Mistrzostwa Świata 2018 w Rosji (kibicowsko)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Polish Power

Re: Mistrzostwa Świata 2018 w Rosji (kibicowsko)

Post autor: Polish Power » 26.06.2018, 22:32

Czy tylko ja mam wrażenie że z wszystkich z Ameryki Płd Brazylia prezentuje się pod względem dopingu, zabawy itp najsłabiej ?? I to od zawsze.

iparts.pl
berserkergang

Post autor: berserkergang » 26.06.2018, 22:35

Maradona to się najlepiej bawi ze wszystkich kibiców

amf0508

Post autor: amf0508 » 26.06.2018, 22:51

Polish Power pisze:
26.06.2018, 22:32
Czy tylko ja mam wrażenie że z wszystkich z Ameryki Płd Brazylia prezentuje się pod względem dopingu, zabawy itp najsłabiej ?? I to od zawsze.
Odniosłem dokładnie takie samo wrażenie, nie wiem z czego to wynika, przecież w tym kraju piłka nożna to religia, a sam kraj ma przecież wielkie organizacje kibicowskie-torcidy, więc zorganizowane kibicowanie też nie jest im obce. Co do Argentyny momentami miazga, końcówka gdy jechali hit znany jeszcze z mundialu z Niemiec wymiatał. Oby reprezentacjom z Ameryki szło jak najlepiej, bo ich mecze są w c*** przyjemne do oglądania, w przeciwieństwie do przymulonych Europejczyków.

Ósmy Pasażer

Post autor: Ósmy Pasażer » 26.06.2018, 23:02

Eleganckie fuckery od Maradony, realizator miał zgryz.
Co do naszego meczu, to jednego "drobiazgu" nie rozumiem, czy nikogo nie razi Foto Higiena na polskiej fladze ? Niby to jakiś tam klubik i tak dalej, ale ogólnie wygląda to żenująco...
Kilka postów wcześniej, wywiązała się mała dyskusja o poziomie szkolenia dzieciaków, że niby teraz pompuje się w to większą kasę i może będzie lepiej. Dość ciekawe, bo mój syn gra w klubie, którego dorosły skład walczy w Ekstraklasie. Miasto kase wykłada, stadion elegancki na Euro zbudowano. Młody nie gra w pierwszej drużynie, tylko w jakimś zapleczu. Tak, jak pierwsza ekipa ośmiolatków ma sponsorów i wyjazdy na turnieje po Europie czy nawet Azji, tak pozostali nie mogą się od 7 miesięcy doczekać powrotu na główne boisko treningowe, bo poprzeczkę złamała spadająca gałąź i nie można tego ogarąć...

cwaniaKKK

Post autor: cwaniaKKK » 26.06.2018, 23:07

amf0508 pisze:
26.06.2018, 22:51
Polish Power pisze:
26.06.2018, 22:32
Odniosłem dokładnie takie samo wrażenie, nie wiem z czego to wynika, przecież w tym kraju piłka nożna to religia, a sam kraj ma przecież wielkie organizacje kibicowskie-torcidy, więc zorganizowane kibicowanie też nie jest im obce.
Może po prostu tych fanatyków z ligowych stadionów nie stać na to, by jeździć po świecie za reprezentacją.

Maradona rozdający faki po bramce zniszczył system. Prawie jak Kozakiewicz ;)
1910

