Siatkówka ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
janosik

Post autor: janosik » 16.03.2008, 13:57

15.03.08r Stal Mielec - MKS Dąbrowa Górnicza:

Przygotowania do tego wyjazdu rozpoczynamy już dwa tygodnie wcześniej. Pojawiają się plakaty,
na meczu z BKSem Bielsko wisi sporych rozmiarów trans , są także ulotki . Mobilizacja przyniosła
efekty . W Mielcu tego dnia pojawia się 69 kibiców z Dąbrowy Górniczej ,podróżując autokarem ,
busem oraz 1 autem.W Mielcu przejmuje nas policja i eskortuje pod hale. Od samego początku jedziemy z dobrym dopingiem , który zagłuszał niestety spiker ,
puszczając b. głośno muzykę.Na wyposażeniu mamy 12 dużych flag na kij , którymi machamy przez większość
meczu . Doping wspomagany jest jednym bębnem .w 3 secie rzucamy także spore ilości konfetti.
Fani z Mielca jak to na siatce mają chyba 4 bębny ,rzucają także serpentyny , oraz w każdym secie
puszczają literki ze styropianu "STAL". Po meczu nieopodal naszego autokaru stoi kilku typów ze Stali , machają
rękami , po chwili jednak zostają sprowadzeni do porządku przez ochronę.Powrót mimo porażki naszych siatkarek wesoły ,
w DG jesteśmy o 23.
Mecze Melanże To Wspólna Jest Sprawa Bracia Na Zawsze Sosnowiec Warszawa !!

iparts.pl
Żurek

Post autor: Żurek » 18.03.2008, 22:31

http://pl.youtube.com/watch?v=WLT3BpJleyo - poprawiona wersja. Miłego oglądania.

Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 20.03.2008, 12:31

Jako że pozostały nam jedynie nic nie znaczące mecze ze Skrą II Bełchatów o 5-6 miejsce, a na dodatek nasi działacze umówili się z Bełchatowianami że rozegramy oba mecze na wyjeździe, więc raczej się tam nie pojawimy, dlatego pozwole sobie podsumować ostatni sezon.
Na meczach u siebie zbieraliśmy się od 7 (raz) do ok. 40 osób, z tym że taką liczbe udało się osiągnać jedynie na derbach z Orłem Międzyrzecz i pierwszej kolejce na naszej hali z BBTS Bielsko-Biała. Jednak najbardziej obiektywna liczba na którą było nas stać w tym sezonie to 15-20 osób co jest wynikiem niestety fatalnym. Przez większość spotkania z Energetykiem Jaworzno prowadziliśmy protest związany z nieustająca idolencją kolejnych działaczy i miasta czego skutkiem jest niezmiennie niestabilna sytuacja w klubie. Na meczu z Orłem prezentujemy mini-flagowisko z 32 chorągiewek i to niestety tyle jeśli chodzi o akcenty związane z oprawami. Na naszej hali dwukrotnie pojawili się przyjezdni- Orzeł w liczbie 21 i 10 kibiców (a raczej głownie kibicek) KS Poznań.
Na wyjazdach pojawiliśmy się w tym sezonie ledwie dwa razy- 25 naszych fanatyków zawitało do Międzyrzecza, w 12 dopingowaliśmy naszych grajków w Poznaniu. Ponadto 2 osoby incognito były obecne we Wrocławiu, 1 w Świdniku, we dwóch ale już oficjalnie byliśmy na turnieju przedsezonowym w Poznaniu. Pozostałe wyjazdy to niestety zera a zaliczają się do nich następujące miasta: Jaworzno, Nysa (niestety), Bielsko-Biała, Spała, Gdańsk (znów na minus), Bełchatów. Z tej szóstki tylko Jaworzno (lekkomyślnoscią byłoby tam się wybierać w kilka osób poza tym tuż potem mieliśmy Międzyrzecz), Spała i Bielsko-Biała (chociaż BBTS w zeszłym roku u nas się pojawił) nas usprawiedliwiają, przy naszym potencjale pozostałe wyjazdy niestety były do zaliczenia :roll: Ale potencjał jedno a aktualnie możliwosci drugie a niestety przeżywaliśmy w tym sezonie ogromny kryzys, dna sięgając na meczach w których zbieraliśmy się po 7-10 osób. Pewne plany związane z reorganizacją strukturalną (powstanie nowej grupy) nie wypaliły i raczej już nie wypalą. Na naszym sektorze trudno było dostrzec w tym sezonie jakiekolwiek flagi, jedynie na wyjeździe w Poznaniu wisiała debiutująca skromna narodówka "Siatkarski Stilon" w związku z tym że mecz się odbywał 11 listopada. Trudno powiedzieć co będzie dalej, bo działalnośc w tak nieatrakcyjnej kibicowsko lidze, mając przy sobie "Wielkiego Brata" który w obecnej sytuacji przyciąga dużo więcej młodych fanatyków, na pewno nie jest łatwa. Mam nadzieje jednak że w przyszłym sezonie będe jeszcze miał tutaj o czym pisać...

