Derby Łodzi

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
PiterWSC

Post autor: PiterWSC » 12.04.2008, 10:34

na moje pijane oko okolo 2,5 do 3 k max ale to juz bardzo naciagane :)

8) 8)[/quote]

to chyba miałeś naprawdę pijane oko, Widzewiaków ok. 4 tysięcy. Policja zdecydowała, żeby weszli wszyscy, bo łatwiej mieć ich na oku na stadionie, niż poza nim, dlatego też dopieliśmy swego z pochodem oraz liczbą ! Co do dopingu to powiem szczerze, że ja nie słyszałem ŁKSu, chyba, że mieliśmy przerwę, to dawali naprawdę głośno. Brawo za oprawe z chorągiewkami w barwach, bardzo fajnie wyszła, ale myślę, że nasza "Wszyscy w czerwienie zatopieni" też była bardzo efektowna. Pozdro dla normalnych !
Pół Polski nas nienawdzi, drugie pół to My - Widzew Łódź

iparts.pl
SH1910

Post autor: SH1910 » 12.04.2008, 10:43

iluminati pisze:
SH1910 pisze:Macie jakieś bliższe fotki dywanu zrobionego przez ŁKS?
a potrzebujesz zdjęcia chłopaków co wieszali ??
nie.wystarcza same szaliki...

Kiju

Post autor: Kiju » 12.04.2008, 11:22

nitro pisze:, zreszta o chuligance nie rozmawiajmy, bo nie jesteście dla nas zadnym przeciwnikiem ,

buhehehe,odezwal sie wojownik...kogo ostatnio pacnoles spacja albo shiftem?? :D
Nitro,niejestesm dla ciebie zadnym przeciwnikiem,lecz mam nadzieje ze jeszcze moge cos napisac 8)

Widzew zostal zjedzony... :shock: bo na stadionie rywala mial slabszy doping...niezly wniosek.

Co zas do pochodu,niektorzy daja sie wiesc autobusami jak barany,inni robia sobie pochod bo maja na to ochote,kazdy lubi co innego 8)

Wynik sportowy kazdy widzial,nasz druzyna to banda c****,niestety raz na kilkanasscie lat sie przegrywa...szkoda.
Ostatnio zmieniony 12.04.2008, 11:27 przez Kiju, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Jackdaniels

Post autor: Jackdaniels » 12.04.2008, 11:23

linaad pisze:Dawno się juz nie wpisywalem na tym forum
ale teraz chce opisać moja ocenę tych derbów.

Więc, tak - ŁKS - ogromny postęp jeżeli chodzi o doping. Aż wstyd to przyznać, ale poraz pierwszy ŁKS-iacy na swoim stadionie byli głośniejsi od nas!(co w sumie powinno byc normą). My jezeli chodzi o doping bylismy poprostu słabi i nie ma co sie spierać!

Natomiast oprawa - tu wciąż jest widoczna różnica skali. Widzewska oprawa to szczyty sztuki ULTRAS, natomiast ŁKS z oprawą wypadł słabiuteńko (jak zwykle w derbach).

I sprawa, która wg mnie była najbardziej zenująca. Otóż kiedy armatka wodna zaczeła lac w nas wodą i gazem - cała galera zareagowała zywym entuzjazmem - okrzyki i brawa LKS-iaków dla policji - to było to co mnie tego dnia najbardziej zszokowało.
I na tym nie koniec - kiedy psy rzucały w nas petardami hukowymi (nowośc na polskich stadionach) ŁKS-iacy z galery wspomogli ich i obrzucali nas racami. U nas na sektorze był tylko jeden komentarz na to wydarzenie, cytuję: ŁKS i POLICJA - TO JEDNA JEST KOALICJA
Nie bede z Wami polemizował bo mam ciężkiego kaca.
Co za mentalność i odwracanie kota ogonem.
Teraz tłumaczycie sie, ze w dopingu przeszkadzala Wam psiarnia i zła postawa piłkarzy. (A nam w poprzednich derbach to niby pomagało? Jakoś nie braliście wtedy tego pod uwage.) Na gre piłkarzy macie wytłumaczenie, że trener chujowy itp. Oprawy ŁKSu chujowe bo transparenty żenada. Jestesmy przyjaciółmi Policji bo paru zjebów rzucało w tym czasie racami. Piszecie, że niby byliśmy głośniejsi i zarazem dodajecie, że to Wy w przeciągu kilku lat wiedliście prym pod względem kibicowskim i piłkarskim.
Więc co? Derby dla Widzewa???
Dlatego przestańcie upiększać i zmniejszać Waszą porażkę
Prawda jest taka, że to my teraz wygraliśmy derby i kropka, a Was to boli bo ciągle czuliście się pępkiem świata.
Troche szacunku dla rywala

