Małopolska kibolska
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Małopolska kibolska
TSW19061906: czyli Cracovia zupełnie się nie trzyma w tej okolicy? Dalej trochę Libiąż?
A jak te fankluby Wisły w stosunku do układu RW? Bo słyszałem, że dużą ekipa wyjazdowa z tych terenów TSW stanowi frekwencje wyjazdową Wisły. Czy te tereny akceptują to czy są za stowarzyszeniem, co jest niby przeciwne (wiem tylko z netu te tematy, więc sory jak coś piszę nie w temacie).
Jak to wygląda? Cracovia wygląda, że tylko ma coś wspólnego z Andrychowem w okolicy?
A jak te fankluby Wisły w stosunku do układu RW? Bo słyszałem, że dużą ekipa wyjazdowa z tych terenów TSW stanowi frekwencje wyjazdową Wisły. Czy te tereny akceptują to czy są za stowarzyszeniem, co jest niby przeciwne (wiem tylko z netu te tematy, więc sory jak coś piszę nie w temacie).
Jak to wygląda? Cracovia wygląda, że tylko ma coś wspólnego z Andrychowem w okolicy?
-
Były sukcesy piłkarskie Wisły wiedz i kibiców w okolicy było sporo. Moim zdaniem w ostatnim czasie Wisła sporo straciła w zachodniej Małopolsce. Czy Cracovia ma u nas problemy to niech się wypowiedzą sami moim zdaniem nie ma problemów jakiś większych, okoliczna Wisła jest słaba i nie robi żadnych akcji. Co do Libiąża to Wisły tam już raczej nie ma (KSGKS)
-
A Targanice, te wioski....; Porąbka, Czaniec? Tam widać czasami nawet starych chłopów w czapeczkach TSW etc?Hati pisze:Były sukcesy piłkarskie Wisły wiedz i kibiców w okolicy było sporo. Moim zdaniem w ostatnim czasie Wisła sporo straciła w zachodniej Małopolsce. Czy Cracovia ma u nas problemy to niech się wypowiedzą sami moim zdaniem nie ma problemów jakiś większych, okoliczna Wisła jest słaba i nie robi żadnych akcji. Co do Libiąża to Wisły tam już raczej nie ma (KSGKS)
Ty będąc z Andrychowa to wiesz najlepiej. NIe chcę osobiście nic pisać, ale takie centrum Andrychowa pro Beskid. To jednak pomimo spadku z ligi to super klimat lokalny, gdzie żadne TSW nie powinno być. Mówię w temacie, że Andrychów to bastion Beskidu. Nigdy TSW. A Cracovia to tak przy okazji neutralni chłopacy?
-
Panowie pisąłem kiedyś odnośnie zachodniej małopolski.
Region zdominowany przez Unie Oświęcim. Sztama z Hejnałem. W Kętach solidne FC Ruchu, które wspiera Hejnał i Unie.
Andrychów wiadomo Beskid, problemy z lokalnym rywalem, ale nie można powiedzieć, że są niewidoczni.
Jeżeli chodzi o sympatie w zach. małopolsce do Wisły czy Cracovii, to są to pojedyncze osoby. Jedynie może Brzeszcze gdzie jest ich 5.... z tego ekipa z Oświęcimia nakreśliła temat odnośnie jednego z nich.
Szczerze, nie ma co mówić, że gdzieś w zachodniej malopolsce jest miasto/miasteczko/wioska sympatyzująca z Wisłą albo Cracovia. Tak samo mam pełno znajomych w OSW, gdzie są pojedyncze osoby za Wisłą, jednak o żadnym FC nie ma mowy, gdzie często poruszana jest ta dyskusja. W Kętach już napewno... nie ma mowy o TSW.
Klimaty Krakowskie bliżej można spotkać w powiatach Chrzanowskich, Krakowskich, Wadowickim, gdzie do KRK jest rzut beretem.
Podbeskidzie- pikniki, ludzie jeżdzą nie tyle na Podbeskidzie, co na Ekstraklase.... teraz 1 lige :) BKS- Tereny bliżej Bielska, również pojedyncze osoby, nie można powiedzieć, że np. całe Kozy, Czaniec, Pisarzowice czy Wilamowice są za BKS.
