Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Z lat 90 pamiętam, że flagę niemiecką wieszał też Górnik Wałbrzych. Pamięć już nie ta sama, więc mogłem coś pomieszać. W celu uniknięcia nieporozumień, niech ktoś potwierdzi lub zdementuje.
-
jeśli pytasz o tę sytuację z 2006 roku, to nie. "amba- fatima.."HC pisze:tak mi się dzisiaj przypomniało:
Flaga Futbolowi Patrioci znalazła się w końcu?
;)
-
A w tym roku w Szkocji też zaginęła jakaś flaga ,jak się nie mylę to typ z Widzewa znalazł i ogłosił ,że szuka właściciela.Już zapomniałem o jaką flagę chodzi ,w każdym bądź razie nie przypadkowa flaga ;)GtWładzię pisze:jeśli pytasz o tę sytuację z 2006 roku, to nie. "amba- fatima.."HC pisze:tak mi się dzisiaj przypomniało:
Flaga Futbolowi Patrioci znalazła się w końcu?
;)
-
FarmazonWyznawca Wisełki pisze: Co ciekawe z flagami typu Oberchlesien i Naród Śląski było podobnie, najpierw Ruch, później GieKSa, niby tak się nie lubią a jedni drugim wyznaczają wzroce.
-
Oberschlesien14 pisze:FarmazonWyznawca Wisełki pisze: Co ciekawe z flagami typu Oberchlesien i Naród Śląski było podobnie, najpierw Ruch, później GieKSa, niby tak się nie lubią a jedni drugim wyznaczają wzroce.
W każdej ekipie Ruch,Górnik,GieKSa były grupy, mieszkańcy Śląska proniemieccy.
RUCH 1920 CHORZÓW
-
Tego nie neguje
-
Jeśli ktoś mi twierdzi, że śląskość kibiców Ruchu ale i Gieksy i Górnika (choć tego ostatniego mniej) nastała x XX w. to znaczy, że jest debilem. Od zawsze Ruch pielęgnował swoją Śląskość wystarczy posłuchać obecnego hymnu który jest z 88 roku.
-
Cieszy mnie, ze bez Ruchu nie mozecie zyc :)
Ruch ma bolec i bedzie bolal, a na grobie wyryjesz sobie erke odwrocona do gory nogami na znak wiecznych kompleksowUmoumsxxl pisze:...

Kibicow na Slasku dzielimy na fanow Ruchu i antyruchu

-
W zeszłym roku pracowałem na wyspach,robił ze mną kibic GieKSy otwarcie przyznawał że w meczu Polska-Niemcy kibicował niemcom.Nie za bardzo mi się to podobało ale luz.Zbliżał się mecz Irlandia-Polska w Dublinie i zacząłem rozglądać się za biletami w tej sprawie i mówie gościowi,że jade z ziomkami do Dublina na mecz,a typ z GieKSy wyskakuje z zapytaniem czy też bym mu biletu nie załatwił,bo też chętnie by pojechał...na co otrzymał riposte: po ch..ja chcesz jechać na mecz Polski jak ty za niemcami jesteś.Gość nic już więcej nie powiedziałUTYMAN pisze:Oberschlesien14 pisze:FarmazonWyznawca Wisełki pisze: Co ciekawe z flagami typu Oberchlesien i Naród Śląski było podobnie, najpierw Ruch, później GieKSa, niby tak się nie lubią a jedni drugim wyznaczają wzroce.
W każdej ekipie Ruch,Górnik,GieKSa były grupy, mieszkańcy Śląska proniemieccy.
-
W zeszłym roku pracowałem na wyspach,robił ze mną kibic GieKSy otwarcie przyznawał że w meczu Polska-Niemcy kibicował niemcom.Nie za bardzo mi się to podobało ale luz.Zbliżał się mecz Irlandia-Polska w Dublinie i zacząłem rozglądać się za biletami w tej sprawie i mówie gościowi,że jade z ziomkami do Dublina na mecz,a typ z GieKSy wyskakuje z zapytaniem czy też bym mu biletu nie załatwił,bo też chętnie by pojechał...na co otrzymał riposte: po ch..ja chcesz jechać na mecz Polski jak ty za niemcami jesteś.Gość nic już więcej nie powiedział[/quote]fanatyk33 pisze: W każdej ekipie Ruch,Górnik,GieKSa były grupy, mieszkańcy Śląska proniemieccy.
