Walczymy o stadion! - www.konwiktorska6.pl
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Walczymy o stadion! - www.konwiktorska6.pl
W takim razie Hutnikowi czy Drukarzowi też się należą stadiony, i to bardziej niż KSP. Mniejsze kluby na dzielnicach przynajmniej są warszawskie, więc pieniądze z kasy Warszawy wydają się być dosyć logiczne. Natomiast becel Warszawiaków dla klubu z Grodziska Wielkopolskiego to dla mnie bezsens. Zróbcie może jeszcze manifę pod ratuszem Gdańska czy Poznania, ta sama paranoja.
Jeszcze taka ciekawostka z LegiaLive.pl:
Jak już wcześniej informowaliśmy, zawiązany został Społeczny Komitet na rzecz Budowy Wielopoziomowego Parkingu na Konwiktorskiej 6. "W ścisłym centrum stolicy mamy do czynienia z poważnym deficytem miejsc parkingowych. Skoro pod tym adresem nie urzęduje już żaden z warszawskich klubów sportowych, warto lobbować za wykorzystaniem tej parceli z pożytkiem dla mieszkańców miasta" - tłumaczą przedstawiciele komitetu.
Jeszcze taka ciekawostka z LegiaLive.pl:
Jak już wcześniej informowaliśmy, zawiązany został Społeczny Komitet na rzecz Budowy Wielopoziomowego Parkingu na Konwiktorskiej 6. "W ścisłym centrum stolicy mamy do czynienia z poważnym deficytem miejsc parkingowych. Skoro pod tym adresem nie urzęduje już żaden z warszawskich klubów sportowych, warto lobbować za wykorzystaniem tej parceli z pożytkiem dla mieszkańców miasta" - tłumaczą przedstawiciele komitetu.

-
@Giocare
Podaj kilka poważnych argumentów, bo tylko się ośmieszasz. Masz tu ciekawy artykuł na temat naszej dyskusji. [link] Jeśli wam należy się stadion, bo My dostaliśmy to ja poproszę nową siedzibę firmy.
Podaj kilka poważnych argumentów, bo tylko się ośmieszasz. Masz tu ciekawy artykuł na temat naszej dyskusji. [link] Jeśli wam należy się stadion, bo My dostaliśmy to ja poproszę nową siedzibę firmy.
-
Najpierw czekam na twoje poważne argumenty bo jak na razie to zwykłe lanie wody i plątanie się w zeznaniach. Raz słyszę że waszym zdaniem szkoda pieniędzy na modernizacje stadionu Polonii bo ważniejszy jest wybieg dla słoni i budowa przedszkola a za moment słyszę że jestescie za budową nowego stadionu dla Hutnika. Zero w tym logiki a wiele takiej dziecinnej przekory, dlatego też nie dziwi fakt że wiekszość ludzi od was zwyczajnie olała waszą nie trzymającą sie kupy kontrakcję.Intensywny pisze:@Giocare
-
cena sławy:)
strona-praska jest z Legii jakby co i pisał o aktywności KSP na Muranowie podczas i po manifestacji.
jednym słowem wieczór bardzo udany czekamy na więcej waszych manifestacji!!!!
ps. pozdrownienia dla fotogenicznych:) i maliny:) i całej reszty crejzoli:)
strona-praska jest z Legii jakby co i pisał o aktywności KSP na Muranowie podczas i po manifestacji.
jednym słowem wieczór bardzo udany czekamy na więcej waszych manifestacji!!!!
ps. pozdrownienia dla fotogenicznych:) i maliny:) i całej reszty crejzoli:)
-
Ja Ciebie poprosiłem o poważne argumenty, więc nie odwracaj kota ogonem tylko je podaj.giocare pisze: Najpierw czekam na twoje poważne argumenty bo jak na razie to zwykłe lanie wody i [link]. Raz słyszę że waszym zdaniem szkoda pieniędzy na modernizacje stadionu Polonii bo ważniejszy jest wybieg dla słoni i budowa przedszkola a za moment słyszę że jestescie za budową nowego stadionu dla Hutnika. Zero w tym logiki a wiele takiej dziecinnej przekory, dlatego też nie dziwi fakt że wiekszość ludzi od was zwyczajnie olała waszą nie trzymającą sie kupy kontrakcję.
-
Z drugiej strony jeżeli Waszym koronnym argumentem jest brak sprawiedliwości dla Polonii, bo też jest w Warszawie i ma kibiców. To w takim razie by było w 100% sprawiedliwie, należałoby także postawić nowy stadion Hutnikowi czy Olimpii. Jako jeden ze strażników sprawiedliwości, chyba przyznasz mi rację. :)giocare pisze:Najpierw czekam na twoje poważne argumenty bo jak na razie to zwykłe lanie wody i plątanie się w zeznaniach. Raz słyszę że waszym zdaniem szkoda pieniędzy na modernizacje stadionu Polonii bo ważniejszy jest wybieg dla słoni i budowa przedszkola a za moment słyszę że jestescie za budową nowego stadionu dla Hutnika. Zero w tym logiki a wiele takiej dziecinnej przekory, dlatego też nie dziwi fakt że wiekszość ludzi od was zwyczajnie olała waszą nie trzymającą sie kupy kontrakcję.