bez-napinki

Post autor: bez-napinki » 26.06.2018, 23:15

Maraton uśmiechu pisze:
26.06.2018, 18:30
Panowie ale krótka piłka. Jak my mamy oczekiwać rezultatów? Porównajcie sobie bazy szkoleniowe dla młodzieży w Polsce, a te w Hiszpanii, Niemczech czy Włoszech. Tam pompuje się duże pieniądze dlatego też poziom szkolenia jest taki a nie inny, a po latach szkolenia przychodzą wyniki. Udało nam się na Euro 2016, ale to był krótki zryw, kim chcecie z czasem zastąpić obecnych piłkarzy?
A jakie to szkolenie może być w takim Maroku czy np. Iranie? Obie te reprezentacje grały jak równy z równym z Hiszpańcami czy Portugalcami, zaryzykowałbym stwierdzenie, że Iran grał nawet lepiej od Portugalii i Hiszpanii, niestety brakło im umiejętności i szczęście, bo w meczu z Portugalią nieźle ich wychujali. Szkolenie to tylko jakiś procent porażki - poza tym oni byli przygotowywani pod te mistrzostwa i tu akurat to ma się nijak do występu Poloków w Rosji.
Gdzieś dziś czytałem rozpiskę w jakich klubach grają Irańczycy i Polacy, zgadnij kto "okupuje" czołowe europejskie i znane kluby? A teraz zgadnij kto pozostawił po sobie lepsze wrażenie? ;)

Rufus695

Post autor: Rufus695 » 27.06.2018, 00:56

Do powyższych wpisów, ja to tylko zostawię. Polska 8 w rankingu fifa za nami :Chile, Hiszpania, Peru, Dania, Anglia, Urugwaj, Meksyk, KOLUMBIA. Balonik pękł, pismaki co zachwalali repre teraz wieszają na niej psy i wypierają się swoich słów. Chwalą grajków z którymi mają kontakt albo z ich babami?! WTF. Stało się i c***, osobiście tłumaczenia z konferencji do mnie nie trafiają, mydlenie oczu
.....

Magnat

Post autor: Magnat » 27.06.2018, 01:52

Tak odnośnie kilku postów do wracającego jak bumerang, po każdym nieudanym dla nas turnieju, tematu szkolenia młodzieży, kondycji polskiej piłki i ilości wydawanych na nią publicznych pieniędzy - w Polsce nie wydaje się jej mało, tylko wydaje się ją nieefektywnie. Przykładowo Czesi, gdzie prym wiedzie hokej na lodzie a nie piłka nożna, wydają na futbol kilkukrotnie mniejsze pieniążki i choć ich kadra na Mundialu nie zagrała a nasza owszem, to czeska HET liga jest silniejsza od polskiej Ekstraklasy (zeszły sezon - 3 drużyny w fazie grupowej LE, naszych zero), a dla mnie to jest głównym wyznacznikiem kondycji w jakiej znajduje się ta dyscyplina w poszczególnych krajach. Niestety, dwa awanse z rzędu na wielkie turnieje i niezła gra na ME przed dwoma laty wielu ludziom w naszym kraju przysłoniła raczej niekorzystny stan w jakim obecnie znajduje się piłka nożna w Polsce - bardzo przeciętna, żeby nie powiedzieć słaba liga + kiepskie wyniki reprezentacji młodzieżowych.

kat.

Post autor: kat. » 27.06.2018, 10:07

Odpadliśmy, bo kumaci odpuścili zorganizowany doping na reprze. Wczoraj coś takiego słyszałem od jakiegoś socjologa na polsacie.

storczyk88

Post autor: storczyk88 » 27.06.2018, 10:26

Już niektórzy płyną. Ani dymów, ani napiętych chuliganów, ani zorganizowanego dopingu to wszystko się złożyło na chujową grę. Po prostu poziom piłkarski naszej reprezentacji jest dramatyczny i nie ma co drążyć. Ale mistrzostwa trwają dalej, jeszcze może się coś wydarzy ciekawego (piłkarsko, bo kibicowsko nie ma co liczyć). Szkoda mi najbardziej Maroko i Iranu, najwięcej się działo na meczach tych drużyn, tak powinna wyglądać gra dla reprezentacji.

