Komentarze/Relacje/Foto -Video -12-13 grudnia (wtorek-środa) !

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
P141171215B

Re: Komentarze/Relacje/Foto -Video -12-13 grudnia (wtorek-środa) !

Post autor: P141171215B » 15.12.2017, 16:57

szwadron97 pisze:
15.12.2017, 16:37
Czemu wiślacy na derby zawsze chodzą ubrani na czarno wstydzą się chyba swoich barw :-) ?
Wstydzicie się swoich barw, że większość gadżetów- zamiast czerwono białego ręcznika na kiju- ma antygwiazdy?
Flagi bynajmniej mamy we właściwych kolorach,a i koszulki w młynie są zazwyczaj czerwone. Gdybyśmy założyli czerwone kurtki na derby, zmalazłbyś wytłumaczenie, że jest zlot mikołajów.
Uśmiechnij się, jutro możesz nie mieć zębów.

iparts.pl
szwadron97

Post autor: szwadron97 » 15.12.2017, 17:06

P141171215B pisze:
15.12.2017, 16:57
szwadron97 pisze:
Czemu wiślacy na derby zawsze chodzą ubrani na czarno wstydzą się chyba swoich barw :-) ?
Wstydzicie się swoich barw, że większość gadżetów- zamiast czerwono białego ręcznika na kiju- ma antygwiazdy?
Flagi bynajmniej mamy we właściwych kolorach,a i koszulki w młynie są zazwyczaj czerwone. Gdybyśmy założyli czerwone kurtki na derby, zmalazłbyś wytłumaczenie, że jest zlot mikołajów.
ja nie jestem kibicem pasów i nie pytałem o ich anty gwiazdy i o to jakie koszulki macie w młynie więc twoja odpowiedź nie dotyczy mojego pytania

Egon1983

Post autor: Egon1983 » 15.12.2017, 17:15

Mnie zawsze bawiła wiślacka szydera, te uśmiechy z wywalonymi klawiaturami :) Na zdjęciach z sądu - klawiatury, na sektorze - klawiatury. To taki styl czy naśladowanie rekina ? :)

P141171215B

Post autor: P141171215B » 15.12.2017, 17:24

szwadron97 pisze:
15.12.2017, 17:06
P141171215B pisze:
15.12.2017, 16:57
szwadron97 pisze:
ja nie jestem kibicem pasów i nie pytałem o ich anty gwiazdy i o to jakie koszulki macie w młynie więc twoja odpowiedź nie dotyczy mojego pytania
Nie, nie wstydzą/dzimy się swoich barw, bo każda z nich ma piękną historię.
Teraz lepiej?

redaktor05

Post autor: redaktor05 » 15.12.2017, 17:36

Relacje z dwóch ostatnich wydarzeń z resoviackim udziałem...

Resoviacka wigilia (08.12.2017)
W piątek (8 grudnia 2017) w sercu miasta na rzeszowskim rynku w jednym z lokali organizujemy resoviacką wigilię, na której oprócz nas obecni także przedstawiciele naszych przyjaciół z Sanoka, Tarnowa oraz Krakowa. Łącznie grubo ponad sto osób. Jak przystało na prawdziwą wigilię nie obyło się bez ciepłych posiłków i napojów wysokoprocentowych. Wieczór zwieńcza pokaz pirotechniczny z użyciem rac oraz fajerwerków co przy głośnych śpiewach i dobrej zabawie dało bardzo fajny efekt. Całkowity dochód z imprezy i poprzedzających ją licytacji gadżetów przekazaliśmy na paczki świąteczne dla naszych braci po drugiej stronie - PDW!

Obrazek

Cracovia Kraków - WISŁA KRAKÓW (13.12.2017)
Na Derbach Krakowa meldujemy się w 45 osób. Na powrocie czeka na nas dużo liczniejsza koalicja kilku ekip. Po telefonie zjeżdżamy na jedno z naszych osiedli, gdzie się dozbieraliśmy (dołącza do nas także 10 osób ze Stali Sanok, wielkie dzięki!) i informujemy koalicjantów, gdzie czekamy jednak koalicja odmawia przyjazdu...
PS: Do koleżanek zza miedzy: Zapomnieliście już waszą podróż na patencie do Żyrardowa? Byliśmy niedaleko siebie to trzeba było podjechać. Nie będziecie nam mówić gdzie mamy zjeżdżać i stawiać warunków bo całe życie jeździliście zesrani na patencie, a teraz we frajerskiej koalicji czujecie się mocni?

