Walczymy o stadion! - www.konwiktorska6.pl

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Damek

Re: Walczymy o stadion! - www.konwiktorska6.pl

Post autor: Damek » 26.10.2010, 10:22

Foxx pisze:Po kolei :)
Ale ok, Foxxik dziecko neo po 40stce, napisze jak było i jak zawsze wyjdzie na to, że i tak Polonia to konfidenci, a Legiunia to ostatni bastion honoru
Ja rozumiem, że boli, ale czy jakoś jesteście w stanie gadać merytorycznie bez personalnych pocisków? :) Poza oczywistym faktem, że Polonia to konfidenci w powyższym cytacie tradycyjnie nie ma słowa prawdy :)

Może udowodnisz w końcu ten " oczywisty fakt ", bo tak pisać jak wy to każdy może.
Wiernie iść będziemy Twoim śladem,
Bo Ty jesteś z nami, z Tobą Bóg.
Śmiało trwać będziemy pod kul gradem,
aż wolności zagrzmi złoty róg.

iparts.pl
Damek

Post autor: Damek » 26.10.2010, 10:24

hrabiego.Barry.Kenta pisze:mam małe pytanie - czy ten rozjebus Kamiński to ta sama osoba co Kaminero z forum wielkapolonia, która udziela się podczas organizowania wyjazdów..??

co do Olejniczaka to on nie tylko tam był, ale również śpiewał piosenki polonijne. co prawda dość nieśmiało, ale śmiesznie to wyglądało, bo czuł się wtedy trochę zagubiony ;)

no i ciekawe jak Poloniści odnoszą się do jego osoby, jak również Oleksego w radzie nadzorczej..?? bo jawnie ich tolerujecie, a nawet współpracujecie, mając wybór, którego w czasach komuny nie było.. i to taka mała różnica.

Wypomina to osoba której klubem rządzi Towarzysz Walter wraz z calą otoczką kolegów z WSI a ochroną rządzi zbrodniarz komunistyczny edward misztal ( celowo z malej litery ).
Wiernie iść będziemy Twoim śladem,
Bo Ty jesteś z nami, z Tobą Bóg.
Śmiało trwać będziemy pod kul gradem,
aż wolności zagrzmi złoty róg.

modest

Post autor: modest » 26.10.2010, 11:59

Viclav pisze:Jeszcze tylko dwa słowa sprostowania. Olejniczak owszem, był na Hutniku, ale tylko jedną połowę. Usłyszał co nieco pod swoim adresem i się zawinął :) A wy stoicie z nim i robicie sobie wspólne fotki, więc nie porównuj tych dwóch sytuacji.

przypinanie polityków klubom w większości wypadków nie ma sensu bo wiadomo, że oni o kibicach przypominają sobie zazwyczaj w czasie wyborów. Dla przykładu można podać osobę czerwonego Borowskiego, który gościł na żylecie przed wyborami prezydenckimi kilka lat temu.

Borowski aktywnie kibicuje Legii Warszawa, kibice Legii mogli go m.in. spotkać na Żylecie podczas meczu z Lechem
[link]

Czy nadal jest stałym bywalcem Żylety? Czy jak większość polityków po wyborach ma wyjebane na kibiców? Zapewne tak samo będzie w przypadku Olejniczaka który lubi pokazywać się tam gdzie są kamery.

dzydzydzydzy

Post autor: dzydzydzydzy » 26.10.2010, 12:07

mam małe pytanie - czy ten rozjebus Kamiński to ta sama osoba co Kaminero z forum wielkapolonia, która udziela się podczas organizowania wyjazdów..??
Oczywiście, to ten sam. Warto przyjrzeć się osobnikowi, który przewodniczy kibicom Polonii na marszach, oczywiście w internecie dowiadujemy się, że ,,miał ciśnięte''. A przed marszem domaga się od policji większej eskorty.

