Piłkarz wrzucający ją z powrotem na trybunę, też niezły :)

Specyficzne Fotki Kibicowskie ...
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Specyficzne Fotki Kibicowskie ...
-
Pozwolę się wtrącić ,ale czepianie się Lechii ,że ma historyczną nazwę miasta przetłumaczoną na niemiecki...1920Ruch pisze:Jakimi niemieckimi?zygzak pisze:Przecież ich wzorem jest Rudolf Hess, jak to wznoszą okrzyki :)krzycho_ASR pisze:Lechia tęskni za niemieckimi porządkami w Gda...., przepraszam: w Danzig:
[link]
Jaki Rudolf Hess?
"wolne" !
3/4 kibicowskiej Polski pierdoli psy po angielsku używając skrótu A.C.A.B. , nie wspominając już o Supportersach,Fanatic'sach i tak dalej,połowa flag niektórych ekip jest w języku angielskim...
Jak czepiacie się niemieckich haseł (których inne ekipy używają dużo częściej),to nie wiem czemu nie piszecie o angielskich gdzie wiadomo jakim kurestwem wykazała się Wielka Brytania w czasie i po wojnie - patrząc przez pryzmat historii,bo rozumiem,że w tym kontekście piszecie. Nie mam zamiaru nikogo bronić,ale postarajcie się zauważyć więcej nić tablica rejestracyjna.
Dziękuję za uwagę
-
Witam
...chyba żartujesz koleżko?!
Dla mnie osobiście ,a zresztą pewnie i nie tylko dla mnie,używanie polskich nazw geograficznych typu "Wolne Miasto Gdańsk","Górny Śląsk"itd. w języku niemieckim przez polaków to przejaw albo jawnych sympatii w stosunku do byłego okupanta i opowiadania się po jego stonie albo przejaw zwykłej,acz bolesnej głupoty oraz niedouczenia.
Pzdr.
...chyba żartujesz koleżko?!
...historyczna nazwa to: Dantiscum, Dantis, Gedanum lub Gduńsk po kaszubsku, a Danzig to niemiecka nazwa używana przez niemców,volksdojczów i innych pogrobowców Adolfa.Ciekawe czy banderowcy używają "historycznej nazwy miasta Lwów przetłumaczoną na język polski" ,a Litwini-Wilno.Tam walczy się z każdym wręcz przejawem polskości lub próbami polskiej pisowni.Nie zastananawiałeś się nigdy nad tym?RUDYZWĄSEM pisze:Pozwolę się wtrącić ,ale czepianie się Lechii ,że ma historyczną nazwę miasta przetłumaczoną na niemiecki...
...mnie też razi zbyt częste używanie nazw i tłumaczeń w j.angielskim, ale porównywanie angielskiego w którym mówi się na całym świecie-jest niejako językiem międzynarodowym, do języka niemców którzy masowo mordowali naszych przodków kilkadziesiąt lat temu to jednak ostre przegięcie.Szczególnie w Gdańsku gdzie to niemcóry zaatakowali Polskę i zaczęli właśnie tu mordować Polaków powinno budzić największą pogardę dla wszystkiego co niemieckie(szczególnie w wymiarze historycznym)-zwłaszcza wśród rzekomo narodowej i prawicowej Lechii.RUDYZWĄSEM pisze:3/4 kibicowskiej Polski pierdoli psy po angielsku używając skrótu A.C.A.B. , nie wspominając już o Supportersach,Fanatic'sach i tak dalej,połowa flag niektórych ekip jest w języku angielskim...
Dla mnie osobiście ,a zresztą pewnie i nie tylko dla mnie,używanie polskich nazw geograficznych typu "Wolne Miasto Gdańsk","Górny Śląsk"itd. w języku niemieckim przez polaków to przejaw albo jawnych sympatii w stosunku do byłego okupanta i opowiadania się po jego stonie albo przejaw zwykłej,acz bolesnej głupoty oraz niedouczenia.
Pzdr.
...i ARKA GDYNIA!
-
Wole Miasto Gdańsk historycznie było krótkim epizodem. Per saldo Gdańsk jest zdecydowanie bardziej polski niż niemiecki- odsyłam do historii. Niemniej promowanie WMG jest przejawem buntu i chęci odróżnienia się przez kibiców Lechii, tworząc jednocześnie nową alternatywną jakość wobec Budowlanego Klubu Sportowego est. 1945. Mówię to bez żadnej uszczypliwości. Takie są socjologiczne fakty :). Pozdro dla kumatych.
