Europejskie Puchary 2016/17(Polskie ekipy)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Europejskie Puchary 2016/17(Polskie ekipy)
To po prostu zazdrość, mi mimo że daleko do Legii to naprawdę świetny wyjazd, każdy by dał wiele żeby taki przeżyć ze swoją ekipą
...i nie mówcie że nie
...i nie mówcie że nie
-
Lodzki namiot, wyloguj się. Plis ☺
-
Dlaczego wy dyskutujecie z osoba która ma nowe konto? dla mnie pierwsze pytanie dla takiego typa powinno brzmieć komu kibicujesz albo co ja uważam, z jakiej komendy nadajesz. Nie rozumiem jak tacy mogą was wciagnać w większą polemikę skoro ma wiadomości z ineternetu tylko, na mecze nie jeździ, wie wszystko na temat ekip X,Y,Z. Jesli odpowie i udowodni przynależność klubową można łaskawie odpowiedzieć a tak proste i czesto tu stosowane W**********. Ludzie tego się czytać nie da, odpisywać osobie która nawet nie napisze skąd, po co i dlaczego tylko szuka h*** w d****
-
OŚWIADCZENIE SKLW ODNOŚNIE WYDARZEŃ W MADRYCIE
Jako Stowarzyszenie Kibiców Legii Warszawa i Grupy Kibicowskie wyrażamy zdziwienie obarczeniem odpowiedzialnością za wydarzenia z Madrytu nas, kibiców. Stowarzyszenie zaangażowało się w organizację wyjazdu na ten mecz, poczynając od wynajęcia lotów czarterowych, poprzez dystrybucję biletów, kończąc na działaniach usprawniających zbiórkę, dojście i wejście na stadion. Od samego początku w Madrycie, w okolicach stadionu dało się zauważyć chaos organizacyjny spowodowany przez policję i inne służby zabezpieczające.
Już na miejscu zbiórki, wybranym przez nas zgodnie z sugestiami organizatorów, zachowanie policji było bardzo agresywne, prowokacyjne i miało swój dalszy ciąg podczas przemarszu na stadion, jak i przed samym stadionem. Kibice, w tym także kobiety i dzieci, byli w czasie drogi bez powodu atakowani, bici, wyciągani z tłumu, co w rezultacie powodowało wzrost napięcia i nerwowość wśród naszych fanów. Osoby ze Stowarzyszenia, które starały się zapobiec eskalacji wydarzeń, również były traktowane przez policję agresywnie, a ponadto policja nie dopuściła ich na plac zbiórki, co dodatkowo wpłynęło na dalszą możliwość organizacji przemarszu. Równocześnie powierzchnia placu zbiórki w stosunku do obecnej na nim liczby naszych kibiców pozostawiała wiele do życzenia, powodując ścisk i tłok. Każdorazowa próba wyjścia z otaczającego kordonu np. do toalety skutkowała uderzeniami pałką lub szczuciem psami bez kagańców, a dodatkowo trasa z miejsca zbiórki na stadion krzyżowała się z drogą, którą podążali miejscowi kibice. Jako całość wyglądało to kompletnie nieprofesjonalnie i było wynikiem bałaganu organizacyjnego. Biorąc pod uwagę wszystkie te okoliczności, liczba incydentów, która była jedynie odpowiedzią na brutalne zachowanie policji była naprawdę niewielka. Po wejściu na trybuny, jak podkreślali obserwatorzy, przez cały mecz kibice Legii zachowywali się wzorowo, dopingując do końca swój zespół.