[link]
Jacek Kamiński, kibic z fundacji Polonia 2011, popiera działania policji.
– Działania chuliganów czy bandytów stadionowych są takim samym rodzajem przestępczości jak inne. Trzeba z nimi walczyć tak samo jak ze złodziejami czy włamywaczami – mówi Kamiński.

zferajny

Post autor: zferajny » 26.10.2010, 14:50

czy można zakończyć te przepychanki słowne w tym temacie? dotyczy on modernizacji K6 i chyba nie tylko ja mam już dość czytania o politykach, w ch*j małych manifestacjach i w ch*j olbrzymich kontrmanifestacjach, wielkiej honorowej i w ogóle cudownej przedstawicielce z Ł3 i malutkiej bez honorowej i w ogóle "be" sąsiadce z K6. DZiękuje

Foxx

Post autor: Foxx » 26.10.2010, 17:02

Damek - pomijając Oleksego, problem polega na tym, że to wy tworzycie historie równoległe reinterpretując rozmaite niezależne od kibiców wydarzenia. Tymczasem życie często dopisuje pointy. Tym razem otrzymaliście bonus w postaci Oleksego, na którego obecność w klubie macie taki sam wpływ, jak my na Waltera. Wasze wicie się w tym temacie to prześmieszna sprawa - ale tylko i wyłącznie w kontekście wcześniejszego podejścia do identycznych motywów u konkurencji.

Zupełnie czymś innym jest udział Olejniczaka w marszu. Podobnie jak grzeczne tuptanie za człowiekiem, który tu przez jednego z was został nazwany frajerem. I który instaluje przy K6 spotterkę, itd., itp. Te wszystkie rzeczy akurat są zależne od ekipy. Akceptując je, bierzecie na własne konto.

Misztal w 2007 został skazany prawomocnym wyrokiem, a na Legii od dawna obstawia inna agencja. Ale znowu - nikt od nas nie stał z nimi w szpalerze w chuligańskiej chuście, by paluchem wskazywać kibiców przeciwnika będących incognito, itd., itp...

PS Jeżeli myślisz, że ktoś od nas będzie czegoś dowodził w temacie konfitur na k.net, to się lekko mylisz - poprzestańmy na tym, że seria działań akceptowanego Kamińskiego oraz wspomniane pokazywanie paluchem same w sobie uzasadniają takie opinie :)
A co tam w komentarzach na Onecie?

Silver

Post autor: Silver » 26.10.2010, 21:42

Cała ta sytuacja jest przekomiczna. Koleś, który apeluje o wzmożone siły policyjne ochraniające przemarsz, idzie na czele pochodu. Bezradni Poloniści - którzy jak to ujął Selekcjoner w TMK - biją główne siły Legii (hehe) - są bezradni "no i co oni mogą zrobić?". A na końcu ten sam lider marszu gada coś o kryminale, grupka się śmieje i mu przytakuje, a tymczasem pewnie ta sama grupka trochę miesięcy wcześniej śpiewa "Benito trzymaj się". I jak tu nie nazywać kibiców KSP śmieszną ekipą? ;)
A no.

fabisiak

Post autor: fabisiak » 27.10.2010, 12:21

Manifestacje organizowała Fundacja Polonia 2011, której przedstawicielem jest Kamiński dlatego on też "prowadził" z ramienia organizatora. Naszym celem było przedstawienie naszych postulatów pod ratuszem więc wszyscy od małuch dzieci, przez kobiety, osoby starsze i wszystkie grupy kibicowskie działające na Polonii przyłączyły się do tej manifestacji bo to było w tym momencie naszym celem.
Co do obecności Olejniczaka, były osoby, które przyklasnely, były osoby które go wygwizdały ale większość go olała bo niby co mielismy zrobic? Napierdolić go? Zbluzgać? Nam by to pozytywnego nic nie dało a wręcz przeciwnie (jak widać niektóre pismaki przy tak spokojnej manifestacji próbują wyszukać jakiś zgrzytów).
Co do kontrmanifestacji. Głównymi argumentami było że Polonia K ... ,do Grodziska, i nie ma Polonii. Możecie się nie zgadzać z marnotrawieniem pieniędzy na budowe stadionu-macie takie prawo ale rozumiem, że temat Hutnika tym Waszym sprzeciwem też został zamknięty i nie będziecie mieli pretensji do miasta, że nie chcą dotować Waszych legijnych upadających sekcji.
Gratuluje też komitetowi budowy parkingu przy K6. Czy przy tym parkingu będziecie też składać wieńce i znicze z okazji rocznic Powstania Warszawskiego? Rozumiem, że ten parking będzie uświęceniem przez Was tego ważnego dla dziejów Warszawy miejsca.
Jeszcze dla wyjaśnienia informacji podawanych przez Was. Jedni piszą, że Wy jesteście rozsiani po całym bankowym a my idziemy w kordonie chronieni przez policje inni piszą, że w starciu przy wieżowcu Polonia atakuje pojedyńcze osoby. To jesteście na całym bankowym czy są to pojedyńcze osoby?
Przy każdej tego typu sytuacji (derby czy ta manifestacja) udowadnianie, że Was jest więcej a nas nie ma. Od nas nikt nie pisze, że rządzimy w Warszawie ale jak widać istniejemy.

