Komentarze:12-15 Kwietnia
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Komentarze:12-15 Kwietnia
Najsmieszniejsze jest to ,ze na zachodzie moze wystepuja kluby lewicowe ale na wszchodzie Europy prawie ich niema . Mozna z tego wywnioskowac ,ze na zachodzie niebylo komunizmu i niewiedza praktycznie co to jest i jakie byly tego systemu ofiary
-
Barnet pisze:smiesznie wyglada ten transparent obok flagi skinheadHungary81 pisze:i jeszcze tu
wsparcie od St Pauli
[link]
http://www.facebook.com/pages/Pogromcy- ... 7474190726
możesz wytłumaczyć dlaczego śmiesznie ?
-
koleś nie wie, że byli kiedyś czerwoni skini.
-
Oczywiście, że na wschodzie występują lewackie kluby . Chociażby mtz które jest najsilniejszą ekipą na Białorusi . Zdarzają się nawet ekipy gdzie jest obecna prawa i lewa strona jak na Polonii . Na szczęście takie wynalazki są w mniejszości .mariuszstalowa pisze:Najsmieszniejsze jest to ,ze na zachodzie moze wystepuja kluby lewicowe ale na wszchodzie Europy prawie ich niema . Mozna z tego wywnioskowac ,ze na zachodzie niebylo komunizmu i niewiedza praktycznie co to jest i jakie byly tego systemu ofiary
-
W********** ze swoimi dywagacjami do tego Livorno gdzie czci się Stalina i Che Guevarę. Po co linkujesz śmieszną stronkę "pogromcy nazi hołoty" tego padalca marchewyHungary81 pisze:Z tego co czytałem na ich facebooku to po stronie Black Rebels staneły takie kluby jak: Fc St Pauli, Werder Brema, Livorno, Arsenal Kijów, Fortuna Dusseldorf, MTZ Ripo i Olympique Marsylia
czyli praktycznie wszystkie większe ekipy na świecie w których rządzi antifa. Ciekawe jak to sie wszystko rozwinie, w którą strone i jak to na ostatnim meczu na Konwiktorskiej wyglądało, był ktoś na trybunach? W Polsce taka akcja to chyba nowość, chyba że coś przeoczyłem
-
A tak apropo Polonii jeśli już przy tym temacie jesteśmy, mówicie że tam lewaki a oni to od kiedy byli obecni w młynie Polonii?. W zeszłym sezonie kibice mieli akcje z ochroną która chciała zerwać flage precz z komuną a była jakaś reakcja lewaków w tej sytuacji pomagali ochronie czy szli na nich a może byli bezstronni i patrzeli się na to z boku?.

-
Polonia nie ma żadnej zgody z St.Pauli Hamburg. Może prywatne kontakty wynalazków pokroju "Black Rebels". W dużej mierze ostatnie zamieszanie było i jest spowodowane tym, że tak zwana antifa zaczęła działać na K6 jako odłam niezwiązany z ogółem, resztą kibiców, którzy poglądy mają zupełnie inne od tych które promuje left side. Samozwańce takie.. Pucowali się do Polonii ale działali w dużej mierze na własną rękę. Wyjazdy na jakieś dziwne kluby, robienie szalików, wypisywanie w necie głupot o swoim rzekomym "rządzeniu" na Kamiennej.. A jak się zaczęło kręcić koło d*** - przyprowadzanie wynalazków, nie mających nic wspólnego z Polonią.. Często kibiców innych klubów.. Nazbierało się, sami na siebie bat ukręcili, taka prawda.
Słychać głosy, że byli na Konwiktorskiej "od zawsze".. Nie można mylić starej ekipy punkrockowo - oiowej z końca lat 90. i początku lat 2000 z towarzystwem z antify które zaczęło przyłazić w ostatnich latach. Też inaczej to wyglądało jak było ich paru, stali gdzieś z boku, dopingowali i do tego się ograniczała ich aktywność, inaczej jak zaczęli siać ferment i wypisywać farmazony na forach, FB itp. Konfrontacja z rzeczywistością okazywała się brutalna, a już ostatnie wydarzenia z meczu ze Śląskiem w szczególności.
Słychać głosy, że byli na Konwiktorskiej "od zawsze".. Nie można mylić starej ekipy punkrockowo - oiowej z końca lat 90. i początku lat 2000 z towarzystwem z antify które zaczęło przyłazić w ostatnich latach. Też inaczej to wyglądało jak było ich paru, stali gdzieś z boku, dopingowali i do tego się ograniczała ich aktywność, inaczej jak zaczęli siać ferment i wypisywać farmazony na forach, FB itp. Konfrontacja z rzeczywistością okazywała się brutalna, a już ostatnie wydarzenia z meczu ze Śląskiem w szczególności.
-
Potwierdzę to co napisał Bazyliszek. Obecna ekipa antify ma nie wiele wspólnego z ekipą P&S z lat 90-ych. Jako ciekawostkę napiszę że po stronie Narodowej Polonii czynnie działa też kilka osób które tworzyły w latach 90-ych ekipię P&S na Polonii.
