Przestań już trollować człowieku... Każdy wyraża tutaj swoje poglądy/spostrzeżenia i nie trzeba cisnąć w taki sposób jaki ty to robisz. Jak mu się podoba Śląsk to podoba - jego sprawa i tyle w temacie.23 cm w zwisie pisze: ↑30.08.2021, 14:41A ja nie uwialbiam. Wielkopolska, Małopolska, Mazowsze są milion razy ciekawsze. I piękniejsze krajobrazowo. I posiadają piękną historię. A nie tylko węgiel, kopalnia, bieda, ruch chorzów i tak w kółko.kat. pisze: ↑30.08.2021, 13:36W tym sensie, w jakim tu niektórzy imputują Ślązakom "antypolskość", to ja też jestem antypolski. Opłacani karierowicze tylko zmodyfikowali retorykę z "j**** polityków" na dosadne "j**** Polskę" (jako państwo, czyli wychodzi na jedno) i część dała się na to -niestety - nabrać. Tak jak Polacy dali się nabrać na obalenie komuny i kolejne "dobre zmiany".
Ja uwielbiam Śląsk. Najciekawszy region naszego kraju. I zwiedzając kolejne miasta myślę, że więcej tej Polski w Polsce jest właśnie tam, a nie w folderowych - jak to się teraz mówi - destynacjach, po których obcokrajowcy myślą, że "zwiedzili i poznali Polskę".
Każdy ma jakieś odchyły i zboczenia. Jeżeli kogoś kręci jeżdżenie po śląskich miastach i zwiedzanie hałd, zdegradowanych terenów pokopalnianych albo po wejściu do sklepu usłyszenie od ekspedientki "Guten Morgen" to już jego pokręcona sprawa.
Górny Śląsk jest wrzodem na ciele zdrowej Polski.

Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
-
weź się jebni mocno w łeb, ewidentnie dostałes w mordę od kogoś ze Śląska. Piękne w PL to mamy góry, morze i jeziora mazurskie, a z tym mazowickim to mocno odjechałeś, a warszawa-stolec to już w ogóle głowa mała jaki syf ubrany w ładne ciuszki na pokaz23 cm w zwisie pisze: ↑30.08.2021, 14:41Wielkopolska, Małopolska, Mazowsze są milion razy ciekawsze. I piękniejsze krajobrazowo.
-
Idąc tym tokiem możemy założyć, że ktoś z Warszawy mocno poskakal ci po głowie, ewentualnie wyruchał ci babę ;) niemniej zapraszamy kiedyś do Stolicykusy_jest_boski pisze: ↑30.08.2021, 15:32weź się jebni mocno w łeb, ewidentnie dostałes w mordę od kogoś ze Śląska. Piękne w PL to mamy góry, morze i jeziora mazurskie, a z tym mazowickim to mocno odjechałeś, a warszawa-stolec to już w ogóle głowa mała jaki syf ubrany w ładne ciuszki na pokaz23 cm w zwisie pisze: ↑30.08.2021, 14:41Wielkopolska, Małopolska, Mazowsze są milion razy ciekawsze. I piękniejsze krajobrazowo.
-
Ale co tam robić w tym betonowym mieście?Aaabbb2323 pisze: ↑30.08.2021, 15:42Idąc tym tokiem możemy założyć, że ktoś z Warszawy mocno poskakal ci po głowie, ewentualnie wyruchał ci babę ;) niemniej zapraszamy kiedyś do Stolicykusy_jest_boski pisze: ↑30.08.2021, 15:32weź się jebni mocno w łeb, ewidentnie dostałes w mordę od kogoś ze Śląska. Piękne w PL to mamy góry, morze i jeziora mazurskie, a z tym mazowickim to mocno odjechałeś, a warszawa-stolec to już w ogóle głowa mała jaki syf ubrany w ładne ciuszki na pokaz23 cm w zwisie pisze: ↑30.08.2021, 14:41Wielkopolska, Małopolska, Mazowsze są milion razy ciekawsze. I piękniejsze krajobrazowo.
