nisc pisze:wlos sie jezy na glowie jak sie czyta te komentarze...ja od prawie 6 lat nie bylem na meczu ligowym w Powiem Wam ze wole te "festyniarsko-piknikowe" Wyspy gdzie moge pojechac na wyjazd w 10 000, na derby w 7 000, gdzie palant grzecznie zwraca mi uwage zebym nie pil 10 piwa przed meczem zamiast wysylac mnie na izbe, gdzie moge sobie nawet to piwko czesto na stadionie wypic, gdzie za bluzganie na wroga (wiem wiem napinka zza ochrony heh) nie dostajesz mandatu czy zakazu bo ciezko ukarac tysiace osob..gdzie nawet czesto afery sa w starym stylu jak ostatnio MIllwall na West Ham..z tego co obserwuje w Pollsce wiem ze 7 lat temu nie byloby takiej sily ktora by na przyklad usunela Starucha z siedziska na Legii...takze niech nikt nie mowi ze w Polsce robi sie "druga Anglia" bo jest to raczej w wykonaniu ITI druga kibicowska Bialorus...pozdro
Wiesz co od dawna obserwuje Twoje posty i już nie wytrzymałem. Wiesz zmień sobie lepiej to obywatelstwo na "wyspiarskie" , ożeń się z korpulentną czarnoskórą wyspiarką ,zarabiaj tą grubą kase w tych krajach perspektywicznych , śmigaj sobie na te kilkunastotysięczne wyjazdy i daj nam tym biednym [link] święty spokój. Zmieniaj powoli swój niestety polski akcent na bardziej wyspiarski a nam zostaw te nasze polskie problemy w świętym spokoju.
Chłopaki na Legii mają jak mają każdy widzi , cieżko coś w takiej sytuacji zrobić. Zamiast cieszyć sie że mimo restrykcyjnych przepisów i nagonki coś sie działo - Górnik - Widzew , czy chociażby całą przerwa i druga połowa ganianki na stadionie Korony , na którym niemalże ze 100% pewnością mozna było powiedzieć że nigdy nic sie nie wydarzy to Ty idź do tego pubu i ciesz sie że jakoś najebany angol rzuci w Ciebie kuflem. nara
Dodam ,ze az zal sie robi jak oglada sie jak zawijaja chlopa.Tlum nie reagowal ani nic,a szkoda.Dawna Legia jak by ruszyla to ta ochrone w c*** by porozrywali.ITI pozwala sobie na coraz wiecej ,bo widzi,ze daje rade.A wy odpuszczacie cvoraz bardziej...
Najbardziej boli to, ze to nie byly psy z gumkami,tylko jakas zdymana ochrona i nikt nie ruszyl,masakra.Co taki S sobie teraz pomysli...Poswieca sie prubuje cos zakrecic a tlum nie pomogl,wtedy gdy tego potrzebowal...Jak S odpusci to was nie ma ,bo od calego konfliktu widze ,ze on najbardziej sie angarzuje.
To samo bylo u nas kilka lat temu na starym stadionie
Moglismy walczyc z ochrona itd dopoki nie przyszedl Kolporter i zatrudnil pompy z miasta
Dal im wolna reke chlopaki dostawali po zebach na miescie na stadionie klub sie od nas odcial i takto trwa juz w c*** lat
Legio trzymaj sie zeby u was nie byl taki piknik jak na Koronie teraz
Ale zważcie na to, że jak dawniej założyłeś szalik na pysk i nie dałeś złapać się policji to obywało się bez jakichkolwiek sankcji. A w takiej sytuacji jaka ma miejsce na Legii to każdy kto był obecny na tej trybunie zdawał sobie sprawę, że jeśli jakoś zareaguje to wyrok ma murowany (jeśli mówimy o reakcji jaką każdy z tu piszących ma pewnie na myśli). Wielki Brat ot co...
Moim zdaniem ta sytuacje pokazała wreszcie wszystkim że walka z koncernem jest nie do wygrania - wsadzili w Nasz klub za duże pieniądze i nie wyjdą z niego do momentu aż sie one przynajmniej nie zwrócą ... Jedyne co możemy teraz zrobić to niestety strzelić sobie kolejnego samobuja , czyli zebrać sie dobrą bandą jak kiedyś i wybrać sie na Ł3 w wiadomym celu ...