Obrazek

ReanimacjiTrupaStop

Post autor: ReanimacjiTrupaStop » 15.12.2017, 18:15

Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale Resovia która przez dobre kilka lat prosiła ŁKS o ochronę na wyjazdach pierdoli coś o jeżdżeniu na patencie?

Stary Wyjazdowicz

Post autor: Stary Wyjazdowicz » 15.12.2017, 18:34

Zeos pisze:
14.12.2017, 18:09
Stary Wyjazdowicz pisze:
14.12.2017, 18:01
JanuszKRK pisze:
14.12.2017, 17:35
Najlepsze komentarze jak jakies śmiecie piszą ze Wisła uciekła z sektora haha derby oglądacie na zdjeciach z internetów ale komentujecie. Szkoda ze zydostwo tylko w taki sposob moze cos zrobic. Jak dla mnie Derby zajebiste oby wiecej takich ;) a oprawy no coz 2 liga ultraski
Fajnie ze mieliscie okazje wyjebac przez ogrodzenie do Craxy ....zadymiony sektor gosci ..okazja jak h** do wyjebania na murawe i zrobienia dobrej awantury...nawet nie probowaliscie sforsowac ogrodzenia..a niby bilety rozeszly sie nie do przypadkowych osób ...czyli sklady czysto sportowe....szansa była..
O czym ty w ogóle p*********? Cały sektor opleksowany a za pleksą ochroniarki gazujące sektor gości, nic się na tym stadionie nie da wykręcić. Prawda jest taka że c**** Cracovia zrobiła, nikt z sektora nie uciekł, nikt się nie przestraszył ani nikt nie ucierpiał - a pewnie taki był zamysł. Wisła nie musi na meczu derbowym nikomu niczego udowadniać chuligańsko, bo robi to na krakowskich ulicach.

VALO może opowiesz o tej knajpie bo twoi kumple coś spierdolili z tego forum jak nie wygodne pytanie padło :-)
Gdzie jest kurde opleksowany ?? przy plotku na murawe ..???? zastanow co piszesz ...ok zgodze sie pleksi na bokach ale nie naprzeciwko murawy..chyba ci sie pojebalo ze stadionemArki...

whiskey

Post autor: whiskey » 15.12.2017, 19:13

Na TVN w Faktach ból d*** o derby :) Najlepsza Ania, wierny kibic Cracovii :)

Oberschlesien14

Post autor: Oberschlesien14 » 15.12.2017, 19:40

A dokładniej coś? :)

wichrowe wzgorze

Post autor: wichrowe wzgorze » 15.12.2017, 19:40

dlaczego na cracovii latają czeczeny?

merek13

Post autor: merek13 » 15.12.2017, 19:55

no faktycznie ewaluowało kibolstwo porywać 10-12 latków no niestety pieniądze nie śmierdzą ale narybku nie będzie...to wszystko umrze śmiercią naturalna i tak jak w latach odległych zaczniecie na wyjazdy po 50 osób jeżdzić.......essencja

Beha

Post autor: Beha » 15.12.2017, 20:15

merek13 pisze:
15.12.2017, 19:55
no faktycznie ewaluowało kibolstwo porywać 10-12 latków no niestety pieniądze nie śmierdzą ale narybku nie będzie...to wszystko umrze śmiercią naturalna i tak jak w latach odległych zaczniecie na wyjazdy po 50 osób jeżdzić.......essencja
Dziwne, bo takie przypadki zdarzały się w latach 90-tych i nikt wtedy nie płakał na necie.

wichrowe wzgorze

Post autor: wichrowe wzgorze » 15.12.2017, 21:09

dlaczego czeczeny są w ekipie cracovii?