Stowarzyszenie i Grupy Kibicowskie stoją też na stanowisku, że wszelkie dyskusje dotyczące naszego środowiska winny być rozwiązywane bezpośrednio pomiędzy zainteresowanymi stronami, a nie za pośrednictwem mediów, które często opisują problemy tendencyjnie, nierzadko wyolbrzymiając i przerysowując niektóre wydarzenia. W tym kontekście wypowiedź dyrektora do spraw komunikacji Legii Warszawa, Seweryna Dmowskiego, uważamy za zdecydowanie przedwczesną, a po części za niefortunną. Przykładowo stwierdzenie, że Stowarzyszenie formowało "służby porządkowe" nie jest w żaden sposób prawdziwe. SKLW delegowało jedynie grupę ludzi, która miała pomóc na miejscu kibicom w sprawnym wejściu na stadion. W naszych strukturach nie ma i nie będzie żadnych służb o takim charakterze. Podobnie propozycje nowych rozwiązań bez konsultacji ze środowiskiem kibicowskim uważamy za niestosowne. Do tej pory klub w pełni respektował zasadę "nic o nas bez nas" i stoimy na stanowisku, że w przypadku kwestii dotyczących bezpośrednio kibiców taki stan rzeczy winien trwać nadal.
Równocześnie chcieliśmy podziękować wszystkim, którzy godnie reprezentowali nasz klub, zarówno na trybunach, jak i poza stadionem. Lojalność i braterstwo do końca!
W załączeniu kilka filmów, które bez żadnego dodatkowego komentarza ilustrują, z jakimi sytuacjami spotykali się nasi kibice w Madrycie. Dedykujemy je wszystkim dziennikarzom opisującym w histerycznym tonie wydarzenia sprzed stadionu. Czy ktoś z Was był ich świadkiem? Wygląda bowiem na to, że jest to kolejna pogoń za tanią sensacją, w której niestety zabrakło miejsca na rzetelność. Zapewne to pytanie pozostanie bez odpowiedzi, ale ciekawi nas, w czyim interesie leży szkalowanie polskich obywateli przez polskie media na podstawie tendencyjnych doniesień zagranicznych dziennikarzy.
https://www.youtube.com/watch?v=n5vVWOm ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=c__TXFA ... e=youtu.be
zródło: Stowarzyszenie Kibiców Legii Warszawa/fb
Jako Stowarzyszenie Kibiców Legii Warszawa i Grupy Kibicowskie wyrażamy zdziwienie obarczeniem odpowiedzialnością za wydarzenia z Madrytu nas, kibiców. Stowarzyszenie zaangażowało się w organizację wyjazdu na ten mecz, poczynając od wynajęcia lotów czarterowych, poprzez dystrybucję biletów, kończąc na działaniach usprawniających zbiórkę, dojście i wejście na stadion. Od samego początku w Madrycie, w okolicach stadionu dało się zauważyć chaos organizacyjny spowodowany przez policję i inne służby zabezpieczające.
Już na miejscu zbiórki, wybranym przez nas zgodnie z sugestiami organizatorów, zachowanie policji było bardzo agresywne, prowokacyjne i miało swój dalszy ciąg podczas przemarszu na stadion, jak i przed samym stadionem. Kibice, w tym także kobiety i dzieci, byli w czasie drogi bez powodu atakowani, bici, wyciągani z tłumu, co w rezultacie powodowało wzrost napięcia i nerwowość wśród naszych fanów. Osoby ze Stowarzyszenia, które starały się zapobiec eskalacji wydarzeń, również były traktowane przez policję agresywnie, a ponadto policja nie dopuściła ich na plac zbiórki, co dodatkowo wpłynęło na dalszą możliwość organizacji przemarszu. Równocześnie powierzchnia placu zbiórki w stosunku do obecnej na nim liczby naszych kibiców pozostawiała wiele do życzenia, powodując ścisk i tłok. Każdorazowa próba wyjścia z otaczającego kordonu np. do toalety skutkowała uderzeniami pałką lub szczuciem psami bez kagańców, a dodatkowo trasa z miejsca zbiórki na stadion krzyżowała się z drogą, którą podążali miejscowi kibice. Jako całość wyglądało to kompletnie nieprofesjonalnie i było wynikiem bałaganu organizacyjnego. Biorąc pod uwagę wszystkie te okoliczności, liczba incydentów, która była jedynie odpowiedzią na brutalne zachowanie policji była naprawdę niewielka. Po wejściu na trybuny, jak podkreślali obserwatorzy, przez cały mecz kibice Legii zachowywali się wzorowo, dopingując do końca swój zespół.