-
hISTORYCZNIE, do warszawy nic nie mam, poza szacunkiem, ale teraz co tam sie odpierdala to głowa mała. a bab warszawskich to wyruchałem więcej niz ospa ludzi usmierciłaAaabbb2323 pisze: ↑30.08.2021, 15:42
Idąc tym tokiem możemy założyć, że ktoś z Warszawy mocno poskakal ci po głowie, ewentualnie wyruchał ci babę ;) niemniej zapraszamy kiedyś do Stolicy
-
Twoja gadka potwierdza ze o Slasku to masz pojecie zadne . Guten morgen w sklepie ... ladnie ci sie styki jaraja23 cm w zwisie pisze: ↑30.08.2021, 14:41A ja nie uwialbiam. Wielkopolska, Małopolska, Mazowsze są milion razy ciekawsze. I piękniejsze krajobrazowo. I posiadają piękną historię. A nie tylko węgiel, kopalnia, bieda, ruch chorzów i tak w kółko.kat. pisze: ↑30.08.2021, 13:36W tym sensie, w jakim tu niektórzy imputują Ślązakom "antypolskość", to ja też jestem antypolski. Opłacani karierowicze tylko zmodyfikowali retorykę z "j**** polityków" na dosadne "j**** Polskę" (jako państwo, czyli wychodzi na jedno) i część dała się na to -niestety - nabrać. Tak jak Polacy dali się nabrać na obalenie komuny i kolejne "dobre zmiany".
Ja uwielbiam Śląsk. Najciekawszy region naszego kraju. I zwiedzając kolejne miasta myślę, że więcej tej Polski w Polsce jest właśnie tam, a nie w folderowych - jak to się teraz mówi - destynacjach, po których obcokrajowcy myślą, że "zwiedzili i poznali Polskę".
Każdy ma jakieś odchyły i zboczenia. Jeżeli kogoś kręci jeżdżenie po śląskich miastach i zwiedzanie hałd, zdegradowanych terenów pokopalnianych albo po wejściu do sklepu usłyszenie od ekspedientki "Guten Morgen" to już jego pokręcona sprawa.
-
>>>Guten morgen w sklepie ...
Może było "butem w mordę", jak w tym starym kawale. Wtedy też bym nie lubił Śląska.
Może było "butem w mordę", jak w tym starym kawale. Wtedy też bym nie lubił Śląska.
-
To straszne co piszesz. A ja prawie dziennie słyszę, kabel, majster, ratusz, knajpa, stempel itp i to z ust prawdziwych polaków wyobraz sobie, sytuacja autentyczna...
-
To skąd ta moda na germanizm wśród ślonzoków powiązanych z RAŚ?
-
-
czesto z przekory.Bonawentura pisze: ↑31.08.2021, 16:57To skąd ta moda na germanizm wśród ślonzoków powiązanych z RAŚ?
jak ci jeden z drugim ciagle pisze takie pierdolety jak niektorzy powyzej, to zamiast udawadniac, ze nie jestes wielbladem to mu zaspiewasz "auf wiedersehen" i niech spierdala.
a po czesci po prostu z korzeni.
-
Miałem cię, mam i będę miał za idiotę. "Dyskusja" z tobą to jak rozmawiać z pacjentami Kocborowa - nie pogadasz i tyle bo ktoś pierdoli nie do rzeczy jak ty.
Dzięki za sensowną odpowiedź. Akurat wiem, że wielu ma niemieckie pochodzenie. Podolski akurat z tego co czytałem ma niemieckich przodków.212 pisze: ↑31.08.2021, 20:31czesto z przekory.Bonawentura pisze: ↑31.08.2021, 16:57To skąd ta moda na germanizm wśród ślonzoków powiązanych z RAŚ?
jak ci jeden z drugim ciagle pisze takie pierdolety jak niektorzy powyzej, to zamiast udawadniac, ze nie jestes wielbladem to mu zaspiewasz "auf wiedersehen" i niech spierdala.
a po czesci po prostu z korzeni.