kowalRTS

Post autor: kowalRTS » 12.04.2008, 11:34

BiałyTeofilów pisze:...Szkoda mi sie zrobilo tego co dzialo sie na sektorze Widzewa przy walkach z policja ale wlasnie my takie cos przezyalismy przy derbach na 3:1 dla Widzewa...
nie przypominam sobie by były palone Wasze barwy, a z pewnoscią nie skandowaliśmy "coście tak cicho.." jak gazowała lub lała Was policja wodą.
Odnośnie transparentu z inwalidami to nie wiem co Wam Ci ludzie zrobili, że piętnujecie i naśmiewacie się z ich kalectwa.
Pochody eŁKSy na Włókniarzy rozumiem jako Waszą reklamę, wiedząc, że tamtędy śmiga tranzyt przez Łódź (pomysłowe).
Wasza oprawa z chorągiewkami robiła wrażenie i doping

does.not.matter

Post autor: does.not.matter » 12.04.2008, 11:34

19(W)47 pisze:Derby w 100% dla Rodowitych..Widzewiacy fakt,zapewne zaprezentowaliby sie lepiej gdyby nie jazdy z zomowcami,ale...gdyby sytuacja byla odwrotna(mecz na Widzewie i jazdy Rodowitych z zomowcami),to nikt z Was by sie nie rozczulal...tak wiec DERBY DLA RODOWITYCH...

I juz nie rozkaladajcie dokonan kibicow na czynniki pierwsze,a to my wiecej rac odpalilismy,a my lepsza sektorowke mielismy,a wy chujowe transparenty itp.itd. Rodowici zaprezentowali sie lepiej i kazdy to widzial na wlasne oczy to niech co niektorzy nie probuja wmawiac pozostalym,ze czarne jest biale i na odwrot..
a ty nie narzucaj swojego toku myślenia innym.

a sam fakt, że nie podporządkowaliśmy się policji (jak to zrobił ktoś inny tak niedawno) tylko kombinowaliśmy żeby jednak był przemarsz i był, pokazuje ze jednak te derby nie takie w 100% dla ŁKS, poza tym było nas z 2 razy więcej niż powinno być, do tego każdemu podoba się co innego... czy sektorówka ŁKSu była lepsza od naszej? czy te chorągiewki biało-czerowno-białe były lepszą prezentacją niż nasze setki transparentów? niech to sobie każdy sam oceni. ŁKS od nas lepiej zaprezentował się w dopingu, ale czy my az tak bardzo odstawaliśmy (mówię o I połowie, bo II w drugie ludzie skupiali się żeby gazu jak najmniej się nawdychać i żeby nie dostać polewaczką)? tak więc chłopaku nie pisz ze derby w 100% dla ŁKS.

ps. a do tego jak wjechała armatka wodna to było widać radość również wśród ludzi będących na galerze, nie trwała ona długo, ale była widoczna, taka jest moja ocena moja i osób będących ze mną, może to mylne wrażenie, ale oczy i uszy chyba mnie nie okłamały..

edyta

Post autor: edyta » 12.04.2008, 11:35

jasna d***... żenada z tym żydostwem w Łodzi!?! Na stadionie komplet żydów po obu stronach i masa polskiej policji!Macie ogromny kompleks na tym punkcie ale nie SZKODA mi Was bo jak pokazały derby Łódz ma zero poziomu... Lipa

BornToBeRed

Post autor: BornToBeRed » 12.04.2008, 11:40

Z poziomem oleju w twojej głowie też chyba nie jest najlepiej

edyta

Post autor: edyta » 12.04.2008, 11:50

BornToBeRed pisze:Z poziomem oleju w twojej głowie też chyba nie jest najlepiej
...a Ty pewnie bazgroliłes "jak kura pazurem" którys z tych ciekawych transparentów albo pomagałes w robieniu tej fajnej sektorówki z gwiazdą? No cóz bez odzweu przekumaty przełódzki znawco kultury żydowskiej Nie o tym wszak temat...

Jackdaniels

Post autor: Jackdaniels » 12.04.2008, 11:58

edyta pisze:
BornToBeRed pisze:Z poziomem oleju w twojej głowie też chyba nie jest najlepiej
...a Ty pewnie bazgroliłes "jak kura pazurem" którys z tych ciekawych transparentów albo pomagałes w robieniu tej fajnej sektorówki z gwiazdą? No cóz bez odzweu przekumaty przełódzki znawco kultury żydowskiej Nie o tym wszak temat...
Jak Ci coś nie pasi to idź sobie na Siatkówke.