lllllllllll

Post autor: lllllllllll » 15.12.2017, 21:36

MosadKSC pisze:
15.12.2017, 11:31
Od dłuższego czasu dochodziły do nas informacje,ze goście chcą wnieść sporą liczbę pirotechniki i ze będą chcieli coś wykręcić.
Nie pozostaliśmy bierni wobec tych newsow.
Jak piszesz "Bahama" znaczna ilość została pod stadionem, ale to już nie nasz problem. W momencie gdy Wisła złączyła flagi i zaczęła się przebierać ekipa JG przebywająca najbliżej sektora gości robi to samo,noi się
zaczęło...Ani jedna osoba od nas nie została postrzelona, wybuchy u nas na sektorze były spowodowane strzelaniem do ochrony, która stała pare metrów od nas i gazowala podczas grzania do was.Nie wiem dla czego kłamiesz,ze strzelaliśmy w siebie, ale poczesci staram się ciebie zrozumieć bo co masz napisać.Mialo być po waszemu a wyszło ....Teraz zostało wam niczym nie poparte pierdolenie o rządzeniu na ulicach. Jeśli choć trochę jesteś w temacie to dobrze wiesz,ze nic poważnego sie nie działo, chyba ze masz na myśli gonitwy pojedynczych osób, które są po obu stronach normą.
Nie mi oceniać ultrasów obu klubów,ale wydaje mi się pomijając już estetykę itp., ze to jednak kibice Cracovii lepiej bawili się przy paleniu waszych barw i ognisku na trybunach niż Wisły przy ,,ludzie zasad", oraz na meczu z Sandecja czy tez w ostatnia środę .Ciebie kręci dobra oprawa, równe kartony na co zwracasz uwagę a mnie jak slysze , ze karetki przywoziły poparzonych na SOR.
"Zeos" nikt nie spierdolil z forum. Mam inne zajęcia niż internet, nie muszę odpisywać od razu. O czym mam z tobą rozmawiać skoro ani ja ani nikt od nas nie słyszał o żadnej opisanej przez was akcj "impreza naszej i Lecha bandy gdzie wy wpadacie"
"Psiak" nie pogadasz ze mną na temat Gruby, ponieważ niestety historia nie jest moja turbo mocną strona.
Ps. Podziękowania dla obecnych zgód oraz reszty gości JG.
Generalnie dobrze napisane. Na stadionie trzeba przyznać, że zaprezentowaliście się efektowniej. Z czego to wynika? Jeżeli masz trochę rozumu w głowie to wiesz dlaczego Wisła nie odjebała nic konkretnego. Z Hektorem w szeregach nie przepuszczą nam nic na stadion o czym doskonale wiecie. Po za tym na Wiśle dużo osób nie udziela się na stadionie niestety. O akcjach na mieście też nie ma co pierdolić. Wy macie swoje tereny - my swoje i tak bez większych zmian od lak kilkunastu. Mówisz, że cieszą Cię poparzenia i SOR-y, OK. Ale chyba lepiej byłoby zrobić akcję a'al Legia - Jaga. Ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Dobrze że strzelanie fajerwerkami nie przekłada się na akcje w mieście :) Do następnego.

Jaśnie Pan

Post autor: Jaśnie Pan » 15.12.2017, 21:44

lllllllllll pisze:
15.12.2017, 21:36
MosadKSC pisze:
Od dłuższego czasu dochodziły do nas informacje,ze goście chcą wnieść sporą liczbę pirotechniki i ze będą chcieli coś wykręcić.
Nie pozostaliśmy bierni wobec tych newsow.
Jak piszesz "Bahama" znaczna ilość została pod stadionem, ale to już nie nasz problem. W momencie gdy Wisła złączyła flagi i zaczęła się przebierać ekipa JG przebywająca najbliżej sektora gości robi to samo,noi się
zaczęło...Ani jedna osoba od nas nie została postrzelona, wybuchy u nas na sektorze były spowodowane strzelaniem do ochrony, która stała pare metrów od nas i gazowala podczas grzania do was.Nie wiem dla czego kłamiesz,ze strzelaliśmy w siebie, ale poczesci staram się ciebie zrozumieć bo co masz napisać.Mialo być po waszemu a wyszło ....Teraz zostało wam niczym nie poparte pierdolenie o rządzeniu na ulicach. Jeśli choć trochę jesteś w temacie to dobrze wiesz,ze nic poważnego sie nie działo, chyba ze masz na myśli gonitwy pojedynczych osób, które są po obu stronach normą.
Nie mi oceniać ultrasów obu klubów,ale wydaje mi się pomijając już estetykę itp., ze to jednak kibice Cracovii lepiej bawili się przy paleniu waszych barw i ognisku na trybunach niż Wisły przy ,,ludzie zasad", oraz na meczu z Sandecja czy tez w ostatnia środę .Ciebie kręci dobra oprawa, równe kartony na co zwracasz uwagę a mnie jak slysze , ze karetki przywoziły poparzonych na SOR.
"Zeos" nikt nie spierdolil z forum. Mam inne zajęcia niż internet, nie muszę odpisywać od razu. O czym mam z tobą rozmawiać skoro ani ja ani nikt od nas nie słyszał o żadnej opisanej przez was akcj "impreza naszej i Lecha bandy gdzie wy wpadacie"
"Psiak" nie pogadasz ze mną na temat Gruby, ponieważ niestety historia nie jest moja turbo mocną strona.
Ps. Podziękowania dla obecnych zgód oraz reszty gości JG.
Generalnie dobrze napisane. Na stadionie trzeba przyznać, że zaprezentowaliście się efektowniej. Z czego to wynika? Jeżeli masz trochę rozumu w głowie to wiesz dlaczego Wisła nie odjebała nic konkretnego. Z Hektorem w szeregach nie przepuszczą nam nic na stadion o czym doskonale wiecie. Po za tym na Wiśle dużo osób nie udziela się na stadionie niestety. O akcjach na mieście też nie ma co pierdolić. Wy macie swoje tereny - my swoje i tak bez większych zmian od lak kilkunastu. Mówisz, że cieszą Cię poparzenia i SOR-y, OK. Ale chyba lepiej byłoby zrobić akcję a'al Legia - Jaga. Ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Dobrze że strzelanie fajerwerkami nie przekłada się na akcje w mieście :) Do następnego.
Sam sobie zaprzeczasz tym postem. Więc po c*** się pocisz.

