Lechia Gdańsk - Arka Gdynia [10 październik 2007 godz. 15]

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Zablokowany

Kto wygra

Czas głosowania minął 29.07.2007, 20:15

Arka
213
47%
Lechia
202
45%
Remis
35
8%

Liczba głosów: 450

Wakabayashi

Post autor: Wakabayashi » 10.10.2007, 19:07

Obrazek
Łatwo Krytykować Jest Trudniej Jest Krytyke Znieść

iparts.pl
3220

Post autor: 3220 » 10.10.2007, 19:08

A ja mam pytanie do Lechii skoro skroiliscie Arce wiekszosc flag to czemu splonela tylko jedna, odkladacie po jednej na kazdy mecz?

Bez napinki ja tylko pytam :)

eloelo71

Post autor: eloelo71 » 10.10.2007, 19:11

Znalezione w sieci :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 10.10.2007, 19:36 przez eloelo71, łącznie zmieniany 1 raz.

Mrówek

Post autor: Mrówek » 10.10.2007, 19:15

K. pisze:Wróciłem.

Mecz piłkarsko rzeczywiście żenująco nudny, praktycznie żadnego strzału na bramkę. Lechii nie wiem czy 10 czy 13 tysięcy stadion nabity w c*** nie było gdzie szpilki wcisnąć. Biało - Zieloni prezentują 3 oprawy. Najpierw duża sektorówka LECHIA i chyba jakieś pasy materiału (nie widziałem, bo miałem sektórwke nad głową), do tego napis "W PIERWSZEJ LIDZE GRAĆ MUSICE PRZECIEŻ" i podświetlona racami na dole folia "WAS NA TO STAĆ". 2 prezentacja to wielki transparent "NAJPIERW PO BROŃ SIEGACIE - FLAGE I TAK TRACICIE, POTEM KAPUJECIE - FLAG JUŻ NIE ODBIJECIE i coś jeszcze ale nie wiem bo z mojego miejsca nie było widać. Na środku wywieszona zostaje nowa flaga Lechii - WŁADCY PÓŁNOCY i odpalone zostaje sporo rac w chaosie. 3 oprawa na koniec meczu to sektorówka z typem trzymającym wypatroszone dwie ryby(jedna żółta, druga niebieska). Oprócz tego spalone zostają flagi(WP) i szaliki Arki. Doping oceniam na dobry - głośny (cały stadion ryczał), ale dość monotonny. W mojej własnej ocenie za dużo bluzg na Arkę, już mi sie tego nie chciało słuchać. Śledzi pewnie tyle ile dostali biletów. Wszyscy ubrani w czarne bluzy z jakimś żółtym napisem. Co jakiś czas coś tam krzyknęli, ale byli słyszalni tylko w przerwach między piosenkami Lechii i podczas szkocji. Jak dla mnie takie jakieś derby bez emocji. Gdyby nie kibice, przez kopaczy można by było zasnąc. Oby następne były piłkarsko ciekawsze.

Szczególnie podobało mi się jak arcykumaci gdańscy kibice rozwinęli swoją sektorówkę do góry kołami :lol: Dawno się tak nie uśmiałem.

K. :)

Post autor: K. :) » 10.10.2007, 19:17

Mrówek pisze:

Mecz piłkarsko rzeczywiście żenująco nudny, praktycznie żadnego strzału na bramkę. Lechii nie wiem czy 10 czy 13 tysięcy stadion nabity w c*** nie było gdzie szpilki wcisnąć. Biało - Zieloni prezentują 3 oprawy. Najpierw duża sektorówka LECHIA i chyba jakieś pasy materiału (nie widziałem, bo miałem sektórwke nad głową), do tego napis "W PIERWSZEJ LIDZE GRAĆ MUSICE PRZECIEŻ" i podświetlona racami na dole folia "WAS NA TO STAĆ". 2 prezentacja to wielki transparent "NAJPIERW PO BROŃ SIEGACIE - FLAGE I TAK TRACICIE, POTEM KAPUJECIE - FLAG JUŻ NIE ODBIJECIE i coś jeszcze ale nie wiem bo z mojego miejsca nie było widać. Na środku wywieszona zostaje nowa flaga Lechii - WŁADCY PÓŁNOCY i odpalone zostaje sporo rac w chaosie. 3 oprawa na koniec meczu to sektorówka z typem trzymającym wypatroszone dwie ryby(jedna żółta, druga niebieska). Oprócz tego spalone zostają flagi(WP) i szaliki Arki. Doping oceniam na dobry - głośny (cały stadion ryczał), ale dość monotonny. W mojej własnej ocenie za dużo bluzg na Arkę, już mi sie tego nie chciało słuchać. Śledzi pewnie tyle ile dostali biletów. Wszyscy ubrani w czarne bluzy z jakimś żółtym napisem. Co jakiś czas coś tam krzyknęli, ale byli słyszalni tylko w przerwach między piosenkami Lechii i podczas szkocji. Jak dla mnie takie jakieś derby bez emocji. Gdyby nie kibice, przez kopaczy można by było zasnąc. Oby następne były piłkarsko ciekawsze.