-
brudas zawsze bedzie brudasem.a czy sie nazywali black rebels, antifa czy jak to teraz ladnie sie ich nazywa ekipa punkrocowa to byli zawsze na Konwiktorskiej
-
Ekipa punk rockowa, nie znaczy lewacka - jedyny problem z nią to taki że dzięki niej a właściwie jej "sławie" zaczęły się na stadionie Polonii pojawiać po pewnym czasie lewacko-punkowe mendy które myślały że na kamiennej znajdą miejsce dla siebie.
-
Ogarnijcie się, plotkujecie na temat Polonii jak jakieś stare omy.
massa pisze:ino teraz to boli Gieksiarzy bo akurat było otwarcie dworca i są o naszych wzmianki na stronach internetowych,a nie o nich.
-
Chyba sprawdza się to co kibice Polonii pisali na temat Legii.jestesmywaszastolica pisze:a ja nie potwierdzę tego co napisał Bazyliszek. Rozumiem, że taki H. to nie miał nic wspólnego z a) wami b) z antifa.
Ciężko, żeby ekipa p&s z końca lat 90 miała coś wspólnego z Antifa, skoro w tamtych latach nie było w ogóle antify, a wszystkie lewaki działały pod sztandarami p&s, sharpów, czy tam raafu. I dopiero z czasem z tej zbieraniny wykształciła się ta cała antifa.
Ogólnie dziwi mnie to co osoby z KSP piszą w tym temacie. To, że trochę późno, ale dobrze, że w ogóle, wzięliście się za lewarów, to jest dobrze odbierane w całej Polsce. Ale pisanie tekstów, że to jakieś anonimowe typy, co przypadkiem przechodziły sobie po Konwiktorskiej, jest tak jak pisanie jeszcze parę miesięcy temu, że lewaki na Polonii to wymysł Legii.
Wam to było na rękę że siedzą tam lewaki, bo łatwiej było siać propagandę antypolonia.
Wyjebali lewaków z trybuny, to znowu się przypierdalacie że dlaczego tak późno,dlaczego tolerowali i c*** wie co jeszcze. Jakoś mało kto z Polonii udziela się w tej dyskusji na kibice.net tylko Legioniści dyskutują i jeden drugiego licytuje w postach, jak bardziej dojebać wrogowi zza miedzy. Już kiedyś przewidziałem taki rozwój internetowych wydarzeń i potwierdza się.
Pozdrawiam serdecznie.
massa pisze:ino teraz to boli Gieksiarzy bo akurat było otwarcie dworca i są o naszych wzmianki na stronach internetowych,a nie o nich.
-
Chłopaku ja potwierdzę że na Polonii byli lewacy i brudasy. Tak się składa że mam brata ciotecznego z Muranowa i jest on właśnie lewakiem i sporo jego znajomych jest z tego kręgu śmigali na Polonię. było to 10 lat temu jak ostatnio miałem z nim kontakt ale tak było. Syf straszny. Dobrze że się w końcu otrząśli.natenczaswojski2 pisze: Chyba sprawdza się to co kibice Polonii pisali na temat Legii.
Wam to było na rękę że siedzą tam lewaki, bo łatwiej było siać propagandę antypolonia.
-
W tamtych czasach również była antifa. Może tak się nie nazywała, ale towarzystwo anarchistów, skłotersów i demonstrantów to jednak co innego niż streetpunk czy skinhead w klimacie oi/ska.jestesmywaszastolica pisze:a ja nie potwierdzę tego co napisał Bazyliszek. Rozumiem, że taki H. to nie miał nic wspólnego z a) wami b) z antifa.
Ciężko, żeby ekipa p&s z końca lat 90 miała coś wspólnego z Antifa, skoro w tamtych latach nie było w ogóle antify, a wszystkie lewaki działały pod sztandarami p&s, sharpów, czy tam raafu. I dopiero z czasem z tej zbieraniny wykształciła się ta cała antifa.
Ogólnie dziwi mnie to co osoby z KSP piszą w tym temacie. To, że trochę późno, ale dobrze, że w ogóle, wzięliście się za lewarów, to jest dobrze odbierane w całej Polsce. Ale pisanie tekstów, że to jakieś anonimowe typy, co przypadkiem przechodziły sobie po Konwiktorskiej, jest tak jak pisanie jeszcze parę miesięcy temu, że lewaki na Polonii to wymysł Legii.
Nie wiem na ile ogarniasz te klimaty ale jest różnica. Dla starej ekipy jedyne co wiązało się z polityką to że nie uznawali klimatów nazi czyli różne tam ósemki, hajlowania i inne historie, wówczas normalne na Legii (czasy D. i ekipy WL), na Polonii tego nie było, chociaż narodowcy i nacjonaliści tu są od zawsze, dłużej niż reszta.. Nikt nie mówi że antifa to anonimowe typy, chodziło o to że nie udzielali się zbytnio, kibicowali i tyle. Ostatnie wydarzenia wzięły się w dużej mierze stąd że zbytnio uwierzyli w swoją własną propagandę o swojej rzekomej sile..