KR 1906

Post autor: KR 1906 » 15.12.2017, 22:04

MosadKSC pisze:

Ale przyśpiewkę '' My jednak wiemy, prawda jest inna '' napierdalasz i nucisz całymi dniami. To jest właśnie wasza logika, śpiewacie, robicie oprawy.. a tak na prawdę nie wiecie nawet o czym.

C1365O

Post autor: C1365O » 16.12.2017, 06:34

Stary Wyjazdowicz pisze:
15.12.2017, 18:34
Zeos pisze:
14.12.2017, 18:09
Stary Wyjazdowicz pisze:
14.12.2017, 18:01

Fajnie ze mieliscie okazje wyjebac przez ogrodzenie do Craxy ....zadymiony sektor gosci ..okazja jak h** do wyjebania na murawe i zrobienia dobrej awantury...nawet nie probowaliscie sforsowac ogrodzenia..a niby bilety rozeszly sie nie do przypadkowych osób ...czyli sklady czysto sportowe....szansa była..
O czym ty w ogóle p*********? Cały sektor opleksowany a za pleksą ochroniarki gazujące sektor gości, nic się na tym stadionie nie da wykręcić. Prawda jest taka że c**** Cracovia zrobiła, nikt z sektora nie uciekł, nikt się nie przestraszył ani nikt nie ucierpiał - a pewnie taki był zamysł. Wisła nie musi na meczu derbowym nikomu niczego udowadniać chuligańsko, bo robi to na krakowskich ulicach.

VALO może opowiesz o tej knajpie bo twoi kumple coś spierdolili z tego forum jak nie wygodne pytanie padło :-)
Gdzie jest kurde opleksowany ?? przy plotku na murawe ..???? zastanow co piszesz ...ok zgodze sie pleksi na bokach ale nie naprzeciwko murawy..chyba ci sie pojebalo ze stadionemArki...
Jaka pleksa jaki plotek?
Po bokach sa dwa ogrodzenia, na wprost ogrodzenie, a nie plotek. Plotek to miał JG.
Ty To pewnie Terminator jesteś i wybuchy oraz gaz to dla Ciebie pryszcz.
Nick stary Wyjazdowicz a jarasz się pokazowkami jak malolat.

P141171215B

Re: Komentarze/Relacje/Foto -Video -12-13 grudnia (wtorek-środa)

Post autor: P141171215B » 16.12.2017, 11:43

JGang pisze:
14.12.2017, 23:45
PogodaBahama pisze:
14.12.2017, 23:16
Tradycyjnie już, ochrona z psami przed wejściem na sektor gości rekwirują wszystko co się da(niektórym robili nawet problem o klucze!). Tym samym nie wnosimy transparentu z ripostą na rozkminiiną po raz kolejny oprawę chłopców z Kałuży(ktoś już wrzucał). Udaje się przemycić kilka rac, reszta skończy żywot pewnie na policyjnych imprezach sylwestrowych.
Na sektorze humory i zabawa przednia. I nikt nigdzie się nie ruszał, kłamczuszki. Zaryzykowałbym stwierdzenie, ze liczba "ofiar" świetlnego ataku z poprzypalanymi kurtkami może być podobna po obu stronach, patrząc ile strzałów zatrzymywało się na głowach i plecach waszych pierwszych rzędów i ile przedwcześnie wybuchało wam pod nosami.

