Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
vvvvvvvvvv

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: vvvvvvvvvv » 21.01.2015, 12:56

Trzyma się jeszcze albertynskie bo po murach widać ze całkowicie odpuścili.

iparts.pl
toomeq1984

Post autor: toomeq1984 » 21.01.2015, 14:03

I co z tym ALC?

Wyrek

Post autor: Wyrek » 21.01.2015, 14:17

Raczej już historia.Zostanie chyba tylko Lech-Arka i Arka-Cracovia.
W mroźny styczniowy poranek oczekiwałem na pociąg relacji Kraków-Gdańsk,ten spóźniał się już jakieś 40 minut,więc moje wkurwienie powoli sięgało zenitu.Jak w końcu podjechał to tak jak stałem jebłem młotkiem,takim fest półtorakilowym,z szyby nie było co zbierać...

kemot79

Post autor: kemot79 » 21.01.2015, 15:08

ku*** pokarzcie dokumenty co do rozjebania.

Proszę też o źródło pochodzenia ewentualnej dokumentacji.

Do czasu nie przedstawienia dowodów proszę przestać szczekać

Kikutek

Post autor: Kikutek » 21.01.2015, 15:49

kemot79 pisze:ku*** pokarzcie dokumenty co do rozjebania.

Na co komu źródło czy papier? Za samo przyznanie się do winy w każdej normalnej ekipie byłoby się pogonionym.

korkop

Post autor: korkop » 21.01.2015, 17:34

Kikutek pisze:
kemot79 pisze:ku*** pokarzcie dokumenty co do rozjebania.

Na co komu źródło czy papier? Za samo przyznanie się do winy w każdej normalnej ekipie byłoby się pogonionym.
no przecież Shrek był na derbach

Tel

Post autor: Tel » 21.01.2015, 17:37

Zolpidem pisze:Co ma wspólnego dobrowolne poddanie karze z sypaniem kolegów?
W którym aspekcie jest to jednoznaczne, jeśli w ogóle rozumiecie pytanie :)
Ja p*******. Jeśli rozjebus-x zeznaje, że w czasie akcji byl y, z i robili to i tamto. A y przyznaje się, że tam był to sprawia, że zeznania x są wiarygodne i je potwierdza. Wy ku*** jesteście tacy niedojebani i czwartą strone tego nie rozumiecie? Ta sytuacja może być jedynie ok, gdyby osoby ukrywające się wyraziły zgode na dpki siedzących i przyznały się do tego co było na nich mówione.
Obrazek

ABC1935

Post autor: ABC1935 » 21.01.2015, 17:45

Zolpidem pisze:Co ma wspólnego dobrowolne poddanie karze z sypaniem kolegów?
W którym aspekcie jest to jednoznaczne, jeśli w ogóle rozumiecie pytanie :)
Łopatologicznie. Do sprawy jest 22 ludzi, 18 złapanych, 4 nie ma. 4 z 18 opowiada. 14 osób które się początkowo nie pucowało następnie potwierdza kierowane wobec nich w akcie oskarżenia i zeznania 4 pierwszych, którzy opowiedzieli wszystko od razu na początku czyli to, że był taki i taki atak w którym uczestniczyła również poszukiwana 4. W jakiej sytuacji sądowo-prawnej jest obecnie poszukiwana 4 i co ty byś odczuwał w ich sytuacji? Nie odpowiadaj tylko sobie przemyśl.

Abstrahując już od rozkminek około więziennych, około prawnych w których każdy jest zapewne najmądrzejszy i abstrahując od jakiś kosmicznych abstrakcji (vide porównanie do sprawy Starucha czy jakieś zagrożenie dożywociem :)) to czołówka Wisły nie miała problemu zachować się w tej sytuacji jak należy.

Wyrek

Post autor: Wyrek » 21.01.2015, 17:48

Mnie dziwi jedno.Dlaczego chociaż jedna osoba się nie wyłamała z tej całej grupy?Czyżby dogadali się między sobą?
W mroźny styczniowy poranek oczekiwałem na pociąg relacji Kraków-Gdańsk,ten spóźniał się już jakieś 40 minut,więc moje wkurwienie powoli sięgało zenitu.Jak w końcu podjechał to tak jak stałem jebłem młotkiem,takim fest półtorakilowym,z szyby nie było co zbierać...

