Przeglądałem dziś archiwalia i natrafiłem na to: Polska - Białoruś 1:1 (17.08.1994r.)
Niedługo wstawię na YouTube filmik z niektórymi sytuacjami na kadrze z lat 90. (co prawda, nie będą to wszystkie akcje na meczach ale zawsze wspomnienie to jakieś jest ;) )
Cozy Mozi pisze:
acha dzieki za informacje ale kiedys była zgoda ale krótki okres Tyscy byli na pucharze Polski z Gieksiarzami w Piotrkowie Trybunalskim
Była zgoda ok roku 1990-91, potem zdaje mi sie w 95' przed pierwszym meczem w ekstraklasie (lata fuzji z Sokołem) z Legią Gieksa była w Tychach w ok. 100 osób, żeby razem atakować Warszawiaków (powyższe zdjęcie jest z tego okresu). Choć zgody już na pewno nie było, zresztą część z nas "łakomym wzrokiem" patrzyło bardziej na Katowiczan niż na Legię ;-)
Ale tak było, każdy w życiu popełnia głupie błędy hehe
[quote="manchaverde"]Ciekawa fotorelacja z ataku Cracovii jadącej autobusem na oczekujących na niego wiślaków.(3 fotki w pierwszym i dwie w drugim linku) [link] [link]
Klimatyczne stadiony. Zamiast krzesełek ławki, przeważnie trawa rosła na trybunach. Brak monitoringu, nie było aż takiej nagonki psów i mediów na życie kibicowskie. To były cudowne czasy...
ku*** pamiętam jak w latach 90-tych jedyną możliwością obejrzenia foto relacji były kupowane/wymieniane zdjęcia. Był u nas na Mysłowicach taki gość co miał tego w c*** na tamten czas.Pamiętam jak dziś foty z meczu Francja Polska w parku Książąt. To było coś i z tego co widzę takie fotki ty posiadasz. Na dniach jak nie zapomnę wrzucę moje zdjęcia, których jeszcze nigdzie nie publikowałem (muszę je poskanować) m.in z derbów z Ruchem ale nie pamiętam roku, chyba początek 2000
szukam filmiku z kroniki krakowskiej ok 1998 r gdzie gosc z Wisly R wypowiada sie na temat obaw psow o zadyme z gks Katowice w czasie meczu w tle stoja chlopaki z wisly w kominiarach z szalikiem zloty wiek
Myslowicka GieKSa pisze:ku*** pamiętam jak w latach 90-tych jedyną możliwością obejrzenia foto relacji były kupowane/wymieniane zdjęcia. Był u nas na Mysłowicach taki gość co miał tego w c*** na tamten czas.
niektórzy też wymieniali się negatywami, mój ziomek właśnie tak robił (pstrykał po prostu po kilka takich samych zdjęć opraw, żeby miec na wymiane), szkoda że kontakt sie juz urwał bo miał sporo ciekawych rzeczy a nie widziałem ich do teraz nigdzie. No ale zachęcam innych do wrzucania tego typu zdjęc, wszak to nasza historia :)
Z okazji zbliżającego się meczu na Wembley, trcohe historii, mecze Polski z Anglią w latach 90tych:
POLSKA - Anglia 1993 Chorzów
POLSKA - Anglia 1997 Chorzów
sektory Anglików:
Anglia - POLSKA 1999 (Londyn)
Anglicy:
POLSKA-ANGLIA 1999 (Warszawa) pierwsze zdjęcia z umówionej awantury w Parku Saskim, gdzie zjednoczeni polscy chuligani rozgromili Anglików (wielu rannych)