Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Nie wiem czy nie mylę meczów.
Po tym meczu osoba z PB machająca flagą miała problemy o propagowanie rasizmu. Był o tym reportaż. Pomimo że miał kominiarkę to został namierzony.
Po tym meczu osoba z PB machająca flagą miała problemy o propagowanie rasizmu. Był o tym reportaż. Pomimo że miał kominiarkę to został namierzony.
-
w latach 90 czesto zdarzały się sytuacje gdy psy kradły szaliki a zajebali kiedyś jakąś flagę której nie udało się odzyskac? jak tak to dajcie przykłady
-
Jesli mnie pamiec nie myli,to flaga Urodzeni Mordercy Slaska zostala zawinieta przez psy.
-
Bodaj w 1996 roku policja poprostu wzięła sobie (UKRADŁA) flage typowi od nas z plecakaj**** cenzure pisze:w latach 90 czesto zdarzały się sytuacje gdy psy kradły szaliki a zajebali kiedyś jakąś flagę której nie udało się odzyskac? jak tak to dajcie przykłady
(naszych kilkunastu i pomimo ostrej reakcji nic nie wskurali). Było to w Tarnowie na stadionie Unii. Po czym ponad rok później zawisła do góy nogami na sektorze Tarnovii (która ją spaliła) na meczu z nami. Toviacy tłumaczyli się później że nie wiedzieli o tym skąd ją jeden od nich zdobył, ale smród pozostał...
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
-
https://www.youtube.com/watch?v=2JWSlwhQL68
od 18:21
co to za mecz ? , co to za akcja ? , wydaje mi się , że to chyba LP
-
zachowała się gdzies jakaś fota tej flagi?Bączyński pisze:Jesli mnie pamiec nie myli,to flaga Urodzeni Mordercy Slaska zostala zawinieta przez psy.
-
30 kwietnia 1988.KARPATY KROSNO-UNIA TARNÓW.Do Krosna na "kosę"jedzie niezależnie około 7 grup kibiców z Tarnowa. Jeszcze w nocy wyruszają z XXV -lecia Kaj z kolegami.Są na rano w Krośnie. Szukają jakiejś knajpy i piją aż do rozpoczęcia meczu-nikt ich nie zaczepia. O godzinie 10-tej,PKS-em jadą chłopaki z okolic Pozczty głównej, Szpitalnej (ogólnie Grabówka). W grupie z Grabówki jadą między innymi bracia: Czorny i Bioły. O 11-tej (PKS-em) jedzie Bolo oraz paczka z okolic Goldchamera i Wałowej. O 12-tej,również PKS-em -jedzie najliczniejsza grupa tego dnia (30-osób) ze Strusiny i okolic.Godzina 13-sta -Młody Płancia i chyba jacyś koledzy(też PKS-em). Kilka osób przyjeżdża z piłkarzami. Około 5 osób przyjeżdża po meczu pociągiem. Niestety po drodze wdają się w jakąś awanturę z SOK-istami i Milicją. Tracą na rzecz Milicji jedną z naszych najlepszych flag. (...)j**** cenzure pisze:w latach 90 czesto zdarzały się sytuacje gdy psy kradły szaliki a zajebali kiedyś jakąś flagę której nie udało się odzyskac? jak tak to dajcie przykłady
takie czasy...
-
Rok 1996,wyjazd do Lubina.zachowała się gdzies jakaś fota tej flagi?
[link]
-
Ktoś ma zdjęcie tej flagi i potwierdzi sytuacje?nochal-80 pisze:... Już raz Legion Piła zdejmował flagę Szczecinka FC Lech śmiejąc się że w Szczecinku tylko Legia. I to powinno być wyrazem "wiedzy" kibicowskiej osób próbujących budować fc Lecha w Szczecinku.
-
wiadomo coś o niebieskich chacharach? zostanie ten projekt kiedykolwiek skończony?
-
Lech Poznań-Legia Warszawa 1996 rok.tisu pisze:https://www.youtube.com/watch?v=2JWSlwhQL68
-
Czy na stadionie Cracovii w sektorze gości odpalono kiedyś piro ?
-
W ktorym roku ostani raz LKS Lodz przyjal kibicow gosci i kto to byl?
„Qui seminat inquitatem, meter mala”
-
pytanie do kogos z Pogoni Szczecin, w ksiazce szamotulskiego o Piotrze Swierczewskim. Moglby ktos sie odniesc do tego ?
Świerczewski jest wdzięcznym kompanem do zabawy, ale też niezwykle twardym
gościem. Nie daje sobie w kaszę dmuchać. Była taka sytuacja, że Lech Poznań wracał
z meczu z Pogonią Szczecin. Drużyna zatrzymała się na stacji benzynowej, przy której
mieściła się także restauracja KFC. Przed nią – mały tłumek kibiców „Portowców”. Ci
pa trzą, a tu z au to ka ru wy sie dli pił ka rze znie na wi dzo ne go „Ko le jo rza”.
– Ty, Świer czew ski, pe da le pier do lo ny! – krzy czy pierw szy ki bol.
