Derby Łodzi

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
majki

Post autor: majki » 13.04.2008, 00:39

Kiju pisze:
iluminati pisze:
co do wpierdalania giętej i siedzenie przed monitorem i komentowanie Kiju wiedziesz PRYM
Niestety,tak mi sie obecnie zycie ulozylo....zadowolony z tego nie jestem,choc pewnie sporo Twoich kumpli tez jest na emigracji,co nie oznacza ze przestali byc kibicami i ze przestali zyc wlasnym klubem.

Wierz mi ze duzo bym dal,aby byc choc na jednym spotkanu w tej rundzie...szczegolnie wczoraj chcialem byc wsrod tego pochodu....coz,zycie.

A wracajac do mojego posta,napisalem neprawde?Nie bylo tak?
tak jest i w jednym obozie i drugim
i uwierzcie ze jesli ktos jest na emigracji nie przestaje byc kibicem
moze nie ma go na stadionie tu i tu ale sercem jest z druzyna
nawet jesli te jebane gwiazdory na to nie zasluguja...
ja (kibic Widzewa) tez jestem na emigracji i uwierz mi ze nie jest lekko
robie co moge ... szukam meczow gdzie choc raz mozna poczuc atmosfere wielkiego swieta....ostatnio trafilo mi sie Nancy - PSG
i z tego sie ciesze a Widzewiakiem zostane do konca mych dni ( nawet jesli to mialoby byc jutro)

a do tematu
ŁKS wspial sie na wyzyny mozliwosci ale pisanie ze Widzew nic nie pokazal jest bezsensowne - panowie do boju ŁKS napinka niechaj trwa - dzis wg mnie macie to prawo od 11 lat pierwsza wygrana - nalezy wam sie
tydzien napinki

pozdrawiam Emigrantow
BiałyTeofilów o widzewie pisze: Na powaznie zrobili zajebista akcje propagandowa i od jakiegos czasu pomimo ogromnej nienawisci musze przyznac ze sa w tym dobrzy

iparts.pl
g-20

Post autor: g-20 » 13.04.2008, 01:06

Ja bym proponował kibicom Widzewa przypierdolić jednemu czy drugiemu piłkarzowi na mieście to może poskutkuje (kiedyś kibice kilku klubów praktykowali ten sposób i nawet trochę skutkowało), bo żal patrzeć na ich grę. A za parę lat znów będziemy mieli wioski w pierwszej lidze.

torys

Post autor: torys » 13.04.2008, 01:10

Kiju czy Twoim życiem jest tylko forum?
Weź się facte ku*** ogarnij i przestań pierdolić farmazony, bo już nie tylko na forum ŁKS-u stałeś się żywą legendą.

Ile było pisane o zaniżaniu poziomu forum??
A Ty dalej ku*** swoje, prowdzisz swoją krucjatę c*** wie gdzie i c*** wie dla kogo.
Facet to jest mój 5 post w przeciągu 2 lat, iel ty postow natłukłęś???, już nie staram sie czytać Twojego pierdolenia Panie dhw.net bo przypominasz pojekiwanie szczurzego gówna z onetoewego forum, jesteś żałosny jak transparent na derbach który żywo oddaje Twój stan umysłowy panie "Inwalido" z RTS-u
bez pozdrowien pizdusiu
a teraa wyżywaj się do woli

WD

Post autor: WD » 13.04.2008, 08:23

Mam pytanie do jakiej konkretnie sytuacji odnosil sie transparent kibiców ŁKSu "RTS konfidenci z aparatem".

PS: z góry przepraszam jezeli juz padla w tym temacie odpowiedz, ale nie za bardzo mam czas i chęci przebijac sie przez tyle stron napinki.
Nie przestrzegam prawa i nie popieram rządu, nie uznaje policji,prokuratury i sądu.

Kiju

Post autor: Kiju » 13.04.2008, 09:51

torys pisze:Kiju czy Twoim życiem jest tylko forum?
Weź się facte ku*** ogarnij i przestań pierdolić farmazony, bo już nie tylko na forum ŁKS-u stałeś się żywą legendą.

