Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
bazylzbazaru

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: bazylzbazaru » 18.12.2014, 15:26

Pielgrzym pisze:
bazylzbazaru pisze:Obrazek
Można coś więcej o historii tego zdjęcie? Wiem, że to zdjęcie ze sparingu GKS J. - ROW Rybnik, ale mógłby ktoś coś więcej?
Pierwszy od lewej to Marek Kolasa ksywa Grzmil. Za nim kolejno Tomek Jasiński (Szpaku), następnie Witold Kania (Grzyb), potem Michał Walasek (Tata) i Krzysztof Białko (Biały). Stawkę zamyka Jakub Kucer (bez ksywy, to ten mało szybki i mało zwrotny, zamykający cała stawkę w niebieskiej koszulce). Reszta jest właśnie identyfikowana. IDZIEMY PO WAS!
Rozumiem Twoją podejrzliwość, ale nie trafiłeś z tą ironią. Zdjęcie znalazłem na stronie ROWu i poprostu byłem ciekawy dalszego rozwoju akcji.

iparts.pl
krojenieszali

Post autor: krojenieszali » 18.12.2014, 15:46

Jeśli myślimy o tym samym meczu to zwycięstwo w przewadze GKS-u.
Tak czy siak zajebista akcja ROW-u.

Averno

Post autor: Averno » 19.12.2014, 01:53

Czy obecnie Bałtyk Gdynia, ma jakąs przewage na któryms z Gdyńskich osiedli?
Czy robią młyn u siebie? I z kim im pozostały zgody ( chyba Kotwica tylko).?

JB

Post autor: JB » 19.12.2014, 09:31

Averno pisze:Czy obecnie Bałtyk Gdynia, ma jakąs przewage na któryms z Gdyńskich osiedli?
Bałtyk nie ma obecnie żadnej zgody.
Na żadnym osiedlu nie ma przewagi.

lobik

Post autor: lobik » 19.12.2014, 14:37

bazylzbazaru pisze:Obrazek
Można coś więcej o historii tego zdjęcie? Wiem, że to zdjęcie ze sparingu GKS J. - ROW Rybnik, ale mógłby ktoś coś więcej?
Kiedyś na "innym" forum był opis tego zdarzenia. Jastrzębie pojechało na sparing do Rybnika bardzo młodzieżowym składem, więc ROW wyczuł okazję do wygranej, ale bardzo się przeliczyli dostając u siebie w mieście po głowach.
"...nie pozwól Matko, by szargał Cię semicki pies.."

Bez nicka

Post autor: Bez nicka » 19.12.2014, 14:45

JB pisze:
Averno pisze:Czy obecnie Bałtyk Gdynia, ma jakąs przewage na któryms z Gdyńskich osiedli?
A czy kiedykolwiek miał "swoją" dzielnicę, czy też osiedle ?

WigrySKS

Post autor: WigrySKS » 19.12.2014, 16:33

Bez zbędnej spiny - jak wygląda sytuacja w Przemyślu? Polonia czy Czuwaj?