Bardzo mi miło że Polonia Warszawa to ostatnio najpopularniejszy klub w Polsce ale mam prośbę do Polonistów, odpuście już ten temat, nie ma sensu go dłużej wałkować. Reszcie sugeruję to samo.
-
więc odnalazłeś swój sens życia, zostań wróżbitąnatenczaswojski2 pisze:Chyba sprawdza się to co kibice Polonii pisali na temat Legii.jestesmywaszastolica pisze:a ja nie potwierdzę tego co napisał Bazyliszek. Rozumiem, że taki H. to nie miał nic wspólnego z a) wami b) z antifa.
Wyjebali lewaków z trybuny, to znowu się przypierdalacie że dlaczego tak późno,dlaczego tolerowali i c*** wie co jeszcze. Jakoś mało kto z Polonii udziela się w tej dyskusji na kibice.net tylko Legioniści dyskutują i jeden drugiego licytuje w postach, jak bardziej dojebać wrogowi zza miedzy. Już kiedyś przewidziałem taki rozwój internetowych wydarzeń i potwierdza się.
Pozdrawiam serdecznie.
-
Zamknijcie ten temat. Nowa kolejka jutro rusza i nic w tej sprawie nie ma.
Have fun
Have fun
-
Życie toczy się dalej, proste
-
Obecna sytuacja na Polonii jest pozytywnie odbierana w całej Polsce.
Życzę wytrwałości w dalszej walce z wrogiem.
Życzę wytrwałości w dalszej walce z wrogiem.
Wyjazdy sprawiają, że jestem lepszym człowiekiem.
-
Przeciez to mlode pokolenie na Polonii, podjelo proby wywalania stopniowego brudasow z trybuny. Wczesniej tego nie zrobili, bo byli za slabi, a starzy wciaz piepszyli glupoty o jednosci i apolitycznosci.
-
Black Rebels grupa Polonii Warszawa ma szerokie kontakty i wsparcie z zza granicy, to nie oficjale zgody ale dobre kontakty z takimi klubami jak St Pauli, Babelsberg, Fortuna Duseldorf,Werder Brema,Celtic Glasgow
-
jak pokazało życie są w stanie w naprawde krótkim czasie otrzymac olbrzymia liczbę lajków na fejsbukuRaper23 pisze:Black Rebels grupa Polonii Warszawa ma szerokie kontakty i wsparcie z zza granicy, to nie oficjale zgody ale dobre kontakty z takimi klubami jak St Pauli, Babelsberg, Fortuna Duseldorf,Werder Brema,Celtic Glasgow
za kim jestes?
-
fajnie, i co dalej? ultraslan przyjada do warszawy robić pozadek?Raper23 pisze:I Galatasaray
-
a skąd ja mam to wiedzieć?Fragless80 pisze:fajnie, i co dalej? ultraslan przyjada do warszawy robić pozadek?Raper23 pisze:I Galatasaray
-
Z Arsenałem Kijów też widze mają dobre stosunki
[link]
[link]
-
Wstrzymałbym się jeszcze z całkowitym gratulowaniem Polonii. Zajebiście, że wreszcie pogonili lewaków ze swojej trybuny, ale jak widać ci znaleźli sobie miejsce na głównej. Wątpię, żeby Polonia była w stanie skutecznie kontrolować cały stadion. Jak pokazują np. derby, mają z tym notorycznie problem, bo zwyczajnie jest ich za mało. Trzymam kciuki, żeby się udało.
-
dobrze, że trybuny skręcają na prawo. Jednak nie należy zapominać, że do niedawna stali obok siebie i było cycuś malink. A na derbach to nie narodowa 'Polonia' stała w centralnej części młyna na przeciw gniazda tylko antifa w swoich szaliczkach. Swoją drogą widać, że wielu już zapomniało jak Warszawiacy kupili licencję od Groclinu. Każdy szybciutko i cacy zaakceptował drużynę Dyskobolii Grodzisk, która zmieniła swą nazwę na Polonia Warszawa. A ile było solidarności i gadki o zasadach przy Hydrozagadce czy chęci przenosin pana Króla do Katowic i kupienia miejsca w ekstraklasie
-
Skończcie już z łaski swojej pierdolić kumacze.
''Jestem Polakiem – więc całą rozległą stroną swego ducha żyję życiem Polski, Jej uczuciami i myślami, Jej potrzebami, dążeniami i aspiracjami. Im więcej nim jestem tym mniej z jej życia jest mi obce i tym silniej chcę, żeby to, co w mym przekonaniu uważam za najwyższy wyraz życia stało się własnością całego narodu.'' Roman Dmowski,1903r.
-
przewiduj dalej rozwój internetowych wydarzeń kiebicu.net :D kolejny który wszedzie widzi internetową propagandę, w każdym wpisie, w każdym zdaniu, a najczęściej w tych legijnych, bez względu na treść.natenczaswojski2 pisze:Chyba sprawdza się to co kibice Polonii pisali na temat Legii.jestesmywaszastolica pisze:a ja nie potwierdzę tego co napisał Bazyliszek. Rozumiem, że taki H. to nie miał nic wspólnego z a) wami b) z antifa.
Pozdrawiam serdecznie.