Region zdominowany przez Unie Oświęcim. Sztama z Hejnałem. W Kętach solidne FC Ruchu, które wspiera Hejnał i Unie.
Andrychów wiadomo Beskid, problemy z lokalnym rywalem, ale nie można powiedzieć, że są niewidoczni.
Jeżeli chodzi o sympatie w zach. małopolsce do Wisły czy Cracovii, to są to pojedyncze osoby. Jedynie może Brzeszcze gdzie jest ich 5.... z tego ekipa z Oświęcimia nakreśliła temat odnośnie jednego z nich.
Szczerze, nie ma co mówić, że gdzieś w zachodniej malopolsce jest miasto/miasteczko/wioska sympatyzująca z Wisłą albo Cracovia. Tak samo mam pełno znajomych w OSW, gdzie są pojedyncze osoby za Wisłą, jednak o żadnym FC nie ma mowy, gdzie często poruszana jest ta dyskusja. W Kętach już napewno... nie ma mowy o TSW.
Klimaty Krakowskie bliżej można spotkać w powiatach Chrzanowskich, Krakowskich, Wadowickim, gdzie do KRK jest rzut beretem.
Podbeskidzie- pikniki, ludzie jeżdzą nie tyle na Podbeskidzie, co na Ekstraklase.... teraz 1 lige :) BKS- Tereny bliżej Bielska, również pojedyncze osoby, nie można powiedzieć, że np. całe Kozy, Czaniec, Pisarzowice czy Wilamowice są za BKS.
-
PARODIA pisze:Panowie pisąłem kiedyś odnośnie zachodniej małopolski.
W Brzeszczach 5 osób za Wisłą? Jeżeli to prowo to słabe
-
A Olkusz,Krzeszowice,Chrzanów,Trzebinia to nie jest małopolska zachodnia twoim zdaniem?W tych miejscach też jest Unia :-)PARODIA pisze:Panowie pisąłem kiedyś odnośnie zachodniej małopolski.
Idź się najpierw pouczyć geografii nim zaczniesz coś pisać ,bo masz poważne braki.Bielsko to Małopolska?
-
Biała to małopolska, a stadion i siedziba BKS Stal jest w Białej.Bialski od Białej ,a nie Bielski od Bielska. Stadion BBTS (Podbeskidzie powstało z połączenia BBTS i Interu Komorowice:)) jest (a raczej był) na Widoku w Bielsku. Taka ciekawostka.tacy dwaj pisze:Bielsko to Małopolska?
-
To co w Kozach jest poza BKS-em? Nie tak dawno sam pytałem się o to jak teraz jest w Kozach w innym temacie bo akurat tydzień temu wybierałem się tam na jeden z lokalnych beskidzkich szczytów dokładnie przeglądając wioskę i wrzut na murach BKS dało się zauważyć sporo - poza jednym przypadkiem pokreślenia jednej z nich i ukrytej wrzutki TSP w jednej z opuszczonych chat (ledwo dostrzegalna ;)). Wlepki tak samo tylko BKSu więc pewnie ktoś na Rychlińskiego jeździ a konkurencji nie widać.PARODIA pisze: Podbeskidzie- pikniki, ludzie jeżdzą nie tyle na Podbeskidzie, co na Ekstraklase.... teraz 1 lige :) BKS- Tereny bliżej Bielska, również pojedyncze osoby, nie można powiedzieć, że np. całe Kozy, Czaniec, Pisarzowice czy Wilamowice są za BKS.
Sam za gówniarza poznałem trochę osób z Kóz i wszyscy za BKS-em (co akurat w bielskich szkołach było i pewnie dalej jest normalnością) z czego nie były to tylko deklaracje a rzeczywista obecność na Rychlińskiego.