nieobliczalnyTSW1906

Post autor: nieobliczalnyTSW1906 » 19.12.2014, 16:35

Polonia.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

Silnoręki

Post autor: Silnoręki » 19.12.2014, 17:00

nieobliczalnyTSW1906 pisze:Polonia.
Kurs 2.65
KATOWICE

czystemiasto

Post autor: czystemiasto » 19.12.2014, 19:51

lobik pisze:
bazylzbazaru pisze: Można coś więcej o historii tego zdjęcie? Wiem, że to zdjęcie ze sparingu GKS J. - ROW Rybnik, ale mógłby ktoś coś więcej?
Kiedyś na "innym" forum był opis tego zdarzenia. Jastrzębie pojechało na sparing do Rybnika bardzo młodzieżowym składem, więc ROW wyczuł okazję do wygranej, ale bardzo się przeliczyli dostając u siebie w mieście po głowach.
Nie chce wywolywac zbednej napinki ALE po twoim wpisie widac jakie czasy sa pojebane. Zebranie sie na spontanie w 21 osob i wjebanie przez boisko w 3krotnie liczniejszego przeciwnika, notowanego znacznie wyzej w tematach "h" to juz nie jest kozacka akcja ale powod do kpin i pierdolenia o mlodziezowym skladzie, przeliczeniu sie itp.
Celem sprostowania dodam ze z wlasnego doswiadczenia nie widze zadnej ekipy w regionie zdolnej do zaryzykowania wpierdolu i zrobienie takiej akcji. Niektorzy wola spierdolic z umawianej walki stojac juz w polu niz nie daj Boze popsuc sobie statystyki.

JB

Post autor: JB » 20.12.2014, 10:53

Bez nicka pisze:
JB pisze:
A czy kiedykolwiek miał "swoją" dzielnicę, czy też osiedle ?
W latach 90, w zasadzie do ich końca coś do powiedzenia mieli między innymi na Witominie czy Oksywiu, w Rumi też było sporo Kadłubów ale w przewadze nigdy nie byli.

_Henderson_

Post autor: _Henderson_ » 21.12.2014, 11:38

Ja mam pytania dotyczące Pogoni Szczecin
1) Czy naprawdę w latach 90tych prawie całą bojówkę stanowili typowi, długowłosi, metale? I wiem że procenty to lipa, ale jednak ktoś w przybliżeniu mógłby napisać, chociażby dlatego, że trudno mi sobie w dzisiejszych czasach wyobrazić nabojkę z klubu z większego miasta zdominowaną przez metali
2) Czy to że tyle osób miało długie włosy w szerszej perspektywie nie stanowiło to dla nich problemu w walce?;) (akcje typu ściągnięcie za włosy plus kolano w brodę itp)
3) Czy ktoś ze Szczecina z tych lat lub ktokolwiek inny z tych co mieli styczność mógłby opisać tę, bądź co bądź, oryginalną ekipę? Jakieś akcje itp? (oprócz wyjazdu Lechii, to akurat czytałem, chyba że dla przypomnienia)

Pozdrawiam i dzięki z góry

Ukochane Miasto

Post autor: Ukochane Miasto » 21.12.2014, 12:49

_Henderson_ pisze:Ja mam pytania dotyczące Pogoni Szczecin
1) Czy naprawdę w latach 90tych prawie całą bojówkę stanowili typowi, długowłosi, metale? I wiem że procenty to lipa, ale jednak ktoś w przybliżeniu mógłby napisać, chociażby dlatego, że trudno mi sobie w dzisiejszych czasach wyobrazić nabojkę z klubu z większego miasta zdominowaną przez metali
2) Czy to że tyle osób miało długie włosy w szerszej perspektywie nie stanowiło to dla nich problemu w walce?;) (akcje typu ściągnięcie za włosy plus kolano w brodę itp)
3) Czy ktoś ze Szczecina z tych lat lub ktokolwiek inny z tych co mieli styczność mógłby opisać tę, bądź co bądź, oryginalną ekipę? Jakieś akcje itp? (oprócz wyjazdu Lechii, to akurat czytałem, chyba że dla przypomnienia)

Pozdrawiam i dzięki z góry
Ja tak ogólnie wtrącę w temacie Pogoni z tego co pamietam. Pamiętam w 2 połowie lat 80-ch , graliśmy (Widzew) z Pogonią i po meczu milicja ich odstawiła na dworzec Kaliski. Jakoś tak 30/40 osób (?)..no to chyba 99% metale -skóry ,glany ,pieszczochy na łapach no i powiem że takie wyrośnięte te metale były :-) . Nas kilka osób ,skończyło się na korespondencyjnej wymianie kamieniami +pozdrowienia i każdy w swoją stronę.

M.O.W.