Szczególnie podobało mi się jak arcykumaci gdańscy kibice rozwinęli swoją sektorówkę do góry kołami :lol: Dawno się tak nie uśmiałem.
Sie zdarza.

Mrówek

Post autor: Mrówek » 10.10.2007, 19:37

Adamsik pisze:
Mrówek pisze:

Nie myli się tylko ten który nic nie robi.

A ja myślałem że najlepiej zorganizowani w całym wszechświecie i przekumaci gdańszczanie nigdy się nie mylą.
Generalnie sam mecz to żadna rewelacja,tego się akurat spodziewałem,natomiast nie spodziewałem się,że od strony kibicowskiej gdańszczanie zaprezentują się tak słabo.Ich doping to jeden wielki chaos.Stojąc na sektorze gości nie za bardzo wiedziałem co oni śpiewają.W sumie to chyba każdy sektor dopinguje po swojemu.Jak na 9 lat czekania to bardzo się zawiodłem.Mam nadzieje że u nas będzie o wiele lepiej.Oby.
O innych atrakcjach nie mogło być dziś mowy,jeszcze nie widziałem tyle psiarni.

lozys

Post autor: lozys » 10.10.2007, 20:21

a mnie zastanawia czy Lechia teraz bedzie na meczach normalnie wywieszać tych swoich zmodyfikowanych Władców Północy czy to było tak okazjonalnie

uRodzony na sektoRze

Post autor: uRodzony na sektoRze » 10.10.2007, 20:28

lozys pisze:a mnie zastanawia czy Lechia teraz bedzie na meczach normalnie wywieszać tych swoich zmodyfikowanych Władców Północy czy to było tak okazjonalnie
Jako całkowicie obiektywna osoba (wszak nie lubie ani tych ani tych :wink: ), musze stwierdzić że ten motyw z nową flagą "Władcy.." bardzo ciekawy, coś na zasadzie - udowodnilismy że jesteśmy lepsi więc Waszą palimy a od teraz my przejmujemy to miano :wink:
Oczywiście to tylko (i aż) flaga, ale pewnie kibiców Arki wkurwilo to niemiłosiernie...
A z tą sektórówką jak było? Poszła cała czy ktoś się w pore zorientował?

Mrówek

Post autor: Mrówek » 10.10.2007, 20:36

uRodzony na sektoRze pisze:
lozys pisze:a mnie zastanawia czy Lechia teraz bedzie na meczach normalnie wywieszać tych swoich zmodyfikowanych Władców Północy czy to było tak okazjonalnie
Jako całkowicie obiektywna osoba (wszak nie lubie ani tych ani tych :wink: ), musze stwierdzić że ten motyw z nową flagą "Władcy.." bardzo ciekawy, coś na zasadzie - udowodnilismy że jesteśmy lepsi więc Waszą palimy a od teraz my przejmujemy to miano :wink:
Oczywiście to tylko (i aż) flaga, ale pewnie kibiców Arki wkurwilo to niemiłosiernie...
A z tą sektórówką jak było? Poszła cała czy ktoś się w pore zorientował?
Calutka :D

Mrówek

Post autor: Mrówek » 10.10.2007, 20:42

11.04.2007 pisze:
Mrówek pisze:Szczególnie podobało mi się jak arcykumaci gdańscy kibice rozwinęli swoją sektorówkę do góry kołami :lol: Dawno się tak nie uśmiałem.
zapewne podobało Ci się również jak jakiś czas temu arcykumaci poznańscy kibice rozwinęli swoją sektorówkę bodajże "PYRY" do góry kołami :wink: zapewne od tamtego czasu aż do dzisiejszych derbów się tak dobrze nie uśmiałeś
hipokryzja? :roll:
K. pisze:Sie zdarza.
dobrze napisane

bez odbioru
Mowa o dzisiejszym meczu.Oj zabolało,zabolało :lol:

