Siatkówka ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Siatkówka ...
AZS-u Olsztyn 0 w Rzeszowie, oficjalnie odpuszczamy ten wyjazd.
-
Można prosić jakieś sprawozdanie z Jatrzębia?
-
-
PTPS we Wrocławiu w 5 osób. W liczniejszym wyjeździe przeszkodził poniedziałkowy termin ...
-
Ogladam wlasnie Olympiakos - Dynamo M. i chcialbym zeby na polskich halach byl chociaz w polowie taki doping jak tam......no masakra.
-
Jakby kibice z piłki chodzili też na siatkę, to tak by to wyglądało, ekipy stricte siatkarskie nie mają takiego potencjału osobowego po prostu. Obecnie w PLS-ie z "piłkarskich" klubów jest tylko Sovia, ale tam na siatce jest inna ekipa. Legia kręci ładny doping u siebie, gdyby grali w wyższej lidze, to pewnie więcej ludzi by chodziło i atmosferą mogliby Grekom dorównać.
-
Stilon Gorzów-SMS Spała
Nas 8, przed i po meczu pozdrawiamy zwolnionego w środę w żenującym stylu trenera Sławomira Gerymskiego, również siatkarze wychodzą na parkiet w koszulkach z napisem "GERYM"
Nas 8, przed i po meczu pozdrawiamy zwolnionego w środę w żenującym stylu trenera Sławomira Gerymskiego, również siatkarze wychodzą na parkiet w koszulkach z napisem "GERYM"
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"
-
Stali Mielec 10 osób w Muszynie.
-
-
Budowlani Łódź - MKS Dąbrowa Górnicza 13.03.2010r. 3:2 (25:17, 22:25, 25:23, 16:25, 15:12)
Na ten mecz udajemy się w około 40 osobowej grupie (bus, kilka osobówek, PKP), z Dąbrowy wyruszamy około godziny 12:45, podróż bez problemów i o 16:15 meldujemy się w „Parkowej”. Już podczas kupowanie biletów początek napinki ze strony fanów Budowlanych, teksty typu „za kim idzie Dąbrowa”, „Ruch, Ruch HKS”. Od samego początku jedziemy ze swoim dopingiem, który był naprawdę bardzo dobry. Doping wspomagany 1 bębnem, 8 dużymi flagami na kij i 3 flagami na płot, podczas meczu 2 razy baloniada, najpierw białe balony, później niebieskie, 2 razy wyciągamy także folie, podobnie jak z balonami raz niebieskie, a raz białe :D. W między czasie labada przodem, tyłem jak i bokiem :lol:, przy wyniku 2-2 i zapewnieniu sobie 3 miejsca przed PO w górę wędruje konfetti. Po zakończeniu spotkania ciągniemy swoje pieśni jeszcze przez jakieś 10-15 minut, co spotyka się z dużą aprobatą opuszczających halę ludzi. Po opuszczeniu hali przez Nasze siatkarki odpalamy 12 rac głośno śpiewając :D. Po stronie Łodzi około 20-25 osób. Tak jak pisałem już wcześniej "Kibicom" z Łodzi najwyraźniej coś się podczas meczu pomyliło, zdawało im się chyba, że są na meczu Ruchu czy Widzewa. Ich doping opierał się głownie na skandowaniu "Ruch, Ruch HKS"(przed meczem, po meczu i w trakcie przechodząc obok Nas) i "gównofani" z środkowym palcem skierowanym w Naszą stronę. Chyba z 15 razy przechodzili dwójkami przed Naszym sektorem dumnie prezentując swoje koszulki z napisem Klub Kibica Organika Budowlani Łódź i tylko szukali zaczepki swoimi głupimi komentarzami i uśmiechami... Jednak nie doczekali się, bo z Naszej strony traktowani byli jak powietrze. Do tego jeszcze pociąg przed Naszym sektorem z fuckerami skierowanymi do Nas, naprawdę nie wiedziałem czy mam się śmiać czy płakać. Po meczu zaproponowali Nam jeszcze ustawkę po 3, naprawdę godne politowania. Mimo porażki podróż umilamy sobie głośnymi śpiewami w busie, do Dąbrowy docieramy około 23:00, niestety zaliczając małą kolizję spowodowaną zamarzniętą drogą jakieś 50 metrów przed halą... .