Post autor: M.O.W. » 21.12.2014, 13:13

czystemiasto pisze:
lobik pisze:
bazylzbazaru pisze: Można coś więcej o historii tego zdjęcie? Wiem, że to zdjęcie ze sparingu GKS J. - ROW Rybnik, ale mógłby ktoś coś więcej?
Nie chce wywolywac zbednej napinki ALE po twoim wpisie widac jakie czasy sa pojebane. Zebranie sie na spontanie w 21 osob i wjebanie przez boisko w 3krotnie liczniejszego przeciwnika, notowanego znacznie wyzej w tematach "h" to juz nie jest kozacka akcja ale powod do kpin i pierdolenia o mlodziezowym skladzie, przeliczeniu sie itp.
Celem sprostowania dodam ze z wlasnego doswiadczenia nie widze zadnej ekipy w regionie zdolnej do zaryzykowania wpierdolu i zrobienie takiej akcji. Niektorzy wola spierdolic z umawianej walki stojac juz w polu niz nie daj Boze popsuc sobie statystyki.
Nie chcę wywoływać zbędnej napinki, ALE nie do końca było tak jak piszesz.
Nie ujmując ówczesnej młodzieży z Rybnika i okolic (bo to oni pisali wtedy o młodym składzie a nie jak sugerujesz ktoś inny) akcja była na waszym terenie, o terminie meczu wiadomo było wcześniej (skąd pomysł o "spontanie"?), a przede wszystkim (TO MOJE PRYWATNE ZDANIE) wynikała z sytuacji z poprzedniego sparingu Jastrzębia w Rybniku (pół roku lub rok wcześniej - nie pamiętam), gdzie GKS przeszedł od dworca PKP przez całe centrum w barwach i ze śpiewem a miejscowych nie było nie tylko na trasie ale nawet na własnym stadionie.
A akcja sama w sobie dobra.

eNGie

Post autor: eNGie » 21.12.2014, 14:07

Ta ekipa Pogoni miała jakieś specjalne kominiarki z dodatkowymi otworami na warkocze ???

Averno

Post autor: Averno » 22.12.2014, 12:12

Czy naprawdę w latach 90tych prawie całą bojówkę stanowili typowi, długowłosi, metale? I wiem że procenty to lipa, ale jednak ktoś w przybliżeniu mógłby napisać, chociażby dlatego, że trudno mi sobie w dzisiejszych czasach wyobrazić nabojkę z klubu z większego miasta zdominowaną przez metali
Szczyl bylem wtedy, ale pamiętam ze jedna grupa to metale, nie wszyscy, reszta normalni. I nie wszyscy z nich mieli długie włosy, część była łysa.
I wieksza częśc z tych metali to byli hools, jakby patrzeć na dzisiejszy podział, pamietam jak kumpel opowiadał, jak w spodku, napierdalali innych metali z polski, grają kapele, a tam w pogo goście w koszulkach Pogonii:) Mieli prawicowe poglądy i ganiali punków, ale i tak większość ekip patrzyła na nich krzywo.
JB pisze:Bałtyk nie ma obecnie żadnej zgody.
A czy kiedykolwiek miał "swoją" dzielnicę, czy też osiedle ?[/quote]

W latach 90, w zasadzie do ich końca coś do powiedzenia mieli między innymi na Witominie czy Oksywiu, w Rumi też było sporo Kadłubów ale w przewadze nigdy nie byli.[/quote]

Dzięki. Z tego co pisze gość od nich, u siebie rzadko robią młyn. Jeżdżą na wyjazdy, ale ekipa się nie powiększa, jest to obecnie około 100os, i tendencja spadkowa, jeszcze parę takich lat, też bez awansów i mogą przejść do historii. Już brak, choćby najmniejszego osiedla w mieście to ytuacja totalnie przejebana, jedynie podobną sytuacje mają chyba Szombierki i ostatnio Polonia Bydgoszcz...