arleska2

Post autor: arleska2 » 27.06.2018, 11:15

Ósmy Pasażer pisze:
26.06.2018, 23:02
Co do naszego meczu, to jednego "drobiazgu" nie rozumiem, czy nikogo nie razi Foto Higiena na polskiej fladze ? Niby to jakiś tam klubik i tak dalej, ale ogólnie wygląda to żenująco...
Kilka postów wcześniej, wywiązała się mała dyskusja o poziomie szkolenia dzieciaków, że niby teraz pompuje się w to większą kasę i może będzie lepiej. Dość ciekawe, bo mój syn gra w klubie, którego dorosły skład walczy w Ekstraklasie. Miasto kase wykłada, stadion elegancki na Euro zbudowano. Młody nie gra w pierwszej drużynie, tylko w jakimś zapleczu. Tak, jak pierwsza ekipa ośmiolatków ma sponsorów i wyjazdy na turnieje po Europie czy nawet Azji, tak pozostali nie mogą się od 7 miesięcy doczekać powrotu na główne boisko treningowe, bo poprzeczkę złamała spadająca gałąź i nie można tego ogarąć...
Ogarnij się koleś .....Chłopaki jeżdżą na każdy mecz od kilku lat i mają nie wieszać fany bo klub ,któremu na co dzień kibicują ma taką,a nie inną nazwę???

1234qwer

Post autor: 1234qwer » 27.06.2018, 11:29

Bo to są fanatycy, którzy nie noszą groźnych koszulek z "manto" "bjj" i innych pit-buli, nie są "papierowymi kulturystami" co 3/4 meczu napinają swoje 47 w bicepsie i nie noszą pierdolonych damskich torebek. A poza tym, ci fanatycy jakby przyszło do napierdalanki, to ruszają wszyscy, tak jak u nas w latach 90 i początku tego stulecia. I nawet ci co uważają sie za hools'ów, bawią się na trybunach.
[/quote]

PEŁNA zgoda - podpisuje się obiema rękoma pod tym wpisem. Amen.

1234qwer

Post autor: 1234qwer » 27.06.2018, 11:49

P.S.
To co zrobili KIBICE z Argentyny na trybunach wczoraj to kwintesencja Kibolstwa - pełen FANATYZM.

MFM_A

Post autor: MFM_A » 27.06.2018, 11:52

lobik pisze:
26.06.2018, 22:12
energydrink pisze:
26.06.2018, 22:00
Jednak na farcie awansowali. Z piłkarskiego punktu widzenia niezasłużenie, ale dobrze, że przynajmniej jeden mecz jeszcze może być kozacki pod względem mega kozackiego dopingu. Niesamowite, że oni na tak wielkim stadionie rozmieszani po wszystkich trybunach potrafią zaśpiewać tak równo i rytmicznie. Bez wodzireja, bez młyna, bez nagłośnienia. Szok :)
Bo to są fanatycy, którzy nie noszą groźnych koszulek z "manto" "bjj" i innych pit-buli, nie są "papierowymi kulturystami" co 3/4 meczu napinają swoje 47 w bicepsie i nie noszą pierdolonych damskich torebek. A poza tym, ci fanatycy jakby przyszło do napierdalanki, to ruszają wszyscy, tak jak u nas w latach 90 i początku tego stulecia. I nawet ci co uważają sie za hools'ów, bawią się na trybunach.
Dokładnie, strasznie mi się podoba ich klimat.
Wrzucam filmik znaleziony w sieci
https://www.youtube.com/watch?v=WIGTiS6ZQvQ
Zobaczcie jak oni fajnie sobie śpiewają już w drodze na stadion w metrze.
Może ktoś znajdzie jeszcze gdzieś filmik z tą ich piosenką ale najlepiej ze stadionu bo uważam, że kozacko im to wyszło.
Wielki szacunek dla Kibiców z Argentyny biorąc pod uwagę jaką drogę przebyli na ten mecz i ile ich to musiało kosztować...

Cuchulainn

Post autor: Cuchulainn » 27.06.2018, 13:22

Tak, fanatycy ruszają do napierdalanki, z maczetami, bejsbolami i pistoletami włącznie. Zajebisty ku*** klimat. Podobne przejawy radości co Argentyńczykow którymi się zachwycacie może moglibyśmy oglądać i u nas gdyby nasza reprezentacja dała nam do nich jakiekolwiek powody. A porównywanie Ameryki i Europy wg mnie nie ma najmniejszego sensu, bo to po prostu dwa totalnie odmienne światy, temperamenty.
"And if we have to go alone
We'll go alone with pride"

