mielony pisze:VJ pisze:Na Ślęze chodzi ktokolwiek !?
W czasach kiedy Ślęza walczyła o I ligę zebrali się tam jacyś małolaci, ale jeszcze szybciej stamtąd zostali przegonieni.
To ja może z "pierwszej ręki".
w 1984 roku powstał Klub Kibica Ślęzy Wrocław (w sezonie II ligowym na którego zakończenie Ślęza awansowała po 30 latach do II ligi).
Byłem członkiem tego klubu. Takie kluby w tamtym okresie powstawały przy większości klubów posiadających kibiców oraz przy takich klubach gdzie ruch kibicowski raczkował czy też powstawał (jak Broń czy Bałtyk - pamiętam bo graliśmy z nimi wtedy w jakichś turniejach Klubów Kibica).
Przyjeżdżały wtedy na Wróblewskiego dosyć egzotyczne z dzisiejszego punktu widzenia ekipy jak np "Sparta" Zabrze :))) w 1984 roku pojawiło się ich na 3 lidze jakieś 50 osób w biało- niebieskich szalikach.
Kibiców Ślęzy było niewielu ale zaliczaliśmy większość wyjazdów. Całość zaczęła się sypać przez sekcję koszykówki kobiet i odpuszczanie sobie powoli piłki nożnej...
Z kibicami Śląska było neutralnie a nawet ze sporą dawką sympatii (Śląsk też miał wówczas s"oficjalny" Klub Kibica" i były nawet organizowane wspólne zebrania etc). Kilku kibiców Śląska czasami jeździło z nami na wyjazdy - w dzisiejszym rozumieniu można powiedzieć że byliśmy czymś w rodzaju FC. Ze Ślęzy też kilka osób regularnie bywało na Oporowskiej - co więcej - pojawiają się tam do dziś. Nie chcę tu pisać ksyw. Ale są kibice Śląska z żółto- czerwoną przeszłością.
Na koszu doping był do samego końca istnienia sekcji - była wierna aczkolwiek niewielka grupa kibiców.
a początek lat 90 na piłce na fali sukcesu piłkarskiego coś tam zaczęło się odradzać na Wróblewskiego. Nie do końca jest tak jak kolega pisze że ktoś tam czegoś zabronił. Umarło to śmiercią naturalną.
Jako ciekawostkę podam ,że na Śląsk wtedy uczęszczała głównie ekipa skinowska. Z racji położenia stadionu Ślęzy niedaleko Grunwaldu podbiła kiedyś ekipa punkowa ( a były we Wrocku w tamtym czasie ekipy hmm...punkowo-chuligańskie jak PBB etc ) i chcieli zacząć się bawić w kibicowanie na Ślęzie - zostali jednak wyproszeni.