-
W takim razie jaka nazwa była używana w okresie międzywojennym? Rozumiem,że "Wolne Miasto Gdańsk" nie można uznać jako nazwy używanej w pewnym okresie historycznym.Odnosiłem się do polskiej nazwy jako historycznej,nie niemieckiej. Przykład z Wilnem i Lwowem kompletnie nie trafiony,bo nie zrozumiałeś sensu mojej wypowiedzi....historyczna nazwa to: Dantiscum, Dantis, Gedanum lub Gduńsk po kaszubsku, a Danzig to niemiecka nazwa używana przez niemców,volksdojczów i innych pogrobowców Adolfa.
Język niemiecki również jest językiem międzynarodowym,nie tylko Niemcy używają go jako jednego z języków urzędowych.Angielski jest używany jako ten "podstawowy" powiedzmy język obcy,ale kolega chyba nie zapoznał się z historią,szczególnie tą dotyczącą czasów II wojny światowej - skoro wchodzimy na poziom uznawania języków obcych jako te mniej i te bardziej dopuszczalne patrząc przez pryzmat naszej historii.Brytyjczycy to zwykłe zdradzieckie k******* i ludzie bez honoru. Poczytaj o potraktowaniu polskich pilotów po Bitwie o Anglię,o nie wywiązywaniu się z paktów i umów z Polską czy o konferencji w Jałcie (gdzie pozbawiono nas kresów wschodnich,a na samym spotkaniu padło zdanie - "A Polakom zrobimy powstanie." - wszystko to w obecności naszego brytyjskiego sojusznika).ale porównywanie angielskiego w którym mówi się na całym świecie-jest niejako językiem międzynarodowym, do języka niemców którzy masowo mordowali naszych przodków kilkadziesiąt lat temu to jednak ostre przegięcie.
Z resztą (co do Niemców) się zgodzę jak najbardziej,bo było tak jak piszesz.
-
...duży offtopic a więc mój ostatni post.
Pzdr.bez odbioru.
...na to wychodzi.Wcześniej wspominałeś o niemieckim tłumaczeniu...a moim zdaniem posługiwanie się nazwą"Frei stadt danzig"przez polaków to jawna kpina...RUDYZWĄSEM pisze:nie zrozumiałeś sensu mojej wypowiedzi.
Jeśli uznamy niemców,austriaków i szwajcarów z niemieckojęzycznego kantonu-to oczywiście,ale w porównaniu z angielskim(UK,USA,Kanada,Australia,RPA,terytoria zależne itd.)i posługiwaniu się nim przez ludzi innych nacji w relacjach między sobą to równie dobrza można uznać niemiecki za język typowo lokalny,a do międzynarodowych prędzej zaliczyć hiszpański czy choćby francuski.RUDYZWĄSEM pisze:Język niemiecki również jest językiem międzynarodowym
...zapoznałem się napewno,nawet dość dobrze,ale z upływem lat może zapomniałem kto nas olał(UK,USA) w imię własnego spokoju(Roosvelt jeszcze bardziej miał nas w d****)przy stole w Jałcie a kto był naszym katem i mordował na potęgę na przestrzeni kilku wieków.RUDYZWĄSEM pisze:ale kolega chyba nie zapoznał się z historią,szczególnie tą dotyczącą czasów II wojny światowej
Pzdr.bez odbioru.
...i ARKA GDYNIA!
-
Nie chce się wpierdalać między wódkę a zakąskę, ale czy się to wam podoba czy nie język angielski jest językiem germańskim, a sami Anglicy pochodzą od plemion zachodniogermańskich tak samo jak Francuzi. Więc szyjąc flagi z angielskimi napisami szyjemy flagi z germańskim językiem a mimo tych animozji Anglii Francji i Niemiec miedzy sobą przez wieki to jest im bliżej do siebie niż nam do nich. A my no cóż czy wam się to znowu podoba czy nie, nam jest bliżej do tych ze wschodu bo oni jak my są słowianami ale głupio szyć na flagach rosyjskie litery. Tak w ogóle to posty do wyjebania.
-
Akurat się do tego nie dopierdalam,także nie trafiony.Kto sobie robi układ,czy tam zgode to jego sprawa,a innym nic do tego.
-
Wracając do tematu :)

www.racedlakibicow.pl - Najlepsza pirotechnika w Polsce!