Ja mam tylko nadzieje że kiedyś na walterowskim stadionie ekipa przyjezdna wysypie sie z klatki tak jak kiedys Widzew i przebiegnie sie po panach z popcornem i wtedy już nie będzie nikogo kto sie sie im postawi .
Tylko to pokaże tym gamoniom że jednak jesteśmy w Polsce a nie republice iti , i jednak kibice są do czegoś potrzebni .
nisc pisze:wlos sie jezy na glowie jak sie czyta te komentarze...ja od prawie 6 lat nie bylem na meczu ligowym w Powiem Wam ze wole te "festyniarsko-piknikowe" Wyspy gdzie moge pojechac na wyjazd w 10 000, na derby w 7 000, gdzie palant grzecznie zwraca mi uwage zebym nie pil 10 piwa przed meczem zamiast wysylac mnie na izbe, gdzie moge sobie nawet to piwko czesto na stadionie wypic,
Zostań już tan na tych wyspach i nie wracaj. Alkocholików w Polsce dość.
Jedz na wyjazd w sile 10 tys w wagonie razem z hindusami, murzinami i chinolami!
Miłej rozrywki ci życzę.
KRUPIER pisze:Dodam ,ze az zal sie robi jak oglada sie jak zawijaja chlopa.Tlum nie reagowal ani nic,a szkoda.Dawna Legia jak by ruszyla to ta ochrone w c*** by porozrywali.ITI pozwala sobie na coraz wiecej ,bo widzi,ze daje rade.A wy odpuszczacie cvoraz bardziej...
Najbardziej boli to, ze to nie byly psy z gumkami,tylko jakas zdymana ochrona i nikt nie ruszyl,masakra.Co taki S sobie teraz pomysli...Poswieca sie prubuje cos zakrecic a tlum nie pomogl,wtedy gdy tego potrzebowal...Jak S odpusci to was nie ma ,bo od calego konfliktu widze ,ze on najbardziej sie angarzuje.
Niestety cała prawda w tym została zawarta Żal żal i jeszcze raz żal..Już lepiej było rozkręcić konkret awanture ale niestety nie było komu..Myśle że powoli bo powoli ale iti dopina swego a to smutne...Przydałby się jakiś ogólnopolski protest przeciwko iti
Akcja nie do pomyślenia żeby ochrona ściągnęła młynowego z płotu i nikt nie startował. Ale patrząc obiektywnie to rzeczywiście ruszyć tam naprawdę nie miał kto smutne to trochę.
[22:42] <przekum> ZjemCie_
[22:42] <ZjemCie_> no
[22:42] <przekum> my jestemsy po prostu za dobrzy i wszyscy nas ddosują Bo to są te zwrotki ziomek. Ja zjadam te płotki, dlatego taki przydomek mam. ZjemCie człowiek! To wandal słowem.
sww pisze:Jaka liczba Sparty Brodnica w Kowalewie?I o ile pojawili sie to jaka liczba zgodowiczow?
Ogolnie slaba postawa w drodze .Paluszki przez okno latwo pokazac jednak gorzej z zatrzymaniem..
Bez odbioru.
Mozna cos wiecej o tym rzekomym ataku Pogoni i Legi..
Nie bede sie powtarzal a kolejka naprawde konkretna, dobre liczby, fajne oprawy, i podzialo sie:)
poprzedni mój post nie doszedł, żadnego ataku nie było droga mineła nam spokojnie,nikt nas nie atakował zwykły farmazon jakich wiele mozna teraz umiescic w internecie !!
nisc pisze:wlos sie jezy na glowie jak sie czyta te komentarze...ja od prawie 6 lat nie bylem na meczu ligowym w Powiem Wam ze wole te "festyniarsko-piknikowe" Wyspy gdzie moge pojechac na wyjazd w 10 000, na derby w 7 000, gdzie palant grzecznie zwraca mi uwage zebym nie pil 10 piwa przed meczem zamiast wysylac mnie na izbe, gdzie moge sobie nawet to piwko czesto na stadionie wypic,
Zostań już tan na tych wyspach i nie wracaj. Alkocholików w Polsce dość.
