EL 1910 pisze:Falls - Radogoszcz nigdy nie wydal gadżetów z podziałem na dane osiedle, ulice. Na ich fladze nawet jest tekst - Wspolna silą, wspólny trud, dwa osiedla jeden klub.Zatem zastanawiam sie jak mogłeś widzieć kogoś w koszulce Radogoszcza Wschodu?
Co do tych 120 na Legii też mnie to dziwi. Kiedyś rozmawiałem z Cz. i sam przyznał, że wtedy w '97 bylo Was 100 ze wszystkimi,dziewczyny, b. młodzi malolaci.
P.s. Dzisiaj w Łodzi święto jest.
Wiesz .... po latach uważam ze liczba będzie ciężka do oszacowania. Jakieś filmy w głowie mam gdzie było wtedy powiedziane jadać dziewiątkami na mecz ze jedzie 120 osób i ze jest to zajebista liczba.
Fakt w tej liczbie byli Młodzi,Starzy,Dziewczyny ale liczba 120 jest chyba bliższa prawdy.
Ja mam pytanie do kibiców ŁKS. Ktoś tu zadał pytanie "to u was flage może zrobić przypadkowy gamoń" Więc ja mam pytanie o waszą flage WIDZEW-OLECHÓW-JANÓW. Na derbach u was kiedys zawisla dosłownie na chwile po czym ją zdjęto. Czy ta flaga pojawaiła się jeszcze kiedyś?
EL 19010
Niespecjalnie rozumiem twój post. Nigdzie nie pisałem o koszulkach tylko o szalach. Była flaga Radogoszcza Wschodu, Zachodu nie pamiętam, Bema też na pewno nie było. Na szalach były inne teksty (dwustronne).
Co do liczby to pamiętam, że jeden chłopak z Radogoszcza Zachodu (nie był to Cz.) liczył wszystkich na krańcówce 99 i tyle mu wyszło. Przegubowe "dziewiątki" były na tyle pełne, że na Limance ciężko było się chłopakom zmieścić.
Hustin Doffman pisze:Ja mam pytanie do kibiców ŁKS. Ktoś tu zadał pytanie "to u was flage może zrobić przypadkowy gamoń" Więc ja mam pytanie o waszą flage WIDZEW-OLECHÓW-JANÓW. Na derbach u was kiedys zawisla dosłownie na chwile po czym ją zdjęto. Czy ta flaga pojawaiła się jeszcze kiedyś?
byl to raczej efekt ''wojny propagandowej'' prowadzonej z Wami, i zaden gamon tego przeciez nie zrobil i sobie nie powiesił flagi na płocie...
Wy wtedy tez co derby nas wkurwialiscie i wieszaliscie rozne flagi z nazwami naszych osiedli, miedzy innymi zawsze wisiała flaga Retkini pomimo ze nie przedstawialiscie tam absolutnie zadnej sily, wiec taka flaga to byla mozna powiedziec nasza odpowiedz na to co u Was na plocie wieszaliscie....
Jak przyjemnie się czyta wasze posty bez zbędnej internetowej napinki - tak ten temat powinien wyglądać od początku.Nienawisc nienawiscia ale szacunek do silnego wroga sie nalezy.Pozdro
Hustin Doffman pisze:Ja mam pytanie do kibiców ŁKS. Ktoś tu zadał pytanie "to u was flage może zrobić przypadkowy gamoń" Więc ja mam pytanie o waszą flage WIDZEW-OLECHÓW-JANÓW. Na derbach u was kiedys zawisla dosłownie na chwile po czym ją zdjęto. Czy ta flaga pojawaiła się jeszcze kiedyś?
Po 1 on pytal czy gamon moze zrobic bluzy osiedlowe nie flage
Po 2 ten gamon zrobil sobie bluzy w ilosci sztuk 2,3? bez niczyjej wiedzy. Kazdy moze sobie zamowic bluze z napisem jakiegos osiedla.chyba logiczne, ale nie znaczy ze to sa oficjalne gadzety danego osiedla...
Falls - nie specjalnie to ty chyba wiesz co piszesz. W jednym poście piszesz o koszulce, w drugim sam temu zaprzeczasz i piszesz o szaliku. Reasumując - Widzewiacy Z Radogoszcza nigdy nie wydali gadżetów w podziałem na osiedle, czy ulice. Na początku lat 90 była flaga Fan Club ul : 11-go Listopada i Radogoszcz Zachód. Od 2002 r. wszystko szlo na konto zjednoczonego Radogoszcza.