Opracvy po raz kolejny udowadniają, ze nie oddadzą szybko tytułu Mistrzów Kartoniady.
[link]

I ciekawostka "barwowa".
[link]

A czy później, już po meczu, było mniej ciekawie panowie w pasy?;)
Ciekawostka barwowa... liczba ofiar.... "tonący brzytwy się chwyta" . Niezły masz wzrok skoro w kłębach dymu i huku fajerwerków wypatrywałeś tych " przedwczesnych wybuchów" . placz i skomlaj dalej.

PS. Na miescie nic godnego odnotowania chyba ze dumny jestes z ilosci psow na osiedlach i to porownujesz to Naszego sylwestra.

1. Derby u was gdzie spalilismy wasze barwy i bawilismy sie zajebiscie przy piro
2. Sandecja u was niedawno
3. 13.12
Te trzy wydarzenia pokazuja ze kibolsko w pojedynkach z nami jestescie piz.... nawet sie rymuje.
Masz JGangbangu:

http://skwk.pl/index.php/wislaccy-patri ... ovcow.html

PogodaBahama

Post autor: PogodaBahama » 16.12.2017, 12:48

Przekleimy , żeby nie umknęło.
Krótki komentarz dotyczący środowych popisów Cyrkovców

Mistrzowie opraw i kartoniady wzięli się tym razem za historię i pomylili ją z hipostazą. Hipostaza, czyli postrzeganie fikcji jako bytów rzeczywistych, zgubny efekt nadymania sie własnymi wyziewami i wiary we własną propagandę. Umysłowej biedocie z lewej strony Błoń znowu na drodze stanęły fakty - tym gorzej dla nich... Tak samo, jak w chwili oświecenia, gdy z multikulturowego, filosemickiego tworu, który w porozumieniu z austriackim okupantem torpedował inicjatywy Wisły do utworzenia niezależnej polskiej ligi futbolowej, przeobrazili się we własnej jaźni w gorejących polskich patriotów.

By nie zaszczycać bzdur nadmiarem uwagi:
w kwestii formalnej - Gruba jako prezes Wisly nie mógł wydać rozkazu strzelania do górników pamiętnego grudnia '81, bowiem został delegowany na to stanowisko w ... 1985. "Zawodnicy strzelali", kolejny wykwit z psychiatryka przy Kałuży, ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? Może pomylili ze swoim zawodnikiem, który mordował - niejakim Węclewiczem, byłym bokserem Cracovii, zabójcą Stanisława Pyjasa? I wreszcie fakt: kibice klaskali - a i owszem - tyle, że kibice Cracovii, ilekroć na ich trybunach pojawił się towarzysz Cyrankiewicz Józef , najdłużej panujący komunistyczny premier PRL, łyse bożyszcze uciśnionych, pasiastych patriotów. Bywało, że na trybunach meldował się w towarzystwie swojego kompana, niekwestiowanego barona peerelowskiego sportu, Włodzimierza Reczka. Symboliczne, że towarzysza Włodzimierza z łysym Józefem (tak na marginesie - Lustgarten, Cyrankiewicz, Fritzl... JG-Jozef Gang?) łączyła nieskrywana miłość do klubu w pasy, funkcjonującego podówczas m. in. pod chwalebną nazwą "Ogniwo".

I na koniec krótkie memento: KIEDY WISŁA ZOMO BIŁA, NIC W KRAKOWIE NIE ZNA(c)ZYŁAŚ.
To, że nie chcesz o tym pamiętać, nie znaczy, że my przestaniemy o tym przypominać.

w miare obiektywny

Post autor: w miare obiektywny » 16.12.2017, 21:11

PogodaBahama pisze:
16.12.2017, 12:48

Mistrzowie opraw i kartoniady wzięli się tym razem za historię i pomylili ją z hipostazą. Hipostaza, czyli postrzeganie fikcji jako bytów rzeczywistych, zgubny efekt nadymania sie własnymi wyziewami i wiary we własną propagandę. Umysłowej biedocie z lewej strony Błoń znowu na drodze stanęły fakty - tym gorzej dla nich... Tak samo, jak w chwili oświecenia, gdy z multikulturowego, filosemickiego tworu, który w porozumieniu z austriackim okupantem torpedował inicjatywy Wisły do utworzenia niezależnej polskiej ligi futbolowej, przeobrazili się we własnej jaźni w gorejących polskich patriotów.