Jedz na wyjazd w sile 10 tys w wagonie razem z hindusami, murzinami i chinolami!
Miłej rozrywki ci życzę.
I PO CO MU WBIJASZ??? chłopak chce zwrócić uwagę na podejście ochrony do kibica i szacunek do niego -tam grzecznie proszą żeby nie piłentego piwa a w Polsce sam osobiscie dostałem zakaz stadionowy i 1000zł za to że koles postawił mi bronka którego ze względu na to że byłem samochodem scgowałem do kieszeni i próbowałem wjsć na lodowisko!!!dodam ze była to 1 puszka tyskacza!!!tyle mnie kosztowała wizyta na meczu!
TO TEN pisze:
to dość proste - Legia (upraszczając formy prawne, odrębność sekcji - jeśli takowa jest - etc.) to w tej chwili prywatna firma. Właścicel prywatnej firmy może decydować kogo chce w niej gościć, a kogo nie. I można mu naskoczyć. Życie...
jest zwyczajem, że za gościnę się nie płaci. Tu jest biznes i wstęp na mecz kosztuje i to nie mało. Nic to nie ma wspólnego z gościną.
Przykre rzeczywiście to jest i nie do pomyślenia,"lans i NK" rządzi na trybunach.Cel iti jest bliżej niż myślimy.Rzeczywiście kiedys nie do pomyślenia było iż ściąga się młynowego,przykro się ogląda te fotki aż się łezka w oku kręci.Akcja Widzewa sympatyczna w stylu starych dobrych czasów,aż dziwi jak można się urwać bez zauważenia w sile około 400-500 osób.
sww pisze:Jaka liczba Sparty Brodnica w Kowalewie?I o ile pojawili sie to jaka liczba zgodowiczow?
Ogolnie slaba postawa w drodze .Paluszki przez okno latwo pokazac jednak gorzej z zatrzymaniem..
Bez odbioru.
Sparty w Kowalewie 70 osób + 15 Legia Chełmża.
Co do rzekomego zatrzymania się ... Pewnie tego nie zauważyłeś, ale przed jak i za nami jechały auta kryminalnych,wy na pewno byście się zatrzymali w takiej sytuacji...Nie jesteśmy przypałowcami takimi jak wy.Z resztą na trasie spotykamy się przypadkowo, nawet gdyby doszło do walki, to was były 2 fury, a nas 50 osób i co byście zrobili? Trochę się ośmieszacie tymi własnymi komentarzami.Bez napinki.
Mimo że jako mieszkaniec Górnego Śląska, Legii zawsze nie lubiłem i życzyłem im źle, tak teraz aż mi sie płakac chce jak słyszę co tam sie dzieje i oglądałem te zdjecia jak ściągają Wam, gniazdowego.
Ciężko Wam coś poradzić, według mnie sprawa jest przegrana nie da sie tego wygrać, kibice Legii powinni sie mocno zastanowić co zrobić, czy faktycznie jak juz ktoś napisał,zebrać ogarniętych ludzi i założyć swój klub zacząć od B-klasy. Można Wam życzyć tylko wytrwałości i współczuć.
Co do reszty wydarzeń w ten weekend to nie wiem co każdy narzeka,dawno sie tyle nie działo i oby tak było częściej
Vide Cull Fide pisze: sprawa jest przegrana nie da sie tego wygrać,
To było wiadome (niestety) od początku. Zainwestowali w klub niezłą kasę (ponoć już na wstępie spłacili kilkanaście milionów złotych starych długów Legii) i mieli odejść albo sprzedać klub za pół darmo? W takim mieście jak Warszawa o wymianę publiki łatwo.
Na jednym stadionie bezkarnie ściągają gniazdowego jednej z najlepszych ekip, na drugim spontaniczne, ostre awantury.
Aha, Poloniści twierdzą, że ci "prawdziwi kibice Polonii Warszawa" to ściema wymyślona i zrealizowana przez Legionistów. A dużo osób łyknęło tą sprawę.
