Na obecną chwile to tylko jedni goście będą wpuszczani na SS Wisła Pasy ale wszystko się może zmienić z dnia na dzień w co osobiście wątpię19Piastowski45 pisze:Będą wpuszczani goście na Hutnik ?? W trakcie meczów Wisły i Cracovii.

Inwestycje / Remonty ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Inwestycje / Remonty ...
-
Krotoszyn pisze:może ktoś wrzucić jakieś świeże fotki z Łazienkowskiej
[link]
-
Trenuj Sporty Walki! Tylko Wisła!
-
kiedy przewidywany koniec na Reymonta ? albo sie tak strasznie grzebiom albo mi sie zdaje ....
[link]
-
grzebią bo nie ma dalszych projektów bez których nic nie można zrobić.. tu pytania kierować do miasta.. zresztą ten post w skrócie wyjaśnia jak to wygląda
orzeu/skyscrapercity
chodzi o to że nawet jeśli stadion oddany będzie na czas to będzie bezużyteczny bo inwestor czyli miasto / Majchrowski nie uwzględnił w projekcie najważniejszych prac bez których stadion funkcjonować nie może .. czyli nowa murawa, wykończenie choćby D, przede wszystkim system IT, kołowroty.. itd... prąd, światło, czyli komputery, czyli kamery, telebimy, telefony, kompletnie nic.. zrzucając wszystko na operatora czyli Wisłę.. koszt tego wszystkiego to ok 50-60 mln zł .. i Wisła z własnej kieszeni ma tyle dać :lol:
z czymś takim jeszcze się nie spotkałem.. nie słyszalem żeby na jakimkolwiek stadionie miasto budowało klubowi stadion z 4 trybunami... i powiedzieli że 3 zrobiliśmy a 1 sobie sami dobudujcie.. bo tak to poniekąd wygląda.. i c*** wi czy tak się nie stanie :lol:
może miasto się tym zajmie, może znajdą inwestora na te pracę, może wyłożą pieniądze na niezbędne elementy, może Majchrowski zacznie być prezydentem całego Krakowa.. pożyjemy zobaczymy.. tyle wiadomo że Majchrowski coś bredzi o dacie lipiec 2010 jako koniec budowy co oczywiście wywołuje śmiech, a nawet jeśli oddadzą to jak wyżej..
w sumie już męczące to jest... a oddanie w pełni funkcjonalnego stadionu w tym roku to na dziś dzień fantazja..nikt się nie napala.. najwyżej stadion pójdzie do rozbiórki ..
Umawiamy sie ze wybuduje Ci dom, ale musisz na czas budowy sobie zaplacic za wynajem innego. Mija jakis czas i mowie Ci "sluchaj, zaplac no za kabelki, ogrzewanko i wode bo inaczej bedzie lipa i domku nie skonczymy". Kabelki, ogrzewanko i woda to Twoj dwuletni budzet, na ktory za zadne skarby Cie nie stac. Pozostaje Ci jedynie opcja wynajmowania innego domu wlasciwie nie wiadomo do kiedy.
Jak mnie nazwiesz? Szantazysta to chyba najlagodniejsze okreslenie.
Fajnie by bylo gdyby warunki finansowania budowy Wisła poznala wczesniej. A tu nie dosc ze w punkcie z ktorego nie ma odwrotu dowiaduje sie ze musi doplacic mnostwo kasy to jeszcze sa to pieniadze, ktore wynikaja z bledow tego ktory zlecil budowe stadionu, czyli miasta, czyli Majchrowskiego.
Historyjka prosta jak drut. Jak tu mozna nie mowic o skandalu? Pobudki juz mnie malo interesuja bo czy to niechec do Wisły czy zwykla nieudolnosc i partactwo nie zmienia faktu, ze na ta chwile mozemy zapomniec o stadionie w lipcu.
orzeu/skyscrapercity
chodzi o to że nawet jeśli stadion oddany będzie na czas to będzie bezużyteczny bo inwestor czyli miasto / Majchrowski nie uwzględnił w projekcie najważniejszych prac bez których stadion funkcjonować nie może .. czyli nowa murawa, wykończenie choćby D, przede wszystkim system IT, kołowroty.. itd... prąd, światło, czyli komputery, czyli kamery, telebimy, telefony, kompletnie nic.. zrzucając wszystko na operatora czyli Wisłę.. koszt tego wszystkiego to ok 50-60 mln zł .. i Wisła z własnej kieszeni ma tyle dać :lol:
z czymś takim jeszcze się nie spotkałem.. nie słyszalem żeby na jakimkolwiek stadionie miasto budowało klubowi stadion z 4 trybunami... i powiedzieli że 3 zrobiliśmy a 1 sobie sami dobudujcie.. bo tak to poniekąd wygląda.. i c*** wi czy tak się nie stanie :lol:
może miasto się tym zajmie, może znajdą inwestora na te pracę, może wyłożą pieniądze na niezbędne elementy, może Majchrowski zacznie być prezydentem całego Krakowa.. pożyjemy zobaczymy.. tyle wiadomo że Majchrowski coś bredzi o dacie lipiec 2010 jako koniec budowy co oczywiście wywołuje śmiech, a nawet jeśli oddadzą to jak wyżej..
w sumie już męczące to jest... a oddanie w pełni funkcjonalnego stadionu w tym roku to na dziś dzień fantazja..nikt się nie napala.. najwyżej stadion pójdzie do rozbiórki ..
-
Nie myślałem, że az takie kino wyjdzie ... przeciez ktos powinien za to beknąć hehe, zupełnie jak za komuny, wybudowali pół i okazało sie , że bez projektu ;)
[link]
-
Zna może ktoś termin rozpoczęcia montażu krzesełek na Legii??
Moja jedyna miłość to jest (L)
-
[link]
Ozyrys5 pisze:No ale nie będę oceniał swoich, niech oceni ktoś obiektywny, kto oglądał mecz w TV