wibrator

Post autor: wibrator » 22.12.2014, 14:26

Averno pisze:Jeżdżą na wyjazdy, ale ekipa się nie powiększa, jest to obecnie około 100os, i tendencja spadkowa, jeszcze parę takich lat, też bez awansów i mogą przejść do historii.
Z tą setką to Cie trochę poniosło, chyba ze masz na myśli wszystkich kibiców, bo takich naprawde aktywnych to nawet połowy tego ich już nie ma

Barnet

Post autor: Barnet » 22.12.2014, 19:25

Bałtyk z tego co wiem jeździ stałą ekipą na kadrę. Sam osobiście ich spotkałem i powiem szczerze, że spoko ludzie.
Obrazek

Bolo85

Post autor: Bolo85 » 22.12.2014, 19:59

Też miałem okazje poznac, ale faktycznie, ta liczba 100 z kosmosu, zresztą oni pierwsi sami pewnie by jej zaprzeczyli

Barnet

Post autor: Barnet » 22.12.2014, 21:45

Narazie liga jest zawieszona bo wyszło na jaw ze mieszał w niej Fryzjer, jak skończy składać zeznania, to wszystko ma od nowa ruszyć
Obrazek

_Henderson_

Post autor: _Henderson_ » 23.12.2014, 00:59

Dzięki za odpowiedź co do szczecińskich metali...Szkoda że żaden się tu nie udziela, ciekawie by było poczytać...PS Mieli młynowego? :)
Trapi mnie jeszcze jedno- która z tych ekip ma najgorzej w swoim mieście- Bałtyk w Gdyni, Polonia w Bydgoszczy, Szombierki w Bytomiu, czy Broń w Radomiu? Wydaje mi się że Broń ma względnie dobrze, bo mają chociaż swoje osiedle...Mam nadzieję że pytanie nie wywoła zbędnej napinki...

N M

Post autor: N M » 23.12.2014, 09:51

Porównaj ilość wyjazdów z ostatnich 3 sezonów Bałtyku i Broni. Fakt Bałtyk nie ma rewirów swoich ale tak maja od lat i egzystują. A i rywal zza miedzy jakby bardziej wymagający. Następny "ciężki" temat aczkolwiek ciekawy. Pozdrawiam

Ukochane Miasto

Post autor: Ukochane Miasto » 23.12.2014, 10:15

N M pisze:Porównaj ilość wyjazdów z ostatnich 3 sezonów Bałtyku i Broni. Fakt Bałtyk nie ma rewirów swoich ale tak maja od lat i egzystują. A i rywal zza miedzy jakby bardziej wymagający. Następny "ciężki" temat aczkolwiek ciekawy. Pozdrawiam
co do Bałtyku mam jedno pytanie bo już pamięć nie ta sama...byłem w 85 lub 86 roku na obozie sportowym w Gdańsku-Osowie i z racji zainteresowań zaliczyłem dwa mecze ligowe Lechia-Motor (z Lechią jeszcze wtedy zgoda) oraz Bałtyk-Pogoń , pamiętam że na Bałtyku było dosyć ciekawie . Jakieś rozmowy zainteresowanych przy siatce , Pogoni kilka dyszek , wymiana uprzejmości itp.
I tak mi się coś kojarzy że oprócz biało-niebieskich barw Bałtyku widziałem kiboli Arki , czy to już dziury pamięciowe ? Czy to możliwe że wtedy były dobre relacje między Arką a Bałtykiem?

ps : co do Lechia-Motor ,to utkwiła mi akcja ,w obecnych czasach nie do pomyślenia ! Motoru przyjechało wtedy 5-6 osób?!?! ,ujawnili się na dole sektora po lewo od młyna Lechii . Delegacja Lechii w postaci kilku szali poszła, "pogadała" z nimi przez chwilę i dalej chłopaki oglądali cały mecz . Aczkolwiek już chyba pochowali szaliki . Ale i tak powiem że kozaki ! Ja bym się chyba posrał :-) . A należy dodać że nie mieli żadnej obstawy w postaci wąsów.