Legioholic

Post autor: Legioholic » 12.04.2008, 12:06

martinio pisze: [link]
niewiem po tym filmiku widze ze jak psy strzelaly z tych petard hukowych to Łks gwizdal a puzniej jeszcze byly spiewy zostaw kibica.
niewiem mowie tylko tyle co widzialem na tym filmiku... wiec dziwi mnie wypowiedz kogos tu o zywiolowym dopingu i braw ze strony Łksu
Legia Warszawa

Ma.

Post autor: Ma. » 12.04.2008, 12:13

Jak małe dzieci..

Derby ciekawe, chyba w chwili obecnej najciekawsze w Polsce...
Sportowo, wiadomo, a co do rywalizacji na trybunach to zwycięstwo na punkty dla ŁKSu...Widzew także dobrze się prezentował, ale widać, że ŁKS wyjątkowo starannie podszedł do tematu,co w poprzednich latach nie było normą...
Nie ma sensu roztrząsanie,czyja sektorówka była ładniejsza,kto więcej rac odpalił,bo to kwestia gustu albo innych okoliczności ( czyt. działacze,ochrona,milicja itd.)...
a co do jakiś tam gwizdów w czasie akcji milicji...na każdym stadionie znajdą się oszołomy...
Teraz trochę obiektywnym okiem:
nie będę dywagował,kogowięcej jest na jakiej dzielnicy, Widzew jest tylko lepiej zoorganizowany (to chyba nie dziwne,jeśli znaczny % kibiców stanowią FC ),możliwości i potencjał obie ekipy mają taki sam...Widzew ma swój styl,ŁKS swój i tyle...Ci lepiej bawią sie w ultraske,Ci mają swój niepowtarzalny " polski" styl ( tak jak gdańska Lechia )i tyle....
Tyle okiem obserwatora sceny kibicowskiej...

RC

Post autor: RC » 12.04.2008, 12:22

Ma. - jako bezstronny w sprawach łódzkich, stwierdzić muszę, że za porównanie tzw. "polskiego stylu" ŁKS-u do Lechii, ci pierwsi mogli by się spokojnie obrazić. Podejście do opraw i dopingu u Rodowitych jest znacznie bardziej "poważne" niż w Gdańsku.

pozdrawiam

neRka

Post autor: neRka » 12.04.2008, 12:31

Wiadomo oszołomy znajdą się wszędzie, ale chyba nikt nie zaprzeczy że prawie cała galera śpiewała "coście tak cicho..." gdy Widzew był gazowany.
Ruda Śląska Zawsze Z Ruchem!

piotras

Post autor: piotras » 12.04.2008, 12:31

Legioholic pisze:
martinio pisze: [link]
niewiem po tym filmiku widze ze jak psy strzelaly z tych petard hukowych to Łks gwizdal a puzniej jeszcze byly spiewy zostaw kibica.
niewiem mowie tylko tyle co widzialem na tym filmiku... wiec dziwi mnie wypowiedz kogos tu o zywiolowym dopingu i braw ze strony Łksu

W momencie jak armatka rozpoczeła lać wodą pierwszą reakcję galery były oklaski. później się ogarneli i zaczeli już śpiewać normalne pieśni ( i nie mówcie że to była trybuna).

Cikawą pieśnią było również "coście tak cicho" gdy byliśmy gazowani.
Robotnicze Towarzystwo Sportowe WIDZEW Łódź

Ma.

Post autor: Ma. » 12.04.2008, 13:09

Nier chodziłomi o porównywanie opraw ŁKSy i Lechii..nie..
Po prostu jedni i drudzy mają trochę odmienny "styl" kibicowania od reszty ....
Nie jestem zwolennikiem "włoskiego" stylu...ot, nostalgia za latami 90-tymi.....

egoal

Post autor: egoal » 12.04.2008, 13:15

filmik z oprawą meczu fajnie od 40 sekundy
[link]
Ostatnio zmieniony 12.04.2008, 13:29 przez egoal, łącznie zmieniany 1 raz.

aqq08

Post autor: aqq08 » 12.04.2008, 13:18

moze cos od siebie dodam bo derby sie własnie dla mnie skonczyły.:D
a wiec tak liczba widzewa dla mnie 3tysie (moze ciut wiecej wiec na plus)
u nas na pewno sporo wiecej niz te 8 koła ( ale nie bede oceniał)
flaga Ruchu palona + szaliki widzewa.
u nas doping miazga, a to co sie dzialo pozniej na miescie to było cos wspaniałego,

dno

Post autor: dno » 12.04.2008, 13:29

Zgodzę się z tym co piszecie o stylu ŁKSu.Wczoraj naprawdę poczułem się jak w latach 90-tych i dla mnie jest to zajebiste , że my kibice ŁKSu potrafimy utrzymać ciągle ten klimat na trybunach.Być może sprzyja nam w tym nasz stadion , który od lat 90-tych niewiele się zmienił , wczoraj też wreszcie wrócił łuk na którym klimat jest niesamowity.