Stowarzyszenie i Grupy Kibicowskie stoją też na stanowisku, że wszelkie dyskusje dotyczące naszego środowiska winny być rozwiązywane bezpośrednio pomiędzy zainteresowanymi stronami, a nie za pośrednictwem mediów, które często opisują problemy tendencyjnie, nierzadko wyolbrzymiając i przerysowując niektóre wydarzenia. W tym kontekście wypowiedź dyrektora do spraw komunikacji Legii Warszawa, Seweryna Dmowskiego, uważamy za zdecydowanie przedwczesną, a po części za niefortunną. Przykładowo stwierdzenie, że Stowarzyszenie formowało "służby porządkowe" nie jest w żaden sposób prawdziwe. SKLW delegowało jedynie grupę ludzi, która miała pomóc na miejscu kibicom w sprawnym wejściu na stadion. W naszych strukturach nie ma i nie będzie żadnych służb o takim charakterze. Podobnie propozycje nowych rozwiązań bez konsultacji ze środowiskiem kibicowskim uważamy za niestosowne. Do tej pory klub w pełni respektował zasadę "nic o nas bez nas" i stoimy na stanowisku, że w przypadku kwestii dotyczących bezpośrednio kibiców taki stan rzeczy winien trwać nadal.
Równocześnie chcieliśmy podziękować wszystkim, którzy godnie reprezentowali nasz klub, zarówno na trybunach, jak i poza stadionem. Lojalność i braterstwo do końca!
W załączeniu kilka filmów, które bez żadnego dodatkowego komentarza ilustrują, z jakimi sytuacjami spotykali się nasi kibice w Madrycie. Dedykujemy je wszystkim dziennikarzom opisującym w histerycznym tonie wydarzenia sprzed stadionu. Czy ktoś z Was był ich świadkiem? Wygląda bowiem na to, że jest to kolejna pogoń za tanią sensacją, w której niestety zabrakło miejsca na rzetelność. Zapewne to pytanie pozostanie bez odpowiedzi, ale ciekawi nas, w czyim interesie leży szkalowanie polskich obywateli przez polskie media na podstawie tendencyjnych doniesień zagranicznych dziennikarzy.
https://www.youtube.com/watch?v=n5vVWOm ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=c__TXFA ... e=youtu.be
zródło: Stowarzyszenie Kibiców Legii Warszawa/fb
-
Nareszcie coś mądrego napisałeś w swoim nędznym życiu. Wszystkie ekipy w Polsce powinny rozliczać psów a przynajmniej nie ignorować ich nadużyć. Pieski nie mogą czuć się bezkarnie, trzeba wywierać presję, składać zawiadomienia i pozwy cywilne (OZSK jeszcze działa?).łódzki namiot pisze:Jeszcze zawiadomienie do prokuratury złóż, a co.
-
Jakby ktoś chciał przeczytać - relacja Legii z wyjazdu do Madrytu
http://legionisci.com/news/68933_Relacj ... adryt.html
http://legionisci.com/news/68933_Relacj ... adryt.html
-
Akurat przenośne stragany z pamiątkami Realu mogłyby stać kawałek dalej. Jeśli byli tacy, którzy mieli takie szaliki i po ich ekspozycji nadal je mieli, to znaczy, że dopisało im duże szczęście (a nie wszystkim dopisało).halabardy_pilniczki pisze:Mieli zwijać handel, zamykać wszystko dookoła w tym uliczne stragany bo tamtędy przejdzie Legia?
Nawet na samym sektorze gości były osoby które te pamiątkowe łączone szale sobie nabyły. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że eksponowały je jako swoje barwy, zamiast schować na pamiątkę...
-
-
Cyba kogoś popier....ło z tą ceną, nawet jakby mecz z realem odbył się z publicznością.
[link]
[link]
"...nie pozwól Matko, by szargał Cię semicki pies.."
-
Z życia na e-froncie:
ide w gory pisze:gdyby mi się nudziło, to bym założył 15 kont, gdzie "koledzy" z Legii i np. Sosnowca nazwali by cię mega pedałem, który swoimi wpisami robi tylko przypał Legii i stwierdzili, że masz w**********.
ide w gory pisze:Jestem gejem, chodziłem na Legię, Kiedy koledzy się o tym dowiedzieli, pogonili mnie, więc postanowiłem że zniszczę ich w internecie.