1234qwer

Post autor: 1234qwer » 27.06.2018, 15:07

Cuchulainn pisze:
27.06.2018, 13:22
Tak, fanatycy ruszają do napierdalanki, z maczetami, bejsbolami i pistoletami włącznie. Zajebisty ku*** klimat. Podobne przejawy radości co Argentyńczykow którymi się zachwycacie może moglibyśmy oglądać i u nas gdyby nasza reprezentacja dała nam do nich jakiekolwiek powody. A porównywanie Ameryki i Europy wg mnie nie ma najmniejszego sensu, bo to po prostu dwa totalnie odmienne światy, temperamenty.
Totalnie się z Tobą nie zgadzam - jeżeli myślisz że przykładowo Argentyńczycy zaprezentowali się tka kozacko wczoraj ponieważ mają taki a nie inny poziom piłkarski - to jesteś w błędzie. Po pierwsze tam nie ma żadnych podziałów i większych konfliktów pomiędzy kibicami/kibolami o federacją jak u nas - dlaczego to chyba zdajesz sobie sprawę. Wina zawsze leży po obu stronach - nic nie jest śnieżno-białe na tym świecie. A to że naszym panom z pod znak "H" odjebało totalnie to chyba się ze mną zgodzisz ... ? Reprezentuje klimat z lat 80/90 więc sam rozumiesz , że mam inne spojrzenie na te "klimaty" .P.S. TAK - byłem w Ekipie.

LWB'ZSZ

Post autor: LWB'ZSZ » 27.06.2018, 18:21

jak już tu tak piłkarsko to przynajmniej gramy dłużej od Niemców na tym mundialu c*** że do jutra ale dłużej.
BÓG Z NAMI,c*** Z NIMI!

Tyfus88

Post autor: Tyfus88 » 27.06.2018, 18:22

jak mizerne są te MŚ pod względem kibicowskim świadczy ten temat gdzie ostatnie strony rozmawia się o ... poziomie sportowym.

S.J.

Post autor: S.J. » 27.06.2018, 18:35

Czyżby nowa zagraniczna zgoda Motoru ? :)Co by nie mówić ,kierunek do robienia "interesów " bardzo dobry hehe :)

ps.post oczywiście z przymrużeniem oka ;)

Kubuś_Puchatek

Post autor: Kubuś_Puchatek » 27.06.2018, 21:19

Dajcie jakis link z dopingiem na trybunach kibicow Argentyny w meczu z NIgeria. Pozdro.

Oden2

Post autor: Oden2 » 27.06.2018, 23:20

cpcom pisze:
27.06.2018, 18:47
Jak czytałem wywiad w TMK z tym znanym typem z Łotwy i mówił że nic się nie będzie działo to nie wierzyłem. A jednak
Rosyjscy chuligani zostali, ze tak powiem mocno zastraszeni przez swoje wladze. Nie byl prowadzony zaden dialog, czy tam jakies spotkanie z kibicami. Panowie w czerni wjezdzali do konkretnych typow H i dali im tak zwana decyzje nie odrzucenia. Na czas mistrzostw ma byc spokoj, po mistrzostwach wszystko wraca do normy.

Ojciec dyrektor

Post autor: Ojciec dyrektor » 27.06.2018, 23:20

Mnie jakoś te śpiewy z Ameryki Płd. niezbyt kręcą.Dla mnie jeśli chodzi o śpiewy to Angole number łan a po nich Bałkany,głównie Serbowie i Chorwaci.Włosi na 3 miejscu.
Ostatnio jak wpadłem na filmik z hymnem z Euro 96 z Anglii to mnie z butów wyrwało.Hymn Liverpoolu to samo.
Ale w koło jest wesoło.