Better Dead Than Red...
-
Okiem obiektywnym i neutralnym.
Manifestacja na + dla Polonii. Pokazali się w dobrej liczbie (jak na moje oko 900 osób) ,przedstawili postulaty ,rozgłos w mediach był. O to zapewne chodziło. Ze strony Legii działania niezrozumiałe w konsekwencji dające korzyści Polonii bo rozgłos w mediach był o wiele większy niż pewnie zakładano (to w mediach Legia figurowała jako Ci źli). Relacja na legialive.pl to jakaś kpina zakładająca że czytający to idioci (po komentarzach można dojść do wniosku że to prawda).
Panie Foxx
Nie chcę się wtrącać ale odgrzewanie starych kotletów jest moim zdaniem dziwne. Podejrzewam że z życiorysu Legii też można wyciągnąć takie kwiatki ,pytanie tylko po co ? Żeby dowalić komuś na internecie ? Zresztą wiele osób zdążyło już sobie wyrobić odpowiedni pogląd (czyt. nie wszystko co mówi Legia to prawda) na pewne sprawy dotyczące Legii i Polonii.
Manifestacja na + dla Polonii. Pokazali się w dobrej liczbie (jak na moje oko 900 osób) ,przedstawili postulaty ,rozgłos w mediach był. O to zapewne chodziło. Ze strony Legii działania niezrozumiałe w konsekwencji dające korzyści Polonii bo rozgłos w mediach był o wiele większy niż pewnie zakładano (to w mediach Legia figurowała jako Ci źli). Relacja na legialive.pl to jakaś kpina zakładająca że czytający to idioci (po komentarzach można dojść do wniosku że to prawda).
Panie Foxx
Nie chcę się wtrącać ale odgrzewanie starych kotletów jest moim zdaniem dziwne. Podejrzewam że z życiorysu Legii też można wyciągnąć takie kwiatki ,pytanie tylko po co ? Żeby dowalić komuś na internecie ? Zresztą wiele osób zdążyło już sobie wyrobić odpowiedni pogląd (czyt. nie wszystko co mówi Legia to prawda) na pewne sprawy dotyczące Legii i Polonii.
-
jesteś kuresko obiektywny szczególnie jak spraszasz gości z KSP na mecze Elany, a ostanio byłeś na Bytomiu:)
no chyba, że w AKujawskim są jeszcze jakieś inne jednostki które interesują się życiem kibicowskim stolicy:):):
no chyba, że w AKujawskim są jeszcze jakieś inne jednostki które interesują się życiem kibicowskim stolicy:):):
-
Tak są inne jednostki, które interesują się życiem Dumy Stolicy. Ty kolego za to jesteś obiektywny w c***.ITI WON pisze:jesteś kuresko obiektywny szczególnie jak spraszasz gości z KSP na mecze Elany, a ostanio byłeś na Bytomiu:)
-
czyli przyznajesz ze stadion im sie nalezy,a wy bedziecie to torpedowac bo tak wam sie podoba,dziekuje,dobranoc Albercierossi pisze:kelert pisze:argument o tym ze Polonii nie potrzebny nowy wiekszy stadion widac ze jest z d*** i potwierdzila to sama Legia robiac kontrmanifestacje,latwo sie domyslec ze nie kierowala wami troska o budzet miasta lecz chec nie dania rozwiniac skrzydel wrogowi ,a drugi cel to wystraszenie czesci polonistow i to wam sie udalo.
jak na to wpadłeś Einsteinie????
napisze najprościej jak się da. My (Legia) uważamy, że Oni (Polonia) to chuje i należy ich tępić na każdym kroku (podobnie jak oni o nas:) wszelkimi możliwymi sposobami, jeżeli oni robią manife t my robimy kontrmanife-proste. Nie ma sensu się tu rozwodzić nad liczbami (napisze tylko, że Legii było pełno nie tylko w miejscu zbiórki ale wszędzie dookoła-w przeciwieństwie do szczelnie otoczonych kibiców Polonii) cel Legionistów został osiągnięty bo chyba nikt nie liczy, że po tej szopce miato nagle wyłoży grube pieniądze na ten stadion...
-
Widzę, że konkretna napinka trwa w najlepsze:)
Wrzucam jeszcze video z marszu kibiców, których nie ma:)
http://www.youtube.com/watch?v=NPPKTKi26Qw
A tutaj jeszcze jedna fotka spod wieżowca Peugeota pokazująca jedyne poważniejsze starcie tego dnia. Kto pali wroty widać dokładnie :)
[link]
Wrzucam jeszcze video z marszu kibiców, których nie ma:)
http://www.youtube.com/watch?v=NPPKTKi26Qw
A tutaj jeszcze jedna fotka spod wieżowca Peugeota pokazująca jedyne poważniejsze starcie tego dnia. Kto pali wroty widać dokładnie :)
[link]
-
Szkoda że nikt nie miał tyle do powiedzenia, gdy swoją kontrmanife zrobił Widzew, przeciwko przekazania publicznych pieniędzy na spłatę długów ŁKS-u. Nikt też nie miał wątpliwości, że jedynie o co chodziło widzewiakom, to stan kasy miejskiej :))))) Wtedy sprawa była znacznie poważniejsza, gdyż jak wiadomo nie chodziło o głupi stadion, a dalszą egzystencje klubu. No ale cóż, widocznie rozwój alternatywy dla złej Legii dla niektórych kibiców z kraju, jest bardzo pożądany. Od razu przypomniały mi się pełne entuzjazmu głosy sprzed 10 lat o tym, że po zdobyciu mistrzostwa w ciągu 5-6 staną się dla nas równorzędnym przeciwnikiem :))) A wyszło jak zwykle.