-
Godzinna relacja z Madrytu https://www.youtube.com/watch?v=Pw02FSHh2Ds
-
Odniose sie do tego gdyż to był mój post. Otóż gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem to przeczytałbyś, że nie pisałem nic o szacunku. Uważam sie za osobe myśląca i pomimo kosy dajmy na to z Widzewem umiem obiektywnie stwierdzić, że Widzew to dobra ekipa, silna i nienawiść nie przysłania mi oczu bo jebanie ich to jedno, a to o czym pisze coś innego. Nic o szacunku tutaj nie ma, z Legią to samo, mimo ostatnimi czasy raczej napietych stosunków umiem uznać klasę Legionistów np jeżeli chodzi o oprawy czy akcje typu Neapol bądź Kijów, to dośc proste. Żadne spuszczanie sie nad nimi bo nie o to chodzi i raczej w przeciwieństwie do większości forumowiczów z k.net gdyby Legia zaliczyłą w******* za granicą to nie bede tu pisał ''ośmieszyli polską scene'' bo jedyne kogo Legia reprezentowała to siebie, nie będe też pisał dobrze im tak bo też nie o to chodzi.kosi josi pisze: Był tutaj wpis gościa ze Śląska, że wroga trzeba szanować, że warto doceniać jego wygrane czy coś takiego. Przecież to powiewa absurdem i jakimiś dziwnymi poglądami.
Dlatego napisałem o tym, że nie ma sensu umniejszać cudzych dokonań. Chcesz to możesz pisać, że Twoja kosa to c*** nie ekipa, zbieranina pajaców itp, spoko, to w takim razie ustawcie sie z ziomkami i ich rozjebcie w 4 strony świata, przecież nie powinien to być problem skoro są leszczami. Ja wole napisac obiektywnie (już trzymajac sie tego nieszczęsnego Widzewa) że to dobra ekipa bo taka jest prawda, dlatego pokonanie ich gdzieś w awanturze bedzie ''smakować'' podwójnie, bo nie dość, żę mocna kosa to jeszcze mocna ekipa co pójdzie w świat. Co innego jest obić małą lokalną ekipe typu Górnik Wałbrzych, a co innego jedną z czołowych polskich ekip. Widzisz różnice?
-
Ale co ma życzenie komuś śmierci do tego, żeby stwierdzić że np jest leworęczny (jeśli jest), jest brunetem (jeśli jest), albo że biega w silnej ekipie (jeśli biega), bo nie jestem w stanie tego pojąć.
-
„Jarosław Sokołowski, czyli „Masa” postanowił znowu przemówić. Tym razem były członek tzw. gangu pruszkowskiego skupił się na osobie, biorącej udział w bójkach przed meczem Real Madryt – Legia Warszawa w Lidze Mistrzów.
Po opublikowaniu przez Jarosława Sokołowskiego (ps. „Masa”) na Facebooku informacji dotyczącej jednego z kibiców Legii, stołeczny klub opublikował oświadczenie.
[link]
Po opublikowaniu przez Jarosława Sokołowskiego (ps. „Masa”) na Facebooku informacji dotyczącej jednego z kibiców Legii, stołeczny klub opublikował oświadczenie.
[link]
-
To jest właśnie powód dla którego w naszym pięknym kraju jest taka p**** - bo cała masa takich ludzi jak Ty uważa, że nieważne jaka jest prawda, ważne żeby powiedzieć że "nasi" są lepsi, bo od samego tego powiedzenia wygrywamy. Wyobraź sobie że nie odczuwam potrzeby stwierdzania, na przykład że "ruskie się ch.uja umieją bić" - nie wiem co by mi miało przyjść z takiego pierdolenia. Trzeba być niesamowicię tępym, żeby tak sobie kreować wyobrażenie o rzeczywistości.
