ObeRschlesien pisze:wykupili ponad 90% Ruchowi BIletów! przecież niebieskich nie ma mieli sprzedać tylko max 10 koła biletów! Trzeba cos wymyslic aby dalej serzyc propagande!
nie no... Ruchu nie ma przecież. Nas bedzie góra 8 tyś a reszta to żabole... ZAŁOŚNI JESTESCIE !! . nie dość że dostaliście tyle biletów to ani dziękuje ani kasy(jak narazie) a jeszcze usłyszeliśmy ze co najwyzej puloka mozemy dostać i odwróccie więcej eRek bo jakos mało tego na Rudzie widac
Olejcie ta smieszna propagande,jestem przekonany ze po meczu stwierdza ze na stadionie bylo ich wiecej niz nas Laughing
I po co szerzycie tą napinkę? O co płaczecie? Ktoś tu napisał, że was będzie mniej niż nas? Ktoś napisał, że my wykupimy wam wszystkie bilety przez kupbilet.pl? NIE! Więc się uspokójcie jeśli nie chcecie żeby znowu ten temat został zablokowany.
Zgadzam się z mapa_fizyczna_polski. Nasi kibice nie wykupią wiele biletów przez kupbilet.pl, być może kilkadziesiąt. I o co niebiescy te płacze?
mapa_fizyczna_polski pisze:Pierwszy lepszy przyklad jaki przychodzi mi na mysl - ostatnie derby LOdzi na stadionie ŁKS. Widzew dostal 400 biletow, a na sektorze bylo ich spokojnie ok 500 - kupili troche wejsciowek przeznaczonych dla kibicow Ełksy i weszli z nimi na sektor gosci. Tak samo pewnie nie jeden czy dwoch siedzialo na sektorach ŁKsu.
Macie problemy
Przypomnijmy, że na trybunach Stadionu Śląskiego zasiądzie 12 500 kibiców Górnika w sektorach gości, oraz kilka tysięcy fanów Górnika, którzy nabyli wejściówki za pośrednictwem internetu, bądź przy ulicy Cichej
----------
Z pewnoscia bedzie tak jak napisales,pewnie bedzie nieduzy procent kibiców ktorzy beda z partyzanta siedziec na sektorach Ruchu,ale pisanie o kilku tysiacach to juz przesada ,zaraz sie okaze, ze polowa ludzi na sektorach Ruchu to Gornik
rozumiem propagandowe zagrania,,ale bez przesady
Może nie będą to "kumaci" kibice, ale uwierz że pisanie o kilku tysiącach Żaboli na sektorach Ruchu nie jest rzucaniem słów na wiatr. Na pewno będzie nas więcej niż 12,5 tyś.
Nie wiem po co siejecie propagande panowie kibice z pod znaku Gornika Zabrze. Z dobrze poinformowanego źródła wiem, ze część waszych biletów z pierwszej puli poszło do zakładów pracy, a przy tym do całkiem przypadkowych osób.
Tylko nie próbujcie wyjeżdząc z tymi biletami przeznaczonymi dla domów dziecka bo to całkowicie inna sprawa (tzw "szczytny cel" ale wy tego chyba do konca nie rozumiecie - vide Polonia Bytom)
Możecie dalej siać propagande, w stylu, że będzie Was 40 000 ludzi na Stadionie Śląskim. 587 to będą kibice z całej Polski, a Ruchu przy dobrych wiatrach będzie około 400
Nie będe juz sobie więcej zawracał głowy. Znam kibica GZ, który na wyjazdy jeździ od ponad 10 lat (czyli mniej wiecej tylu ile niektorzy tutaj niedawno skonczyli) i jakos nie podziela waszgo duuuuzego optymzmu wzgledem siły kibicowskiej.