Czytelnik1979

Post autor: Czytelnik1979 » 28.06.2018, 00:35

Ojciec dyrektor pisze:
27.06.2018, 23:20
Mnie jakoś te śpiewy z Ameryki Płd. niezbyt kręcą.Dla mnie jeśli chodzi o śpiewy to Angole number łan a po nich Bałkany,głównie Serbowie i Chorwaci.Włosi na 3 miejscu.
Ostatnio jak wpadłem na filmik z hymnem z Euro 96 z Anglii to mnie z butów wyrwało.Hymn Liverpoolu to samo.
Daj linki na youtube

Kimir

Post autor: Kimir » 28.06.2018, 02:38

arleska2 pisze:
27.06.2018, 11:15
Ósmy Pasażer pisze:
Ogarnij się koleś .....Chłopaki jeżdżą na każdy mecz od kilku lat i mają nie wieszać fany bo klub ,któremu na co dzień kibicują ma taką,a nie inną nazwę???

Mam takie samo zdanie jak arleska. Fana widoczna często od kilku lat. Mnie też zabolało jak pierwszym razem ją zobaczyłem (jakaś reklama), ale szybko w internecie można to zweryfikować.

Skoro piłkarsko tak się zrobiło. Panowie nie macie wrażenia, że te 'niby' konflikty wewnątrz kadry to taka zasłona dymna na słabe OGÓLNE przygotowanie kadrowiczów na mistrzostwa świata?

JaśniePan

Post autor: JaśniePan » 28.06.2018, 03:42

Kimir pisze:
28.06.2018, 02:38
arleska2 pisze:
27.06.2018, 11:15
Ósmy Pasażer pisze:

Mam takie samo zdanie jak arleska. Fana widoczna często od kilku lat. Mnie też zabolało jak pierwszym razem ją zobaczyłem (jakaś reklama), ale szybko w internecie można to zweryfikować.

Skoro piłkarsko tak się zrobiło. Panowie nie macie wrażenia, że te 'niby' konflikty wewnątrz kadry to taka zasłona dymna na słabe OGÓLNE przygotowanie kadrowiczów na mistrzostwa świata?
No wiesz 3/4 wyjściowej 11tki nie grało lub grało końcówki w ligach w tym kontuzje jak Kuba Błaszczykowski... Krychowiak mało grał, Grosik też Milik jesień zmarnowana właściwie i ta kontuzja Glika pojebała Nawałce szyki bo co by nie mówić prawda jest taka że nie ma zmienników w kadrze,bo taki peszko od czego tam jest to ja nie wiem bo od grania na pewno nie... no i się starzeje ta nasza zgraja... najgorsze teraz te oskarżanie wzajemne bo wg mnie wszyscy dali ciała i zamiast odsuwać winę na innych powinni zgodnie opuścić nadęte łby i naród przeprosić

DOLNOSLAZAK

Post autor: DOLNOSLAZAK » 28.06.2018, 06:39

Co do flagi Foto-higiena....to jest jakis prezes tego klubu co jeżdzi ze swoimi przydupasami, wogole nie zwiazany z naszym srodowiskiem.
Swego czasu mocno napsuł krwi kibicom Moto Jelcza, ale szczegóły to juz by musiał ktoś z Oławy opisac.
Gamoń i tyle.

Nurni F.

Post autor: Nurni F. » 28.06.2018, 08:50

pisze:Bo to są fanatycy, którzy nie noszą groźnych koszulek z "manto" "bjj" i innych pit-buli, nie są "papierowymi kulturystami" co 3/4 meczu napinają swoje 47 w bicepsie i nie noszą pierdolonych damskich torebek. A poza tym, ci fanatycy jakby przyszło do napierdalanki, to ruszają wszyscy, tak jak u nas w latach 90 i początku tego stulecia. I nawet ci co uważają sie za hools'ów, bawią się na trybunach.
Nie dało się tego trafniej ująć, brawo. To właśnie powinno być kwintesencją fanatyzmu. Dobrze rozumianego fanatyzmu, z którego prawidłowym pojmowaniem u nas niestety bywa bardzo różnie (z wielu powodów, ale nie miejsce by to szerzej rozkminiać).