(S)

Post autor: (S) » 21.01.2015, 17:54

Kolego ABC1935 odnośnie poszukiwanej 4 przedstawiasz jeden punki widzenia, drugi jest tak, że wiedzą przed czym się ukrywają (3-5lat) jeśli są również dogadani a to też ważne na ukrywce... chyba że jest 3 wersja że ktoś z nich bierze na siebie głowę...

ABC1935

Post autor: ABC1935 » 21.01.2015, 18:03

Gdyby byli dogadani to wszyscy by zeznawali od razu co pewnie jeszcze działało by bardziej na ich korzyść a 4 by się nie ukrywało tyle czasu. Oprócz tego przed wyrokiem ponad 2 godziny kolejno się przyznawali więc nie było to zaplanowane tylko zapewne spontaniczne. Starczy już tych rozkmin może bo zaraz spadną na mnie gromy :).

jakdzieci

Post autor: jakdzieci » 21.01.2015, 18:07

Kikutek pisze:Na co komu źródło czy papier?
Tel pisze:Jeśli rozjebus-x zeznaje, że w czasie akcji byl y, z i robili to i tamto. A y przyznaje się, że tam był to sprawia, że zeznania x są wiarygodne i je potwierdza.
10 tys. zł pobitemu kibolowi Wisły Piotrowi Ż. oraz po 1,5 tys. zł. pozostałym (7) pokrzywdzonym.
:))

shrek [link]

Obrazek

tu więcej: http://www.kibice.net/forum/viewtopic.p ... 40#p984102

a stronę wcześniej możecie poczytać wiślackie odwracanie kota ogonem i podejście do sprawy :)

tow. czerwiński, honorowy prezes SKWK, Pracownik polskiej służby zagranicznej, m.in. jako sekretarz ambasady w Moskwie w stanie wojennym: [link]

więcej, nt w artykule, podtytuł: MOSKAL [link]

vvvvvvvvvv

Post autor: vvvvvvvvvv » 21.01.2015, 18:27

Jak to jest z tymi pasiakami? Po akcji na człowieku 4 z Wisły się posypało i wszyscy nie mieli wątpliwości że konfitury itp wtedy papieru nikt nie potrzebował teraz taka sama akcja tylko w 2 stronę i Wszyscy są spoko sprawy nie ma. Wtedy było wygodnie pisać o konfidentach to teraz chuligani uderzcie się w pierś i nie róbcie więcej blazenady. Juz był staruch teraz Shrek kogo jeszcze reanimujecie żeby wyszło na wasze? Wasi kumple z poznania zrobili oprawę n"NIGDY SIE NIE PRZYZNAWAJ" a Wy dalej udajecie głupich i pokrzywdzonych

dratwa06

Post autor: dratwa06 » 21.01.2015, 19:45

Wychodzi na to,że błazenada to wam wyszła z transparentami, bo do wora to zostali wrzuceni tylko i wyłącznie na kibice.net;)

bnm

Post autor: bnm » 21.01.2015, 19:54

dratwa to że wam ci frajerzy nie przeszkadzają, to jest chyba wasz problem nieprawdaż?

dratwa06

Post autor: dratwa06 » 21.01.2015, 20:59

Psiak pisze: Niepokojące jest jednak to, analizując kolejność postów na tym forum to jednak my (a nie Cracovia) dajemy pożywkę innym do ocen typu "Wisła w kryzysie", czy "Cracovia robiła co chciała". To my, a nie oni gloryfikowaliśmy ich ekipe, więc nie ma się co dziwić, że ludzie spoza Krakowa, ale też chłopaki z lewej, o pardon, własciwej :) strony Błoń typu Stefan, czy inne wynalazki, czytają i powtarzają dodatkowo koloryzując.

leon1410

Post autor: leon1410 » 21.01.2015, 21:17

[link]

"Wszyscy mają też zapłacić 85 tys. zł rodzinie zabitego kibola Wisły Dariusza Dz., 10 tys. zł poranionemu Piotrowi Ż. i kilku innym pokrzywdzonym. To daje kwotę 105 500 zł."