– Chu ju! – do po wia da dru gi.
Stek wyzwisk, większość skierowana w stronę „Świra”, najbardziej rozpoznawalnego
człon ka ze spo łu.
– Panowie – zwrócił się do kibiców Piotrek tym swoim cieniutkim głosikiem. – Mam
propozycję. Wystawcie jednego zawodnika i sprawdzimy się, kto mocniejszy. Ale
jed ne go. Resz ta niech pa trzy.
Kibice zdziwieni spojrzeli się po sobie. Takiego obrotu sprawy się nie spodziewali. Co
innego obrażać, a co innego otrzymać klarowną propozycję solówki. Ale skoro
rękawica została rzucona, trzeba ją podnieść. Wybrano jednego, który w teorii miał
rozprawić się z Piotrkiem szast-prast. Obaj zawodnicy przybrali bokserskie pozy, zrobili
groźne miny, publika zamarła – na ich oczach kibic będzie się zaraz pruł z byłym
ka pi ta nem re pre zen ta cji Pol ski, a obec nie za wod ni kiem Le cha. Nie do wia ry.
Jeszcze nikt nie zdążył wyjąć telefonu z kieszeni, a już… szybkie jeb! jeb! – dwa
precyzyjne ciosy i… kibic leży na ziemi, zalany krwią. Cała walka trwała może ze dwie
sekundy. „Świr” stoi i patrzy, co dalej, ale gość ewidentnie ma dosyć, natomiast jego
kumple nie są w stanie powiedzieć nawet jednego słowa. Stoją z rozdziawionymi
ja pa mi.
Świerczewski poszedł do toalety, aby zmyć krew z ręki. Po chwili wtacza się tam
bokserski przeciwnik, by też otrzeć krew, ale już swoją. Stoją tak obok siebie przy
umywalkach, aż kibol – z rozkrawionym kulfonem i rozbitym łukiem brwiowym –
w koń cu pyta:
– Pa nie Pio trze, a moż na so bie z pa nem zro bić zdję cie?
-
Kiedy ostatnio Podbeskidzie odpaliło race? chodzi mi o mecz, nie jakieś zapowiedzi itd
-
Tak, raz Legia odpaliła, ale od razu typa po meczu powinęli z tego co pamiętam.obiektywnyFAN pisze:Czy na stadionie Cracovii w sektorze gości odpalono kiedyś piro ?

-
Mnie zaczęło trapić od jakiegoś czasu jak wygląda sytuacja na linii Lech-Warta w Poznaniu.Tzn.interesuje mnie to czy Warta może sobie spokojnie chodzić w barwach po osiedlu na którym znajduje się ich klub czyli po Wildzie,bo wiadomo że tylko tam ich jest jakieś dajmy na to kilkadziesiąt do 100 osób.Lech ich 'rusza' czy raczej ma wyjebane na nich i daje im spokój jak widzi kogoś w zielonych barwach?Czy wogóle w tych barwach chodzą?
Wyjebane mam na hajs,żyję po swojemu i jest mi dobrze.
-
Też mnie to ciekawi, osobiście widziałem niedaleko Rynku typa w szaliku Warty i czapce Lecha, na żadnego biebera nie wyglądał.
j**** rosje i ruskich
-
Z tego co pamiętam Lech nie traktuje ich jako konkurencji i dopóki nie będą realną siłą, to ma na nich wyjebane. Tyle że Lech chodzi na Lecha, a pewnie część Warty tylko na Wartę i część na Wartę i Lecha.
-
bort14 pisze:W ktorym roku ostani raz LKS Lodz przyjal kibicow gosci i kto to byl?
GKS Bełchatów 03.05.2012 z tym z reki nie dam...
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie 

-
jest jakieś zdjęcie?Eric Cartman pisze:Tak, raz Legia odpaliła, ale od razu typa po meczu powinęli z tego co pamiętam.obiektywnyFAN pisze:Czy na stadionie Cracovii w sektorze gości odpalono kiedyś piro ?
-
Kilka się znajdzie:
http://legionisci.com/galeria/1383
http://legionisci.com/galeria/1383

-
Co do Warty. Zieloni jakoś specjalnie nie obnoszą się w barwach po Poznaniu. Był taki okres, jakiś rok temu że byli kilka razy upomniani.
W żadnym wypadku nie stanowią jakiejkolwiek siły. Robią sobie schludne, estetyczne oprawy, coś pośpiewają.
Ogółem nikt do nich nie sapie. Kumatych osób, które trwają jest kilkanaście. Rozważna ekipa.
W żadnym wypadku nie stanowią jakiejkolwiek siły. Robią sobie schludne, estetyczne oprawy, coś pośpiewają.
Ogółem nikt do nich nie sapie. Kumatych osób, które trwają jest kilkanaście. Rozważna ekipa.
-
Dzięki za odpowiedzi koledzy.To że nie stanowią żadnej siły to wiadomka;)duchtrybun pisze:Co do Warty. Zieloni jakoś specjalnie nie obnoszą się w barwach po Poznaniu. Był taki okres, jakiś rok temu że byli kilka razy upomniani.
