Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Czy Dynovia Dynów działa jeszcze coś kibicowsko? Czy chłopaki skupiają się tylko na byciu fc Stali? W latach 90tych za złotych czasów korespondencji, pisałem z jednym kolesiem od nich,pamiętam ze zdjęć, że wykroili nawet Polonię Przemyśl ze sporej wielkości flagi.
-
Dynovia coś tam działa, nie wiem jak z tym FC. Ale na swoim podwórku są widoczni. Nie mają chyba jakiegoś przeciwnika w lidze ani w regionie, także bez większych ekscesów..FORZA ZKS pisze:Czy Dynovia Dynów działa jeszcze coś kibicowsko? Czy chłopaki skupiają się tylko na byciu fc Stali? W latach 90tych za złotych czasów korespondencji, pisałem z jednym kolesiem od nich,pamiętam ze zdjęć, że wykroili nawet Polonię Przemyśl ze sporej wielkości flagi.
-
Dlaczego przez zwykłych ludzi kibic odbierany jest jako bandyta i bezmózgi troglodyta? Dlaczego zwolennicy airsoftu (strzelanie do siebie z kulek na farbę) nie są gnębieni przez organy ścigania tak jak kibice? Dlaczego jesteśmy tam bardzo potrzebni mediom?
Odpowiedź na te oraz wiele innych pytań znajdziecie w felietonie Leje w mordę, bo to kocham
[link]
Odpowiedź na te oraz wiele innych pytań znajdziecie w felietonie Leje w mordę, bo to kocham
[link]

www.sektorkiboli.pl - Strona z Kibicowską Publicystyką
-
Jako, że moje rejony to się wypowiem. Dynovia działa jak najbardziej, nadal są FC Stali, jeżdżą na wyjazdy w liczbach symbolicznych lub większych (do 70 ze swoją zgodą Wisłok Czarna). O dziwo w tej lidze jest kilka ekipek które coś działają np Astra Medynia Głogowska, nie wiem jak to obecnie wygląda, ale owa Astra należała kiedyś do koalicji ze Strumykiem Malawa, Jaworem Krzemienica, Zorza Trzeboś i jeszcze kilka mniejszych ekipek pro-Resoviackich.
-
To mnie zaskoczyłeś, śledzę Podkarpacką scenę kibicowską dosyć dokładnie, ale że Jawor Krzemienica albo Zorza Trzeboś coś tam działały to pierwsze słyszę.. Oprócz śpiewania na meczach robili coś konkretnego? Jakieś akcje (H)? Wyjazdy? Albo cokolwiek? Z tego co wiem Strumyk Malawa oficjalnie nie miał żadnych zgód ani układów..
Natomiast mile wspominam np. Szarotkę Nowosielce.. Goście ze wsi 1200 mieszkańców a coś tam działali poważniej i co by nie powiedzieć godnie reprezentowali swoją miejscowość.. Mieli zgodę z "Zgodą" (nazwa klubu) Zarszyn i pamiętam jak przed jednymi derbami proponowali dwukrotnie ustawkę przeciwnikom, ich kumple z Zarszyna również. Do tego wyjazdy, młyny na meczach itp. U jednej jak i drugiej ekipy się zdarzały.. W ciężkie tereny też jeździli.. Ostatni ich wyjazd do Brzozowa skąd zostali pogonieni..
Czy ekipy które wymieniłeś również tak ciekawie działają??
Natomiast mile wspominam np. Szarotkę Nowosielce.. Goście ze wsi 1200 mieszkańców a coś tam działali poważniej i co by nie powiedzieć godnie reprezentowali swoją miejscowość.. Mieli zgodę z "Zgodą" (nazwa klubu) Zarszyn i pamiętam jak przed jednymi derbami proponowali dwukrotnie ustawkę przeciwnikom, ich kumple z Zarszyna również. Do tego wyjazdy, młyny na meczach itp. U jednej jak i drugiej ekipy się zdarzały.. W ciężkie tereny też jeździli.. Ostatni ich wyjazd do Brzozowa skąd zostali pogonieni..
Czy ekipy które wymieniłeś również tak ciekawie działają??
-
od którego ROW rybnik nie chodzi/jeżdzi na żużel, i od kiedy Apator i Elana stały się odzielnymi ekipami?

-
Może nie do końca w temacie... .