Ciekaw jestem po co Ci wszyscy kibice Legii chodza na mecze? Gdzie idea ruchu kibicowskiego? Jeden za wszystkich wszscy za jednego?
Swego czasu pamiętam jak na derbach w Zabrzu "postawiliśmy" (Ruch) się za zwijanym przez psów kibicem Górnika który dopuścił sie "przestepstwa" robiac zdjecia z plyty boiska. Prowadzili go murawą pod naszym sektorem i zaczeła sie jazda. Psy ostrzelaly nas strasznie a na koniec zagazowali pociąg którym wracaliśmy. Tak to sie robi na Śląsku nawet jeśli chodzi o największego wroga.
Przestałbym chodzić na mecze na miejscu Starucha widząc reakcję kumpli po szalu. Nigdy niczego nie zazdrościłem Legii, teraz tym bardziej im nie zazdroszczę bo rzeczywiście mają tam teraz na trybunach niezłą lanserkę. Podobną do większości ludzi z tego forum.
Dlaczego białe kaski pokierowały grupe Widzewa pod kasy Górnika? następnie Widzewowi od tyłu odcina drogę uzbrojona we wszelkiego rodzaju sprzęt grupa Górnika. Przecież tu ewidentnie śmierdzi zasadzką. Górnik wiedział że Widzew pojawi się w tym miejscu bez obstawy.
Następnie: Po meczu gdy Widzew wysypał się na boczne boisko ochrona zepchnęła nas w narożnik pod swoje wejście na sektor a następnie poprosiła o pomoc swoich ziomków z Górnika. w powietrzu było pomarańczowo od gazu. zaczęło się pałowanie i kamieniowanie. Górnik walczył ramię w ramię ze SKORPIONAMI.
WSTYD!
kibice Legii powinni bojkotowac mecze u siebie i wywieszac plakaty o tresci grozenia wszystkim chodzacym a jesli ktos by chcial isc to obic go wtedy by nikomu sie nie pomyslalo by isc na Lazienkowska bez zgody prawdziwych kibicow.
Kamil_M pisze:kibice Legii powinni bojkotowac mecze u siebie i wywieszac plakaty o tresci grozenia wszystkim chodzacym a jesli ktos by chcial isc to obic go wtedy by nikomu sie nie pomyslalo by isc na Lazienkowska bez zgody prawdziwych kibicow.
Taa i jeszcze mogliby kroić szaliki w autobusach. I w sumie pewnie Polonia by chętnie pomogła
Co do akcji ze Staruchem- coraz częściej dochodzę do przekonania, że w Polsce jest spora potrzeba istnienia strony (na zagranicznym serwerze) na której można by umieszczać zdjęcia i filmy z nieuprawnionymi interwencjami ochrony i milicji. Możnaby też rozkminiać dane personalne tych gejów (coś jak stary dobry redwatch )
k1 pisze:
Dodam tylko dla koelgi MAF, że w "dywanie" część szali była rozpruta na pół, bynajmniej nie po to, żeby zyskać optycznie. Maszyna do szycia nie radziłą sobie ze zszywaniem grubych szali, bo łamały się igły. Te, które nie były zszyte nie były rozpruwane! A jak Cię tak to boli to sobie podziel liczbę, która się paliła na dwa, a nie rzucasz jakieś gorzkie żale.
Wiecie co chcą przybić Staruchowi?
Opuszczenie bez zezwolenia służb porządkowych numerowanego miejsca na które miał wykupiony bilet, czyli to, że byl na gnieździe a nie na swoim krzeselku. Do tego niezastosowanie się do poleceń ochrony. Nowa ustawa nas zabija.
Tak jest właśnie na Legii wiec nie dziwcie sie, że nie mial kto Starucha obronic. Pamietajcie, ze w zwiazku z przebudowa stadionu nie mamy swojej trybuny tylko siedzimy na jednej z vipami i piknikami, gdzie za najtanszy bilet (jest ich bardzo malo) kosztuje 30 zl a wiekszosc grubo powyzej 50zl. Za ta cene jestes kamerowany i podsluchiwany z kazdej strony i za pierdoly typu zajecie nie swojego miejsca dostajesz zakaz.