P.S. [link]

herubin

Post autor: herubin » 20.03.2008, 13:40

Rasistowski skandal wśród kibiców Resovii
Magdalena Onyenandu wraz z mężem została wyproszona z sektora dla zorganizowanych kibiców siatkarzy Resovii. Powód? Mąż Magdy jest czarny.

- Nie będziemy tolerować rasizmu na trybunach - zapowiedział wczoraj prezes klubu Asseco Resovia. To reakcja na incydent, do którego doszło podczas sobotniego meczu.

Popularna "Madziara”, jest sekretarzem Stowarzyszenia Sympatyków Piłki Siatkowej przy klubie Resovia. Kto oglądał mecze rzeszowskich siatkarzy, choćby w telewizji, na pewno kojarzy blondynkę tłukącą w charakterystyczny ogromny bęben z logo klubu.

Weź go stąd!

W ostatnią sobotę Magda razem z mężem stała na trybunie i kibicowała Resovii. - Podszedł do mnie wiceprezes Mirek Olszowy i mówi: - Madziara, "Leśni” (szalikowcy Resovii, kibole piłki nożnej) dzwonią, weź go stąd! Mówię do niego, że gadałam z nimi i oni nie mają nic do mojego męża. Mirek na to, że kazali mu przekazać to przekazuje.

- Nic podobnego się nie wydarzyło - oburzył się Mirosław Olszowy, wiceprezes stowarzyszenia, gdy pytamy go o rozmowę z Magdą.

- To, dlaczego po waszej rozmowie Magda z mężem wyszli nagle z sektora dla kibiców. - Może mieli niewygodne krzesła - rzuca wiceprezes.

- To wyprosił pan Magdę i jej męża czy nie? - drążymy.

- Powiem tylko tyle, że sektor jest dla kibiców, którzy są w stowarzyszeniu i mają legitymacje, a mąż Magdy nie jest członkiem - odpowiedział Olszowy.
promocja

Także prezes Marcin Pęckowski utrzymuje, że mąż Magdy został poproszony o opuszczenie sektora, bo nie jest członkiem stowarzyszenia. - Jak tylko się do nas zapisze, może kibicować w naszym sektorze - deklaruje.

- A nie można było tego inaczej załatwić, trzeba było na meczu? - pytamy.

- Można było, ale jakoś nie udało mi się z Magdą wcześniej spotkać - twierdzi Pęckowski.

Klub jest oburzony

Od sobotniego incydentu nikt ze stowarzyszenia nie skontaktował się z Magdą, nie przeprosił, nie wyjaśnił sprawy.

Zareagował za to klub Asseco Resovia.

- Jesteśmy tym oburzeni, nie zamierzamy tego tolerować, władze stowarzyszenia zostały już poinformowane o naszym stanowisku - oświadczył nam wczoraj Marek Borejko, dyrektor generalny Klubu Asseco Resovia. - Jeżeli jeszcze raz dojdzie do podobnego incydentu, zerwiemy współpracę ze stowarzyszeniem.

Magda już nie kibicuje

Magda z mężem na mecze swojej ukochanej drużyny już nie zamierza chodzić.

- Jak po tym wszystkim, mam z nim iść i siedzieć wśród ludzi, którzy go nienawidzą, tylko dlatego, że jest czarny - pyta.