Aha , co do drugiej połowy.Widzew miał jazdy z psami i ja tego nie neguję , ale od początku drugiej połowy Wasz doping był słabiutki , zanim jeszcze zaczęły się cyrki.

Nie mam zamiaru się z Wami licytować , ale wiem że wczoraj "trochę" niemile się zaskoczyliście postawą ŁKSu.
Ci od Was którzy działają wiedzą jak jest , a wczoraj przekonali się Ci niedowiarkowie którzy żyją w przekonaniu że są pępkiem świata

rzaba

Post autor: rzaba » 12.04.2008, 13:29

oj dawno sie nie wpisywałem ale takie wydarzenie nie może przejść bez echa, pierwszy raz w historii mojego 15 letniego chodzenia na mecze przeżyłem porażkę swojej drużyny na estadio da gruz.

Zarówno my jak i eŁKSa prezentują się bardzo dobrze, na temat naszej oprawy nie wypowiadam się żeby nie być posądzonym o stronniczość.Co do oprawy eŁKSy ładny napis na płocie ale sektorówka nieczytelna (nawet na zdjęciach robionych chyba z trybuny) choć było widać że ładnie wykonana, druga prezentacja mnie się nie podobała, może dlatego że robie zdjęcia na meczach a nigdy nie kolaborowałem z psami.
Fajne były flagi ułożone w BCB
Szkoda że psiarni nie spodobało się że ekipa od nas chroni flagi odkopując race rzucane przez eŁKS (bo wtedy pały zaczęły gazowanie i wtedy zaprzestaliśmy dopingu)

Porównywanie tych derbów do derbów 1:3 jest bez sensu.
Był bym załamany gdyby nie jeden fakt. Transparenty eŁKSy. Nic tak nie umacnia jak świadomość o nienawiści jaka darzy Cię wróg :)

Podsumowując:
Widzew
+ Przemarsz (nie będa nas pakować w autobusy jak baranów, mamy swoje zdanie)
+ Ilość (1900 + vat + akcyza + podatek ;) )
+ doping w pierwszej połowie i części drugiej
- zaprzestanie dopingu

ŁKS
+ Doping (w końcu mogłem rozróżnić coś poza j**** rts i kto nie skacze ten ....)
+ Jakość wykonania pierwszej sektorówki
+ Flagi na kijach (mnie się podobało, a co)
- transparenty i koszulki antywidzewskie
total1908 pisze:Widzew niesłusznie tradycją nawiązuje do założonego 5 listopada 1910 roku "Towarzystwa Miłośników Rozwoju Fizycznego w Widzewie" (wieś Widzew została przyłączona do Łodzi dopiero w 1915 roku przez władze niemieckie)
Widzew włączano do Łodzi etapami. Pierwszy raz w 1906 r., kiedy w granice Łodzi włączono (razem z innymi fragmentami przedmieść) zachodnią, przemysłową część Widzewa.[link]

[link]

White1910Pride

Post autor: White1910Pride » 12.04.2008, 13:31

Derby piłkarsko zdecydowanie dla ŁKS, Widzew to od dawna dno z mega chujem Zubem i ja osobiście się spodziewałem, że w kocu po 16 latach przegramy pierwszy mecz derbowy na ŁKS [raz na 16 lat i ślepej kurze trafi się.. - taka mała uszczypliwość ;) ]

kibicowsko dla nas

na plus:

- na pewno to, że przyszliśmy w dużo większej liczbie niż ŁkS sobie życzył - i to dzięki naprawdę różnorakim zabiegom - mam tylko nadzieje, że teraz po zachowaniu lokalanych rywali już Niciarki nie
dostaną i nie oddamy kosztem naszych fanów ełksie ani jednego miejsca niech też kombinują...
- pochód..nie daliśmy się upchnąć do autobusów i postawiliśmy na swoim i przyszliśmy..Łódź kolejny raz zobaczyła zatopiony w czerwieni pochód
- doping przed mecze z podziałem na dwie grupy oraz jakieś ostatnie 20 minut pierwszej połowy, kiedy to zaczęliśmy łapać nasz dobry poziom, a ŁkS coś przycichł mimo prowadzenia

na minus:
mimo wszystko dużo słabszy doping niż w poprzednich latach - nie szukam tutaj usprawiedliwienia choć powodów było kilka

