Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
19SK20

Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

Post autor: 19SK20 » 23.02.2016, 21:54

23 cm w zwisie pisze:No bardzo Cię proszę .. Hajduk Split to nie jest żadna wielka firma ? To dlaczego od wielu, wielu lat sieją popłoch na europejskich stadionach ? Dlaczego bardzo dużo ekip się ich boi ? Dlaczego przed każdym losowaniem pucharów, takie bandy jak Lech, Legia trzymają kciuki aby na nich trafić ? Odpowiedź jest prosta - bo miałyby równorzędnego rywala do walki. I proszę nie porównuj Hajduka do GKS Katowice, bo tutaj się chyba rozmarzyłeś bardzo. I odpowiedź na drugie pytanie - Owszem, Dinamo Zagreb jest bardzo dobre. Ale nie wiem skąd wziąłeś informacje, że jest w Chorwacji najlepsze. Od wielu lat to Hajduk panuje w chorwackiej scenie kibicowskiej - co nie znaczy,że nie dostał od Dinama wpierdolu raz czy dwa. A poza tym są jeszcze inne kluby, które też mają fanatycznych jak na tamte klimaty kibiców.
Aha, i ps do "jebaćMadia" idź chłopczyku już na sanki, bo ferie w twoim województwie zaraz się skończą ty przydupasku Polonii Bytom i GKSu Tychy.
co sieją? popłoch?? no chyba jadąc na zachód Europy gdzie masa pikników i januszy.Kto się ich boi? Co do równorzędnego rywala do walki-tak zgadza się,ale rywala na liczby bo w akcjach chuligańskich oni bez sprzętu nie startują.A jeśli startują ze sprzętem są po prostu słabi.W porównaniu z polskimi ekipami są słabi.Co do chuliganki tak jestem pewien GKS Katowice by się po nich przeleciał.Co do sceny chorwackiej.Tak nie raz nie dwa Hajduk dostał po łbie od Dinama.Powiedz ile razy Dinamo dostało od Hajduka? Liczbowo na pewno Hajduk jest mocny ale jakościowo do Dinama startu nie mają.To słowa Grabarzy z Partizana.Co do chorwackiej sceny kibicowskiej-tak są inne kluby i ekipki,którym jednak do Dinama i Hajduka brakuje sto lat świetlnych

iparts.pl
O i tak

Post autor: O i tak » 23.02.2016, 21:56

Właśnie o to mi chodziło co napisał Doktor! Uważamy się za najlepszych i śmiejemy się z ekip z zachodu, że chujnia, że sprzęt itd., a jak widać (niestety) na przykładzie Śląska łatwo można się na tym przejechać. Tak jesteśmy najlepsi chuligańsko, ale czy z fanatyzmem i byciem ULTRA w 100% tego słowa znaczeniu możemy się równać z południem? Wątpię.

19SK20

Post autor: 19SK20 » 23.02.2016, 22:07

tak,możemy się równać z południem.Uważam,że jesteśmy nawet znacznie lepsi.Nie atakujemy ze sprzętem ekip z Europy.Oni nas tak i tak można każdego zaskoczyć.Napierdalając maczetami czy w przewadze 5 vs 1 można skroić znacznie mocniejszą ekipę.Śląsk raz został skrojony w Sevilli tylko,że od tego czasu Hiszpanie jeżdżą posrani po całej Europie bo co wyjazd Śląsk im pokazuje gdzie ich miejsce

O i tak

Post autor: O i tak » 23.02.2016, 23:11

Chyba nie zrozumiałeś tego co chciałem napisać. U nas jest jakiś podział na hools i ultras, a tam Ultras to typowy ultras czyli jak to powiedział "Kelner" "Kibic 8 w 1" i tam każdy z młyna pójdzie na zadymę i nie ma selekcji. Nie wiem czemu zawsze jak ktoś podkreśla tutaj prawdziwy żywioł awantury południowej to od razu są wspominane maczety. Jak Polskie ekipy walczą w Europie czy też na Euro widać, że nie tylko z jednej storny lecą krzesła, race itp., te maczety to jest trochę przerysowanie, tam bardziej wchodzą elementy "podręcznej infrastruktury". Taka Polska lat '90. Naprawdę cenię polską scenę za specyfikę, swoistość, ale nie oszukujmy się, nikt tu nie przyjeżdża zobaczyć prawdziwego ducha Ultra, wszyscy jadą na południe. Po za tym jakoś jak obserwuję wyjazdy polskich ekip na bardziej dzikie terytoria, vide Legia w Neapolu, to tam każdy liczy się z tym, że ktoś z kosą wyskoczy itd., nie wmówimy Europie Naszych zasad, tak jak Europa nie wmówi nam swoich. W moich wypowiedziach starałem się po prostu nakreślić jak mamy mierzyć siłę danej ekipy, bo myślę, że dla 3/4 śwata kibicowskiego to nie jest ustawka w lesie i nawet jakby GKS przebiegł się po tym Hajduku, to taki GKS został by pewnie w Splicie tak atakowany, że wspominaliby przez lata, tak jak kiedyś Angole wspominali nas :)