-
Nie pisałem o żadnych układach więc nie bardzo wiem do czego pijesz. W tym kontekście są wręcz szkodliwe. Pisałem, że zakłamując przed samym sobą rzeczywistość nigdy nie rozwijasz się tak jak powinieneś. To dotyczy tak samo Polski, jak i kibolstwa. Możesz sobie nienawidzić wroga, uważać za ścierwo, ale stwierdzanie, że jest chu.jowy, kiedy nie jest, to zwykła głupota. A Twoim zdaniem stwierdzanie że nie jest, to jest jakieś zajebisty bonus dla tego kogoś. Może poczytaj trochę książek najpierw kolego, a potem się wypowiadaj, bo prezentujesz sposób myślenia przedszkolaka, niezależnie od tego jak bardzo skrajne przykłady podasz. Polecam zacząć od "Myśli nowoczesnego Polaka" Dmowskiego albo "Dziejów głupoty w Polsce" A. Bocheńskiego.
Włącz myślenie. Z mojej strony koniec.
Włącz myślenie. Z mojej strony koniec.
-
Już pomijając temat kibolstwa. Wiesz ilu przywódców, generałów, polityków, żołnierzy itp sie nacięło bo lekcewazyło wroga? o to mi chodzi. Odbijając od tematu klubowego napisze przykład o antifie. Są ku*** słabi, praktycznie ich nie ma, gardze nimi mocno i mógłbym zajebać bo moi znajomi mieli przez nich sporo problemów, prawnych i zdrowotnych. I mimo tego, że są słabi jestem przeciwnikiem ich lekceważenia bo to tylko jest im na ręke. Łatwo jest mówić, a ta antifa jest c******, ale oni sobie gdzieś tam rosną, działają sobie pod naszym (wrocławskim) nosem i ciężko jest ich trafić, robią partyzanckie akcje podjazdowe, ale z racji, że sporo z nich to przyjezdni studenci c*** wie skąd, to naprawde problemem jest ich namierzyć, czasem sie coś uda, ale gdzieś tam kanałami przemykają, nie ujawniają sie.
Głównie o to chodziło i w poście. Nie chodzi o szacunek, akcje patriotyczne? Wyjebane w to mam (w tym temacie), w większości osoby które sie napierdalają nie zbierają paczek dla kresowiaków itd.
Nawet po akcji w Opolu Odra powiedziała, że dobra akcja, wiec da sie spojrzeć troche obiektywnie, akcja dobra co nie zmienia faktu że j**** Śląsk, tak zapewne powiedzą, Lubinki powiedza pewnie to samo, i ja o Legii czy tam Widzewie jak odjebią coś powiem tak samo. Akcja na + ale j**** was i tyle. Każdy ma swoje zdanie w tej kwestii wiec nie ma co sie tutaj przekonywać, bo też nie miejsce na to.
Pozdrawiam
Głównie o to chodziło i w poście. Nie chodzi o szacunek, akcje patriotyczne? Wyjebane w to mam (w tym temacie), w większości osoby które sie napierdalają nie zbierają paczek dla kresowiaków itd.
Nawet po akcji w Opolu Odra powiedziała, że dobra akcja, wiec da sie spojrzeć troche obiektywnie, akcja dobra co nie zmienia faktu że j**** Śląsk, tak zapewne powiedzą, Lubinki powiedza pewnie to samo, i ja o Legii czy tam Widzewie jak odjebią coś powiem tak samo. Akcja na + ale j**** was i tyle. Każdy ma swoje zdanie w tej kwestii wiec nie ma co sie tutaj przekonywać, bo też nie miejsce na to.
Pozdrawiam
-
Niestety istnieje możliwość tego, że filmik ze spotkania Spartak - Legia trafi do sieci..
-
a orientujesz sie może gdzie można kupić oprócz pośredników Widzewa tą płytę z Spartak kontra Legia?
