SZURowski pisze: ↑22.07.2024, 17:06
PRZEJDŹMY do odpowiedzi na twoje dyrdymały.
ZACZNIJMY od prostego pytania. Co ty przeżyłeś na kibicowskim szlaku, żeby mnie pouczać?
Gdzie ty tam pouczanie widzisz? Sztampowa szydera z emanującej od ciebie na kilometr megalomanii.
Apator to obecnie nic nie znacząca ekipka w świecie kibicowskim, nie interesuje mnie to, co było 15-20 lat temu, bo wywiad jest z tego roku.
O wywiadzie z Resovią Rzeszów mówiłbyś to samo? Z Igloopolem Dębica także? Czy to, że ekipa upadła/przechodzi cięższe czasy przekreśla jej historię? Nie mówiąc już szerzej o tym, że Apator akurat w chwili obecnej ma falę wznoszącą...
Co do reszty, to wymieniasz Śląsk Wrocław, Lecha Poznań, Arkę Gdynia, więc zapytam. Kim we Wrocławiu jest "Piwko"?
No właśnie. Kim jest on – zasłużony kibol dla Śląska Wrocław, od wielu lat na świeczniku, znany w całym Wrocławiu i większości Polski, a kim jesteś ty :)?
Kim obecnie na Lechu jest "Uszol", który odciął się od kibicowania i nawet się wstydzi swoich zachowań z przeszłości?
Wymieniając Lecha Poznań z grona najsilniejszych ekip, które zgodziły się na wywiad nie było z mojej strony mowy o „Uszolu”.
"Łysy" z Pogoni Szczecin to była aktywna postać w momencie, jak udzielał ci wywiadu?
Jakieś akta tworzysz? Może chcesz jeszcze wiedzieć, kto tam był oprócz niego?
Zagłębie Sosnowiec. Piszesz o wywiadzie z "Warą" sprzed kilkunastu lat?
Dokładniej rzecz ujmując – sprzed siedmiu lat.
Z Zawiszy z tego co pamiętam to chyba "Piotruś" udzielał wywiadu.
Nie tylko on.
Wszyscy, którzy udzielili ci wywiadu z tych poważniejszych ekip nie są/nie byli już aktywni.
Chciałbyś...
z tych poważniejszych ekip.
Czyli reszta ekipa jest niepoważna albo poważna mniej. Fiu, fiu. Wyznaczysz granicę ekip poważnych i niepoważnych? Gdzie jest linia balansująca, co się na nią składa i kto się łapie jeszcze na poważną ekipę, a kto już nią nie jest?
Nie rób tu z tej swojej gazetki c*** wie, jak poważnego pisma kibicowskiego, dla którego chcą się wypowiadać AKTYWNI goście z ekip.
Pożyczysz mi swoją szklaną kulę? Krótko i znamiennie - po zdecydowanej większości osób z wywiadów nikt nie musiał treści rozmowy sprawdzać, bo wyżej się nie da. Musi ci to wystarczyć.
Czy czasem Wisła, Ruch, Legia, Lechia nie kazali ci spierdalać jak się prosiłeś o wywiady?
Spierdalać to ci kazali rodzice, jak za dzieciaka przychodziłeś do nich po bajkę na dobranoc. Nie każda ekipa jest otwarta na rozmowę – rozumiem i akceptuję. Żalu nie mam.
NA KONIEC wymieńmy ''ekipy'' które udzieliły ci wywiadu w ostatnich miesiącach/latach:
Ułatwię ci, bo niezdarnie się szamotasz. Poukładane rocznikowo i alfabetycznie:
2019
Arka Gdynia – „Rybak”, GKS Bełchatów, GKS Jastrzębie, Glinik Gorlice, Górnik Konin, JKS Jarosław, Lech Poznań – „Uszol”, Pogoń Miechów, RKS Radomsko, Zawisza Bydgoszcz.
2020
Korona Kielce, Lechia Dzierżoniów, ŁKS Łomża, Odra Wodzisław Śląski, Pogoń Szczecin, Polonia Warszawa, Powiślanka Lipsko, Stomil Olsztyn, Śląsk Wrocław.
2021
Cracovia, Elana Toruń, Górnik Wałbrzych, Gwardia Koszalin, Jagiellonia Białystok, Lech Poznań, Motor Lublin, Okocimski Brzesko, Raków Częstochowa, Stilon Gorzów Wielkopolski, Unia Tarnów, Widzew Łódź.
2022
Czarni Jasło, Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski, Góral Żywiec, Łada Biłgoraj, Moto Jelcz Oława, Ostrovia Ostrów Wielkopolski, Polonia Bydgoszcz, Ruch Radzionków, Sparta Augustów.
2023
Avia Świdnik, Broń Radom, Gryf Słupsk, Karkonosze Jelenia Góra, KKS Kalisz, Kotwica Kołobrzeg, Olimpia Grudziądz, Siarka Tarnobrzeg, Tarnovia Tarnów, Wisła Płock, Wisła Sandomierz.
2024
Apator Toruń, Bałtyk Gdynia, Chojniczanka Chojnice, Czuwaj Przemyśl, Star Starachowice, Unia Oświęcim.
57 rozmów. Kolejne 13 jest już gotowych i czekają na druk, następne ustalone z terminami czekają na realizację.
Nie mam nic do w/w, ale jest to 4 liga kibicowska w tym kraju.
Nie mam nic do w/w, ale określę ich prześmiewczym mianem "ekipy" i się dodatkowo zesram, że opowiedzieli swoją historię. Dobre. I co z tego, że 4 liga? Mają swoją przeszłość, swoje problemy, swoje walki i swoje triumfy. Odbierasz im, bo są mali, ich kluby nic nie osiągnęły i nigdy nie będą kimś znaczącym. Ależ ty bufonem jesteś. Z tych mniejszych i średnich tworzy się piękno i bogactwo całej sceny kibicowskiej. Bez nich wszystkie wielkie ekipy dużo mniej by znaczyły, bo bez fan clubów i ludzi z satelickich, mniejszych ekip potencjał wielkich tej sceny uszczupla się diametralnie. Ja wolę tych "niepoważnych" w twoim mniemaniu wysłuchać i poznać historie, o których zapewne nigdy bym się nie dowiedział.
Za chwilę będziesz robił wywiady z wymarłymi ekipami typu Amica Wronki, Szczakowianka Jaworzno, Bałtyk Gdynia.
Przecież to już się realizuje. Z Bałtykiem Gdynia wywiad był w numerze lutowym br. Takich, jak ty to nie interesuje. Czytelników „TMK” zdecydowanie bardziej.
Podsumowując – nie chcesz – nie kupuj tego pisma, dodatkowo omijaj ten temat i masz problem z głowy.