w kwestii formalnej - Gruba jako prezes Wisly nie mógł wydać rozkazu strzelania do górników pamiętnego grudnia '81, bowiem został delegowany na to stanowisko w ... 1985. "Zawodnicy strzelali", kolejny wykwit z psychiatryka przy Kałuży, ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? Może pomylili ze swoim zawodnikiem, który mordował - niejakim Węclewiczem, byłym bokserem Cracovii, zabójcą Stanisława Pyjasa? I wreszcie fakt: kibice klaskali - a i owszem - tyle, że kibice Cracovii, ilekroć na ich trybunach pojawił się towarzysz Cyrankiewicz Józef , najdłużej panujący komunistyczny premier PRL, łyse bożyszcze uciśnionych, pasiastych patriotów. Bywało, że na trybunach meldował się w towarzystwie swojego kompana, niekwestiowanego barona peerelowskiego sportu, Włodzimierza Reczka. Symboliczne, że towarzysza Włodzimierza z łysym Józefem (tak na marginesie - Lustgarten, Cyrankiewicz, Fritzl... JG-Jozef Gang?) łączyła nieskrywana miłość do klubu w pasy, funkcjonującego podówczas m. in. pod chwalebną nazwą "Ogniwo".

I na koniec krótkie memento: KIEDY WISŁA ZOMO BIŁA, NIC W KRAKOWIE NIE ZNA(c)ZYŁAŚ.
To, że nie chcesz o tym pamiętać, nie znaczy, że my przestaniemy o tym przypominać.
Tekst wraz ze wstawkami godny Jerzego Urbana. Brawo !

P141171215B

Post autor: P141171215B » 16.12.2017, 21:18

w miare obiektywny pisze:
16.12.2017, 21:11
PogodaBahama pisze:

Znasz historię Wisły, czy zatrzymałeś się w rozwoju na gtsie? Pytanie retoryczne. Nie spodziewam się właściwej odpowiedzi.

S.H.W

Post autor: S.H.W » 16.12.2017, 21:46

MosadKSC pisze:
14.12.2017, 09:57
Bandą ?imprezowali?Ty k**** zakłamana.
2osoby z Cracovii 1 z Lecha, siedzialo z babami i dziećmi na ogrutku dzień przed derbami na Wisle...Co ty cpas j***** zomowcu
Czyżby Paweł złą relacje powiedział .....:)

koperkowy_róż

Post autor: koperkowy_róż » 16.12.2017, 22:39

redaktor05 pisze:
15.12.2017, 17:36
Relacje z dwóch ostatnich wydarzeń z resoviackim udziałem...

Resoviacka wigilia (08.12.2017)
W piątek (8 grudnia 2017) w sercu miasta na rzeszowskim rynku w jednym z lokali organizujemy resoviacką wigilię, na której oprócz nas obecni także przedstawiciele naszych przyjaciół z Sanoka, Tarnowa oraz Krakowa. Łącznie grubo ponad sto osób. Jak przystało na prawdziwą wigilię nie obyło się bez ciepłych posiłków i napojów wysokoprocentowych.

Wypic kazdy lubi, ale jak smiecie nazywac takie grupowe moczenie mordy w alkoholu wigilia? Wy k**** Boga w sercu nie macie i j**** was za to.

wu tang pcklan

Post autor: wu tang pcklan » 17.12.2017, 02:55

Jak przystało na prawdziwą wigilię nie obyło się bez (...) napojów wysokoprocentowych.
Może jeszcze do nas wpadniecie na Jasną Górę walnąć ściechę przy Apelu? koperkowy - props.
częstochowski AZS

MosadKSC

Post autor: MosadKSC » 17.12.2017, 09:34

S.H.W pisze:
16.12.2017, 21:46
MosadKSC pisze:
14.12.2017, 09:57
Bandą ?imprezowali?Ty k**** zakłamana.
2osoby z Cracovii 1 z Lecha, siedzialo z babami i dziećmi na ogrutku dzień przed derbami na Wisle...Co ty cpas j***** zomowcu
Czyżby Paweł złą relacje powiedział .....:)
Nie musiał nic mówić , było nagranie (restauracja na kzm.)Pogrążaj się dalej farmazoniarzu.
13.06.2013–23.09.2012-09.01.2008-12.03.2006-8.10.2004-28.11.2002
Pamiętaj,abyś dzień święty święcił 🍾🍻🎆