tera-wal_wal-tera

Post autor: tera-wal_wal-tera » 27.10.2010, 14:04

fabisiak pisze:Manifestacje organizowała Fundacja Polonia 2011, której przedstawicielem jest Kamiński dlatego on też "prowadził" z ramienia organizatora. Naszym celem było przedstawienie naszych postulatów pod ratuszem więc wszyscy od małuch dzieci, przez kobiety, osoby starsze i wszystkie grupy kibicowskie działające na Polonii przyłączyły się do tej manifestacji bo to było w tym momencie naszym celem.
Co do obecności Olejniczaka, były osoby, które przyklasnely, były osoby które go wygwizdały ale większość go olała bo niby co mielismy zrobic? Napierdolić go? Zbluzgać? Nam by to pozytywnego nic nie dało a wręcz przeciwnie (jak widać niektóre pismaki przy tak spokojnej manifestacji próbują wyszukać jakiś zgrzytów).
Co do kontrmanifestacji. Głównymi argumentami było że Polonia K ... ,do Grodziska, i nie ma Polonii. Możecie się nie zgadzać z marnotrawieniem pieniędzy na budowe stadionu-macie takie prawo ale rozumiem, że temat Hutnika tym Waszym sprzeciwem też został zamknięty i nie będziecie mieli pretensji do miasta, że nie chcą dotować Waszych legijnych upadających sekcji.
Gratuluje też komitetowi budowy parkingu przy K6. Czy przy tym parkingu będziecie też składać wieńce i znicze z okazji rocznic Powstania Warszawskiego? Rozumiem, że ten parking będzie uświęceniem przez Was tego ważnego dla dziejów Warszawy miejsca.
Jeszcze dla wyjaśnienia informacji podawanych przez Was. Jedni piszą, że Wy jesteście rozsiani po całym bankowym a my idziemy w kordonie chronieni przez policje inni piszą, że w starciu przy wieżowcu Polonia atakuje pojedyńcze osoby. To jesteście na całym bankowym czy są to pojedyńcze osoby?
Przy każdej tego typu sytuacji (derby czy ta manifestacja) udowadnianie, że Was jest więcej a nas nie ma. Od nas nikt nie pisze, że rządzimy w Warszawie ale jak widać istniejemy.

Nareszcie jakiś w miarę sensowny wpis z czarnej strony, zatem i ja postaram się nie dokuczać i w miarę sensownie odpowiedzieć, a zatem:
-co do 'przewodnika' marszu - frajer to frajer i każde tłumaczenie typu 'a co mieliśmy zrobić?' ,'to nasza wspólna sprawa' jest dla mnie śmieszne. Poszliście 'za nim'- wasza sprawa

-Grodzisk Wlkp- dokucza?, boli?, dręczy? etc.- tak ma być:)

- sprawa Hutnika, Olimpii, Drukarza itp została podniesiona w tonie 'czysto humorystycznym' (chociaż patrząc na 'trochę inną' stronę 'kibicowania' Ci pierwsi o wiele bardziej zasługują na stadion niż wy), a wiadomym jest, że jako lokalnemu rywalowi (pomijając skalę) będziemy dokuczali w każdy możliwy sposób:)