A co do postów powyższych - pytanie jest takie co rozumiemy przez pojęcie "Małopolska" - administracyjnie możemy ograniczyć się do województwa, ale przed wojną prawdziwa, geograficzna Małopolska ciągnęła się od Białej Krakowskiej(z której pochodzi Bialska Stal, inna kwestia, że nawet wielu kibiców BKS-u pewnie z przyzwyczajenia i zdominowania nazwy miasta przez pierwszy człon śpiewało o 'Bielskiej Stali") aż po Zbrucz. Te okolice to pogranicze zarówno Śląska i Małopolski, które jednak same w odczuciu mieszkańców Bielska i okolic uznawane są raczej za Małopolskę (co widać chociażby po tym, że w Bielsku w odróżnieniu od Śląska nie mówi się "na dwór", "na plac" tylko "na pole" ;)).
-
Gwoli ścisłości - właściwa, historyczna Małopolska na wschodzie sięga do Dębicy (na południu) i mniej więcej Parczewa (na północy). Rzeszów, ziemia sanocka i przemyska, Chełm, Zamość to już Ruś Czerwona.
-
A Hejnał Kety to oddzielna ekipa, czy FC Ruchu?
Jak to z tym z przeszłości układem: Górnik Brzeszcze, Fablok Chrzanów, Victoria Jaworzno, Górnik Libiąż?
Oczywiście Victoria załóżmy nie istnieje, ale reszta? Jakie są zależności?
Bo np. w Oświęcimiu Unia jest, a jednocześnie nie wiadomo kto jest za samą Unią, łącznie z Ruchem, czy łącznie z Wisłą?
A Andrychów Beskid - Cracovia? Z racji oddzielności ekip, czy bycie za Beskidem i Cracovią jest tolerowane, czy wspólnie to jedno i to samo z zaznaczeniem, że Beskid to nie FC?
Jak to z tym z przeszłości układem: Górnik Brzeszcze, Fablok Chrzanów, Victoria Jaworzno, Górnik Libiąż?
Bo np. w Oświęcimiu Unia jest, a jednocześnie nie wiadomo kto jest za samą Unią, łącznie z Ruchem, czy łącznie z Wisłą?
A Andrychów Beskid - Cracovia? Z racji oddzielności ekip, czy bycie za Beskidem i Cracovią jest tolerowane, czy wspólnie to jedno i to samo z zaznaczeniem, że Beskid to nie FC?
-
czy ty jesteś jakiś niedojebany? 90% twoich postów to idiotyczne pytania na temat "A xxx to co?" Zaraz będziesz pytał kto w jakim bloku gdzie mieszka, lub gdzie zakupy robi. Zamiast zadawania setek pytań może wpierw przejrzysz ten temat oraz inne powiązane i znajdziesz tam bez problemu odpowiedzi na nurtujące cię kwestie. Takie robienie wywiadów niczemu dobremu nie służy, jak masz jakieś kwestie to weź podbij do danej ekipy i zapytaj jak to u nich jest, są fanpage itp a nie szukaj c**** do d*** na ogólnopolskim forum. Skąd się ku*** biorą takie pokemony w dzisiejszych czasach?krystalicznieczysta2 pisze:A Hejnał Kety to oddzielna ekipa, czy FC Ruchu?
-
Napisz jeszcze z jakiej ekipy jesteś, skoro tak wypytujesz o wszystko żeby było jasne. W przeciwnym razie spierdalaj z tego forum milicjancie
-
dzieki beerboys'99, rozumiem, że reprezentujesz ZKS?
Bo inaczej, to twoje 99 to lat 17 ma.
Człowiek pyta i nie trzeba od razu pisać epitetami na kogoś, bo łącze internetowe ci nie odda. Tak prościej jest kogoś besztać anonimowo.
Raczej, jak interesujesz się tematem i nie jesteś w tzw. ekipie konkretnie zorientowanej co do bloku to9 na luzie pytasz. Są tutaj osoby, co potrafią normalnie odpowiedzieć i co w tym złego? Temat kibolski dzieje się na co dzień, na meczach, a H często wśród zainteresowanych. Nie każdy wie, co dana wioska ma do powiedzenia, tym bardziej będąc z innej ekipy.
Także wyluzuj. My tu tylko piszemy słowa w necie i nic więcej. Ty pewnie działasz codziennie na ulicy, więc po co tu wpadasz pytać jełopów z k.net, że coś p.dolą? Bez urazy.