EL 1910
: ) Spoko spoko nie zrozumieliśmy się : )
Już trochę załapałem o co ci chodziło. Małolat był od was i miał czerwoną koszulkę z napisem Radogoszcz. Sam może błędnie wywnioskowałem, że jest to koszulka Wschodu. Nie miałem pojęcia jakie gadżety wydawaliście. Tak jak napisałem, włos mu z głowy nie spadł więc nie miałem okazji przyjrzeć się t-shirtowi z bliska.
Szale o których pisałem to szale ŁKSu z Radogoszcza wydane pod koniec lat 90tych (przeczytaj raz jeszcze to co napisałem)
Flaga - myślałem, że piszesz o jakimś haśle ŁKSu stąd byłem ździwiony.
kkk78 pisze:Tak powinien wyglądać ten temat,jezeli chodzi o poziom dyskusji..
Ilu gości z Łomzy?
Tak na oko ze 150 osób...
Wchodzą na koniec 1wszej połowy...
Nim weszli Widzew kilkakrotnie ponagla "tych co psują zabawę" by wpuścili kibiców - po wejściu i ogłoszeniu tego przez spikera oklaski od długiej i niciarki (zegar śpiewał tam swoje)...
Ładne jednakowe pasiaste szale, sektorówka i jakieś piro w 2 połowie...
na plus porozbieranie się bo jednak chłodno było....
Fajnie tak mieć dodatkową atrakcje na swoim stadionie w postaci kibiców przyjezdnych.
nikodem pisze:Jak to dobrze,że internet swoje,a życie swoje.. [link] [link]
Słuchaj gościu, ten temat zaczął od niedawna wreszcie normalnie wyglądać, ale nie dałeś rady i musiałeś się zesrać?
Co mają dziary jakiś typów, pies drapał czy przypadkowych, czy nie, do dyskusji odnośnie dominacji do na danej ośce? Na Chojnach nie istniejecie, te wytapetowane typiarze, których wklejasz, nic nie zmienią, stanowicie, dokładnie 0,001% tego osiedla, więc trzymaj poziom i tyle. Chojny 100% WIDZEW.
nikodem pisze:Jak to dobrze,że internet swoje,a życie swoje.. [link] [link]
Słuchaj gościu, ten temat zaczął od niedawna wreszcie normalnie wyglądać, ale nie dałeś rady i musiałeś się zesrać?
Co mają dziary jakiś typów, pies drapał czy przypadkowych, czy nie, do dyskusji odnośnie dominacji do na danej ośce? Na Chojnach nie istniejecie, te wytapetowane typiarze, których wklejasz, nic nie zmienią, stanowicie, dokładnie 0,001% tego osiedla, więc trzymaj poziom i tyle. Chojny 100% WIDZEW.
Weź sam trzymaj poziom bo Twoje wpisy to akurat tak samo - sama napinka i tupanie nogami...
Pisaniem że Chojny jest w stu procentach Wasze wystawiasz sobie słabe świadectwo, tak jak już było tu pisane nie ma w Łodzi osiedla które jest w stu procentach zamieszkałe przez kibiców jednego klubu ....
mało tego Wy na naszych niektórych osiedlach przedstawiacie dużo mniejsza siłę niż ŁKS na Chojnach , jednak nikt nie będzie pisał że Was tam nie ma, pomimo że aktywność totalnie zerowa a model kibicowania typowo piknikowy....
Żeby ten temat wyglądał normalnie to proponuję skończyć z taką zwyczajną i bezczelną hipokryzja typu u wroga widzimy wszystko , a u siebie niczego... inaczej każda dyskusja znów będzie rozpierdalana...
Entlicheck - zgadzam się z tobą.Nie ma sensu pisać że nie ma Łks-u na Chojnach bo to bedzie zwykly farmazon.Piszę to jako kibic oczwywiscie wiadomo kogo.Ełksa na Chojnach jest.Nie ma osiedla w Łodzi w 100% pod 'panowaniem' jednego klubu.Wracając do dzisiejszego meczu - fajny klimat był,doping niezły.Cieszą w koncu kibice gosci w klatce.
kmwtww10 pisze:Entlicheck - zgadzam się z tobą.Nie ma sensu pisać że nie ma Łks-u na Chojnach bo to bedzie zwykly farmazon.Piszę to jako kibic oczwywiscie wiadomo kogo.Ełksa na Chojnach jest.Nie ma osiedla w Łodzi w 100% pod 'panowaniem' jednego klubu.Wracając do dzisiejszego meczu - fajny klimat był,doping niezły.Cieszą w koncu kibice gosci w klatce.