Wychodzi na to, że 7 Wiślaków dostanie 1.5 tyś odszkodowania za to,że ich biją plus 10tyś ten co najwolniej biegał.
To cała ósemka Wiślaków jest oskarżycielami czy ot tak sędzina miała gest bo jej szkoda bitych Wiślaków ? To jest w ogóle normalne, że pokonana ekipa dostaje zasądzone sądownie odszkodowanie? Pewnie pięknie ksywy kibiców KSC leciały ze strony TS skoro taka podzięka sądu.

dratwa06

Post autor: dratwa06 » 21.01.2015, 21:24

A gangsterami,kryminałem i tą całą resztą którą wymieniłeś jarają się już chyba tylko gimnazjaliści tu zaglądający ,bo to przestało być modne dobrych pare lat temu.Z drugiej strony jak widzę tą politykę anty,którą zaczynacie wprowadzać z takim entuzjazmem, tyle że z 10 letnim opóźnieniem na sektorze w dużej części wypełnionym jakimiś paziami i dziewczynami to może się jednak mylę z tą modą:)

Grizzly

Post autor: Grizzly » 21.01.2015, 22:21

Szybkie pytanie do chłopaków z TSW. A jak odpowiecie na zarzuty, że popularna w Waszych kręgach panna spotyka się z chłopakami z KSC i jeszcze ma zdjątka w mundurze policyjnym?

b0xing

Post autor: b0xing » 21.01.2015, 23:13

nie oszukujmy się wisła zawsze robiła się aktywna jak części chłopakom z Cracovii powinęła się noga, w momencie kulminacyjnym tj. 10-15 lat temu w czasach gdzie dało się robić praktycznie wszystko siedzieli osrani po klatkach a teraz p******* jakieś farmazony po forach i najgorsze jest to że nikt nad tym nie panuje. Im więcej osób z KSC zawija policja tym aktywność chłopców z tsw na internecie coraz większa.

Post autor: *** » 22.01.2015, 06:02

coraz większa to jest czcionka jaką piszecie ;)

nrth

Post autor: nrth » 22.01.2015, 07:59

Gwoli twojego bronienia sprawy DPKu Cracovii to tylko Cię uświadomię że nie wszyscy na to chętnie poszli (min Miły z tych artykułów) a jeden z ukrywających się nadal ma o to problem - oczywiście to pewnie nigdzie nie wyjdzie.
za kim jestes?

PogodaBahama

Post autor: PogodaBahama » 22.01.2015, 09:13

I przestańcie co chwilę z dpkowania robić wspanialomyslne i genialne "dobrowolne poddanie się karze" i uratowanie swojej d*** w porozumieniu z kolegami, bo to jednak dalej w sprawie chłopaków spod Multikina ,a może przede wszystkim równa się z przyznaniem do winy i to jest ten problem. A przecież "Nigdy się nie przyznawaj!" LPU.

I znowu to o czym pisałem wcześniej, a teraz potwierdził North. Nie wszyscy byli tak chętni na dpkowanie i podzielali entuzjazm reszty bandy...

kibic75

Post autor: kibic75 » 22.01.2015, 09:18

Wyrek pisze:Raczej już historia.Zostanie chyba tylko Lech-Arka i Arka-Cracovia.
Użytkownicy forum kibice net to obecny ''kwiat'' polskiego kibolstwa,a tu jego nadworny prorok.

Wyrek

Post autor: Wyrek » 22.01.2015, 10:14

kibic75 pisze:
Wyrek pisze:Raczej już historia.Zostanie chyba tylko Lech-Arka i Arka-Cracovia.
Użytkownicy forum kibice net to obecny ''kwiat'' polskiego kibolstwa,a tu jego nadworny prorok.
Lech nie tak dawno temu zrobił oprawę 'Nigdy się nie przyznawaj' prawda?Nie mija dużo czasu a czołowe postacie jednej ze zgód idą na współpracę z psiarnią.Mało tego wśród nich był człowiek który tą bojówkę zakładał i sprzet wprowadził a na sali sądowej wyrażał skruchę że źle robił,gorzej niż ku*** małolaci w poprawczakach.
Jeśli myślisz że taka poważna i poważana ekipa jak Lech będzie nadal utrzymywać kontakty z JG to jesteś w wielkim błędzie.Jeszcze się zastanawiam co na to Arka

shanti

Post autor: shanti » 22.01.2015, 11:34

Nrth widzę że na tej zasłużonej emeryturze masz niezłe dojścia do osób ukrywających sie chyba jeszcze robisz na pół etatu jednakową a co do ALC pozyjecie zobaczycie
"CHŁOPI"REYMONTA