Ooo właśnie o tym pisałem, ale zaraz nas te progebelsowskie kruki rozszarpią:]
Tomaszkowi z peło się zmarło, to komu rasie i inne 10-letnie narody będą lizać rowa?
-
Jak wszędzie są "sezonowcy", dotyczy to zarówno Ślązaków i ich śląskości, jak i obecnego zalewu patriotów, których patriotyzm ogranicza się do wklejania grafik na fejsbuka. Jeśli śląskość nie jest antypolska, to ja nic do niej nie mam, swoje racje mają, wystarczy znać troche historie. Ja Ślązaków szanuje za solidność i pracowitość, pracowałem z ludzmi z całego kraju i coś jednak jest na rzeczy jeśli mówi się o śląskiej solidnej pracy. Wiadomo że zapewne są wyjątki, ale nie zmienia to mojej ogólnej oceny ludzi stamtądfanatyk33 pisze:[W zeszłym roku pracowałem na wyspach,robił ze mną kibic GieKSy otwarcie przyznawał że w meczu Polska-Niemcy kibicował niemcom.Nie za bardzo mi się to podobało ale luz.Zbliżał się mecz Irlandia-Polska w Dublinie i zacząłem rozglądać się za biletami w tej sprawie i mówie gościowi,że jade z ziomkami do Dublina na mecz,a typ z GieKSy wyskakuje z zapytaniem czy też bym mu biletu nie załatwił,bo też chętnie by pojechał...na co otrzymał riposte: po ch..ja chcesz jechać na mecz Polski jak ty za niemcami jesteś.Gość nic już więcej nie powiedział
-
Dobrze napisane, wiadomo że część idzie "za stadem" i za tym co jest teraz trendy, ale znam wielu Ślązaków którzy mają spore pojęcie o historii i ich śląskość w żadnym wypadku nie jest "antypolska", ludzie to często źle interpretuja.dziecko armageddonu pisze:Jak wszędzie są "sezonowcy", dotyczy to zarówno Ślązaków i ich śląskości, jak i obecnego zalewu patriotów, których patriotyzm ogranicza się do wklejania grafik na fejsbuka. Jeśli śląskość nie jest antypolska, to ja nic do niej nie mam, swoje racje mają, wystarczy znać troche historie. Ja Ślązaków szanuje za solidność i pracowitość, pracowałem z ludzmi z całego kraju i coś jednak jest na rzeczy jeśli mówi się o śląskiej solidnej pracy. Wiadomo że zapewne są wyjątki, ale nie zmienia to mojej ogólnej oceny ludzi stamtądfanatyk33 pisze:[W zeszłym roku pracowałem na wyspach,robił ze mną kibic GieKSy otwarcie przyznawał że w meczu Polska-Niemcy kibicował niemcom.Nie za bardzo mi się to podobało ale luz.Zbliżał się mecz Irlandia-Polska w Dublinie i zacząłem rozglądać się za biletami w tej sprawie i mówie gościowi,że jade z ziomkami do Dublina na mecz,a typ z GieKSy wyskakuje z zapytaniem czy też bym mu biletu nie załatwił,bo też chętnie by pojechał...na co otrzymał riposte: po ch..ja chcesz jechać na mecz Polski jak ty za niemcami jesteś.Gość nic już więcej nie powiedział
No i z ta pracowitością też dobrze ujęte, myśle że wzięło się to z dawnych lat cięzkiego przemysłu, ludzie mają tam większy szacunek do pracy moim zdaniem. Na Ślasku bycie "nierobem" jest chyba wiekszą obelgą niż w reszcie kraju. Polecam: https://www.youtube.com/watch?v=1SUDBR4s9FY
-
Kiedyś może i coś było na rzeczy jeśli chodzi o tą śląską pracowitość, ale teraz to już niczym się to nie różni względem reszty krajuWIDZEWSKAduma pisze:Dobrze napisane, wiadomo że część idzie "za stadem" i za tym co jest teraz trendy, ale znam wielu Ślązaków którzy mają spore pojęcie o historii i ich śląskość w żadnym wypadku nie jest "antypolska", ludzie to często źle interpretuja.
