Na Eleni się ustawcie, tam same dziadki i dzieci.TypowyJanekKibic pisze: ↑02.09.2020, 13:07Jesteśmy w niedzielę w Grodzisku Mazowieckim na meczu z rezerwami Legii. Bez żadnych atrakcji kiicowskich, tylko jeden skrojony szalik jakiemuś dziadkowi, który dostał lepę na ryj, bo coś się pultał. W drodze powrotnej jak już jesteśmy blisko Iławy dzwonimy do sisioraka z propozycją po 10. Odmawiają i nie odbierają telefonów. GWH
Kibolsko Miasta Warmii i Mazur
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Kibolsko Miasta Warmii i Mazur
-
Zaraz cie forumowi policjanci pocisną że dziadków sie nie bije bo nie i c***.TypowyJanekKibic pisze: ↑02.09.2020, 13:07Jesteśmy w niedzielę w Grodzisku Mazowieckim na meczu z rezerwami Legii. Bez żadnych atrakcji kiicowskich, tylko jeden skrojony szalik jakiemuś dziadkowi, który dostał lepę na ryj, bo coś się pultał. W drodze powrotnej jak już jesteśmy blisko Iławy dzwonimy do sisioraka z propozycją po 10. Odmawiają i nie odbierają telefonów. GWH
j**** urkaine
-
ślusarz pisze: ↑11.12.2019, 15:50Gdzieś kiedyś czytałem o tym,że Kętrzyn to kolebka ukraińców w wamińsko mazurskim.Jeszcze zanim ukry swobodnie przyjeżdżali do Polski to już w latach 90-tych w Kętrzynie i okolicy były ukraińskie szkoły,zabawy i jakieś organizacje działające na rzecz ukraińców.Wy tam w Kętrzynie odczuwacie jakoś to na swojej skórze,czy to dla was drażliwy temat z tego względu,że większość z was ma ukraińskie korzenie? Pytam z ciekawości nie traktować tego jako napinki.
Ich głównym ośrodkiem na terenie województwa "warmińsko-mazurskiego" jest miasto Górowo Iławeckie, w którym stanowią 55% mieszkańców, z tego około 70% jest katolikami obrządku bizantyjskiego (zwani również greko-katolikami bądź unitami) a 30% jest wyznawcami prawosławia. Polacy stanowią 45% mieszkańców i są (przynajmniej formalnie) prawie w całości katolikami obrządku łacińskiego (rzymskiego). Rusini są jednak znacznie bardziej religijni, ich oba kościoły są wypełnione zazwyczaj do ostatniego miejsca, natomiast Polacy chodzą do kościoła łacińskiego raczej w ważniejsze święta. Rusini nie angażują się w ruch kibicowski, w latach 90-tych część z nich na fali sukcesów Stomilu (kiedy to Stomil grał w Ekstraklasie) jeździła na mecze do Olsztyna ale wyłącznie piknikowo, "młyn" Stomilu był i jest w 100% jak najbardziej Polski (tak samo Olimpii Elbląg,Jezioraka,Granicy itd).
-
Mazury to nadal 100 % Legia?

Czy Stomilowcy próbowali kiedykolwiek przejęcia tej, utopijnej w swym przesłaniu, flagi?

Czy Stomilowcy próbowali kiedykolwiek przejęcia tej, utopijnej w swym przesłaniu, flagi?

Ta szydera jest niepotrzebna bo chyba znasz odpowiedzi na obydwa pytania. Gdybyśmy mieli rozliczać ekipy z haseł na flagach to trzeba by było zlikwidować 80% flag w Polsce poza tym ta flaga wisiała bodajże 2 razy.
-
Zatoka Braniewo to niezależna ekipa?
-
Sami twierdzą, że owszem, oponenci jednak mają w tym temacie nieco odmienne zdanie, czego zresztą przejawem był parę tygodni temu atak fan clubów Lechii Gdańsk na Zatokę Braniewo podczas meczu Zatoka-Jeziorak.
Wertowałem ostatnio zdjęcia i na dłużej zatrzymałem się przy Mazurze Ełk. Jak długo tam poniższy proceder istniał? Foty pochodzą z różnych meczów, można więc śmiało stwierdzić, że to nie był żaden wybryk. Mało tego - na pierwszym zdjęciu widać człowieka w żółto-czerwonym pasiaku Jagiellonii Białystok. Czy ta postawa ełczan miała miejsce w czasach, gdy na Jagiellonii istniał spór światopoglądowy na linii skini-Pretorianie?

Wertowałem ostatnio zdjęcia i na dłużej zatrzymałem się przy Mazurze Ełk. Jak długo tam poniższy proceder istniał? Foty pochodzą z różnych meczów, można więc śmiało stwierdzić, że to nie był żaden wybryk. Mało tego - na pierwszym zdjęciu widać człowieka w żółto-czerwonym pasiaku Jagiellonii Białystok. Czy ta postawa ełczan miała miejsce w czasach, gdy na Jagiellonii istniał spór światopoglądowy na linii skini-Pretorianie?

