UW1908 pisze: ↑08.03.2018, 22:27Jest i woźny!;) Takiego fachowca to aż miło poczytać. No masz rację, co tu dużo mówić. Piłka dla was bo Bońki bo Lutki, bo LM i chuje muje. Ale patrząc na klub jako CAŁOŚĆ to nie macie nawet 1/50 sportowców, którzy zapisali się w annałach polskiego sportu z nazwą klubu, który reprezentowali. Niech Europa się cieszy, że mieli zaszczyt gościć taką markę jak Widzew na salonach, to już tylko historia. Tylko patrzeć jak Nasze siatkarki pograją w pucharach i fajnie. Na piłkę to też aktualnie nie macie podjazdum Tak, wiemy!! Karnety, frekwencja i miliony na koncie w budżecie;) Bez odbioru, udanego weekendu Panie konserwatorze!mądrala pisze: ↑08.03.2018, 21:37Stary wyjazdowicz, słów nie mam. Niby "stary", a słabo to wygląda w Twoim tłumaczeniu.
Zrozumcie jedno, gdyby nie RTS, w Łodzi poważnej piłki w latach 70/80 by nie było. Nikt by o Łodzi nie usłyszał. Łks nie istniał sportowo na poważnym poziomie, bez spiny zupełnie, stwierdzam fakt. Dopiero RTS przyniósł powiew Europy do naszego miasta. Możecie się fultać, ale i tak nie zmieni to dwóch kardynalnych rzeczy: a) Widzew to klub kojarzony w Polsce i Europie z Łodzią, NIE Łks; b) to Wy straciliście pół, albo i "większe" pół, Łodzi, nie my. Nie chcę sie napinać o województwo czy kraj, bo wypadacie mega słabo względem nas, a dwa, interesuje mnie na ten moment stricte Łódź.
Prawda synus jest taka, ze byscie tych swoich "1/50 sportowcow, co zapisali sie w annalach sportu" oddali za chociaz cwierc tego, co przezyli kibice Widzewa wylacznie z sekcja pilkarska.... Bo to pilka zyje kibice na calym swiecie, a nie koszykowka zenska, (z calym szacunkiem dla osiagniec LKS w innych dyscyplinach niz futbol).
I jak my eliminowalismy Manchestery, Liverpoole i Juventusy, albo gralismy w LM, to wy mogliscie se ino przed TV w jajach grzebac z zadrosci i wscieklosci i pchly se wylapywac - taka bolesna prawda lebku dla was, choc tego nie pamietasz..
a co do annalow sportu, to zapewniam cie ze Boniek, Wraga, Smolarek, Surlit, Zmuda czy Mlynarczyk a nawet Citko rozslawili wraz z Widzewem polski sport sto razy lepiej, niz wszystkie twoje sekcje halowo-zenskie razem wziete. (mowie to bez zlosliwosci - jako chlopak kibicowalem np. Potzowi i Kosylowi na zywo - wiesz co to za jedni? )