charlierinkle

Post autor: charlierinkle » 22.01.2015, 12:13

Co za debile się tu wypowiadają. Pomijam fakt, że o sprawie na tym forum pewnie nikt nie ma zielonego pojęcia. Jedyne źródło informacji idzie od pismaków, którzy dopowiadaja, manipulują i w zasadzie nie mają potwierdzenia większości swoich informacji. Niektórzy na tym forum pojmują wszystko szablonami, czarne jest czarne, biale jest biale. Każda sytuacja jest inna i różne rozwiązania są odpowiednie, ustalenia między oskarżonymi itd. Przyznanie się do winy to czasem najlepsze wyjscie z sytuacji, zwlaszcza kiedy wszyscy idą na układ.
A ten Wyrek nade mną... ciśniesz beke, że Metal czy ktokolwiek inny wyrazil skruchę, ze źle zrobił?
A co miał powiedzieć? Poddaje się dobrowolnie karze i prosze o jak najniższy wyrok ale swoich czynów nie żałuje i zrobiłbym to jeszcze raz. No ku*** ludzie żyją internetem i myślą, że w realu jest tak samo jak w necie. Tu mozesz zgrywać twardziela bez skruchy..

Nawet mi nie odpisuj, bo na całę szczęście ruszam w trasę.

debo21

Post autor: debo21 » 22.01.2015, 12:33

kto podziela moją opinię żeby zamknąć ten temat? przecież to co sie tutaj pisze to siara na całą polske, rozjebusów sie wybiela jednocześnie na drugą strone papier się wyciąga o przyznanie sie do kradzieży marchewki. Prosze Was weźcie to zamknijcie w pizdu

aczytowazne?

Post autor: aczytowazne? » 22.01.2015, 12:43

zmieniając temat, czy było i jest jakieś osiedle które nikomu nigdy nie kibicowało?

Wyrek

Post autor: Wyrek » 22.01.2015, 12:44

charlierinkle pisze:Co za debile się tu wypowiadają. Pomijam fakt, że o sprawie na tym forum pewnie nikt nie ma zielonego pojęcia. Jedyne źródło informacji idzie od pismaków, którzy dopowiadaja, manipulują i w zasadzie nie mają potwierdzenia większości swoich informacji. Niektórzy na tym forum pojmują wszystko szablonami, czarne jest czarne, biale jest biale. Każda sytuacja jest inna i różne rozwiązania są odpowiednie, ustalenia między oskarżonymi itd. Przyznanie się do winy to czasem najlepsze wyjscie z sytuacji, zwlaszcza kiedy wszyscy idą na układ.
A ten Wyrek nade mną... ciśniesz beke, że Metal czy ktokolwiek inny wyrazil skruchę, ze źle zrobił?
A co miał powiedzieć? Poddaje się dobrowolnie karze i prosze o jak najniższy wyrok ale swoich czynów nie żałuje i zrobiłbym to jeszcze raz. No ku*** ludzie żyją internetem i myślą, że w realu jest tak samo jak w necie. Tu mozesz zgrywać twardziela bez skruchy..

Nawet mi nie odpisuj, bo na całę szczęście ruszam w trasę.
Ktoś mądrze napisał w tym temacie,że dobrze wiedzieli co robią więc musieli też wiedzieć że prędzej czy później znajdą się w takiej sytuacji,że staną przed sądem.Gdyby milczeli i do niczego się nie pucowali to jestem przekonany,że nie dostali by więcej niż te 3-5 lat do odsiadki.Tam ponad 20 osób z JG,więc nigdy by nie doszli do tego kto wjebał kosę Darkowi.Niestety poszli na współpracę bo uwierzyli w bajki psów i sądu że posiedzą ze 2-3 razy tyle.
Jest mnóstwo przypadków Polsce(nie mówimy tutaj o tym gdy ktoś jest do sprawy sam albo ci co pucują się do czegoś by wziąść to na siebie i nie pogrążać innych) i chłopaki siedzą po kilka lat do niczego się nie pucując,cracovia criminals jednak wolała się przypucować.Gdyby całe 22 osoby milczały to za 2 góra 3 lat wyskoczyliby na wolność i mogli z dumą mówić o sobie Cracovia criminals a tak będą mieli ciśnięte przez wiele lat na ulicy i będzie ciążyć na nich piętno rozjebusów.

