MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 2012

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
paw242.

Re: MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 2012

Post autor: paw242. » 14.08.2012, 21:42

http://www.youtube.com/watch?v=e2HOUgR1 ... ntext-vrec lewak wychwala bojówke niemiecką z 11.11.11 -można zapamiętac tą morde

iparts.pl
Fedelta

Post autor: Fedelta » 15.08.2012, 12:16

PLjoker pisze:[link]

Allegro:

[link]

Zysk przeznaczony na promocję MN.
Vlepki będą jeszcze dostępne?
Obrazek
ODZIEŻ DLA KIBICÓW:
[link]

Nowohucianie1950

Post autor: Nowohucianie1950 » 18.08.2012, 14:25

bunio5 pisze:
fan_1953 pisze:PiS to żadna prawica. To, że skrajnie lewackie media tak ich nazywają to nie znaczy, że tak jest, jakby doszli do władzy to robiliby to samo co teraz PO. A jeśli chodzi o tego Dudę i solidarność to już całkowite lewactwo, typu komuna co właśnie doszła do władzy we Francji i nigdy na żadną manifestację z nimi bym nie poszedł. Aż strach pomyśleć, jakby tacy fanatycy do władzy doszli, to trzeba byłoby uciekać stąd chyba jak najdalej, tak jak to teraz robią Francuzi (ci normalni) i wcale się im nie dziwię, bo za kilka lat to nie będzie już czego tam zbierać.
Naoglądałeś się TVN i naczytałeś Gówna Wyborczego. Za PIS-u byliśmy najmocniejszym Państwem w Europie Śr-Wsch., byliśmy liderami. Kaczyński zapobiegł zajęciu Gruzji przez kacapów. Chciał nas uniezależnić od dostaw gazu z Rosji. Miał powstać gazoport w Świnoujściu. To tak z "grubszych rzeczy" , które mi przyszły na myśl w pierwszej kolejności. PO to zdrajcy Polski, którzy stawiają pomniki bolszewikom, a nie czczą naszej historii. Zamach w Smoleńsku to było ich apogeum zdrady Polski! Jak PIS zabrał się za przestępców gospodarczych to PO krzyczało, że wprowadzają państwo policyjne. Zobacz, że teraz za PO złodzieje, przestępcy mają większe prawa niż ofiary. Mało afer wyszło w PO i PSL a ile jeszcze wyjdzie. Zobaczysz niedługo. Głosujcie dalej na zdrajcó Polski o opluwajcie dalej PIS to nasz Kraj niedługo doczeka się rozbiorów niestety.
A kto nas sprzedał jak nie Kaczyński podpisując traktat lizboński? I przede wszystkim zapomniałeś ich ustawe o imprezach masowych,sądy 24 godzinne? Kto w Magdalence się układał z komuchami? I za kogo się PiS zabrał? Przecież to same pokazówki były, a że akurat Polacy pouciekali na wyspy to był lepszy okres w Polsce i [link] potrzebowano.
Wszyscy są tacy sami i nikt ma nie manifestować jakichś miłości do PiSu czy nawet Korwina.W ten dzień mamy być zjednoczeni, nie dać się podzielić bo tylko RAZEM nawet jak się nieco różnimy w poglądach możemy obalić ten system.Do Zobaczenia w Warszawie!
Hutnik Nowa Huta

pieciul

Post autor: pieciul » 18.08.2012, 20:20

Master pisze:Już pomijając te brednie małolatów w stylu "lewactwo, lewactwo, lewactwo", odpowiedzcie mi na jedno pytanie: czy naprawdę któryś z was myśli, że jakakolwiek władza będzie tolerowała zadymy albo w jakiś sposób odpuszczała kibicom? Kogo nie wybierzecie sobie na premiera i prezydenta zawsze będzie z tym walczył, bo tak chcą ludzie. Możecie sobie darować te jałowe gadki o tym kto jest od kogo lepszy, szczególnie podszyte zaawansowaną paranoją.
Ze wszystkim się zgadzam, tylko uważam, że całą tą walkę rozpoczęły nasze rodzime media.