3KgKabanosu

Post autor: 3KgKabanosu » 24.02.2016, 04:46

Doktor P(r)awica pisze:Twój post wygląda jak post dziecka ze stadionowych oprawców :D Narodowy sport ustawka? I kto sie bije? Ludzie którzy po prostu chodza na mecze i trenują, niektorzy bardziej lub mniej amatorsko startują w zawodach. Skoro nasz sport to ustawki to pewnie solo też wymiatamy. Patrze na mistrza wagi ciężkiej, kurde, zadnego Polaka, mistrzowie w UFC, kurde, żadnego Polaka.
To już prędzej jacyś czeczeni moga mówić zę ich sportem narodowym są zapasy bo tamtejsze chamy sie klepią na okragło.
Myślisz, że w innych krajach nie ma inwigilacji? Psów? Spójrz na Włochy, tam psa zajebali w aferze, myślisz że oni tam mają lekko?
Chorwacja, najlepsza ekipa w kraju (Dinamo) miała pare lat problemów, nie mogli nawet za granice wyjechać, a jak wyjechali to w drugim kraju ich łapano, ich szef przekupił ludzi od nich, eldorado w c***.
Ale wiadomo, w Polsce inwigilacja, na pewno handel prochami itd nie ma z tym nic wspólnego.
Bez pierdnięcia przyjmujemy kolejne z****** prawa na klate, karty kibica i inne gówna, w takich Włoszech chociazby od lat protestują, a potem zdziwienie że inwigilacja, zakazy, kary.
Poplynales z fantazją.. Ufc, Czeczeni,.. Twój post wygląda jak z forum januszy i szwqgrow. Może dopisz coś jeszcze o kateringu i jakości dróg w poszczególnych krajach. :)

independentfanatic

Post autor: independentfanatic » 24.02.2016, 09:58

O i tak pisze:Tak jesteśmy najlepsi chuligańsko, ale czy z fanatyzmem i byciem ULTRA w 100% tego słowa znaczeniu możemy się równać z południem? Wątpię.
Trzeba zrozumiec ze taksamo jak np Wlochow czy Balkanow nie interesuja ustawki tak samo osoby od nas co sie po lasach bija wyjebane maja na jakis tam duch 100% Mentalita Ultra czy jak to nazwales. Gdyby ludzi z naszych ekip scricte h takie rzeczy bawili to by nie spedziali cale dni na sali treningowe i silownie, nie jezdzili by w derbowych terenach codziennie na akcje osiedlowe, tylko siedzieli by gdzies w hali czy innych terenow gdzie ultrasi swoje sektorowki maluja, prawda? Pytanie retoryczne.

Calkiem inny styl fanatyzmu, inne zycie kibicowskie zacznajac od mentalnosci a konczac na ciuchach(takiego w.w.Hajduka na zdjeciach turnieju od razu szlo rozpoznac po stylu casual, nie noszili PitBulle, Ofensywy czy tam inne koszulki z fruit of the loom z nazwa dzielnicy czy tam osiedla).
O i tak pisze: ale nie oszukujmy się, nikt tu nie przyjeżdża zobaczyć prawdziwego ducha Ultra, wszyscy jadą na południe.
I tutaj wlasnie nie zdajesz sobie sprawy ile sie w tym zdaniu mylisz. Poludnie to zdecydowanie przezszlosc. Ich czas minal bezporownie. Nie liczac derby-turystyki(Belgrad, Rzym, Genova, Sarajevo, Sofia etc.) to malo kogo juz ciagnie takie regularne wycieczki do np Wloch.

Zdecydowanie wiecej osob wybiera eskapady na mecze w Polsce i to nie tylko jakies derby(tak jak wszedzie) ale takze na zwykle mecze bez cisnienia typu np Miedz-Stomil, GieKSa-Wigry, Legia-Piast, Arka-OlimpiaGdz czy nawet Lech-Honka Espoo (na tym ostatnim meczu bylo ponad 30 Niemcow + kilka Austriakow a takich meczow jest sporo) a to przeciez nie na ekcesy stadionowej chuliganki do nas jezdza, bo przeciez jak sam wiesz na 99% meczow u nas juz takich nie ma. Po prostu jara ich nasz styl kibicowania. Obojetnie czy to prawdziwy duch ultra´ czy tez nie.
O i tak pisze:nawet jakby GKS przebiegł się po tym Hajduku, to taki GKS został by pewnie w Splicie tak atakowany, że wspominaliby przez lata, tak jak kiedyś Angole wspominali nas :)
O jezu, jakos Zenit im kilkakrotnie w te chorwackie d*** kopnal a mimo tego z meczu w Splicie caly wrocil. :) Prawda taka ze jesli w 1. z dwumeczu pucharowych sie cos dzieje to na tym drugim w Splicie kibice gosci maja od razu jedna wielka police party i to taka ze nawet pojedynczo ich samemu do WC nie puszsza, tak wlasnie mial Zenit. Juz nie mowiac o tym ze miasto Split to zadna dupna metropolia a male miasteczko ktore dla psow latwo do opanowania jest. To nie Sarajevo, Berlin czy Moskwa gdzie sie idzie ekipa przez caly dzien przed psami chowac.