ŁKS

na plus:

-duży postęp pod względem dopingu, nie jest to jeszcze coś naprawdę dobrego ale pokazali, że potrafią głośno zaśpiewać, zachęcić trybunę do dopingu, czy zaśpiewać równo, do tego niezłe oprawy

na minus:

- Żenujące transy - szczególnie ten o inwalidach - nie wyobrażam sobie czegoś takiego na Widzewie...
- Śpiewanie "Coście tak cicho" podczas palenia naszych barw, kiedy my w tym czasie od dobrych parunastu minut jesteśmy gazowani, polewani wodą, oślepiani jakimiś petardami itd.., do tego zdarzały się też lecące w nas w tym czasie race z Galery..

Dla mnie kibicowsko remisowo, ze wskazaniem na ŁKS za postęp jaki poczynili od ostatniego meczu z nami

Wejście na ŁKS dno - chodzę kilkanaście lat na mecze ale czegoś takiego jak wczoraj chyba jeszcze nie przeżyłem - jedno wąskie wejście, labirynt z barierek, wpuszczanie żenująco wolno i totalny ścisk - jak wszedłem w końcu po jakiś 2 godzinach "sauny" to ledwo miałem siłę iść

Ma ktoś ten przebój ŁKS w wykonaniu jakiegoś chlora z gitarą?

Pozdrowienia dla Niebieskich ! Dzięki za przybycie !
Ostatnio zmieniony 12.04.2008, 14:09 przez White1910Pride, łącznie zmieniany 2 razy.
[link]

iluminati

Post autor: iluminati » 12.04.2008, 13:45

Tak zeby juz być uszczypliwym chciałem powiedzieć ze nie piszcie juz ze walczyliscie cała 2 połowe z psami bo na poczatku 2 połowy nic sie nie działo do 65 minuty pieliscie sie ze Ochroną nie z psami psy zrobiły demonstracje siły w 76 minucie Czyli pisanie ze cała 2 połowe coś knuliscie jest grubo przesadzone ... Zreszta mieliście przedsmak tego co my mamy u was za kazdym razem na wejściu
Zawsze stoi w c*** psów ostatnio stali w 2 rzędach mówie o derbach na Widzewie .. Przynajmniej mogliscie smiało napierdlać kopy w siatke u was było gazowanie za samo złapanie sie siatki ..Nie płaczcie ... naprawde Przegrywać też trzeba u mieć .. Szkoda ze następne derby nie będą za prędko ... CHWDP!!
CALSBERG - PROBABLY THE BEST BEER IN THE WORLD

Michał z Łodzi

Post autor: Michał z Łodzi » 12.04.2008, 13:48

rzaba pisze: Był bym załamany gdyby nie jeden fakt. Transparenty eŁKSy. Nic tak nie umacnia jak świadomość o nienawiści jaka darzy Cię wróg :)
Mam identyczne odczucia. Gdyby nie te transy pod koniec mogliby czuć się moralnymi zwycięzcami tych derbów. Naprawdę dobry doping, euforia wywołana wygraną piłkarzy (nieczęsto wygrywają w derbach;) ) na koniec pokazali swoje prawdziwe "ja" :lol:

Chociaż myślę, że im i Cracovii to odpowiada, nienawiść im nakręca "kooorbę". Ich sprawa.

dno

Post autor: dno » 12.04.2008, 13:49

Przecież Wy wielokrotnie na poprzednich derbach spiewaliście nam "coście tak cicho" mimo że na każdych praktycznie derbach byliśmy gazowani i co tam jeszcze :lol:

A czy żenadą nie jest śpiewanie "co Was tak mało" 2 godziny przed meczem??? :D

Mariano Italiano

Post autor: Mariano Italiano » 12.04.2008, 14:01

Tak jak nas psy atakowały gazem to ŁKS sie pytał "coście tak cicho", to fakt. Ale faktem również jest to, że Widzewiacy na 2-2,5h przed meczem krzyczeli do ŁKSu "co was tak mało" :?

Także idiotów nie brakuje po żadnej stronie, nie wiem po co ten spór.

ŁKS sie zaprezentował dobrze i Widzew także = najlepsze derby w Polsce.