Lord of North

Post autor: Lord of North » 19.08.2012, 13:39

Prognozy pana Grzegorza Brauna na temat przesilenia w Polsce i na swiecie:
http://www.youtube.com/watch?v=At95EmIFpKg&feature=plcp
TAG!!!
Obrazek

rotr

Post autor: rotr » 19.08.2012, 23:12

Master pisze:Już pomijając te brednie małolatów w stylu "lewactwo, lewactwo, lewactwo", odpowiedzcie mi na jedno pytanie: czy naprawdę któryś z was myśli, że jakakolwiek władza będzie tolerowała zadymy albo w jakiś sposób odpuszczała kibicom? Kogo nie wybierzecie sobie na premiera i prezydenta zawsze będzie z tym walczył, bo tak chcą ludzie. Możecie sobie darować te jałowe gadki o tym kto jest od kogo lepszy, szczególnie podszyte zaawansowaną paranoją.
Jeden z największych politycznych sk... na świecie(czytaj, jeden z lepszych polityków), jest na tyle świadomy wagi takich ludzi w wypadku wojny, że wysyłał najlepszego prawnika w kraju by bronić ekipę która szukała mocniejszych wrażeń na euro. Nikt nie spodziewa się że awantury na stadionach zostaną odpuszczone, to nie przejdzie. Ale jak "dwóch szlachciców" da sobie po mordzie w ustronnym miejscu, bez wiedzy nie wtajemniczonych, to mogli by sobie po prostu odpuścić.

A jałowe gadki o polityce tu prowadzone, są zupełnie identyczne jak jałowe gadki które Ty ze znajomymi prowadzisz. Rozmawiamy o polityce, po prostu.

PLjoker

Post autor: PLjoker » 20.08.2012, 22:53

Fedelta pisze:
PLjoker pisze:[link]

Allegro:

[link]

Zysk przeznaczony na promocję MN.
Vlepki będą jeszcze dostępne?
Te już poszły ale na początku września będą nowe.
Wzór poniżej.
W razie pytań proszę o kontakt na PW.

Obrazek
[link]

Ciekawski

Post autor: Ciekawski » 25.08.2012, 14:36

[link]
Co o tym sądzicie? Macie jakieś materiały z tym związane jeśli chodzi o wypowiedź JKM?
Obrazek

Ciekawski

Post autor: Ciekawski » 25.08.2012, 14:39

Sorki ale nie można edytować. Tu wypowiedź JKM na swoim blogu w tej sprawie

Zadzwonił do mnie redaktor „ONET”u zawiadamiając, że zostałem właśnie skreślony z listy komitetu honorowego poparcia Marszu Niepodległości.

Nie bardzo rozumiem, o co chodzi – bo w żadnym takim komitecie nie byłem, niczego nie podpisywałem, ani w żadnym zebraniu takiego komitetu nigdy nie uczestniczyłem. Oczywiście Marsz Niepodległości popierałem i popieram – i żadna uchwała żadnego „komitetu” - ani nawet rezolucja ONZetu - tego nie zmieni.

Podobno – opieram się na tej relacji – chodzi o to, że określiłem uczestników Marszu jako „narodowych socjalistów”. Nieprawda – prawdą jest natomiast, że w tym Marszu byli również narodowi socjaliści. I napisałem, że jeśli mogą w nim brać udział socjaliści spod znaku Piłsudskiego – czemu się dziwię, bo Piłsudski był głównym wrogiem narodowców – to tym bardziej nie będą mi przeszkadzać narodowi socjaliści. Natomiast w demonstracji z okazji rocznicy niepodległości Polski (7-X) narodowi socjaliści nie będą mile widziani – w odróżnieniu od normalnych narodowców, oczywiście; których ponownie zapraszam.

I tyle.