davidg75

Post autor: davidg75 » 10.10.2007, 20:46

sektorowka poszla do gory i po chwili szybko w dol...
po kilku minutach juz we wlasciwej "pozie"wrocila na trybuny w asyscie rac...
mecz nudny...wyrownany...ludzi max...scisk nieziemski...doping nierowny...momentami miazga....czasami duze przestoje i niezrozumienie co jest naturalne gdy przychodzi wielu "niedzielnych kibicow"....Arka nic nie pokazala...klka razy sie przebila ale tylko w czasie ciszy lub podczas szkocji Lechii...pomysly na oprawe-hasla itp na plus wykonanie +/-...riposta Lechii bialo-zielonej WP dobila Arkowcow po spaleniu ich flagi...siedzieli cichutko...ogolnie na kazdym kroku byli sprowadzani na ziemie...czy to w riposcie dopingu czy oprawie...mimo wszystko derby rozczarowaly...psow masa...zero innych atrakcji...i juz chyba nigdy sie to nie zmieni...nie powroca te spontaniczne stare dobre czasy...niestety

Green LG

Post autor: Green LG » 10.10.2007, 20:50

Mrówek pisze:
11.04.2007 pisze:
Mrówek pisze:Szczególnie podobało mi się jak arcykumaci gdańscy kibice rozwinęli swoją sektorówkę do góry kołami :lol: Dawno się tak nie uśmiałem.
zapewne podobało Ci się również jak jakiś czas temu arcykumaci poznańscy kibice rozwinęli swoją sektorówkę bodajże "PYRY" do góry kołami :wink: zapewne od tamtego czasu aż do dzisiejszych derbów się tak dobrze nie uśmiałeś
hipokryzja? :roll:
K. pisze:Sie zdarza.
dobrze napisane

bez odbioru
No tak się składa że to Ciebie chyba coś zabolało skoro całym dzisiajszym wydarzeniem dla Ciebie jest zwykła...pomyłka? Jednak daleki byłbym od tego czy akurat to ten fakt tak zwrócił Twoją dzisiejszą uwagę podczas meczu... Widać że boli. Koniec.
Piotrek25krk pisze:wiec cala swoja tajemniczosc mozesz sobie wsadzic w dupe bo nikomu ona nie jest tu potrzebna, w miejscu ktore pod wzgledem farmazonow dawno juz przebilo bravo
Ja jestem uczciwy. Zapłacili za 3:0 i będzie 3:0.

Białe są chmury, zielone liście, jestem na Lechii, jest zajebiście!

plus+

Post autor: plus+ » 10.10.2007, 20:56

ja tam wole walnac sektorowke do gory kołami niz dac skroic sobie flage Gornikowi Łeczna z całym szacunkiem dla was chlopaki

a co do derbow... mogło byc lepiej ja nie narzekam

benek

Post autor: benek » 10.10.2007, 21:02

Cisza jak makiem zasial to wlasnie byla po rozwinieciu swojej sektorowki. :D Poszla szybko w dol??trzesliscie ja bo nawet sie nie skapneliscie dopiero smiechy i krzyki spowodowaly ze zostala sciagnieta.

jadowity

Post autor: jadowity » 10.10.2007, 21:15

A mnie tam się podobało :wink:
Patent z zmianą "Władców" jak najbardziej na plus.

Arka gdyby poubierała się na żółto - niebiesko to lepiej by
wyglądała niż w tych czarnych bluzach (moje zdanie)

Ps : czekam na rewanż :wink:

....a i mam pytanie do tych co oglądali mecz w telewizji
czy było słychać teksty "spikiera" bo nieźle szalał :D

Mrówek

Post autor: Mrówek » 10.10.2007, 21:15

Green LG pisze:
Mrówek pisze:
11.04.2007 pisze: zapewne podobało Ci się również jak jakiś czas temu arcykumaci poznańscy kibice rozwinęli swoją sektorówkę bodajże "PYRY" do góry kołami :wink: zapewne od tamtego czasu aż do dzisiejszych derbów się tak dobrze nie uśmiałeś
hipokryzja? :roll: dobrze napisane

bez odbioru
No tak się składa że to Ciebie chyba coś zabolało skoro całym dzisiajszym wydarzeniem dla Ciebie jest zwykła...pomyłka? Jednak daleki byłbym od tego czy akurat to ten fakt tak zwrócił Twoją dzisiejszą uwagę podczas meczu... Widać że boli. Koniec.