Super, że Argentyna gra dalej, pięknie dodają kolorytu temu smutnemu i nudnemu kibicowsko turniejowi. Oby tylko Diego M. pikawa nie strzeliła przy którymś kolejnym meczu, chłopina bardzo na grubo się tam bawi z tego co słychać i widać :)
Wartości to podstawa

Żakard

Post autor: Żakard » 28.06.2018, 09:14

O Polsce nie ma już co gadać, bo szkoda sobie psuć nerwów. Widzę że sporo osób kibicuje Argentynie i osobiście również chciałbym, żeby wygrali całe mistrzostwa. Raz że kibice robią robotę, dwa że Maradona szaleje, a trzy Messiemu się ten puchar należy i koniec.

Ojciec dyrektor

Post autor: Ojciec dyrektor » 28.06.2018, 09:19

Czytelnik1979 pisze:
28.06.2018, 00:35
Ojciec dyrektor pisze:
27.06.2018, 23:20
Daj linki na youtube
https://www.youtube.com/watch?v=eWBR_W1gKDw
Ale w koło jest wesoło.

bez-napinki

Post autor: bez-napinki » 28.06.2018, 10:09

Żakard pisze:
28.06.2018, 09:14
O Polsce nie ma już co gadać, bo szkoda sobie psuć nerwów. Widzę że sporo osób kibicuje Argentynie i osobiście również chciałbym, żeby wygrali całe mistrzostwa. Raz że kibice robią robotę, dwa że Maradona szaleje, a trzy Messiemu się ten puchar należy i koniec.
Należy? Żeby mieć Puchar, trzeba go zwyciężyć.

MJO

Post autor: MJO » 28.06.2018, 10:14

DOLNOSLAZAK pisze:
28.06.2018, 06:39
Co do flagi Foto-higiena....to jest jakis prezes tego klubu co jeżdzi ze swoimi przydupasami, wogole nie zwiazany z naszym srodowiskiem.
Swego czasu mocno napsuł krwi kibicom Moto Jelcza, ale szczegóły to juz by musiał ktoś z Oławy opisac.
Gamoń i tyle.
Flaga Foto-Higiena jest własnością prezesa klubu FOTO Higiena Korona Błyskawica Gać (pełna nazwa klubu) Tomasza Ludy. Ten lub powstał z połączenia Foto Higieny Oława, Korony Osiek i Błyskawicy Gać. Na mecze reprezentacji jeździ najczęściej z żoną, ale na mundial pojechało z nim kilku działaczy klubu. Dawno dawno temu był on osobą, która aktywnie udzielała się wśród kibiców MJO, ale to były lata 80 XX w. W 1991 roku, o ile dobrze pamiętam założył swój klub, który przyjął nazwę Foto Higiena Oława, od nazwy hurtowni, którą prowadził Luda (a ta dziwna nazwa wzięła się od tego, że hurtownia handlowała artykułami higienicznymi, a foto od tego, że Luda był w młodości pasjonatem fotografii). Tak naprawdę to pierwsze skrzypce w tym klubie gra Jan Kownacki, wójt Gminy Oława, ostatnio z zarzutami korupcyjnymi. To Kownacki zapewnia finasowanie klubu (poprzez swoje układy). To dzięki niemu klub z Gaci awansował obecnie do III ligi.
Sam Luda, jako człowiek ma trudny i porywczy charakter, i z pewnością napsuł krwi nie jednemu z kibiców MJO, jednak ja osobiście bardziej mam pretensje do Kownackiego, gdyż to on jeszcze za czasów kiedy był prezesem Moto Jelcza Oława, wprowadził do klubu niejakiego Jurka Woźniaka. Obaj panowie zaczęli kręcić lody, systematycznie okradając nasz klub, co doprowadziło do powstania gigantycznych długów klubu i w konsekwencji upadek w 2015 roku.
Foto Hiegiena Gać nie ma żadnej zorganizowanej grupy kibiców, aczkolwiek można nabyć szaliki tego klubu. Frekfencja ne meczach w Gaci jest tragiczna - średnie ok. 50 osób... może w III lidzie im podskoczy.
MOTO JELCZ OŁAWA

siwy123

Post autor: siwy123 » 28.06.2018, 10:52

Jak na Foto Higienie wzrośnie frekwencja na meczach to co najwyżej za sprawą kibiców drużyny gości jak np. Stal Bielsko (+Miedź) lub Stilon (+ Chrobry).
Gać to jest wieś i cudów liczbowych nie będzie - nawet z pustego to i Salomon nie naleje.