-
http://legionisci.com/news/69042_Weszlo ... Legii.html"Jeżeli ktoś używa kominiarki w sposób świadomy i zaplanowany, to bardzo trudno jest nam taką osobę znaleźć. Jeżeli natomiast – tak jak to miało miejsce w meczu z Borussią – kominiarka zakładana jest spontanicznie, tuż przed wbiegnięciem na trybunę, to tego typu zabieg nie daje żadnej anonimowości, a my mamy ułatwione zadanie. Najlepsze przykłady skutecznego maskowania się zazwyczaj mamy przy odpalaniu pirotechniki. Na trybunie pojawia się sektorówka, a pod nią kibice przebierają się, zakładają kominiarki, zamieniają się strojami, a nawet butami. Zdarzały się przypadki, że identyfikowaliśmy osoby po nietypowym obuwiu, ale dziś kibice potrafią się przed tym bronić zakładając jakieś worki lub zaklejając buty taśmą. Tego typu przypadki są najtrudniejsze, czasem niemożliwe do rozwiązania" - mówi Kuzio.
-
Przecież video ze spotkania już było dostępne ale ruscy wyjebali nie wiadomo dlaczego ...
-
tak dla przestrogi ......... ????
Po meczu Real Madryt – Legia Warszawa (5:1) długo mówiło się o zachowaniu kibiców mistrzów Polski, których Hiszpanie nazywali najstraszniejszymi na świecie. Teraz Komisja przeciwko Przemocy, Rasizmowi, Ksenofobii i Braku Tolerancji w Sporcie poinformowała o bardzo surowych karach, jakie nałożyła na sześciu pseudokibiców Wojskowych, którzy dostali w sumie 33 tysiące euro kar oraz zakazy stadionowe.
Sankcje ze strony Komisji:
– 10 tysięcy euro kary i dwuletnie zakazy stadionowe dla dwóch pseudokibiców, którzy byli częścią grupy 500 najgroźniejszych fanów Legii Warszawa i zostali wprowadzeni na stadion przez policję, za „największą aktywność przy brutalnych incydentach”, które miały miejsce, gdy funkcjonariusze oskarżyli ich o nieprzemyślane rzucanie przedmiotami.
– 4 tysiące euro kary i sześciomiesięczny zakaz stadionowy dla pseudokibica, który wewnątrz Santiago Bernabéu ignorował nakazy policji dotyczące uspokojenia się i próbował zaatakować funkcjonariuszy kulą ortopedyczną.
– 3,5 tysiąca euro kary i sześciomiesięczny zakaz stadionowy dla pseudokibica, który na Santiago Bernabéu wdał się w sprzeczkę z jednym z fanów Realu, którego później zaatakował.
– 3,5 tysiąca euro kary i sześciomiesięczny zakaz stadionowy dla pseudokibica, który przeszkadzał w pracy policji i zachowywał się względem niej w agresywny sposób.
– 1 tysiąc euro kary i półroczne zakazy stadionowe dla dwóch pseudokibiców, którzy mocno obrazili funkcjonariuszy pracujących podczas meczu Real Madryt – Legia Warszawa.
Po meczu Real Madryt – Legia Warszawa (5:1) długo mówiło się o zachowaniu kibiców mistrzów Polski, których Hiszpanie nazywali najstraszniejszymi na świecie. Teraz Komisja przeciwko Przemocy, Rasizmowi, Ksenofobii i Braku Tolerancji w Sporcie poinformowała o bardzo surowych karach, jakie nałożyła na sześciu pseudokibiców Wojskowych, którzy dostali w sumie 33 tysiące euro kar oraz zakazy stadionowe.
Sankcje ze strony Komisji:
– 10 tysięcy euro kary i dwuletnie zakazy stadionowe dla dwóch pseudokibiców, którzy byli częścią grupy 500 najgroźniejszych fanów Legii Warszawa i zostali wprowadzeni na stadion przez policję, za „największą aktywność przy brutalnych incydentach”, które miały miejsce, gdy funkcjonariusze oskarżyli ich o nieprzemyślane rzucanie przedmiotami.
– 4 tysiące euro kary i sześciomiesięczny zakaz stadionowy dla pseudokibica, który wewnątrz Santiago Bernabéu ignorował nakazy policji dotyczące uspokojenia się i próbował zaatakować funkcjonariuszy kulą ortopedyczną.