Na ten mecz udajemy się w około 40 osobowej grupie (bus, kilka osobówek, PKP), z Dąbrowy wyruszamy około godziny 12:45, podróż bez problemów i o 16:15 meldujemy się w „Parkowej”. Już podczas kupowanie biletów początek napinki ze strony fanów Budowlanych, teksty typu „za kim idzie Dąbrowa”, „Ruch, Ruch HKS”. Od samego początku jedziemy ze swoim dopingiem, który był naprawdę bardzo dobry. Doping wspomagany 1 bębnem, 8 dużymi flagami na kij i 3 flagami na płot, podczas meczu 2 razy baloniada, najpierw białe balony, później niebieskie, 2 razy wyciągamy także folie, podobnie jak z balonami raz niebieskie, a raz białe :D. W między czasie labada przodem, tyłem jak i bokiem :lol:, przy wyniku 2-2 i zapewnieniu sobie 3 miejsca przed PO w górę wędruje konfetti. Po zakończeniu spotkania ciągniemy swoje pieśni jeszcze przez jakieś 10-15 minut, co spotyka się z dużą aprobatą opuszczających halę ludzi. Po opuszczeniu hali przez Nasze siatkarki odpalamy 12 rac głośno śpiewając :D. Po stronie Łodzi około 20-25 osób. Tak jak pisałem już wcześniej "Kibicom" z Łodzi najwyraźniej coś się podczas meczu pomyliło, zdawało im się chyba, że są na meczu Ruchu czy Widzewa. Ich doping opierał się głownie na skandowaniu "Ruch, Ruch HKS"(przed meczem, po meczu i w trakcie przechodząc obok Nas) i "gównofani" z środkowym palcem skierowanym w Naszą stronę. Chyba z 15 razy przechodzili dwójkami przed Naszym sektorem dumnie prezentując swoje koszulki z napisem Klub Kibica Organika Budowlani Łódź i tylko szukali zaczepki swoimi głupimi komentarzami i uśmiechami... Jednak nie doczekali się, bo z Naszej strony traktowani byli jak powietrze. Do tego jeszcze pociąg przed Naszym sektorem z fuckerami skierowanymi do Nas, naprawdę nie wiedziałem czy mam się śmiać czy płakać. Po meczu zaproponowali Nam jeszcze ustawkę po 3, naprawdę godne politowania. Mimo porażki podróż umilamy sobie głośnymi śpiewami w busie, do Dąbrowy docieramy około 23:00, niestety zaliczając małą kolizję spowodowaną zamarzniętą drogą jakieś 50 metrów przed halą... .
-
Oprawa z Zielonej Góry naprawdę luks.
Jak wszyscy za jednego, tak ja sam za wszystkich.
-
-
Oprawa fajna, ale chyba jest oczywiste kto ją przygotował.
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"
-
30 osób z Resovii w Bydgoszczy.
Czyżby konflikt tam się skończył bo klub kibica krzyczał już Chemik?
Czyżby konflikt tam się skończył bo klub kibica krzyczał już Chemik?
http://resovia.rzeszow.pl/
-
Klub Kibica Chemika zawsze krzyczał Chemik... Chyba, że masz na myśli twór pod nazwą reklama Delekty... Ale oni 2-3 mecze i słuch o nich zaginął.
-
Wybacz, ale nie śledzę każdego Waszego meczu i nie wiem kto był na tym meczu i prowadził doping ...bydgoskiCHEMIK pisze:Klub Kibica Chemika zawsze krzyczał Chemik... Chyba, że masz na myśli twór pod nazwą reklama Delekty... Ale oni 2-3 mecze i słuch o nich zaginął.

chodzi o ten klub ... oni śpiewali Chemik albo ja się przesłyszałem ... innego FanClubu nie słyszałem .. bo na trybunach kila-mogiła ...