Czekam na wyjaśnienie tej głupiej sytuacji
Obrazek

DrDukeNaJewtubiePL

Post autor: DrDukeNaJewtubiePL » 25.08.2012, 18:35

Kombatanci od Komorowskiego z wizytą u niemieckiej antify

Czym jest, skrajnie lewicowa, anarchistyczna i terrorystyczna organizacja „antifa”, której kilkuset niemieckich bojówkarzy przyjechało w ubiegłym roku zakłócać Marsz Niepodległości, tego tłumaczyć nikomu nie trzeba. Blisko stu z nich zostało zatrzymanych, jednak polski wymiar sprawiedliwości potraktował ich pobłażliwie, w przeciwieństwie do prześladowanych uczestników Marszu Niepodległości.
O wiele mniej osób zdaje sobie sprawę, że dzisiejszy Związek Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych, to dawny, reżimowy, komunistyczny ZBOWiD (Związek Bojowników o Wolność i Demokrację). Prawie nikt jednak nie wie, że ZKRPiBWP z antifą jest… „zaprzyjaźniony”.

[link]
http://www.youtube.com/user/DavidDukePLTV#p/u
http://niszczsyjonizm.blogspot.com/
http://www.youtube.com/user/DavidDukePL2
http://www.polskawalczaca.com

Viclav

Post autor: Viclav » 25.08.2012, 21:30

Widać, jak bardzo zabolał ich ubiegłoroczny Marsz. Dostali sraczki i postanowili zmienić taktykę, teraz widzimy ich kolejny krok. Najpierw szybka ustawa o zgromadzeniach, teraz wysługują się kombatantami. Pierwsza odsłona była 1 sierpnia w Warszawie, teraz druga część. Cwani są, na pewno część obywateli to łyknie.
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

PLjoker

Post autor: PLjoker » 29.08.2012, 21:42

Obrazek

Allegro: [link]
[link]

demostenes

Post autor: demostenes » 30.08.2012, 13:14

Gorsze od czarnej roboty gajowego i spółki jest rozpierdalanie samego Marszu przez prawicę. Ja rozumiem że można mieć inne zdanie na różne tematy, ale ku***! - to jest najlepsza szansa pokazać siłę prawej strony a nie podziały! To co robią Winnicki i Korwin jest większym skurwysyństem niż te całe szopki PO. Żeby ludzie prawi nie mogli się spotkać przy czymś mocniejszym i wyajśnć sobie spraw, tylko przez tabloidy i inne onety piszą do siebie?? Radze sie zastanowić bo to do niczego dobrego nie doprowadzi!

zdzislaw

Post autor: zdzislaw » 30.08.2012, 13:36

Korwin i tak będzie na MN.
Przecież powiedział, że nigdy w żadnym komitecie nie był.

212

Post autor: 212 » 31.08.2012, 16:12

demostenes pisze:Gorsze od czarnej roboty gajowego i spółki jest rozpierdalanie samego Marszu przez prawicę. Ja rozumiem że można mieć inne zdanie na różne tematy, ale ku***! - to jest najlepsza szansa pokazać siłę prawej strony a nie podziały! To co robią Winnicki i Korwin jest większym skurwysyństem niż te całe szopki PO. Żeby ludzie prawi nie mogli się spotkać przy czymś mocniejszym i wyajśnć sobie spraw, tylko przez tabloidy i inne onety piszą do siebie?? Radze sie zastanowić bo to do niczego dobrego nie doprowadzi!
Otóż to!
Nie wiem, czy działa wewnątrz jakaś agentura, czy po prostu na prawicy trwa kolejna wojna, kto jest "prawdziwą prawicą".
Cieszyłem się, że Winnicki zaczął pisywać do NCzasu, a Korwin udzielać się na akcjach narodowców, licząc, że w końcu prawica wystawi w wyborach parlamentarnych listę pozwalającą przekroczyć próg.
Do marszu jeszcze dwa miesiące, mogliby Panowie się dogadać.

norden

Post autor: norden » 31.08.2012, 18:27

Rozłam zaczął się od stanowiska tego całego Komitetu Poparcia MN, w sprawie honorowego uczestnictwa JKM tzn. usunięcia Go. Powodem ma być opinia Korwina mówiąca o tym, że w MN brali udział również Narodowi Socjaliści (naziści) co jest w sumie prawdą bo jakiś ułamek procenta tam ich był - więc jest to stwierdzenie faktu i przez to został usunięty - to nawet nie była krytyka (!). Według mnie to albo całkowita ignorancja i nierozumienie wypowiedzi przez Komitet MN, albo zła wola i celowy rozłam.
Co również nie usprawiedliwia Korwina, który mógł to puścić mimo uszu, a nie organizować marsz w inną datę gdzie przyjdzie max. 3 tys osób.
O date świętowania niepodległości można się kłócić jak będziemy żyli w normalnym, wolnym państwie, a nie teraz mimo, że argumentacja o 7 X jest sensowna i się z tym zgadzam. Tylko, że załatwienie tego i rozłam w takiej sytuacji jest skurwysyństwem jak było napomniane wcześniej.