Ile było pisane o zaniżaniu poziomu forum??
A Ty dalej ku*** swoje, prowdzisz swoją krucjatę c*** wie gdzie i c*** wie dla kogo.
Facet to jest mój 5 post w przeciągu 2 lat, iel ty postow natłukłęś???, już nie staram sie czytać Twojego pierdolenia Panie dhw.net bo przypominasz pojekiwanie szczurzego gówna z onetoewego forum, jesteś żałosny jak transparent na derbach który żywo oddaje Twój stan umysłowy panie "Inwalido" z RTS-u
bez pozdrowien pizdusiu
a teraa wyżywaj się do woli

W sumie c*** wbijam w twoje sapanie,masz opcje ze mozesz wylaczyc moje posty,bedzie ci lzej...i lachmyto nie cisnij mi w necie,bo to jest latwe,lalo.

Sporo czasu spedzam teraz w necie,bo teraz wlasnie tylko tutaj moge pogadac o kibicowskich sprawach,a czy bede sie wpisywal czy nie,z pewnoscia nie zalezy od ciebie...

pizdusiu?pizde to masz na czole.

ps

Iluminati,sorry moj blad,faktycznie mi sie pomylilo.
Obrazek

łksdbwa

Post autor: łksdbwa » 13.04.2008, 10:18

I znów daliśmy sie zrobic w balona przez "Czerwonych" dostali 1900 wejściówek a było ich 3500(obiektywna liczba) Szkoda ze na jesiennych derbach nikt z naszej strony nie wpadł na podobny pomysł żeby autobusy zawiozły nas w takiej liczbie jak nam sie podoba a nie ile mamy biletów.Mogliśmy zaryzykowac.Moim zdaniem białe kaski i organizatorzy jesiennych derbów zrobiliby to samo co na wiosennych czyli wpuscili wszystkich chętnych bez względu czy mieli bilet czy nie.

To co napisałem jest moją prywatną opinią a nie stanowiskiem kibiców ŁKS Łódź!!!
Ostatnio zmieniony 13.04.2008, 10:23 przez łksdbwa, łącznie zmieniany 2 razy.

gumis

Post autor: gumis » 13.04.2008, 10:20

A co to za problemy miała Resovia ?

Lodzermensch

Post autor: Lodzermensch » 13.04.2008, 13:16

MBTCh pisze:Się drapiecie chłopaki (i dziewoje) o te derby ;) , tymczasem spójrzcie na to z innej strony. W całej Polsce nie ma takich derbów jak w Łodzi. (No może prócz ostatnich śląskich, ale co się z nich narodzi to się okaże) I cała Polska chciała by takie derby mieć. Trochę dystansu. Ja wiem, rywalizacja w mieście itd. ale możecie być dumni że umiecie doprowadzić do sytuacji gdzie kibiców zza miedzy nie jest 300 a w mieście nie ma żałosnego Krakowa.

Jak z tym żydostwem Widzewa i ŁKSu? Bo wcześniej ktoś tłumaczył a później ktoś zaprzeczał? Bez napinki pytam, ktos jakies żydowskie korzenie ma?

ITI spierdalaj!!!
A więc drogi MBTCh, w 1907 roku młodzi Polacy założyli nieformalnie klub o nazwie "Łodzianka", ponieważ nie chcieli się zrzeszać w klubach niemieckich i żydowskich. W 1908 roku opiekę nad tym młodym zespołem przejął Henryk Lubawski, Arnold Haiman i Jerzy Hirszberg. Pokazali im jak gra się na Zachodzie, skąd przyjechali ze studiów. Pierwszy podanie w 1908 zostało odrzucone, powodem była zbyt mała liczba nazwisk niemieckich w składzie założycielskim oraz barwy klubowe (biało - czerwone). Wiadomo że klub założony przez Polaków nie mógł zaistnieć w okupowanej Polsce. Po korektach statut zatwierdzono w tym samym roku. Powstał pierwszy czysto łódzki a zarazem polski klub piłkarski, chociaż wcześniej istniało gniazdo "Sokoła" i oddział Towarzystwa Cyklistów z Warszawy. Pierwszym prezesem został Ryszard Winter. Duża różnica między prezesem a założycielem, prawda? Ale można tak łatwo zafałszować historię...