Poszukuję zdjęcia flagi Legii "Fan Club Sadyba" skrojonej przez Polonie.
Poszukuję fotki skrojonych barw Stali BB przez Podbeskidzie.Kilka lat temu typ z Podbeskidzia wrzucił tutaj takie zdjęcie, pamiętam, że było w nocy robione.
Poszukuję fotki skrojonych barw Stali BB przez Podbeskidzie.Kilka lat temu typ z Podbeskidzia wrzucił tutaj takie zdjęcie, pamiętam, że było w nocy robione.
-
Tzn Strumyk z koalicją zbiera się głównie na derby z Crasnovią, gdzie Crasnovia również się zbiera z okolicznościowymi miejscowościami, o jakiś akcjach chuligańskich raczej ciężko mówić, bo zaraz wtrącają się więksi z Rzeszowa. Swego czasu fajnie się robiło odrodziły się ekipki w Sokołowie MŁP i Głogowie Młp, ale zapału starczyło na góra 2-3 sezony, obecnie marazm. Dnyovia nawet robiła w tamtym sezonie podjazd pod imprezę bodajże Jawora-Strumyka i kogoś jeszcze, ale co i jak to lepiej niech się obecni tam wypowiedzą jeśli tutaj są... Co do Podkarapcia jeszcze to jest kilka ekipek które są raz w roku, np Kolbuszowinaka, spinka na derby z Nową Dębą, kilka razy jakiś młynek i cisza... Nowa Dęba też działa tylko dzięki Stalowej i Niska, bo przecież po rozwodzie z Siarką nie było tam praktycznie życia... Fajnie swego czasu działała ekipka Podlesianki Podlesie w A klasie, wspierali Orzeł Rudnik kilka razy. Działa jeszcze Bukowa Jastkowice, ale to typowy piknik. Tak jak napisałem wcześniej ekipki są, ale przeważnie są pod wpływem większych ekip z okolic i jakoś mało kto się kwapi na jakieś akcje chuligańskie, bo w sumie nie wiadomo czy lejesz się z gościem z danej ekipki czy nie jego kolegą z topowej ekipy z Podkarpacia.
-
[link]patriota85 pisze:Może nie do końca w temacie... .
-
ma ktoś zdjęcie flagi "banditen" z lat 90?
-
Flaga Gieksy
(nie można edytowac posta)
(nie można edytowac posta)
-
Kate dalej chodzi/jeździ na Lechię?Coś mi świta,że dostała kiedyś zakaz,ale pamięci dobrej to nie mam;)
-
Dzięki.FORZA ZKS pisze:[link]patriota85 pisze:Może nie do końca w temacie... .
-
To ta co uchyliła szpary jednemu kibolowi z kos Lechii ?mao_ pisze:Kate dalej chodzi/jeździ na Lechię?Coś mi świta,że dostała kiedyś zakaz,ale pamięci dobrej to nie mam;)
-
była tu na forum, prowadziła nawet blogamao_ pisze:Kate dalej chodzi/jeździ na Lechię?Coś mi świta,że dostała kiedyś zakaz,ale pamięci dobrej to nie mam;)
http://www.niewygodnaprawda.info.pl/
nowa płyta, kupujcie -rozpowszechniajcie
http://www.niewygodnaprawda.info.pl/produkty/plyta-tadka-ostatni-rozkaz/
nowa płyta, kupujcie -rozpowszechniajcie
http://www.niewygodnaprawda.info.pl/produkty/plyta-tadka-ostatni-rozkaz/
-
Mam pytanie , jakie to ekipy na zdjęciu?

-
Jaka ekipa Zenita obsrala sie na widok Lecha jadącego na mecz z Honką.
-
Działala kiedyś w grupie ultras na Lechii.Chyba nie tylko jednemu,niech ktoś przypomni,u mnie problemy z pamięcią:)MagisterPL pisze:To ta co uchyliła szpary jednemu kibolowi z kos Lechii ?mao_ pisze:Kate dalej chodzi/jeździ na Lechię?Coś mi świta,że dostała kiedyś zakaz,ale pamięci dobrej to nie mam;)
-
Proch Pionki(FC Radomiaka)-Powislanka LipskoFORZA ZKS pisze:Mam pytanie , jakie to ekipy na zdjęciu?
-
;)mao_ pisze:Działala kiedyś w grupie ultras na Lechii.Chyba nie tylko jednemu,niech ktoś przypomni,u mnie problemy z pamięcią:)MagisterPL pisze:To ta co uchyliła szpary jednemu kibolowi z kos Lechii ?mao_ pisze:Kate dalej chodzi/jeździ na Lechię?Coś mi świta,że dostała kiedyś zakaz,ale pamięci dobrej to nie mam;)

-
a jak sie nazywala ta laska co na reprezentacje ze swoja flaga jezdzila?
-
Nie ma się co dziwić, pełno takich "fanatyczek" co się lansują na meczach żeby być w centrum uwagi a potem przychodzi co do czego to liże kutasa gościowi z wrogiej drużyny albo da mu d***. Tak samo jak te szmaty w koszulkach Narodowych.. Modne się zrobiło i nastąpił wysyp takich pozerek które potem dają d*** jakiemuś egzotycznemu księciu z Afryki..
-
Ally.mancunian pisze:a jak sie nazywala ta laska co na reprezentacje ze swoja flaga jezdzila?
-
gówno prawda, Proch vs MKS Kozienice, Zwolenianka Zwoleń i Lipskoarleska pisze:Proch Pionki(FC Radomiaka)-Powislanka LipskoFORZA ZKS pisze:Mam pytanie , jakie to ekipy na zdjęciu?
-
Bylo to spotkanie 7 lutego ?nisc pisze:mnie tam bardziej (podobnie pewnie jak innych bezpośrednich uczestników tamtych wydarzeń w Gdyni i Poznaniu) interesują obiecane przez Rafała na 7 lutego kulisy zawarcia zgody Lech-Arka z jego perspektywy..hihi pisze:Ciekawostka z wywiadu z "Uszolem" :[link]Dojrzewało to w Tobie stopniowo czy decyzja była spontaniczna?
– Dojrzewało. Widziałem, że sprawy toczą się w złą stronę. Tam, gdzie pojawiają się bejmy, zawsze wszystko się psuje. A pojawiły się w momencie, gdy zaczynała się współpraca władz klubu z kibicami, którzy mieli pilnować porządku na trybunach. Namawiano mnie, bym się w to włączył, bo ciągle jestem wzorem dla młodych kiboli i autorytetem dla różnych środowisk kibicowskich. Mogę napomknąć, że proszono mnie, bym pozostał na stadionie w innej roli, ale to może omówimy przy okazji innych spotkań. Nie chciałem tańczyć, jak mi ktoś zagra, robić z siebie niewolnika. Za jakieś wynagrodzenie mieliśmy odpowiadać za spokój na stadionie. Jak mogłem zaręczyć, że spontanicznie nie wybuchną zadymy? Gdyby zaczęły się burdy, ekscesy na trybunach, jedni kibice do drugich mieliby pretensje. Tego właśnie wolałem uniknąć. Radzionków był tą kroplą, która przelała czarę goryczy.
Słyszałem, że wprost z pociągu wybieraliście się do siedziby klubu, by pokazać działaczom i piłkarzom, co myślicie o ich postawie w Radzionkowie.
– Dokładnie tak było, ale to był tylko i wyłącznie mój plan. Byłem agitatorem, nie wstydzę się tego. Nie wiem już, co chcieliśmy zrobić, czy ucierpiałyby samochody, budynek, czy osoby. Do dziś tak dzieje się w Turcji, czy w Grecji, gdzie kibice w ten sposób reagują na to, co budzi ich wściekłość. Gdybyśmy tak wtedy postąpili, ludzie z klubu następnym razem dwa razy by się nad sobą zastanowili. Niestety, u swoich kolegów, druhów, oficerów, czy jak tam ich nazwać nie znalazłem poparcia. Uznałem, że faktycznie nie ma tam już dla mnie miejsca. Skoro niektórym mamona przesłoniła oczy, to trudno. Gdy im się pluje w pysk, to mówią, że deszcz pada.
Uszol potwierdza, że w pewnym momencie chuligani Lecha nie stroniący od awantur NA stadionie postanowili za kasę od klubu ... pilnować porządku na stadionie i tak jest do dziś... I jeszcze momenty gdy spontanicznie młodzież z Lecha próbuje coś rozkręcić to "stara chuliganka" ... interweniuje jak ochrona https://www.youtube.com/watch?v=-QSKsFDgUcQ
-
Która zgoda była pierwsza?
WISŁA-LECHIA CZY CRACOVIA-ARKA?
WISŁA-LECHIA CZY CRACOVIA-ARKA?
-
Cracovia i Arka 20 lat
Więc chyba wisła ma dłużej zgodę z lechią
Więc chyba wisła ma dłużej zgodę z lechią
-
To zależy jak na to patrzeć.. Bo Wisła miała Zgodę z Lechią od 1978 do 1990 a od 1994 odnowili ją i trwa do dnia dzisiejszego.. A Cracovia z Arką na pewno zgodę miały od 1988. Ponoć ciężko określić początki... Ale mniej więcej coś takiego..
-
Obecnie za oficjalną datę zawarcia zgody Cracovii z Arką uważa się rok 1995. Nie wiem jak było wcześniej, jednak wydaje mi się ze Wisła z Lechią troche dłużej się trzymają.
-
Przypomni ktoś emigranci której ekipy jechali na wyjazd z West Hamem gdzie doszło do nieprzyjemnej sytuacji i późniejszego dymu z angolami, sytuacja miała miejsce kilka lat wstecz.
-
Śląsk Wrocław.Później pamiętny artykuł na FanŚląsku "Z pedałami się nie bratamy".Przypomni ktoś emigranci której ekipy jechali na wyjazd z West Hamem gdzie doszło do nieprzyjemnej sytuacji i późniejszego dymu z angolami, sytuacja miała miejsce kilka lat wstecz.
-
Nie zgodzę się, że brat leje brata bo ekipa a zwykli oglądacze piłki to jest inny świat i w 90% klubów ekipy mają ciężko wyjebane w pikoli którzy mają upychać kieszeń i tyle. Znak czasów
-
które kluby w europie mają jeszcze młyn na bocznej trybunie zamiast z tyłu bramki ?
-
Nie wiem czy interesuję Cię tylko zagraniczne ekipy, ale daleko nie trzeba szukać. Chociażby u nas GKS Katowice, ROW Rybnik, Wisła Płock czy Sandecja zasiadają na prostej.tisu pisze:które kluby w europie mają jeszcze młyn na bocznej trybunie zamiast z tyłu bramki ?
-
na starych stadionach chyba większość miała na prostej, Odra W jak dobrze pamiętam np. miała na łuku :)
-
Trapią mnie takie dwie rzeczy:
- Czemu Podbeskidzie nagle zaliczyło taki zjazd formy? Mieli wyjazdy po kilkaset osób, oprawy na starym stadionie, a teraz padaka w skromnych liczbach.
- Czy doszło kiedyś do sytuacji, że ekipy wspierające innę ekipę, ale mające ze sobą kosę, zaczęły się tłuc na sektorze/w okolicy stadionu?
- Czemu Podbeskidzie nagle zaliczyło taki zjazd formy? Mieli wyjazdy po kilkaset osób, oprawy na starym stadionie, a teraz padaka w skromnych liczbach.
- Czy doszło kiedyś do sytuacji, że ekipy wspierające innę ekipę, ale mające ze sobą kosę, zaczęły się tłuc na sektorze/w okolicy stadionu?
exitus acta probat.
-
Najpierw na łuku, potem centralna część została przeniesiona na prostą, jednak na na przylegającym do niej łuku także prowadzony był doping równo z resztą. Od c-klasy młyn znów przeniesiony tym razem na drugą stronę stadionu, też na prostą lecz pod zadaszeniem.*** pisze:na starych stadionach chyba większość miała na prostej, Odra W jak dobrze pamiętam np. miała na łuku :)
-
Resovia z Rakowem na Stalowej, Zaglebie z Pogonia na Legii, Wisla/Lechia z Motorem na Slasku, Sandecja z Tarnovia na Cracovii, Zawisza z Arka na Zaglebiu Lubin... duzo pewnie takich przypadkow, moze nie wszedzie dochodzilo do awantur ale napewno nie po drodze imLari pisze:Trapią mnie takie dwie rzeczy:
-
To że nie po drodze to ja wiem, bardziej pytałem, czy doszło do typowej awantury a nie sprzeczki.
exitus acta probat.
-
Gdzie ty dzbanie widziales zebysmy wspierajac Ślask napierdalali sie Wisła/Lechia.zawijaj sie do szynobusa
mahomet to pedofil. AVE BMH