Obrazek

Depresja

Post autor: Depresja » 20.03.2008, 14:31

Info na temat ostatniego meczu AZS-u Białystok - Stal Mielec

Po meczu AZSu Białystok, Mielec napina sie w stronę naszych siatkarek i prezesa, nie pozostajemy dłużni i zaczynamy śpiewać piosenki o Stali. Goście nie reagują i dalej napinają sie na siatkarki. W pewnym momencie jakiś "kozak" od nich rzucił butelką w jakieś dziecko (może z 10 lat) na boisku. Wywołuje to naszą szybka reakcję i podbijamy do nich na bliższą rozmowę. Mielec sie cofną, a nam na drodze stanęła ochrona i do niczego poza słowami nie doszło. W czasie całego zamieszanie Stal cofając sie zapomniała o fladze, która została w Białymstoku. Po wyjściu gości z hali podbijamy do nich z ich flagą do góry kołami jednak ich jedyną reakcją jest taka: "palcie ją sobie i tak spadniecie", co moim zdaniem jest najlepszym, komentarzem na temat kibiców siatkarskiej Stali.

Obrazek

Żurek

Post autor: Żurek » 20.03.2008, 22:52

Widać Waszych szalikowców, sama płeć piękna i jeden alfons 8)

krycha20_13

Post autor: krycha20_13 » 21.03.2008, 09:59

Podsumowanie rundy zasadniczej pod względem kibicowskim ORŁA MIĘDZYRZECZ

Na meczach u siebie nasz młynek w granicach od 25 ( jak na ostatnim meczu ze Świdnikiem) do ponad 50 jak na inauguracji z Nysą, meczu z BBTS-em czy derbach ze Stilonem. Na naszej hali gościliśmy jedynie Stilon Gorzów w liczbie około 30. Poza dwoma pierwszymi meczami (6 bębnów..) nasz doping w asyście jednego lub dwóch bębnów, z atrakcji ultras wielkie ZERO w każdym meczu, były plany – nic nie wyszło..
Z dalekich wyjazdów zaliczyliśmy jedynie i niestety tylko Gdańsk w liczbie 32 osób. Na derbach pokazaliśmy się ze słabiutkiej strony bo gościliśmy tam jedynie w 21 osób z ekipy, plus dużo pikników. Wyjazd do Poznania chodź miał być, nie wyszedł i jedynie w stolicy Wielkopolski pojawiło się kilku naszych pikników. Mieliśmy pojechać do Wrocławia, to też niestety nie wyszło. Byliśmy również w 4 osoby na derbach Orion-Olimpia aby polepszyć stosunki z Orionowcami, niestety oni ANI RAZU nie pojawili się na naszym żadnym meczu, więc o czymś więcej niż przyjazne stosunki nie ma mowy.

Podsumowując. Nie było źle, chociaż mogło być o wiele lepiej. Teraz walka o utrzymanie z Avią Świdnik. Drugi koniec Polski, ale kto wie ;)

Pozdrawiam !

Parszywy_Królik

Post autor: Parszywy_Królik » 21.03.2008, 21:55

Wyrazy współczucia dla rodzin tragicznie zmarłych siatkarzy Orła Międzyrzecz, jak również całego klubu i kibiców.
Jesteśmy z wami AZS Częstochowa.
"i nie przebaczaj zaiste nie w twojej mocy
przebaczać w imieniu tych których zdradzono o świcie."

Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 21.03.2008, 21:58

No to już krycha nie pojedziecie :( Wyrazy współczucia również od kibiców Stilonu, szczególnie że Dziekan był przeciez i naszym zawodnikiem [*]

WiM

Post autor: WiM » 22.03.2008, 00:54

dzisiaj wałczyłem sobie Polsat Sport i oglądam mecz Skra - AZS, i jeden z KK Skry miał na ręce szal AZSu, ocb ? :shock:
Obrazek

Żurek

Post autor: Żurek » 22.03.2008, 09:34

WiM pisze:dzisiaj wałczyłem sobie Polsat Sport i oglądam mecz Skra - AZS, i jeden z KK Skry miał na ręce szal AZSu, ocb ? :shock:
Wiesz tam różne klimaty są. Jak na meczu w Radomiu kibice AZSu, a raczej Mlekpolu mieli pod sobą flage/transparent Mlekpol :shock: U siebie machają flagami Mlekpol i gitara gra.

janosik

Post autor: janosik » 22.03.2008, 10:32

Wyrazy głębokiego współczucia dla rodzin tragicznie zmarłych siatkarzy Orła Międzyrzecz. Łączymy się w bólu - MKS Dąbrowa Górnicza .
Mecze Melanże To Wspólna Jest Sprawa Bracia Na Zawsze Sosnowiec Warszawa !!