Arcykumaci i przehonorowi nigdy się nie mylą :D
Nie napisałem że akurat ten fakt zwrócił mą szczególną uwagę,napisałem tylko że wasza "pomyłka" nie dostarczyła mi już dawno takiej porcjii śmiechu.
"Zapalcie jupitery,wszystkie cztery" :P
Ostatnio zmieniony 10.10.2007, 21:17 przez Mrówek, łącznie zmieniany 1 raz.

L_S

Post autor: L_S » 10.10.2007, 21:16

3220 pisze:A ja mam pytanie do Lechii skoro skroiliscie Arce wiekszosc flag to czemu splonela tylko jedna, odkladacie po jednej na kazdy mecz?

[link]

cały stadion dzisiaj spiewa gdzie chylonia i gdzie rewa 8)

Arce pozostaje sie cieszysc z odwrotnie pokazanej sektorówki :lol:
Loża_Szyderców

bary.

Post autor: bary. » 10.10.2007, 21:20

-Te teksty na transparentach to trochę przegięcie, ale wiadomo w takim meczu mogą się zdarzać różne akcje.

-Ksero Władców to niezły numer muszę przyznać i również ciekawi mnie co dalej z tym zrobią.

-Arka generalnie nie miała się zbytnio jak pokazać bo mały sektor i mało ludzi i niestety są słabsi od lokalnego rywala. Nie było się czym pochwalić.

-Z dopingiem też Śledzie były bez szans z oczywistych powodów.

-Derby bez historii. Liczyłem na więcej.

Post autor: K. :) » 10.10.2007, 21:21

AGBD pisze:doping sredni dośc glosno wychodzilo tylko Lechia Gdańsk !
Nie ośmieszaj się.

Post autor: K. :) » 10.10.2007, 21:37

AGBD pisze:
K. pisze:
AGBD pisze:doping sredni dośc glosno wychodzilo tylko Lechia Gdańsk !
Nie ośmieszaj się.
No to zapamietalem z waszego dopingu ze wychodzilo glosno...reszta to zwykle czyli srednio ! ale i tak jestescie najlepsi wiadomo :lol:
Nie stary, chodziło mi tylko o to, że takiego TRÓJMIASTA, czy O NASZ to wy w życiu nie zaśpiewacie.

Mrówek

Post autor: Mrówek » 10.10.2007, 21:42

K. pisze:
AGBD pisze:
K. pisze: Nie ośmieszaj się.
No to zapamietalem z waszego dopingu ze wychodzilo glosno...reszta to zwykle czyli srednio ! ale i tak jestescie najlepsi wiadomo :lol:
Nie stary, chodziło mi tylko o to, że takiego TRÓJMIASTA, czy O NASZ to wy w życiu nie zaśpiewacie.

Zobaczymy.Już niedługo.

3220

Post autor: 3220 » 10.10.2007, 21:49

L_S pisze:
3220 pisze:A ja mam pytanie do Lechii skoro skroiliscie Arce wiekszosc flag to czemu splonela tylko jedna, odkladacie po jednej na kazdy mecz?

[link]

Z tego co ja slyszalem to Arka stracila duzo wiecej flag niz tylko WP Chylinia i Rewa, moze sie mylilem, prosze o wyjasnienie ile flag peklo Arce :) i dlaczego nie podpaliliscie wszystkich ? :D

Sory za off topic ;)

Pozdrawiam :)

Z f c J

Post autor: Z f c J » 10.10.2007, 22:02

3220 pisze:
L_S pisze:

[link]

Z tego co ja slyszalem to Arka stracila duzo wiecej flag niz tylko WP Chylinia i Rewa, moze sie mylilem, prosze o wyjasnienie ile flag peklo Arce :) i dlaczego nie podpaliliscie wszystkich ? :D

Sory za off topic ;)

Pozdrawiam :)
Nie pałam sypamtią ani do Arki ani tym bardziej do Lechii(wiadomo)..ale jeśli sie pytasz Lechitów o reszte flag Arki to może spytaj arkowców gdzie sa flagi Lechii..Ciekaw jestem czy je zobaczymy na reważu...Szczerze w to powątpiewam!!!
Zawisza FC Janikowo

Jurand ze Spychowa

Post autor: Jurand ze Spychowa » 10.10.2007, 22:06

derby derby i po derbach...
nie bede sie dlugo rozpisywał, tylko napisze ze motyw z nowymi Władcami Północy dla mnie rewelacja, super pomysl i napewno wkurwienie u Arkowców.