– 3,5 tysiąca euro kary i sześciomiesięczny zakaz stadionowy dla pseudokibica, który na Santiago Bernabéu wdał się w sprzeczkę z jednym z fanów Realu, którego później zaatakował.
– 3,5 tysiąca euro kary i sześciomiesięczny zakaz stadionowy dla pseudokibica, który przeszkadzał w pracy policji i zachowywał się względem niej w agresywny sposób.
– 1 tysiąc euro kary i półroczne zakazy stadionowe dla dwóch pseudokibiców, którzy mocno obrazili funkcjonariuszy pracujących podczas meczu Real Madryt – Legia Warszawa.
szkoda głupoty gadać i pisać
-
Nieinfo z TMK pisze:Legia organizuje jutro doping z pod stadionu tak jak to bylo podczas meczu z Ajaxem?
-
[link]Mecz Borussia Dortmund - Legia bez warszawskich kibiców?!
Jak dowiedział się portal WP SportoweFakty, władze Legii rozważają możliwość całkowitego wycofania się z dystrybucji biletów na wyjazdowy mecz z Borussią Dortmund 22 listopada. Oznaczałoby to, że sektor gości pozostałby w trakcie spotkania pusty.
Tuż po powrocie z meczu w Madrycie Seweryn Dmowski, dyrektor ds. mediów i public relations w Legii zwołał konferencję prasową, na której odniósł się do wydarzeń w bezpośrednim otoczeniu Estadio Santiago Bernabeu. Kibice mistrza Polski niedługo przed pierwszym gwizdkiem w meczu Real Madryt - Legia starli się tam z hiszpańską policją. Już podczas wspomnianego briefingu po raz pierwszy pojawiła się informacja, że efektem zajść będzie zmiana dotychczasowej formuły organizacji kibicowskich wyjazdów.
- Powtórzenie takiego modelu wyjazdu - z tak liczną grupą - na mecz z Borussią także może się zakończyć incydentami. Dlatego klub w całości przejmie kwestię dystrybucji biletów - mówił Dmowski.
Do tego czasu, czyli zamieszek w Madrycie, to Stowarzyszenie Kibiców Legii Warszawa przeprowadzało wśród kibiców zapisy, a do klubu trafiała jedynie gotowa lista chętnych. Odpowiednia komórka klubowa listę weryfikowała i zatwierdzała. - Istniało wtedy ryzyko, że ktoś mógł kupić bilet posługując się fałszywymi dokumentami. Teraz klub prześwietli każdego nabywającego wejściówkę - tłumaczył kilkanaście dni temu przedstawiciel warszawskiego klubu.
Już wtedy pojawiła się informacja, że władze mistrza Polski będą chciały ograniczyć liczbę sprzedawanych wejściówek na mecz piątej kolejki fazy grupowej Ligi Mistrzów z kilku tysięcy do kilkuset sztuk. Tyle tylko, że jak udało się nam ustalić, to jedynie jedna z organizacyjnych wersji. Inna zakłada możliwość całkowitego wycofania się z dystrybucji biletów. Efekt? Sektor gości pozostałby pusty, a jacykolwiek kibice Legii Warszawa, którzy pojawiliby się na trybunach, bilety nabywaliby jedynie przez kanały dystrybucji Borussii Dortmund. Oznaczałoby to, że możliwość ewentualnego wejścia fanów ze stolicy Polski na stadion byłaby - jeśli nie wykluczona - to bardzo mocno utrudniona.
Klub oficjalnie sprawy na razie nie komentuje. Ostateczna decyzja ogłoszona ma zostać po meczu z Realem Madryt, jeszcze w tym tygodniu.
Szykuje się to co wczoraj pisał Stanowski. Mam nadzieję, że Legia tak czy inaczej na przekór decydentom zjawi się w Dortumndzie w konkretnej liczbie.
Może dogadać z ultrasami BvB, aby udostępnili z tysiąc wejściówek na swoje sektory? to była by akcja :) Legia gościnnie na sektorach BvB z odpowiednim transem.
