TFC

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
maksMKS

Re: TFC

Post autor: maksMKS » 25.12.2014, 23:45

W TFC ktoś czeka na wygrane rodaków? Nie oszukujmy się, jeśli walczyła Arka to kibice Lechii chcieli żeby dostali jak największy wjeb, jak walczył Ruch to zapewne takiego samego konca chcieliby lokalni rywale. Jak bedzie walczył ŁKS to kibice Widzewa będą trzymac kciuki żeby odpadli. I nie ma w tym w sumie nic dziwnego, budowanie potęgi (chociażby propagandowej) derbowego rywala, nikomu nie jest na ręke

iparts.pl
Wyznawca Wisełki

Post autor: Wyznawca Wisełki » 25.12.2014, 23:49

maksMKS pisze:W TFC ktoś czeka na wygrane rodaków? Nie oszukujmy się, jeśli walczyła Arka to kibice Lechii chcieli żeby dostali jak największy wjeb, jak walczył Ruch to zapewne takiego samego konca chcieliby lokalni rywale. Jak bedzie walczył ŁKS to kibice Widzewa będą trzymac kciuki żeby odpadli. I nie ma w tym w sumie nic dziwnego, budowanie potęgi (chociażby propagandowej) derbowego rywala, nikomu nie jest na ręke
Trudno nie przyznać racji
Obrazek

pijany powietrzem

Post autor: pijany powietrzem » 26.12.2014, 00:42

maksMKS pisze:W TFC ktoś czeka na wygrane rodaków? Nie oszukujmy się, jeśli walczyła Arka to kibice Lechii chcieli żeby dostali jak największy wjeb, jak walczył Ruch to zapewne takiego samego konca chcieliby lokalni rywale. Jak bedzie walczył ŁKS to kibice Widzewa będą trzymac kciuki żeby odpadli. I nie ma w tym w sumie nic dziwnego, budowanie potęgi (chociażby propagandowej) derbowego rywala, nikomu nie jest na ręke
Tez tak uważam. Różnica między TFC a pucharami jest prosta - w europejskich pucharach grają "wynajeci" piłkarze, a do tego dalsze zajście rywala (nawet derbowego) może w przyszłości NAM ułatwić drogę w pucharach. Natomiast TFC to calkiem inna bajka, a w derbowym mieście często nawet takie drobnostki mają wpływ na zdobywanie nowych kibiców, a "najlepsi w Europie na chuliganskim turnieju" brzmi dumnie, i wielu młodych (zwłaszcza gniewnych) może przyciągnąć. A jeśli ktoś twierdzi że kibicuje rywalowi na takim turnieju, to pisze byle pisać, albo po prostu pisze nieszczerze

adiKOLEJORZ

Post autor: adiKOLEJORZ » 26.12.2014, 11:50

pijany powietrzem pisze:
Tez tak uważam. Różnica między TFC a pucharami jest prosta - w europejskich pucharach grają "wynajeci" piłkarze, a do tego dalsze zajście rywala (nawet derbowego) może w przyszłości NAM ułatwić drogę w pucharach. Natomiast TFC to calkiem inna bajka, a w derbowym mieście często nawet takie drobnostki mają wpływ na zdobywanie nowych kibiców, a "najlepsi w Europie na chuliganskim turnieju" brzmi dumnie, i wielu młodych (zwłaszcza gniewnych) może przyciągnąć. A jeśli ktoś twierdzi że kibicuje rywalowi na takim turnieju, to pisze byle pisać, albo po prostu pisze nieszczerze
Myśle że to zależy od tego jak wielką kose się ma z ekipą która walczy, bo jeśli walczy ktoś na kogo się nie ma ciśnienia to po cichu każdy pewnie kibicuje, ale jeśli lokalny rywal lub "kosa nr1" to wiadomo że życzy się takim źle, taki już kibicowski świat
Obrazek