Za jakiekolwiek grubsze przewinienie grozi nie zakaz stadionowy ale wyrok. NIe jest tak jak kiedys, ze zaslonisz twarz szalikiem, dojebiesz ochroniarce i ulotnisz sie ze stadionu.
Nie wyglada to jednak tak zle. Srednia frekwencja na Legii w tym sezonie to 2500 widzow (z czego polowa prokibicowska) wiec nie jest do konca tak, ze wymienili nam kibicow. Info o tym ze bedzie doping na pozegnaniu Zylety i z miejsca pojawilo sie 10000 ludzi.
Swego czasu pamiętam jak na derbach w Zabrzu "postawiliśmy" (Ruch) się za zwijanym przez psów kibicem górnika który dopuścił sie "przestepstwa" robiac zdjecia z plyty boiska. Prowadzili go murawą pod naszym sektorem i zaczeła sie jazda. Psy ostrzelaly nas strasznie a na koniec zagazowali pociąg którym wracaliśmy. Tak to sie robi na Śląsku nawet jeśli chodzi o największego wroga.
swego czasu czyli kiedy? w latach 90? mysle że gdyby wczoraj doszło do grubszej awantury i pobicia ochrony, koalicja Walter&Schetyna dla pokazówki wsadziłaby do wiezienia pierwsze kilkanascie osób na pare miesiecy zgodnie z nową ustawą.
Czas pokaże czy walka iti z kibicami odbije się na frekwencji na ich nowym stadionie, ja powiem tak że poziom naszej piłki jest żałosny jesli iti myśli że będą mieli komplet ludzi to się mylą ponieważ na innych nowo zbudowanych stadionach są duże "luki" a wiadomo że stadiony w naszym kraju z 80% składają się fanatycznych kibiców którzy chcą pokazać na danym meczu konkretną oprawę itp. zabijając na Legii prawdziwy ruch kibicowski tak naprawdę iti ukręca sama bat na siebie, wątpie by iti z biletów miało bdb zysk, skoro poziom piłki jest fatalny tak więc robienie na siłę takich akcji jak ze Staruchem jest kompletną farsą.
Myślę że iti odejdzie dopiero wtedy jak zobaczy tzw. "rentowność" w rok po otwarciu nowego stadionu.
Ciekaw jestem po co Ci wszyscy kibice Legii chodza na mecze? Gdzie idea ruchu kibicowskiego? Jeden za wszystkich wszscy za jednego?
Swego czasu pamiętam jak na derbach w Zabrzu "postawiliśmy" (Ruch) się za zwijanym przez psów kibicem górnika który dopuścił sie "przestepstwa" robiac zdjecia z plyty boiska. Prowadzili go murawą pod naszym sektorem i zaczeła sie jazda. Psy ostrzelaly nas strasznie a na koniec zagazowali pociąg którym wracaliśmy. Tak to sie robi na Śląsku nawet jeśli chodzi o największego wroga.
Przestałbym chodzić na mecze na miejscu Starucha widząc reakcję kumpli po szalu. Nigdy niczego nie zazdrościłem Legii, teraz tym bardziej im nie zazdroszczę bo rzeczywiście mają tam teraz na trybunach niezłą lanserkę. Podobną do większości ludzi z tego forum.
dużo juz powiedziane na temat LEGII ale musze jeszcze coś dodac -otóż rozjebał mnie tekst -że tam jest super monitoring-przecierz skorpiony nie wyciagali jakiegos menela -tylko młynowego który był z wami kilka dobrych lat -tydzień w tydzień a skorpionów było nie więcej niż 2 dyszki !!Świetnie rozumiem że nie było tam kumatych za duzo ale jak sie czuje reszta?? czy podczas WDŚ lub Ruch -ŁKS też był monitoring ,Legia bodajże w Wilnie tez sie nim nie przejmowała a teraz podczas takiej akcji stoja praktycznmie z minimalną reakcją ???Teraz to juz napewno Walter wie że moze wszystko!!!przykre to wszystko.Szkoda Legii
Współczucie dla Legii, tak ciężkiej sytuacji to chyba jeszcze nikt nie miał. To co dzieje się w Warszawie przechodzi wszelkie granice. Swego czasu pamiętam że kiedy ITI zamierzało kupić klub w grę wchodziło kilka opcji i na dobrą sprawę taka sytuacja mogla spotkać nas .Bądź też może bo jeżeli ITI sukcesywnie zmierza do wymiany publiczności i im się to uda i będą zyski to kto wie czy na taki sam pomysł nie wpadną w Gdańsku,Poznaniu czy Bydgoszczy.