Jeśli chodzi o panowanie jednego klubu na danym osiedlu to jest ich w Łodzi kilka.
Wydaje mi się że chodziło Ci bardziej o to że na każdym osiedlu znajdzie się jakaś jednostka z obozu wroga. Swoją drogą ciekawe czy z Zarzewa ktoś jeździ na Wasze mecze.
kmwtww10 pisze:Entlicheck - zgadzam się z tobą.Nie ma sensu pisać że nie ma Łks-u na Chojnach bo to bedzie zwykly farmazon.Piszę to jako kibic oczwywiscie wiadomo kogo.Ełksa na Chojnach jest.Nie ma osiedla w Łodzi w 100% pod 'panowaniem' jednego klubu.Wracając do dzisiejszego meczu - fajny klimat był,doping niezły.Cieszą w koncu kibice gosci w klatce.
Jeśli chodzi o panowanie jednego klubu na danym osiedlu to jest ich w Łodzi kilka.
Wydaje mi się że chodziło Ci bardziej o to że na każdym osiedlu znajdzie się jakaś jednostka z obozu wroga. Swoją drogą ciekawe czy z Zarzewa ktoś jeździ na Wasze mecze.
Jeżdżą.Serio.Nikt się oczywiście nie wychyla na codzień ale jeżdżą
obiektywnyFAN pisze:czy jest jakieś osiedle w którym jest 50/50 i są dwa mocne bastiony?
śródmieście , coś jeszcze?
Bastiony to raczej nie, ale jeszcze parę lat temu podzieliłbym tak osiedle Piastów. W pobliżu jest też osiedle Kurak, ale tam przeważa ŁKS (ale nie dominuje).
Dla mnie najciekawszym łódzkim wątkiem walk ŁKS vs Widzew była ulica Targowa i okolice (włączając Abramkę). Jeżeli ktoś ma ochotę może przybliżyć historię potyczek w tym rejonie łódzkiego śródmieścia.
NA ZGIERSKIEJ ZIEMI WYCHOWANI - Z WIDZEWEM NA ZAWSZE ZWIĄZANI
chłopaki zza torów sami przyznają sie do żydowskich korzeni na swoim Flickr ;)
No popatrz, jaka różnica,
bo wasz legendarny prezes i guru, idol i bożek
- z którym zrobiliście sobie koszulki, mieliście go na oprawach i do dziś macie jego twarz na wielkiej fladze,
czyli Ludwik Sobolewski - dopiero po tym jak zdechł okazało się,
że przez całe życie był Lutkiem Rozenbaumem, synem Mosze i Frymy
(ale w sumie ch... z jego pejsami i obrzezaniem, gorzej że wiernie służył zbrodniczej Informacji Wojskowej, siostrze NKWD).
Zobaczycie, jeszcze kiedyś w IPN wyjdzie, że wyjęcie z d*** nikomu nieznanego czerwonego klubiku
i zrobienie z niego sprawnym zarządzaniem robotniczego symbolu za komunistyczne pieniądze, było jednym z jego zadań.
hehe pewnie wrócił, bo tak jak pisał ktoś od nich dbają o nie tylko na 1 listopada :)
mnie ciekawi bardziej czy rabin już wrócił z wyjazdu skoro napierdala posty na kibice net :) jeśli tak to szybki chłopak jest trzeba przyznać.
ps. a co do Sobolewskiego to różnica jest taka, że my gadżety z nim, oprawe itd zrobiliśmy jak sam napisałeś ZANIM prawda o nim wyszła na jaw, a wy skoro poszliście na cmentarz żydowski w Łodzi to dobrze wiedzieliście o tym, że wasi założyciele byli żydami i się z tym pogodziliście.
Na forum też same wariaty.Wywodzący się z kibolskiego grona Radicaal,znający ludzi z całej kibolskiej Polski Nikoś,siejący TERROR w ŁDZ łodzianin98,zapraszający na zbiórki MW10,no i mający w zanadrzu pińcet kont władca tematu entliczek.