-
sory jak było, nie śledze tematu a przeszukiwać tyle stron mi się nie chce
taki (niby) będzie stadion w Bielsku-Białej:
[link]
jak narazie nowa jest murawa i oświetlenie a klatki nadal brak
taki (niby) będzie stadion w Bielsku-Białej:
[link]
jak narazie nowa jest murawa i oświetlenie a klatki nadal brak
-
na Cracovii zapierdalają aż miło...mam pytanie co do tego czy klub udostępni kibicom jakieś pomieszczenia?odpłatnie czy nieodpłatnie?
HUTNIK&MAZOVIA
-
sektor gosc i w Ostrowcu bedzie zamkniety na 100% na runde wiosenna?????
[link]
-
czy są jakiekolwiek opóźnienia na Cracovii ?
-
-
Nie ;) wręcz przeciwnie :)pomorze pisze:czy są jakiekolwiek opóźnienia na Cracovii ?

KAWAŁ C.H.U.J.A
-
glupia sprawa ale jakos mi umknelo, a szczerze szybciej mi ktos odpowie niz sam zaczne szukac... len jestem i tyle...
Docelowy wyglad Cracovii bym prosil
-
[link]mancunian pisze:
-
Ktoś z Wisły jakiś filmik ze stadionu mógł by podrzucić
-
Porcja nowych fotek z Poznania
[link]
[link]
-
W Poznaniu zajebiście się to prezentuje
-
Dokładnie, jak dla mnie ten stadion będzie miał najlepszy klimat na meczach, jeszcze jak 2 sezonu temu, jak stała 1 trybuna za bramka można było poczuć co będzie sie działo na tym estadio jak oddadza go w całości, Lechici napewno wykorzystaja taki obiekt kibicowsko w 100% !
[link]
-
Jak dla mnie architektonicznie z zewnątrz najlepszy obecnie budowany stadion.Krotoszyn pisze:[link]mancunian pisze:
Poczekajmy aż wybudują stadiony w Gdańsku, Wrocławiu czy Białymstoku.General pisze:Dokładnie, jak dla mnie ten stadion będzie miał najlepszy klimat na meczach, jeszcze jak 2 sezonu temu, jak stała 1 trybuna za bramka można było poczuć co będzie sie działo na tym estadio jak oddadza go w całości, Lechici napewno wykorzystaja taki obiekt kibicowsko w 100% !
Wrocław - stolica Śląska
-
Za parę lat będzie inny obraz kibicowania skończą się wszystkie budowy: Wrocław, Gdańsk, Gdynia, Poznań, Warszawa, oba w Krakowie, Białystok, Lubin itd. Przydały by się nowe obiekty w Łodzi w końcu tam jest ogromny potencjał.
Trochę zastanawiają mnie derby Warszawy.
Trochę zastanawiają mnie derby Warszawy.
-
Jak dla mnie architektonicznie z zewnątrz najlepszy obecnie budowany stadion.Abrakadabra1947 pisze: [link]
[/quote]
Póki co jakoś mi te projekty bardziej z zewnatrz przypomionaja supermarket i tak moga byc odbierane przez obcokrajowcow szukajacych taniej zywnosci:))
Mam nadzieję, że w realu będzie stwarzał już same pozytywne wrażenia.
-
Jak dla mnie architektonicznie z zewnątrz najlepszy obecnie budowany stadion.Abrakadabra1947 pisze:Krotoszyn pisze:[link]mancunian pisze:
No właśnie nie wiem czy ze mną coś nie tak, bo wszyscy fachowcy i architekci srają w gacie z zachwytu nad tym projektem. Dla mnie kibica Cracovii jest tam wiele beznadziejnych rozwiązań ( miejsce na młyn na trybunie mniejszej niż sektor gości i pare innych kwiatków)a sam projekt nie przypadł mi do gustu. Inne były wg. mnie lepsze:

