Stare Zgody ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Stare Zgody ...
Dokładnie tak było jak w poście wyżej. W tym samym dniu był mecz Polar-Zagłębie Sosnowiec
-
Z flagą być może masz rację ale co do relacji na linii Motor-Lechia to pamietam że do pamietnego wyjazdu Motoru do Krakowa gdy Motor wywiesil 2 transparenty skierowane do Wisły,stosunki nie układały sie tak najgorzej,po tym meczu było już bardzo nie wesoło,we wczesniejszych latach sam nie raz wypiłem nie jedną flaszkę we Wrocławiu z Lechistamihdg pisze:Myślę ,z gdyby flage Lechii odbił typek z RKS-u inaczej rlacje na linii Lechia-Motor byłyby wczesniej i dziś zgoła inne,poztym widziałem tą relaję w tv i na youtubie bodajże i o ile pamiętam flaga zostala automatycnie podarta przy wjezdzie psówReal pisze:a przypadkiem nie odbił jej chłopaczyna z Motoru?D.G pisze:Flaga Lechii nie wróciła do właścicieli tylko została potargana przy psach
-
Co do starych zgod,pamietam dwie stare piosenki/okrzyki
Na Gornika i Ruch spiewalo sie kiedys "slaska sila sie skurwila" a na Polonie Bytom i Tychy byla taka dosyc modna swego czasu "najbardziej nienawidze Tych i Polonii Bytom.."
Na Gornika i Ruch spiewalo sie kiedys "slaska sila sie skurwila" a na Polonie Bytom i Tychy byla taka dosyc modna swego czasu "najbardziej nienawidze Tych i Polonii Bytom.."
-
-
Jak długo (w jakich latach) istnała zgoda na linii Cracovia - Stal Mielec?
-
Jak długo i ile lat istnała zgoda na linii Górnik Konin - Górnik Wałbrzych
-
1984-2008adrian_gkm pisze:Jak długo (w jakich latach) istnała zgoda na linii Cracovia - Stal Mielec?

-
Jeżeli to nie jest tajemnicą to można poznać przyczynę zerwania tej starej zgody ?
-
Mógłby ktoś bliżej przybliżyć relacje Amica - Nec Nijmegen? To były tylko prywatne kontakty, czy oficjalna zgoda? Jak nawiązały się znajomości, Amica grała z nimi kiedyś w pucharach, czy co?
-
Co się stało z flagą Arki "Arka Przymierza" po zerwaniu zgody z KSP, herb Polonii został odcięty? Bo dawno tej flagi nie widziałem wywieszonej na meczach
-
był to krótki epizod...obecnie nasze kontakty sa neutralnekuna1957 pisze:Jak długo i ile lat istnała zgoda na linii Górnik Konin - Górnik Wałbrzych
-
Powód taki sam jak przy Koronie, Czarnych Jasło i Viktorii. Słaby kontakt i nie było sensu dalej tego ciągnąć. Zgoda zerwana bez żadnych ciśnień itd.tygrys pisze:Jeżeli to nie jest tajemnicą to można poznać przyczynę zerwania tej starej zgody ?
-
mr_who pisze:Co się stało z flagą Arki "Arka Przymierza" po zerwaniu zgody z KSP, herb Polonii został odcięty? Bo dawno tej flagi nie widziałem wywieszonej na meczach
takiej flagi pewnie sie teraz nie uzywa ..
watpie aby ktos odcinal herb ...
[link] <--WYGRANA
-
-
można prosić cos na temat relacji Karpaty - Widzew?
jak wygladaja stosunki obecnie?
jak wygladaja stosunki obecnie?
-
Owszem była zgoda. Teraz stosunki są jak najbardziej neutralne. Górnik tak jak my trzyma się z Arką Gdynia i GKS Tychy. I tak jak w przypadku Bydgoskiego Zawiszy to by było na tyle.cobalt pisze:Cracovia-Górnik Wałbrzych ...swego czasu dobra zgoda.
Jak jest obecnie?
Thanx
-
Wyczytałem że "Morawski ZG" miał w granicach 93/94 roku sztame/zgode z Apatorem Toruń. Może ktoś coś wiecej? Czy to chodzi o dzisiejszy Falubaz?
-
Można opisać wszystkie stare zgody Pogoni Szczecin, Gwardii Koszalin oraz Floty Świnoujście?
-
Co było przyczyną zerwania zgody Arka - ŁKS ?
-
kiedy padła zgoda Legia - Śląsk, Legia - Lechia i kiedy zaczęły sie kontakty na linii Legia - Manchester U?