Pozdrawiam wszystkich napinajacych sie kibicow GZ i przy okazji (oczywiscie bez napinki) -> deRby dla Ruchu
Realista pisze:Pozdrawiam wszystkich napinajacych sie kibicow GZ i przy okazji (oczywiscie bez napinki) -> deRby dla Ruchu
pozdrow jeszcze moze wszystkich napinajacych sie Kibicow Ruchu... bo takowych w tym temacie tez nie brakuje ...
co do Gieksy to dowiedzialem sie ze ma byc ich oficjalnie 100 osob lecz kibice Gieksy tez kupilo bilety ktore byly sprzedawane w kasach Gornika wiec watpie czy bedzie mozna stwierdzic ile Gieksiarzy bedzie na tym meczu.
fajnie WOOOOJNAAAA
hehehehe juz wam sie robi temat jak na DERBACH Łodzi jedni drugich motywują Akcjami DLa mnie kozak ale zbędne pisanie jest Panów z pod znaku "R" i z pod znaku Torcidy żali a potem odwracanie kota ogonem .. sorka
Będzie W c*** Ludzi na meczu a zapewniam was ze Doping będzie przeciętny wiecie dlaczego ?? Za duża liczba ludzi do okiełznania za duża liczba Picników i za dużo zależy od tego meczu !!
Ciśnienie jest ale ... JAk Poprowadzić doping na Śląskim zeby wydobyć potencjał 40 tys gardeł tego nikt nie wie:)
WOJNAAAAAAAAAAAAA oby 2 Marca Był Pilkarskim i Kibicowskim świętem a nie propagandowa klapą ...
Dokladnie. Przyjdzie milion piknikow ktorzy beda oczekiwiac dobrego futbolu a tu przy takiej presji obie druzyny beda grac zachowawczo wiec spiewac i dopingowac bedzie stala grupa fanatykow z obu stron a reszta bedzie buczec i patrzec z dezaprobata. Na moj gust derbowym kibicom zapalu starczy na pierwsze 15 min a dalej przy utrzymywujacym sie wyniku 0-0 bedzie coraz ciezej. Najwieksza korba bedzie przede wszystkim na doping anty.
Niestety nie wychowalismy jeszcze az takiej rzeszy kibicow liczonej w dziesiatkach tysiecy kibicow ktorzy mogliby stworzyc niezapomniane widowisko na trybunach.
Moim zdaniem ciekawiej by bylo gdyby mecz odbyl sie w ,,normalnych" warunkach czyli 8 tys gospodarzy, 1,5 tys gosci.
1908 - 2008 Już od stu lat biało - czerwono - biały świat
natomiast w Oświęcimiu sporo Niebieskich.
Faktycznie akcja godna poparcia ,tylko czy aby na pewno w tych i innych miastach są fani WW drużyn(w Oświęcimiu kiedyś sporo Chorzowskich ...ale dzisiaj?)
W Oświęcimiu sa plakaty zapraszajace na mecz o utrzymanie w lidze z Polonia Bytom Wiec najpierw cos sprawdz a pozniej wal na forum...
bardzosmieszne pisze:heheh taki placz ze strony Ruchu jedno jest pewne Górnika bedzie wiecej na Slaskim niz was chodzilo przez calą zeszlą runde na mecze u siebie
az sie wypowiem w tym temacie bo takich postow juz sie czytac nie da.
Ludzie zloci po co piszesz takie cos i niepotrzebnie wywolujesz napinke. Takie posty sa poprostu żałosne. Pewne jest ze od nas bedzie siedzialo sporo ludzi incognito(przedewszystkim beda to napewno osoby starsze itd). Glupota jest pisac o tysiach takich kibiców ja mówie ze bedzie ich okolo 500 moze troszke wiecej rozsianych po całym stadionie.
Mam prosbe do osób chcacych pisac podobne posty zeby sie wstrzymali i samych siebie nie osmieszali bo wiem ze internet jest dla was miejscem zeby zablysnac i dociepnac swoje pare groszy ale Panowie(no moze dzieci) z rozwagą prosze pisac. .
Mom nadzieja ze zech nikogo nie uraził. Pozdr.
bardzosmieszne pisze:heheh taki placz ze strony Ruchu jedno jest pewne Górnika bedzie wiecej na Slaskim niz was chodzilo przez calą zeszlą runde na mecze u siebie
Czyja ku*** dobrze zrozumiałem że was bedzie ponad 56 tys?? Bo w rundzie mieliśmy z 8 meczy u siebie przy średniej 7tys wychodzi ze was musiało by byc ponad 56 tys ?? za taki post od razu wpierdolił bym ci bana[/b]
Czyja ku*** dobrze zrozumiałem że was bedzie ponad 56 tys?? Bo w rundzie mieliśmy z 8 meczy u siebie przy średniej 7tys wychodzi ze was musiało by byc ponad 56 tys ?? za taki post od razu wpierdolił bym ci bana[/b]
Chodziło mi o srednia na jeden mecz a tu mecz z Górnikiem i taka frekfencja no prosze
X pisze:
Chodziło mi o srednia na jeden mecz a tu mecz z Górnikiem i taka frekfencja no prosze
trzeba przynac to że, to dzieki zabolom ten mecz bedzie taki a nie inny . bo to zabole zgłosili zapotrzebowanie na 15 tys. biletów co zostało szybko wyśmiane i zkwintowane hasłami typu ,,derby bez morderców,, , ,,bedzie was chociaz 5 tys ?,, itp.