Bo inaczej, to twoje 99 to lat 17 ma.
Człowiek pyta i nie trzeba od razu pisać epitetami na kogoś, bo łącze internetowe ci nie odda. Tak prościej jest kogoś besztać anonimowo.
Raczej, jak interesujesz się tematem i nie jesteś w tzw. ekipie konkretnie zorientowanej co do bloku to9 na luzie pytasz. Są tutaj osoby, co potrafią normalnie odpowiedzieć i co w tym złego? Temat kibolski dzieje się na co dzień, na meczach, a H często wśród zainteresowanych. Nie każdy wie, co dana wioska ma do powiedzenia, tym bardziej będąc z innej ekipy.
Także wyluzuj. My tu tylko piszemy słowa w necie i nic więcej. Ty pewnie działasz codziennie na ulicy, więc po co tu wpadasz pytać jełopów z k.net, że coś p.dolą? Bez urazy.
-
Ktoś pisał o Rabce i Mszanie, że to 100% Wisła :)
W takim razie, proszę Państwa, to bardzo słaba Wisła, bo dziennie spędzam w tym mieście jako Przedstawiciel Handlowy odpowiednio 4 h w Mszanie i 4 w Rabce, chodząc od sklepu do sklepu, od głównej handlowej ulicy do osiedlowego sklepu, zawsze w koszulce klubu, którego Wisła nienawidzi :) Mijam dziesiątki ludzi - w różnym wieku, wyglądają jak kibice, tylko nikt nigdy nie mial żadnego emblematu klubowego. I każdy się patrzy, przechodzi :) i nikt nigdy mnie nie zaczepił, nie mówiąc o ataku. A chodzę dalej w koszulce - w czapeczce itp. POZDRAWIAM
W takim razie, proszę Państwa, to bardzo słaba Wisła, bo dziennie spędzam w tym mieście jako Przedstawiciel Handlowy odpowiednio 4 h w Mszanie i 4 w Rabce, chodząc od sklepu do sklepu, od głównej handlowej ulicy do osiedlowego sklepu, zawsze w koszulce klubu, którego Wisła nienawidzi :) Mijam dziesiątki ludzi - w różnym wieku, wyglądają jak kibice, tylko nikt nigdy nie mial żadnego emblematu klubowego. I każdy się patrzy, przechodzi :) i nikt nigdy mnie nie zaczepił, nie mówiąc o ataku. A chodzę dalej w koszulce - w czapeczce itp. POZDRAWIAM
W górach jest wszystko co kocham
Wszystkie wiersze są w bukach
Zawsze kiedy tam wracam
Biorą mnie klony za wnuka
Zawsze kiedy tam wracam
Siedzę na ławce z księżycem
I szumią brzóz kropidła
Dalekie miasta są niczym
Wszystkie wiersze są w bukach
Zawsze kiedy tam wracam
Biorą mnie klony za wnuka
Zawsze kiedy tam wracam
Siedzę na ławce z księżycem
I szumią brzóz kropidła
Dalekie miasta są niczym
-
to co nie potrafisz sie porządnie ubrać do pracy? :)))))Idealista pisze:Ktoś pisał o Rabce i Mszanie, że to 100% Wisła :)
-
Zrozum wreszcie ..... REAL MADRYT nie jest Naszą kosą ( wiem, wiem mają układy z Łks-em)Idealista pisze:Ktoś pisał o Rabce i Mszanie, że to 100% Wisła :)
WISŁA ! NOWA HUTA
-
To co z tą Rabką w końcu? Kto kłamie?13 czerwca o 21:56 ·