Stawiam się 11 listopada w Warszawie i mam nadzieje, że frekwencja z tamtego roku będzie przekroczona przynajmniej dwa razy :)

ONRBL

Post autor: ONRBL » 31.08.2012, 18:48

Do płaczacych po Korwinie - zadajcie sobie pytanie dlaczego przy ostatnich wyborach Korwin nie zebrał wymaganej liczby podpisów na Mazowszu i dlaczego w ogóle nie podpisał listy kandydatów? Zastanówcie się ile razy Korwin zbiera wokół siebie młodych ludzi, by ostatecznie ich zawieść i zniechęcic do działania. Dlaczego najpierw sam ogłasza się na konferencjach prasowych jako osoba z komitetu popracia MN, by w tym roku mówić, że o niczym takim nie wiedział. To nie pierwszy taki przypadek - wcześniej Korwin zachęcał M. Kowalskiego do startowania z listy KNP, by później mówić, że w ogóle nie wie kim jest ten człowiek. Czy ogłaszanie Korwina o organizacji swojego marszu może przynieśc pozytywne skutki MN i co w ogóle ma na celu, że w tym roku przeszkadza mu już 11 listopada? Czemu nie chciał organizować takiego marszu dwa czy trzy lata wcześniej? Jak ktoś miałby nie przyjść na marsz, bo zabraknie tam Korwina (jeśli tak będzie), to powinien się jak najszybciej udać do najbliższego oddziału szpitala psychiatrycznego.

Chaos

Post autor: Chaos » 31.08.2012, 19:05

No właśnie mam wrażenie, że komuś bardzo zależy, by skłócić uczestników MN i nie dopuścić do powtórzenia zeszłorocznego sukcesu.
Najpierw - 13 sierpnia - wystartował Korwin. Zapowiedział, że
Jako Nowa Prawica, będziemy organizowali swój Marsz Niepodległości w dniu 7 października
[link]
a 11 listopada idą tylko "piłsudczycy" i "narodowi socjaliści". Moim zdaniem idiotyzm, świadczący, że Korwin odlatuje coraz dalej i dalej. Niestety organizatorzy obrazili się za tych "narodowych socjalistów" i ogłosili usunięcie Korwina z Komitetu Honorowego
[link]
- czym tylko niepotrzebnie nagłośnili całą sprawę. No to Korwin poszedł na całość i na Facebooku napisał:
Czekam więc: czy narodowcy wybiorą raczej sojusz z konserwatystami – czy z ONRem? Przypominam, że podobnie przed wojna ONRy agresywnie atakowały Stronnictwo Narodowe i inne formacje prawicowe. Po czym ONR-ABC porozumiało się z reżymowym OZONem – a ONR-Falanga z PZPRem.
A Komorowski się śmieje...
http://zs-strzelec.mil.pl/kg/

Chaos

Post autor: Chaos » 31.08.2012, 19:12

Dodam jeszcze, że robienie konkurencyjnego marszu 7-10 jest kompletną głupotą bo 11-11 to święto narodowe od 1937 roku, ma charakter symboliczny i łączy wszystkich Polaków. Do tej pory tylko komuniści próbowali wymyślić swoje konkurencyjne święto 22-07. I nie mówmy, że jeden marsz nie przeszkadza drugiemu - jak się mieszka w Warszawie to można sobie chodzić na pochody i codziennie ale ludzie, którzy muszą dojechać z końca Polski musieliby wybierać, więc odbije się to na frekwencji.
http://zs-strzelec.mil.pl/kg/

Viclav

Post autor: Viclav » 31.08.2012, 19:17

Co wy tak płaczecie po tym Korwinie? W ostatnich wyborach z list KNP startowała m.in. "czarnoskóra królowa dancehall'u".
Jak rok temu pod Dmowskim psy ogłosiły koniec demonstracji, to JKM ze swoimi giermkami od razu spierdolił. Wszyscy inni zostali.
Niech idzie w pizdu.

norden

Post autor: norden » 31.08.2012, 19:30

ONRBL pisze: Dlaczego najpierw sam ogłasza się na konferencjach prasowych jako osoba z komitetu popracia MN, by w tym roku mówić, że o niczym takim nie wiedział.
Jeżeli mógłbyś to podaj jakiś link do artykułu lub video do tego bo sam nie znalazłem.