Mysle ze za duzo sie ich oprawami zajaralesz. Zreszta (czytajac te niektore wypowiedzi) to nie tylko ty. Owszem od spraw takich jak robienia opraw, przyspiewek melodyjnich/balkanskich sa zajebisci, scisla czolowka europy(zreszta najstarsza grupa kibicowska tego kontynentu, zalozona w 1950r do czegos zobowiazuje) i tego im nikt normalny nie odmowi, natomiast h i moze tutaj spora czesc zawiedze ale h maja srednia (masa jest ale jakosc nie ta co chociazby DinamoZG, Zvezda, Partizan czy nawet Rad Belgrad) i nie pisze to tylko ja czy 19SK20 a przyzna ci to kazdy kumaty Jugol obojetnie ktoremu klubowi kibicuje, czyli osoby siedziace tam u nich(w scenie bylej-Jugoslawii) w temacie!!! Mozecie w to uwierzyc czy tez nie. Wasza sprawa. Wiem ze niektorych dzieciakow jarajace sie ich oprawami i stylem teraz mocno obrazalem i ciezko im bedzie to przyjmnac ze ich legend-ekipa to tylko sredniak chuliganski. No coz, trudno!! Dziewczyny wybaczcie, naprawde nie chcialem wasz groopie-dream zajebistego hajduka zniszczyc, napisalem jedynie prawde.

Co do zgody Gornika i Hajduka sie nie wypowiadam, ich sprawa i tyle. A czy z tego cos wygraja czy to sie tylko na derbywsparciu 2x na roku (vide Lazio+Wisla) skonczy to czas pokaze. Amen.

arleska

Post autor: arleska » 24.02.2016, 10:52

Jak widzę porównania typu Gieksa(z całym szacunkiem)-Hajduk to nie dowierzam ....Ludzie zejdzcie na ziemie.Fakt jesteśmy silni ,szanowani w całej Europie itd.Równać się z nami mogą tylko ruscy ale ekipy pokroju Hajduka to europejska czołówka(świetne oprawy,uliczna chuliganka). Nie jedna Polska ekipa wzorowała się na nich.Ciekaw jestem skąd w Zabrzu wzięło sie u nich określenie Torcida.....czyżby ze Splitu.Już ktoś wcześniej wspomniałi ja to powtórzę po raz kolejny.Każda Polska ekipa przed losowaniem pucharów liczy na wylosowanie Serbów,Chorwatów ew. ruskich.Ja osobiście uważam ,że nowa zgoda,układ wyjdzie żabolom jak i polskiej scenie na pewno na plus....Na koniec za nim zaczniecie krytykować takie ekipy pomyślcie dwa razy.Parę osób pewnie jeszcze pamięta mecze Legii z Hajdukiem w pucharach ok20lat temu(jak dobrze pamiętam r. 94)Już wtedy ultraska u nich miała się dobrze ,a u nas większość ekip nie wiedziała co to jest ruch ultras(nasze początki)

independentfanatic

Post autor: independentfanatic » 24.02.2016, 11:15

Z tym ze 22 lat temu a czasy sie zmieniaja. Juz kilka lat pozniej (w 2001 czy 2002) Hajduk trafil na Wisle a Chorwaci ta wycieczke napewno milo nie wspominaja i to nie tylko dlatego ze kilka flagow w Polsce zostalo.
Każda Polska ekipa przed losowaniem pucharów liczy na wylosowanie Serbów,Chorwatów ew. ruskich.
Bo na co innego maja liczyc? Marzeniem kibicowskim zeby sie z ekipami z Litwy, Norwegi czy Austri zmierzyc raczej nie jest. Wiadomo Sowiety+Balkany to mimo wszystko najciekawszy klimat, niezaleznie czy sie tam na najlepsza czy najslabsza ekipe trafi.

tRRex

Post autor: tRRex » 24.02.2016, 11:54

arleska pisze:Jak widzę porównania typu Gieksa(z całym szacunkiem)-Hajduk to nie dowierzam ....Ludzie zejdzcie na ziemie.Fakt jesteśmy silni ,szanowani w całej Europie itd.Równać się z nami mogą tylko ruscy ale ekipy pokroju Hajduka to europejska czołówka(świetne oprawy,uliczna chuliganka). Nie jedna Polska ekipa wzorowała się na nich.Ciekaw jestem skąd w Zabrzu wzięło sie u nich określenie Torcida.....czyżby ze Splitu.Już ktoś wcześniej wspomniałi ja to powtórzę po raz kolejny.Każda Polska ekipa przed losowaniem pucharów liczy na wylosowanie Serbów,Chorwatów ew. ruskich.Ja osobiście uważam ,że nowa zgoda,układ wyjdzie żabolom jak i polskiej scenie na pewno na plus....Na koniec za nim zaczniecie krytykować takie ekipy pomyślcie dwa razy.Parę osób pewnie jeszcze pamięta mecze Legii z Hajdukiem w pucharach ok20lat temu(jak dobrze pamiętam r. 94)Już wtedy ultraska u nich miała się dobrze ,a u nas większość ekip nie wiedziała co to jest ruch ultras(nasze początki)
Górnikowi,może i wyjdzie na plus,chociaż i tu nie ma pewności Ale niech będzie.
A co do polskiej sceny kibicowskiej to co ma wyjść na plus z tej zgody?
To że raz czy dwa razy do roku odwiedzi Zabrze legendarna Torcida ?
A jeżeli chodzi o puchary to z ta zgodą czy bez niej jak polskie ekipy maja wylosować Hajduka to wylosują.
Kocham zwierzęta,na ryby chodzę często,czasami coś wypije, bo człowiek to nie wielbłąd.