Parszywy_Królik

Post autor: Parszywy_Królik » 22.03.2008, 10:37

WiM pisze:dzisiaj wałczyłem sobie Polsat Sport i oglądam mecz Skra - AZS, i jeden z KK Skry miał na ręce szal AZSu, ocb ? :shock:
Można to wytłumaczyć jednym zdaniem: "kibice" Skry są przyjaciółmi wszystkich. W większości to pracownicy elektrowni ze swoimi rodzinami, którzy mają się za najlepszych kibiców na świecie. A gdy mecz jest na wyjeździe w elektrowni robią wolne i autobus jedzie po wsi i zbiera "ekipę wyjazdową" (mój post poza ironicznym tonem jest szczerą prawdą)

Triwet

Post autor: Triwet » 22.03.2008, 11:17

Parszywy_Królik pisze:
Można to wytłumaczyć jednym zdaniem: "kibice" Skry są przyjaciółmi wszystkich. W większości to pracownicy elektrowni ze swoimi rodzinami, którzy mają się za najlepszych kibiców na świecie. A gdy mecz jest na wyjeździe w elektrowni robią wolne i autobus jedzie po wsi i zbiera "ekipę wyjazdową" (mój post poza ironicznym tonem jest szczerą prawdą)
O kibicach Skry można by napisać wiele ale nie wszystko jak tu piszesz jest prawdą, pozatym żąglujesz wątkami jak jakiś kuglarz, bo o jaką wieś Ci chodzi to chyba tylko Ty raczysz wiedzieć.
Zalatuje kompleksami.

Parszywy_Królik

Post autor: Parszywy_Królik » 22.03.2008, 15:18

Huhu Triwet wyluzuj. Wybacz za wieś może przesada z mojej strony, ale co do żonglowania wątkami to nakreślam niezorientowanemu profil "kibiców" Skry, a bynajmniej jej postrzegania przez kibiców o trochę innych poglądach na to jak ma wyglądać doping. Nie mów mi, że nieprawdą jest, że "kibice" Skry mają podstawiony za free autokar na wyjazdy, albo że pracownicy (nie mówię o wszystkich) nie dostają wolnego, za blisko siebie mieszkamy.
Co do kompleksów to patrząc na Skrę to można się z nich szybko wyleczyć :?

Nie chce obrażać tych ludzi i mój post też nie ma takiego celu, jak chcą niech wspierają drużynę na swój sposób ale przez te wszystkie lata styczności z nimi nie mam o nich do powiedzenia ani jednego dobrego słowa.

Żurek

Post autor: Żurek » 22.03.2008, 23:38

Triwet pisze:
Parszywy_Królik pisze:
O kibicach Skry można by napisać wiele ale nie wszystko jak tu piszesz jest prawdą, pozatym żąglujesz wątkami jak jakiś kuglarz, bo o jaką wieś Ci chodzi to chyba tylko Ty raczysz wiedzieć.
Zalatuje kompleksami.
A co może jest nieprawdą, że się z prawie wszystkimi "bratacie"? A średnia wieku wynosi ok. 50 lat ?

Triwet

Post autor: Triwet » 23.03.2008, 00:15

Żurek pisze: A co może jest nieprawdą, że się z prawie wszystkimi "bratacie"? A średnia wieku wynosi ok. 50 lat ?
Po pierwsze nie jestem kibicem Skry i są mi oni obojętni, po drugie mój post odnosił się do innej kwestii niż te które mi tu przedstawiasz (przyznaję rację) a którą Parszywy_Królik już sprostował.