By nie bawić się w odbijanie piłeczki: "W 1909 pracowałem w Widzewskiej Manufakturze. Wraz z innymi pracownikami tej fabryki: Edwardem Grosserem, Otto Steigerem, Robertem Adamem i braćmi Zdziarskimi byłem założycielem Towarzystwa Miłośników Rozwoju Fizycznego na Widzewie."(Wacław Gapiński Wspomnienia sprzed 50 lat ..., 50 lat RTS Widzew)

A całą aferę z wyzywaniem się od Żydów rozpętała Legia, i tak zaczęło się to w Łodzi, gdzie wcale nie było najwięcej Żydów, tyle ode mnie MTBCh :wink:

Kiju

Post autor: Kiju » 13.04.2008, 13:20

ŁkZ pisze:, bo ŁKS zawsze zapowiadał i mówił że w tylu ilu przyjdziecie to wejdziecie ,.

Nic takiego nie mialo miejsca,bylo zawsze gadanie ze i tak dostajemy za duzo biletów,zeby dawac nam mniej itd.To ze wchodzilismy w wiekszej liczbie zawdzieczamy tylko i wylacznie samym sobie(wchodzenie na te same bilety,wbijanie sie przez plot).
Teraz kibicom LKS tez bardzo zalezalo aby bylo nas maksymalnie 1900 osob,nie wiem nawet czy nie wymogli nawet tego na klubie...to ilu nas bylo zawdzieczamy tylko i wylacznie pomyslodawcom marszu-a ci z pewnoscia nie sa kibicami LKS 8)

Przez taki wpisy jak powyzszy,tworza sie klamliwe historie,prawda jest zupelnie inna.
Ostatnio zmieniony 13.04.2008, 13:22 przez Kiju, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Lodzermensch

Post autor: Lodzermensch » 13.04.2008, 13:21

Pijesz do mojego wpisu, bo nie jestem pewny.

Kiju

Post autor: Kiju » 13.04.2008, 13:28

Lodzermensch pisze:Pijesz do mojego wpisu, bo nie jestem pewny.
nie...do tego ktory zacytowalem.

Tematu ktory poruszyles nie chce mi sie nawet komentowac,obie ekipy i kluby w sumie maja c*** wspolnego z zydostwem,a ze sobie tak cisniemy ,ma tylko polewe cala Polska.
Obrazek

Michał z Łodzi

Post autor: Michał z Łodzi » 13.04.2008, 13:29

"Lodzermensch" młodzi Polacy założyli nieformalnie klub o nazwie "Łodzianka", ponieważ nie chcieli się zrzeszać w klubach niemieckich i żydowskich. (...) Powstał pierwszy czysto łódzki a zarazem polski klub piłkarski. Pierwszym prezesem został Ryszard Winter. :
Pięknie dobrane słowa, zapewne z geoticies :wink:
Mlodzi Polacy, Łodzianie, nacjonaliści pełną gębą, czujący niechęć do żydów i Niemców a wybierają na prezesa żyda.
Hirszberg, Hajman? :wink: [/quote]
Ostatnio zmieniony 13.04.2008, 13:33 przez Michał z Łodzi, łącznie zmieniany 1 raz.

bolo

Post autor: bolo » 13.04.2008, 13:31

dajcie juz spokój. juz po derbach :!: 8)
mam nadzieje ze jeszcze kiedyś taki temat powstanie
Obrazek

Lodzermensch

Post autor: Lodzermensch » 13.04.2008, 13:50

Michał z Łodzi pisze:
Lodzermensch pisze: młodzi Polacy założyli nieformalnie klub o nazwie "Łodzianka", ponieważ nie chcieli się zrzeszać w klubach niemieckich i żydowskich. (...) Powstał pierwszy czysto łódzki a zarazem polski klub piłkarski. Pierwszym prezesem został Ryszard Winter. :
Pięknie dobrane słowa, zapewne z geoticies :wink:
Mlodzi Polacy, Łodzianie, nacjonaliści pełną gębą, czujący niechęć do żydów i Niemców a wybierają na prezesa żyda.
Hirszberg, Hajman? :wink:
Nie doceniasz mnie, sam to napisałem, nauczyli mnie tego w szkole.