Nadesłane od fana: "Na sobotni mecz mobilizujemy się wrzuceniem grafiki naszej starej grupy, która zapoczątkowała ruch kibicowski u nas w mieście: Wierchy Rabka Ultras '08 z hasłem przewodnim na sobotnie spotkanie: nasze trybuny - nasze zasady! Ostatnio na Rabce zaczęły pojawiać się jakieś napisy anty Cracovia, j** Żydów. Zaczęło nas zastanawiać kto możne być autorem tych malunków, skoro na mieście nie oświadczysz nikogo w barwach gwardyjskiego towarzystwa sportowego. Chodziliśmy, pytaliśmy na mieście, ale nikt się nie przyznawał do sympatii do wisly, ekipę widmo zlokalizowaliśmy po tym ze zaczęła uczęszczać na mecze Wierchów. W sobotę zbieramy się w ponad 30 osób i razem udajemy się na stadion. Na miejscu spotykamy "rabczańską elite" w sile 2 osób, która po krótkiej rozmowie opuszcza stadion. Myśleliśmy ze przystaną na propozycje zebrania swojej elity i załatwieniu sprawy jak należy, ale okazało się ze jedyne na co ich stać to nocami pisać po ścianach anty Cracovia, a za dnia chodzić kanałami. Tego dnia mamy ze sobota 3 flagi: Semper Fidelis, A.C.A.B. oraz Wierchy Rabka. Doping stoi na bardzo dobrym poziomie. Dziękujemy piłkarzom za świetny sezon, który zakończyli na 2 miejscu! Na zmianę kibicujemy Wierchom, ale tez zaznaczamy kto rządzi w mieście. W drugiej połowie rozwieszamy transparent "P. Bania 100 % poparcia - FC Rabka" z herbem Cracovii oraz odpalamy pirotechnikę - 2 ekrany dymne oraz 26 rac. Chcemy tym podziękować ikonie naszego klubu z Krakowa, który zasiadł na ławce trenerskiej Wierchów. Wierzymy ze dzięki Piotrowi Bani nasz klub wróci na wyższe szczeble rozgrywek piłkarskich! Do końca meczu bawimy się oraz prowadzimy doping z drugą stroną stadionu. Po meczu piłkarze dziękują nam za doping, a my przybijamy z nimi piątki." Cracovia Fan Club Rabka '07 & Wierchy Rabka Ultras '08
-
Elita Tarnowa Cup 2016 – VI Turniej Kibiców Unii Tarnów 9.07.2016
Po raz szósty kibice Jaskółek przystąpili do piłkarskiej rywalizacji. Do tej pory rozgrywaliśmy turnieje halowe. W tym roku sami wybiegliśmy na murawę stadionu, na którego trybuny przychodzimy od lat. Przez siedem godzin rywalizowało 15 drużyn, podzielonych na trzy grupy. Poza naszymi zespołami, wystąpiły zaproszone Wisła Sharks i Wisła Nowa Huta. Początek rywalizacji storpedowała potężna burza, później jednak wszystko przebiegało zgodnie z planem. Wystąpiło blisko 150 zawodników, w sumie na stadion przybyło ok. 250-300 osób. W finale najlepsza okazała się drużyna Zachodniej Bandy, która pokonała Unię Tarnów Hooligans. W walce o 3 miejsce zwyciężyli Prostacy, pokonując Osiedle Zielone.
VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=m9Z8Oz1-3OQ

Po raz szósty kibice Jaskółek przystąpili do piłkarskiej rywalizacji. Do tej pory rozgrywaliśmy turnieje halowe. W tym roku sami wybiegliśmy na murawę stadionu, na którego trybuny przychodzimy od lat. Przez siedem godzin rywalizowało 15 drużyn, podzielonych na trzy grupy. Poza naszymi zespołami, wystąpiły zaproszone Wisła Sharks i Wisła Nowa Huta. Początek rywalizacji storpedowała potężna burza, później jednak wszystko przebiegało zgodnie z planem. Wystąpiło blisko 150 zawodników, w sumie na stadion przybyło ok. 250-300 osób. W finale najlepsza okazała się drużyna Zachodniej Bandy, która pokonała Unię Tarnów Hooligans. W walce o 3 miejsce zwyciężyli Prostacy, pokonując Osiedle Zielone.
VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=m9Z8Oz1-3OQ

ZKS UNIA TARNÓW
-
Jako kibic Wisły z okolic Libiąża wyjaśnię sytuacje mam nadzieje obiektywnie. Libiąż na dzień dzisiejszy mocno zdominowany przez KSG&GKS, ostało się parę osób jeżdżących na Wisłę, jednak nie jest to to co było chociaż 8-10 lat temu. Z tego co mi wiadomo na Cracovie też parę osób z Libiąża jeździ ale na moje oko są to pojedyncze osoby. To dość specyficzne miasteczko gdzie cała nienawiść spłynęła w Wisłe, nie przeszkadza się to wozić wspólnie kibicom Górnika i Pasów, taki znak czasów. Żeby nie było nie rozczulam się tylko opisuje sytuacje jaka jest. Chrzanów raczej nie trzeba opisywać zdecydowana dominacja Wisły i trzeba być osłem żeby to kwestionować. W druga strone Chełmek, gdzie było mocne FC Wisły(zostało zawieszone) nadal na Wiśle widziani, na ścianach widoczny także GKS oraz miejscami Ruch. Co do Oświęcimia to wiem że zdarza im się wpaść na Libiąż i coś pomazać po ścianach antyGórnik Libiąż. Swoją drogą sporo osób działających na rzecz Górnika Libiąż to aktywni kibice zarówno Górnika Z oraz Cracovii, więc się wyjaśnia skąd takie połączenie siłą rzeczy.
Pozdrawiam i proszę się nie napinać pod tym postem, Jak będę w stanie to merytorycznie odpowiem
Pozdrawiam i proszę się nie napinać pod tym postem, Jak będę w stanie to merytorycznie odpowiem
-
Do postu wyżej o Libiążu - pamiętam że w latach 90-tych i na początku lat 2-tysięcznych była tam chyba sama Gieksa, czy była tam Wisła wtedy ??? Górnik ?? wiem że na Bukowej flaga Libiąż wisiała "od zawsze". Racja co do Wisły - jeszcze z 6-7 lat temu jeździły z Libiąża busy na mecze Wisły na Reymonta. Czy był tam kiedyś Ruch w jakiejś zorganizowanej grupie działający ??
-
Libiąż to miasteczko typowo górnicze, stąd od zawsze byli tu kibice zarówno Górnika jak i Gieksy, jednak jak chodzi o przeszłość to Wisła miała tu zdecydowanie większe wpływy, mogę chyba śmiało powiedzieć że teraz ma niestety najmniejsze, niestety.. Mówiąc że była tu sama Gieksa czy sam Górnik to mocna przesada Wisła zawsze tu była i będzie ;) O Ruchu w Libiążu nie słyszałem, mogło mnie coś ominąć ale nie sądzę żeby coś konkretnego w kierunku Chorzowa tu było
-
Tak z czystej ciekawosci, czy osoby chodzace na mecze Gornika Libiaz sa skoncentrowane tylko na tej druzynie tak jak np. w Andrychowie Beskid czy te same osoby jezdza na mecze druzyn, ktore tu wymieniles tj. Gornik, Wisla czy Cracovia?libantsw pisze:Libiąż to miasteczko typowo górnicze, stąd od zawsze byli tu kibice zarówno Górnika jak i Gieksy, jednak jak chodzi o przeszłość to Wisła miała tu zdecydowanie większe wpływy, mogę chyba śmiało powiedzieć że teraz ma niestety najmniejsze, niestety.. Mówiąc że była tu sama Gieksa czy sam Górnik to mocna przesada Wisła zawsze tu była i będzie ;) O Ruchu w Libiążu nie słyszałem, mogło mnie coś ominąć ale nie sądzę żeby coś konkretnego w kierunku Chorzowa tu było

-
Troche Cie poniosło, czuje frustracje w Twoim poście, ale po części jest to prawdą cała nienawiść jest skupiona na Wiśle, zarówno Pasiacy jak i Górnicy do siebie nawzajem raczej nic nie mają. A co do kibiców Górnika Libiąż to na dzień dzisiejszy jest to odskocznia od ekstraklasy, większość osób chodzących na mecze w Libiążu jeździ na różne stadiony ekstraklasowe. Ale o żadnym klubie AntyWisła w Libiążu nie słyszałem :D I co do tych resztek to bym się spierał ;)ju_are_ded pisze:jeżdzą na Górnika L i na Zabrze, założyli też oficjalny klub ANTYwisła i kroją resztki wisły w Libiążu, jak napisane Wszyscy prócz wisły.
-
To nie flaga tylko 3 zszyte koszulki, jak się przyjrzysz dokładniej to widać to doskonale.tak tylko pytam pisze:Pytanie do kogoś z Tarnovii.
Na poniższej fotce nie rzuca się to aż tak bardzo w oczy, ale na zdjęciu w TMK widać , że to jest jakaś flaga.Mogli byśce napisać czyja to flaga i kiedy skrojona ?
[link]
-
[link]
kibic ksc,już druga głowa w przeciągu 5 lat na kibicu ksc w Skawinie
kibic ksc,już druga głowa w przeciągu 5 lat na kibicu ksc w Skawinie
-
Dokładnie w 26 osób.
W Myślenicach działa dobrze zorganizowany FC Wisły.
Dodatkowo znajduje się tam główna baza treningowa piłkarzy Wisły, więc małolaci już od początku łapią zajawkę na ten klub.

W Myślenicach działa dobrze zorganizowany FC Wisły.
Dodatkowo znajduje się tam główna baza treningowa piłkarzy Wisły, więc małolaci już od początku łapią zajawkę na ten klub.

-
naprawdę nie widzisz różnicy między Myślenicami a Mysłowicami?
-
Kurde aż się zaśmiałem, tym jednym zdaniem podsumowałeś tego pajaca, ale nie ma co się przejmować typem bo w każdym temacie napierdala milion postów po których widać, że to jakiś gimbus, który nie ma co w wakacje robić.pervert_gang pisze:naprawdę nie widzisz różnicy między Myślenicami a Mysłowicami?
-
Kolego Myślenice to sama Wisła z tej miejscowości znam trzech pasiaków ale na chwilę obecną nie udzielają się na Kałuży.starawislabiezanow pisze:Siepraw? Jeszcze kiedy mieszkalem w pl to tam byla z tego co pamietam Cracovia. Przynajmniej w przewadze. Zmienilo sie to ? Swego czasu bylismy tam w pare osób na stoku i mielismy przyjemnosc poznac kilku miejscowych za Pasami :)
W woli ciekawostek napiszę tylko że jeden z nich w latach90 prężnie działał w
AW(nie urodził się tam ale mieszka od ok 10lat).
W Sieprawiu przewaga Cracovii ale jest też Wisła.
-
Przecież wy nie macie fc ,jesteście tylko z Krakowa.Nim zaczniesz pisać ,to sprawdź co mówi wasza propaganda,bo nawet tego nie wiesz.ju_are_ded pisze:Myślenice to 100% Cracovia i możecie za monitora sadzić jobów ile chcecie.
-
Mógłby ktoś przedstawić sytuacje Wisły w Chełmku? Kiedyś było tam FC i je zawieszono, czy ktoś tam jeszcze działa?
-
Jak juz jestesmy przy propagandach to zalecaloby sie to samo waszym decyzyjnym, bo od dluzszego czasu ta wasza mija sie z prawda i ciezko teraz bedzie wymyslec fajne hasla i slogany, zeby nie brzmialo chujowo i bez sensu. Najlepiej napiszcie nowa i podajcie do wiadomosci, ze wszystko wczesniej co propagowaliscie nie mialo miejsca i nie istnialo, a jak ktos wam to bedzie wypominal to mu cisnijcie ile wlezie i nawyzywajcie od frajerow, dzieciakow itd itptacy dwaj pisze:Przecież wy nie macie fc ,jesteście tylko z Krakowa.Nim zaczniesz pisać ,to sprawdź co mówi wasza propaganda,bo nawet tego nie wiesz.ju_are_ded pisze:Myślenice to 100% Cracovia i możecie za monitora sadzić jobów ile chcecie.
Bez napinki ludzie

-
Odkąd Miechów, Proszowice, Niepołomice i mniejsze zadupia jeżdżą na wyjazdy i mecze u siebie w większej ilości niż cały Kraków .... mają zakaz siania tej propagandy. Info od kibica Cracovii.tacy dwaj pisze:Przecież wy nie macie fc ,jesteście tylko z Krakowa.Nim zaczniesz pisać ,to sprawdź co mówi wasza propaganda,bo nawet tego nie wiesz.ju_are_ded pisze:Myślenice to 100% Cracovia i możecie za monitora sadzić jobów ile chcecie.