KR 1906

Post autor: KR 1906 » 17.12.2017, 21:07

w miare obiektywny pisze:
16.12.2017, 21:11
PogodaBahama pisze:

'' Gdzie byłeś niewierny przerzucie, jak Wisła walczyła z ZOMO w Nowej Hucie ?! ''

enterorokej

Post autor: enterorokej » 17.12.2017, 21:52

Fajna atmosfera dęrbowa na Cracovia- Wisła tylko troszke frajerskie zachowanie pasów z tym strzelaniem petardamii w sektor gości. Rozumie że podczas awantury starcia ktoś tam coś wyciągnie i zacznie napierdalac a nie że jest spokój na trybunach i z daleka kozacza i rzucają czy tam strzelają petardami w sektor gosci

sam.dalla.bona

Post autor: sam.dalla.bona » 17.12.2017, 22:37

Obrazek

GTS GTS GTS...
Tej historii nie wybielicie.

KR 1906

Post autor: KR 1906 » 18.12.2017, 02:55

sam.dalla.bona pisze:
17.12.2017, 22:37
Obrazek

GTS GTS GTS...
Tej historii nie wybielicie.
Wy k**** jebane, robicie oprawy 'patriotyczne', wywieszając flagi Izraela.

Masz chociaż jakiś blady domysł/pojęcie, dlaczego WISŁA jako klub polski, została siłą wcielona w aparat państwowy?
Jaki komuchy miały w tym motyw?
I dlaczego wy nie zostaliście wcieleni w coś podobnego?
I dlaczego my nie robimy opraw o Ogniwie Kraków, Makkabi, Hakoah, Kadimah i c*** wie jeszcze czym?

Leczycie kompleksy, sam fakt ze mylicie daty w tych KLUCZOWYCH wydarzeniach. Jest jasno napisane biało na czarnym, że Gruba jako prezes Wisły Kraków, nie mógł wydać rozkazu pacyfikacji kopalni Wujek 81', bo tym prezesem został dopiero w 85'. Jesteście zupełnie na innym poziomie, zaklinacie przeszłość i przyszłość.

A sam motyw na tą pierwszą 'oprawę patriotyczną', rozkminialiście chyba wdupcając kreski w bramach na Kazmierzu.

I na koniec zacytuje klasyk '' ogól dziurkę i ubierz jarmułkę ''.

kaelowiec

Post autor: kaelowiec » 19.12.2017, 12:12

no i o co chodzi z tym strzelaniem ? piłkarze latali z karabinami ?

antidogclub

Post autor: antidogclub » 19.12.2017, 23:24

A jak wydał w 81 rozkaz to w 85 już był elegancki gość?

KR 1906

Post autor: KR 1906 » 21.12.2017, 00:18

antidogclub pisze:
19.12.2017, 23:24
A jak wydał w 81 rozkaz to w 85 już był elegancki gość?
Nie był elegancki gość, pierdolony dzbanie. Został tym prezesem bo tak chciała władza, nie kibice. Jarzysz kumaty historyku opravco?