-Powstania Warszawskiego(i Bohaterów w nim poległych) nie ma co mieszać w tak błachą sprawę (jeden już wmieszał, a moja odpowiedź [może trochę zbyt emocjonalna] została skasowana, więc tego wątku nie poruszajmy)

-odnośnie starcia pod błękitnym nie będę się wypowiadał bo stałem w tym momencie za kordonem 'stróżów' , ale mniej więcej w tym samym czasie kilku 'zabłąkanych' od was załapuje się na klapsy pod księgarnią i na przystanku (T) w stronę gdańskiego- ogólnie nic wielkiego

-kwestia że was 'nie ma' odnosi się do faktu, że po meczach u siebie w bardzo szybkim tempie znikacie z okolic stadionu i wiele osób chcących 'zobaczyć' was 'na żywo' może tak myśleć:) .

Ogólnie w temacie już chyba wszystko zostało napisane, a życie 'na szlaku' zweryfikuje wszystko (mam nadzieję, ba, jestem wręcz pewny, że hajsu i pozwolenia na modernizację nie dostaniecie:) nie bo nie)

PS. Ten post wyraża mój subiektywny pogląd na tą sprawę i nie jest poglądem ogółu (L) :)

fabisiak

Post autor: fabisiak » 27.10.2010, 14:40

To i ja postaram się odpowiedzieć:
-co do 'przewodnika' marszu - frajer to frajer i każde tłumaczenie typu 'a co mieliśmy zrobić?' ,'to nasza wspólna sprawa' jest dla mnie śmieszne. Poszliście 'za nim'- wasza sprawa
Kamiński jest w fundacji Polonia 2011 dla jednych moze i jest frajerem, mysle ze dla wiekszosci jest bardziej dzialaczem. Probuje ogarnac wszelkie sprawy od strony klubowej w sposob formalny i dla niego wlasciwy. Nie wiem czy dzwonil na psy (myslicie ze jakby nie zadzwonil to moglibysmy sobie hasac po bankowym bez ich obecnosci). Czy zadzwonil czy nie i tak by byli bo zarowno z naszej a przede wszystkim z Waszej zostało to nagłośnione. To ze niektorzy mówią o nim "frajer" to nie znaczy, że jest frajerem. Ma inny pogląd na sprawy (tak jak napisałem działa bardziej jako działacz a nie kibic) to i tak swoje sprawy organizuje. Celem była manifestacja odnośnie naszego stadionu więc nie miał sensu żaden podział (tutaj uprzedze nadgorliwych - nie za Oleksym czy Olejniczakiem byśmy nie poszli) i żeby każdy szedł sobie (choć jak wiecie prawdopodobnie większość tych którzy uwarzają go za frajera szła w oddzielnej kolumnie)
Nie dokucza i nie boli - napisałem to w kontekscie, że oprócz Waszych wrzutów nic konkretnego z Waszej strony nie dało się usłyszeć - a moim zdaniem lepsze byłyby konkrety - ale to Wasza kontrmanifestacja
-odnośnie starcia pod błękitnym nie będę się wypowiadał bo stałem w tym momencie za kordonem 'stróżów' , ale mniej więcej w tym samym czasie kilku 'zabłąkanych' od was załapuje się na klapsy pod księgarnią i na przystanku (T) w stronę gdańskiego- ogólnie nic wielkiego
Ale chyba nikt nie twierdzil, że wyszliśmy pod błękintego bez strzału. Ja widziałem jak obrywała Legia, Ty widziałeś strzały, które wyłapywała Polonia i ok. Odnoszę się tylko do wcześniejszych wpisów, że bankowy byl opanowany przez Was a za chwile ze klapsy wylapaly pojedyncze osoby.
-kwestia że was 'nie ma' odnosi się do faktu, że po meczach u siebie w bardzo szybkim tempie znikacie z okolic stadionu i wiele osób chcących 'zobaczyć' was 'na żywo' może tak myśleć:)
Może się i rozchodzimy, ja nie pilnuje każdego. Układ sił w Warszawie wie każdy jaki jest. Więc nie dziw się, że ludzie nie chodzą w barwach do samego domu.
-Powstania Warszawskiego(i Bohaterów w nim poległych) nie ma co mieszać w tak błachą sprawę (jeden już wmieszał, a moja odpowiedź [może trochę zbyt emocjonalna] została skasowana, więc tego wątku nie poruszajmy)
Błacha ale dziwna. Z jednej stronie wieńce, znicze, koszulki a z drugiej strony projekt postawienia parkingu w tym miejscu.
Ogólnie w temacie już chyba wszystko zostało napisane, a życie 'na szlaku' zweryfikuje wszystko (mam nadzieję, ba, jestem wręcz pewny, że hajsu i pozwolenia na modernizację nie dostaniecie:) nie bo nie)
Zycie zweryfikuje wszystko. Jest Was więcej i macie większe możliwości jednak to Wy za każdym razem próbujecie to udowodniać, choć od nas nikt nie pisze inaczej