AarONR

Post autor: AarONR » 26.12.2014, 12:12

Nie wiem panowie po co snujecie jakieś teorie o kosach nr1? Jak to jest podejście indywidualne każdego z osobna... z mojej perspektywy w tym turnieju brały udział same kosy a kibicowałem im z całego serca czerpiąc radość z każdej wygranej bitki...
myślę że 14 słów opisze mnie w 100%

dzejsonON

Post autor: dzejsonON » 27.12.2014, 02:35

ciekawostka:
TFC is owned by a corporation in Hong Kong and Jefferson's organization, GPG, is the broadcast rights holder and in charge of recruiting fighters

fanatyk33

Post autor: fanatyk33 » 27.12.2014, 13:20

194cm&23cm pisze:pijany powietrzem 'pisze by pisac albo pisze nieszczerze' hehe ale ty jestes glupi i zasciankowy.nie mam pytan.

Co do pucharow to nie wiem na c*** podales przyklad pilkarzy, przeciez mowa o kibicowskim aspekcie gry w pucharach wiec 'wynajeci pilkarze' maja sie nijak do calosci.

Ekipy klubowe w TFC reprezentuja POLSKE i tak to powinnismy traktowac. Zycze tam jak najlepiej nawet tym za ktorymi nie przepadam na codzien. W FFL tez walczyla glownie Arka i jakos nie bylo takiego bolu dupska jak tutaj w TFC .
Jak już coś to w FFL grała a nie walczyła Arka,bo FFL to przede wszystkim bieganie z piłką

TadzioNorek

Post autor: TadzioNorek » 27.12.2014, 20:03

nikodem pisze:KSW to nawet nie piszcie,a jesli chodzi o Pudziana to juz na pewno odpowiednia osoby maczają w tym palce by wygrywał i był ,,na topie''Wiem z pewnego zródła ze po konferencje przed wlaką z Najmanem,gdzie bardzo się napinali,2 godzi. póżniej pili wódke.

No i co z tego że pili wódkę po walce? Pierwszy raz oglądasz sztuki walki że nie wiesz że często te wszystkie zgrzyty na konferencji czy na ważeniu są ustawiane przez zawodników i promotorów? Ta walka nie była ustawiona, po prostu Najman dostał bęcki.

daniKSC

Post autor: daniKSC » 28.12.2014, 08:25

AarONR pisze:Nie wiem panowie po co snujecie jakieś teorie o kosach nr1? Jak to jest podejście indywidualne każdego z osobna... z mojej perspektywy w tym turnieju brały udział same kosy a kibicowałem im z całego serca czerpiąc radość z każdej wygranej bitki...
Może jakbyscie uczestniczyli w kibicowskim życiu na 100% to byscie to zrozumieli, ja nie wyobrażam sobie napierdalać się we wtorek z wiślakami a w środe oklaskiwac ich i trzymać za nich kciuki. I każda osoba z derbowego miasta która bierze udział w róznych wydarzeniach, mysle ze przyzna mi rację. Po prostu sie nie da

Doktor

Post autor: Doktor » 28.12.2014, 17:09

zorz ponimirski hehe kolejne wcielenie introwertyka,chlopie ale ty masz najebane w deklu,czytam to forum w roznych formach kilkanascie lat,a ty jestes tak latwy do trzasniecia ze wystarczy pol roku i wiadomo ktore zwykle dwuczesciowe spierdolone pseudnimy naleza do ciebie.kazdy srednio inteligntny czlowiek czytajac forum moze rozpoznac czyjs styl pisania a twoj jest wyjatkowo prosty.jak ty uposledzony chlopek.czemu tu nie ma banow na ip. kiedys to bylo naprawde ciekawe forum,dopoki nie powstaly te z****** fejsboki fanpejdze i inne spierdoliny.pokolenie laptopa i fejsboka w wiekszosci h*** wiedzace o zyciu..dobrze ktos napisal powinno sie was zebrac w jednym miejscu i ustawke zrobic pajace napinacze vs sprote klauny. co sie dziwic ze na forum sie tak dzieje wystarczy wyjsc na ulice i zobaczyc ile tego kurestwa sie paleta szczegolnie po galeriach handlowych....
mahomet to pedofil. AVE BMH