-
I jeszcze takie foto, bo tam nie tylko o sprzeciw wobec nazizmu chodziło...

-
Niestety osobiście nie mogę odpowiedzieć konkretnie na te pytania z racji wieku, myślę ze te pytania można kierować jedynie do garstki ~40latków, która się u nas ostała. Odkąd ten "proceder" trwał to Ci nie powiem, a także zakończenie jest mi ciężko zamknąć w sztywne ramy. Myślę ze takim rokiem ostatecznej wymiany pokolenia skierowanego bardziej na prawo na naszym stadionie to rok 2006. Przez parę kolejnych lat była cisza w tym temacie i trwało zdecydowane odcinanie się od zeszłej władzy i poglądów. No i tutaj zdecydowanie mogę już powiedzieć ze ostateczne wybicie z głowy Mazura pokoleniu AntiNazi zostało skwitowane wjazdem na ich koncert dnia 12.05.2013, a następnie stłumienie ich ostatniego powstania dzień później, kiedy to zebrali się pod stadionem, przed meczem Mazura z Wilczkiem Wilkowo (10:0), w około 20 osób w celach rewanżu ze sprzętem w postaci kastetów, gazu i sztachet z płotu pobliskiego kościoła, co zakończyło się totalnym ich rozbiciem i wjazdem psów. Na znak tego triumfu po konkretnej przekopie przywódcy AntiNazi, ku niebu został wzniesiony wyrwany .... z jego głowy dred :) Od tamtej pory, poza walką w internecie i jakimiś bazgrołami na murach - cisza, do dnia dzisiejszego.
A co do koszulki J na zdjeciu, myśle ze to odpowiedni dowód na to jaki kocioł u nas sie dział wtedy, w czasach przejmowania trybun, fanclubowania Jagiellonii, wojny preto i skinów, czy zgody z WG - nic ponad to.
A co do koszulki J na zdjeciu, myśle ze to odpowiedni dowód na to jaki kocioł u nas sie dział wtedy, w czasach przejmowania trybun, fanclubowania Jagiellonii, wojny preto i skinów, czy zgody z WG - nic ponad to.
-
Dzięki za zajebiście szczerą odpowiedź. Bardzo ciekawy jest ten wątek u Was. Czy te osoby, które prezentowały (wtedy!) lewicowe zapatrywania nadal są aktywne na trybunach? Być może zmieniły punkt widzenia... Jest u Was taka starszyzna z tamtych lat? I skąd brała się siła lewicowości w Ełku na początku XXI wieku? Nie było wtedy opcji prawicowej w Waszym mieście? Przecież to jest duże miasto, a w zasadzie w większości to duże ośrodki miejskie generowały przypływ ludzi w ramach subkultury skinheads.

-
Osób które prezentowały lewicowe poglądy u nas na stadionie juz nie ma, ale oczywiście są osoby które uczestniczyły czynnie w ruchu kibicowskim w tamtych latach, lecz to głównie osoby które były wtedy nastolatkami badz osoby starsze, które były bardziej nazwijmy to apolityczne.
Jeśli chodzi o miasto ogolnie to z tego co pamiętam to punków bylo zdecydowanie więcej, np. na moim osiedlu gdzie znajduje się stadion nie przypominam sobie żadnych skinow, a brudasów masę. W mojej pamięci Ełk był lewacki i nie ma co zakłamywać rzeczywistości, a najblizsze mocniejsze miasta pod względem ruchu skinheads to Augustów, Suwałki czy Białystok.
Ale jak mówię, o szczegóły musielibyśmy pytac starszych od nas, którzy tutaj się nie udzielają.
Jeśli chodzi o miasto ogolnie to z tego co pamiętam to punków bylo zdecydowanie więcej, np. na moim osiedlu gdzie znajduje się stadion nie przypominam sobie żadnych skinow, a brudasów masę. W mojej pamięci Ełk był lewacki i nie ma co zakłamywać rzeczywistości, a najblizsze mocniejsze miasta pod względem ruchu skinheads to Augustów, Suwałki czy Białystok.
Ale jak mówię, o szczegóły musielibyśmy pytac starszych od nas, którzy tutaj się nie udzielają.