To tak dla zakończenia tej dennej dyskusji, z mojej strony EOT. Jeżeli ktoś chcę dalszych rozkminek zapraszam na priv.
To tak dla zakończenia tej dennej dyskusji, z mojej strony EOT. Jeżeli ktoś chcę dalszych rozkminek zapraszam na priv.
Better Dead Than Red...
-
Możesz mi powiedzieć kto pali wroty? Pytam poważnie, bo ja widzę z prawej strony biegnącą Legię, po lewej kilka osób z Polonii.K6_ON_TOUR pisze:\
[link]
-
To informuję, że z prawej strony biegnie Polonia, która nie szła w kordonie i wyleciała z osiedla. Chyba nie jesteś z Mokotowa jak swoich kolegów z dzielnicy nie poznajesz przy takim zbliżeniu :)
-
Ha ha wiadomo atak na jedną osobę i pewnie na kobiety . Ta fotka jest zrobiona już w trakcie odwrotu tak dla twej informacji , dalej po prawej w głębi jest budynek i pod tym budynkiem było więcej od was osób które dostały i na pewno nie były to osoby przypadkowe .
-
Czekanie aż wypuszczą pod komendą i atak w 10-15osób na dwie osoby to super akcja, na dodatek starcie na remis.Chyba że przez pech rozumiesz że mu kurtkę pobrudziliście.PTH. pisze:a kto mowi o okolicznych ulicach?strona-praska pisze:Wy chyba sobie ku*** żartujecie z tym wieczorem na plus ? :D
Od 15 do samego wieczora krążyły od nas całe ekipy po okolicznych ulicach i osiedlach i przez bite 4-5 h żadnego szczura od was
wasz wołomiński guru tez peszka mal
-
- 'spacer' po okolicyjurij pisze:Czekanie aż wypuszczą pod komendą i atak w 10-15osób na dwie osoby to super akcja, na dodatek starcie na remis.Chyba że przez pech rozumiesz że mu kurtkę pobrudziliście.PTH. pisze:a kto mowi o okolicznych ulicach?strona-praska pisze:Wy chyba sobie ku*** żartujecie z tym wieczorem na plus ? :D
Od 15 do samego wieczora krążyły od nas całe ekipy po okolicznych ulicach i osiedlach i przez bite 4-5 h żadnego szczura od was
wasz wołomiński guru tez peszka mal
- 6
- :)
- dobrze że tym razem zwieracz wytrzymał(chyba) bo i badejki były by znowu zafajdane:)
-
Skończ konfidencie personalne wrzuty, może właśnie ułatwiłeś organom ścigania ich prace. Jak widzę jesteś zwykłą cipcią która coś usłyszała od kolegów i zdążyła już 3 razy przekręcić.
Parodia, szczególnie gość który wcześniej chwalił się jak to było dla Legii fajnie, a pózniej nie rozpoznaje ludzi na zdjęciach :) .
Parodia, szczególnie gość który wcześniej chwalił się jak to było dla Legii fajnie, a pózniej nie rozpoznaje ludzi na zdjęciach :) .
-
ja pier... wiekszość co się tu wypowiada, nawet pewnie tego dnia z domu nie wychodzila. Wcześniej pod biblioteka dostala grupa od was(i to nieprzypadkowych), a póżniej jak widać na zdjęciu kilku, którzy w większości palili wroty. Może ten mądrala co pisze, że był to dla was udany dzień, oznajmi co takiego zrobiliście. Bo akurat akcja pod komenda dla nas na plus mimo waszej przewagi.
-
No przecież wiemy, że "przypadkowe" osoby w żadnym razie trafiane być nie mogą :) (zwłaszcza odkąd "Selekcjoner" stwierdził, że cały czas dojeżdżacie ludzi z TB i T97 :). Właśnie dlatego ustaliliśmy, że nie będzie tu naszej relacji, bo spodziewaliśmy się dokładnie takich motywów, które w tym temacie padły :)
Na miejscu byli ludzie z różnych klubów i mają własne wrażenia, których na k.net nie zmienicie :)
Na miejscu byli ludzie z różnych klubów i mają własne wrażenia, których na k.net nie zmienicie :)
A co tam w komentarzach na Onecie?
-
My wiemy swoje, oni swoje więc niepotrzebnie się Kozi spinasz. Są zdjecia i filmy więc każdy może sobie wyrobić swoje zdanie.
-
My wiemy swoje, wy swoje a fakty są takie że na wieść o naszej kontrmanifestacji pobiegliście na policje o pomoc i na tym bym zakończył dyskusje na ten temat, odpowiadając na wasz zarzut który zaraz zapewne padnie że nie mamy zasad , tak, wobec was żadne zasady nie obowiązują i obowiązywać nie będą nigdy i możecie pisać co chcecie, mówić co chcecie, wrzucać zdjęcia , filmiki i c*** wie co jeszcze a na koniec nie zapomnijcie iść znowu na psy po pomoc. A stadion zobaczycie jak świnia niebo. Bez pozdrowień.