-

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_FmC3BPl5cQ[/youtube]

Rozumiem ze warszawa duza ale obie (i cala reszta brudasow) osoby bujaja sie po miescie w barwach i nikt z tymi brudasami nic nie robi. Ciagle mowa o bastionach a takich gowien w warszawie nie brakuje.
Specyficzne bo brudasy zazwyczaj nie identyfikuja sie z barwami kibicowskimi czy (h)uliganami. Zenada troche.
-
Specyfika jest

-
Właśnie że nie ma tu żadnej specyfiki,idź tasować się gdzieś indziej.
-
Wątpię , pewien klub bije Legie na glowe pod względem humorystycznym :)
[link]
#widzew #anal #uchodzcy #police
Edit Czekoladowy_miś - Ban.
[link]
Edit Czekoladowy_miś - Ban.
-
na c*** prowokujesz kurwiu?mamy wass pisze:Wątpię , pewien klub bije Legie na glowe pod względem humorystycznym :)
[link]
-
teee bandzior, nie powinines teraz szukać flag?? Dam ci podpowiedz , tutaj ich nie znajdziesz ....podejźrzon pisze:na c*** prowokujesz kurwiu?mamy wass pisze:Wątpię , pewien klub bije Legie na glowe pod względem humorystycznym :)
[link]
Chyba ze także w tej kwestii zrzuciliscie robote na kobity tak jak przy wieszaniu flag hahahah
-
jeszcze jedno lumpie podmiejski, który brzydzi się prowokacją.
Twoj post sprzed paru miesięcy, wcale nie prowokacyjny , ale jakże specyficzny :D
Twoj post sprzed paru miesięcy, wcale nie prowokacyjny , ale jakże specyficzny :D
NA WAS WYSTARCZY , zakompleksione podmiejskie megalomany bez flag :)podejźrzon pisze:
co was tak mało? :D
-
Rabin matole i prowokatorze, ty nie powinieneś się w ogóle na temat flag wypowiadać bo na początku nawet nie wiedziałeś jakie wpadły w ręce twoich kolegów pisząc również o fladze ''Rozbójnicze...''
PS. Załóż nowe konto bo z tych co piszesz jesteś spalony :D
PS. Załóż nowe konto bo z tych co piszesz jesteś spalony :D
-
:DDDDD nie uprzedzaj faktów , spalone to bedzie co innego ale wszystko w swoim czasie .Red power pisze: PS. Załóż nowe konto bo z tych co piszesz jesteś spalony :D
-
Tyle że ty parówo tego nie zobaczysz na żywo.Jedynie na stadionowych oprawcach jak ktoś zdjęcia i filmik wrzuci.
-
hahaha , za to ty zobaczysz i o to chodzi :)
-
czego chcecie... przeciez wsh to czolowka h w tym kraju, a w ogole... k**** na kolana!!!111
-
Z czego hihy i śmiechy hardkorowe koksy z internetu? Sto razy bardziej cenię takiego małolata w brylach z koszulka h ktora mu nieszczegolnie pasuje niz takie nasmiewajace sie cipy jak wy, a pewnie wiele sie od niego nie roznicie. Poza tym ganiazdo sercem mlyna stad ci najmlodsi sie tam garna, ci ktorym chce sie spiewac na maksa a nie ubrac pitbulla i stac tylem do murawy robiac grozne miny. I nie jestem z wisly, j**** ich tak na marginesie.
-
Za kilka lat część tych gówniarzy będzie tłuc się z pasami na osiedlach. Tatuś z mamusią cały dzień w robocie to osiedle, stadion i WSH im pokaże, że kibicowanie to nie tylko dopierdalanie się do wrogów na kibice.net i facebooku.
1910
-
Pierwszy raz coś fajnego wrzuciłeś. Brawo.
-
Z przymrużeniem oka.