212

Post autor: 212 » 31.08.2012, 19:41

Można JKM wiele zarzucać, ale to on na prawicy ma jedyny jako takie poparcie. 1,1% przy połowie okręgów, czyli tylko mnożąc razy dwa, to ponad 2%. Doliczając demobilizację elektoratu można oszacować poparcie na poziomie 3%. Są to wyniki nieporównywalne np. z NOP. Liczyłem, że sukces marsz z zeszłego roku zachęci ko-librów do wspólnego działania z narodowcami. Nie przeczę, że rozłam zapoczątkował JKM, choć uważam, że został przez resztę Komitetu niezrozumiany. Taka już uroda JKM, że lubi prowokować wypowiedziami.
Viclav - i co z tego, że czarna królowa dancehalla? Bycie prawicowcem musi się równać z byciem rasistą? Nie jestem żadnym postępowcem, nie podoba mi się ofensywa multi-kulti, ale nie zamierzam przekreślać ludzi ze względów na kolor skóry. Może akurat ta dziewczyna miała zdrowe poglądy. Życzę powodzenia w karierze politycznej z atakowaniem wszystkiego, co czarne.

Troublemaker

Post autor: Troublemaker » 31.08.2012, 21:07

Po czym ONR-ABC porozumiało się z reżymowym OZONem – a ONR-Falanga z PZPRem.
Generalizowanie niemal na tym samym poziome jak u Szechtera i jego koleżanek.
Przystąpienie ZMN do sanacyjnej młodzieżówki, 'umizgi' i próby zbliżenia szefa OZN-u (ideologicznie zbliżał się on nieco do ONeRowców) Koca ze zdelegalizowanym przez władze ABC, oraz powojenna działalność Piaseckiego w ramach PAX-u ma być "międzypartyjnym porozumieniem?! "Co ja pacze?"
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!

Viclav

Post autor: Viclav » 01.09.2012, 13:35

212 pisze:Viclav - i co z tego, że czarna królowa dancehalla? Bycie prawicowcem musi się równać z byciem rasistą? Nie jestem żadnym postępowcem, nie podoba mi się ofensywa multi-kulti, ale nie zamierzam przekreślać ludzi ze względów na kolor skóry. Może akurat ta dziewczyna miała zdrowe poglądy.
Może. Na listach KNP znalazła się z jako reprezentantka Wolnych Konopi, które popierały "kolorową niepodległą". Chyba, że to też Ci nie przeszkadza.
Życzę powodzenia w karierze politycznej z atakowaniem wszystkiego, co czarne.
Dziękuję.

DrDukeNaJewtubiePL

Post autor: DrDukeNaJewtubiePL » 01.09.2012, 16:52

nie podoba mi się ofensywa multi-kulti, ale nie zamierzam przekreślać ludzi ze względów na kolor skóry
czyli jak Bolek; jestem za a nawet przeciw ;)

USOPAŁ popiera Marsz Niepodległości

[link]
http://www.youtube.com/user/DavidDukePLTV#p/u
http://niszczsyjonizm.blogspot.com/
http://www.youtube.com/user/DavidDukePL2
http://www.polskawalczaca.com

K>A>J

Post autor: K>A>J » 01.09.2012, 19:52

Być może ktoś wrzucał.