Jeszcze odnośnie tematu, że Polonii sukcesywnie modernizowano obiekt (oświetlenie, kamienna, zadaszenie głównej) a Wy prócz liftingu głównej nie dostaliście nic. Tylko Wasz stadion spełniał cały czas wymogi licencyjne a u nas wszelkie modernizacje miały doprowadzić do tego, żeby otrzymać (i to po ciężkich bojach) licencje.

tera-wal_wal-tera

Post autor: tera-wal_wal-tera » 27.10.2010, 22:35

fabisiak pisze:To i ja postaram się odpowiedzieć:
Kamiński jest w fundacji Polonia 2011 dla jednych moze i jest frajerem, mysle ze dla wiekszosci jest bardziej dzialaczem. Probuje ogarnac wszelkie sprawy od strony klubowej w sposob formalny i dla niego wlasciwy. Nie wiem czy dzwonil na psy (myslicie ze jakby nie zadzwonil to moglibysmy sobie hasac po bankowym bez ich obecnosci). Czy zadzwonil czy nie i tak by byli bo zarowno z naszej a przede wszystkim z Waszej zostało to nagłośnione. To ze niektorzy mówią o nim "frajer" to nie znaczy, że jest frajerem. Ma inny pogląd na sprawy (tak jak napisałem działa bardziej jako działacz a nie kibic) to i tak swoje sprawy organizuje. Celem była manifestacja odnośnie naszego stadionu więc nie miał sensu żaden podział (tutaj uprzedze nadgorliwych - nie za Oleksym czy Olejniczakiem byśmy nie poszli) i żeby każdy szedł sobie (choć jak wiecie prawdopodobnie większość tych którzy uwarzają go za frajera szła w oddzielnej kolumnie)
Nie dokucza i nie boli - napisałem to w kontekscie, że oprócz Waszych wrzutów nic konkretnego z Waszej strony nie dało się usłyszeć - a moim zdaniem lepsze byłyby konkrety - ale to Wasza kontrmanifestacja
Ale chyba nikt nie twierdzil, że wyszliśmy pod błękintego bez strzału. Ja widziałem jak obrywała Legia, Ty widziałeś strzały, które wyłapywała Polonia i ok. Odnoszę się tylko do wcześniejszych wpisów, że bankowy byl opanowany przez Was a za chwile ze klapsy wylapaly pojedyncze osoby.
-kwestia że was 'nie ma' odnosi się do faktu, że po meczach u siebie w bardzo szybkim tempie znikacie z okolic stadionu i wiele osób chcących 'zobaczyć' was 'na żywo' może tak myśleć:)
Może się i rozchodzimy, ja nie pilnuje każdego. Układ sił w Warszawie wie każdy jaki jest. Więc nie dziw się, że ludzie nie chodzą w barwach do samego domu.
Błacha ale dziwna. Z jednej stronie wieńce, znicze, koszulki a z drugiej strony projekt postawienia parkingu w tym miejscu.
Zycie zweryfikuje wszystko. Jest Was więcej i macie większe możliwości jednak to Wy za każdym razem próbujecie to udowodniać, choć od nas nikt nie pisze inaczej