WISŁA ! NOWA HUTA
-
Decyzyjni na Wisle juz wydali komunikat o zakazie nt. gadzetow z Wiernoscia czy poczekaja na odpowiedni moment albo jak wszyscy zapomna i bedzie ok znow to "siac" ? Info od buntownikow z WislyTSW19061906 pisze: Odkąd Miechów, Proszowice, Niepołomice i mniejsze zadupia jeżdżą na wyjazdy i mecze u siebie w większej ilości niż cały Kraków .... mają zakaz siania tej propagandy. Info od kibica Cracovii.

-
Najpierw się douczcie wszyscy czego dotyczy flaga Wierność a potem pierdolcie głupoty.
Wisła Kraków
-
Flaga 'Wierność' znaczy,że ma się wyjebane na zgody a kuma się z pro szwabską ekipą śmierdzieli,której wcześniej cisnęło się od c****.
-
robotopo pisze:Trzeba byc naprawde zwyklym c***** i ku*** zeby pisac takie rzeczy. A co z rpzerzutami z Resovii Rzeszow na Wisle ? Ich to nie dotyczy ?coglin pisze:Najpierw się douczcie wszyscy czego dotyczy flaga Wierność a potem pierdolcie głupoty.
Nie cweluj nikomu pizdeczko bo coglin dobrze napisal.
-
FC zostało zawieszone faktycznie , chłopaki mało dzialaja choc na mecze jeżdżą raczej regularnie ;)user123 pisze:Mógłby ktoś przedstawić sytuacje Wisły w Chełmku? Kiedyś było tam FC i je zawieszono, czy ktoś tam jeszcze działa?
-
Doskonale wiadomo o co chodzi, ale tu chodzi o wzgledne pojecie Wiernosci, ktora byla rozpoznawalna forma w szeregach Wisly.coglin pisze:Najpierw się douczcie wszyscy czego dotyczy flaga Wierność a potem pierdolcie głupoty.
Jak sami doskonale wiecie, przerzuty sa zarowno po jednej i po drugiej stronie, wiec po raz kolejny to haslo ma sie nijak do rzeczywistosci czy propagandy jak kto woli. Po jednej i drugiej stronie sa takie kwiatki i skonczcie pierdolic juz, ze jedni cacy a drudz be i na odwrot. A jak napisano wyzej, przerzuty np z Resovii to juz nie to samo i na dzien dzisiejszy ludzie przerzuceniu chociazby z Wisly na Ruch to automatycznie mialby byc wrog, a dzis jest ukladowiczem wiec troche nie bardzo po raz kolejny. Ale nie rozpierdalajac tematu i zeby nie bylo, ze sie spinam tylko czasem nie sposob sie nie odniesc do progpagandy wciskanej na forum z kazdej ze stron, a przez chwile byl spokoj z niedorzecznymi wypowiedziami.

-
Ale musisz się zgodzić że ten pajac ju are ded jest pierdolonym prowokatorem i pierdoli tylko głupotyKeNHaS pisze:Jak juz jestesmy przy propagandach to zalecaloby sie to samo waszym decyzyjnym, bo od dluzszego czasu ta wasza mija sie z prawda i ciezko teraz bedzie wymyslec fajne hasla i slogany, zeby nie brzmialo chujowo i bez sensu. Najlepiej napiszcie nowa i podajcie do wiadomosci, ze wszystko wczesniej co propagowaliscie nie mialo miejsca i nie istnialo, a jak ktos wam to bedzie wypominal to mu cisnijcie ile wlezie i nawyzywajcie od frajerow, dzieciakow itd itptacy dwaj pisze:Przecież wy nie macie fc ,jesteście tylko z Krakowa.Nim zaczniesz pisać ,to sprawdź co mówi wasza propaganda,bo nawet tego nie wiesz.ju_are_ded pisze:Myślenice to 100% Cracovia i możecie za monitora sadzić jobów ile chcecie.
Bez napinki ludzie