Wyjebane mam na hajs,żyję po swojemu i jest mi dobrze.
-
Ruch Chorzów
-
w Kielcach i Jaga chyba odpaliła.
-
Legianikodem pisze:Zwiazku zp ytaniem kto odpalał piro na w Cracovie,mnie naszłą myśl kto odpalał piro w Kielcach bo naprawde niep rzypominam sobie,by ktoś ultrasował z pirotechniką w Kielcach?
http://archiwum.legionisci.com/photos06 ... a4_f26.jpg
-
Na normalnym meczu ligowym Ruch też odpalał piro, ale było to kilka sezonów temu.nikodem pisze:Nie chodzi mi o finał PP,na tym meczu piro było niemal przez 90 minut,mam na myśli normalny mecz ligowy i ekipe,któa odpalap ito w sektorze gości,bo za pewne piszesz o finale.
-
W Kielcach Widzew dwa razy"to my dzierżymy koronę" i "świętokrzyskie piekielnie czerwone"
[link]
[link]
-
Bardzo skromnie ale jakby nie patrzyć - piro jest :Pnikodem pisze:Zwiazku zp ytaniem kto odpalał piro na w Cracovie,mnie naszłą myśl kto odpalał piro w Kielcach bo naprawde niep rzypominam sobie,by ktoś ultrasował z pirotechniką w Kielcach?

-
tylko kogo wtedy obchodziło że ktoś race odpala? :)
-
Larkson1908 pisze:Czy Sanovia Lesko już całkowicie zawiesiła działalność kibicowską?
podbijam, może ktoś odpowiedzieć?nikodem pisze:Mnie też bardzo interesuje sytuacja w Sanovii,nie tak dawno sporo było o nich slychać jak na swoje możliwości robili wrażenie,miałem nawet kontakt z pewną osobą z Sanovii i naprawde z rozmów wynikało ze mają niezłą zajawke na ultrasowanie,nawet pewna ekipa z Podkarpacia(jedna z większych)sie na nich nacieła,póżniej podobno mieli spore problemy z psami,jak to teraz wyglada?
-
Zawiesili działalność po tym jak jedna z głównych osób z ich bandy rozjebała się na psach. Rozmawiałem z jednym Sanoviakiem jakiś czas temu i mówił, że atmosfera jest tak c******, że nikomu się nie chce teraz działać, no, ale może jakaś zmiana pokoleń itp i coś ruszy.
-
Czy są profile Ultrasów na facebooku Lecha Poznań i Wisły ?
-
-
Chciał zalajkować ;)
-
Opis kibica Jagi:j**** cenzure pisze:w latach 90 czesto zdarzały się sytuacje gdy psy kradły szaliki a zajebali kiedyś jakąś flagę której nie udało się odzyskac? jak tak to dajcie przykłady
12 marca 1988 sobota Białystok. Pierwszy wyjazd na wiosnę i od razu hit – Widzew. (...) Przez cały mecz nawet mi do głowy nie przyszło, że ten wyjazd skończy się tragicznie. Tak, tak tragicznie. Dla mnie bowiem jest tragedią to co się stało po meczu, a mianowicie: Zdejmowanie flag z ogrodzenia trwało b. długo. W pewnym momencie na stadionie zostałem tylko ja, ZOMO i kolega Darek, który w pewnym momencie krzyczy zabierają flagi!!! To ZOMO!!! Dostaje szału. Zaczynam się z nimi szarpać. Dostaję konkretnie wpier….., ale nie odpuszczam i biegnę szukać kogoś wyższego stopniem. Łzy w oczach, ale rozmawiam i co słyszę. Oddaj mu jedną i niech spier…. Streszczając straciliśmy 3 duże flagi w tym bardzo ładną, jedną z pierwszych, którą machaliśmy na kijach – popularna „forza”. Resztę czyli 9 flag przywieźliśmy do B-stoku bezpiecznie w tym „Ultrę”. Kto to zrobił? W tamtych czasach w Łodzi, zwłaszcza w centrum dominował ŁKS. W oddziałach ZOMO służyło b. dużo kibiców ŁKS. Pamiętam te nieprzychylne komentarze na temat Widzew – Jagiellonia. Próbowałem odzyskać flagi pisząc do różnych instytucji, ale z nawiedzonym małolatem nikt nie chciał rozmawiać. Nigdy nigdzie tych flag już nie widziałem, może i dobrze. Pisałem nawet do TV czytając pod blokiem Kodżakowi, Krukowi, Jeżykowi czy wszystko w piśmie jest ok…
-
Pytanie do kogoś z Stomilu Olsztyn:Skąd wzieła się nazwa ekipy Denaturat Boys?
-
naprawdę ciężko się domyślić?
-
A czego tu się można domyślić? Że niby pili denaturat, który przypomina kolor który mają w barwach? Koleżka zadał zwykłe pytanie bo możliwe że pod tą nazwą kryje się jakaś historia, też mnie to ciekawi czemu akurat "denaturat", kojarzony raczej negatwnie