-
A Hiistoria zgody ŁKSu z Lechem mógłby ktoś opisaćnisc pisze:koniec zgody Arki z Łksem nastapil w Gdansku na meczu Lechii z Łodzianami....Arkowcy przyjechali wspierac Łks a ten delikatnie mowiac glownie za namowa Slaska rowniez obecnego na tym meczu "olal" Arkowcow wybierajac Wroclawian,cale zdarzenie to rok gdzies tak 87' 88' Arka wtedy byla bardzo slaba natomiast Slask i Lechia dominowaly, potem przez kilka lat Arkowcy spotykali sie z Łksem w Krakowie na Swietych Wojnach ( mn. 1990 i 1991) tam przez wzglad na Cracovie panowal wzgledny spokoj miedzy ekipami Arki i Łksu.Potem nastapila wymiana pokolen i mozna powiedzec ze w latach 92-95 na linii Arka-Łks bylo neutralnie. Na wyjezdzie na Wisla-Arka jesienia 95 Arka nawet dosc dobrze bawila sie z Łksem bedacym na swoim wyjezdzie na Hutniku( nawiasem mowiac wtedy Cracovia dala Łodzianom do zrozumienia kogo bardziej powaznie traktuje wybierajac sie w kilka stowek z Arka na Reymonta a doslownie kilka osob bylo z Łksem na Hucie). Malo znanym epizodem w ukladach gdynsko-łodzkich byla proba zawiazania przez mn. jednego z aktywnych fanow Bałtyku fc Łksu w Gdyni ( ok 15 osob z tego "fc" glownie sympatykow Baltyku bylo z Łksem w Gdansku na Lechii-Olimpii). Ta idea szybko upadla a najodwazniejszy z owych "fanclubowiczow" zostal nauczony pokory....ale epizod ten w Polsce malo rozpowszechniony wlasciwie zainaugurowal niechec Arki do Łksu...potem juz wiecie jak bylo, pzdr
-
Bez przesady...nisc pisze:na Hucie
-
Czy Warszawska Polonia miała zgody z Lechem Poznań i ŁKS Łódz ? mógłby ktoś to opisać ? a także bym prosił o wszystkie byłe zgody układy Polonii W.
-
Brak kontaktów - neutralnie.cobalt pisze:Cracovia-Górnik Wałbrzych ...swego czasu dobra zgoda.
Jak jest obecnie?
Thanx
-
zgoda Cracovii z Górnikiem Wałbrzych nigdy oficjalnie nie została zerwana, poprostu naturalnie umarła z braku kontaktów. Teraz jest neutralnie ale tak bardziej in plus, np. kilku kibiców Cracovii było prywatnie na Wielkich Derbach Sudetów
-
Mogłby ktoś z Górnika Zabrze opisac zgode na linii Górnik Zabrze-Zawisza Bydgoszcz? i jak wygląda sytuacja teraz jakie stosunki są do teraz może byc priv:>

Zapraszam i POLECAM !!
-
Zawisza - Górnik - Szacunek obecnie neutralnie
jak mozesz zobaczyc w dziale Lubiane kluby oprocz zgod chlopaki z Zabrza czesto wymieniaja nas jak i nasi ich jakas tam sympatia jest nie ma cisnienia . Negatywnie raczej nastawieni do nas sa ich ziomale z Katowic;)
jak mozesz zobaczyc w dziale Lubiane kluby oprocz zgod chlopaki z Zabrza czesto wymieniaja nas jak i nasi ich jakas tam sympatia jest nie ma cisnienia . Negatywnie raczej nastawieni do nas sa ich ziomale z Katowic;)
-
Zawisza chwali nas lekko , niektórzy wspominają tą zgode dobrze :)
[link]
[link]
[link]
-
Owszem ŁKS mial zgode z Polonia W-wa.
Zgierscy fani dumni w wierze wychowani na GALERZE !!
-
Co do byłych zgód Polonii Warszawa to:
z Arka
z Korona
z Bronia
z Jeziorakiem
z Gornikiem Zabrze
z Lechem
z ŁKS-em
ze Stalą Stalowa Wola
z Zawiszą Bydgoszcz
z Avią
ze Stalą Mielec
z Gieksą
z Górnikiem Wałbrzych
z Polonią Bytom
z Resovią
To chyba nie wszystko ale tyle znalazłem.
z Arka
z Korona
z Bronia
z Jeziorakiem
z Gornikiem Zabrze
z Lechem
z ŁKS-em
ze Stalą Stalowa Wola
z Zawiszą Bydgoszcz
z Avią
ze Stalą Mielec
z Gieksą
z Górnikiem Wałbrzych
z Polonią Bytom
z Resovią
To chyba nie wszystko ale tyle znalazłem.
Jest nas niewielu ale w konkretnym celu.