J_ag

Post autor: J_ag » 24.02.2016, 13:27

Jakiś Hajduk? ku*** mieszkałem w dalmacji 2 lata i chyba fanatyzm tej ekipy to może wszystkie nasze ekipy razem wzięte, całe pokolenia koncerty festyny turnieje kanały sportowe dosłownie wszystko od zrobienia kupy do uroczystosci panstwowych. To jest religia, anty serbska, dość faszystowska. Od dziadka który jest zegarmistrzem gdzieś w Trogirze po ekipy w Splicie.

blakuś

Post autor: blakuś » 24.02.2016, 15:10

WSH FCB pisze:Lepiej zaprzestać już wątku Górnik - Hajduk. Rozmawiałem z paroma znajomymi z Chorwacji i mają straszny ubaw z oprawy Górnika. Denna w wykonaniu "sektorówka", 30 minut trzymania jej w górze, po to by odpalić 15 rac. Strasznie się z tego śmiali.
Nie wiem co Górnik zrobił, aby zawiązać tą zgodę, ale mi jest smutno, że jakiś Hajduk ma taką polewkę z Polski.
Mówi to koleś z Wisły która od jakiegoś roku nie ma sektorówek, a piro to chyba od 2 lat widzieli tylko na zdjęciach innych ekip.
Z tego co wiadomo było 200 rac a nie 15.

To ciekawe jaką polewkę ma z was Lazio, pojechaliście tam raz-dwa razy i dupna zgoda.

19SK20

Post autor: 19SK20 » 24.02.2016, 15:24

J_ag pisze:Jakiś Hajduk? ku*** mieszkałem w dalmacji 2 lata i chyba fanatyzm tej ekipy to może wszystkie nasze ekipy razem wzięte, całe pokolenia koncerty festyny turnieje kanały sportowe dosłownie wszystko od zrobienia kupy do uroczystosci panstwowych. To jest religia, anty serbska, dość faszystowska. Od dziadka który jest zegarmistrzem gdzieś w Trogirze po ekipy w Splicie.
tak zgadza sie kibicowanie Hajdukowi to w Dalmacji religia,ale nie róbmy z nich nie wiadomo jakiej ekipy h.Jak już napisałem w Chorwacji numer 2 a na całych Bałkanach do Crveny Zvezdy,Partizana i Dinama z Zagrzebia to im dużo brakuje pod tym względem.

O i tak

Post autor: O i tak » 24.02.2016, 15:58

independentfanatic pisze:
O i tak pisze:Tak jesteśmy najlepsi chuligańsko, ale czy z fanatyzmem i byciem ULTRA w 100% tego słowa znaczeniu możemy się równać z południem? Wątpię.
Trzeba zrozumiec ze taksamo jak np Wlochow czy Balkanow nie interesuja ustawki tak samo osoby od nas co sie po lasach bija wyjebane maja na jakis tam duch 100% Mentalita Ultra czy jak to nazwales. Gdyby ludzi z naszych ekip scricte h takie rzeczy bawili to by nie spedziali cale dni na sali treningowe i silownie, nie jezdzili by w derbowych terenach codziennie na akcje osiedlowe, tylko siedzieli by gdzies w hali czy innych terenow gdzie ultrasi swoje sektorowki maluja, prawda? Pytanie retoryczne.

Calkiem inny styl fanatyzmu, inne zycie kibicowskie zacznajac od mentalnosci a konczac na ciuchach(takiego w.w.Hajduka na zdjeciach turnieju od razu szlo rozpoznac po stylu casual, nie noszili PitBulle, Ofensywy czy tam inne koszulki z fruit of the loom z nazwa dzielnicy czy tam osiedla).
O i tak pisze: ale nie oszukujmy się, nikt tu nie przyjeżdża zobaczyć prawdziwego ducha Ultra, wszyscy jadą na południe.
I tutaj wlasnie nie zdajesz sobie sprawy ile sie w tym zdaniu mylisz. Poludnie to zdecydowanie przezszlosc. Ich czas minal bezporownie. Nie liczac derby-turystyki(Belgrad, Rzym, Genova, Sarajevo, Sofia etc.) to malo kogo juz ciagnie takie regularne wycieczki do np Wloch.

Zdecydowanie wiecej osob wybiera eskapady na mecze w Polsce i to nie tylko jakies derby(tak jak wszedzie) ale takze na zwykle mecze bez cisnienia typu np Miedz-Stomil, GieKSa-Wigry, Legia-Piast, Arka-OlimpiaGdz czy nawet Lech-Honka Espoo (na tym ostatnim meczu bylo ponad 30 Niemcow + kilka Austriakow a takich meczow jest sporo) a to przeciez nie na ekcesy stadionowej chuliganki do nas jezdza, bo przeciez jak sam wiesz na 99% meczow u nas juz takich nie ma. Po prostu jara ich nasz styl kibicowania. Obojetnie czy to prawdziwy duch ultra´ czy tez nie.
O i tak pisze:nawet jakby GKS przebiegł się po tym Hajduku, to taki GKS został by pewnie w Splicie tak atakowany, że wspominaliby przez lata, tak jak kiedyś Angole wspominali nas :)
O jezu, jakos Zenit im kilkakrotnie w te chorwackie d*** kopnal a mimo tego z meczu w Splicie caly wrocil. :) Prawda taka ze jesli w 1. z dwumeczu pucharowych sie cos dzieje to na tym drugim w Splicie kibice gosci maja od razu jedna wielka police party i to taka ze nawet pojedynczo ich samemu do WC nie puszsza, tak wlasnie mial Zenit. Juz nie mowiac o tym ze miasto Split to zadna dupna metropolia a male miasteczko ktore dla psow latwo do opanowania jest. To nie Sarajevo, Berlin czy Moskwa gdzie sie idzie ekipa przez caly dzien przed psami chowac.