LewyPrawyLowKick

Post autor: LewyPrawyLowKick » 22.01.2015, 19:18

rawdziwe życie to nie internet albo jakaś tam gierka. Paru bałwanów nasłuchało się "prawilnych" kawałków sztywniejszych niż trupy "raperów" i robią z siebie gangsterów. Są takie sytuacje, że ludzie umawiają się na różne zeznania, które dla osób trzecich mogą wyglądać na rozjebanie, ale właśnie dzięki nim ludzie przyjmują mniejszy wyrok lub go unikają. W takiej sytuacji nikt nie ma jakiejkolwiek podstawy, żeby kręcić aferę.
Co do DPK często ludzie poddają się dobrowolnie karze, żeby uniknąć AŚ, a potem na sprawie się odwołują i wychodzą na swoje. Tak jak było wyżej napisane DPK można złożyć bez wyjaśnien i nie przyznawać się do winy.
Co budzi wątpliwości w tej sprawie to: jeżeli jest 4 rozjebusów i nikt inny nie potwierdza ich zeznań to wtedy mamy słowo przeciwko słowu i sąd może im nie dać wiary, ale jeżeli 4 pajacy zeznaje że był tam A, B , C , D , E i F, a A, B , C , D potwierdzą to w takim wypadku zeznanie, że byli tam jeszcze E i F staję się praktycznie w 100 % wiarygodne. Tutaj można będzie dowiedzieć się dopiero z akt czy tylko DPK czy też wyjaśniali.
Kolejną sprawą jest to, że aferę mogą rozkręcić jedynie osoby, które nie poddałyby się/ ukrywają się.
Nie zmienia to jednak faktu, że Wisła bardzo te zdarzenie wykorzysta. Nawet jeżeli ukrywający się nie zglosza pretensji( zresztą komu by się mieli poskarżyć?) to będa się pojawiały transy/ oprawy/ grafy/ przyśpiewki. I nie ma w tym nic dziwnego, bo to doskonała okazja do wykorzystania. Cracovia postąpiłaby tak samo. Gdyby banda zza miedzy tak się DPK to też bym z nimi cisnął itd :).
Sytuacja budzi niesmak, ale napinanie się paru szczurków w internecie, którzy to porejestrowali się w koncowce 2014/ początku 2015 budzi na mej gębie uśmiech politowania.
"Ty co, jeszcze nie wiesz? Jest tajny rozkaz towarzysza Stalina, jeśli k….. się nie przyznaje, trzeba bić, bić, bić…"

debo21

Post autor: debo21 » 22.01.2015, 19:52

aczytowazne? pisze:zmieniając temat, czy było i jest jakieś osiedle które nikomu nigdy nie kibicowało?
koledzy z gimnazjum mogą się teraz wykazać wiedzą

korkop

Post autor: korkop » 22.01.2015, 20:18

ja mam tylko pytanie co tak każdy wierzy w słowa pismaków ? czy było rozjebanie czy nie to wyjdzie prędzej czy później z akt. Ale i tak pisamki tą sprawę na pewno tą sprawę ubarwiły bo w końcu pismak to pismak

WNH1906

Post autor: WNH1906 » 22.01.2015, 20:50

aczytowazne? pisze:zmieniając temat, czy było i jest jakieś osiedle które nikomu nigdy nie kibicowało?
Ciężko taki stan osiągnąć, zazwyczaj nawet osoby niezwiązane z piłką, klimatem, udzielą odpowiedzi na to za kim są, Kraków jest tym przesiąknięty i raczej się to nie zmieni. Każde nowe osiedle prędzej czy później wybiera jedną drogę.