Ale i tak w porównaniu do tego co było to nieba a ziemia.
-
Hudy bez przesady, jaki supermarket ma oświetlenie na dachu zwrócone do środka :)
patrz tu. [link]
Stadion Cracovii również bardzo mi się podoba (wizualnie szykuje się jeden z lepszych w Polsce), tylko powinien mieć przynajmniej 20tyś.
patrz tu. [link]
Stadion Cracovii również bardzo mi się podoba (wizualnie szykuje się jeden z lepszych w Polsce), tylko powinien mieć przynajmniej 20tyś.
-
Mi projekt stadionu Cracovii bardzo się podoba. Z tego co widać na wizualizacjach zewnętrzna fasada będzie się dobrze komponować z otoczeniem. Nie jest oklepana, stanowi świetną całość. Z zewnątrz nie ma co porównywać do innych stadionów budowanych w Polsce o podobnej wielkości, na ich tyle znacznie się wyróżnia.
-
ile bedzie wynosic pojemnosc stadionu po skonczeniu w Poznaniu?
-
Trochę kanciaty ten stadion Cracovii. Taki bardziej angielski styl. W Lubinie są już krzesełka na całym stadionie?
Internet Hooligans Group '09
-
-
46tys.bednar pisze:ile bedzie wynosic pojemnosc stadionu po skonczeniu w Poznaniu?
-
A wlasnie co z Lodzia? Jakies plany w ogole czy przymiarki? Przeciez to az niedorzeczne, zeby takie dwie ekipy i taki potencjal nie byl wykorzystany odpowiednio...
Dawac im stadiony porzadne.
Co do wygladu z zewnatrz, to dla mnie projekt Gornika Zabrze zdecydowanie nr 1 na razie. Nie sledzilem jakos specjalnie tematu, ale to co widzialem, to Gornik pierwsza klasa.
Dawac im stadiony porzadne.
Co do wygladu z zewnatrz, to dla mnie projekt Gornika Zabrze zdecydowanie nr 1 na razie. Nie sledzilem jakos specjalnie tematu, ale to co widzialem, to Gornik pierwsza klasa.
-
A w Łodzi już buduja od 10 lat .... najpierw miał byc Stadion Miejski Na ŁKSie, później jeszcze Widzewa odremontowany, a jak stała ruina na eŁKSie i kurnik na Widzewie tak stoja dalej ...
Teraz te k******* z SLD jeszcze niech wycofają budowę Camerimage Center i EC1 ( warto spojrzeć w necie, bo zajebisty projekt, przydałby sie Łodzi ), zostaną same hipermarkety w Łodzi ...
Teraz te k******* z SLD jeszcze niech wycofają budowę Camerimage Center i EC1 ( warto spojrzeć w necie, bo zajebisty projekt, przydałby sie Łodzi ), zostaną same hipermarkety w Łodzi ...
[link]
-
Stadion Cracovii znajduje się na zabytkowym Salwatorze, gdzie z tego co wiem nie mozliwe było wybodowanie wyższego, a zaraz większego stadionu. W Krakowie generalnie wszędzie są różnorakie ograniczenia, pełno inwestycji jest blokowanych przez konserwatora [link] jak i władze kościelne. Dochodzą do tego beznadziejni politycy - nieudacznicy.1na100 pisze:Stadion Cracovii również bardzo mi się podoba (wizualnie szykuje się jeden z lepszych w Polsce), tylko powinien mieć przynajmniej 20tyś.
Wrocław - stolica Śląska
-
ja mam pytanie co do stadionu Lecha...w dachu będzie taka mała ,,dziura,, czy obiekt będzie całkowicie zadaszony?
HUTNIK&MAZOVIA
-
nie będzie całkowicie zadaszonyHC pisze:ja mam pytanie co do stadionu Lecha...w dachu będzie taka mała ,,dziura,, czy obiekt będzie całkowicie zadaszony?
[link]
-
-
Tak, ale kibice zagoszczą na czwartej trybunie, prawdopodobnie dopiero na jesień. Musi zostać dokończony wbudowany w nią budynek klubowy, oraz cała infrastruktura za trybuną (kasy, bramki, toalety ...)BobSwagger pisze:W Lubinie są już krzesełka na całym stadionie?
-
zdjęcia z Cracovii
[link]
[link]
Ozyrys5 pisze:No ale nie będę oceniał swoich, niech oceni ktoś obiektywny, kto oglądał mecz w TV

-
Na zdjęciach jak na zdjęciach, ale na żywo robi masakryczne wrażenie. Kolos!!!Mieczyk pisze:W Poznaniu zajebiście się to prezentuje
-
Na mnie mocne wrażenie robi tempo na Cracovii.
Mam pytanie co do stadionu Wisły Kraków. Dalej nic nie wiadomo odnośnie kto pokryje koszty murawy, itp ?
Mam pytanie co do stadionu Wisły Kraków. Dalej nic nie wiadomo odnośnie kto pokryje koszty murawy, itp ?