RTS 1910

Post autor: RTS 1910 » 23.12.2014, 10:24

Żuromin wiadomo kiedys brudy i KSP, teraz sa FC Legii? [link]

;)

Post autor: ;) » 23.12.2014, 10:57

Na tyle ile wiem, to starsi koło 40-tki to punki i ogólnie lewactwo są za KSP, natomiast młodzi, którzy zaczynają kibicowską przygodę poszli w stronę Legii, aczkolwiek znając życie wszyscy się znają, jak to na wsi.

_Henderson_

Post autor: _Henderson_ » 23.12.2014, 11:05

Ja z kolei mogę dać 90 proc (bo pamięć może mylić) że widziałem zdjęcie kilku/nastu młodych żuromińskich Polonistów (na forum Poloni bodajże)...Ale, jak piszę, nie jestem na 100 procent pewien, dlatego że to było dość dawno...

Averno

Post autor: Averno » 23.12.2014, 12:35

Teraz to na Wkrze jak jest młyn to rzadko, jeśli wogóle i piknik/dzieci, paru młodych za Legią zwykli sympatycy, paru zostało sympatyków Ksp, ale jedni i drudzy nie są aktywni, to pustynia kibicowska i tyle

Srebro_Cracovia

Post autor: Srebro_Cracovia » 23.12.2014, 18:34

znowu pierdolona moda na nagrywanie filmików i wrzucanie na YT, i na c***? Zauważyłem, że te ekipy które najczęściej wrzucają na YT filmiki z opraw postojowych czy jak w poniższym przypadku z życzeniami są obsrane, aby odpalić to na stadionie, a tak chcą to nadrobić i odpalają na jakiejś polanie w nocy czym się ośmieszają... Lada dzień pewnie nastąpi wysyp takich pokazów

https://www.youtube.com/watch?v=KMlO1v9a018
https://www.youtube.com/watch?v=xeE2VRZ ... ata_player

Post autor: *** » 23.12.2014, 18:44

na święta nie na c***

holendrowie i beldzy

Post autor: holendrowie i beldzy » 23.12.2014, 18:46

Ksc to akurat liderzy w odpalaniu piro przy kałuży
Nie ważne ile masz wyjazdów,ważna jest ilość postów!

maksMKS

Post autor: maksMKS » 23.12.2014, 23:16

Srebro_Cracovia pisze:(...)są obsrane, aby odpalić to na stadionie, a tak chcą to nadrobić i odpalają na jakiejś polanie w nocy czym się ośmieszają...
Tyś ku*** najwięcej w życiu się naodpalał piro

Bzyku45

Post autor: Bzyku45 » 23.12.2014, 23:56

Srebro_Cracovia pisze:znowu pierdolona moda na nagrywanie filmików i wrzucanie na YT, i na c***? Zauważyłem, że te ekipy które najczęściej wrzucają na YT filmiki z opraw postojowych czy jak w poniższym przypadku z życzeniami są obsrane, aby odpalić to na stadionie, a tak chcą to nadrobić i odpalają na jakiejś polanie w nocy czym się ośmieszają... Lada dzień pewnie nastąpi wysyp takich pokazów

https://www.youtube.com/watch?v=KMlO1v9a018
https://www.youtube.com/watch?v=xeE2VRZ ... ata_player

Ostatni mecz w sezonie ( zdobycie Mistrzostwa przez Stal Gorzów )

[link]

Nie wiem jak RKS Radomsko bo nie śledzę aż tak niższych lig .
Lecz Cracovia też dawno nie odpalała ..

szklanka

Post autor: szklanka » 24.12.2014, 12:40

[quote="Bzyku45"]

Ostatni mecz w sezonie ( zdobycie Mistrzostwa przez Stal Gorzów )

[link]
/quote]