Klemens Poraziński

Post autor: Klemens Poraziński » 29.12.2014, 09:39

https://www.youtube.com/watch?v=dTOGvRvZlWQ

Kilka zdjęć z walki Psycho Fans-Wisemen

Bezel1920

Post autor: Bezel1920 » 29.12.2014, 11:22

Trzęsacz

Post autor: Trzęsacz » 29.12.2014, 11:57

Swoją drogą ciekawa sprawa, że jak Ruch wygrał na TFC to w komentarzach ludzie się chlubią, że wygrali Polacy, a jak tylko coś Ruch zrobi nie tak, to cisną im od niemców :)

krecikgryf

Post autor: krecikgryf » 29.12.2014, 13:38

Trzęsacz pisze:Swoją drogą ciekawa sprawa, że jak Ruch wygrał na TFC to w komentarzach ludzie się chlubią, że wygrali Polacy, a jak tylko coś Ruch zrobi nie tak, to cisną im od niemców :)
Ciekawą sprawą jest to, że na murach Ruch ciśnie od goroli, p******* coś o jakimś państwie śląskim, gwiżdżą na hymn Polski. Potem jakby nigdy nic, jadą do Warszawy z Mazurkiem Dąbrowskiego na ustach walczyć o przywileje górnicze. Są na Marszu Niepodległości, a na TFC krzyczą "Polish Fans Hooligans" (może ten z Widzewa im kazał). To jest Ruch, tego nie ogarniesz...

bhbd88

Post autor: bhbd88 » 29.12.2014, 13:52

no co wy nie czytaliście, było już o tym pisane. PFH zarzucił chłop z Widzewa i zeby mu przykro nie było to chachary zaczeli krzyczec razem z nim. teraz trzeba sie zastanowic, czy kibole Ruchu znają angielski? czy może bali się że Widzew zerwie z nimi zgodę? a może akurat pojechali tacy co nie czują się Ślunzokami?

ja p******* nie da sie czytac co wy tu piszecie, chcieli krzykneli co was to gowno interesuje, rownie dobrze mogli zaczac cisnac po swoich kosach...

drozda

Post autor: drozda » 29.12.2014, 19:30

pała to pała

Post autor: pała to pała » 29.12.2014, 20:16

krecikgryf pisze:
Trzęsacz pisze:Swoją drogą ciekawa sprawa, że jak Ruch wygrał na TFC to w komentarzach ludzie się chlubią, że wygrali Polacy, a jak tylko coś Ruch zrobi nie tak, to cisną im od niemców :)
Ciekawą sprawą jest to, że na murach Ruch ciśnie od goroli, p******* coś o jakimś państwie śląskim, gwiżdżą na hymn Polski. Potem jakby nigdy nic, jadą do Warszawy z Mazurkiem Dąbrowskiego na ustach walczyć o przywileje górnicze. Są na Marszu Niepodległości, a na TFC krzyczą "Polish Fans Hooligans" (może ten z Widzewa im kazał). To jest Ruch, tego nie ogarniesz...
Przypierdalacie się na siłe, może po prostu krzykli tak żeby każdy obecny tam zrozumiał

Blue Old Boy

Post autor: Blue Old Boy » 29.12.2014, 20:22

Ból d*** widze macie straszny, kolesia z Gryfa jeszcze moge zrozumieć, wszak prezydenta wybrał jakiego wybrał, ale reszta by sobie mogła darować. Pojechaliśmy, zrobiliśmy swoje i c*** wam do tego co tam krzyczeliśmy.
Nawet nie będe tłumaczył że u nas są osoby uważające się i za Polaków i za Ślązaków, bo było to na tym forum tłumaczone setki razy, a do imbecyli dalej to nie dociera

8R8

Post autor: 8R8 » 29.12.2014, 21:15

Ja dopiszę, że jeden z walczących na ostatnim wyjeździe na Cracovii zaintonował AH KS Ruch :)

prawy_prosty

Post autor: prawy_prosty » 29.12.2014, 22:22

Nie wiem na jaki c*** roztrząsanie przynależności sportowców Ruchu? Pojechali- r******** do walk wyszli z polską flagą na koszulkach, po demolce rywali zaintonowali PFH! Czego chcieć więcej, ku*** Bogurodzicę mieli intonować?

