Darrecki pisze: ↑21.04.2022, 11:31
No tak, jeśli w pewnym sensie zalicza się porażkę, to najlepiej napisać, że nic się nie działo. OK, każdy może mieć swój pogląd na porażkę, nie będę już w to wnikał...
Zgodą z Polonią W-wa raczej nie wychodziła Koronie na dobre, bo wiadomo, że miała ciśnienie na nich przez to Legia, to samo z Cracovią, Wisła również miała na nich ciśnienie, ale to już historia... Korona dobrze wiedziała z kim się brata, więc na pewno brali to pod uwagę.
Wygrane z Płockiem, czy FC Widzewa nie dadzą od razu Koronie miejsca w TOP, więc można powiedzieć, że były to bitki na podobnym poziomie, więc nic spektakularnego tu nie widzę.
Najbardziej chyba bolesnym ciosem dla nich było wpadnięcie L na turniej kibiców i skrojenie dużej ilości flag, w sumie bez jakiejś większej bitki, czy postawienia się, co niestety jest tutaj na Duży minus.
Niewątpliwie w takim mieście jak Kielce (stolica województwa świętokrzyskiego) trochę rozczarowująca jest ich postawa na szlaku kibicowskim w przeciągu tych kilkunastu lat. Co do sukcesów piłkarskich to nie zgodzę się, że ich nie było, bo dłuższy czas mieli ekstraklasę czy teraz 1 ligę, więc czego chcieć więcej? Niektóre, lepsze ekipy, np. SSW nawet tego nie mają...
Co do teraźniejszości widać jak teraz młyn Korony się prezentuje, w moim odczuciu stać ich na więcej, ale że jest jak jest to już nie moja sprawa.
PS. nie jestem ze świętokrzyskiego nawet.
Większość twoich postów dotyczy KSZOków więc coś z nimi musisz mieć...
Skończ już temat tego Sandomierza, bo się ośmieszasz, serio. Chłop chciał odbić fanty z sektorów Wisły, wyskoczyli za nim nie dobiegli nawet do połowy boiska, nie został zadany nawet jeden cios przeciwnikowi, a ty wypisujesz jakieś brednie o "porażce".
Po za tym przecież nikt z Korony nie stawia się w "TOP", to ty napisałeś jaka ta Korona słaba, więc podałem na szybko kilka przykładów, o innych nie musisz wiedzieć. A co do turnieju, widać że nie wiesz co tam się działo, dodam tylko że Legia była razem z Zagłębiem i BKS, ale nikt nie neguje tu porażki.
Jak na klub ze stosunkowo krótką historią, aktywność w ostatnich latach nie jest zła, nie kojarzę zer wyjazdowych, było dużo konkretnych liczbowo z dobrą prezentacją, kiedyś oprawy na świetnym poziomie, uprzykrzyć niektórym wyjazd też potrafią. A więc ta Korona chyba nie taka słaba jak ją próbujesz tu przedstawić.