-
Bla bla bla konfidenci bla bla bla nie ma zasad bla bla bla... Zmień płytę bo się zacięła, jak temperuję kolegę po szalu to wiem po c*** się spinasz. Chyba tylko po to, żeby nabić kilka postów.legioner pisze:My wiemy swoje, wy swoje a fakty są takie że na wieść o naszej kontrmanifestacji pobiegliście na policje o pomoc i na tym bym zakończył dyskusje na ten temat, odpowiadając na wasz zarzut który zaraz zapewne padnie że nie mamy zasad , tak, wobec was żadne zasady nie obowiązują i obowiązywać nie będą nigdy i możecie pisać co chcecie, mówić co chcecie, wrzucać zdjęcia , filmiki i c*** wie co jeszcze a na koniec nie zapomnijcie iść znowu na psy po pomoc. A stadion zobaczycie jak świnia niebo. Bez pozdrowień.
-
Zdjęcia - złote słowa :) Polska Agencja Prasowa:
[link]
Z mojej strony to wszystko.
PS K6, a cóż poradzić, skoro tylko w sobotę w dwóch miejscach miasta po zwróceniu się o pomoc do wiadomych, czarne szaliki wróciły do pierwotnych właścicieli? Oczywiście to były osoby "przypadkowe" (jakże by inaczej) - to jednak niczego nie zmienia. Taki laif.
[link]
Z mojej strony to wszystko.
PS K6, a cóż poradzić, skoro tylko w sobotę w dwóch miejscach miasta po zwróceniu się o pomoc do wiadomych, czarne szaliki wróciły do pierwotnych właścicieli? Oczywiście to były osoby "przypadkowe" (jakże by inaczej) - to jednak niczego nie zmienia. Taki laif.
-
K6_ON_TOUR pisze:Bla bla bla konfidenci bla bla bla nie ma zasad bla bla bla... Zmień płytę bo się zacięła, jak temperuję kolegę po szalu to wiem po c*** się spinasz. Chyba tylko po to, żeby nabić kilka postów.legioner pisze:My wiemy swoje, wy swoje a fakty są takie że na wieść o naszej kontrmanifestacji pobiegliście na policje o pomoc i na tym bym zakończył dyskusje na ten temat, odpowiadając na wasz zarzut który zaraz zapewne padnie że nie mamy zasad , tak, wobec was żadne zasady nie obowiązują i obowiązywać nie będą nigdy i możecie pisać co chcecie, mówić co chcecie, wrzucać zdjęcia , filmiki i c*** wie co jeszcze a na koniec nie zapomnijcie iść znowu na psy po pomoc. A stadion zobaczycie jak świnia niebo. Bez pozdrowień.
No przez 9 miesięcy to faktycznie najebałem tych postów, idę na rekord. . Nie spinam się, napisałem jak było, poszliście po pomoc psiarni. Tobie ciśnienie skacze i brak argumentów. Koniec tematu z mojej strony.
-
Nawet sobie nie zdajesz sprawy, ile razy my musieliśmy palić wroty gdy oczywiście "przypadkowe" osoby z Legii, wołały o pomoc wiadomo kogo po stracie szaliczka :)Foxx pisze:PS K6, a cóż poradzić, skoro tylko w sobotę w dwóch miejscach miasta po zwróceniu się o pomoc do wiadomych, czarne szaliki wróciły do pierwotnych właścicieli? Oczywiście to były osoby "przypadkowe" (jakże by inaczej) - to jednak niczego nie zmienia. Taki laif.
-
Nooo, napisz wprost nazwy grup, wszak już padły :)
Tymczasem znalazłem relację pisaną dokładnie w zgodzie z polonijną "specyfiką" najwyraźniej przez sympatyka - jedna fotka już tu była:
Ja wiem, że to trudny wybór, ale albo jesteście megazajebiści, bo czarni-kulturalni, "bułkę przez bibułkę" i "ą", "ę" - albo black terrormachine i w ogóle totenkopf fanatics Polonia ;) Trudno być jednocześnie trochę w dobrze rokującej ciąży, a trochę martwym. Niezależnie od tego, co możemy zobaczyć w rozmaitych filmach o zombiakach :)
Tymczasem znalazłem relację pisaną dokładnie w zgodzie z polonijną "specyfiką" najwyraźniej przez sympatyka - jedna fotka już tu była:
[link](...) Po drugiej stronie placu, na terenie parkingu zebrali się kibice Legii z transparentami typu: "Prosta matematyka: most dla stolicy zamiast remontu kurnika" Ta grupa była tak dokładnie odcięta od pozostałej części placu, że policja nawet nie dopuszczała bliżej dziennikarzy, którzy chcieli zrobić zdjęcia.
Już przy wejściu kolumny kibiców Polonii na plac doszło do rękoczynów. Agresywni "przedstawiciele" konkurencyjnego klubu podbiegali i próbowali wzniecać zamieszki. Do mordobicia doszło pod pomnikiem prezydenta Starzyńskiego. Policja rozpędziła agresywnych kiboli, bo nie można ich inaczej nazwać, skutecznie używając szturmowych pałek.