-
W latach 90-siątych w czasie modnych wtedy wypadów namiotowych sporo czasu spędziłem na Mazurach i z tego co pamiętam to nie tylko w Ełk był miastem punków. Tak samo było w Piszu,Giżycku i wielu innych mniejszych miejscowościach. Taka chyba specyfika regionu w tamtych latach
-
Łojezu pisze: ↑23.05.2021, 14:29Niestety osobiście nie mogę odpowiedzieć konkretnie na te pytania z racji wieku, myślę ze te pytania można kierować jedynie do garstki ~40latków, która się u nas ostała. Odkąd ten "proceder" trwał to Ci nie powiem, a także zakończenie jest mi ciężko zamknąć w sztywne ramy. Myślę ze takim rokiem ostatecznej wymiany pokolenia skierowanego bardziej na prawo na naszym stadionie to rok 2006. Przez parę kolejnych lat była cisza w tym temacie i trwało zdecydowane odcinanie się od zeszłej władzy i poglądów. No i tutaj zdecydowanie mogę już powiedzieć ze ostateczne wybicie z głowy Mazura pokoleniu AntiNazi zostało skwitowane wjazdem na ich koncert dnia 12.05.2013, a następnie stłumienie ich ostatniego powstania dzień później, kiedy to zebrali się pod stadionem, przed meczem Mazura z Wilczkiem Wilkowo (10:0), w około 20 osób w celach rewanżu ze sprzętem w postaci kastetów, gazu i sztachet z płotu pobliskiego kościoła, co zakończyło się totalnym ich rozbiciem i wjazdem psów. Na znak tego triumfu po konkretnej przekopie przywódcy AntiNazi, ku niebu został wzniesiony wyrwany .... z jego głowy dred :) Od tamtej pory, poza walką w internecie i jakimiś bazgrołami na murach - cisza, do dnia dzisiejszego.
pozwolę sobie się wciąć, ale jedną rzecz muszę sprostować.
mianowicie mało może być bardziej prawicowego działania niż jebanie nazizmu, hitlerostwa, ich swastyk itp.
czemu? ano prosta sprawa: jak sie nazywała nazistowska partia? narodowo-SOCJALISTYCZNA niemiecka partia pracy (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) nazizm to takie same lewactwo jak komunizm, jedyna różnica jest taka, że dla nazizmu istotni sa aryjczycy (socjaliści narodowi), a dla komuchów proletariat (socjaliści międzynarodowi). reszta ich poglądów, metod działania, punktów widzenia itp. jest ze sobą bardzo zbieżna.
także każde lewactwo trzeba tępić, czy te międzynarodowe (komuchów) czy narodowe (nazioli).
hitler tak się obawiał rozprzestrzeniania u siebie komuchów, bo wiedział doskonale, że może on odebrać im zwolenników (bo ku*** prawie takie same idee, tylko pod innym płaszczykiem).
ja wiem, że wielu to się nie spodoba, że zaraz zaczną mnie od jakichś lewaków (o ironia) cisnąć, ale to są niepodważalne fakty, a jak wiadomo z faktami nie ma co dyskutować (to domena lewactwa podważać niepodważalne: np. miliony płci).
nie mniej j**** KAŻDE lewactwo.
ŚMIERĆ WROGOM OJCZYZNY ! ! !
-
Też sobie pozwolę coś sprostować gdyż świat nie jest czarnobiały i nie ma tylko lewo prawo, bialo czarne.potwierdzoneinfo pisze: ↑17.02.2022, 15:36Łojezu pisze: ↑23.05.2021, 14:29Niestety osobiście nie mogę odpowiedzieć konkretnie na te pytania z racji wieku, myślę ze te pytania można kierować jedynie do garstki ~40latków, która się u nas ostała. Odkąd ten "proceder" trwał to Ci nie powiem, a także zakończenie jest mi ciężko zamknąć w sztywne ramy. Myślę ze takim rokiem ostatecznej wymiany pokolenia skierowanego bardziej na prawo na naszym stadionie to rok 2006. Przez parę kolejnych lat była cisza w tym temacie i trwało zdecydowane odcinanie się od zeszłej władzy i poglądów. No i tutaj zdecydowanie mogę już powiedzieć ze ostateczne wybicie z głowy Mazura pokoleniu AntiNazi zostało skwitowane wjazdem na ich koncert dnia 12.05.2013, a następnie stłumienie ich ostatniego powstania dzień później, kiedy to zebrali się pod stadionem, przed meczem Mazura z Wilczkiem Wilkowo (10:0), w około 20 osób w celach rewanżu ze sprzętem w postaci kastetów, gazu i sztachet z płotu pobliskiego kościoła, co zakończyło się totalnym ich rozbiciem i wjazdem psów. Na znak tego triumfu po konkretnej przekopie przywódcy AntiNazi, ku niebu został wzniesiony wyrwany .... z jego głowy dred :) Od tamtej pory, poza walką w internecie i jakimiś bazgrołami na murach - cisza, do dnia dzisiejszego.
mianowicie mało może być bardziej prawicowego działania niż jebanie nazizmu, hitlerostwa, ich swastyk itp.
czemu? ano prosta sprawa: jak sie nazywała nazistowska partia? narodowo-SOCJALISTYCZNA niemiecka partia pracy (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) nazizm to takie same lewactwo jak komunizm, jedyna różnica jest taka, że dla nazizmu istotni sa aryjczycy (socjaliści narodowi), a dla komuchów proletariat (socjaliści międzynarodowi). reszta ich poglądów, metod działania, punktów widzenia itp. jest ze sobą bardzo zbieżna.
także każde lewactwo trzeba tępić, czy te międzynarodowe (komuchów) czy narodowe (nazioli).
hitler tak się obawiał rozprzestrzeniania u siebie komuchów, bo wiedział doskonale, że może on odebrać im zwolenników (bo ku*** prawie takie same idee, tylko pod innym płaszczykiem).
ja wiem, że wielu to się nie spodoba, że zaraz zaczną mnie od jakichś lewaków (o ironia) cisnąć, ale to są niepodważalne fakty, a jak wiadomo z faktami nie ma co dyskutować (to domena lewactwa podważać niepodważalne: np. miliony płci).