ŻMUDZIN

Post autor: ŻMUDZIN » 21.12.2017, 09:28

Gruba - prezes w 81', piłkarze strzelali do górników :) , kibice klaskali ZOMO-owcom.... Poziom żenady ,kłamstw i fałszu pasiastych przeszedł kolejną granicą. A wydawało się to już niemożliwe :)
Piszą to dzieciaki z KSC którzy w 81' nie byli nawet w planach , a ich starsi koledzy pasiaści w tamtym czasie byli w takim podziemiu kibicowskim że ZOMOwców widzieli tylko w czarno białej TV . Miałem w sumie napisać że widzieli to z okien: jak choćby Wiślacy lali ZOMO w Nowej Hucie, pod kościołem Arka Pana i w Mistrzejowicach - ale przypomniałęm sobie że ich wtedy w Nowej Hucie było 3 może 5 więc nie mieli dane tego zobaczyć "live" .
Tak,MSW w 1949 roku przejęło TS Wisła ( po 43 latach od założenia małoletni historycy) pod groźbą rozwiązania klubu. Tak mieliśmy potem literkę G w nazwie. Ale cała Polska ówczesna widziała co o tym sądzą kibice i legendy klubu choćby H.Reyman. To My a nie wy laliśmy na ulicach ZOMO, nawet wasz udział w spaleniu budki pod konsulatem był symboliczny a był to dzień derbowy i super mega wasza moblizacja- o dniach powszednich , mszach za Ojczyzną nie wspomnę - nie było was tam i żadna propaganda tego nie zmieni. Byliście w d**** i zostało wam tylko łganie, wymowne milczenie czemu wasz stadion skandował Łysy,łysy jak wchodził KIBIC NR 1 Cyrankiewicz, czemu wiedeńskie gazety opisywały was przed I wojną jako lojalny austriacki klub, czemu bojkotowaliście powołanie federacji polskiej przez m.in.Wisłę i Wartę etc.etc. Pasuje wam mielić historię od 1949 do 1989 i to tylko w subiektywnym anty wiślackim wymiarze wybierając co wam pasuje. Ot żydowska propaganda

glwtrcd

Post autor: glwtrcd » 25.12.2017, 14:07

Olo88pl pisze:
13.12.2017, 20:42
glwtrcd pisze:
13.12.2017, 20:14
Konkretnie Lech tak jak w Zabrzu i Lubinie
Co było konkretnego z ich strony na tych meczach? bo poza liczbą to dokładnie reszta tak jak chcą tego nasi wrogowie ze ESA/PZPN. Czyli spokój.
Wlasnie liczba ich liczba na wyjezdzie konretnie i doping. Tak samo Korona

krakus

Post autor: krakus » 26.12.2017, 17:31

Żmudziń, użytkownik1906 i reszta towarzyszy czerwonych.
Skończcie bredzić o swym komunistycznym uciśnieniu. To teraz honorowym prezesem towarzystwa został milicjant Mikołajewicz. To teraz honorowym prezesem skwk został komunista, konfident Czerwiński. Sami ich wybraliście. nikt do tego nie zmuszał.
Na Cracovii nikt Cyrankiewicza legendy czy honorowego nie robi. U nas Cyrankiewicz to wyjątek potwierdzający regułę. Prezesi towarzystwa czerwonego maja swój poczet w książce "Twarze krakowskiej bezpieki". Firma założona przez gen. Grubę miała swą siedzibę na terenach towarzystwa jeszcze trzy lata temu. Dyskam.

KR 1906

Post autor: KR 1906 » 26.12.2017, 19:16

krakus pisze:
26.12.2017, 17:31
Skończcie bredzić o swym komunistycznym uciśnieniu. To teraz honorowym prezesem towarzystwa został milicjant Mikołajewicz. To teraz honorowym prezesem skwk został komunista, konfident Czerwiński. Sami ich wybraliście. nikt do tego nie zmuszał.
Na Cracovii nikt Cyrankiewicza legendy czy honorowego nie robi. U nas Cyrankiewicz to wyjątek potwierdzający regułę. Prezesi towarzystwa czerwonego maja swój poczet w książce "Twarze krakowskiej bezpieki". Firma założona przez gen. Grubę miała swą siedzibę na terenach towarzystwa jeszcze trzy lata temu. Dyskam.
p******, p******.. ja posłucham.

Moze jeszcze powiesz, ze Berlin atakowały Sharksy razem z Czerwoną Armią i potem przyjebali syty układ na prawie pół wieku?. Oczy bolą od waszego pierdolenia.. oprawa o Dyskamie tez będzie?

'' Gen. Gruba założył firmę na terenach towarzystwa, kibice Wisły klaskali ''

Psiak

Post autor: Psiak » 18.01.2018, 16:27

krakus pisze:
26.12.2017, 17:31
Jedyne bredzenie to wasze!
"Wyjątek potwierdzający regułę" najbardziej mnie rozbawił:
Monografia Cracovii:
"Czapnicki był pierwszym członkiem PZPR na stanowisku prezesa Cracovii. Zapoczątkowana w ten sposób era partyjnych prezesów miała trwać przez prawie 40 lat[...]"
Franczak, sympatyk Cracovii:
Na pewno Cracovia nie powinna przypisywać sobie kombatanckich zasług. O ile bowiem Wisła była oparta na funkcjonariuszach milicji, o tyle Cracovia na działaczach partyjnych. Takie były czasy.
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"

ODPOWIEDZ