Zdechł "czerwony pies" czyli pożegnanie krytyki:

http://www.youtube.com/watch?v=7eNu7zrDFwc

pezet1800

Post autor: pezet1800 » 02.09.2012, 14:24

http://www.youtube.com/watch?v=gBO7SreZ ... aAZuuh3NgQ

Zawierciańska zapowiedź - 11.11.12 Warszawa Marsz Niepodległości

Nazwa użytkownika

Post autor: Nazwa użytkownika » 02.09.2012, 15:37

Uważam, że dobrze zrobili dziękując JKM. Ten gość niestety nie umie doprowadzić niczego do końca, sam w ten sposób innych oskarżając. Jest z niego mądry chłop, ale dałby sobie trochę luzu i posłuchał czasami innych, niekoniecznie z identycznymi poglądami, tak aby sprawa Polska była jednością. Na razie Winnicki i jego ekipa ładnie prowadzą tą akcję. Najlepiej byłoby pod jego "przywództwem" iść, zamiast rozdrabniać się na wiele małych inicjatyw.

Lord of North

Post autor: Lord of North » 03.09.2012, 10:10

Korwin i Winnicki to niestety tylko politycy i rozgrywają swoje gierki zamiast w tym konkretnym dniu umożliwić jedność prawicy, ponad partyjną ,w imię racji narodowych.Jak tam dalej będzie taka wewnętrzna rozpierdziucha to wybiorę się do Wrocławia.
TAG!!!
Obrazek

ONRBL

Post autor: ONRBL » 03.09.2012, 14:05

Lord of North pisze:Korwin i Winnicki to niestety tylko politycy i rozgrywają swoje gierki zamiast w tym konkretnym dniu umożliwić jedność prawicy, ponad partyjną ,w imię racji narodowych.Jak tam dalej będzie taka wewnętrzna rozpierdziucha to wybiorę się do Wrocławia.
To się wybierz i nie gadaj więcej głupot, jak nie rozumiesz, że Korwin został usunięty za destrukcyjne działania i chodziło mu własnie o to, żeby tacy jak Ty to łyknęli. Nikt oprócz niego samego nie jest temu winny.

krzycho_ASR

Post autor: krzycho_ASR » 03.09.2012, 20:06

Co to w ogóle za akcja, że wynikło nieporozumienie, a prezes MW leci do jakiegoś ku*** onetu wyżalić się na Korwina? Ja pierdolę kabaret, mam nadzieję że panowie wyjaśnią sobie wszystko bo żal na to patrzeć.

Viclav

Post autor: Viclav » 03.09.2012, 21:17

Lord of North pisze:Korwin i Winnicki to niestety tylko politycy i rozgrywają swoje gierki zamiast w tym konkretnym dniu umożliwić jedność prawicy, ponad partyjną ,w imię racji narodowych.Jak tam dalej będzie taka wewnętrzna rozpierdziucha to wybiorę się do [link].
We Wrocławiu marsz organizuje NOP, więc tam tym bardziej korwinowcy nie są mile widziani.

Lord of North

Post autor: Lord of North » 04.09.2012, 19:54

Lord of North pisze:Korwin i Winnicki to niestety tylko politycy i rozgrywają swoje gierki zamiast w tym konkretnym dniu umożliwić jedność prawicy, ponad partyjną ,w imię racji narodowych.Jak tam dalej będzie taka wewnętrzna rozpierdziucha to wybiorę się do Wrocławia.
Korwin zawsze pierdoli jakieś bzdury i mogli załatwić to między sobą jednym telefonem,a nie robić aferę na całą Polskę.
Viclav pisze:
We Wrocławiu marsz organizuje NOP, więc tam tym bardziej korwinowcy nie są mile widziani.
Doskonalę sobie z tego zdaję sprawę,ale wolę iść w konkretnym marszu niż w marszu który miał kiedyś jednoczyć środowisko prawicowe i tak było w zeszłym roku oraz 2 lata temu,a teraz chyba ze względu braku blokad ze strony lewaków przepoczwarza się w marsz jednej endeckiej linii politycznej,do której mi tak samo daleko jak do konserwatywnych-liberałów.Dlatego wolę tzw. bardziej kumaty marsz ;-)
TAG!!!
Obrazek

Viclav

Post autor: Viclav » 04.09.2012, 21:06

Marsz w Warszawie był zawsze jak najbardziej "kumaty", w 2009 były zarzucane takie hasła, że dziś nawet część endeków by zarzuciła "faszyzm" ;) To właśnie od 2010 ten marsz się "uprawicowił" przez obecność takich JKM'ów, Ziemkiewiczów itp.