zanim zabole wyskoczyli z ta iloscia biletów to przeciez w ogole o tym meczu sie nie mówilo a teraz co sie dzieje ???
gdyby na meczu bylo tylko 5% Górnika to na bank nie było by pełnego stadionu, mobilizacja wśród niebieskich jest dzieki Górnikowi. Równiez szybki wykup biletów u niebieskich spowodował że zabole tez postarali sie szybko o wykup swoich biletów .Pisanie o tysiacach zaboli na sektorach Ruchu, o 2 tys. biletów dla GKS , oraz ze niepotrzebnie tyle biletów dla Górnika bo zajmuja miejsca niebieskim jest jezykiem albo młodych bardzo mlodych ludzi albo kompletnych komplksiarzy , jeszcze raz napisze - gdyby niebylo tak duzje ilosci gosci nie bylo by równiez pelnego stadionu.
Ostatnio zmieniony 12.02.2008, 17:33 przez Darko Pancev, łącznie zmieniany 1 raz.
Rondel pisze:Ten postradziecki klub z kibicami bez honoru, szacunku i klasy nie powinien dostac nawet 5tys biletow.
Mówisz o Ruchu, się rozumie . Oj, jak was to boli że dostaliśmy tyle biletów, przecież mieliśmy ich nie wykorzystać...skończcie już biadolenie o liczbach, wszytko okaże się 2 marca. Pozdro!
ADMINI WYWALCIE TEN TEMAT W CHOLERĘ I POBANUJCIE TYCH WSZYSTKICH DZIECIAKÓW NAPINAJĄCYCH SIĘ TUTAJ! MIAŁO BYĆ KONIEC NAPINKI I KAŻDY KTO SIĘ SPINA MIAŁ DOSTAWAĆ BANA A TU TAKIE PEREŁKI!:
19 kattowitz 20 pisze:my idymy na Ruch a niy na jakis gornik.duzo chopcow idzie co juz downo niy byli na szpilu...
Ten postradziecki klub z kibicami bez honoru, szacunku i klasy nie powinien dostac nawet 5tys biletow.
JESZCZE RAZ PROSZĘ O WYWALENIE TEGO TEMATU WPIZDU. ŻADNA ROZKMINKA DERBÓW NA INTERNECIE NIE MA SENSU! 2 MARCA POKAŻE KTO TAK NAPRAWDĘ RZĄDZI NA ŚLĄSKU I TEN TEMAT W ZUPEŁNOŚCI NIE JEST POTRZEBNY, BO WYPOWIADAJĄ SIĘ W NIM OSOBY NIEKOMPETENTNE CHCĄCE SIĘ TROCHE PONAPINAĆ DO RYWALA ZZA MIEDZY!
MAM NADZIEJĘ, ŻE MOJA PROŚBA ZOSTANIE SPEŁNIONA
Pozdrawiam
Z strony Gornika koniec pisania starczy juz tego.
Kazdy wpis nagradzany bedzie banem.
Sprzedanych zostalo 12 500 biletow na sektory gości i na tym sprawe dyskusji w tym temacie konczymy.
Biletow braknie po obu stronach i nie ma co pierdolic bezsensu co ma byc to bedzie.
Na ten mecz przyjeżdzają kibice z całego świata i Ruchu i Gornika stadion pelny nie ma innego wyjscia.
ktoś wie jak jest z wpuszczaniem? bo bilety niby imienne ale nie ma na nich imienia i nazwiska..czy beda jakieś czytniki, czy beda wpuszczac normalnie przy takiej ilości?
kawa1984 pisze:ktoś wie jak jest z wpuszczaniem? bo bilety niby imienne ale nie ma na nich imienia i nazwiska..czy beda jakieś czytniki, czy beda wpuszczac normalnie przy takiej ilości?
pytam bo ziomek z zakazem sie wybiera
Spokojnie wejdzie.
Wykopmy dzieci neostrady z kibice.net.