-
Bardziej mądrze Ci odpisałBarbara Basia pisze: ↑31.08.2021, 22:01Hehehe, chłopak przynajmniej poczucie humoru ma :)Ultras1312 pisze: ↑31.08.2021, 16:49Moga powiedzieć Ci tak subiektywnie, że zdecydowano wiynkszość hanysów (ze mną włącznie) na pewno czuje sie hanysami i Polokami. (Kolejność niy przypadkowo) i może Wos tym zdziwia i rozjebia niykierym światopoglond, ale ja, na Ruchu tyż tak jest. My som przede wszystkim hanysami, DUMNYMI hanysami. A do wpisów wcześnij odnośnie obrażania Nos i naszego regionu ani sie niy odniesa, żyjcie dalij w przekonaniu, że my som jakieś mongoły i do dzisioj furmankami jeżdżymy :)
Pozdro do normalnych ludzi !
-
A ja nie uwialbiam. Wielkopolska, Małopolska, Mazowsze są milion razy ciekawsze. I piękniejsze krajobrazowo. I posiadają piękną historię. A nie tylko węgiel, kopalnia, bieda, Ruch Chorzów i tak w kółko.
Każdy ma jakieś odchyły i zboczenia. Jeżeli kogoś kręci jeżdżenie po śląskich miastach i zwiedzanie hałd, zdegradowanych terenów pokopalnianych albo po wejściu do sklepu usłyszenie od ekspedientki "Guten Morgen" (:D) to już jego pokręcona sprawa.
[/quote]
Tak, masz rację na Śląsku tylko Ruch Chorzów. Nazwy miast piszemy inaczej, poprawiłem, niedouczony ignorancie odpisz na priw, cwelu
-
-
A te tysiące wagonów wywożone przez Niemcy jest "rdzennie niemieckie" niemiecki nazizm przeszły?
Zwiad.
-
Problemem Warszawiaków jest to że żyją w megalomańskiej bańce. Święcie przekonani że marzeniem każdego spoza stolicy jest mieszkać w stolicy. Natomiast faktem jest że poza zarobkami to jedyne co macie do zaoferowania to namiastke degrengolady zachodniej cywilizacji czyli tzw nowoczesność, postęp kulturowy.
Tu na Śląsku nikt nie ma kompleksu stolicy. Mamy równie wielką metropolie i nie musimy mijać na ulicy piaska, kingi rusin, sidneya polacka czy innych gwiazd żeby czuć się elitą i pępkiem Polski.
Ale nie można mieć o to pretensji do samej Warszawy czy Warszawiaków (tych rodowitych). Ile jest Warszawy w Warszawie? Przez dekady stolica ściągała do siebie ludzi z małych miejscowości z poczuciem niższości, potem dorobił się taki jeden z drugim i zrobiło się panisko. Swoją drogą też tak u nas było na Śląsku jak niektórzy dorobili się u szwabów i przyjeżdżali 10letnimi mercedesami jak paniska. Ale zawsze to wzbudzało jedynie politowanie i zażenowanie niż szacunek.
Tu na Śląsku nikt nie ma kompleksu stolicy. Mamy równie wielką metropolie i nie musimy mijać na ulicy piaska, kingi rusin, sidneya polacka czy innych gwiazd żeby czuć się elitą i pępkiem Polski.
Ale nie można mieć o to pretensji do samej Warszawy czy Warszawiaków (tych rodowitych). Ile jest Warszawy w Warszawie? Przez dekady stolica ściągała do siebie ludzi z małych miejscowości z poczuciem niższości, potem dorobił się taki jeden z drugim i zrobiło się panisko. Swoją drogą też tak u nas było na Śląsku jak niektórzy dorobili się u szwabów i przyjeżdżali 10letnimi mercedesami jak paniska. Ale zawsze to wzbudzało jedynie politowanie i zażenowanie niż szacunek.