Manifestacja kibiców Polonii przebiegała w spokoju. Nie było agresji, nie było nienawiści, nie było mięsnych przyśpiewek (choć nie do końca). Wystąpienia przedstawicieli Fundacji Polonia 2011 i przedstawicieli klubu, były wyważone i na poziomie.
Z drugiej strony było wprost przeciwnie. Skandowano obraźliwe okrzyki i przyśpiewki. Nie bez kozery policja zabezpieczyła tą grupę manifestantów bardzo silnym kordonem oddziałów pieszych, konnych i zmotoryzowanych. Na placu obecne były dwa ciężkie policyjne wozy z armatkami wodnymi. Całość była filmowana przez specjalistyczne policyjne pojazdy do monitorowania takich zdarzeń.
Kiedy kolumna Polonii ruszyła w drogę powrotną, ponownie została zaatakowana przez grupki chuliganów, których skutecznie odpędzała policja. Nawet ktoś rzucił butelką, choć nie za bardzo wiadomo było z której strony w którą. Kibice Polonii chyba nie wytrzymali naporu obelg przeciwników i ryknęli podobną przyśpiewkę na temat Legii. I to był jedyny niemiły akcent manifestacji Polonii.
Podsumowując te nietypowe warszawskie derby, ich wynik znowu wykazał przewagę klubu z Konwiktorskiej.
Ja wiem, że to trudny wybór, ale albo jesteście megazajebiści, bo czarni-kulturalni, "bułkę przez bibułkę" i "ą", "ę" - albo black terrormachine i w ogóle totenkopf fanatics Polonia ;) Trudno być jednocześnie trochę w dobrze rokującej ciąży, a trochę martwym. Niezależnie od tego, co możemy zobaczyć w rozmaitych filmach o zombiakach :)
-
Przestańcie już gadać kto kogo i gdzie. Manifestacje się skończyły, kto był ten wie, kto nie był widocznie go to nie interesuje. Temat dotyczy "Walczymy o stadion! - [link]" i jak osoby "walczące" nie mają do ogłoszenia jakichś dalszych kroków walki to niech zapanuje cisza. W grudniu mecz "pseudoderbowy", na gości czeka 1400 biletów i multum barw do dalszego krojenia.
-
sugerujesz, że nieprzypadkowe osoby z Legii to rozjebundy i pisze to jeszcze osoba z KSP:) świat się kończy:) sądzę, że Twój wpis kończy jakąkolwiek dyskusje w tym temacie.K6_ON_TOUR pisze: Nawet sobie nie zdajesz sprawy, ile razy my musieliśmy palić wroty gdy oczywiście "przypadkowe" osoby z Legii, wołały o pomoc wiadomo kogo po stracie szaliczka :)
ps. a później się dziwicie, że niektóre osoby od nas mają na was takie ciśnienie, że ponosi ich fantazja
ps2. to co piszecie to się nadaje na wstęp do "Świat według Polonii" - nas 2 ich 15 nieprzypadkowych starcie na remis, straty poplamiona kurtka
-
Nie jestem z Warszawy, nie interesuje mnie los tych ekip- to tytułem wstępu...Chodzi mi tylko o to że dziwnie porównywać Hutnika do Polonii, i mówić że skoro Polonia chce nowego stadionu to i Hutnik powinien mieć...Tylko że Polonia gra w Ekstraklasie, była niedawno mistrzem Polski, jak to się ma do Hutnika i jego 4 czy też 5 ligi?
-
Sytuacja jest nawet bardziej groteskowa. Niby to protestowali przeciw budowie własnego stadionu, teraz protestują przeciwko budowie stadionu Polonii (bo utrzymują że wszelkie modernizacje stadionów to strata pieniędzy i wolą mosty itp.), po czym .....domagają się budowy nowego stadionu dla Hutnika ! Sami sobie zaprzeczają na każdym kroku a potem gorzkie żale na forum że postronne osoby patrzę na ich działania z politowaniem. Najważniejsze jednak że cała Polska usłyszała że Polonia potrzebuje stadionu i że w pełni na niego zasługuje.Henderson pisze:Nie jestem z Warszawy, nie interesuje mnie los tych ekip- to tytułem wstępu...Chodzi mi tylko o to że dziwnie porównywać Hutnika do Polonii, i mówić że skoro Polonia chce nowego stadionu to i Hutnik powinien mieć...Tylko że Polonia gra w Ekstraklasie, była niedawno mistrzem Polski, jak to się ma do Hutnika i jego 4 czy też 5 ligi?
-
giocare - :)))))
Wszystko pomerdane. Protestowaliśmy przeciwko trybowi przyznania kasy na nasz stadion. Udało się mocno ograniczyć zakontraktowane dla ITI powierzchnie komercyjne. Dzisiaj protestujemy przeciwko rozbudowie stadionu Groclinu w Warszawie - wszak już jeden jest w Grodzisku. Gdy Polonia jeszcze istniała, jej stadion - jak padło w tym temacie - został już raz za miejskie - czyli również nasze - pieniądze zmodernizowany. Stadion Legii w tym czasie się rozpadał.