-
W związku z pojawiającymi się w mediach informacjami dotyczącymi dzisiejszego meczu Legia Warszawa – Real Madryt, Stowarzyszenie Kibiców Legii Warszawa i Grupy Kibicowskie informują, że nie organizują dopingu i wspólnego oglądania meczu na telebimie sprzed stadionu.info z TMK pisze:Legia organizuje jutro doping z pod stadionu tak jak to bylo podczas meczu z Ajaxem?
[link]
Dziś jakieś osoby mają pojawić się na sektorze vip z Madrytu ?
-
Juz widze jutro to pierdolenie tvnu że bez kiboli Legia zagrała mecz życia...
-
A nie ma w tym prawdy?;)nowonarodzony pisze:Juz widze jutro to pierdolenie tvnu że bez kiboli Legia zagrała mecz życia...
-
A ja widzę pierdolenie, co by było, gdyby byli kibice...nowonarodzony pisze:Juz widze jutro to pierdolenie tvnu że bez kiboli Legia zagrała mecz życia...
-
https://twitter.com/pawel_kapusta/statu ... 5124074496Potwierdzają się moje informacje - nie ma wyjazdu zorganizowanej grupy kibiców Legii do Dortmundu.
-
Legia Warszawa informuje, że w związku z toczącym się postępowaniem dyscyplinarnym związanym z incydentami przed meczem w Madrycie, Control Ethics and Disciplinary Board UEFA postanowiła do czasu zakończenia postępowania nałożyć na klub środek zapobiegawczy w postaci zakazu wyjazdu zorganizowanej grupy kibiców na mecze Ligi Mistrzów UEFA.
Mając powyższe na uwadze informujemy, że na mecz Ligi Mistrzów UEFA przeciwko Borussii w Dortmundzie nie będzie zorganizowanego wyjazdu naszych kibiców.
-
Będzie Legia coś ogarniała większego na wyjazd z Dortmundem i dom ze Sportingiem, czy będzie na spokojnie i bez awantur jak na wyjeździe w Lizbonie?
-
w Dortmundzie na Rheinise Strasse o 14:13 w dniu meczu planowane jest pobicie 3 kibiców Borussi, natomiast u siebie w 24 minucie zostanie obrzucony butelkami ochroniarz, natomiast w 57' zostanie zaatakowany od lewej sektor przyjezdnych, w ataku weźmie udział 139 osób, z czego 89 jest już notowanych przez policje, wszyscy będą w jednakowych zielonych kombinezonach marki 3M. Dym potrwa 6 minut.ŁysyGrzyb pisze:Będzie Legia coś ogarniała większego na wyjazd z Dortmundem i dom ze Sportingiem, czy będzie na spokojnie i bez awantur jak na wyjeździe w Lizbonie?
Ja p******* skąd wy się bierzecie?
-
Legia ma zakaz na Dortmund za mecz z Realem czy to jakiś farmazon?
-
prawda, choć już wcześniej bylo info o braku zorganizowanego wyjazdu na ten mecz.KaczyP pisze:Legia ma zakaz na Dortmund za mecz z Realem czy to jakiś farmazon?
Pielgrzym pisze:Przewodzi bandzie Michał. Miły chłopak bez nałogów, absolwent zasadniczej szkoły zawodowej. Jego prawa ręka to Marek. Niestety obecny jest u niego problem z alkoholem, od zeszłego roku bezrobotny. Do powiedzenia w ekipie ma też dużo niejaki Jacek. Krępy blondyn, na którego chłopaki zawsze mogą liczyć. Od kiedy kupił jednak Play Station to rzadziej widziany w młynie.ulicznapsychologia pisze:Mógłby mi ktoś opisać ekipę OSTROVII OSTRÓW WIELKOPOLSKI ?
-
Jest mała grupka fanatyków Legii którzy już rozpoczęli ostry doping.
-
Moglby ktos wkleic link do meczu?
-
najlepszy:Czerwiec_76 pisze:Moglby ktos wkleic link do meczu?
[link]
duzy wybór:
[link]
Czy wygrywasz, czy nie ja i tak kocham Cię...
-
Czy mi się wydaje czy słyszałem Legię i to całkiem wyraźnie...
-
Nie taka mała grupka bo na oko z 300 typa
-