Nigdzie nie napisałem że ci młodzi Polacy byli nacjonalistami czującymi nienawiść do innych. Nie baw się w politykę, nie kłam. Chcąc założyć klub i chcąc grac z kolegami Polakami wybrał byś za prezesa Polaka bez wpływów i pojechał na białe niedźwiedzie, czy spolonizowanego Niemca-Żyda z układami w Guberni?

Dziwne jest też że klub którego kibice wyzywają innych od "Żydów" założyli ludzie o nazwiskach Grosser, Steiger... A prezesami, działaczami, skarbnikami, sportowcami byli ludzie o nazwiskach Treibe, Slama, Rozenblat... Ciekawe jaki był tego powód, przecież nie lokalny patriotyzm.

Zarzuty o żydostwie któregoś z klubu są idiotyczne. Taki skład miało nasze miasto, było pełno Niemców, Żydów itp. którzy wrośli w miasto, stając się Lodzermenschami, a później utożsamiali się z Polską. Przykładem może być że syn jednego z działaczy o obco brzmiącym nazwisku był później redaktorem "Głosu Polskiego"

PS. Może zakończmy to bo kibice innych klubów mają swoje zdanie na temat obu klubów, a ta "polemika" jest bezsensowna. A i temat jest inny.
Ostatnio zmieniony 13.04.2008, 14:00 przez Lodzermensch, łącznie zmieniany 1 raz.
RODOWICI ŁODZIANIE

Michał z Łodzi

Post autor: Michał z Łodzi » 13.04.2008, 13:58

Lodzermensch pisze: Zarzuty o żydostwie któregoś z klubu są idiotyczne. Taki skład miało nasze miasto, było pełno Niemców, Żydów itp. którzy wrośli w miasto, stając się Lodzermenschami, a później utożsamiali się z Polską.
Z tym się zgodzę. Ale rozwala mnie niekonsekwencja kibiców ŁkSu. Wścielke wyzywacie od żydów a sami biegacie po cmentarzach żydowskich w poszukiwaniu grobów założycieli klubu.
Ale to wasza sprawa.

Lodzermensch

Post autor: Lodzermensch » 13.04.2008, 14:07

Michał z Łodzi pisze:
Lodzermensch pisze: Zarzuty o żydostwie któregoś z klubu są idiotyczne. Taki skład miało nasze miasto, było pełno Niemców, Żydów itp. którzy wrośli w miasto, stając się Lodzermenschami, a później utożsamiali się z Polską.
Z tym się zgodzę. Ale rozwala mnie niekonsekwencja kibiców ŁkSu. Wścielke wyzywacie od żydów a sami biegacie po cmentarzach żydowskich w poszukiwaniu grobów założycieli klubu.
Ale to wasza sprawa.
Czy to wstyd zapalić świeczkę na grobie byłego prezesa klubu? Tylko ten jeden grób znajdował się w części żydowskiej, reszta na ewangelickiej.

Były też poszukiwane groby sportowców ŁKS, m.in olimpijczyków (w części katolickiej dla jasności).

Wy nie szukacie grobów ludzi zasłużonych dla Widzewa. To też wasza sprawa.

Koniec.
RODOWICI ŁODZIANIE

R-

Post autor: R- » 13.04.2008, 14:20

Paradoks trwa do dziś, a wielu ludzi z kraju nie wie jak to się w ogóle stało. Może wyjaśnię niektórym pokrótce:

Łódź jak wiadomo wszystkim jest miastem "czterech kultur". Na przełomie XIX i XX wieku Jej rozwój napędzali głównie Żydzi i Niemcy. Fabrykanci, biznesmeni itd. Miasto rozwijało się w ogromnym tempie i pomału zaczynało konkurować z Warszawą.
Kiedy w drugiej połowie XX wieku dochodziło do piłkarskich meczów między zespołami z Łodzi i Warszawy, zaskoczeni kibice ze Stolicy obrywali na boisku. Swoją frustrację i afront do Łodzian wykazywali śpiewaniem "Jude, jude cała Łódź". Było to skierowane do kibiców, ale także do ogółu społeczności.
Kiedy w siłę urósł Widzew i jego kibice, Warszawianie znów przypominali im na meczach ich historie rozwoju miasta. Wzywali wprost od Żydów.
Widzew kibicowsko na tyle wzmocnił się (zasługa sukcesów w Europie), że był równym partnerem dla zdecydowanie silniejszego dotąd ŁKS-u. I to właśnie Oni przechwycili legijną przyśpiewkę o Żydach, aby dopiec lekceważonemu dotąd rywalowi.