WiM

Post autor: WiM » 24.03.2008, 22:04

[link] - wyjazd AZS a raczej do Bełchatowa po fotkach można rozkminic ze maja zgodę z Jastrzębskim :roll:
Obrazek

Parszywy_Królik

Post autor: Parszywy_Królik » 24.03.2008, 22:40

Sorry ale jak na tych fotach widzę człowieka w szalu Mlekpolu no to chyba nie ma o czym dyskutować :?
A co do Jastrzębie to kolejni super zgodowicze, zastanawiam się jak padła ich wielka zgoda z Mostostalem :lol:
Zresztą tego typu układzików chyba zgodą nazwać nie można, bynajmniej jak dla mnie pewne sprawy buduje się na troszkę innych zasadach, hmmm ale może się nie znam.

Żurek

Post autor: Żurek » 25.03.2008, 00:42

Zgoda J-bia padła z Kędzierzynem po tej akcji Gela co wystartował do nich, a Ci nic.

P.S - Braci się nie traci :lol:

Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 25.03.2008, 11:38

Wypowiadał sie tu Mostostalowiec ale został zbanowany :lol: Wiec pewnie sie nie dowiemy. Po tej akcji z Gelem było mówione niby że zgoda padła ale "góra" z KSM zaprzeczała. A czy wogóle można nazwac to zgodą? z tego co mi się wydaje to powstała ona troche na bazie przyjazni Chemika z GKS Jastrzębie, obie "ekipy" często sie wspomagały i trwało to dosyc długo... Ale nie wiem jak to rzeczywiscie było, może ktoś zorientowany w temacie jednak tu się wypowie. A co do stosunków AZS Olsztyn i KS Jastrzębie to kto byl na finale PP to mógł się przekonać o "pełnej integracji".Pzdr

Krzysiek1947

Post autor: Krzysiek1947 » 25.03.2008, 11:47

Zgoda między Chemikiem Kędzierzyn a GKS Jastrzębie powstała 16 lat temu gdy obie ekipy chodziły jeszcze na Siatkówke. Ponad 10 lat temu gdy Mostostal zmienil nazwe Klubu my przestajemy chodzić na mecze siatkówki i zostaje nam tylko piłka nożna. a na siatkówce powstaje "klub kibica" znany do dziś, i na tej bazie powstala zgoda Mostostalu z Jastrzębskim Węglem, zgoda prawdzziwych ekip z Kędzierzyna i Jastrzębia ma sie w najlepsze - przy okazji pozdrowienia dla Hooltaji z Jastrzębia 8)
CHEMICAL BROTHERS

misiek1906

Post autor: misiek1906 » 25.03.2008, 12:36

Kiedyś w TV jakis urzendas sie wypowiadał że Kędzierzyn i Jastrzębie to miasta partnerskie - ale nie wiem ile w tym prawdy...

Krzysiek1947

Post autor: Krzysiek1947 » 25.03.2008, 13:00

bzudra. Kędzierzyn od Jastrzębia oddalony jest o 80 km i poprzez dlugie lata Naszej zgody powstaly przyjaźnie i zarzyłość wielu mieszkańców obu miast.
CHEMICAL BROTHERS

malyswider

Post autor: malyswider » 26.03.2008, 19:29

spiesze wyjasnic.

Wszyscy wiedza ze zgoda KSM- Jastrzebski byla zapoczatkowana przez fanow pilki nożnej. Czesto wspomagalismy sie na wyjazdach czy etz meczach u siebie. Padło to po incydencie z Gelem. co i jak nie ebdziemy wyjasniac. Pozostaly wspomnienia, szacunek i kontakty osobiste.

Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 27.03.2008, 01:01

Baraże w I lidze odwołane, szkoda bo wiem że BBTS mobilizował sie na wyjazd do Jaworzna, no i Orzel do Swidnika...no ale jak wiemy przyczyna jest wiadoma :(
W przyszlym sezonie w lidze zagra 12 druzyn plus SMS Spała, myśle że awans wywalczy ktoś z grona:
AZS Zielona Góra, Sudety Kamienna Góra, Bzura Ozorków, Moderator Hajnówka, MKS Będzin. Kibicowsko wyglądaja oni albo średnio albo wogóle, mooże w Będzinie cos by sie ciekawszego kroiło wiem ze tam probowala cos młodziez z Zagłebia S.,Sudety to jakies smieszne wynalazki z wszelkim mozliwym sprztem :lol: nawet niewiele lepsza Olimpia Sulecin sie z nich smiała, Bzura typowi siatkofani, Moderator ponoc ciekawie sie prezentuje ale niestety ze wzgledu na odległosci mało jeżdą. w Zielonej Górze nic sie nie dzieje ale zrozumiałe ze dla nas byłby to ciekawy wyjazd :wink: Z pozostałych druzyn widzialbym Jokera Piła ale chyba sportowo trudno im będzie, reszta to albo wsie bez kibiców (Czarni Rząsnia, Rosiek Syców :roll: )albo ultrapiknik wiec cudów po nowym sezonie sie nie spodziewam. Spadnie Chemik Bydgoszcz lub (i) Politechnika, więc tu niewiele lepiej, także sądze że pewnie, nieskromnie mowiac, poza meczami naszymi z Orłem niewiele godnego uwagi będzie się działo, ale jak będzie to się przekonamy jeszcze.

P.S. Małyswider- czy cos was łaczy obecnie z kimkolwiek?Bo twierdziliscie ze nie bawicie się w "integracje prawdziwych kibiców" ale w praktyce roznie to bywało (tak wiem nie da sie ogarnac wszystkich)

malyswider

Post autor: malyswider » 27.03.2008, 12:04

Stary klub kibica, o ile moge go tak nazwac bratal sie wszedzie ze wszystkimi, doslownie. na szczescie ludzie Ci nie maja juz nic do powiedzenia w swieci kibicow siatkowki. Obecnie prym wiedzie grupa BB, ktora zalozyla stowarzyszenie. Nie mamy zadnych zgod,czy tez ukladów. Wszelkie kontakty zostaly zerwane, i z kibicami poszczegolnych druzyn lacza nas pojedyncze znajomosci.

Prawda jest taka ze na PLSie robi sie dokladnie taka wiocha jak na LŚ, kazdy kazdemu lize dupe, a prym wiedzie tutaj Skra.

Żurek

Post autor: Żurek » 27.03.2008, 22:37

malyswider pisze:Stary klub kibica, o ile moge go tak nazwac bratal sie wszedzie ze wszystkimi, doslownie. na szczescie ludzie Ci nie maja juz nic do powiedzenia w swieci kibicow siatkowki. Obecnie prym wiedzie grupa BB, ktora zalozyla stowarzyszenie. Nie mamy zadnych zgod,czy tez ukladów. Wszelkie kontakty zostaly zerwane, i z kibicami poszczegolnych druzyn lacza nas pojedyncze znajomosci.

Prawda jest taka ze na PLSie robi sie dokladnie taka wiocha jak na LŚ, kazdy kazdemu lize dupe, a prym wiedzie tutaj Skra.
No akurat się mylisz, bo my akurat nie i nikomu nigdy :twisted: A to co Wy czy inni robicie to nie moja/nasza sprawa !

malyswider

Post autor: malyswider » 28.03.2008, 08:34

Żurek pisze:
malyswider pisze:Stary klub kibica, o ile moge go tak nazwac bratal sie wszedzie ze wszystkimi, doslownie. na szczescie ludzie Ci nie maja juz nic do powiedzenia w swieci kibicow siatkowki. Obecnie prym wiedzie grupa BB, ktora zalozyla stowarzyszenie. Nie mamy zadnych zgod,czy tez ukladów. Wszelkie kontakty zostaly zerwane, i z kibicami poszczegolnych druzyn lacza nas pojedyncze znajomosci.

No akurat się mylisz, bo my akurat nie i nikomu nigdy :twisted: A to co Wy czy inni robicie to nie moja/nasza sprawa !
uderz w stol a nozyce sie otworza... mam na mysli wszytskich ktorzy tworza stowarzyszenie kibicow reprezentacji, bo z tego co wiem ani nas ani Was tam z roznych powodow nie ma.Nie wiem tylko czy Płomien przyjał zaproszenie??