Jeszcze odnośnie tematu, że Polonii sukcesywnie modernizowano obiekt (oświetlenie, kamienna, zadaszenie głównej) a Wy prócz liftingu głównej nie dostaliście nic. Tylko Wasz stadion spełniał cały czas wymogi licencyjne a u nas wszelkie modernizacje miały doprowadzić do tego, żeby otrzymać (i to po ciężkich bojach) licencje.

Dobra, tak w skrócie:
-'przewodnik' 'udziela' się jako (jak zrozumiałem) działacz, ale wywodzi się ze środowiska kibiców, a w tymże środowisku, osobnika który prosi o milicyjną 'eskortę' nazywa się frajerem tudzież konfidentem. Dla mnie koniec tematu

-konkretów nie było bo być nie miało, mieliśmy tam być i wam podokuczać, werbalnie i nie tylko. Byliśmy, dokuczaliśmy- wystarczy

-ty tak 'poważnie' z tym parkingiem 'w tym miejscu'?:) jeśli tak to również 'poważnie' ci odpowiem- są jeszcze boiska treningowe:)

-odnośnie waszego 'pisania' o czym kolwiek to nie byłbym taki do przodu, a jako przykład podam np 'wywiad' waszego herszta w 'branżowym' pisemku (żeby nie było-nie czytałem, mam już dosyć dobrze wyrobione mięśnie brzucha:) ).

Do zobaczenia na szlaku:)

CSM1899

Post autor: CSM1899 » 28.10.2010, 00:50

Daleko mi do Legii, daleko do Polonii, ale trzeci stadion w stolicy, do tego (do)finansowany z naszych - podatników pieniędzy to byłby skandal. 100% poparcia dla przeciwników tego pomysłu, tym bardziej, że Polonia skora do popierania inicjatyw kibicowskich nigdy nie była.
Do tego jakieś śmieszne wywiady(współpraca z wyborczą, bo jaki inny klub by z tym ścierwem rozmawiał?). Dodam jeszcze kwestię braku radykalnych działań uderzających w słynnego spottersa...

modest

Post autor: modest » 28.10.2010, 13:22

CSM1899 pisze: Do tego jakieś śmieszne wywiady(współpraca z wyborczą, bo jaki inny klub by z tym ścierwem rozmawiał?).
z GW może nie... ale są tacy co chętnie współpracowali nie tak dawno z dziennikarzami "tvn uwaga". Czy to mniejszego kalibru ścierwo?

pamięć krótka...

porcelain

Post autor: porcelain » 28.10.2010, 15:26

Ten temat dotyczy budowy stadionu, a nie tego kto jest w mieście a kogo nie ma.

Foxx, przez tyle lat jesteś tu mode/adminem i nie potrafisz zrobić prostego 'CIACH BAJERA'? Żeby było śmieszniej to jeszcze podkręcasz atmosferę.
Ktoś wrzucił kamyczek do ogródka kolegów zza miedzy, tamci odrzucili i teraz tylko napierniczacie się tymi kamykami.

Inne tematy jakoś moderatorzy potrafią ustawić na właściwy tor, tutaj nikt się nie pokusi o to... Strach? Nieee..., nie sądzę!

Pośmiać się z Polonistów można zawsze, bo okazji nie brakuje, ale żeby na siłę rozwalać temat 'czysto informacyjny' zbędnym spinaniem... 'toż to siok'!!!
Obrazek

Foxx

Post autor: Foxx » 28.10.2010, 19:40

Modest - co do "G.W." - przypominka:
Po bitwie w klubie Varsovia: a jednak pseudokibice

W niedzielę policja przyznała, że chłopak zaatakowany na kortach Varsovii padł ofiarą pseudokibiców. Do dziś nikogo jednak nie zatrzymano. Na Międzyparkową polonistów ściągnęła najprawdopodobniej grupa chuliganów z Legii
O bijatyce w klubie Varsovia piszemy od kilku dni. W czwartek około godz. 17 na nieoświetlonym boisku starły się dwie kilkudziesięcioosobowe grupy mężczyzn uzbrojonych w noże i kije bejsbolowe. Zaczęła się regularna bijatyka. Pół godziny później po bandytach nie było już śladu. Na kortach został tylko 20-letni chłopak pobity kijami i ranny nożem w pośladek.