Projekty: [link]
Gadżety i flagi: [link]
Projekty: [link]
Gadżety i flagi: [link]
-
Nie wydaje mi się.FordonscyWariaciWKS pisze:Zawisza - Górnik - Szacunek obecnie neutralnie
-
Starszy kibic Górnika Zabrze opowiadał, że oni mieli zawsze zgody z kosami zgód Ruchu Chorzów (Ruch - Wisła vs Górnik - Cracovia, Ruch - Lechia vs Górnik - Arka, Ruch - Widzew vs Górnik - ŁKS). Chciałbym spytać ile w tym prawdy, o genezy powstania tych zgód (czy to był przypadek, że Górnik miał zgody z tymi drużynami, za którymi nie przepadały zgody Ruchu), okoliczności upadku tych zgód, oraz czas ich trwania.
Pozdro
Pozdro
Żaba pisze:Tak byli, grali w makao z Niemcami.Chuliganzr pisze:Czy to prawda, że wśród ekip w Warszawie, był Ruch Chorzów, który ogólnie jak wszyscy wiemy na reprze się nie udziela?
-
hehe-nieżle to wychwyciłes i przypadkiem to mi to nie pachnie-za duży zbieg okoliczności.....czyli co pachnie nowa koalicja???/kazdy wie ocb(aproos kos Ruchu)
-
Nie twierdzę, że Ruch miał pierwszy zgody z drużynami, które były kosami zgód Górnika.kolos pisze:Niestety ale musze Cie zmartwic normalnie nie pisze na forum ale musze zareagowacdmn pisze:Starszy kibic Górnika Zabrze opowiadał, że oni mieli zawsze zgody z kosami zgód Ruchu Chorzów (Ruch - Wisła vs Górnik - Cracovia, Ruch - Lechia vs Górnik - Arka, Ruch - Widzew vs Górnik - ŁKS). Chciałbym spytać ile w tym prawdy, o genezy powstania tych zgód (czy to był przypadek, że Górnik miał zgody z tymi drużynami, za którymi nie przepadały zgody Ruchu), okoliczności upadku tych zgód, oraz czas ich trwania.
Pozdro
narazie niemam czasu szukac ale gdy tylko znajde dokleje to o co Mi chodzi a mianowicie na forum Gornika jakis czas temu (pół roku?) pojawił siie pewnie artykuł ktory ukazywał zgody ruchu i Górnika zespoly i data przybicia i wyszło na to iz wszystkie stare zgody do 99 Ruch przybijoł kosy dla zgód [link] Gornika
m.in Apator na zawisze etc
Chciałem jeszcze spytać o zgodę Zabrza z Polonią Bytom. Ponoć upadła, po tym jak Górnik dość wysoko ograł Polonię a wtedy bodajże traciło się ligowe punkty za tak wysokie wygrane (5:1)? Czy to też prawda?
Żaba pisze:Tak byli, grali w makao z Niemcami.Chuliganzr pisze:Czy to prawda, że wśród ekip w Warszawie, był Ruch Chorzów, który ogólnie jak wszyscy wiemy na reprze się nie udziela?
-
chyba 3:1 albo 3:0, nie pamiętam teraz, ale faktycznie z naszej strony wynik był pretekstem do zerwania tej zgoda jednosezonowej, która całkowicie była bez sensu, a zawarta chyba przy niezłej balandze alkoholowej :)
-
wiesz co jakbys mógł to wklej bezsens o którym piszesz-moze jeszcze z Widzewem sie pobRatali przez Górnika .kolos pisze:Niestety ale musze Cie zmartwic normalnie nie pisze na forum ale musze zareagowacdmn pisze:Starszy kibic Górnika Zabrze opowiadał, że oni mieli zawsze zgody z kosami zgód Ruchu Chorzów (Ruch - Wisła vs Górnik - Cracovia, Ruch - Lechia vs Górnik - Arka, Ruch - Widzew vs Górnik - ŁKS). Chciałbym spytać ile w tym prawdy, o genezy powstania tych zgód (czy to był przypadek, że Górnik miał zgody z tymi drużynami, za którymi nie przepadały zgody Ruchu), okoliczności upadku tych zgód, oraz czas ich trwania.
Pozdro
narazie niemam czasu szukac ale gdy tylko znajde dokleje to o co Mi chodzi a mianowicie na forum Gornika jakis czas temu (pół roku?) pojawił siie pewnie artykuł ktory ukazywał zgody ruchu i Górnika zespoly i data przybicia i wyszło na to iz wszystkie stare zgody do 99 Ruch przybijoł kosy dla zgód Gornika
m.in Apator na zawisze etc
poprostu gosciu znalazł ciekawostke rodem z archiwum X a ty odrazu twierdzisz ze było dokładnie odwrotnie.Ale tak jak pisze chetnie przeczytam taki artykół i oddam ci prawde gdyz nie jestem na tyle wiekowym kibicem żeby pamietac lata 80-90.
-
Kolega zaloguj się za 5 lat to będziesz mógł pogadać o latach 2000-2010 yhyhhyyoddam ci prawde gdyz nie jestem na tyle wiekowym kibicem żeby pamietac lata 80-90.
Przecież było napisane lata 80-90 jak nie masz nic do powiedzenia to zamilcz.
Gůrny Ślůnzek, rostomjyuy Hajmatland!
-
Witam....jesli chodzi o wspomniana zgode Polonii z KSG,trwala faktycznie krotko,a zerwana zostala nie po meczu KSG-Polonia 4-0,tylko po finale PP w 1987 KSG-GKS,gdzie w pewnych wzgledach Gornik nie dorósł Polonii do piet..tyle w temacie ode mnieRycho pisze:chyba 3:1 albo 3:0, nie pamiętam teraz, ale faktycznie z naszej strony wynik był pretekstem do zerwania tej zgoda jednosezonowej, która całkowicie była bez sensu, a zawarta chyba przy niezłej balandze alkoholowej :)
Jestem Polakiem – więc całą rozległą stroną swego ducha żyję życiem Polski, Jej uczuciami i myślami, Jej potrzebami, dążeniami i aspiracjami. Im więcej nim jestem tym mniej z jej życia jest mi obce i tym silniej chcę, żeby to, co w mym przekonaniu uważam za najwyższy wyraz życia stało się własnością całego narodu....R.Dmowski
-
supertorca pisze:Kolega zaloguj się za 5 lat to będziesz mógł pogadać o latach 2000-2010 yhyhhyyoddam ci prawde gdyz nie jestem na tyle wiekowym kibicem żeby pamietac lata 80-90.
Przecież było napisane lata 80-90 jak nie masz nic do powiedzenia to zamilcz.
ty trutniu -akurat moje lata to 90-2000 a co do 80-90 to zesrał sie twój kolega po szalu -wiec niech on sie zaloguje za 10 lat lub pezeklei artykuł o którym pisze i wszczyna polemikę a żeby nie rozmywać to interere mnie zgoda Lechii Dzierżoniów i Karkonoszy a właściwie jej upadek chyba że to temat dla zainteresowanych stron.
-
Początkowo było tak że wszyscy trzymali się razem tj. Górnik Wałbrzych, Polonia Świdnica, Karkonosze JG oraz Lechia Dzierżoniów. Pierwsze zgrzyty były między Świdnicą a Dzierżoniowem. Potem do historii przeszły poprawne stosunki Wałbrzych - Dzierżoniów. Po kilku miesiącach kosa nastała na linii JG - Wałbrzych. Zostało więc tak Wałbrzych ze Świdnicą a Dzierżoniów z Jelenia Górą. Minął pewien okres czasu a Lechia Dz. została FC Ruchu co nie podobało się fanom KSK którzy uznawali ze być czyimś FC to wstyd i hańba. Skumali się jakoś z Bałtykiem który ich wspomógł w Dzierżoniowie na meczu gdzie już oficjalnie doszło do kosy. Po meczu miejscowi oklepali przyjezdnych.
Dziś jest tak
Świdnica się odrodziła. Ruchu kibicowski na Polonii funkcjonuje regularnie po sporym okresie absencji. W Świdnicy działa w sumie najlepszy na ten moment nasz FC.
Dzierżoniów trochę jakby ucichł. Oczywiście jak trzeba to się zbiorą ale posucha ostatnio w ich temacie jest zauważalna.
Jelenia Góra została Fan Clubem Ślaska. Na Karkonoszach młyn jest kręcony wyłącznie na szlagierach. Na zwykłym meczu to puściutko. Ciężko nawet szalik wypatrzeć. Bywają za to na ważniejszych meczach Śląska.
jak to będzie za kilka lat zapewne pokaże nam czas ;)
Dziś jest tak
Świdnica się odrodziła. Ruchu kibicowski na Polonii funkcjonuje regularnie po sporym okresie absencji. W Świdnicy działa w sumie najlepszy na ten moment nasz FC.
Dzierżoniów trochę jakby ucichł. Oczywiście jak trzeba to się zbiorą ale posucha ostatnio w ich temacie jest zauważalna.
Jelenia Góra została Fan Clubem Ślaska. Na Karkonoszach młyn jest kręcony wyłącznie na szlagierach. Na zwykłym meczu to puściutko. Ciężko nawet szalik wypatrzeć. Bywają za to na ważniejszych meczach Śląska.
jak to będzie za kilka lat zapewne pokaże nam czas ;)
Biało-niebieskie w herbie się mieni.....