kaelowiec

Post autor: kaelowiec » 28.06.2018, 13:27

tutaj pierdolenie o szopenie , a tymczasem w informacyjnym temacie o biletach lecą relacje od kilku osób od nas które zdecydowały się tam pojechać i to opisać
kobieta_z_fiutem pisze:
21.06.2018, 15:22
Byłem w Moskwie od niedzieli. Miasto kontrastów; w centrum samochody takie że chyba lepsze to tylko w Dubaju jeżdzą, za to na osiedlach i skrajnych ulicach zgnite łady. Główna ulica i okolice Kremla robią wrażenie, tego nie można ruskom odmówić.
Jeśli chodzi o same sprawy okołomeczowe; Na ulicach w niedziele królowali Meksykańce, Polaków garstki, pare grupek ale za to gabaryty konkretne. Poniedziałek w centrum i klubach podobnie: Meksyk, Argentyna, Kolumbia, Peru - tych barw najwięcej. Polaków więcej niż w niedziele ale porównując to z liczbami ww krajów to liczba raczej niewielka.
Dzień meczu: Tu już nasza liczba bardzo dobra, widać że dużo ludzi przyjechało tylko na mecz i do domu. Zbiórka na placu czerwonym myśle że bardzo udana, poprawcie mnie jeśli sie myśle ale chyba żadna inna nacja nie zebrała sie w takiej liczbie na tym turnieju póki co. Pod stadionem widoczni tylko Polacy, przybyszów z afryki bardzo mało, reszta to osóby postronne, troche Meksyku, Kolumbi, Ruskich też. Policja(także polskie psy) i OMON pod stadionem i w promieniu 1 km w takiej liczbie że jest czymś niemożliwym by coś wykręcić, chyba że jakis kamikazze sie znajdzie.
Hymn bardzo dobre pierdolnięcie, ciary przechodziły. "Jesteśmy u siebie" poza hymnem wychodziło najlepiej. Doping ogólnie oceniam bardzo dobrze do momentu straty bramki.
Przez cały wyjazd codziennie do rana w klubach w barwach - brak reakcji ze strony ruskich, paru może krzywo sie patrzyło ale na tym sie kończyło.

Mała rozkminka z mojej strony: Nawet gdyby Lech miał w Moskwie taką bande jak w sarajewie to nie znalazłby chętnych do tańca, Putin ewidentnie zakazał swoim podwładnym pokazywania sie na mieście. Ogólnie spokój, spokój i jeszcze raz spokój.

Ze spraw organizacyjnych: nikt o żaden meldunek nie pytał a byłem ponad 72H. Darmowa komunikacja tylko w dniu meczu w którym rozgrywany jest mecz. Czyli jeżeli w Moskwie w niedziele był mecz Niemcy Meksyk to i tak latasz metrem i pociągami za darmo, mimo że masz bilet na inny mecz.
zgredzik pisze:
26.06.2018, 01:51
Do tej relacji z Moskwy dodałbym wszechobecnie lejącą się wódę. No wyjazd jak w latach 90-tych. Barmani równo pili i polewali. Nie wiem, jaką przebitkę mieli, ale co drugi szot „gratis”. Spokój i cisza. Taksówka za kurs 20 kilometrowy brała równowartość 30złotych
Rusonaldo pisze:
28.06.2018, 09:43
Byłem, widziałem, wróciłem. Przed meczami i na meczu byłem z kolegami odpowiedzialny za doping (trochę z przypadku, bo nie było komu walić w bęben a trochę jestem muzykiem). Wyjazd oprócz wyniku naszych pseudo graczy uważam za bardzo udany. Dzień przed meczem spotkaliśmy się w knajpie White Angels. Były zapoznania, przyśpiewki i browary. Później poszliśmy na deptak. Przemarsz trwał około 1 - 1,5 h – cały czas doping. Na 2 dzień w dniu meczu zbiórka o 14. Od 14 do 20 cały czas waliłem w bęben. Zdarłem dobie paluchy aż do krwi. Szkoda tylko że nie mogę napisać, że pomogło to naszym. Ale mimo to ludzie bardzo chętnie dopingowali. Najpierw około 1 h na Placu Czerwonym. Później przemarsz przez deptak do metra. Cały czas doping bez chwili wytchnienia. Przed wejściem do metra dłuższy postój i znowu śpiewanie. W metrze zarąbista akustyka. Bardzo dobrze było słyszeć uderzanie bębna. Niestety po wyjściu z metra wszystko się zesrało. Każdy poszedł w swoją stronę. Na stadion wpuścili mnie z bęben. Bardzo dużo kibiców dopingowało jednak było też mnóstwo Januszy siedzących i jedzących hotdogi.