Mysle ze za duzo sie ich oprawami zajaralesz. Zreszta (czytajac te niektore wypowiedzi) to nie tylko ty. Owszem od spraw takich jak robienia opraw, przyspiewek melodyjnich/balkanskich sa zajebisci, scisla czolowka europy(zreszta najstarsza grupa kibicowska tego kontynentu, zalozona w 1950r do czegos zobowiazuje) i tego im nikt normalny nie odmowi, natomiast h i moze tutaj spora czesc zawiedze ale h maja srednia (masa jest ale jakosc nie ta co chociazby DinamoZG, Zvezda, Partizan czy nawet Rad Belgrad) i nie pisze to tylko ja czy 19SK20 a przyzna ci to kazdy kumaty Jugol obojetnie ktoremu klubowi kibicuje, czyli osoby siedziace tam u nich(w scenie bylej-Jugoslawii) w temacie!!! Mozecie w to uwierzyc czy tez nie. Wasza sprawa. Wiem ze niektorych dzieciakow jarajace sie ich oprawami i stylem teraz mocno obrazalem i ciezko im bedzie to przyjmnac ze ich legend-ekipa to tylko sredniak chuliganski. No coz, trudno!! Dziewczyny wybaczcie, naprawde nie chcialem wasz groopie-dream zajebistego hajduka zniszczyc, napisalem jedynie prawde.

Co do zgody Gornika i Hajduka sie nie wypowiadam, ich sprawa i tyle. A czy z tego cos wygraja czy to sie tylko na derbywsparciu 2x na roku (vide Lazio+Wisla) skonczy to czas pokaze. Amen.
Ja rozumiem nasz styl, który wytworzył się na przestrzeni lat i jest specyficzny, ale jak słyszę, ze Ultras jest od namalowania sektrówki to mi ręce opadają, przyjęło się tak w Polsce i teraz każdy ultras to malarz, pirotechnik i c*** go wie, tylko nie chuligan, bo chuligan to ten co jedzie do lasu.
To, ze nikt się do Włoch nie wybiera to jest raczej konsekwencją protestu i represji, zresztą bardziej mi chodziło o Bałkany niż Włochy.
Tak jak napisałeś, Zenit im nakopał i pewnie nawet u nas Igloopol (z całym szacunkiem) Chorwatom by nakopał jakby przyjechali w takiej ilości, ale to, że Zenit unikną problemów w Splicie, jest, jak sam napisałeś, zasługą psów, a nie sraczki Hajduka.
Piszesz, że spuszczają się ludzie nad Hajdukiem przez oprawy, otóż osobiście twierdzę, że obecnie Polska scena pod tym względem jest o wiele ciekawsza i np Legia, Lech robią mega lepsze oprawy od Hajduka.
Napisałem na temat Hajduka bo każdemu teraz się wydaje, że jak zgoda to musi być z super koksami, a nie z ekipą którą po prostu się szanuje, lubi z którą już jakieś kontakty były. Zdziwnie, że Górnik nie wyciągnął kalkulatorów i nie przeliczył, że w Splicie i Dalmacji jest stosunkowo mniej sterydów niż w przykładowym Łowiczu i na c*** im taka zgoda. Było nie było, zrobili zgodę z ekipą z historią, która swoją renomę w Europie ma i z którą każdy w Polsce chciałby się spotkać w pucharach, a tu sranie, że GKS by się przebiegł po nich. Legia też zerwie zgodę z Den Haagiem, bo kibiconetownia zweryfikowała, że tam w Holandii to już zupełna chujnia i na c*** Legii taka zgoda. Dobra koniec tematu, bo tu zaraz książkę napiszę. Pozdrawiam!

Doktor P(r)awica

Post autor: Doktor P(r)awica » 24.02.2016, 16:33

3KgKabanosu pisze:
Doktor P(r)awica pisze:Twój post wygląda jak post dziecka ze stadionowych oprawców :D Narodowy sport ustawka? I kto sie bije? Ludzie którzy po prostu chodza na mecze i trenują, niektorzy bardziej lub mniej amatorsko startują w zawodach. Skoro nasz sport to ustawki to pewnie solo też wymiatamy. Patrze na mistrza wagi ciężkiej, kurde, zadnego Polaka, mistrzowie w UFC, kurde, żadnego Polaka.
To już prędzej jacyś czeczeni moga mówić zę ich sportem narodowym są zapasy bo tamtejsze chamy sie klepią na okragło.
Myślisz, że w innych krajach nie ma inwigilacji? Psów? Spójrz na Włochy, tam psa zajebali w aferze, myślisz że oni tam mają lekko?
Chorwacja, najlepsza ekipa w kraju (Dinamo) miała pare lat problemów, nie mogli nawet za granice wyjechać, a jak wyjechali to w drugim kraju ich łapano, ich szef przekupił ludzi od nich, eldorado w c***.
Ale wiadomo, w Polsce inwigilacja, na pewno handel prochami itd nie ma z tym nic wspólnego.
Bez pierdnięcia przyjmujemy kolejne z****** prawa na klate, karty kibica i inne gówna, w takich Włoszech chociazby od lat protestują, a potem zdziwienie że inwigilacja, zakazy, kary.
Poplynales z fantazją.. Ufc, Czeczeni,.. Twój post wygląda jak z forum januszy i szwqgrow. Może dopisz coś jeszcze o kateringu i jakości dróg w poszczególnych krajach. :)
Kurde, masz racje, kajam sie. Ustawki to nasz sport narodowy, jesteśmy w nim super. Dumni żołnierze w ustawkach swoje ciała znaczą tatuażami i walczą i giną za barwy i klub, w ogóle to kibice jako jedyni by ruszyli na front, media k**** sie tylko czepiają kibiców, a my spokojnie pokibicować chcemy i w spokoju oddać życie za klub i ojczyznę.
Tak naprawde to my jesteśmy prawdziwymi chuliganami, a nie jakieś chuje włosi pedały makaroniarze (do tego brudasy, bo jak wiadomo, wszedzie brudasy, kozojebcy, turasy, pedały, tylko Polacy kozaki, no i ostatnimi czasi też Węgrzy, wszakże Polak Węgier dwa bratanki) nie ważne że to oni wymyślili ruch ultras, pedały co kamieniami rzucają i potem spierdalają.