Wyznawca Wisełki

Post autor: Wyznawca Wisełki » 22.01.2015, 21:39

korkop pisze:ja mam tylko pytanie co tak każdy wierzy w słowa pismaków ? czy było rozjebanie czy nie to wyjdzie prędzej czy później z akt. Ale i tak pisamki tą sprawę na pewno tą sprawę ubarwiły bo w końcu pismak to pismak
nikt nie mówi że trzeba łykać słowo w słowo bo każdy wie że lubią ubawić, ale jednak jakieś wnioski osoba myśląca potrafi wyciągnąć
Obrazek

ts06

Post autor: ts06 » 22.01.2015, 23:11

LewyPrawyLowKick pisze:rawdziwe życie to nie internet albo jakaś tam gierka. Paru bałwanów nasłuchało się "prawilnych" kawałków sztywniejszych niż trupy "raperów" i robią z siebie gangsterów. Są takie sytuacje, że ludzie umawiają się na różne zeznania, które dla osób trzecich mogą wyglądać na rozjebanie, ale właśnie dzięki nim ludzie przyjmują mniejszy wyrok lub go unikają. W takiej sytuacji nikt nie ma jakiejkolwiek podstawy, żeby kręcić aferę.
Co do DPK często ludzie poddają się dobrowolnie karze, żeby uniknąć AŚ, a potem na sprawie się odwołują i wychodzą na swoje. Tak jak było wyżej napisane DPK można złożyć bez wyjaśnien i nie przyznawać się do winy.
Co budzi wątpliwości w tej sprawie to: jeżeli jest 4 rozjebusów i nikt inny nie potwierdza ich zeznań to wtedy mamy słowo przeciwko słowu i sąd może im nie dać wiary, ale jeżeli 4 pajacy zeznaje że był tam A, B , C , D , E i F, a A, B , C , D potwierdzą to w takim wypadku zeznanie, że byli tam jeszcze E i F staję się praktycznie w 100 % wiarygodne. Tutaj można będzie dowiedzieć się dopiero z akt czy tylko DPK czy też wyjaśniali.
Kolejną sprawą jest to, że aferę mogą rozkręcić jedynie osoby, które nie poddałyby się/ ukrywają się.
Nie zmienia to jednak faktu, że Wisła bardzo te zdarzenie wykorzysta. Nawet jeżeli ukrywający się nie zglosza pretensji( zresztą komu by się mieli poskarżyć?) to będa się pojawiały transy/ oprawy/ grafy/ przyśpiewki. I nie ma w tym nic dziwnego, bo to doskonała okazja do wykorzystania. Cracovia postąpiłaby tak samo. Gdyby banda zza miedzy tak się DPK to też bym z nimi cisnął itd :).
Sytuacja budzi niesmak, ale napinanie się paru szczurków w internecie, którzy to porejestrowali się w koncowce 2014/ początku 2015 budzi na mej gębie uśmiech politowania.
Mnie to bardziej śmieszą jednostki które próbują przedstawić sytuacje jak by to jg wychujał sąd a przecież to sąd a właściwie sędzina wychujała jg.
Zrobili wszystko co chciała a że kary nie zbyt duże...Nie sądzę by przy milczeniu i normalnym procesie , były by znacznie większe.
Ta sprawa to inny kaliber niż ta za Kurdwanów - tam był planowany napad i pokrojenie gościa na kawałki, tu spontaniczna próba ustawki gdzie jedna strona się przejechała.Jeśli przyznawanie jest ok bo teoretycznie można coś ugrać to rozumiem że bycie ze służbą więzienną 'za pan brat' jest też ok bo można szybciej wyskoczyć a ci co tego nie robią i siedzą do końca to jacyś frajerzy

