszałem w sumie o podobnym przypadku.
-
a pies na awanturze Ruch-ŁKS po stronie Ruchu ?
-
Łykajcie jak pelikany dalej wszystko co Wam podadzą w mediach :)
Ale pierdolić jakie to media złe, bo wszystko łączą z kibicami to pierwsi:)
Ale pierdolić jakie to media złe, bo wszystko łączą z kibicami to pierwsi:)
-
Tak samo w Criminals Cracovia znalazł się policjant po pewnej akcji.Sektor E pisze:a pies na awanturze Ruch-ŁKS po stronie Ruchu ?
-
http://www.youtube.com/watch?v=DwplVrsRDj8Ado pisze:[link] Info ciekawe, bo według tego co jest napisane do bojówki GKSu Tychy należał strażnik miejski. Nie słyszałem w sumie o podobnym przypadku.
Sprostowanie ze strony Stowarzyszenia
-
potrzebuje linka do jakiegos zrodla - gazety, gdzie jest informacja,ze zabojca Przemka Czaji, Dariusz Woźniak juz wczesniej mial stawianie zarzuty o naduzycia i brutalność, z gory dzieki za pomoc
-
[link]
Ciężary na mase ?! Na masę najlepsze są wafelki i ptasie mleczko.
-
Kowalczyk coś tam w Cafe Futbol w miarę pozytywnie wypowiedział się na temat kiboli...
-
[link]Poseł PiS Przemysław Wipler w rozmowie z Rafałem Dudkiewiczem. "Polska ustawa o organizowaniu imprez masowych, w tym przede wszystkim meczów piłkarskich jest najbardziej represyjna w Europie". Za co Donald Tusk mści się na kibicach? Dlaczego rząd wprowadził na stadiony politykę? Czy PiS pomoże więzionym kibicom Staruchowiczowi i Braunowi?
-
http://www.youtube.com/watch?v=4OXiPErxLzc
Z reżyserem filmu "Kto Wygra Mecz" Tadeuszem Śmiarowskim rozmawia Jacek Sobala. Film na płycie DVD dołączony do tygodnika "Gazeta Polska". Proszę posłuchać dlaczego w słotny jesienny wieczór warto obejrzeć ten film... Polecamy!