W Kazaniu spotkanie przed meczem o 16 na deptaku. Na początku dość mało osób może z 50. W ciągu 1h doszło bardzo dużo kibiców. Zbieraliśmy wszystkich z okolicznych knajp. Po godzinie ruszyliśmy w stronę stadionu. Odległość to 8 km. Mieliśmy przejść całość, ale by taki upał, że ostatni odcinek pojechaliśmy autobusami. Doping podczas przejścia cały czas. Ludzie dawali z siebie wszystko. Na początku przemarszu 4 duże flagi. Kolega Grzesiek i Mateusz od megafonu nadawali piosenkę i jechaliśmy. W załączeniu krótka relacja ja by ktoś chciał zobaczyć kilka fotek. Za kilka dni wstawię film. Nara

[link]

LunaticFringe

Post autor: LunaticFringe » 28.06.2018, 18:22

Co to za żenada? I oni noszą Orła na piersi? Hańba na cały świat

Tyfus88

Post autor: Tyfus88 » 28.06.2018, 18:58

LunaticFringe pisze:
28.06.2018, 18:22
Co to za żenada? I oni noszą Orła na piersi? Hańba na cały świat
To pokazuje, że ta repra nie ma jaj. Wzięli udział w ustawce Japończyków w ostatnich 11 minutach. A wystarczyło ruszyć na nich tym bardziej, że tamci nie mogli faulować na żółtą kartkę. A tak stali i patrzyli się, a teraz, że grali o honor do końca ;D

(POL)

Post autor: (POL) » 28.06.2018, 19:00

a najbardziej wkurwiają mnie te tytuły "HONOR URATOWANY!" skurwysyny jebane!

Ojciec dyrektor

Post autor: Ojciec dyrektor » 28.06.2018, 19:11

Wygrali a wy znowu narzekacie.Po tym meczu wiem że gralibyśmy dalej gdyby nie kontuzja naszego Orła Białego Kamila Glika i gdyby Nawałka wystawiał Fabiańskiego.Lubie Wojtka ale to Łukasz zasłużył na miejsce w bramce.Jest lepszy na ten moment a jego podejście i wypowiedzi to klasa sama w sobie.Pełna merytoryka,zero zwalania winy na coś i na kogoś,chłop cierpliwe czekał na swoją szansę i nie marudził bo najważniejszy jest zespół.Dziwię się Nawałce że go nie wystawił jak już nie w pierwszym meczu to w meczu z Kolumbią.Wielu ekspertów się wypowiadało że powinien stanąć między słupkami i mieli rację.
Ale w koło jest wesoło.

PSonTour

Post autor: PSonTour » 28.06.2018, 19:14

Z samego szacunku do Kuby powinni ruszyć,widać że są podziały,bo nie sądzę aby w przypadku gdyby to Lewy czekał na wejście,to postąpili by tak samo...

LunaticFringe

Post autor: LunaticFringe » 28.06.2018, 19:39

Ojciec dyrektor pisze:
28.06.2018, 19:11
Wygrali a wy znowu narzekacie.
O wynik to grali Japończycy, my graliśmy o tzw. honor.

ODPOWIEDZ