Co ty w ogole p********* baranie, dogadaliscie się z psami i zarządem jakąs zgode od wojewody uzyskaliście i na patęcie odpaliliście te race jak jakieś obsrane pizdy żeby nie narażać się swojemu prezesowi :) to akurat z Ultras ma mało wspólnego bo co to za odpalenie rac w wyłączonej z imprezy strefy ? Kiedy ostatni raz odpaliliście piro u siebie ? w derbach z Falubazem w 2009 ? 2010 ? kiedy to na spontanie je odpaliliście co skończyło się zakazami :) a na wyjeździe w Tarnowie jak jeździliście finał który przegraliście hehe

a na zakończenie łapcie życzenia od żółtego Międzyrzecza ! https://www.youtube.com/watch?v=WkE2Rx7ZJc0
Polish Groundhopper

lubiesiebawic

Post autor: lubiesiebawic » 24.12.2014, 13:40

No i co z tego? Odpalili w taki sposób, w jaki odpalili - fajny pokaz im wyszedł, ale zawsze jakiś cwaniak musi się do czegoś doczepić. A to legalne/nielegalne, za dużo/za mało, za wysoko/za nisko, za jasno/za ciemno, za żółto/za niebiesko. :)

Zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia!
PISANE PRZEZE MNIE POSTY PRZEDSTAWIAJĄ MOJE PRYWATNE OPINIE

szklanka

Post autor: szklanka » 24.12.2014, 15:01

Jesteś gamoniem i nie kumasz tego ?
Legia Lechia Lech Śląsk pytaja o pozwolenie palenia pirotechniki na meczu ? Jasne że nie bo nie o to chodzi żeby palić na legalu po zakończeniu rozgrywek w wyznaczonym miejscu i tylko tam ;)
Polish Groundhopper

lubiesiebawic

Post autor: lubiesiebawic » 24.12.2014, 16:58

A gdyby Legia, Lechia, Lech, Śląsk, xxx (tu wstaw nazwę swojej ekipy) miały możliwość odpalenia piro legalnie, to by tej okazji nie wykorzystały bo kumatixy z kibice.net nie uważają tego za prawilne i sądzą, że nie o to chodzi? :)
Klub na tym meczu organizował pokaz fajerwerków, wyszła możliwość podpięcia pod to pokazu pirotechnicznego, no to z niej skorzystano.
Tak nawiasem, to na tym meczu piro płonęło nie tylko wtedy, posypały również się pojedyncze zakazy.
PISANE PRZEZE MNIE POSTY PRZEDSTAWIAJĄ MOJE PRYWATNE OPINIE

szklanka

Post autor: szklanka » 25.12.2014, 00:26

Poczytaj sobie o ruchu Ultras to może zrozumiesz na czym to polega.Ostatni post z mojej strony w tym temaie :)
Polish Groundhopper

Bałtyk1930

Post autor: Bałtyk1930 » 25.12.2014, 04:43

Guma123 pisze:Masz racje z tej czwórki to Broń prezentuje się najlepiej ,Szombry od lat ten sam poziom ,zawsze jakis tam młyn kręcą . Najgorzej Bałtyk i Polonia , o ile Bałtyk czasem ruszy sie na jakis wyjazd to Polonia widoczna już tylko na Stomilu.
Pisanie, że Bałtyk się czasem ruszy jest nieprawdziwe, bo zaliczyliśmy komplet wyjazdów w minionej rundzie. Do tego przy okazji wyjazdu do Koszalina Gwardia odmawia nam solówek. Gorzej jest z naszymi liczbami wyjazdowymi.

eNGie

Post autor: eNGie » 25.12.2014, 09:03

Czy tak zwane pasowanie na wyjazdach to ogólnopolski zwyczaj ???

bednar

Post autor: bednar » 25.12.2014, 12:03

eNGie pisze:Czy tak zwane pasowanie na wyjazdach to ogólnopolski zwyczaj ???
myśle ze tak

ODPOWIEDZ