Na pewno kibice będą musieli jakoś zareagować na tą sytuację i podjąć jakąś strategię walki z najeźdźca. Ktoś wcześniej pisał o ogólnopolskiej akcje zbojkotowania ITI może to nie głupi pomysł bo jeżeli ITI wygra a ktoś podłapie pomysł to taka sytuacja może spotkać każdy klub w Polsce.
Sparty w Kowalewie 70 osób + 15 Legia Chełmża.
Co do rzekomego zatrzymania się ... Pewnie tego nie zauważyłeś, ale przed jak i za nami jechały auta kryminalnych,wy na pewno byście się zatrzymali w takiej sytuacji...Nie jesteśmy przypałowcami takimi jak wy.Z resztą na trasie spotykamy się przypadkowo, nawet gdyby doszło do walki, to was były 2 fury, a nas 50 osób i co byście zrobili? Trochę się ośmieszacie tymi własnymi komentarzami.Bez napinki.[/quote]
Nie bedziemy na k.net polemizowac, mogliscie cos pokombinowac naszym zdaniem, a to ze was bylo 50osob akurat do tych 2aut to z tych 50osob pewnie taka sama lcizba by sie pewnie postawila z tego co zdazylem zobaczyc....
Co do ITI ,Walter i calej reszty... dziwie sie ,ze nic im sie nie stalo ,ekipa sportowa Legii powinna sie tym zajac bo przez protesty na meczach nic nie wskuracie.Jak nie prosba to sila .
Wydaję mi się, że w obecnych czasach musimy tez ostrzejszym okiem spojrzec na Nasza scene kibicowską. Z jednej strony chca wyprzeć Nas biznesmeni, politycy i maja do tego wszelkie instrumenty (policja, ustawy itp) a z drugiej mamy niesamowity spadek wartości i zasad w szeregu kibiców. Honor to slogan, który łatwiej sobie wytatułowac niz stosować. Cieszyła mnie pewna izolacja Cracovii - ale teraz okazuje sie, że ze sprzetem pomyka tez Górnik. Za tydzień usłyszymy o kolejnej ekipie a biorąc po uwage powiązania wszystkich ekip na wiosne bedziemy sie wszyscy ciąć. Uwazam że wszyscy powinni napietnowac stosowanie sprzetu niezaleznie od zgóg, układów i odcinac się od niehonorowych ekip. Inaczej bedziemy łatwym celem do usunięcia z polskich stadionów.
Moze zacznijcie prowadzic monitoring swoich "stadionowych ochroniarek"...Zdjecia,nagrania, napewno wczesniej czy pozniej ktoregos z tych aparatczykow zlapiecie na miescie...
Haslo "jeszcze jeden" doskonale hehe
ciekawe kto w przyszlosci zapelni ten stadion ktory sie buduje na Legii, zawsze wizytowka byli kibice z Zylety, a teraz pewnie bedzie jak w Multikinie, i pewnie o to tym szmata z ITI chodzi
Fani stołecznego klubu zajmujący młyn, solidaryzując się z gniazdowym, postanowili opuścić stadion, skandując "cała Legia zawsze razem".
Dulo osób opuściło trubuny? Chociaż tak orientacyjnie
Incydent z początku meczu nie był jedyną brutalna interwencją ochrony, która po meczu zaatakowała jednego z pracowników służby [link] przebywającego na tym meczu. Następstwem tej sytuacji była szarpanina pomiędzy pracownikami ochrony, a załogą karetki broniącej swojego kolegę. Wszystko przerwało przybycie policji.
:shock: Faktycznie ta ochrona jakaś niedojebana, wie ktoś coś więcej na temat tego incydentu?