Jaki jest więc żydowski charakter i pochodzenie obu klubów?
Zarówno ŁKS jak i Widzew powstały na początku XIX wieku, w chwili gdy rozwój miasta zapewniali bogaci fabrykanci żydowscy.
Jednakże powstały na obrzeżach miasta, we wsi Widzew klub, założony został przez biednych robotników, Polaków z krwi i kości, którzy pasji do piłki nauczyli się od pracujących w Łodzi Anglików. Nigdy żaden Żyd, Niemiec, Włoch czy Peruwiańczyk nie miał nic wspólnego z działalnością założycielską lub późniejszą w Widzewie Łódź!
Natomiast historycy odkryli rzecz przedziwna i szokującą. Otóż wyzywający wroga od Żydów, Łódzki Klub Sportowy, okazał się mieć żydowskie korzenie! Jakim cudem? Ano takim, że wśród trójki ludzi, którzy podpisali się pod podaniem o wpisanie klubu do rejestru towarzystw podpisało się trzech Panów: 2 Żydów i Niemiec. I to oni byli pełnoprawnymi założycielami ŁKS-u.
Wtedy właśnie kibice Widzewa, wykorzystując tą niesamowicie przewrotną ironię losu, zaczęli rewanżować się rywalom okrzykami semickimi.
Czy ma to teraz jakąkolwiek podstawę?
Absolutnie nie!
Oba kluby mają 100 lat, przez 3/4 ich istnienia żaden Żyd nie był we władzach ŁKS. Łódź jest typowym miastem dialogu, lecz od dekad polskim.
Nazywanie wrogów Żydami jest więc śmieszne i debilne, lecz tak weszło Łodzianom w krew, że wykorzenić się już chyba nie da.
Mówienie o Ełkaesiakach - Żydzi, to głupota, gdyż poza początkami klubu, nikt z semitów nie miał już udziału w Nim.
Mówienie tak o Widzewiakach to już kompletny bezsens. To tak, jakby o Lechitach mówić Szwaby.

pasikonik

Post autor: pasikonik » 13.04.2008, 16:12

R- pisze: Jednakże powstały na obrzeżach miasta, we wsi Widzew klub, założony został przez biednych robotników, Polaków z krwi i kości, którzy pasji do piłki nauczyli się od pracujących w Łodzi Anglików. Nigdy żaden Żyd, Niemiec, Włoch czy Peruwiańczyk nie miał nic wspólnego z działalnością założycielską lub późniejszą w Widzewie Łódź!
zgodze się jezeli mówisz o Widzewie załozonym w 1922. Wtedy rzeczywiscie zespol zostal zalozony przez polskich komunistow, ten z 1910 byl zalozony również przez Żydow i Niemcow.

Kibice ŁKS nie wstydza sie korzeni swojego klubu (bo nie maja czaego), kibice Widzewa swoich nie znaja dokladnie. Proponuje im aby wybrali sie do GWŻ na Pomorskiej - dowiedza sie wiele interesujacych rzeczy 8)

tak czy inaczej wyzywanie sie jednych i drugich jest smieszne.. zamiast wykorzystac fakt wielkulturowosci Łodzi oba kluby to niszcza :(
Obrazek
[link]

Michał z Łodzi

Post autor: Michał z Łodzi » 13.04.2008, 17:06

pasikonik pisze:Wtedy rzeczywiscie zespol zostal zalozony przez polskich komunistow,
Socjalistów, jeśli już 8)