Hutnikowi, jako klubowi z Warszawy, należy się modernizacja i wszystko :)
Wszystko pomerdane. Protestowaliśmy przeciwko trybowi przyznania kasy na nasz stadion. Udało się mocno ograniczyć zakontraktowane dla ITI powierzchnie komercyjne. Dzisiaj protestujemy przeciwko rozbudowie stadionu Groclinu w Warszawie - wszak już jeden jest w Grodzisku. Gdy Polonia jeszcze istniała, jej stadion - jak padło w tym temacie - został już raz za miejskie - czyli również nasze - pieniądze zmodernizowany. Stadion Legii w tym czasie się rozpadał.
Hutnikowi, jako klubowi z Warszawy, należy się modernizacja i wszystko :)
-
:))) Wiesz może kto prowadził doping na tym meczu? :)))nowy80 pisze:@Foxx
Tak samo honorowo postąpiliście gdy trzeba było uprzątnąć stadion dla ITI po meczu z Den Haag oraz gdy zostawiliście z zakazem "Starucha".
Jak to mówią "od zakochania jeden krok".
Nie jedynym, raczej jednym z wielu -ale dziękuję :)Jeżeli waszym jedynym argumentem jest Groclin, DyskoPolo itp. to na prawdę gratuluję. :)
Tak, oczywiście - wystarczy przeczytać wrzucone tu relacje z portali :)Co do samego marszu pokazał że kibice Polonii są i to co roku co raz więcej, a postawa "fanów" Legii tylko pomogła w promocji ich problemu.
O, to jakaś nowość. Możesz coś więcej? Nalegam na konkrety :)))PS. Nie dziwię się Foxx-ie że nie chcieli Ciebie na LL ;)
-
Sorry ale nie wytrzymałem. Gamoniu stadion nie został uprzątnięty dla ITI tylko dla Wojtka, bo zamiast płacić zewnętrznej firmie jak ma to miejsce po zwykłych meczach zrobili to kibice, by więcej pieniędzy trafiło na cel na który został zorganizowany ten mecz. O to czy Staruch został zostawiony sam sobie czy nie się bój. Zapewne po meczu z Lechem byłeś w grupie tych wielu osób które dojebywały się do NS o to, że po raz kolejny nie ma oprawy. Każdy powód by "do...walić" Legii dobry. Mówi się "DO zakochania jeden krok" ale sądząc po reszcie postu nie ma co oczekiwać od Ciebie mądrości. Co do bytności Polonii, to co to nie miało się dziać po roku 2000, gdy zdobyli mistrzostwo. Tekst "w Warszawie nie ma Polonii" odnosi się do aktywności na mieście, a nie jakiejś zbieraniny fetujących Smolarka, których jak trzeba pojechać 300 km to wielu nie ma. Argumentów nie potrzebujemy, ot taka zachcianka, a jak komuś nie pasuje, to niech nam... pobrudzi kurtkę. Panowy80 pisze:@Foxx
Tak samo honorowo postąpiliście gdy trzeba było uprzątnąć stadion dla ITI po meczu z Den Haag oraz gdy zostawiliście z zakazem "Starucha".
Jak to mówią "od zakochania jeden krok".
Jeżeli waszym jedynym argumentem jest Groclin, DyskoPolo itp. to na prawdę gratuluję. :)
Co do samego marszu pokazał że kibice Polonii są i to co roku co raz więcej, a postawa "fanów" Legii tylko pomogła w promocji ich problemu.
PS. Nie dziwię się Foxx-ie że nie chcieli Ciebie na LL ;)
-
kto napisał, że 15? Było was ok. 10 i sie nie popisaliście. A na psy to już wcześniej dzwonił Kamiński, frajer z Fundacjii Polonia 2011 któremu już zresztą za to cisnęliśmy, bo lubi odwalać takie akcje, a my nie wiele możemy zrobić. Ale ok, Foxxik dziecko neo po 40stce, napisze jak było i jak zawsze wyjdzie na to, że i tak Polonia to konfidenci, a Legiunia to ostatni bastion honoru
-
"atak w 10-15osób" - jurij wczoraj o 21
no chyba, że posądzasz, że Foxx podaje się za polonistę i pisze z konta jurijego:)
coś nie zabardzo ma jechane, skoro biegał na marszu z megafonem, chyba, że coś mi się przesłyszało:)
sądzę, że tematu nie ma już po co kontynuować bo wszystko zostało już napisane, my wiemy swoje, wy swoje, wszystko weryfikuje Warszawska ulica, a to co tutaj piszemy to przypomina czasami dzieci w piaskownicy.
zresztą czas pokaże, kto ma rację.
no chyba, że posądzasz, że Foxx podaje się za polonistę i pisze z konta jurijego:)
coś nie zabardzo ma jechane, skoro biegał na marszu z megafonem, chyba, że coś mi się przesłyszało:)
sądzę, że tematu nie ma już po co kontynuować bo wszystko zostało już napisane, my wiemy swoje, wy swoje, wszystko weryfikuje Warszawska ulica, a to co tutaj piszemy to przypomina czasami dzieci w piaskownicy.
zresztą czas pokaże, kto ma rację.