Wiesz jak sie nazywa Kore Północna? Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna, a zgodzisz sie, że za wiele demokracji to tam nie ma. PiS to prawo i sprawiedliwość i zbytnio prawi i sprawiedliwi też nie są. Do czego dążę. Nazewnictwo to jedno, a realne działania to co innego. Porównaj sobie jak wyglądała gospodarka III Rzeszy a takiego ZSRR. U ruskich wszystko wywłaszczali, koncepcja własności prywatnej? Zapomnij. A teraz spójrz na Niemcy. Mało to firm prywatnych w trakcie II WŚ się rozwinęło? Porshe, BMW, Bayer. Serio uważasz, że gdyby ten kraj był socjalistyczny to by te prywatne firmy sobie rosły? Autostrady wiesz kto w Niemczech budował? Prywatne firmy. Naprawde trzeba dużo złej woli/ignorancji by pisać, że nazizm to takie samo lewactwo co komunizm bo funkcjonowanie III Rzeszy po prostu temu przeczy. Nazizm w swoim założeniu był anty lewicowy, anty komunistyczny i anty marksistowski. Skoro jechali oficjalnie po Marksie (ojcu socjalizmu i komunizmu) to ciężko by byli jakimiś turbo lewakami. Faktem jest, że pewnych obszarach działali podobnie, ale to wynika raz, z faktu, że to i to było/jest ustrojem totalitarnym, a dwa, faktycznie znajdzie się elementy podobne (likwidacja związków zawodowych, przymus pracy). Tyle, ze znowu, mimo iż działąnia czasem podobne to cele zupełnie inne, a spójrz z reszta z kim nazisci robili sojusze (srodowiska konserwatywne) oraz jakie prezentowali poglady wzgledem np aborcji, jak promowali instytucje tradycyjnej rodziny itd.
Dodam coś jeszcze co może niektórym ignorantom wywrócić światopogląd do góry nogami, ale co mi tam. Ty myślisz, że 8 godzinny czas pracy, urlop chorobowy i mnóstwo innych praw pracowniczych to się wzięły z nieba jak dekalog i pan bozia je wysłał na ziemie? Przecież te postulaty były typowo socjalistyczne.
Faszyzm wloski też krytykował kapitalizm i wykorzystywanie robotników. Z drugiej strony robili w c*** prywatyzacji, ale w 1927 roku wprowadzili karte pracy, która regulowała obowiązki pracodawcy itp. Nie dam sobie uciąć reki, a nie chce mi sie szukać, ale jestem dość mocno przekonany, że urlop macierzyński wprowadził właśnie Mussolini, a przecież koncepcja urlopu macierzyńskiego to turbo socjalizm.
Kończąc ten długi nie zwiazany z kibicowaniem wywód. Chcesz to sobie myśl co chcesz, ale tak jak napisałem. Życie nie jest czarno biale i spłycanie tego tematu i ideologii nazistowskiej do zwykłej dyskusji lewica/prawica jest po prostu dla mnie złe. Sam Hitler mówił, że nazizm nie jest ani lewicowy, ani prawicowy. Mnóstwo badaczy mówi się na ten temat spiera, ale pojawiają się geniusze i mówią, nazizm lewica bo w nazwie ma socjalizm, a w ogole socjalizm to gowno j****, a potem płacz, że prywaciarz każe pracować i c**** płaci.
I dodam tylko tak na koniec. Nie, nie jestem socjalista i fanem, ale nie bede skreślał całej olbrzymiej gałęzi poglądów tylko dlatego bo trolle na stadionach mowia j**** socjalizm gdzie przykładów idei i mechanizmów socjalistycznych, z których korzystamy w obecnych czasach jest cała masa. I to mechanizmów i praw, które jak dla mnie są dobre.