K>A>J

Post autor: K>A>J » 04.09.2012, 22:29

Albo cymbał nie ma elementarnej wiedzy (bardziej prawdopodobne) albo dalej jątrzą.
Skończcie dyskurs o JKM. W tym przypadku nic się nie stało. Zasięgnijcie info o Nim... .
Doradca Tuska obraził bohaterów z NSZ

Związek Żołnierzy NSZ oburzyły słowa prof. Pawła Machcewicza, doradcy Donalda Tuska i dyrektora powstającego Muzeum II Wojny Światowej, który w wywiadzie dla „Gazety Wyborczej” w sposób niedopuszczalny umniejsza zasługi żołnierzy Narodowych Sił Zbrojnych. Portal Niezależna.pl publikuje oświadczenie Związku Żołnierzy NSZ.

„20 września 2012 roku przypada siedemdziesiąta rocznica powołania Narodowych Sił Zbrojnych. Związek Żołnierzy NSZ organizuje uroczystości rocznicowe pod patronatem kierownika Urzędu do spraw Kombatantów i Osób Represjonowanych. Tymczasem ze strony przedstawiciela władzy publicznej padły w tym roku słowa budzące zasadniczy sprzeciw, w której to sprawie wystosowujemy to oświadczenie.

Prof. Paweł Machcewicz, doradca Prezesa Rady Ministrów oraz dyrektor powstającej instytucji publicznej – Muzeum II Wojny Światowej, wykluczył Narodowe Siły Zbrojne z polskiej tradycji niepodległościowej. W wywiadzie dla „Gazety Wyborczej” (2 kwietnia br.) powiedział: „uważam, że powinniśmy nawiązywać do tradycji AK, ale już stawianie na jednej płaszczyźnie NSZ i AK, co się dzieje ostatnio, jest niedopuszczalne. AK była wojskiem polskim w kraju, częścią państwa podziemnego. NSZ była formacją partyjną, która walczyła przeciwko Niemcom i Sowietom, ale nie uznawała instytucji polskiego państwa podziemnego. Była także spadkobiercą faszyzującej, antysemickiej tradycji ONR, antydemokratycznej, o cechach totalitarnych. Świadomie bym ją wykluczył z tradycji demokratycznego państwa polskiego, mimo że jej członkowie walczyli o niepodległość Polski i ponosili ofiary”.

Wyrażamy sprzeciw wobec tej prowokującej i prowokacyjnej wypowiedzi, w szczególności ze względu na funkcje publiczne pełnione przez autora powyżej cytowanych słów.”

Całość oświadczenia Związku Żołnierzy NSZ można przeczytać tutaj:
[link]

Za:
[link]

zarowka

Post autor: zarowka » 04.09.2012, 22:45

Jakie ku*** znaczenie ma skład komitetu, kto przyjdzie a kto nie, w kontekście waszego uczestnictwa w Marszu, waszego patriotyzmu, dumy narodowej?

skończcie pierdolić o tym, czy JKM będzie, czy jest w komitecie, co powiedział ten czy tam ten...

bialy_gambit

Post autor: bialy_gambit » 05.09.2012, 19:04

Wystarczająco boleśnie odczuwamy skutki zasady "dziel i rządź", nie wolno dać się zwabić w tę pułapkę - uczestnictwo w Marszu nie obliguje przecież do opowiedzenia się po którejś ze skonfliktowanych stron - bycie Polakiem to wystarczający powód, by 11 listopada przyjechać do Warszawy. Polityka tego dnia powinna zejść na dalszy plan - to jest manifestacja zwykłych ludzi, dla ludzi, nie partyjny wiec. Warto o tym pamiętać.

Żarówka ma 100% racji.
"a potem po skończonej walce
pozwól nam rozprostować palce
choćby już była tylko pustka"

PLjoker

Post autor: PLjoker » 05.09.2012, 22:13

PLjoker pisze:Obrazek
Nowa aukcja:[link]
[link]

zab

Post autor: zab » 07.09.2012, 15:18

Na razie wszyscy mobilizują się na Marsz NSZ. Szczegóły w oddzielnym wątku.

ODPOWIEDZ