No i z ta pracowitością też dobrze ujęte, myśle że wzięło się to z dawnych lat cięzkiego przemysłu, ludzie mają tam większy szacunek do pracy moim zdaniem. Na Ślasku bycie "nierobem" jest chyba wiekszą obelgą niż w reszcie kraju.
Polecam: https://www.youtube.com/watch?v=1SUDBR4s9FY
Zresztą nie ten temat i nie ten dział
-
najdłuższe zgody , które zostały zerwane ?
Korona - Cracovia 25 lat 1983-2008
Stal Mielec-Cracovia 24 lata 1984-2008
Jagiellonia -Wisła 21 lat 1984-2005
Legia-Pogoń 19 lat 1994-2013
Coś jeszcze ?
Coś jeszcze ?
-
ŁKS - Śląsk (padła w 1994 - kiedy był początek nikt chyba nie jest w stanie określić - padają różna daty od 1971 do 1974, są też tacy, którzy twierdzą,
że było to w latach sześćdziesiątych).
Tak czy inaczej na pewno trwała dłużej niż 20 lat.
Z innych - to zgoda Ruchu z Apatorem nie wiem ile (niech ktoś z tych klubów napisze), ale na pewno ponad 20 lat.
że było to w latach sześćdziesiątych).
Tak czy inaczej na pewno trwała dłużej niż 20 lat.
Z innych - to zgoda Ruchu z Apatorem nie wiem ile (niech ktoś z tych klubów napisze), ale na pewno ponad 20 lat.
Łódzki Klub Sportowy
-
opel pisze:Z innych - to zgoda Ruchu z Apatorem nie wiem ile (niech ktoś z tych klubów napisze), ale na pewno ponad 20 lat.
Zgoda Niebieskich z Apatorem trwała 24 lata(zakończona pod koniec 2011 roku).
WŁADCY MIASTA WŁÓKNIARZY!
-
A co z Polonia Warszawa z Arka Gdynia ?
No i Polonia Warszawa z Korona Kielce ?
-
jakie są relacje pomiędzy Widzew - Sparta Praga?
-
Zgoda Arka - Polonia : Od sezonu 1974/75, do 13-11-2008independentfanatic pisze:A co z Polonia Warszawa z Arka Gdynia ?
-
Polonia&Korona początek zgody 1983, a koniec 2009
Polonia&ŁKS początek lata 60/70 koniec 1997
Polonia&ŁKS początek lata 60/70 koniec 1997
-
ile trwała zgoda Polonii B z Piastem? wiem że daleko jej do najdłuższych ale zastanawia mnie to
-
Pod koniec lat 90-tych, gdy w obu ekipach rządziło już inne pokolenie, nie mające w sobie zadr z dawnych lat, Polonia i Piast przybiły wpierw układ, a później zgodę. Od tego momentu gliwiczanie bardzo solidnie wspomagali Polonię na wyjazdach, zresztą podobnie było ze strony Polonii. Wspólnie ramię w ramię walczyli w sławnej awanturze na meczu Piast Gliwice-Ruch Chorzów w 2004 roku. Obecnie po upadku zgody nastawienie jest neutralne
-
Nie ma co ukrywać że ta zgoda dużo więcej dawała Piastowi niż Polonii. A z tą "sławną" awanturą bym nie przesadzał. Tam w ogóle doszło do starcia obu ekip?

-
Awantura Ruchu z ŁKSem na Cichej to to nie jest, ale miłe czasy dla oczu, oldscholoowa, zapomniana już chyba przez większość ekip standardowa śpiewka na c**** z pięknym heja heja chwdp..