-
Jak dla mnie masz sto procent racji. Ale niestety współcześnie coraz więcej ludzi (nie tylko młodych) zamiast zaczerpnąć wiedzy z jakiegoś sensownego źródła (ksiazka, jakieś czasopismo naukowe lub film dokumentalny) woli oglądać jakiś tam zjebanych youtuberow lub w najlepszym razie Korwina (który potrafi w jednej wypowiedzi trzy razy sobie zaprzeczyć) lub jego alkoitow, z których chyba tylko Mentzen i Dziambor starają się mówić z sensem i nie traktują słuchaczy jak kompletnych debili.Doktor P(r)awica pisze: ↑17.02.2022, 18:51Też sobie pozwolę coś sprostować gdyż świat nie jest czarnobiały i nie ma tylko lewo prawo, bialo czarne.potwierdzoneinfo pisze: ↑17.02.2022, 15:36Łojezu pisze: ↑23.05.2021, 14:29Niestety osobiście nie mogę odpowiedzieć konkretnie na te pytania z racji wieku, myślę ze te pytania można kierować jedynie do garstki ~40latków, która się u nas ostała. Odkąd ten "proceder" trwał to Ci nie powiem, a także zakończenie jest mi ciężko zamknąć w sztywne ramy. Myślę ze takim rokiem ostatecznej wymiany pokolenia skierowanego bardziej na prawo na naszym stadionie to rok 2006. Przez parę kolejnych lat była cisza w tym temacie i trwało zdecydowane odcinanie się od zeszłej władzy i poglądów. No i tutaj zdecydowanie mogę już powiedzieć ze ostateczne wybicie z głowy Mazura pokoleniu AntiNazi zostało skwitowane wjazdem na ich koncert dnia 12.05.2013, a następnie stłumienie ich ostatniego powstania dzień później, kiedy to zebrali się pod stadionem, przed meczem Mazura z Wilczkiem Wilkowo (10:0), w około 20 osób w celach rewanżu ze sprzętem w postaci kastetów, gazu i sztachet z płotu pobliskiego kościoła, co zakończyło się totalnym ich rozbiciem i wjazdem psów. Na znak tego triumfu po konkretnej przekopie przywódcy AntiNazi, ku niebu został wzniesiony wyrwany .... z jego głowy dred :) Od tamtej pory, poza walką w internecie i jakimiś bazgrołami na murach - cisza, do dnia dzisiejszego.
Wiesz jak sie nazywa Kore Północna? Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna, a zgodzisz sie, że za wiele demokracji to tam nie ma. PiS to prawo i sprawiedliwość i zbytnio prawi i sprawiedliwi też nie są. Do czego dążę. Nazewnictwo to jedno, a realne działania to co innego. Porównaj sobie jak wyglądała gospodarka III Rzeszy a takiego ZSRR. U ruskich wszystko wywłaszczali, koncepcja własności prywatnej? Zapomnij. A teraz spójrz na Niemcy. Mało to firm prywatnych w trakcie II WŚ się rozwinęło? Porshe, BMW, Bayer. Serio uważasz, że gdyby ten kraj był socjalistyczny to by te prywatne firmy sobie rosły? Autostrady wiesz kto w Niemczech budował? Prywatne firmy. Naprawde trzeba dużo złej woli/ignorancji by pisać, że nazizm to takie samo lewactwo co komunizm bo funkcjonowanie III Rzeszy po prostu temu przeczy. Nazizm w swoim założeniu był anty lewicowy, anty komunistyczny i anty marksistowski. Skoro jechali oficjalnie po Marksie (ojcu socjalizmu i komunizmu) to ciężko by byli jakimiś turbo lewakami. Faktem jest, że pewnych obszarach działali podobnie, ale to wynika raz, z faktu, że to i to było/jest ustrojem totalitarnym, a dwa, faktycznie znajdzie się elementy podobne (likwidacja związków zawodowych, przymus pracy). Tyle, ze znowu, mimo iż działąnia czasem podobne to cele zupełnie inne, a spójrz z reszta z kim nazisci robili sojusze (srodowiska konserwatywne) oraz jakie prezentowali poglady wzgledem np aborcji, jak promowali instytucje tradycyjnej rodziny itd.
Dodam coś jeszcze co może niektórym ignorantom wywrócić światopogląd do góry nogami, ale co mi tam. Ty myślisz, że 8 godzinny czas pracy, urlop chorobowy i mnóstwo innych praw pracowniczych to się wzięły z nieba jak dekalog i pan bozia je wysłał na ziemie? Przecież te postulaty były typowo socjalistyczne.
Faszyzm wloski też krytykował kapitalizm i wykorzystywanie robotników. Z drugiej strony robili w c*** prywatyzacji, ale w 1927 roku wprowadzili karte pracy, która regulowała obowiązki pracodawcy itp. Nie dam sobie uciąć reki, a nie chce mi sie szukać, ale jestem dość mocno przekonany, że urlop macierzyński wprowadził właśnie Mussolini, a przecież koncepcja urlopu macierzyńskiego to turbo socjalizm.
Kończąc ten długi nie zwiazany z kibicowaniem wywód. Chcesz to sobie myśl co chcesz, ale tak jak napisałem. Życie nie jest czarno biale i spłycanie tego tematu i ideologii nazistowskiej do zwykłej dyskusji lewica/prawica jest po prostu dla mnie złe. Sam Hitler mówił, że nazizm nie jest ani lewicowy, ani prawicowy. Mnóstwo badaczy mówi się na ten temat spiera, ale pojawiają się geniusze i mówią, nazizm lewica bo w nazwie ma socjalizm, a w ogole socjalizm to gowno j****, a potem płacz, że prywaciarz każe pracować i c**** płaci.