tyskie

Post autor: tyskie » 13.04.2008, 19:03

GKSu Tychy na derbach okolo 130 osob

Paragraf

Post autor: Paragraf » 13.04.2008, 20:13

Ja pierdziele tragedia... :roll: Wystarczy temat "Derby Łodzi", a już wiadomo, że połowa postów będzie dotyczyła, pochodzenia założycieli, daty powstania klubów itp... Jeśli zaś chodzi o same derby to ŁKS kibicowsko wygrał. Oczywiście my mamy mocne argumenty na naszą słabą dyspozycję np wynik, który ma wielki wpływ na poziom dopingu ale na tle tego co wyczynialiśmy np w Poznaniu (6-1) nie powinniśmy się tym zasłaniać tylko godnie przyznać, że mieliśmy słabszy dzień. Postawiliśmy sobie wysoko poprzeczkę i musimy trzymać się dobrego poziomu.
Oczywiście mamy pełne prawo szczycić się pochodem i mimo ograniczonej ilości biletów całkiem niezłą liczbą. Co do opraw podobało mi flagowisko łks-y ale nie zrobiło na mnie piorunującego wrażenia. Myślałem, że derby na stulecie to wystarczający powód, żeby zrobić niesamowite widowisko niestety ŁKS mnie zawiódł. Nie ma co się oszukiwać, że nie prezentujecie najwyższego poziomu. Co oczywiście nie oznacza, że my się na ŁKS-ie pokazaliśmy super.
Doping ŁKS-u? Wyżyny ich możliwości. Śpiewali głośno, często przyłączał się łuk i trybuna i za to brawa - chociaż trzeba przyznać, że mecz układał Wam się jak w marzeniach. Ładna i skuteczna gra piłkarzy na tle miernot z Widzewa. ŁKS kibicowsko pnie się w górę i robi postępy co mnie akurat cieszy bo będzie pomiędzy nami ostrzejsza rywalizacja!!
No i coś co jeszcze muszę dodać, kiedy skończą się te beznadziejne gadki o podmiejskich, kiedy skończą się wasze pomysły na majtki antywidzewskie, czy w ogóle nie przynoszące chwały transparenty?? Bo to się naprawdę robi już żenujące...

Kacperks

Post autor: Kacperks » 13.04.2008, 20:18

Minęły 2 dni, może ja cosik napiszę.
Nie jestem kibicem Widzewa, ani ŁKS-u. Na meczu byłem tylko obserwatorem. Stałem sobie na murawie, w pierwszej połówce pod sektorem Widzewa, w drugiej po przeciwnej stronie, pod koniec meczu znowu wróciłem pod sektor RTS-u.
Jeśli chodzi o ogólną ocenę, to zgadzam się z większością. Derby dla ŁKS-u. Ale...nie było to jakieś zmiażdżenie przeciwnika. Widzewa było ok. 3,5 tys. (jak ktoś pisze 4,5 - 5 koła, to jest zwykłym naciągaczem), przez 15-20 minut pierwszej połowy zajebiście śpiewali, oprawa z transparentami i racami kozacka, sektorówka w drugiej połowie też ładna.
ŁKS bardzo dobrze dopingował, ale z pewnością wynik meczu zrobił swoje. Przez 3/4 meczu darli ryje aż w pewnych momentach ciarki po plecach przechodziły. Oprawy ŁKS-u ładne, szczególnie flagowisko.
Jeśli chodzi o dogryzanie przeciwnikowi, to wg. mnie żaden element nie przyniósł spodziewanego efektu. Ani lalka na płocie, ani "żydzi-inwalidzi", ani mała sektorówka RTS-u na początku meczu. Ale to tylko moje zdanie.
Co mi się bardzo podobało...? Na meczu były klimaty chorwackie czy greckie: latające race! No i mało brakło, a flaga Widzewa trochę by się podpaliła po jednym rzucie, brakło może z pół metra. Jednak na koniec ŁKS przesadził z rakietnicą!!! Jeżeli było to coś innego, to niech mnie ktoś uświadomi! Nikt do tej pory o tym nie pisał, ja to jednak tak widziałem.
Psy - wiadomo, porażka. Zachowanie prowokujące itd. Ale na to chyba już nic nie poradzimy.

Ogólnie derby zdecydowanie najlepsze w Polsce, bez żadnych ograniczeń itd. Po prostu w Łodzi jest w miarę normalnie w tej kwestii.

Pozdro dla normalnych.
Polska dla Polaków!

łksdbwa

Post autor: łksdbwa » 13.04.2008, 20:37

bolo pisze:dajcie juz spokój. juz po derbach :!: 8)
mam nadzieje ze jeszcze kiedyś taki temat powstanie

Najwcześniej w przyszłym roku po jesiennych derbach:)

WW

Post autor: WW » 13.04.2008, 20:47

No właśnie nikt nie wspomniał o rakietnicy,gratulacje dla idioty który ją wystrzelił.Niestety trafiła ona koleszke od nas

sdm

Post autor: sdm » 13.04.2008, 21:15

R- pisze: To tak, jakby o Lechitach mówić Szwaby.
a na Ruch Chorzów??:D:D:D

Incognito.