Widzewiacy którzy piszą tutaj że ŁKS ma kompleksy to oszołomy i radzę nie zwracać na to uwagi.
Widzew Wschód Bastion Czerwonej Religii

R-

Post autor: R- » 12.04.2008, 14:02

Derby dla Widzewa zaczynają się w środę. Na wieczornym treningu pojawia się 2tyś ludzi i głośnym dopingiem starają się uzmysłowić piłkarzom czym są dla Nich piątkowe derby.
W tym czasie ŁKS mobilizuje się we własnych szereg podczas ważnego meczu koszykówki.
RTS nie daje za wygraną i wpada na pomysł jak obejść zakaz przeprowadzenia pochodu. Postanawiają udać się na Al. Unii 2...chodnikiem. I tak ok. 16 godz. w samym Centrum miasta zbierają się Widzewiacy. Ci z biletami, których dostali 1900, Ci z biletami kupionymi w kasach ŁKS na trybuny gospodarzy oraz Ci bez wejściówek. Po 16-ej tłum 3,5tyś ludzi w czerwonych barwach rusza w kierunku obozu wroga.
Policja nie reaguje i wszyscy spokojnie docierają pod bramę dla gości, a następnie po decyzji milicji, wchodzą na stadion.
Przed rozpoczęciem meczu, Widzew "pozdrawia" rywala, na co Ten odpowiada machaniem.
Na początek spotkania ŁKS wyciąga na Galerze okazyjną sektorówkę z herbami klubowymi; na płocie wisi transparent "100 lat za nami, kolejne wieki przed nami".
Goście prezentują małą sektorówkę z żydowską świecą i datami jubileuszowymi wroga. Świadczyć by to mogło o rozkminieniu oprawy.
W I połowie Ełksa rusza z b. dobrym jak na swój poziom dopingiem, Widzew zdecydowanie poniżej swojej klasy.
Po golu dla ŁKS-u ożywia się cały stadion, ale na ostatni kwadrans przebudzili się Czerwoni i byli nieco głośniejsi od przeciwnika.
W 30min. meczu Widzew prezentuje genialną choreografie w stylu włoskim z mnóstwem czerwonych transów na dwóch kijach w asyście wielu rac. Efekt-miazga; porównywalny z racowiskiem Górnika na Śląskim.
Przerwa. Dodać można jeszcze kilka incydentów z wymianą na race między sektorami.
W II połowie na Galerze pojawia się flagowisko i jest to najładniejszy akcent ze strony Ultras ŁKS.
Widzew zaś pokazuję pięknie wykonaną sektorówkę ze wspinającymi się na siatkę fanatykami + napis "Wiesz co się liczy - szacunek Widzewskiej Dziczy". Do tego spod materiału wyłaniają się fani RTS-u bez koszulek.
Od ok. 60min na sektorze gości trwa "walka" z psami. Zwykłe pałowanie przy kratach przeradza się w gazowanie, a później we wjazd polewaczki i masowe spryskiwanie wodą i gazem z armatki. Bohaterska prewencja używa też broni gładkolufowej oraz wrzuca w sektory granaty hukowe i puszki z gazem.
Co do gwizdów i śpiewów antypolicyjnych ze strony ŁKS, to dało się je słyszeć, więc pisanie o koalicji z psami to debilizm. Natomiast w momencie gazowania Widzew otrzymał też sporą dawkę pytań "Coście tak cicho?", na co dał odp. "Bo nas gazują".
Pokaz Ultras dla gości już się wypełnił. Zwinięte flagi i skupienie na sytuacji z ZOMO. Gospodarze jadą swoje, ale już na nieco niższym poziomie. Czasem włączy się trybuna i jest głośno. Kilka k**** poleciało w stronę Zbigniewa Bońka. Na stadionie także transparenty: jeden o korupcji w Widzewie (tekstu nie dojrzałem), "Śmierć żydowskiej kurwie" i coś w stylu "inwalidzi żydzi". Te dwa ostatnie to niestety szczyt debilizmu i hipokryzji, co w dopełnieniu ze skandowaniem "Witamy w Łodzi, wieśniaki" dało obraz szacunku Ełksy do swoich FC z Uniejowa, Tomaszowa, Pabianic czy Piotrkowa (flaga na płocie) oraz osobom niepełnosprawnym.
Po przeciwnej stronie jeden mało ambitny trans: "2 lata starsi, 3 razy głupsi". Ale był on chociaż próbą obrażenia wroga, zaczepką derbową, która takich konsekwencji jak napisy rywala nie ma.
Z ciekawostek można dodać wystrzelenie "pocisku" z rakietnicy z Galery i palenie tamże małego dywaniku z barw RTS i flagi "Księstwo Pszczyńskie" (skrojona Ruchowi przez Tyskich po derbach Śląska). Widzew każe w********** trenerowi oraz "piłkarzom" gdy Ci podchodzą pod klatkę po meczu.
Podsumowując:
ŁKS zdecydowanie powyżej swojego normalnego poziomu. Ładna sektorówka, konkretny doping, dobra frekwencja. Na minus debilne transy.
Widzew zdecydowanie poniżej możliwości. Oprawy grupy Ultras Widzew fantastyczne, ładniejsze i bardziej pomysłowe niż rywala. Na plus także niezłomność udowodniona poprzez dojście na stadion chodnikiem w ilości fanów ponad dwa razy większej, niż przyznanych biletów. Zdecydowanie na minus doping, atmosfera. Nie twierdze, że było źle, ale poniżej poziomu. Poprzeczka bowiem wysoko.
Ogólnie rzecz biorąc 58 Derby Łodzi, jedne ze słabszych w ostatnim czasie, minimalnie dla ŁKS. Do tego wygrana na boisku w dobrym stylu.
Cóż, w Łodzi po 11 latach panują Ełkaesiacy. Zobaczymy kiedy dojdzie do kolejnego starcia i jak obie ekipy wykorzystają ten czas.