bez odbioru

sodomiaIgomoria

Post autor: sodomiaIgomoria » 10.10.2007, 22:12

Stadion lekko napchany.
Fajnie wychodzi, jak cały zegar i prosta trzymaja szale w gorze. Ale na tym koniec... Młyn z perspektywy meczu, jest wielki jak Wisły Płock;d
Palenie flag - wiadomo :)
Przyznam, ze zaskoczyło mnie wystawienie białozielonych WP. Ciekawe, czy bedziecie ja wozic na wyjazdy :D Moze przywieziecie do nas? I potem zabetonujecie w poniemieckim schronie :P
Co do oprawy, niestety, nie wykazała sie niczym innowacyjnym. Były race, stroba, jakies pasy materiału, nawet dwie sektorowki.

Oczywiscie na wielki plus zasluzył Wasz drugi młyn z konca prostej.
Chłopaki wystawili Wam dobra wizytowke. W czasie, gdy krzyczeliscie LECHIA, my - ku***, to z nieznanych mi przyczyn rowniez krzyczeli ku*** :D

No i sektorówka rulez :D Dawno sie tak nie usmiałem ;D Oczywiscie, kazdemu moze sie zdarzyc. Ale to była mała :D A Pyry sa na cała trybune :D

Do zobaczenia ;)

RC

Post autor: RC » 10.10.2007, 22:13

Takie mecze uświadamiają jak wielka jest przepaść w dopingu pomiędzy czołówką a takimi ekipami jak Lechia, szczyczącymi się "obraniem takiego stylu". Siły dopingu na podstawie relacji przez itvp nie śmiem oceniać. Natomiast repertuar, długość "ciągnięcia" ;) kawałków, rodzaj bluzgów, i doping oparty na pojednyczych okrzykach nie mających wiele wspólnego z pieśniami (poza xerem od Lecha, którego nie krytykuję zresztą) pozwala mi stwierdzić jedno - to co dla np. RTSu, Lecha czy Legii jest podłogą, dla Lechii jest "bardzo dobrym dopingiem". To były derby! Ale skoro fanom Lechii podoba się ten styl... Pewnie nie ma się co na nich akurat wyżywać po podobnych ekip jest multum, ale zjawisko to jest szczególnie uderzające na derbach po 9 latach przerwy.
pozdro dla Was i bez urazy
p.s. pomysł z kalką WP według mnie bardzo trafny

wuwuwu

Post autor: wuwuwu » 10.10.2007, 22:24

RC pisze:(poza xerem od Lecha, którego nie krytykuję zresztą)
Którą pieśń masz na myśli ?
Tylko proszę nie pisz , że "My wierzymy" , bo się ośmieszysz.

Larry_Flint
ban

Post autor: Larry_Flint » 10.10.2007, 22:31

Jurand ze Spychowa pisze:motyw z nowymi Władcami Północy dla mnie rewelacja, super pomysl i napewno wkurwienie u Arkowców.

bez odbioru
Motyw rewelacja jeśli byłby zaskakujący, a nie że pół Arki wie kilka dni wcześniej o tym ;) ale fajnie się czyta jak to arkowcom opadły szczęki, mimo że kazdy był na to przygotowany :D fajnie się też przegląda forum Lechii, gdzie większośc ludzi jest zawiedziona oprawą i dopingiem. Ale wiadomo: na kibice.net trzeba napisać ze było zajebiscie zeby cała Polska dalej tkwiła w świadomosci o arcyzajebistosci Lechii. Od strony ultras i dopingu nie postawiliście wysoko poprzeczki...

Post autor: K. :) » 10.10.2007, 22:42

Larry_Flint pisze:Od strony ultras (...) nie postawiliście wysoko poprzeczki...
Z tym się zgodzę.

Co do dopingu to napisałem już, że było monotonnie, ale za to głośno i nie pitol, że nie. A do tych co nas porównują do Lecha czy innej Legii. Może poczekajcie aż wejdziemy wkońcu do tej ekstraklasy i porywalizujemy tam tyle lat co oni. Napewno będziemy mieli się od kogo uczyć. Takie moje zdanie.

L-N

Post autor: L-N » 10.10.2007, 22:43

plus+ pisze:ja tam wole walnac sektorowke do gory kołami niz dac skroic sobie flage Gornikowi Łeczna z całym szacunkiem dla was chlopaki
i WSZYSTKO.

patent z Władcami Północy? jak dla mnie, obiektywnego obserwatora - 6+.
Ostatnio zmieniony 10.10.2007, 22:45 przez L-N, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany