Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
To zaprzeczysz ze Polonia bywala na Cichej na waszych sektorach na ważniejszych meczach?? Nie osmieszaj sie…..
-
W najbliższą sobotę na jednym sektorze beda Arka, KSC i PB, dwie pierwsze będą bluzgac Ruch a PB ? ;)
-
Przyjdzie F. i rozwali towarzystwo. Już na FB się wypowiada luźno pod postami Ruchu. Ucichło to i G. wróci. :)
-
Widać że śledzisz ostro jego kariera, jak na psa przystało... Jemu nikt z R... Chu.. Niy wbijoł tak jak tobie na lipach...
-
Od lizania rowa to jest gieksa w tym waszym koalicyjnym kurwidolku.
[/quote]
Nie wymyślaj głupot.
Są ciekawe zdjęcia i filmy kto liże jaja i się ubiera w ubrania kobiece na Ruchu nawet typy są co na Marszach Rownosci chodza z flaga Ślaska i teczowa
-
A ja bym zapytał o Gliwice ,a dokładniej : Czy i które dzielnice zdominowane przez Piasta/KSG były w przeszłości zdominowane przez rywala ale sytuacja sie zmienila o 180 stopni? Powiedzmy tak patrząc na sytuację od początku obecnego wieku.
-
Liczba Bytomia jeśli chodzi o kibiców Ruchu też mnie dziwiła na plus że aż tylu Niebieskich jeździ z tego miasta. Wiedziałem wcześniej o Łagiewnikach ale sporo rozsianych po całym mieście.Czosnek1001 pisze: ↑04.03.2025, 13:56Polonia im próbowała wylizać rowa swego czasu, a z zagłębiem mieli coś w rodzaju rozejmu, co jest dość zabawne patrząc na to że kibice którzy uważają się za jedyny śląski klub wolą trenować z zagłębiem i bić się z hanysami. Ale odkąd w tej zabawie chodzi już tylko o pieniądze to nic mnie nie zdziwi. Co do Bytomia to właśnie obejrzałem statystyki frekwencji na meczu z Wisłą i wynik Bytomia jest dla mnie zaskakujący. Więcej osób niż z Mysłowic a w bytomiu tak na dobrą sprawę jedna dzielnica za ruchem, gdzie w Mysłowicach jest ich parę
Analizując to dokładniej po tych danych z ofi Ruchu widać wyraźnie że to specyfika Śląska. Większe miasta wykręcają lepsze liczby bo ludzie się przeprowadzają po całej aglomeracji Bytom ma ponad 140tys ludzi a Mysłowice połowę mniej. Pewnie dlatego tak to wygląda. Pewnie kilkudziesięciu Żaboli to bedzie w Chorzowie o Katowicach nie wspominając. Odwrotnie też jakieś grupy są. Liczba Ruchu z Gliwic na jakimś meczu też mnie zaskoczyła chyba blisko 200 tak samo Tarnowskie Góry tu myślałem że wielki bastion Górnika a o R mało słychać było.
-
Myślę, że to podobna specyfika jak w Łodzi, czy Krakowie. Gdyby porównać liczby kibiców (nie mówię absolutnie o ekipach, składach osiedlowych tylko ogólnie osobach odwiedzających stadion) ŁKS i Widzewa na Teofilowie, czy Cracovii i Wisły na takiej Woli Duchackiej, to liczby również bardzo mocno mogłyby zaskoczyć. Inna sprawa, że przełożenia na osiedle / miasto to nie ma praktycznie żadnego, ale sam fakt.PolnocnaStrona pisze: ↑05.03.2025, 13:26Liczba Bytomia jeśli chodzi o kibiców Ruchu też mnie dziwiła na plus że aż tylu Niebieskich jeździ z tego miasta. Wiedziałem wcześniej o Łagiewnikach ale sporo rozsianych po całym mieście.Czosnek1001 pisze: ↑04.03.2025, 13:56Polonia im próbowała wylizać rowa swego czasu, a z zagłębiem mieli coś w rodzaju rozejmu, co jest dość zabawne patrząc na to że kibice którzy uważają się za jedyny śląski klub wolą trenować z zagłębiem i bić się z hanysami. Ale odkąd w tej zabawie chodzi już tylko o pieniądze to nic mnie nie zdziwi. Co do Bytomia to właśnie obejrzałem statystyki frekwencji na meczu z Wisłą i wynik Bytomia jest dla mnie zaskakujący. Więcej osób niż z Mysłowic a w bytomiu tak na dobrą sprawę jedna dzielnica za ruchem, gdzie w Mysłowicach jest ich parę
Analizując to dokładniej po tych danych z ofi Ruchu widać wyraźnie że to specyfika Śląska. Większe miasta wykręcają lepsze liczby bo ludzie się przeprowadzają po całej aglomeracji Bytom ma ponad 140tys ludzi a Mysłowice połowę mniej. Pewnie dlatego tak to wygląda. Pewnie kilkudziesięciu Żaboli to bedzie w Chorzowie o Katowicach nie wspominając. Odwrotnie też jakieś grupy są. Liczba Ruchu z Gliwic na jakimś meczu też mnie zaskoczyła chyba blisko 200 tak samo Tarnowskie Góry tu myślałem że wielki bastion Górnika a o R mało słychać było.
-
AVE KILLA AVE 2T4 SPRAWDZAĆ NOWĄ NUTĘ ADRIANKA KATOWICE PŁONĄ CAŁE WYPALAMY KORY RUDA ŚLĄSKA JAZDA
-
Liczba Bytomia jeśli chodzi o kibiców Ruchu też mnie dziwiła na plus że aż tylu Niebieskich jeździ z tego miasta. Wiedziałem wcześniej o Łagiewnikach ale sporo rozsianych po całym mieście.
[/quote]
Myślę, że to podobna specyfika jak w Łodzi, czy Krakowie. Gdyby porównać liczby kibiców (nie mówię absolutnie o ekipach, składach osiedlowych tylko ogólnie osobach odwiedzających stadion) ŁKS i Widzewa na Teofilowie, czy Cracovii i Wisły na takiej Woli Duchackiej, to liczby również bardzo mocno mogłyby zaskoczyć. Inna sprawa, że przełożenia na osiedle / miasto to nie ma praktycznie żadnego, ale sam fakt.
[/quote]
Zgadza się na łódzkich osiedlach też sprawa wygląda podobnie.Rzeczywiście jakby dało się przedstawić takie dane to liczby pewnie zaskoczyłyby niektórych. Zarówno sporo piknikowych kibiców Łksu jest na terenach Widzewa(m.in.Radogoszcz,Dąbrowa) jak i na odwrót. Widzew ma rozsianych kibiców w większych czy mniejszych grupach po całej Łodzi.
Co do Krakowa to osobiście nie mogę ogarnąć tego miasta dla mnie tam jeden wielki misz masz,od cholery różnych małych osiedli.
Ciężko osobie z zewnątrz się w tym połapać.
-
Na Ruch z Bytomia jeździ jedną dzielnica tak naprawdę bo łagiewniki kiedy należały do Chorzowa i ludzie tam mieszkający w huju mają Bytom. A co do liczby ludzi na meczu to patrzcie na to że to był mecz niczym reprezentacji na śląskim ludzie jechali całymi rodzinami babcia dziadek wnuki prawnuki stryjek i nie wiadomo kto jeszcze… w Bytomi Ci co mają chodzić na Polonię chodzą i nikt nie potrzebuje stada kibiców sukcesu
-
Łagiewniki to przyłączona do Bytomia dzielnica, podobnie jak Szopienice do Katowic, albo Łabędy do Gliwic. Ma to wszystko też właśnie na przełożenie kibicowskie.
Czy kibice śląskich klubów, zwłaszcza z GOP staną wspólnie w obronie przed zamknięciem kopalni Bielszowice?
Czy kibice śląskich klubów, zwłaszcza z GOP staną wspólnie w obronie przed zamknięciem kopalni Bielszowice?
-
Napewno kibice Górnika wywiesili na meczu transparent chyba nawet ten sam, który aktualnie wisi nad stara brama przed kopalnia pod zegarem
-
-
Tak, na Górniku był transparent na meczu barbórkowym, a na Ruchu jakoś niedawno. Niemniej napis na prześcieradle to ma niemal tą samą wartość co post na facebooku- władza sobie nic z tego nie robi.
-
Na każdym meczu Górnika jest . Teraz na meczu z Craxą też był.Silesia 90 pisze: ↑06.03.2025, 16:53Tak, na Górniku był transparent na meczu barbórkowym, a na Ruchu jakoś niedawno. Niemniej napis na prześcieradle to ma niemal tą samą wartość co post na facebooku- władza sobie nic z tego nie robi.
Fac Fideli Sis Fidelis
-
Dwie i pół dzielnicy? Nie znasz Gliwic... skąd jesteś?Silesia 90 pisze: ↑02.03.2025, 11:57A ile by jeździło na wyjazdy Ruchu z samego Chorzowa albo Górnika z samego Zabrza nie licząc FC? Odpowiadam, niewiele więcej. Gdyby nie FC to te większe wioski jak Chorzów i Zabrze miałyby takie same pustki jak Gliwice, Bytom i Tychy. Gliwice to niecałe 200 000 mieszkańców, przy czym dwie i pół dzielnicy to Górnik, to czego oczekiwać?
-
Piast przejął Zatorze, Obrońców Pokoju, Waryńskiego i część Trynkuobiektywny_ pisze: ↑04.03.2025, 22:19A ja bym zapytał o Gliwice ,a dokładniej : Czy i które dzielnice zdominowane przez Piasta/KSG były w przeszłości zdominowane przez rywala ale sytuacja sie zmienila o 180 stopni? Powiedzmy tak patrząc na sytuację od początku obecnego wieku.
W latach 90siątych Piast nie istniał (jako klub) po reaktywacji startował od klasy B a Gliwice na Górnik jeździły, choć klubu Piast nie było to np na Szobiszowicach czy Sikorniku było duże ciśnienie na KSG
Rok po roku, awans po awansie oraz wymianie pokoleń sytuacja na ww dzielnicach się zmieniła. Jedynie na Obrońców chyba tylko kibice Piasta robili regularne wjazdy ekipą aby wybić z głowy kibicowanie drużynie z Zabrza
-
Piast jeszcze przejął osiedle Operetka i Wójtową Wieśmloduksg1 pisze: ↑08.03.2025, 15:02Piast przejął Zatorze, Obrońców Pokoju, Waryńskiego i część Trynkuobiektywny_ pisze: ↑04.03.2025, 22:19A ja bym zapytał o Gliwice ,a dokładniej : Czy i które dzielnice zdominowane przez Piasta/KSG były w przeszłości zdominowane przez rywala ale sytuacja sie zmienila o 180 stopni? Powiedzmy tak patrząc na sytuację od początku obecnego wieku.
W latach 90siątych Piast nie istniał (jako klub) po reaktywacji startował od klasy B a Gliwice na Górnik jeździły, choć klubu Piast nie było to np na Szobiszowicach czy Sikorniku było duże ciśnienie na KSG
Rok po roku, awans po awansie oraz wymianie pokoleń sytuacja na ww dzielnicach się zmieniła. Jedynie na Obrońców chyba tylko kibice Piasta robili regularne wjazdy ekipą aby wybić z głowy kibicowanie drużynie z Zabrza
-
Jakie są relacje Polonii Bytom z Jastrzębiem i tym samym z Piastem Gliwice?
-
KosaSilesia 90 pisze: ↑09.03.2025, 00:51Jakie są relacje Polonii Bytom z Jastrzębiem i tym samym z Piastem Gliwice?
-
Jak obecnie wyglądają fan cluby tych trochę mniejszych ekip w woj śląskim, czyli Polonii Bytom, Tyskich, Jastrzębia i Piasta?
-
GKS Tychy FC ( realne a nie wyśnione )
-Bieruń
-Wola/Bojszowy
-Kobiór
Ostatnio cały czas przytaczają że niby Pszczyna też, ale prawda jest taka że w Pszczynie nr.1 RUCH nr.2 KSGKS a numeru 3 nie ma bo brak jakiejkolwiek działalności kibiców innych ekip a na Tychy jak już jeżdżą to totalne pikole bo blisko stadion.
-Bieruń
-Wola/Bojszowy
-Kobiór
Ostatnio cały czas przytaczają że niby Pszczyna też, ale prawda jest taka że w Pszczynie nr.1 RUCH nr.2 KSGKS a numeru 3 nie ma bo brak jakiejkolwiek działalności kibiców innych ekip a na Tychy jak już jeżdżą to totalne pikole bo blisko stadion.
-
Jeśli chodzi o Polonię Bytom to FC Wojkowice i FC Mierzęcice już nie istnieją.
Chyba tylko Rojca (dzielnica Radzionkowa), ale zawsze bardziej utożsamiali się z Bytomiem.
Chyba tylko Rojca (dzielnica Radzionkowa), ale zawsze bardziej utożsamiali się z Bytomiem.
-
Już na 95 % pewne że Tychy nie wejdą na Śląski ,takie płoty słychać na jednej z Rudzkich kopalń
-
Ani oni ani Legia w pucharze ani nikt z tych od bojkotu z psami
-
W Tychach mobilizacja od miesiąca nie róbcie im tego
-
Wola jest Tyska plus była stara ekipa żaboli(nie wiem czy dalej aktywni). Bojszowy już mieszanka Tychy,Ruch i pare/paręnaście osób z Gieksy. Ruch zyskał,bo zdaje się, że prezes GTS bojszowy nawiązał współpracę z Ruchem i szkolą tam młodzież co przełozylo sie na wzrost liczby osob jezdzacych na R. Z Bieruniem to już trochę inna bajka,bo zawsze byli tam Tyscy( głównie os. Homera),ale teraz Ruch coś tam zyskał ( w miarę dobre liczby na meczach,aktywni na murach) I znajdzie się też paru Gieksiarzy i KSG również. Dalej widzać wyraźny podział,że Bieruń Stary ciągnie do Tychów,zaś Bieruń Nowy do Oświęcimia. Ogólnie ciekawy cały powiat Bieruńsko-Lędziński gdzie działają 3 ekipy.Myspace pisze: ↑10.03.2025, 09:37GKS Tychy FC ( realne a nie wyśnione )
-Bieruń
-Wola/Bojszowy
-Kobiór
-
Kobiór na razie sobie odpuścił działanie jako FC Tychy. Dużo osób na Ruch lata tam, z roku na rok coraz więcej i nie są to jakieś jednostki, ale solidne liczbyMyspace pisze: ↑10.03.2025, 09:37GKS Tychy FC ( realne a nie wyśnione )
-Bieruń
-Wola/Bojszowy
-Kobiór
-
Standardowo przejmujecie cały swiatLukas1920 pisze: ↑10.03.2025, 20:32Kobiór na razie sobie odpuścił działanie jako FC Tychy. Dużo osób na Ruch lata tam, z roku na rok coraz więcej i nie są to jakieś jednostki, ale solidne liczbyMyspace pisze: ↑10.03.2025, 09:37GKS Tychy FC ( realne a nie wyśnione )
-Bieruń
-Wola/Bojszowy
-Kobiór
-
Z tego co wiem to GKS Jastrzębie ma FC w Cieszynie, Żorach i Pawłowicach Śląskich.
-
Jakie to są te "solidne liczby" z wichury, która ma 5000 mieszkańców?Lukas1920 pisze: ↑10.03.2025, 20:32Kobiór na razie sobie odpuścił działanie jako FC Tychy. Dużo osób na Ruch lata tam, z roku na rok coraz więcej i nie są to jakieś jednostki, ale solidne liczbyMyspace pisze: ↑10.03.2025, 09:37GKS Tychy FC ( realne a nie wyśnione )
-Bieruń
-Wola/Bojszowy
-Kobiór
Przytoczysz?
-
Z Woli czasem nie jeżdżą też do Oświęcimia na mecze Unii?Mistek pisze: ↑10.03.2025, 18:56Wola jest Tyska plus była stara ekipa żaboli(nie wiem czy dalej aktywni). Bojszowy już mieszanka Tychy,Ruch i pare/paręnaście osób z Gieksy. Ruch zyskał,bo zdaje się, że prezes GTS bojszowy nawiązał współpracę z Ruchem i szkolą tam młodzież co przełozylo sie na wzrost liczby osob jezdzacych na R. Z Bieruniem to już trochę inna bajka,bo zawsze byli tam Tyscy( głównie os. Homera),ale teraz Ruch coś tam zyskał ( w miarę dobre liczby na meczach,aktywni na murach) I znajdzie się też paru Gieksiarzy i KSG również. Dalej widzać wyraźny podział,że Bieruń Stary ciągnie do Tychów,zaś Bieruń Nowy do Oświęcimia. Ogólnie ciekawy cały powiat Bieruńsko-Lędziński gdzie działają 3 ekipy.Myspace pisze: ↑10.03.2025, 09:37GKS Tychy FC ( realne a nie wyśnione )
-Bieruń
-Wola/Bojszowy
-Kobiór
-
Te ich fc to takie na siłę, żeby jakieś były.Myspace pisze: ↑10.03.2025, 09:37GKS Tychy FC ( realne a nie wyśnione )
-Bieruń
-Wola/Bojszowy
-Kobiór
-
Na siłę to jest ten twój komentarz. FC GKSu Tychy: Bieruń,Wola, Bojszowy, Piasek, Kobiór, Chybie.Pitfas pisze: ↑11.03.2025, 14:20Te ich fc to takie na siłę, żeby jakieś były.Myspace pisze: ↑10.03.2025, 09:37GKS Tychy FC ( realne a nie wyśnione )
-Bieruń
-Wola/Bojszowy
-Kobiór
-
Poza Pawłowicami, gdzie i tak Ruch swobodnie chodzi w barwach, to nie ma o czym gadać. Żory czy Cieszyn to garstka sympatyków kompletnie niewidoczni na mieście czy choćby murach. GKS Jastrzębie to klub miasta i nie ma co na siłę im FC wymyslać, tym bardziej, że miasto spore, a co za tym idzie potencjał też dużyultravandals pisze: ↑11.03.2025, 09:43Z tego co wiem to GKS Jastrzębie ma FC w Cieszynie, Żorach i Pawłowicach Śląskich.
-
Jakie są relacje na linii BKS Bielsko Biała - Legia po latach zerwania układu?
-
-
Bielsko to poziom Legijnego FC Pułtusk albo Przasnysza
-