PS. Dla Widzewa już po wyjazdach w I lidze ? :|

White1910Pride

Post autor: White1910Pride » 12.04.2008, 14:03

iluminati pisze:Tak zeby juz być uszczypliwym chciałem powiedzieć ze nie piszcie juz ze walczyliscie cała 2 połowe z psami bo na poczatku 2 połowy nic sie nie działo do 65 minuty pieliscie sie ze Ochroną nie z psami psy zrobiły demonstracje siły w 76 minucie Czyli pisanie ze cała 2 połowe coś knuliscie jest grubo przesadzone ...
to ja na zakończenie dodam, że ta ochrona cały ten czas dosyć solidnie psikała gazem :wink: więc gazowanie mieliśmy duużo wcześniej niż interwencja psów.
[link]

res

Post autor: res » 12.04.2008, 14:06

iluminati pisze:Tak zeby juz być uszczypliwym chciałem powiedzieć ze nie piszcie juz ze walczyliscie cała 2 połowe z psami bo na poczatku 2 połowy nic sie nie działo do 65 minuty pieliscie sie ze Ochroną nie z psami psy zrobiły demonstracje siły w 76 minucie Czyli pisanie ze cała 2 połowe coś knuliscie jest grubo przesadzone ... Zreszta mieliście przedsmak tego co my mamy u was za kazdym razem na wejściu
Zawsze stoi w c*** psów ostatnio stali w 2 rzędach mówie o derbach na Widzewie .. Przynajmniej mogliscie smiało napierdlać kopy w siatke u was było gazowanie za samo złapanie sie siatki ..Nie płaczcie ... naprawde Przegrywać też trzeba u mieć .. Szkoda ze następne derby nie będą za prędko ... CHWDP!!
Wystarczy, że psy wrzuciły pare razy gaz sektor i doping już zaczynał siadać. Bo jak można śpiewać gdy sie stoi odwróconym do boiska z twarzą przykrytą szalikiem? Każdy raczej wie jak działa gaz więc nic dziwnego, że po kilku porcjach nie dało się już nic z dopingiem zrobić. A zapewniam Cie, że warunki do śpiewania skończyły się dużo wczesniej niż w 76minucie. Fakt faktem druga stracona bramka też ostudziła nastroje do śpiewania.

Werty

Post autor: Werty » 12.04.2008, 14:06

iluminati pisze: ..Nie płaczcie ... naprawde Przegrywać też trzeba u mieć .. Szkoda ze następne derby nie będą za prędko ... CHWDP!!
Pomimo to ze nie czuje jakoby widzewiacy "plakali" to skwituje tym
"Zapomniał wół, jak cielęciem był" :wink:

Nic wiecej tu nie napisze,bo jak dla mnie napinka mija sie z celem.A normalnie pogadac to tu nie mozna.
Obrazek

czytelnik

Post autor: czytelnik » 12.04.2008, 14:10

Dlaczego chcieliście podpalić autobusy ?? :lol:

[link]

Ligowiec

Post autor: Ligowiec » 12.04.2008, 14:24

Mógłby ktoś napisać w jakich liczbach zgody wspierały łódzkie kluby?
www.referaty14.blogspot.com - prezentacje maturalne!

misza

Post autor: misza » 12.04.2008, 14:26

my sie mozemy smiac z bzdur ktore wypisuja marne dziennikarzyny szukajace sensacji ale ludzi to czytaja i wierza ze psy sa cacy a kibice be i pozniej w sytuacji jaka spotkala giekse bija brawo policji.

dno

Post autor: dno » 12.04.2008, 14:29

czytelnik pisze:Dlaczego chcieliście podpalić autobusy ?? :lol:

[link]
:lol:

tvn24 wie więcej niż inni :wink:

Szczególny szacun dla chłopaków którzy wyrywali ławki na stadionie , to naprawdę duży wyczyn , zważywszy że żadnych ławek na stadionie ŁKSu nie ma , poza trybuną na której nic się nie działo.