PsychoFans- szacunek!

Śmiałojestnasmało

Post autor: Śmiałojestnasmało » 30.12.2014, 00:45

Kabo
A gdzie masz napisane ze TFC to jest turniej dla ekip kibicowskich?W nazwie ani slowa o tym.
Na tej stronie [link] jest wywiad z organizatorem. Napisane jest : "Interview with official from Team-Fighting Championship (TFC) which offer a legal stage for Hooligans, Ultras and other football fans, which like to fight for their clubs."

Dla nieznających angielskiego w naszym pięknym języku brzmi to mniej więcej tak (bo nie dosłownie):
Wywiad z przedstwaicielem (Mistrzostwa Walk-Zespołowych) TFC, które oferują legalną arenę dla Chuliganów, Ultrasów i innych kibiców piłkarskich, którzy chcą walczyć za swoje kluby.
Opisane są również zasady.Dokładnie cztery hehe

kkk78

Post autor: kkk78 » 30.12.2014, 01:16

PyskatySK pisze:Z tym gwizdaniem to sobie dorobiliście ideologię jakby to cały stadion zaczął gwizdać, ale jak GKS-a Katowice gwizdała na Hymn Polski to już nikt pewnie nie pamięta i udaje głupiego, bo to ino Ruch.
Filmiki z naszego "wielkiego gwizdania" na Hymn były wklejane 894 razy i "widać" jak dużo tych gwizdów było (tak tak wiem, były i c***)...
Odbiegając od tematu TFC,to podobna sytuacja jest na Polonii..tam też mniejszość,czy tam kilka osób identyfikujących się z antifą,normalnie chodzi sobie na mecze,udzielają się i nikt ich nie goni.Pewnie dlatego KSP mają przypiętą metkę(oczywiście nie wszędzie)KSP =antifa,więc skoro na Ruch przychodzą ludzie,którzy jak mówisz "gwiżdżą sobie na Hymn i c***" to nie miej pretensji,że sytuacja jest adekwatna.Rozumiesz o co chodzi?

berserk1908

Post autor: berserk1908 » 30.12.2014, 05:46

Śmiałojestnasmało pisze:Kabo
A gdzie masz napisane ze TFC to jest turniej dla ekip kibicowskich?W nazwie ani slowa o tym.
Na tej stronie [link] jest wywiad z organizatorem. Napisane jest : "Interview with official from Team-Fighting Championship (TFC) which offer a legal stage for Hooligans, Ultras and other football fans, which like to fight for their clubs."

Dla nieznających angielskiego w naszym pięknym języku brzmi to mniej więcej tak (bo nie dosłownie):
Wywiad z przedstwaicielem (Mistrzostwa Walk-Zespołowych) TFC, które oferują legalną arenę dla Chuliganów, Ultrasów i innych kibiców piłkarskich, którzy chcą walczyć za swoje kluby.
Opisane są również zasady.Dokładnie cztery hehe
No tak, ale później jest napisane:

"Interviewer: Fans from which clubs fought so far?
TFC: TFC is not just a fans project, for certain reasons fans are the most ready teams because as usual they have experience, but we are not limited just to fans."

Czyli, że formuła skierowana nie tylko do kibiców, chociaż biorą kibiców bo ci mają największe doświadczenie w tego rodzaju zabawach. Obawiam się, że w miarę jak impreza będzie coraz bardziej popularna i komercyjna organizatorzy będą odchodzić od kibiców w kierunku klubów sportów walki, a te na pewno się tym zainteresują jak tylko będzie więcej papy do zgarnięcia. Na razie organizatorzy mogą płacić mniejsze pieniądze bo większość kibiców walczy "dla idei"
We Włocławku tylko ŁKS!!!

wibrator

Post autor: wibrator » 30.12.2014, 11:00

prawy_prosty pisze:Nie wiem na jaki c*** roztrząsanie przynależności sportowców Ruchu? Pojechali- r******** do walk wyszli z polską flagą na koszulkach, po demolce rywali zaintonowali PFH! Czego chcieć więcej, ku*** Bogurodzicę mieli intonować?