Policję wezwał dozorca pobliskiego parkingu. Chłopak potwierdził, że nie wie, kto go zaatakował. Patrole bezskutecznie przeczesywały okolicę.

Z początku policja nie potwierdzała udziału pseudokibiców w bijatyce. Wczoraj jednak dowiedzieliśmy się, że zmieniła zdanie. Tak jak pisaliśmy okazuje się, że na boisku walczyli pseudokibice dwóch stołecznych drużyn. - Z naszych informacji wynika, że chodziło o porachunki między kibicami Legii i Polonii - mówi oficer ze Śródmieścia.

Potwierdzają to sami kibice. - To była sytuacja zaaranżowana na gorąco - twierdzi jeden z polonistów.

Najprawdopodobniej na Varsovii pierwsi pojawili się legioniści. Potwierdzają to goście kortów, którzy już na godzinę przed bójką widzieli młodych mężczyzn kręcących się w okolicy klubu. To oni mieli zadzwonić do pseudofanów Polonii, a ci ochoczo stawili się na konfrontację.
[link]

Cóż za propaganda - jak to w "G.W." :) Nie chce mi się szukać tekstu, w którym trafieni później poloniści opowiadali w "G.W." historie na tyle szczegółowe, że zaszkodzili naszym. I po których główny informator tej gazety słał privy do mnie na tym forum (na jednym z jego przeszłych wcieleń). Żal.pl.

Jeżeli zaś chodzi o program "Uwaga" poświęcony meczowi Legia - Den Haag (powszechnie uznany za obiektywny w kwestii podejścia do "kiboli") i wypowiedzi ludzi z naszego stowarzyszenia - to za to "ścierwo" powinienem cię wypierdolić z tego forumka. Jak już jednak pisałem - i dla porcelain powtarzam - poza naprawdę krytycznymi przypadkami, nie korzystam z uprawnień admina. Szczególnie w sytuacjach, gdy mogłoby to być odebrane jako zamknięcie ryja oponentowi. My pomogliśmy naszemu ziomkowi nie ustępując w niczym jeżeli chodzi o zasady (co w programie mówi wprost jeden z liderów) - zorganizowaliśmy kibicowskimi siłami "event" dla ponad 20 tys ludzi. A co zrobiliście wy? W "G.W." odbyło się centralne prucie - najpierw na temat wydarzeń na Varsovii, a później ich nieuniknionych konsekwencji. Koniec z tym.

Tymczasem niezależnie od tego, co gladiatorzy z KSP sprzedali wtedy "G.W." - tak się rozpoczął sprzęt w Warszawie.

modest

Post autor: modest » 28.10.2010, 20:04

źle mnie zrozumiałeś Panie Foxx. Nie nazwałem "ścierwem" tego konkretnego programu o o kibicach Legii bo również się zgadzam, że był wyjątkowo na poziomie. Miałem na myśli dziennikarzy tej stacji którzy niejednokrotnie przedstawiali kibiców negatywnie.

Foxx

Post autor: Foxx » 28.10.2010, 20:24

W takim razie zwracam honor.

ffffff

Post autor: ffffff » 29.10.2010, 13:58

Pewnie ten post zostanie usunięty bo mod to warszawiak, ale...Protestowanie Legii przeciwko inwestowaniu pieniędzy w stadion Polonii i mówienie, że to marnowanie pieniędzy, gdzie sami dostają 500mln na nowy stadion jest... K...A MAĆ ŚMIESZNE.