JN95

Post autor: JN95 » 23.01.2015, 09:38

Faktycznie to co robi Cracovia ostatnio to wstyd dla nich. Ja natomiast chciałbym przeprowadzic aktualizacje zmian na osiedlach:
Kazimierz- Cracovia, troche Wisły , brak zmian
Kleparze - Wisła, Łokietka Cracovia , brak zmian
Stare miasto - jesli mozna wogole mowic o jakis kibicach ,Cracovia
Dąbie - Cracovia , brak zmian
Grzgórzki - nowe Wisła , stare Cracovia
Olsza , Oficerskie, Wesoła - Wisła ( Olasza II chyba nr 1 w Krakowie jesli chodzi o H)
Prądnik Czerwony - Wisła , brak zmian
Azory - powolny powrót Wisły jednak to praca na lata i jeszcze duzo moze sie zmienic
Górka narodowa - Wisła, brak zmian
Prądnik Biały Wisła , potezna siła jesli chodzi o Kraków
Krowodrza Górka - Cracovia , brak zmian
Zabiniec - Cracovia , brak zmian
Krowodrza ( V ) - Wisła , brak zmian
Bronowice , Mydlniki - Wisła , brak zmian
Olszanica - Cracovia , brak zmian
Wola Justowska - Wisła, brak zmian
Salwator - Cracovia, brak zmian
Kliny - Cracovia, słabiej w porownaniu z sytuacja z przed roku
Dębniki - Wisła , troche Cracovii , brak zmian
Skotniki - Wisła , brak zmian
Podwawelskie - Cracovia , brak zmian
Ruczaj - I II strona Wisła III Cracovia , brak zmian
Łagiewniki - Wisła , stare Cracovia , brak zmian
Borek Fałęcki - Wisła , brak zmian
Cegielniana - Wisła , brak zmian
Wróblowice- Wisła , brak zmian
Swoszowice - i tu mam dylemat poniewaz Cracovia powie ze to jej tereny bez sprzecznie a ja mam inne zdanie na ten temat poniewaz majac tam rodzine i znajomych wszyscy sa za Wisła i nie jednokrotnie wracajac z meczu nie widziałem zadny pasów powiedziałbym 50/50 ale nie jest to liczaca sie siła kibicowsko i tak
Piaski - Cracovia , brak zmian
Wola Duchacka - tak jak pisałem w mojej opini rządzi Cracovia , Wisła na gromadach jednak w mojej opini Wisła na plus
Kurdwanów - w mojej opini Cracovia słabsza niż Wisła jakies 60/40 Wisła na plus
Bieżanów - Wisła , jednak na minus w porownaniu do lat poprzednich
Prokocim Nowy - Cracovia , na plus
Prokocim Stary - dominacja Cracovii , Jednak pojawiła sie Wisła zobaczymy co z tego wyjdzie
Złocień - Wisła , brak zmian
Rżaka - Cracovia , brak zmian
Podgorze stare - Wisłą , jednak na minus
Okolice matecznego , bohaterow getta - wiekszosc Cracovia duży plus dla Cracovii
Czyżyny- Hutnik , pare osob z Wisły
2 Pulku Lotnictwa - Cracovia jednak pojawia sie coraz wiecej Wisły i w przyszlosci czuje zmiany
Dywizjonu 303 - Wisła, brak zmian
Mistrzejowice Nowe - Wisła , brak zmian
Bohaterow Września - Cracovia , brak zmian
O