PsychoFans- szacunek!
Nic nie poradzisz, kibice jakichś Gryfów będą pouczać co mają krzyczeć polskie czołowe ekipy. Koniec świata

ciurek

Post autor: ciurek » 30.12.2014, 12:14

194cm&23cm pisze:
PyskatySK pisze:No ok, na GKS-ie też gwizdali na Hymn Polski (mecz z GKS-em Jastrzębie), i to pewnie też była mniejszość Blaszoka. Jakoś nie widzę, by ktoś chociaż raz dojebał się o to do GKS-y, za to widzę milion postów na Nasz temat.
Ja doskonale rozumiem o co chodzi i ogólnie mam wyjebane czy ktoś gwiżdże czy nie, nie mój problem. Należałem do grupy, która nie gwizdała, nie śpiewała, nie klaskała, stała cicho i uszanowała Hymn, by po Hymnie zaśpiewać "Górny Ślonsk" - i takich było zdecydowana większość.
hahahaa kiedy ty bajkopisarzu byles na meczu niby jak ty zyjesz internetem k**** bez zycia. Jak to ze slovanem, na ilu wyjazdach byles i kiedy chuliganie : ) Nie jest ci glupio ze o zerwaniu zgody dowiadujesz sie na kibice net ?
Nie chce się za bardzo z Tobą wdawać w dyskusje,ale powiem Ci ze Pyskaty ma blisko setke wyjazdów na koncie z Ruchem+wojaże ze Slovanem i inne atrakcyjne mecze na koncie,o ktorych Ty słyszysz tylko z internetu,np Derby Crvena Zvezda vs Partizan.
Ciach bajera z mojej strony

emigrantPB

Post autor: emigrantPB » 30.12.2014, 13:18

Ktoś kto nie mieszka/mieszkał na Śląsku nie zrozumie pewnych spraw, zwłaszcza jeśli ma trudności z myśleniem, a niektóre posty tylko mnie utwierdzają w przekonaniu że 95% użytkowników tego forum to totalne imbecyle nie potrafiące samodzielnie myśleć, do tego zakompleksione niesamowicie

Bodzio BSSHG

Post autor: Bodzio BSSHG » 30.12.2014, 13:32

Wywiad z szefem TFC.
[link]

Bodzio BSSHG

Post autor: Bodzio BSSHG » 30.12.2014, 14:33

Gdzie?

prawy_prosty

Post autor: prawy_prosty » 30.12.2014, 19:34

Bodzio BSSHG pisze:Gdzie?

jak dobrze kojarzę to chodzi o tego grzbieta który pisał między innymi relacje z Polska- Rosja w Warszawie

Łódź-Andrzejów

Post autor: Łódź-Andrzejów » 31.12.2014, 11:39

Pośpieszny.

Post autor: Pośpieszny. » 31.12.2014, 13:26

Czy dobrze zauważyłem,że nikt nie miał ochraniaczy na zęby podczas walk ?

pani Michałowa

Post autor: pani Michałowa » 31.12.2014, 14:05

prawy_prosty pisze:

jak dobrze kojarzę to chodzi o tego grzbieta który pisał między innymi relacje z Polska- Rosja w Warszawie
Pewnie,że to on.Podpisuje się 'lads from riga' czy coś w ten deseń.Pisałem o tym ostatnio ale ktoś usunął post.
Biała mewo leć daleko stąd,leć daleko na ojczysty ląd...

saab10

Post autor: saab10 » 31.12.2014, 15:20

Z tego co kojarzę to były limity wagowe na całą drużynę.
A tutaj wychodzi Ruch średnia 106 kg vs Dynamo 90 kg.

WaldemarKKS

Post autor: WaldemarKKS » 31.12.2014, 15:37

Z tego co wiem to w drugiej edycji nie obowiązywały limity wagowe.