Ja nie mówie, żeby budować trzeci stadion, gdzie na Polonie chodzi ok 1,5 tyś ludzi na mecz, ale zachowanie Legii jest poprostu...nawet nie wiem jak je nazwać...

K6_ON_TOUR

Post autor: K6_ON_TOUR » 29.10.2010, 14:08

My sprzedajemy, współparcujemy z gazetami it. A jak Pani Foxxx wyjaśnisz takiego kwiatka? "To i tak dużo, bo przecież nikogo na gorącym uczynku nie zatrzymano. Na pozostałych, choć przez policję zostali namierzeni, zabrakło dowodów. - Nie udało się dostatecznie udowodnić im ich obecności pod halą. Także dlatego, że pokrzywdzeni kompletnie nie współpracowali z organami ścigania. Paradoksalnie nawet ze strony podejrzanych ta współpraca była lepsza - podkreśla prowadzący śledztwo prokurator Maciej Kabziński."

[link][/quote]
ffffff pisze:Ja nie mówie, żeby budować trzeci stadion, gdzie na Polonie chodzi ok 1,5 tyś ludzi na mecz, ale zachowanie Legii jest poprostu...nawet nie wiem jak je nazwać...
Tak gwoli ścisłości, w tym sezonie frekwencja na meczach KSP wynosi 5-6 tysięcy.

sapter

Post autor: sapter » 29.10.2010, 17:34

Zdecydowanie ku*** gazeta wyborcza jest wiarygodnym zrodlem. I tacy wlasnie jestescie, macie dziwne upodobania. Ja tam was nie szanuje.

ITI WON

Post autor: ITI WON » 29.10.2010, 18:52

co do pierwszego akapitu to nie masz racji, bo jest od zajebania rzeczy ściganych z urzędu, wtedy psy kierują wniosek do prokuratury.

giocare

Post autor: giocare » 30.10.2010, 16:31

namreh pisze:
K6_ON_TOUR pisze:Tak gwoli ścisłości, w tym sezonie frekwencja na meczach KSP wynosi 5-6 tysięcy.

2010/11, jak do tej pory średnia to 4.980...około

Polonia - Legia (5.100)
Polonia - Zagłębie Lubin (4.500)
Polonia - Korona (6.000)
Polonia W. - Polonia B. (4.500)
Polonia - Cracovia (4.800)
Jak już chcesz sie bawić w statystyka to rób to na oficjalnych danych a nie "z czapy wziętych" (bo tak wygodnie). Średnia frekwencja na meczach KSP w tym sezonie spokojnie przekracza 5.000 i z roku na rok ma tendencję zwyżkową. Zaniżyłeś zapewne "przez przypadek" chociażby dane z ostatniego meczu z Cracovią, tak samo Lubin czy derby.

mancunia

Post autor: mancunia » 04.11.2010, 19:22

terpik pisze:Zdecydowanie ku*** gazeta wyborcza jest wiarygodnym zrodlem. I tacy wlasnie jestescie, macie dziwne upodobania. Ja tam was nie szanuje.
No ja wśród motoru nie ma mamy szacunku, to pozostaje się jedynie cieszyć. Gorzej bym się poczuł, gdybyście nas szanowali serio. Myślę, że żeby nie odchodzić od tematu, to może warto żebyście również się o takowy postarali, może na nowym Lechia albo Widzew by was nie pogonili.

yarpen

Post autor: yarpen » 05.11.2010, 12:26

Pomysł na pisanie listów do pierwszej setki najbogatszych jest może nieco zabawny dziwny i kontrowersyjny, ale należy szukać chyba wsparcia wszędzie no nie?? Rozumiem, że inni walczący o stadiony nie "zniżyliby" się do takiego poziomu żeby szukać wsparcia u Gates'a. :D
Mam nadzieję, że nasi sąsiedzi zza miedzy szykują już odpowiednie listy prostujące nasze petycje i stanowczo negujące ideę wnosząc jednocześnie o sponsoring nowego mostu w stolicy albo kompleksu przedszkolnego pod stosownym patronatem .......... (domyśl się sam) :D
Czarne Serce, Czarna Krew

ODPOWIEDZ