I dodam tylko tak na koniec. Nie, nie jestem socjalista i fanem, ale nie bede skreślał całej olbrzymiej gałęzi poglądów tylko dlatego bo trolle na stadionach mowia j**** socjalizm gdzie przykładów idei i mechanizmów socjalistycznych, z których korzystamy w obecnych czasach jest cała masa. I to mechanizmów i praw, które jak dla mnie są dobre.
-
Chłopaki ze Stomilu, podobno lewary z analogs przyjeżdżają do karpentera na koncert 13.03
-
Ostróda dance machine. Dlaczego Iławiaki nie mogli u siebie ćwierkać?
-
Jeziorak już całkowicie odpuścił swoje podwórko i jeździ na Lechię? Ciekawy wyjazd do Ełku i zero wyjazdowe.
-
Jeden z najwiekszych upadkow na kibicowskiej mapie polski. Niegdys znana i szanowana ekipa, wystawiajaca konkretny mlyn, zaliczajaca wyjazdy i awantury, mieli nawet zgode z Elana. Na dzis dzien zostala jedynia flaga Iława na meczach Lechii. Szkoda bo dodali by troche finezji i polotu do tego smutnego jak p**** (kibicowskiego) regionu
-
Chłopaki z Iławy obwiesili się koszulkami Lechii,ważniejsi podziarali sobie logo CHWM a życie zweryfikowało ich brutalnie.Ani tatuaże ani koszulki Lechii nie pomogły, jak wjechał im w Iławie na stadion Mazur Ełk, ponieważ wybrali opcję ucieczki zamiast walki. W Gdańsku się wmieszają w tłum wśród innych fan clubów i tak mogą się ślizgać do końca życia na plecach Lechii.Najwidoczniej jednym i drugim to pasuje,coś kosztem czegoś...
-
Czy Granica Kętrzyn wraca do żywych i udało im się w tej rundzie zaliczyć jakieś wyjazdy ? Swego czasu nieźle działająca szajka.
-
Co jeszcze śmieszniejsze ich decyzja oznaczała koniec długoletniej wojny ze Stomilem, która jakby nie patrzeć spinała towarzystwo na Jezioraku, jak to w derbowych miastach. Zamiast brać przykład choćby z Avii, która ma przecież rywala dużo, dużo bliżej niż Jeziorak a jednak jakoś funkcjonuje, wystawia młyn, jeździ, to poszli po bandzie i wybrali najłatwiejszą możliwą drogę. I tak jak piszesz - jako Jeziorak byli firmą rozpoznawalną w Polsce, tak są jedynie jednym z wielu fanclubów Gdańszczan, nie jestem przekonany czy załapaliby się w rankingu fc Lechii nawet na pierwszą piątkę.ślusarz pisze: ↑12.09.2023, 17:40Chłopaki z Iławy obwiesili się koszulkami Lechii,ważniejsi podziarali sobie logo CHWM a życie zweryfikowało ich brutalnie.Ani tatuaże ani koszulki Lechii nie pomogły, jak wjechał im w Iławie na stadion Mazur Ełk, ponieważ wybrali opcję ucieczki zamiast walki. W Gdańsku się wmieszają w tłum wśród innych fan clubów i tak mogą się ślizgać do końca życia na plecach Lechii.Najwidoczniej jednym i drugim to pasuje,coś kosztem czegoś...
-
Można prosić o liczby? Jeśli nie tu to w temacie lubelskim. Dziękuję.Michalek pisze: ↑27.11.2023, 22:15
Co jeszcze śmieszniejsze ich decyzja oznaczała koniec długoletniej wojny ze Stomilem, która jakby nie patrzeć spinała towarzystwo na Jezioraku, jak to w derbowych miastach. Zamiast brać przykład choćby z Avii, która ma przecież rywala dużo, dużo bliżej niż Jeziorak a jednak jakoś funkcjonuje, wystawia młyn, jeździ, to poszli po bandzie i wybrali najłatwiejszą możliwą drogę. I tak jak piszesz - jako Jeziorak byli firmą rozpoznawalną w Polsce, tak są jedynie jednym z wielu fanclubów Gdańszczan, nie jestem przekonany czy załapaliby się w rankingu fc Lechii nawet na pierwszą piątkę.
-
-
Coś się na Mazur Ełk chyba mobilizowali, ale mecz odwołali i c*** wie co by z tego wyszło. O ile mi wiadomo to ta runda bez młyna i bez wyjazdów. No chyba, że jest tu ktoś z Granicy i mnie poprawi.
-
Nie widzę tematu dotyczącego Podlasia więc spytam tutaj kogoś z tamtych okolic. Drohiczyn to bardziej Jaga, Legia czy pustynia? Siemiatycze nadal Legia?
Najjaśniejsza z wszystkich Gwiazd.
-
Nie jestem z Avii ale ich liczby można bez problemu znaleźć choćby w TMK czy na popularnych kibicowskich portalach.