Podam Ci przykład. Bastia. Tydzień temu kibic z Bastii stracił oko, zrobili tam afere łącznie z obrzucaniem molotowami komisariatów itp, w Knurowie jak zginął Dawid, w połowie takiej afery nie wykręcono jak tam te ''pedały żabojady'', ale oczywiście prawo ciężkie, na przypał sie można wystawić..

Znawca GŚ

Post autor: Znawca GŚ » 24.02.2016, 16:44

WSH FCB pisze:Lepiej zaprzestać już wątku Górnik - Hajduk. Rozmawiałem z paroma znajomymi z Chorwacji i mają straszny ubaw z oprawy Górnika. Denna w wykonaniu "sektorówka", 30 minut trzymania jej w górze, po to by odpalić 15 rac. Strasznie się z tego śmiali.
Nie wiem co Górnik zrobił, aby zawiązać tą zgodę, ale mi jest smutno, że jakiś Hajduk ma taką polewkę z Polski.
Pochwal się jakie oprawy robi twoja ekipa, czekam z niecierpliwością. Rac nie bylo 15 a ok 200 na kilka minut mecz został przerwany.
Kaj stary stoi szyb
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz

nisc

Post autor: nisc » 24.02.2016, 16:48

ale jak Bastia to pewnie lewaki no nie? ;-) aha, i separatyści korsykańscy, czyli podwójnie be...bo przecież Francja dla Francuzów...zgadzam się w 100% z przedmówcą, SCB zrobili takie avanti że w koszarach Legii Cudzoziemskiej w Calvi postawiono Żandarmerię Wojskową w stan ngotowości
TYBET JEST SERBSKI

remikalwi

Post autor: remikalwi » 25.02.2016, 01:00

nisc pisze:ale jak Bastia to pewnie lewaki no nie? ;-) aha, i separatyści korsykańscy, czyli podwójnie be...bo przecież Francja dla Francuzów...zgadzam się w 100% z przedmówcą, SCB zrobili takie avanti że w koszarach Legii Cudzoziemskiej w Calvi postawiono Żandarmerię Wojskową w stan ngotowości
Jarasz sie jakims wielkim avanti na Korsyce. Wyspa ma 300 tysiecy mieszkancow, wiec wplyw na to co sie dzieje w Europie maja jak Ty na odplyw i przyplyw w Blackpool. Zreszta ilu ich tam bylo na tym avanti, 100-200? Ja Ci przypomne Slupsk i avanti nie zgorsze, ale przeciez Polak nie potrafi. Na marsz Britain First pewnikiem sie wybierasz? Zapraszaja Polakow, wiec musisz isc rodowity Kaszebo.

nisc

Post autor: nisc » 25.02.2016, 09:38

nie wiem gdzie napisalem ze sie "jaram"...ale jak to w 99% na kibice.net lepsze personalne wycieczki niz argumenty :-) A wspomnienia z podanego przez Ciebie za przyklad Slupska mam bardzo pozytywne, a jak jest w Twoim przypadku? britain first, a co to jest?mozna sie tam zapisac? a wracajac do meritum czyli Hajduka, to ekipa ktora rozpoczela u siebie zorganizowany ruch kibicowski pod wrazeniem Mistrzostw Swiata w Brazylii w 1950 i meczu Brazylia-Urugwaj (Remikalwi tam dopiero byla awantura po przegranej gospodarzy 2-1) to troche inny pulap niz Polska...
TYBET JEST SERBSKI

remikalwi

Post autor: remikalwi » 25.02.2016, 21:50

nisc pisze:nie wiem gdzie napisalem ze sie "jaram"...ale jak to w 99% na kibice.net lepsze personalne wycieczki niz argumenty :-) A wspomnienia z podanego przez Ciebie za przyklad Slupska mam bardzo pozytywne, a jak jest w Twoim przypadku? britain first, a co to jest?mozna sie tam zapisac? a wracajac do meritum czyli Hajduka, to ekipa ktora rozpoczela u siebie zorganizowany ruch kibicowski pod wrazeniem Mistrzostw Swiata w Brazylii w 1950 i meczu Brazylia-Urugwaj (Remikalwi tam dopiero byla awantura po przegranej gospodarzy 2-1) to troche inny pulap niz Polska...
Chlopie, personalne wycieczki? Jedni starzeja sie z godnoscia, inni jak towarzysz Bolek; zawsze z parciem na slawe i chwale.
Piszesz o tej Korsyce jakby wydarzylo sie cos nad wyraz wyjatkowego na wyspie z iloscia mieszkancow rowna Bydgoszczy, a my Polacy, zalosni dyletanci, bez osiagniec, tylko krytykujemy osiagniecia innych. Nie wiem, nigdy nie bylem w Bastii, wiec lewactwo czy nie, chwala im za avanti, ale bez przesady i zbednej ironii. Takie rzeczy bywaly u nas i to w nieporownywalnie wiekszej skali.
Co do 1950, byles obesrwatorem, time traveler, ze mi przytaczasz jakies rzeczy z roku, gdzie nawet moich starszych nie bylo na swiecie? Wychodze z tematu.