SJF

Post autor: SJF » 28.03.2008, 09:55

Z tego co wiem to Płomień nie "bawi się" w LŚ. Ale niech wypowie się ktoś z UPS.
A tak po za tym poprzeglądałem trochę stron drugoligowców i znalazłem kilka ciekawych zdjęć na jednej z nich.
Obrazek
Kibice ZKS-u Augustów na wyjeździe w Hajnówce.
Obrazek
Ekipa z Hajnówki podczas meczu z Legią u siebie, nie rozumiem tylko transparentu...
Zdjęcia z oficjalnej strony OSiR-u Hajnówka.

misiek1906

Post autor: misiek1906 » 28.03.2008, 10:19

ostatni raz na LŚ byliśmy byliśmy jakieś 4 lata temu... pamietam że na przeciwko nas siedział AZS z flagą...

Pozdro
UPS!

malyswider

Post autor: malyswider » 28.03.2008, 12:59

misiek1906 pisze:ostatni raz na LŚ byliśmy byliśmy jakieś 4 lata temu... pamietam że na przeciwko nas siedział AZS z flagą...

Pozdro
UPS!
mam bardziej na mysli to czy dostaliscie zaproszenie do stow. czy zostaliscie pominieci tak jak AZS i my?

Żurek

Post autor: Żurek » 28.03.2008, 13:16

SJF pisze:Z tego co wiem to Płomień nie "bawi się" w LŚ. Ale niech wypowie się ktoś z UPS.
A tak po za tym poprzeglądałem trochę stron drugoligowców i znalazłem kilka ciekawych zdjęć na jednej z nich.
Obrazek
Kibice ZKS-u Augustów na wyjeździe w Hajnówce.
Obrazek
Ekipa z Hajnówki podczas meczu z Legią u siebie, nie rozumiem tylko transparentu...
Zdjęcia z oficjalnej strony OSiR-u Hajnówka.
Hajnówka to F.C Jagielloni, a Jaga ma kose z Legią. Chyba proste?

misiek1906

Post autor: misiek1906 » 28.03.2008, 15:28

malyswider pisze:
misiek1906 pisze:ostatni raz na LŚ byliśmy byliśmy jakieś 4 lata temu... pamietam że na przeciwko nas siedział AZS z flagą...

Pozdro
UPS!
mam bardziej na mysli to czy dostaliscie zaproszenie do stow. czy zostaliscie pominieci tak jak AZS i my?
To na LŚ sa jakieś zaproszenia :shock:
Pierwsze słysze... nas chyba nie chcą...

malyswider

Post autor: malyswider » 28.03.2008, 16:07

misiek1906 pisze:
malyswider pisze:

Pozdro
UPS!
nie, nie zaproszenia na LŚ a do stowarzyszenia kibiców reprezentacji Polski w pilce siatkowej. niby zapraszali wszystkich a AZS,my i Wy jakos zaproszenia nie dostalismy:)
BB!

Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 28.03.2008, 19:10

To jest jakieś stowarzyszenie kibiców? :lol: Ja też pierwsze słysze. Stilon raz był oficjalnie na kadrze kiedy jeszcze była pula darmowych biletów dla fanklubów, w 34 osoby (w tym pare sztuk z Orła) pojawiliśmy się w Bydgoszczy na Polska-Argentyna i raczej się nie zapowiada żebyśmy znowu na tym cyrku się pojawili :wink: Głownie ze względu na to że zlikwidowano tę pulę.
Pzdr

Abdul

Post autor: Abdul » 28.03.2008, 21:06

malyswider pisze:
misiek1906 pisze:
malyswider pisze: mam bardziej na mysli to czy dostaliscie zaproszenie do stow. czy zostaliscie pominieci tak jak AZS i my?
nie, nie zaproszenia na LŚ a do stowarzyszenia kibiców reprezentacji Polski w pilce siatkowej. niby zapraszali wszystkich a AZS,my i Wy jakos zaproszenia nie dostalismy:)
Świder wie co mówi .... w zeszłym roku grupa "kibiców" powołała taki twór jak Stowarzyszenie Sympatyków Reprezentacji Polski czy jakoś tak. W skład tego towarzystwa weszło kilku przedstawicieli takich klubów jak Resovia, Jastrzębie, Skra, Jadar Radom [celowo jest ta nazwa, bo Ci co są nie mają nic wspólnego z Czarnymi], Politechnika i Gwardia Wrocław. W sumie to to stowarzyszenie nic nie osiągnęło i niczym nie zabłysnęło.