-
Abdul troche nieuwazny byles w temacie chyba ;)
FC delecty byl obecny na 2 meczach, czerwone koszulki bawełniane z pseudo-logo klubu i baner sponsora. Ale chyba zarzad zobaczyl ze to wiocha i dali sobie spokoj.
Na teraz na meczach jest KK Chemika ktory nie ma nadal porozumienia z zarządem i zarząd nie utożsamia się z nami. Odpowiadając szczegółowo na Twoje pytanie, to tak, Ci na zdjęciu krzyczeli Chemik :)
FC delecty byl obecny na 2 meczach, czerwone koszulki bawełniane z pseudo-logo klubu i baner sponsora. Ale chyba zarzad zobaczyl ze to wiocha i dali sobie spokoj.
Na teraz na meczach jest KK Chemika ktory nie ma nadal porozumienia z zarządem i zarząd nie utożsamia się z nami. Odpowiadając szczegółowo na Twoje pytanie, to tak, Ci na zdjęciu krzyczeli Chemik :)
-
Nikt z Falubazu na 100%Czeresniowa2 pisze:Oprawa fajna, ale chyba jest oczywiste kto ją przygotował.

-
60 osob z Kędzierzyna na meczu w Częstochowie.
prezentujemy płótno "jedyne wasze złoto" [link]
jak bedzie lepsze foto to wkleje
prezentujemy płótno "jedyne wasze złoto" [link]
jak bedzie lepsze foto to wkleje
BB!
-
Może, nie śledzę ostatni dokładnie wątku więc mogło mi coś umknąć. Abstrahując od tego czy Was zarząd lubi czy nie to na hali dopingujecie Wy? To co jest z tamtymi?Chemik_Bydgoszcz pisze:Abdul troche nieuwazny byles w temacie chyba ;)
A jeszcze oceniając to co widziałem to Klub Kibica OK ale publiczność to już ... dno. Tam to się nic nie dzieje. Jednak porażki długotrwale sprawiły iż jakby nie kibice Chemika to by można usłyszeć co jest mówione na boisku.
Przynajmniej takie moje zdanie.
-
Niestety nasza publika jakos niechetna do dopingu jest. Mozliwe ze jest to spodowodowane tym, że zarząd cały czas stara się wytępic nazwe Chemik i sprawic aby w glowach wszystkich klub ten istnial jako delecta i niestety idze im to niezle. My robimy swoje wodzirej robi swoje, a ludzie tez malo kumaci sa. Co do KK zarządu to załozyli go dosyc spektakularnie, pojawili sie na 2 meczach i po nich zagineli i do dzis nie zostali odnalezieni. Powodow rozwiazania/zawieszenia ich nie poznalismy do dzis mimo tego ze ciekawosc nas zżerała.
-
Może kogoś zainteresuje:
[link]
Dokładne zestawienia frekwencji w ekstraklasie kobiet.
[link]
Dokładne zestawienia frekwencji w ekstraklasie kobiet.
-
co to ma wspólnego z kibicami a nie tylko obserwatorami ?
w informacji pomeczowej sportowychfaktów dotyczącej meczu Bielsko-Dąbrowa jest podane 1200 osób a w tym zestawieniu jest 1000 więc gdzie jakakolwiek konsekwencja redakcji a to tylko jeden temat gdzie można mieć zastrzeżenia co do tego zestawienia ;)
w informacji pomeczowej sportowychfaktów dotyczącej meczu Bielsko-Dąbrowa jest podane 1200 osób a w tym zestawieniu jest 1000 więc gdzie jakakolwiek konsekwencja redakcji a to tylko jeden temat gdzie można mieć zastrzeżenia co do tego zestawienia ;)
-
Takie statystki kojarzą mi sie z pier**leniem pismaków że "siatkówka powinna być w wielkich ośrodkach jak Kraków Łódź Wrocław Gdańsk" itp. Ostatnio Kmita coś takiego nasmarował w zwiazku z meczem Polibudy na Torwarze.