-
Gdyby kluby miały budować stadiony za własne pieniądze to nie powstałby żaden z nowo powstałych obiektów a jedynie Narodowy. Nikt nie zainwestuje w obiekt nie mając prawa do gruntu ale pewnie nie zdajesz sobie z tego sprawy :) Z tej perspektywy, protestowanie przeciwko budowie stadionu przez ludzi, którzy mówią o sobie, że są kibicami tego klubu było najbardziej efektownym strzeleniem sobie w stopę. Kontrowersje natomiast budzi kwota (pół miliarda!) przekazana ze środków miejskich tylko JEDNEMU klubowi (wszak informuję Cię że w Warszawie jest ich kilka ale to też trzeba tu najpierw mieszkać żeby o tym wiedzieć :) !!!Foxx pisze: Wszystko pomerdane. Protestowaliśmy przeciwko trybowi przyznania kasy na nasz stadion. Udało się mocno ograniczyć zakontraktowane dla ITI powierzchnie komercyjne.
Nie potrafisz wejść na poziom rzeczowej argumentacji ale z drugiej strony najpierw musiałbyś jakieś argumenty posiadać. Przedwczoraj protestowaliście przeciwko własnemu stadionowi, wczoraj przeciwko stadionowi Polonii Warszawa, dzisiaj przeciwko stadionowi Groclinu a jutro co będzie ? kolejny protest przeciwko budowie jakiegoś stadionu? :))))Foxx pisze: Dzisiaj protestujemy przeciwko rozbudowie stadionu Groclinu w Warszawie - wszak już jeden jest w Grodzisku. Gdy Polonia jeszcze istniała, jej stadion - jak padło w tym temacie - został już raz za miejskie - czyli również nasze - pieniądze zmodernizowany. Stadion Legii w tym czasie się rozpadał.
Foxx:
"Hutnikowi, jako klubowi z Warszawy, należy się modernizacja i wszystko :)"
A właśnie , zatem przede wszystkim powinieneś wiedzieć że jego tereny pozostają w wieczystym użytkowaniu miasta stołecznego Warszawa (własność skarb państwa) a więc również tutaj wchodziłoby w grę tylko partnerstwo publiczno prywatne... a zatem co ? W perspektywie kolejny wasz protest ;) z tym że wtedy to by była jeszcze większa błazenada z waszej strony niż w sobotę (bo przecież dopiero co byliście ZA takowym stadionem) :) Wychodzi na to Foxx że kręcisz się jak gówienko w przeręblu i sam nie wiesz czego chcesz ale to już nie mój problem.
-
Foxx byłeś na Palcu Bankowym?
-
Po kolei :)
[link]
- jakie kluby założyły polską ligę
- gdzie powstał pierwszy stadion w Warszawie
- na czyj rozkaz wydzielono pod ten obiekt grunty z Agrykoli, itd.
Rozumiem frustrację związaną z szokiem, gdy wychodzicie ze swojego neverlandu w inne rewiry internetu i się okazuje, że cała ta budowana z mozołem krzywa wieża mitomanii pada na glebę. Pozostają jedynie wrzuty personalne, bo co tu zrobić? Tak po ludzku - współczuję. Zafundowaliście to sobie jednak na własne życzenie.
Oleksy szefem Rady Nadzorczej? "Aj tam, aj tam". Olejniczak w pochodzie? "A na Hutniku biją murzynów". Błagania psiarni o obstawę? "Frajer z fundacji Polonia 2011"... Brudasy na trybunach? (a byli również w pochodzie) - "Nawet nie wiesz jakie wynalazki są u was..." Czyli reasumując - kibice zarejestrowanego w Grodzisku Wlkp. klubu, któremu szefuje Oleksy poszli w pochodzie organizowanym przez frajera, który wprawdzie daje nas na psy ("od czego jest w Polsce policja?!") i jest zachwycomy spotterką, ale udostępnił forumkowej społeczności dane babki z (L) formalnie zgłaszającej kontrmanifestację (więc juz jest git)... idą w marszu z Olejniczakiem i brudasami. Frajer zaś, przemawiając ("sztywna wiara" słucha w skupieniu) chwali grzeczność obecnych z tekstem, że nie są jak "ta patologia po wyrokach" - i pokazuje nas. Dowartościowami słuchacze rechoczą. Ale na k.net dowiadujemy się, że miał "ciśnięte" :) Sympatyzujący z KSP dziennikarze rozpływają się nad kulturą i spokojem tej demonstracji, a na k.net kibice tego klubu szybką akcją rozbijają w pył "nieprzypadkową" Legię, na swoim forumku pisząc nawet, że chowaliśmy się za psami :)))
I tak to wygląda naprawdę. Trudno się dziwić, że pozostają motywy personalne, chrzanienia o Wołyniu, itp. Prosta różnica polega na tym, że u nas frajer nie tylko nie miałby prawa zorganizować czegokolwiek związanego z kibicami, ale wyleciałby na kopach. "Podziękowano" zresztą wszystkim ekipom dziennikarskim.