STOP! policyjnym konfidentom
pewnie bedzie zbiorka na ustaloną godzine pod stadionem GKS az zjada wszystkie pociagi i wszyscy autami i pozniej wspólny przemarsz na śląski i po meczu analogicznie ...pewnie kazde wieksze skrzyzowanie bedzie dobrze obstawione przez psy.
Kielczanin pisze:pytanko do wszystkich. Mecz obejrzy ponad 40 tysięcy ludzi. Kiedy ostatni raz w Polsce była taka frekwencja na meczu ligowym? jaki to był mecz i w którym roku to było? Ciekawi mnie też kto wybiera się na ten meczyk. Wiadomo, że po stronie Ruchu będą Widzew, Elana, Apator, Igloopol, Myszków. Po stronie Górnika- Wisłoka, ROW, GKS Katowice. Ciekawe czy jakaś inna ekipa pojawi się w większej (zorganizowanej) grupie w roli obserwatorów.
Do KSG- obiło mi się o uszy, że pomimo dostania 12,5 tys. biletów czynicie starania o dodatkową pulę wejściówek. Czy to prawda?
rekord frekwencji na lidze padl na meczu ZAWISZA BYDGOSZCZ - GORNIK ZABRZE 30 sierpnia 1977 r. stadion miescil wtedy 45 tys miejsc bilety w kasach sie skonczyly i "wejsc" mozna juz bylo nawet bez biletu ludzie siedzieli na biezni wokol stadionu dokladnej liczby nikt nie jest w stanie podac ale ponad 45 tys to pewne dla niedowiarkow mogle wkleic skan z gazety
Kielczanin pisze:pytanko do wszystkich. Mecz obejrzy ponad 40 tysięcy ludzi. Kiedy ostatni raz w Polsce była taka frekwencja na meczu ligowym? jaki to był mecz i w którym roku to było? Ciekawi mnie też kto wybiera się na ten meczyk. Wiadomo, że po stronie Ruchu będą Widzew, Elana, Apator, Igloopol, Myszków. Po stronie Górnika- Wisłoka, ROW, GKS Katowice. Ciekawe czy jakaś inna ekipa pojawi się w większej (zorganizowanej) grupie w roli obserwatorów.
Do KSG- obiło mi się o uszy, że pomimo dostania 12,5 tys. biletów czynicie starania o dodatkową pulę wejściówek. Czy to prawda?
rekord frekwencji na lidze padl na meczu ZAWISZA BYDGOSZCZ - GORNIK ZABRZE 30 sierpnia 1977 r. stadion miescil wtedy 45 tys miejsc bilety w kasach sie skonczyly i "wejsc" mozna juz bylo nawet bez biletu ludzie siedzieli na biezni wokol stadionu dokladnej liczby nikt nie jest w stanie podac ale ponad 45 tys to pewne dla niedowiarkow mogle wkleic skan z gazety
W historii bywały frekwencje o wiele wyższe niż "ponad 45 tys" własnie w śląskich derbach i to granych nie tylko na śląskim.
26 czerwca 1968rok
* Miejsce: Stadion Śląski (finał Pucharu Polski)
* Widzów: 100 000
* Wynik: Górnik 3:0 Ruch
* Bramki: Włodzimierz Lubański 30, 70, 85
* Składy: Górnik: Jan Gomola, Rainer Kuchta, Stanisław Oślizło, Henryk Latocha, Stefan Florenski, Alojzy Deja, Erwin Wilczek, Alfred Olek, Zygfryd Szołtysik, Włodzimierz Lubański, Jerzy Musiałek. Ruch: Henryk Pietrek, Antoni Piechniczek, Józef Janduda, Bernard Bem, Jan Rudnow, Zygmunt Maszczyk (46 Eugeniusz Kulik), Bronisław Bula, Józef Bon, Józef Gomoluch, Edward Herman, Eugeniusz Faber.
* Ciekawostki: Prawdopodobnie największa liczba widzów w historii derbów; prawdziwy odwet Górników za odebranie przez Ruch tegorocznego tytułu Mistrza Polski; dla wielu kibiców "Trójkolorowych" najciekawsze spotkanie w historii konfrontacji obu drużyn
Igloopol raczej jako ekipa sie nie pojawi, jedynie pojedyncze osoby, a Myszków to przeciez fc Ruchu. Raczej zapomniałes o Atletico Madryt