Bzdury bzdury bzdury, jeden twierdzi że derby Debicy ostatnio były 10 lat temu drugi że ma tyle a tyle mieszkańców trzeci że z Dębicy do Beska (k. Sanoka) jest... 20km oraz że nasze liczby nie powalają na nim (...). a do tego że sie nie liczy bo... niby zgody z nami. Zgody od tego są aby się wspomagać, my także wspomagamy swoje 3 zgody systematycznie a przy każdej wolnej okazji w większych liczbach i to takich co niektóre ekipy ze znacznie większych miast mogą zazdrościć (...) Jeśli jeden z drugim piszecie takie wykwity to dodajcie komu kibicujecie, możemy przeanalizowac wasze zgody o ile je wgl macie.
Co to ku*** jest. Jesteś jeden z drugim jesteście na internecie wystarczy parę sekund czasu aby sparwdzić tak banalne zapytania. Ostatnio mało tu zagladam bo szkoda nerwów ale ileż można czytać i nie reagować...
Rodowity1928 pisze:Nie wiem na jakiej podstawie twierdzicie, derby Dębicy były by lepsze. Iglopol słabiutko się prezentuje z uwagi na buraczaną ligę, Wisłoka też nie wystawia kosmicznego młyna.
Zasadniczo nawet nie ma co porównywac jeśli chodzi o podsumowanie wszystkich derbów (które były) Dębicy i Tarnowa. Jeśli ktos ma inne zdanie niech przeczyta relacje z kazdego z nich to wtedy pogadamy. Ja akurat jestem na bierząco z każdym wydarzeniem kibicowskim w PL.
Jesli twoim zdaniem nie wystawiamy "kosmicznego młyna" to idź pan w pizdu...! Nikt od nas tak nie mówi bo jest bardzo mały ale i tak na pewno jest każdrazowo większy od waszego. Nie wspominając o tym że wiele ekip z regionu wgl nie wystawia młyna. Pozatym młyn u siebie to nie wyznacznik kondycji ekipy a raczej liczby wyjazdowe i ich intensywność. U nas już zdaje się 12 lat bez zera dla przypomnienia.
Płakanie o emigracji to chyba rodzynek wpisów, z naszej ekipy wyjechała cała masa ludzi
tak samo jak w całej PL jednak nie załamujemy rąk i robimy swoje. Przede wszystkim głupio sie z tego powodu nikt nie tłumaczy bo podobnie jest wszędzie.
Jeszcze jednej wpis odnośnie (buahaha) wypłakiwań ze Tarnów nie jest już miastem wojewódzkim. I całe szczęście, bo cała kasa w tym okresie zamiast do Dębicy, Bochni czy pomniejeszych miast była wpompowywana w Tarnów, stąd narosły ponad dwu krotne różnice demograficzne między (m.in.) naszymi miastami, a inne w regionie stanęły w rozwoju.
Jeszcze takie małe porównanko dla tarnowian, (abstrachując już od tego że Rzeszów od paru lat kilkakrotnie razy sie powiększał obszarowowo to nie był znów niewiele wiekszy od Tarnowa ludnościowo). Przy czym od około 10-15 lat róznica między porównywalnym Tarnowem a Rzeszowem jest taka... że nie ma nawet co porównywać! więc nie róbcie juz z tego miasta nie wiadomo jakiego ośrodka w regionie.
ps. Ktoś tam pisał że Debica sie obecnie rozwija - bzdura... raczej cofa w rozwoju rzekłbym (niestety) za przyczyną kolejnego nieudolnego burmistrza figuranta.
Temat jest o małopolskich kibicach więc proponuje dac sobie spokój Dębicą tym bardziej że wiekszość nie ma pojecia co pisze.
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!