Post autor: Incognito. » 13.04.2008, 21:47

filmik znaleziony na necie - http://pl.youtube.com/watch?v=3b4Y5qY5BKg

koshu

Post autor: koshu » 13.04.2008, 22:09

Chciałbym podkreślić że transparent "żydzi - inwalidzi" nie był autorstwem żadnej oficjalnej grupy ŁKS.
Obrazek
!!!

greg

Post autor: greg » 13.04.2008, 22:30

Kacperks pisze:
Co mi się bardzo podobało...? Na meczu były klimaty chorwackie czy greckie: latające race! No i mało brakło, a flaga Widzewa trochę by się podpaliła po jednym rzucie, brakło może z pół metra.
No......w c*** fajne i ciekawe klimaty.Jaralbys sie tez gdyby taka raca uderzyla kogos np w twarz? :roll:

dno

Post autor: dno » 13.04.2008, 22:33

Może coś dorzucę odnośnie "żydowania" w Łodzi...

Prawdą jest wszystko co piszecie , oba kluby mają c**** wspólnego z tym narodem , ale dla mnie , moich znajomych i myslę ze wiekszości zaintersowanych słowo "Żyd" jest synonimem słowa ku*** czy c***.
Ja osobiscie tego narodu nie cierpię , są dla mnie tchórzami , którzy bez walki poddali się Hitlerowi i nie tylko jemu w historii świata , jednoczesnie będąc cwaniakami.
Dla mnie zawsze każdy żyd to będzie frajer i myslę że być może dlatego w Łodzi tak sobie od nich jedziemy.

I w d**** mam tolerancję i Wasze oburzenie z powodu mojego wpisu. :wink:

iluminati

Post autor: iluminati » 13.04.2008, 22:47

to nie była rakietnica wystrzelona z pistoletu to byłą specjalnego ROdzaju Petarda 1 sztuka tak jak nowościa były petardy hukowe psów urzyte na masowa skale to tak samo ta petarda nie była Typową rakietnica :) ot taka urwiłapka specjalnego przeznaczenia

A tak wogóle skoro znamy juz liczby ŁKS zgód jak wypadł R na derbach ?? byli bez flag i ile było Elany ??
CALSBERG - PROBABLY THE BEST BEER IN THE WORLD

kcl

Post autor: kcl » 13.04.2008, 23:01

jezeli chodzi o race to powiem tak , po co Widzew zaczynal ? na poczatku bylo spokojnie no ale musieli zacza "zabawe''

Kacperks

Post autor: Kacperks » 13.04.2008, 23:33

greg pisze:
Kacperks pisze:
Co mi się bardzo podobało...? Na meczu były klimaty chorwackie czy greckie: latające race! No i mało brakło, a flaga Widzewa trochę by się podpaliła po jednym rzucie, brakło może z pół metra.
No......w c*** fajne i ciekawe klimaty.Jaralbys sie tez gdyby taka raca uderzyla kogos np w twarz? :roll:
Nie, nie jarałbym się!!! Piszę tylko, że to wizualnie fajnie wyglądało, obrazki typowo z południa Europy. A poza tym widocznie po to jedni rzucają żeby drugich trafić, no nie?
Polska dla Polaków!

BornToBeRed

Post autor: BornToBeRed » 14.04.2008, 09:50

to nie była rakietnica wystrzelona z pistoletu to byłą specjalnego ROdzaju Petarda 1 sztuka tak jak nowościa były petardy hukowe psów urzyte na masowa skale to tak samo ta petarda nie była Typową rakietnica ot taka urwiłapka specjalnego przeznaczenia