Większość ludzi ma to stowarzyszenie w ..... ma stosunek naturalny lub obojętny ...
http://resovia.rzeszow.pl/

SJF

Post autor: SJF » 30.03.2008, 16:08

Do meczów z Olimpią przygotowywaliśmy się od dobrego tygodnia, przez ten cały tydzień trwała mobilizacja wśród kibiców, niestety na obydwu meczach w młynie pojawia się około 20 sympatyków pilskiego Jokera. Na prezentacjach w jeden i drugi dzień pokazujemy to samo - zimne ognie w asyście 6 flag, a przy wybieganiu pierwszych szóstek rzucamy około 40 rolek i duże ilości confetti. Doping dobry lecz trudno się go prowadziło z względu na 4 bębny pikników z Sulęcina. W połwie 2 meczu ściągamy koszulki i jedziemy z gołymi klatami do końca.
Sulęcina na około w pierwszy dzień 20 osób, w drugi 15 prowadzą doping bijąc cały czas w bębny, więc PIKNIK na całego brakowało kolegów Kułagi i Magiery do pełni szczęścia... :roll:
Po niektórych przyśpiewkach na Olimpię podchodził do nas ”Leśny Dziadek made in Sulęcin” :lol: z ciągłym pytaniem: „Jesteście na siatkówce czy na piłce nożnej?” Odpowiadaliśmy cały czas, ze walczymy z piknikami. Po czym odchodził zmieszany.
Na meczach debiut swój miała nowa barówka i kilka flag na kijach.

SJF

Post autor: SJF » 31.03.2008, 19:11

19[P]82 pisze:Do SJF:

''Doping dobry lecz trudno się go prowadziło z względu na 4 bębny pikników z Sulęcina. W połwie 2 meczu ściągamy koszulki i jedziemy z gołymi klatami do końca.
Sulęcina na około w pierwszy dzień 20 osób, w drugi 15 prowadzą doping bijąc cały czas w bębny, więc PIKNIK na całego brakowało kolegów Kułagi i Magiery do pełni szczęścia... Rolling Eyes

Nie trzeba szukać wcale daleko, aby podać kilka przykładów kiedy kibice Jokera dopingowali w asyście 3-4 bębnów - (wystarczy spojrzeć na twój obrazek pod postami ). Nie wiem mój drogi od ilu lat kibicujesz Jokerowi , ale od czasu kiedy ja jeżdżę na siatke po parkietach całej Polski to właśnie od zawsze w Pile był jeden z większych pikników.
Tak jak już napisałem kilka stron wcześniej, po przemyśleniach kilku osób nastawienie naszej grupy zmieniło się dość znacznie.

mksdg

Post autor: mksdg » 31.03.2008, 19:16

MKS Dąbrowa Górnicza - MKS Muszynianka Muszyna (30.03.08r)

Ten mecz miał być podsumowaniem naszej kibicowskiej formy w tym sezonie. Przygotowania do niego rozpoczynamy długo długo wcześniej , prowadząc zbiórki pieniędzy na oprawe. Ponad tydzien przed spotkaniem zaczynamy przygotowywać oprawe.Rozwieszamy także spore ilości plakatów na mieście,z racji tego iż był to ostatni mecz sezonu zasadniczego. I tak tego dnia w Hali " Centrum" pojawiło sie około 2000 kibiców . Na wyjście pierwszych szóstek prezentujemy główną tego dnia oprawe. Na środkowym sektorze na dużej trybunie pojawia się malowana sektorówka prezentujaca herb klubu a nad nim korona o wymiarach 9x 13 m . W tym samym czasie na barierce przy parkiecie pojawia się 20 metrowy trans(także malowany) z napisem:" Armia nie do przejścia" w płomieniach. Uzupełnieniem tego było 10 dużych flag na kij na młynie. Tego dnia w młynie pojawia się ok 90 osób , przez całe spotkanie prowadzimy nieustanny, dobry doping w asyście 2 bebnów. w dalszej cześci meczu nie prezentujemy juz nic co mieliśmy przyszykowane z różnych przyczyn. Gości 0. Ogólnie jak na pierwszy sezon , myślę że prezentowaliśmy się o wiele lepiej zarówno u siebie jak i na wyjazdach niż nie jedni kibice w LSK . teraz Play Off .

ODPOWIEDZ