Ja z tym nie mam żadnego problemu Mam wrażenie że pisząc o Ruchu epatujesz Śląskością marginalizując Polskość Jeśli się mylę to sorry. Tak czy siak Ruch Chorzów jest zasłużonym Polskim i zarazem Śląskim klubem bez dwóch zdań. Inną sprawą jest postawa niektórych kibiców Ruchu o których Śp. Gerard Cieślik mówił że mu się niedobrze robi jak widzi tych wieszających flagi "Oberschlesien" Ale to pewnie wnuki kibiców chorzowskiego AKS który towarzysze zlikwidowali klub zostawiając w Chorzowie tylko Ruch.zetor pisze: ↑30.07.2025, 14:33Goral74 pisze: ↑30.07.2025, 14:18Pisząc klub powstańców śląskich masz na myśli klub polski ? bo celem powstańców było przyłączenie Śląska do Polski o ile wiem Stąd też nazwa Ruch
Tak FC jak i AKS były klubami śląskimi pro niemieckimi nie lubianymi przez towarzyszy w przeciwieństwie do popularnego polskiego, śląskiego Ruchu.No i w czym masz problem? Powstańcy śląscy chcieli przyłączyć region do Polski, bo Ślązacy to też Polacy, tak jak np. Małopolanie czy Wielkopolanie. A FC Katowice w okresie międzywojennym to był klub jednoznacznie kojarzony z mniejszością niemiecką.Pisząc klub powstańców śląskich masz na myśli klub polski ? bo celem powstańców było przyłączenie Śląska do Polski o ile wiem Stąd też nazwa Ruch

Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
-
🫣🫣🫣 Ale żeś jebnołSilesia 90 pisze: ↑30.07.2025, 13:39Śląskimi klubami były 1 FC Katowice i AKS Chorzów, a nie Ruch Chorzów. I te dwa dla kluby był konkurencją dla Ruchu, dlatego też towarzysze je zlikwidowali.Zubekpor pisze: ↑30.07.2025, 08:14Górnik stworzyli towarzysze ,by promować polskość na ziemi Ślaskiej ,miał być konkurencją dla Ruchu Chorzów który reprezentował czystą Ślaskość .Dla tych głupszych Towarzyszy kojarzył się z Niemcami ,dla tych trochę mniej głupszych z Autonomią Ślaską która trwała od 1920 do 1945 roku .Miał przyciągnąć wszystkich przybyszów powojennych i wzbudzić w nich niechęć i wrogość do wszystkiego co Śląskie ,taki był cel komunistycznych dygnitarzy .W Radlinie się nie zgodzili ,wybrali Zabrze ,gdyby wybrali Gliwice to teraz by klub z Gliwic miał 14 mistrzostw i wszystkie inne trofea .Jak by się nazywał ? Czy Górnik Gliwice czy Piast Gliwice tego już się nie dowiemy .W późniejszych latach Górnik był komunistycznym sztandarem do rywalizacji także z Legią Warszawa
-
Wam się wydaje, że wy wyedukujecie skłotersa co tu przyszedł wyłącznie po to, żeby skłócać kibiców między sobą?
-
Brawo dla Tyskich za decyzje o nie wpuszczaniu nad girl wisły na sektor gości, tępić te kurestwo , nie wpuszczać, na miano dobrych chłopaków trzeba sobie zasłużyć ! .
-
-
Podwójne standardy. Zapomniałeś jak dobre chłopaki z Cracovi pocięły Widzewiaków? Za to co dzieje się w gazie was żydków też nie powinni nigdzie wpuszczać.
To co was łączy to plemienny strach-ks6ks
-
-
-
Gdyby wasza ekipa nie zrobiła swego czasu układu biznesowego z sharks co później przerodziło się w zgodę z Wisłą to dziś sami byście uczestniczyli w tym bojkocie i ich jebali. To samo Widzew i Elana.
-
Numerki w Totka też podasz internetowcu?
-
I po co ta napinka? Jesteś tu jedną z normalniejszych osób. Nie śpiewałeś w kierunku do Wisły nożownicy c*** wam w dupe?
Prawda jest taka, że każdy stoi za swoimi, ale jakbyście nadal mieli kosę to dziś też byście ich nie wpuszczali i mieli na nich wyjebane.
-
Temat wałkowany miliard razy i nie ma sensu go ciągnąć dalej, a "wykluczenie" Wisły ze środowiska kibicowskiego jest tylko pokazem hipokryzji polskiej "sceny" kibicowskiej i tyle mam do powiedzenia.
-
Czyli w Tychach po staremu ,kibolstwo dogadało się z komendantem miejskim i nie wpuszczają .Naprawdę trzeba współpracować z policją? By uniknąć starcia z przeciwnikiem .
-
Nie trzeba.I Ruch sie o tym przekonał niedawno.
Ale co ty o tym możesz wiedzieć,jak ty nawet kibicem nie jesteś.
Zubekpor
Post autor: Zubekpor » 01.07.2025, 20:39
j**** was faszystowskie kibolskie świnie , będzie kogo wieszać wy pisowskie k**** , jesteście tak beznadziejni że na wydziałach służby mają niezły ubaw jak tu czytają wasze wypociny
-
Mam pytanie do kibiców Ruch ,czy w związku z problemami z Eskakadą w Chorzowie ,gdzie miasto będzie musiało wyłożyć kilkadziesiąt milionów na rozbiórkę ,kibice zgodzą się z propozycją swojego prezydenta o przesunięcie budowy stadionu o następne 15 lat .Dawno nie widziałem transparentu ;NOWY STADION DLA CHORZOWA ;
-
Pytać możesz.
-