W sobote najciekawiej chyba w Wieluniu gdzie AZS Cz. w poprzednim sezonie pokazał się w dobrej liczbie podczas meczu pucharowego, teraz pewnie też będzie podobnie
W sobote najciekawiej chyba w Wieluniu gdzie AZS Cz. w poprzednim sezonie pokazał się w dobrej liczbie podczas meczu pucharowego, teraz pewnie też będzie podobnie
-
Mostostal K-K - AZS Olsztyn
W Kędzierzynie AZS-owi kibicuje 7 osób. Wywieszona zostaje flaga na płot, a na pustym sektorze rozłożona sektorówka z herbem klubu.
W Kędzierzynie AZS-owi kibicuje 7 osób. Wywieszona zostaje flaga na płot, a na pustym sektorze rozłożona sektorówka z herbem klubu.
-
Również w 7 osobowym składzie tyle że u siebie i spóźnieni z powodu meczu piłkarzy (docieramy na koniec 1 seta) kończymy sezon zasadniczy meczem z Energetykiem Jaworzno. Pozostał jeszcze wyjazd do Suwałk na którym oczywiscie nas zabraknie i play-offy o miejsca 5-8 gdzie jest szansa na derby z Orłem.
-
Pamapol - chyba uczą się nowej piosenki
[link]
AZS
[link]
niestety Siatkarz utrzymuje się w PlusLidze
tak na marginesie, chodzą słuchy, że wynik znany był, co nie którym, przed rozpoczęciem meczu
[link]
AZS
[link]
niestety Siatkarz utrzymuje się w PlusLidze
tak na marginesie, chodzą słuchy, że wynik znany był, co nie którym, przed rozpoczęciem meczu
-
Prawda to, że Czarni pojechali do Bełchatowa na mecz Jadaru, czy farmazon?
-
Nas w Hajnówce na derbach 21 osób. Na sali więcej Jagiellonii z Hajnówki niż Pronaru. Rozmawiamy z chłopakiem z Hajnówki, z którym wcześniej mieliśmy kontakt, ale w końcu z braku ekipy i innych spraw nie tańczymy. Jaga podrzuca nam browary na sektor (dzięki) i obiecuje spokojny powrót do domu, co jednak nie do końca się sprawdziło. Z naszej strony jak i Pronaru doping bardzo dobry. Wywieszamy trans "konieciti". Powrót to jedna wielka libacja :)
-
[link]W dzisiejszej odsłonie Świata Okiem Kibica chciałem przedstawić moje domysły i przypuszczenia dotyczące naprawdę "dziwnej" wczorajszej porażki AZS z Siatkarem Wieluń. Zachęcam do lektury.
AZS w sobotnie popołudnie gładko przegrał z Siatkarzem Wieluń 3:0 (25:19, 25:12, 25:20). Tym samym wieluńska drużyna zapewniła sobie występ w rundzie play off PlusLigi.
Wiele mówi się o korupcji w piłce nożnej, całe środowisko piłkarskie męczą koszmary o Prokuraturze we Wrocławiu. Czy problem ustawiania meczów dotyczy tylko piłki nożnej? Nie.
W związku z tą "dziwną" porażką częstochowian nasunęły mi się następujące pytania:
Dlaczego całe środowisko kibiców siatkarskich w Częstochowie wiedziało już po ubiegłotygodniowym meczu z Kędzierzynem, że sobotni mecz z Siatkarzem Wieluń będzie przegrany 3:0?
Dlaczego osoby z najbliższego kręgu drużyny mówiły półszeptem o tym, ze mecz będzie przegrany, i że wszystko jest ustawione?
Dlaczego grając identycznym składem AZS mógł wygrać z supermocną drużyną Skry Bełchatów 3:0, a teraz w zasadzie nie podjął rękawicy?
Czy prywatne animozje między trenerem częstochowian Wagnerem a trenerem Czarnych Radom Suchem miały wpływ na postawę drużyny (w przypadku przegranej AZS, Czarni Radom spadali do play out)?