Milosz

Post autor: Milosz » 02.01.2015, 09:23

pani Michałowa pisze:
prawy_prosty pisze:

Pewnie,że to on.Podpisuje się 'lads from riga' czy coś w ten deseń.Pisałem o tym ostatnio ale ktoś usunął post.
Jeśli masz na myśli osobę z wywiadu na yt, który wstawił Bodzio BSSHG, to nie jest to ta sama, która prowadzi livejornal Lads From Riga.

Śmiałojestnasmało

Post autor: Śmiałojestnasmało » 05.01.2015, 22:50

berserk1908 pisze:
Śmiałojestnasmało pisze:Kabo
Na tej stronie [link]
No tak, ale później jest napisane:

"Interviewer: Fans from which clubs fought so far?
TFC: TFC is not just a fans project, for certain reasons fans are the most ready teams because as usual they have experience, but we are not limited just to fans."

Czyli, że formuła skierowana nie tylko do kibiców, chociaż biorą kibiców bo ci mają największe doświadczenie w tego rodzaju zabawach. Obawiam się, że w miarę jak impreza będzie coraz bardziej popularna i komercyjna organizatorzy będą odchodzić od kibiców w kierunku klubów sportów walki, a te na pewno się tym zainteresują jak tylko będzie więcej papy do zgarnięcia. Na razie organizatorzy mogą płacić mniejsze pieniądze bo większość kibiców walczy "dla idei"
Szczerze to nie czytałem całego artykułu, dlatego spodziewałem się, że może paść takie stwierdzenie.
Kibole są w zasadzie gotowi od zaraz wystąpić na takiej gali podczas gdy kluby MMA czy jakiekolwiek szkoły sztuk walk nie potrafią się bić w grupach. Przynajmniej większość nie ma w tym takiego doświadczenia.
Organizatorzy to wiedzą dlatego na dzień dzisiejszy cały czas trwa promocja tej dyscypliny prze bojówki. Jak będzie lepiej rozpropagowana to będą się zgłaszać zawodowcy ze sportów walki i wtedy będzie za to większy hajs.Naturalna kolej rzeczy. Kiedyś KaeSWał też był nic nie znaczącą galą sportów walki i pierwsza edycja chyba nawet nie była transmitowana w tv.W zasadzie teraz też znaczy cały c***, ale to jest akurat nie ważne, jak całe to pierdolenie o Pudzianie i drużynie gwiazd polskich MMAćków.
Jeśli chodzi o komerę w TFC to dajcie sobie spokój z takimi stwierdzeniami. Gdyby to się odbywało w podziemiu to co najwyżej poznali byście wynik i za c**** byście tego nie obejrzeli z sześciu kamer. Z resztą na reklamach zawodnicy nie zarabiają więc nie widzę w czym problem. Gorzej jakby ekipa np. Ruchu występowała w reklamie chipsów czy jakiegoś proszku do prania albo byli wymalowani w logo jakiegoś producenta szpachli czy dachówki.

dzejsonON

Post autor: dzejsonON » 07.01.2015, 16:52

30 sekund i Szwedzi mocno zszokowani

TFC II: PsychoFans - Wisemen (IFK Göteborg)
VIDEO:
http://www.12zawodnlk.pl/aktualnosci/tf ... d509010d72

brunobannani

Post autor: brunobannani » 07.01.2015, 17:23

Obrazek
s

Jerzy_z_wieży

Post autor: Jerzy_z_wieży » 07.01.2015, 17:55

Zdziwiony koleś . Jak u Dańca , myślał że wyjdą na początku chwilę pogadać a tu go koleś z Ruchu od razu zaczął bić.

Zresztą Ci Szwedzi wogóle jacyś zdziwieni .

Chyba za wysokie progi dla nich na starcia z takimi ekipami jak Ruch..

KaczyP

Post autor: KaczyP » 07.01.2015, 20:46

Jerzy_z_wieży pisze:Zdziwiony koleś . Jak u Dańca , myślał że wyjdą na początku chwilę pogadać a tu go koleś z Ruchu od razu zaczął bić.

Zresztą Ci Szwedzi wogóle jacyś zdziwieni .

Chyba za wysokie progi dla nich na starcia z takimi ekipami jak Ruch..
Bez kitu, dobre poszokowe mieli :)

ODPOWIEDZ