JN95

Post autor: JN95 » 23.01.2015, 09:53

Faktycznie to co robi Cracovia ostatnio to wstyd dla nich. Ja natomiast chciałbym przeprowadzic aktualizacje zmian na osiedlach:
Kazimierz- Cracovia, troche Wisły , brak zmian
Kleparze - Wisła, Łokietka Cracovia , brak zmian
Stare miasto - jesli mozna wogole mowic o jakis kibicach ,Cracovia
Dąbie - Cracovia , brak zmian
Grzgórzki - nowe Wisła , stare Cracovia
Olsza , Oficerskie, Wesoła - Wisła ( Olasza II chyba nr 1 w Krakowie jesli chodzi o H)
Prądnik Czerwony - Wisła , brak zmian
Azory - powolny powrót Wisły jednak to praca na lata i jeszcze duzo moze sie zmienic
Górka narodowa - Wisła, brak zmian
Prądnik Biały Wisła , potezna siła jesli chodzi o Kraków
Krowodrza Górka - Cracovia , brak zmian
Zabiniec - Cracovia , brak zmian
Krowodrza ( V ) - Wisła , brak zmian
Bronowice , Mydlniki - Wisła , brak zmian
Olszanica - Cracovia , brak zmian
Wola Justowska - Wisła, brak zmian
Salwator - Cracovia, brak zmian
Kliny - Cracovia, słabiej w porownaniu z sytuacja z przed roku
Dębniki - Wisła , troche Cracovii , brak zmian
Skotniki - Wisła , brak zmian
Podwawelskie - Cracovia , brak zmian
Ruczaj - I II strona Wisła III Cracovia , brak zmian
Łagiewniki - Wisła , stare Cracovia , brak zmian
Borek Fałęcki - Wisła , brak zmian
Cegielniana - Wisła , brak zmian
Wróblowice- Wisła , brak zmian
Swoszowice - i tu mam dylemat poniewaz Cracovia powie ze to jej tereny bez sprzecznie a ja mam inne zdanie na ten temat poniewaz majac tam rodzine i znajomych wszyscy sa za Wisła i nie jednokrotnie wracajac z meczu nie widziałem zadny pasów powiedziałbym 50/50 ale nie jest to liczaca sie siła kibicowsko i tak
Piaski - Cracovia , brak zmian
Wola Duchacka - tak jak pisałem w mojej opini rządzi Cracovia , Wisła na gromadach jednak w mojej opini Wisła na plus
Kurdwanów - w mojej opini Cracovia słabsza niż Wisła jakies 60/40 Wisła na plus
Bieżanów - Wisła , jednak na minus w porownaniu do lat poprzednich
Prokocim Nowy - Cracovia , na plus
Prokocim Stary - dominacja Cracovii , Jednak pojawiła sie Wisła zobaczymy co z tego wyjdzie
Złocień - Wisła , brak zmian
Rżaka - Cracovia , brak zmian
Podgorze stare - Wisłą , jednak na minus
Okolice matecznego , bohaterow getta - wiekszosc Cracovia duży plus dla Cracovii
Czyżyny- Hutnik , pare osob z Wisły
2 Pulku Lotnictwa - Cracovia jednak pojawia sie coraz wiecej Wisły i w przyszlosci czuje zmiany
Dywizjonu 303 - Wisła, brak zmian
Mistrzejowice Nowe - Wisła , brak zmian
Bohaterow Września - Cracovia , brak zmian
Oświecenia - Cracovia , straszny spadek jednak dalej dosc silne
Piastów - Cracovia , dosyc silna
Kozłowek - Cracovia , silna jednak nie tak jak dawniej
Srebrnych orłow - Cracovia
Tysiaclecia - 80/20 dla Cracovii
Złotego wieku - jak wyzej
Jagiellonskie - silna Wisła
Kazimierzowskie - osiedle nr 1 w Hucie Wisła
Kalinowe - silna Wisła
Strusia - jak wyżej
Kosiuszkowskie - Wisłą jednak nie tak silna jak wyzej wymienione osiedla
Na Lotnisku - Wisła
Przy Arce - osiedle definitywnie przejęte przez Wisłe , wiadomo ze pare osob z Cracovii zostało ale juz nic nie zmienia
Wysokie - Wisła, brak zmian
Albertynskie , Niepodleglosci - jeszcze Cracovia w mojej opini ten stan nie bedzie trwał dlugo nr 1 do zmiany w Krakowie, czeka ich los podobny do Przy Arce
Wzgorza - Hutnik duzy plus Cracovia ktora tam była wiekszoscia jeszcze niedawno teraz przezywa ciekie chwile
Stoki - 70/30 dla Wisły , Hutnik na plus
Stara Huta - prawie wszedzie silny hutnik , pare jednostek Cracovii i Wisły ale tak naprawde maja niewiele do powiedzenia
Jeszcze przyszłe dzielnice Krakowa :
Skawina - Dominacja Wisły i tu nie ma co dystkutowac , jest Cracovia ale w calkowitej defensywie
Wieliczka - ciezkie miasto do opisania niby dominuje Cracovia ale w osobach plus 20 tylko one juz maja powoli wyjebane na kibicowanie a młodziez jest w duzej wiekszosci za Wisła zobaczymy co bedzie w przyszlosci narazie Cracovia na minus. Mam nadzieje ze obiektywnie

eNGie

Post autor: eNGie » 23.01.2015, 10:34

Wesoła jednak chyba Cracovia - czy aby coś się zmieniło ???

aaaaa

Post autor: aaaaa » 23.01.2015, 10:45

Kleparz - Tutaj trzeba napisać że na Wrocławskiej sporo pasiastych.
Wesoła - tutaj też sąsiadka.
Żabiniec - Bardziej bym powiedział że Kszo i Stalówka :D Co druga rejestracja z Ostrowca i Stalowej, ogólnie nawał studentów. Craxa na Siemaszkach.
Piastów - sąsiadka, jednak tutaj zawsze było sporo Wisły. Wystarczy przejść przez osiedle, nieraz to wygląda jakby jednak tu było więcej naszych, młodzi cały czas działają.
Swoszowice - Większość kibicuje sąsiadce. Na kibicowaniu sie to kończy bo zero działalności.
Reszta wydaje mi sie obiektywnie.

ODPOWIEDZ