;)

;)
Prawdziwi Ludzie z Zasadami - nie jakieś podrabiańce psiarskie 

-
-
Co mieli ku*** uciąć godło żeby go nie palić pejsbukowy gimbusie? Co za zjeby genetyczne z tego nowego pokolenia. Szmata jest, się ją pali. Chyba niby tu nie pali szalików Polski, tylko wroga. To teraz każda ekipa da godło na szalik i nie będzie można palić bo gimba na pejsbukach się popłacze? ku*** co za czasy...zygzak pisze:
Patrioci znów palą szaliki z godłem.
-
nie jedna ekipa straciła już w Polsce flagę z orłem, który był "usuwany" przed spaleniem. mało wiesz zatem...migiczne_wrota pisze:Co mieli ku*** uciąć godło żeby go nie palić pejsbukowy gimbusie?
-
Sam jesteś gimbusem poj..ie. Orzeł to orzeł i tyle. Godło narodowe ma się szanować. Wielcy Patrioci z d*** chyba. Czyli mam rozumieć, że godło na szaliku Twojego klubu jest bardziej polskie niż na szaliku "wroga"? I to wroga można spalić?migiczne_wrota pisze:Co mieli ku*** uciąć godło żeby go nie palić pejsbukowy gimbusie? Co za zjeby genetyczne z tego nowego pokolenia. Szmata jest, się ją pali. Chyba niby tu nie pali szalików Polski, tylko wroga. To teraz każda ekipa da godło na szalik i nie będzie można palić bo gimba na pejsbukach się popłacze? ku*** co za czasy...zygzak pisze:
Kocham Polskę
-
Ogarnij się, i przeczytaj co napisałeś.migiczne_wrota pisze:Co mieli ku*** uciąć godło żeby go nie palić pejsbukowy gimbusie? Co za zjeby genetyczne z tego nowego pokolenia. Szmata jest, się ją pali. Chyba niby tu nie pali szalików Polski, tylko wroga. To teraz każda ekipa da godło na szalik i nie będzie można palić bo gimba na pejsbukach się popłacze? ku*** co za czasy...zygzak pisze:
LEPIEJ BYĆ MARTWYM NIŻ CZERWONYM
-
@magiczne_wrota
Zamknij wrota i nie wracaj
PS. Dla twojej (z braku szacunku do godła) wiadomości nie tylko pejsbukowa gimba tak uważa.
Zamknij wrota i nie wracaj
PS. Dla twojej (z braku szacunku do godła) wiadomości nie tylko pejsbukowa gimba tak uważa.
-
migiczne_wrota pisze:ku*** co za czasy...
Fakt, czasy są pojebane, jak na dłoni widać, ze wartości zanikają w ludziach w mgnieniu oka. Z roku na rok jest coraz gorzej. To zdjęcie to idealny przykład. Mogli sobie darować ten jeden szal. Dla mnie patologia
-
Swoim wpisem pokazał kto jest gimbusem właśnie. "Kolego" jakbyś trochę dłużej w tym siedział i się interesował to byś wiedział że w dywanach odcinało się elementy patriotyczne ( zwłaszcza godło z jednej strony) i takie skrócone szaliki się paliło.
-

Nie mogłem się powstrzymać
Daleko mi do klimatów krakowsko-chorzowskich,ale jak na kilka miesięcy,to gość poleciał na grubo
:)
-
Śląsk - AG

-
RUDYZWĄSEM pisze:
Daleko mi do klimatów krakowsko-chorzowskich,ale jak na kilka miesięcy,to gość poleciał na grubo
nie gość, tylko dwóch gości. to dwa różne tatuaże.
-
Widzę,chodziło mi o pierwszego.
-
Karczownik Fiskars ;)RUDYZWĄSEM pisze:
SEX, ALKOHOL, MORDOBICIE
-
Czy ja dobrze widzę, że tatuaż zawiera lokowanie produktu?