Żenada
zgodze się jezeli mówisz o Widzewie załozonym w 1922. Wtedy rzeczywiscie zespol zostal zalozony przez polskich komunistow, ten z 1910 byl zalozony również przez Żydow i Niemcow.
To ile tych Widzewów jeszcze jest według waszych historyków?? A ty jesteś taki pewien że znasz dokładnie historie własnego klubu??
Chciałbym podkreślić że transparent "żydzi - inwalidzi" nie był autorstwem żadnej oficjalnej grupy ŁKS.
Rakietnica też nie była zapewne wystrzelona przez oficjalnego kibica Łksu, i braw również nie byli oficjalni kibice, przestań

Kiju

Post autor: Kiju » 14.04.2008, 10:08

ŁkZ pisze:Kiju to jest pomówienie że przez takie jak moje w tym wypadku posty sieje sie farmazon. :oops:

A na poważnie , powiedz mi że chłopaki z ŁKS-u nie dawali Wam do zrozumienia że wejdą wszyscy.Tak było teraz , i w poprzednich derbach kiedy to nie dostaliscie 500 biletów. To że wchodziliscie na bilet po pare osób czy też przez płot, to wiadomo ze w pewien sposob trzeba kombinować jak wszedzie. I nie gadaj bo nie uwierze .. że tak nie było. A to że ŁKS wywierał presje na klubie żebyscie dostali 1900 biletów to widocznie mieli swoje powody i napewno czyms uargumentowane , zreszta sam wiesz że i oni chcieli żeby była Was przyzwoita liczba.
Lkz,po prostu piszesz nieprawde,masz jakies dziwne informacje...

Kibice LKS zawsze chcieli abysmy dostawali jak najmniej biletów,to ze dostwalismy wiecej zalezalo najczesciej od wlascicieli klubu-przeciez pieniadze sa tez wazne,lub od nas samych.
W sprawie biletów nigdy nie mielismy sprzymiezencow w kibicach LKS,co wiecej protestowali oni kiedy dostawalismy jakas kolejna pule biletów,czy po prostu wymagali na klubie mala ilosc biletów.

Tak tez pewnie bylo tym razem,mysle ze to wlasnie kibice LKS wymogli na klubie te 1900 biletów,bo kazdy wie ze sektor gosci miesci duzo wiecej miejsca...moge sie mylic w swoim osadzie,choc raczej tak bylo .

Jak juz napisalem,tylko dzieki pomyslom pewnych ludzi i realizacji tych pomyslow stawilismy sie w takiej a nie innej liczbie-co zapewne tez zostalo przyjete z niesmakiem 8) -a wczesniej pomysl przemarszu byl wysmiewany i wyszydzany...

trzymajmy sie faktow
Obrazek

Radog78

Post autor: Radog78 » 14.04.2008, 14:07

Piosenka na szybko :wink: o piątkowych derbach:

http://pl.youtube.com/watch?v=ezu6kw5A7JY

CC08

Post autor: CC08 » 14.04.2008, 14:30

Widzewiacy na sile probuja sie wybielic, co jest wrecz dziwne przy ich hasle "biel jest niczym przy czerwieni"
:lol:

Niestety niektorych z Was znowu ponosi ulanska fantazja - chodzi tutaj o Wasza liczbe - jak niektorzy twierdza bylo 5k. Potwierdza to tylko moja opinie ze jestescie megalomanami.

Ciekawe czemu nie komentujecie oprawy z milicjantami ? Ta oprawa niestety odnosila sie do rzeczywistych sytuacji....

NARCYZY KTORE NA DRUGIE MAJA MEGALOMANIA !!

rzaba

Post autor: rzaba » 14.04.2008, 14:54

Radog78 pisze:Piosenka na szybko :wink: o piątkowych derbach:

http://pl.youtube.com/watch?v=ezu6kw5A7JY
:shock: aż piosenki tworzycie!! Raz na 16 lat, dla większości kibiców na stadionie pewnie to były pierwsze wygrane derby.

Też bym się cieszył
total1908 pisze:Widzew niesłusznie tradycją nawiązuje do założonego 5 listopada 1910 roku "Towarzystwa Miłośników Rozwoju Fizycznego w Widzewie" (wieś Widzew została przyłączona do Łodzi dopiero w 1915 roku przez władze niemieckie)
Widzew włączano do Łodzi etapami. Pierwszy raz w 1906 r., kiedy w granice Łodzi włączono (razem z innymi fragmentami przedmieść) zachodnią, przemysłową część Widzewa.[link]

[link]

ODPOWIEDZ