fluor

Post autor: fluor » 25.02.2016, 23:13

Z jednej strony wszyscy mówią, że w latach 90. było super, a jak co do czego przychodzi to mówią, że teraz jest lepiej niż na południu... no to było lepiej w latach 90. jak latały ławki, kosze, kamienie, czy jest lepiej teraz w lesie? Fakt jest taki, że nastąpiła ogromna zmiana na polskich stadionach, po prostu nastał cywilizowany hooligans, co pewnie brzmi sprzecznie samo w sobie. Pod każdym względem polski stadion wygląda inaczej, włoski prawie się nie zmienił przez 30 lat. Taka jest różnica na podsumowanie tej dyskusji. Czy to lepiej czy gorzej, to kwestia gustu, niczego więcej.

kumatszy od ojca

Post autor: kumatszy od ojca » 27.02.2016, 14:20

kumatszy od ojca pisze:Jak wygląda sytuacja w Rzeszowie na linii Resovia - Legia ? Mocna spinka na Legie jest w Rzeszowie? wiem, że są w Rzeszowie " Rzeszowscy Legioniści "

Proszę o odpowiedź kogoś z Podkarpacia bądź z samego Rzeszowa innych wpisy mnie nie interesują.
podbijam pytanie :)

Venzis

Post autor: Venzis » 27.02.2016, 14:32

Znajomy kiedys mowil ze niby jacys kibice są ale zobaczyc kogos w barwach na miescie czy cokolwiek to tak samo jak zobaczyc kogos w barwach druzyny z Krakowa. Obecnie to tylko barwy obu Rzeszowskich klubow sa widziane i temat innych fc w Rzeszowie mozna wrzucic miedzy ksiazki pozdr.

kumatszy od ojca

Post autor: kumatszy od ojca » 27.02.2016, 16:33

Bardziej ciekawi mnie temat jak w Rzeszowie jest widziana Legia :) Resovia ma zgodę z ŁKS a ŁKS i Legia kosa dlatego pytam jak ma się Resovia do Legii bo Stal to mnie nie interesuje bo nigdy nie widziałem w Rzeszowie.

maksMKS

Post autor: maksMKS » 27.02.2016, 20:12

fluor pisze:Z jednej strony wszyscy mówią, że w latach 90. było super, a jak co do czego przychodzi to mówią, że teraz jest lepiej niż na południu... no to było lepiej w latach 90. jak latały ławki, kosze, kamienie, czy jest lepiej teraz w lesie?
jedne rzeczy są lepsze teraz, inne byly lepsze kiedyś, to przecież jasne; a ludzie p******* to co im w danym momencie wygodniej pierdolić

warszawski styl

Post autor: warszawski styl » 27.02.2016, 22:00

maksMKS pisze:
fluor pisze:Z jednej strony wszyscy mówią, że w latach 90. było super, a jak co do czego przychodzi to mówią, że teraz jest lepiej niż na południu... no to było lepiej w latach 90. jak latały ławki, kosze, kamienie, czy jest lepiej teraz w lesie?
jedne rzeczy są lepsze teraz, inne byly lepsze kiedyś, to przecież jasne; a ludzie p******* to co im w danym momencie wygodniej pierdolić
Dokładnie, jak czyjaś ekipa uzywa sprzetu to powie że to kwintesencja polskiego kibicowania, a jak ktoś odpala duzo rac to powie że bez raz nie ma futbolu, jak ktoś nie ma fan clubów to powie że wszyscy spoza to wieśniaki, jak ktoś wygrał 3 ustawki to powie że ustawki to wyznacznik siły itd itd, wszystko pod siebie

PT.

Post autor: PT. » 27.02.2016, 22:21

kumatszy od ojca pisze:Bardziej ciekawi mnie temat jak w Rzeszowie jest widziana Legia :) Resovia ma zgodę z ŁKS a ŁKS i Legia kosa dlatego pytam jak ma się Resovia do Legii bo Stal to mnie nie interesuje bo nigdy nie widziałem w Rzeszowie.

ale jak ma być widziana Legia?? ani przez jednych ani przez drugich nie darzona jest na pewno sympatią.

spiny też pewnie nie mają wielkiej bo ci rzeszowscy Legioniści dla żadnej ze stron nie są jakimkolwiek zagrożeniem i nie stanowią realnej siły.

enterorokej

Post autor: enterorokej » 28.02.2016, 15:15

Ruch dalej ma układ z Jastrzębiem? Z kim GKS Jastrzębie ma zgody i uklady oraz jakie Ruch ma kosy?

jestemzbandy

Post autor: jestemzbandy » 28.02.2016, 15:24

Poludniowe fc Ruchu wspolnie czasami dzialaja ale oficjalnie nie ma nic, co do kos Ruchu to ma ich sporo

Invisible17

Post autor: Invisible17 » 19.03.2016, 13:39

Jak na linii Motor Lublin - Polonia Bytom?

dziecko armageddonu

Post autor: dziecko armageddonu » 19.03.2016, 14:19

WRNGS pisze:
enterorokej pisze:Ruch dalej ma układ z Jastrzębiem? Z kim GKS Jastrzębie ma zgody i uklady oraz jakie Ruch ma kosy?
pierwsze 3
Gks Katowice
Gornik Zabrze
Łks łódz
z tym ŁKSem to dojebałeś, wiadomo że jest kosa ale na pewno większe ciśnienie mają na Lecha czy Legie

Richat

Post autor: Richat » 19.03.2016, 18:43

Invisible17 pisze:Jak na linii Motor Lublin - Polonia Bytom?
Kosa.