-
Podałeś konkretny przykład więc każdy by pomyślał, że znasz te liczby, podasz mi je z łatwością a Ty mnie odsyłasz żebym sam sobie poszukał hehe bo jednak nie masz pojęcia. Mam od dzisiaj TMK kupować? Przeczytałeś pewnie wywiad w TMK z Avią i tak sobie luźno palnąłeś, przyznaj się ;) Pozdrawiam.
-
Radzyń 40 Biała Podlaska 48 Chełm 84 (w tym Lada) Tarnobrzeg 57 (w tym 21 Lada) Ostrowiec Świętokrzyski 24 Nowy Targ 10Spaacerowicz pisze: ↑14.12.2023, 18:22Podałeś konkretny przykład więc każdy by pomyślał, że znasz te liczby, podasz mi je z łatwością a Ty mnie odsyłasz żebym sam sobie poszukał hehe bo jednak nie masz pojęcia. Mam od dzisiaj TMK kupować? Przeczytałeś pewnie wywiad w TMK z Avią i tak sobie luźno palnąłeś, przyznaj się ;) Pozdrawiam.
-
-
-
Przewijały się w tym temacie z lat wcześniejszych nazwy różnych miejscowości mazurskich, jednakże ciekawi mnie kilka spraw - może ktoś ma wiedzę w temacie i jest w stanie rozwiać wątpliwości:
1) W którym momencie kibice z miejscowości Pisz zaprzestali wspierać Lechię Gdańsk? Tworzyli dość solidne podwaliny fan clubowe ze swoją flagą na trybunach Lechii. Obecnie Pisz to ważna składowa Mazurskiej Arki, zatem powstaje od razu pytanie - kiedy rozpoczęto tam kibicować Arce i czy stało się to samoistne czy swój wkład (nie do końca pokojowy) w tą zmianę kursu mieli kibice z nieodległej miejscowości Ruciane-Nida (zdominowanej przez wiarę w Arkę Gdynia)?
2) Miejscowość Reszel może się wciąż pochwalić działającym ruchem kibicowskim. Fani Orląt na wyposażeniu mają dwie solidne flagi:

Czy to grupka kibiców aktualnie sympatyzująca z kimś większym? Nieco ponad 10 km na wschód znajduje się Kętrzyn, gdzie odżywa ruch kibicowski po latach niebytu - czy Granica tam ma swoje wpływy?
3) Miejscowość Ryn znajduje się na styku strefy wpływów kibicowskich Stomilu Olsztyn (Mrągowo), Legii Warszawa (Giżycko), Mazurskiej Arki (Pisz) oraz przede wszystkim Granicy Kętrzyn. Czy to miasto jest w czyimś władaniu czy to strefa niczyja? Miejscowość przepiękna, malowniczo położona, zawsze z jakimś tam potencjałem (3 tysiące mieszkańców), a na murach totalna posucha, bez żadnych śladów kibicowskich.
1) W którym momencie kibice z miejscowości Pisz zaprzestali wspierać Lechię Gdańsk? Tworzyli dość solidne podwaliny fan clubowe ze swoją flagą na trybunach Lechii. Obecnie Pisz to ważna składowa Mazurskiej Arki, zatem powstaje od razu pytanie - kiedy rozpoczęto tam kibicować Arce i czy stało się to samoistne czy swój wkład (nie do końca pokojowy) w tą zmianę kursu mieli kibice z nieodległej miejscowości Ruciane-Nida (zdominowanej przez wiarę w Arkę Gdynia)?
2) Miejscowość Reszel może się wciąż pochwalić działającym ruchem kibicowskim. Fani Orląt na wyposażeniu mają dwie solidne flagi:

Czy to grupka kibiców aktualnie sympatyzująca z kimś większym? Nieco ponad 10 km na wschód znajduje się Kętrzyn, gdzie odżywa ruch kibicowski po latach niebytu - czy Granica tam ma swoje wpływy?
3) Miejscowość Ryn znajduje się na styku strefy wpływów kibicowskich Stomilu Olsztyn (Mrągowo), Legii Warszawa (Giżycko), Mazurskiej Arki (Pisz) oraz przede wszystkim Granicy Kętrzyn. Czy to miasto jest w czyimś władaniu czy to strefa niczyja? Miejscowość przepiękna, malowniczo położona, zawsze z jakimś tam potencjałem (3 tysiące mieszkańców), a na murach totalna posucha, bez żadnych śladów kibicowskich.