Po porażce Rakowa w Nowej Soli lokalne media szeroko rozpisywały się na temat możliwości sprzedania tego meczu przez częstochowskich piłkarzy. Cały tydzień trwały prasowe przypuszczenia i domysły na temat ustawienia tego spotkania.
W przypadku porażki AZSu z Siatkarzem Wieluń lokalna prasa na razie milczy. Czy częstochowscy dziennikarze dostrzegą "dziwną dziwność" porażki z Siatkarzem Wieluń? Czy jest to może temat tabu, którego nikt nie poruszy?
Jak ma się czuć kibic, który wydaje od 10 do 30 zł za bilet na mecz siatkówki (na balkon), i ogląda nie widowisko, ale z góry wyreżyserowany spektakl?
Po prostu oszukany.
Lansowana w mediach na sport narodowy Polaków siatkówka, silna liga i spore sukcesy to jedna, ta jasna strona medalu. Druga strona to szary świat układów i niejasnych interesów, które te same media przypisują tylko piłce nożnej.
"Po tym, jak się słuchało rozkazów można samemu być przełożonym, ale nie po to, by brutalnie korzystać z prawa miażdżenia innych, lecz dlatego, że przełożeństwo jest cudownym przywilejem, kiedy ma na celu ująć miotające się siły w więzy dyscypliny i poprowadzić je do pełni wydajności, szlachetniejszego źródła radości." Leon Degrelle - "Płonące dusze"
-
Ten mecz to nie jest klasyczna korupcja jak w piłce to raczej kalkulacja ekonomiczna i o tym iż AZS przegra wiedzieli ludzie którzy choć troszeczkę interesują się siatkówką.
AZS grał o nic a Wileuń o życie. Zwycięstwo AZS-u nic mu nie dawało bo Bydgoszcz podłożyła się Jastrzębiu. A o co chodziła gra dla mniej wtajemniczonych sympatyków sportu na tym portalu? Oczywiście o ustawienie fazy play-off.
Wygrać można z każdego miejsce ale droga do finału bywa czasem wyboista. Zajęcie miejsca 5 /na którym była Częstochowa/ powoduje iż w I Rundzie trafia się na Resovię drużynę, która jest jedną z silniejszych w rozgrywkach, uczestnik Ligi Mistrzów itp /oczywiście zaraz zapewne kibice z Kędzierzyna odezwą się iż to słaba drużyna itp ..../ ale abstrahując od tego to lepiej z Reską na dzień dobry się nie spotkać. Jeżeli jakimś sposobem uda się wygrać tą konfrontacje to w następnej rundzie najprawdopodobniej czeka drużyna Skry Bełchatów, czyli jeszcze silniejszy team niż Reska. Jak by nie patrzeć to z deszczu pod rynnę. Jako, iż AZS nie miał szans na przejście wyżej niż 5 miejsce to postanowił po prostu spaść na pozycję 6 która dawała im szansę do gry z Jastrzębiem a później ewnetulanie z Kędzierzynem. Skra dopiero w finale.
Więc taktyka prosta ... przegrać wszystko i spaść na 6 miejsce. Niestety podobną strategie miała Bydgoszcz i ostatenie kolejki wyglądały tak jak wyglądały.
Jak to wyglądało?
AZS nie wygrał od 5 kolejek /z tym że grał z calą czołówką tabeli/ ostatnie wygrana była nad Radomiem. Później nawet nie zdobyli ani jednego punktu.
Bydgoszcz ma podobny dorobek ... w 6 kolejkach wygrali tylko z Radomiem.
Pisząc krótko to nic nadzwyczajnego. Ekipy po prostu odpuszczały mecze aby mieć lepsze miejsce przed Play-off. Choć lepiej można by napisać iż grały o gorsze miejsce.
Ps. Politechnika w 35 osób w Rzeszowie.
AZS grał o nic a Wileuń o życie. Zwycięstwo AZS-u nic mu nie dawało bo Bydgoszcz podłożyła się Jastrzębiu. A o co chodziła gra dla mniej wtajemniczonych sympatyków sportu na tym portalu? Oczywiście o ustawienie fazy play-off.