WIDZEWSKAduma

Post autor: WIDZEWSKAduma » 19.03.2016, 21:59

WRNGS pisze:
enterorokej pisze:Ruch dalej ma układ z Jastrzębiem? Z kim GKS Jastrzębie ma zgody i uklady oraz jakie Ruch ma kosy?
pierwsze 3
Gks Katowice
Gornik Zabrze
Łks łódz
wiadomo że ŁKS to kosa dla Ruchu, chociażby przez zgode z nami, ale na pewno nie jest to kosa miesząca się "na podium", bo co z Lechem, Sosnowcem, Łegią?

UTYMAN

Post autor: UTYMAN » 20.03.2016, 10:24

Ksg
GKS
ZAGLEBIE
LEGIA
LECH
WISLA
Plus inne lokalne Tychy,Polonia itp.
RUCH 1920 CHORZÓW

UTYMAN

Post autor: UTYMAN » 20.03.2016, 10:25

UTYMAN pisze:Ksg
GKS
ZAGLEBIE
LEGIA
LECH
WISLA
Plus inne lokalne Tychy,Polonia itp.
I wiele innych
RUCH 1920 CHORZÓW

tygrys

Post autor: tygrys » 20.03.2016, 12:08

Jaka sytuacja na linii:
Stal Rzeszów - Polonia Przemyśl
Wisłoka - Stal Rzeszów
Stal Rzeszów - Siarka
Stal Stalowa Wola - Resovia
Polonia Przemyśl - Siarka

MW10

Post autor: MW10 » 20.03.2016, 12:17

dziecko armageddonu pisze:
WRNGS pisze:
pierwsze 3
Gks Katowice
Gornik Zabrze
Łks łódz
z tym ŁKSem to dojebałeś, wiadomo że jest kosa ale na pewno większe ciśnienie mają na Lecha czy Legie
W takim razie czy wyobrażasz sobie sytuację że ŁKS wpuszcza Ruch (lub też na odwrót) na zakazie na swoje trybuny, tak jak to miało miejsce ostatnio w Warszawie gdzie Legia wpuściła Ruch? :)
HISTORIA NIE KŁAMIE, RODOWICI ŁODZIANIE!

???

Post autor: ??? » 20.03.2016, 12:23

Czy wyobrażasz sobie sytuację ,że wszyscy ramie w ramię szukają Ruskich by ich zlać ? Pewnie nie ,a tak przecież się działo w czasie ełro w Polsce.Aha na kibice net o tym nie pisali.
Kibice.net -siedlisko wszelakiego zła.

warszawski styl

Post autor: warszawski styl » 26.03.2016, 19:29

MW10 pisze:W takim razie czy wyobrażasz sobie sytuację że ŁKS wpuszcza Ruch (lub też na odwrót) na zakazie na swoje trybuny, tak jak to miało miejsce ostatnio w Warszawie gdzie Legia wpuściła Ruch? :)
ja sobie wyobrażam, wtedy wiadomo że nawet nie wypada żeby był Widzew, ale mieści mi się w głowie taka opcja

reska05

Post autor: reska05 » 27.03.2016, 14:51

warszawski styl pisze:
MW10 pisze:W takim razie czy wyobrażasz sobie sytuację że ŁKS wpuszcza Ruch (lub też na odwrót) na zakazie na swoje trybuny, tak jak to miało miejsce ostatnio w Warszawie gdzie Legia wpuściła Ruch? :)
ja sobie wyobrażam, wtedy wiadomo że nawet nie wypada żeby był Widzew, ale mieści mi się w głowie taka opcja

Zawisza z tego co pamiętam był na sektorach Śląska Wrocław z Zagłębiem Lubin na zakazie, więc żadna wroga ekipa na stadionie gospodarza na zakazie mnie nie zdziwi, to jest po prostu kibicowska solidarność.

reska05

Post autor: reska05 » 27.03.2016, 20:52

nikodem pisze:Wiadomo że Zawisza ma dużą kose ze Śląskiem,choćby z względu na zgode z Zagłębiem ale mimo to kosa pomiędzy ŁKS a Ruchem jest o wiele większa,i ja naprawde wyobrażam sobie wiele kos na sektorach gospodarzy(oczywiście na zakazach)jak choćby niedawna Ruch w Warszawie,czy we Wrocławiu,(podobno ze Śląskiem nie mają zbyt dużego napięcia na siebie,z tego co wiem)to Ruchu na eŁKS-ie za bardzo nie wyobrażam sobie(chyba ze w dogadanej liczbie) i to w nie zbyt dużej,zadna większa nie wchodzi w gre,ciśnienie by tu było za duże.
ja tylko sobie nie wyobrażam wpuszczenia kibiców na miejskich derbach na zakazie ale przykładowo wpuszczenie Legii na sektory Lecha nie byłyby dla mnie czymś szczególnym

ODPOWIEDZ