I dlaczego nikt do mnie nie dzwonił że jest ustawka? :lol:

Draco

Post autor: Draco » 12.04.2008, 14:40

Pare słów komentarza ode mnie.
Derby dla ŁKSu i nie podlega to dyskusji, a zadecydował całokształt:

- ŁKS nie odpowiada na zaczepki Widzewiaków na trybunah przed meczem - machanie wobec bluzg ze strony RTSu, a za to pożądnie pierdolnięcie od pierwszego gwizdka,

- doping b. dobry choć nie idealny (byłem na wszystkich sektorach podczas meczu oprócz s. przyjezdnych) ale gdy włączała się Trybuna i łuk to wraz z Galerą efekt znakomity

- dobre hasła (oprócz inwalidów) i staranne wykonanie oprawy

- Widzew w drugiej połowy bez praktycznie śpiewu, wydawało mi się że nie potrafią się do końca odnaleźć w sytuacji gdy po raz pierwszy od dobrych kilku lat przegrywali z lokalnym rywalem, z poczuciem że nie przebiją się przez gospodarzy, a tłumaczenia o gazie nie do końca wiarygodne bo spięcia miały miejsce w drugiej części II połowy

- poza tym co Widzew chciał osiągnąć próbując wyłamać brame przy takiej ilości psiarni pod sektorem - moim zdaniem pokazówka i oznaka frustracji po niekorzystnym wyniku

- hasło Widzewa o dziczy (wiesz co się liczy? Szacunek widzewskiej dziczy) już oklepane - bo m.in. na vlepkach od kilku dobrych tygodni można je znaleźć

Plusy dla RTSu:
- konsekwencja w próbie dotarcia na stadion - pomysłowość (szacun za chodnik:), ale nie unikniono małych kwasów (dojazd pojedyńczych osób na Kaliski i ucieczki w stronę policji)
- doping w drugiej części pierwszej połowy
- czerwone flagi i race
To jednak za mało jak na ich możliwości - zdecydowanie rozczarowanie, ale wynik piłkarski niewątpliwie pomógł gospodarzom.

Pozdrawiam z Krakowa z którego (z tego co wiem i widziałem) kilka fur było obecnych i co ciekawe pare z nich to ŁKS

Widzewiak24

Post autor: Widzewiak24 » 12.04.2008, 14:45

Przegralismy derby po 11 latach :(
Ale no coz
Niewazne jaki wynik wazne ze WIDZEW
Pozdro1

BornToBeRed

Post autor: BornToBeRed » 12.04.2008, 14:46

Dlatego zeby na głupkowatych portalach internetowych mieli o czym pisac i zeby nie bardziej rozgarnieci mieli co kometowac
Dlaczego chcieliście podpalić autobusy ??

Kiju

Post autor: Kiju » 12.04.2008, 15:22

Jeszcze jedno,wiekszosc elkaesiakow wrecz piszczala z radosci,ze dostalismy tylko 1900 biletów,musieli walnac karpika,jak zobaczyli dwa razy tyle gosci...wyszydzali ze podejmujemy proby dojscia w wiekszej liczbie,ze sie nie uda,ze pokazowka...kto nie probuje,ten nic nie zyskuje...lepiej jebnac bojkot,usiasc przez telebimem i wpierdalac gieta,prawda?Tak jest latwiej.

Ciesze sie ze tyle osob poszlo bez biletów,dodatkowo wbijajac sie za free...

Elkaesowi wyszly derby,wczesniej cos sie nie udawalo z tego czy innego powodu,teraz mieli dobra oprawe,znakomity doping(pisze na podstawie canal+),ale powtorze jeszcze raz,pisanie ze nas zjedliscie czy zmiazdzyliscie jest glupota.

Widac ze wiekszosc sil i srodkow przeznaczyliscie na derby,na innych meczach juz tak kolorowo nie jest.

W moim odczuciu,trening przez derbami,czy udany przemarsz ,to naprawde fajne sprawy,i naprawde trudno tego nie zauwazyc....

A nasze pilkarskie gwiazdy,powinny miec zdrowo pocisniete,jebane lamusy nawet nie podjely walki w meczach dla nas najwazniejszych-derbach i z Legia,jebana banda c****.
Obrazek

ODPOWIEDZ