-
Trochę kolego pomieszałeś:
- Pisz nadal jeździ na Lechię, co prawda nie tak prężnie jak jeszcze parę lat temu, ale jednak…
- śledzi w Piszu nie ma, chyba że jakieś pojedyncze łby, Ruciana Nida, tam można ich uświadczyć
- Ryn to pustynia
- Legia w Giżycku to nieśmieszny żart, typowe pikole, Giżycko to też trochę taka pustynia kibicowska, która odżywa jak się zjadą turyści z różnych klubów,
- Pisz nadal jeździ na Lechię, co prawda nie tak prężnie jak jeszcze parę lat temu, ale jednak…
- śledzi w Piszu nie ma, chyba że jakieś pojedyncze łby, Ruciana Nida, tam można ich uświadczyć
- Ryn to pustynia
- Legia w Giżycku to nieśmieszny żart, typowe pikole, Giżycko to też trochę taka pustynia kibicowska, która odżywa jak się zjadą turyści z różnych klubów,
-
Trochę dziwne to, o czym piszesz w kwestii miasta Pisz i kibiców Arki stamtąd w relacji do poniższych 3 zdjęć:

Widać, że piszesz z dużą pewnością siebie, wnioskuję więc, że temat znasz z pierwszej ręki. Z jakiej jesteś ekipy?

Widać, że piszesz z dużą pewnością siebie, wnioskuję więc, że temat znasz z pierwszej ręki. Z jakiej jesteś ekipy?

-
[quote=plemplem81
[/quote]
Z tamtych rejonów pochodzę, tyle. Lechia, a ty?
[/quote]
Z tamtych rejonów pochodzę, tyle. Lechia, a ty?
-
Serio nie wiedziałeś że piszesz z red.tmk kibicującym Szombierkom Bytom?
-
W Orzyszu coś się kibicuje? Gdzieś jeżdzą? Czy pustynia?
-
Też mnie to miasto interesuje pod kątem kibicowskim. Widoczne tam na ulicach sporo małolatów, niedaleko potężny poligon wojskowy. Z tego, co się dowiedziałem rozmawiając z ludźmi w mieście wojskowi tam mają swoją metę do życia, więc miasto z oczywistym potencjałem i zapleczem młodzieży. Niedaleko Ełk i zresztą od strony Rynu wjeżdżając do Orzysza da się wyczuć lepszą jakość życia, choćby w postaci lepszych dróg czy niedawno zmodernizownej magistrali kolejowej (oczywiście dedykowanej potrzebom wojskowym). Sam przejazd przez okolice poligonu pozostawia mega wrażenie. Jechałem tam w ostatnich dwóch tygodniach kilkukrotnie i przemieszczanie się między ogromnymi pojazdami transportującymi ładunki wybuchowe, wyrzutnie i rakiety plus widok zamaskowanych żołnierzy w licznych transporterach na pustych terenach leśnych nie pozostawia obojętnym. To samo zresztą przy granicy z Białorusią. Widok licznych patroli, żołnierzy, czy transportowanych czołgów uzmysławia, w jakich czasach żyjemy. No - ale odbiłem od wątku głównego czyli Orzysza kibicowsko :-).

-
A tak, Orzysz się zmienił i dostał drugie życie. Od upadającego miasteczka pełnego patologii i kojarzącego się z jednostką karną, do teraz, gdzie jest tam kilka fajnych knajp, amerykanie zostawiają grubą kasę, a ludziom żyje się po prostu lepiej.plemplem81 pisze: ↑21.07.2024, 12:30Też mnie to miasto interesuje pod kątem kibicowskim. Widoczne tam na ulicach sporo małolatów, niedaleko potężny poligon wojskowy. Z tego, co się dowiedziałem rozmawiając z ludźmi w mieście wojskowi tam mają swoją metę do życia, więc miasto z oczywistym potencjałem i zapleczem młodzieży. Niedaleko Ełk i zresztą od strony Rynu wjeżdżając do Orzysza da się wyczuć lepszą jakość życia, choćby w postaci lepszych dróg czy niedawno zmodernizownej magistrali kolejowej (oczywiście dedykowanej potrzebom wojskowym). Sam przejazd przez okolice poligonu pozostawia mega wrażenie. Jechałem tam w ostatnich dwóch tygodniach kilkukrotnie i przemieszczanie się między ogromnymi pojazdami transportującymi ładunki wybuchowe, wyrzutnie i rakiety plus widok zamaskowanych żołnierzy w licznych transporterach na pustych terenach leśnych nie pozostawia obojętnym. To samo zresztą przy granicy z Białorusią. Widok licznych patroli, żołnierzy, czy transportowanych czołgów uzmysławia, w jakich czasach żyjemy. No - ale odbiłem od wątku głównego czyli Orzysza kibicowsko :-).
Widzę kolega bywa w okolicach ;) ja tam od dzieciaka ze względu na mieszkającą niedaleko Orzysza rodzinę. Kiedyś tam próbowałem wszczepiać sympatie do Jagiellonii, ale tam bardziej mieli symaptie Warszawskie, do tego spotykałem w okolicy agresywnych kibiców ŁKSu Łomża, ale to po prostu popularny kierunek plażowania dla ludzi z tamtych okolic.
-
Te kilkanaście osób to po stronie Arki czy Łksu?TypowyJanekKibic pisze: ↑31.07.2024, 20:45A co się stało w Iławie? Niby fc Lechii Gdańsk a kilkanaście osób z Iławy na poniedziałkowym meczu Arki Z ŁKSem