Na drugi raz naprawdę najpierw spójrzcie na siebie, bo te wszystkie motywy zebrane w jednym miejscu to parodia dowcipu :)
Ja rozumiem, że boli, ale czy jakoś jesteście w stanie gadać merytorycznie bez personalnych pocisków? :) Poza oczywistym faktem, że Polonia to konfidenci w powyższym cytacie tradycyjnie nie ma słowa prawdy :)Ale ok, Foxxik dziecko neo po 40stce, napisze jak było i jak zawsze wyjdzie na to, że i tak Polonia to konfidenci, a Legiunia to ostatni bastion honoru
Następna "gwiazda" :). Najpierw dyskutujecie, czy wasz wódz z Wołomina miał ubrudzoną kurtkę, czy spodnie, a później tradycyjna "podwarszawska" klisza do legionisty z Mokotowa :))) Jeżeli zaś chodzi o nasz protest, po raz kolejny przypominam treść ulotek dystrybuowanych na Radzie Miasta:Z tej perspektywy, protestowanie przeciwko budowie stadionu przez ludzi, którzy mówią o sobie, że są kibicami tego klubu było najbardziej efektownym strzeleniem sobie w stopę. Kontrowersje natomiast budzi kwota (pół miliarda!) przekazana ze środków miejskich tylko JEDNEMU klubowi (wszak informuję Cię że w Warszawie jest ich kilka ale to też trzeba tu najpierw mieszkać żeby o tym wiedzieć :) !!!
[link]
Od 15:30 do jakiejś 18:30. W przeciwnym wypadku nie zabierałbym głosu.Foxx byłeś na Palcu Bankowym?
No, nie wiem, czy Milicyjny Klub Sportowy Polonia stał się aż taka marką... Po przebranżowieniu na kolej udało przynajmniej tym sekcjom, które miały normalnych działaczy (koszykówka, lekka atletyka).Niech będzie jak mówisz, ty za to sobie wywieś dumnie celtunia na stadionie klubu, który gdyby pieniądze czerwnonych zbrodniarzy nie byłby teraz nawet w 1/4 taką marką jak jest obecnie.
Ja wiem, że czerpanie wiedzy wyłącznie z własnego forumka może czynić pewne spustoszenia, ale być może warto przypomnieć np.:Dobry żarcik. Chyba na Wołyniu.
- jakie kluby założyły polską ligę
- gdzie powstał pierwszy stadion w Warszawie
- na czyj rozkaz wydzielono pod ten obiekt grunty z Agrykoli, itd.
Rozumiem frustrację związaną z szokiem, gdy wychodzicie ze swojego neverlandu w inne rewiry internetu i się okazuje, że cała ta budowana z mozołem krzywa wieża mitomanii pada na glebę. Pozostają jedynie wrzuty personalne, bo co tu zrobić? Tak po ludzku - współczuję. Zafundowaliście to sobie jednak na własne życzenie.
Oleksy szefem Rady Nadzorczej? "Aj tam, aj tam". Olejniczak w pochodzie? "A na Hutniku biją murzynów". Błagania psiarni o obstawę? "Frajer z fundacji Polonia 2011"... Brudasy na trybunach? (a byli również w pochodzie) - "Nawet nie wiesz jakie wynalazki są u was..." Czyli reasumując - kibice zarejestrowanego w Grodzisku Wlkp. klubu, któremu szefuje Oleksy poszli w pochodzie organizowanym przez frajera, który wprawdzie daje nas na psy ("od czego jest w Polsce policja?!") i jest zachwycomy spotterką, ale udostępnił forumkowej społeczności dane babki z (L) formalnie zgłaszającej kontrmanifestację (więc juz jest git)... idą w marszu z Olejniczakiem i brudasami. Frajer zaś, przemawiając ("sztywna wiara" słucha w skupieniu) chwali grzeczność obecnych z tekstem, że nie są jak "ta patologia po wyrokach" - i pokazuje nas. Dowartościowami słuchacze rechoczą. Ale na k.net dowiadujemy się, że miał "ciśnięte" :) Sympatyzujący z KSP dziennikarze rozpływają się nad kulturą i spokojem tej demonstracji, a na k.net kibice tego klubu szybką akcją rozbijają w pył "nieprzypadkową" Legię, na swoim forumku pisząc nawet, że chowaliśmy się za psami :)))
I tak to wygląda naprawdę. Trudno się dziwić, że pozostają motywy personalne, chrzanienia o Wołyniu, itp. Prosta różnica polega na tym, że u nas frajer nie tylko nie miałby prawa zorganizować czegokolwiek związanego z kibicami, ale wyleciałby na kopach. "Podziękowano" zresztą wszystkim ekipom dziennikarskim.
Na drugi raz naprawdę najpierw spójrzcie na siebie, bo te wszystkie motywy zebrane w jednym miejscu to parodia dowcipu :)
-
piękna propaganda :)hrabiego.Barry.Kenta pisze:mam małe pytanie - czy ten rozjebus Kamiński to ta sama osoba co Kaminero z forum wielkapolonia, która udziela się podczas organizowania wyjazdów..??
przecież można się tak przerzucać cały czas - a to Legia nie współpracuje już z towarzyszem Walterem?hrabiego.Barry.Kenta pisze:no i ciekawe jak Poloniści odnoszą się do jego osoby, jak również Oleksego w radzie nadzorczej..?? bo jawnie ich tolerujecie, a nawet współpracujecie, mając wybór, którego w czasach komuny nie było.. i to taka mała różnica.
do całości: kolejny nic nie wnoszący do dyskusji post, prowokacja ewentualnie głupota.