Ahhh, zabolało.Knot w oko chyba trafił w słaby punkt :)
-
Możecie stąd wyjebać i waszą jakże ciekawą dyskusję przenieść do innego działu? Bo dajecie się podpuszczać jakimś zjebom i r************* kolejny temat.
NASZYM HONOREM JEST NASZ KLUB
-
Dlatego rdzenni apasze tego tematu, (Nie mylić z tymi, podróżnikami zaa Brynicy) każą w********** ze swoimi przemyśleniami i historyjkami do tematu "prawdziwych rdzennych apaszów Warszawki"
-
nie wiem po co mu odpisujecie i prowadzicie z nim dyskusje niech sobie pisze sam ze soba na tym forum i tak juz od dawna nie da sie dowiedziec nic ciekawego
-
A co mi po twoich obietnicach?? Masz zniknąć dla dobra wszystkich nawet siebie. Tyle.
-
Pierdolicie jeden z drugim c**** wiedząc, najprostsza zasada - nie wiem to się nie mądraluję, wystarczy się zapytać a nie każdy jeden alfa i omega a najlepsze jest to że większość tu nie mieszka
-
JESZCZE COŚ KURWISZONIE ??? Nie dociera do tego starego łba, że c**** zdziałasz tutaj na forum ? To walka z wiatrakami tak jak z tobą. Będzie jechane po legii i tobie bo wszyscy mają taki kaprys, tak jak ty, spuszczasz się tu do wszystkich gitowcu z zasadami. Może ty z tych "kit"-owców z Power Rangers. Czekam na jakąś przekręconą "mondrom" pokemonową wiadomość. WSTYD JAK c***, TAKIE STARE DZIECKO.JestemCweLem pisze: ↑04.09.2021, 12:45Chyba popuściłem upss..Ja To Ja pisze: ↑04.09.2021, 11:34A co mi po Twoich obietnicach?! Masz zniknąć dla dobra wszystkich. Tyle.JestemCweLem pisze: ↑03.09.2021, 13:15
Jeżeli będziesz się udzielał tylko w temacie o ZDiGŚ, a e-banda 'w(7)rwe' zaciśnie 'cipy'(takie jak ja)i zaprzestanie tu na forum "pruć się" do mnie Cwe7a i waszafki to gwarantuję ci, że czytana przez ciebie, moja wiadomość będzie ostatnią nt. kibicowskiego 'hanysowa'. ;)
-
Coś cicha ta mobilizacja gieksy
I od bajtla pamiyntom eR niybieskie na bieli.
Bydziesz kochoł ta drużyna tak mi pedzieli
Bydziesz kochoł ta drużyna tak mi pedzieli
-
-
JestemCwelem pisze: ↑07.09.2021, 08:05Zmieniam posty i mam rację..
Twoj oprawca pisze: ↑07.09.2021, 04:35Bardziej od Ciebie się nie da. Nawet jakbym usilnie tu przesiadywał jak ty Aspirancie. Popuscilas już tutaj 2 razy i raz w McDonalds. Także tego.. :)
-
-
GKS na zdecydowaną większość wyjazdów nie robi mobilizacji w necie itp., a bilety są rozrzucone na dzielnicach i FC. Ciężko zapisać się na wyjazd nie będąc zrzeszonym na dzielnicy i fc. Blokuje to czasami cyfrę, ale bardzo pomaga w wielu innych aspektach.