Szczerze? mnie już się rzygać chce od ciągłego rozkminiania korzeni żydowskich. Oba kluby powstały w czasie gdy Polska w teorii nie istniała. Na początku 20 wieku w Łodzi Polak miał tyle do powiedzenia co żyd za okupacji. Cały biznes,cała wielka kasa była w rekach żydów a Polak miał conajwyżej załapać sie na "majstra" w szwalni czy przędzialni u żyda.. Ja wychodze z założenia że gdy powstawały nasze kluby BYŁO RZECZĄ NIEREALNĄ ABY POWSTAŁ KLUB W 100% POLSKI ponieważ Polska na mapie i administracyjnie nie istniała. Tylko bardzo proszę o nie ubliżanie mi,nie chce tu absolutnie żadnych wykładów z histori miasta itp treści,nawet jeśli nie mam racji,takie jest moje stanowisko w tej sprawie i tyle.
Hustin Doffman pisze:Szczerze? mnie już się rzygać chce od ciągłego rozkminiania korzeni żydowskich. Oba kluby powstały w czasie gdy Polska w teorii nie istniała. Na początku 20 wieku w Łodzi Polak miał tyle do powiedzenia co żyd za okupacji. Cały biznes,cała wielka kasa była w rekach żydów a Polak miał conajwyżej załapać sie na "majstra" w szwalni czy przędzialni u żyda.. Ja wychodze z założenia że gdy powstawały nasze kluby BYŁO RZECZĄ NIEREALNĄ ABY POWSTAŁ KLUB W 100% POLSKI ponieważ Polska na mapie i administracyjnie nie istniała. Tylko bardzo proszę o nie ubliżanie mi,nie chce tu absolutnie żadnych wykładów z histori miasta itp treści,nawet jeśli nie mam racji,takie jest moje stanowisko w tej sprawie i tyle.
tyle lat minęło a nami dalej rządzą żydzi, nawet nie nami tylko większości krajów i to jest przykre i wkur.....
kkk78 pisze:Tak powinien wyglądać ten temat,jezeli chodzi o poziom dyskusji..
Ilu gości z Łomzy?
Tak na oko ze 150 osób...
Wchodzą na koniec 1wszej połowy...
Łomża pojawiła się w 211 osób, weszli ok. 35 minuty
gulik1977 pisze:Widzew ma jakiś zakaz, czy na Ursus jadą normalnie?
mamy zakaz za harce w Świcie NDM, to drugi i ostatni mecz zakazu
Troszke więcej niż podałeś blizej 250 część wjechala na stadion:) paru zakazowiczow pod stadionem
odnosnie wchodzenia na nowy obiekt RTSu:
Organizyacyjnie jeden wielki dramat 2 godziny wchodzenia i 2 godziny wychodzenia ze stadionu
jesli tak dalej to będzie wyglądać to na derbach będzie mexyk nie z tej ziemii
Nie chce za bardzo wywoływać burzy, bo się wielonikowiec w temacie komentarzy niemal nie posikał ze szczęścia, ale na tych zdjęciach liczba ponad 700 jest mocno dyskusyjna.
WidzewskaCharyzma pisze:Nie chce za bardzo wywoływać burzy, bo się wielonikowiec w temacie komentarzy niemal nie posikał ze szczęścia, ale na tych zdjęciach liczba ponad 700 jest mocno dyskusyjna.
Nie wszyscy weszli na sam mecz,po za tym kilka osób na sektorze gospodarzy na przeciwko ich młyna
Pana widzewska charyzma i worewolf prosimy w takim razie o wykropkowanie :D bo nie będzie jeden z drugim byle lojt sobie wycieral nami nami gęby.
Tym bardziej śmiesznie ten zarzut brzmi z ust czerwonego , ale coz podobno "każdy mierzy innych swoją miarą"...
Nie nasza wina, że na sektorze który jest jaki jest , nawet jakby się się w Kanta przyjechalo - to i tak wygląda na 300 osób....
taki urok - oczywiscie że lepiej byśmy wyglądali na zdjęciu na normalnym sektorze gości , na normalnym stadionie...
Zresztą Widzewiacy napewno nas dzisiaj obcinali więc powinni wiedzieć jak wyglądała nasza kolumna. Do autokarów i aut które wyruszyły z Łodzi doliczcie sobie jeszcze nabity autokar Włocłavii...
WidzewskaCharyzma pisze:Nie chce za bardzo wywoływać burzy, bo się wielonikowiec w temacie komentarzy niemal nie posikał ze szczęścia, ale na tych zdjęciach liczba ponad 700 jest mocno dyskusyjna.
Nie wszyscy weszli na sam mecz,po za tym kilka osób na sektorze gospodarzy na przeciwko ich młyna
Ale po co im coś tłumaczysz. Oficjalna liczba 710 i na tym kończymy.