Trzymaj, coś tam widać https://www.youtube.com/watch?v=pzXwETPyJgc
Trzymaj, coś tam widać https://www.youtube.com/watch?v=pzXwETPyJgc
-
Po zerwaniu zgody, nastawienie obu ekip do Ruchu bardzo się zmieniło, ciekawe dlaczegojebaćMedia pisze:Pod koniec lat 90-tych, gdy w obu ekipach rządziło już inne pokolenie, nie mające w sobie zadr z dawnych lat, Polonia i Piast przybiły wpierw układ, a później zgodę. Od tego momentu gliwiczanie bardzo solidnie wspomagali Polonię na wyjazdach, zresztą podobnie było ze strony Polonii. Wspólnie ramię w ramię walczyli w sławnej awanturze na meczu Piast Gliwice-Ruch Chorzów w 2004 roku. Obecnie po upadku zgody nastawienie jest neutralne
-
Nie wiem czy piszesz o jednym czasie obu ekip ale zapewniam Cie ze tak nie bylo. Tematu tego nie ma co zaczynac bo zaraz bedzie tu ciekawiej niz w temacie juz nie istniejącym.
-
Chyba nikt się nie zadeklarował jeszcze.alepompazzyda pisze:jakie są relacje pomiędzy Widzew - Sparta Praga?
-
prywatne znajomości z tego co wiemalepompazzyda pisze:jakie są relacje pomiędzy Widzew - Sparta Praga?
-
Po pamiętnym meczu Slovana ze Spartą to wątpię nawet w te prywatne znajomości...
-
doszło do starć, może określenie "słynna" troche nie na miejscu, ale to jedna z ostatnich awanturek w starym stylu na Śląsku z taka ilościa ludzi bioracych udziaładiKOLEJORZ pisze:Nie ma co ukrywać że ta zgoda dużo więcej dawała Piastowi niż Polonii. A z tą "sławną" awanturą bym nie przesadzał. Tam w ogóle doszło do starcia obu ekip?
-
Wiadomo coś więcej na temat przyszłorocznej pielgrzymki kibiców na Jasną Górę oprócz daty?
-
ż sKaczyP pisze:Po pamiętnym meczu Slovana ze Spartą to wątpię nawet w te prywatne znajomości...
od tego pamietnego meczu nie mają już nic ze Slovanem, więc czemu wapisz?
-
Wątpię żeby Widzew miał dalej dobre układy ze Spartą po tym meczu.
To, że zgoda ze Slovanem padła po ty meczu to 2 strona medalu.
-
Stal Mielec - ŁKStisu pisze:najdłuższe zgody , które zostały zerwane ?
Coś jeszcze ?
Jagiellonia - Siarka
Stal St.Wola - Zawisza
Te zgody chyba też minimum 20 lat trwały.
-
[link]
Poleca ktoś ? bo chce zamówić piro na sylwka.
Poleca ktoś ? bo chce zamówić piro na sylwka.
-
Plan pielgrzymki:ultrapro pisze:Wiadomo coś więcej na temat przyszłorocznej pielgrzymki kibiców na Jasną Górę oprócz daty?
12:00 - Msza Święta w Kaplicy Cudownego Obrazu,
14:00 - Sala Ojca Kordeckiego - Spotkanie z redaktorem Wojciechem Sumlińskim nt. "Mordy założycielskie III RP",
16:30 - prezentacja patriotycznych flag i transparentów na Wałach Jasnogórskich,
17:00 - koncert Pawła Piekarczyka o Żołnierzach Wyklętych.
-
Prywatnych znajomości nie zrywa się przez takie akcje, zwłaszcza że Sparta nic tam krzywego nie odjebała z tego co wiemKaczyP pisze:Po pamiętnym meczu Slovana ze Spartą to wątpię nawet w te prywatne znajomości...
-
prywatne znajomosci sa nadal. Chlopaki sie odwiedzaja nawzajem.KaczyP pisze:Wątpię żeby Widzew miał dalej dobre układy ze Spartą po tym meczu.
-
Może mi ktoś opisać upadek zgody Korony Kielce z Cracovią i Korony z Polonią Warszawa?
-
rozumiem że po Stronie Sparty był Widzew, a Slovana Ruch? i niby dlatego relacje pomiedzy Widzewem i Sparta miałyby się zakończyć?