-
Wy to chyba w ogóle mobilizacji nie robicie, na mecze domowe też bo tam was około 2000. xDOberschlesien14 pisze: ↑10.09.2021, 18:37GKS na zdecydowaną większość wyjazdów nie robi mobilizacji w necie itp., a bilety są rozrzucone na dzielnicach i FC. Ciężko zapisać się na wyjazd nie będąc zrzeszonym na dzielnicy i fc. Blokuje to czasami cyfrę, ale bardzo pomaga w wielu innych aspektach.
No ale podsumujmy, GKS na wyjazd sezonu pojechał w 860 osób ( sektor liczył więcej) sami określiliście, że ponad 100 to wasze zgody więc ogólnie ta potężna gieksa pojechała na wyjazd w 750 osób.
Kim wy ku*** jesteście przy nas?
Przecież my zaliczamy wyjazdy 1000 a czasami 2000+ kilka razy w sezonie.
-
Licząc po waszemu bylo nas 1100, a zgody same się określą.
-
Ale odpowiadając zupełnie poważnie, bo może kilka osób traktuje te forum jako jakieś źródło wiedzy. Dopadl nas syndrom Zagłebia. Wydaje mi się, że kilkadziesiąt osób odpuściło sobie wyjazd(nie wzieli wolnego, pojechali na wakacje itp) po tym jak ZS dowiedzialo się chwile przed meczem, ze nie pojedzie na GKS. Przypomnę, że w 2019 r. Mieliśmy zamknięte zapisy i komplet na Widzew, ale kilka dni przed meczem(2?) Policja uznała, że nie dopuści do wyjazdu. Obecnie czasy są w c*** bardziej pojebane więc w rozmowach na temat tego wyjazdu dało się wyczuć zwatpienie, a tekst w stylu "uwierzę w ten wyjazd jak będę stał na sektorze gości" był bardzo często powtarzany w Katowicach. Oczywiście "syndrom ZS" to nie jest żadna wbita do Zagłębia, a jedynie przykład. Swoją drogą co się zmieniło, ze 2 lata temu niemoglismy przyjechać do Łodzi?
Bramki dla gości na Widzewie gorsze niż na niejednym starym stadionie. Wszyscy zameldowali się chyba w okolicach przerwy, a dojechaliśmy grubo przed meczem.
Mysle, ze otoczką meczu ekstraklasowa. Ciekawa odskocznia od jeżdżenia po klubach gdzie młyny są mniejsze niż nasza liczba w klatce. Mam nadzieje, ze Widzew bedzie mógł przyjechać do Katowic.
Bramki dla gości na Widzewie gorsze niż na niejednym starym stadionie. Wszyscy zameldowali się chyba w okolicach przerwy, a dojechaliśmy grubo przed meczem.
Mysle, ze otoczką meczu ekstraklasowa. Ciekawa odskocznia od jeżdżenia po klubach gdzie młyny są mniejsze niż nasza liczba w klatce. Mam nadzieje, ze Widzew bedzie mógł przyjechać do Katowic.
-
Widzew Łodz - GKS Katowice
W Łodzi pojawiło się 858 kibiców GieKSy, w tym 40 Górnik, 30 ROW, 23 Banik i 9 JKS. W sektorze gości 850 osób.

W Łodzi pojawiło się 858 kibiców GieKSy, w tym 40 Górnik, 30 ROW, 23 Banik i 9 JKS. W sektorze gości 850 osób.

-
Deklarować się na zaszczepionych, to tak jak deklarować się, że ciągło się druta komendantowi. (ale było w gumie, to się nie liczy tak jak normalnie, bez gumniaka)
(niezależnie komu kibicujesz)
(niezależnie komu kibicujesz)
-
Jeżeli to nie jest tajemnica to dlaczego na stronach kibicowskich z fb cicho o zwycięstwie Mariańczyka na EFM. Dobra bitka swoją drogą i myślałem że jakieś info będzie. Nie jest już kojarzony z Ruchem ?
-
-
-
-
-
Ptaszki cwierkaja że za niedługo pewna Śląska ekipa połączy sie z Opolska