Wygrać można z każdego miejsce ale droga do finału bywa czasem wyboista. Zajęcie miejsca 5 /na którym była Częstochowa/ powoduje iż w I Rundzie trafia się na Resovię drużynę, która jest jedną z silniejszych w rozgrywkach, uczestnik Ligi Mistrzów itp /oczywiście zaraz zapewne kibice z Kędzierzyna odezwą się iż to słaba drużyna itp ..../ ale abstrahując od tego to lepiej z Reską na dzień dobry się nie spotkać. Jeżeli jakimś sposobem uda się wygrać tą konfrontacje to w następnej rundzie najprawdopodobniej czeka drużyna Skry Bełchatów, czyli jeszcze silniejszy team niż Reska. Jak by nie patrzeć to z deszczu pod rynnę. Jako, iż AZS nie miał szans na przejście wyżej niż 5 miejsce to postanowił po prostu spaść na pozycję 6 która dawała im szansę do gry z Jastrzębiem a później ewnetulanie z Kędzierzynem. Skra dopiero w finale.
Więc taktyka prosta ... przegrać wszystko i spaść na 6 miejsce. Niestety podobną strategie miała Bydgoszcz i ostatenie kolejki wyglądały tak jak wyglądały.
Jak to wyglądało?
AZS nie wygrał od 5 kolejek /z tym że grał z calą czołówką tabeli/ ostatnie wygrana była nad Radomiem. Później nawet nie zdobyli ani jednego punktu.
Bydgoszcz ma podobny dorobek ... w 6 kolejkach wygrali tylko z Radomiem.
Pisząc krótko to nic nadzwyczajnego. Ekipy po prostu odpuszczały mecze aby mieć lepsze miejsce przed Play-off. Choć lepiej można by napisać iż grały o gorsze miejsce.
Ps. Politechnika w 35 osób w Rzeszowie.
-
Tu już nawet o całkiem przyziemne sprawy mogło iść:
Częstochowa-Wieluń ~ 70 km
Częstochowa-Radom ~ 180 km
Częstochowa-Warszawa ~ 220 km
A to wszystko przelicza się na kasę.
Częstochowa-Wieluń ~ 70 km
Częstochowa-Radom ~ 180 km
Częstochowa-Warszawa ~ 220 km
A to wszystko przelicza się na kasę.
-
-
[link]
Lepsze zdjęcie sektorówki prezentowanej w Częstochowie tydzień temu
Lepsze zdjęcie sektorówki prezentowanej w Częstochowie tydzień temu
BÓG HONOR OJCZYZNA!
-
CZEGO?Tomek_BB pisze:Lepsze zdjęcie sektorówki prezentowanej w Częstochowie tydzień temu
Jak to jest sektorówka to ja jestem z Terror Machine (nie chodzi mi o przekaz tylko o rozmiar)
-
O płótno chodziło;] które bylo zaprezentowane na sektorze, sory za niesprecyzowanie.
BÓG HONOR OJCZYZNA!
-
byles na sektorze AZS-u ? uwierz ze plotno o wymiarach 2x3 metry jest optymalne.Czeresniowa2 pisze:CZEGO?Tomek_BB pisze:Lepsze zdjęcie sektorówki prezentowanej w Częstochowie tydzień temu
Jak to jest sektorówka to ja jestem z Terror Machine (nie chodzi mi o przekaz tylko o rozmiar)
BB!
-
Co do naszego wyjazdu warty odnotowania jest jeszcze trans wywieszony przez Hajnówkę "Ślepsk Augustów- Nie Suwałki.." oraz kilkakrotne skandowanie tego hasła przez młyn Pronaru w trakcie meczu. Dzięki.
-
Jak czytam niektóre, Twoje posty to mnie krew zalewa ;)Tomek_BB pisze:O płótno chodziło;] które bylo zaprezentowane na sektorze, sory za niesprecyzowanie.
-
No to miłej lektury bo wielu tych postów nie było i nie będzie.Bez odbioru
BÓG HONOR OJCZYZNA!