Siatkówka ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
ATU

Re: Siatkówka ...

Post autor: ATU » 25.01.2010, 23:15

Patrzę, że nie można edytować, więc napiszę post pod postem :)
Gratuluję oczywiście wszystkim ekipom za PP, bo w sumie każda z perspektywy TV zaprezentowała się fajnie. Wszyscy naprawdę dobrze słyszalni, a przy takiej hali jak w Bydgoszczy nie jest to jednak proste.

Chemicy, trzymajcie się i nie dajcie bandzie sponsorów. Powodzenia.
Jak wszyscy za jednego, tak ja sam za wszystkich.

iparts.pl
AZS1950

Post autor: AZS1950 » 25.01.2010, 23:53

Jak już zaczęła się dyskusja, to wtrącę swoje 3 grosze.

Co do Skry dla sektorze - dla mnie sytuacja co najmniej dziwna, zwłaszcza że przyjechali z Jastrzębiem, a nie z Resovią, z którą zdawało się mieli lepsze kontakty. U nas nie do pomyślenia (za wyjątkiem Janka, ale jego akurat traktujemy inaczej niż pozostałych), ale nie moje podwórko, my tam byliśmy prywatnie, więc głosu w tej sprawie nie zabierałem, stanęliśmy po drugiej stronie sektora i tyle.

Zdziwiła mnie inna rzecz. Tak się złożyło, że pierwszy raz widziałem razem w jednym miejscu ekipy Jastrzębia i Sovii. Słyszałem dużo o tym, jaka to przyjaźń ich łączy, a co zobaczyłem? Sovia gra z Chemikiem, na ich sektor udaje się bodaj 4 Jastrzębiaków, reszta siedzi u siebie na sektorze i czeka, aż przyjdzie ich prezes, bo "musi im pozwolić". Przyszedł, nie wiem dokładnie, co powiedział, bo aż tak się nie interesowałem, ale efekt był taki, że Jastrzębie zostało na swoim sektorze, a tych kilku, którzy dopuścili się samowolki, dostało za to zjebkę. Potem na meczu Jastrzębia z Mostostalem na sektor Jastrzębia udaje się może nieco ponad połowa Resoviaków, ale naprawdę w doping angażuje się jedynie niewielka część z nich, reszta usiadła na górze sektora. Sytuacja dla mnie bardzo dziwna, bo spodziewałem się zupełnie czegoś innego. Co prawda w trakcie sobotniego meczu kilka razy z sektora Jastrzębia poleciało "Resovia", po finale były wzajemne pozdrowienia i śpiewanie "Bo w Jastrzębiu, Rzeszowie jest wiara", a w nocy podobno wspólne imprezowanie do wczesnych godzin porannych, ale mimo wszystko...

Ogólnie w dużej mierze zgadzam się z Czereśniową, jak i z ATU. Sam, gdy zobaczyłem towarzystwo na sektorze Jastrzębia, miałem chwilę zwątpienia "co ja tu robię?", no ale jak już pisałem, nie moje podwórko, nie moje zabawki.

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 26.01.2010, 00:37

malyswider pisze:Nam jako Kędzierzynowi sytuacja taka bynajmniej sie nie podoba i mowimy to glosno.... wy mozecie pic zkim chcecie, przeciez zgody na tym polegaja...
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii- obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi"
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"

misuszat

Post autor: misuszat » 26.01.2010, 07:27

Czeresniowa2 pisze:
malyswider pisze:Nam jako Kędzierzynowi sytuacja taka bynajmniej sie nie podoba i mowimy to glosno.... wy mozecie pic zkim chcecie, przeciez zgody na tym polegaja...
"I najbielszą cnotę zawiść z tyłu kąsa"

Slowko w kwestii aktualnej dyskusji.
Moze sie tutaj naraze ale zawsze bylem i chyba juz pozostane zwolennikiem zazywania rzeczy po imieniu bez zbednych "ochow i achow" i owijania w bawelne.
Wszyscy wiemy na jakim forum jestesmy, kazdy jest w mniejszym lub wiekszym stopniu "facetem" dlatego tez niema co zamydlac.

Ja uwazam ze mega slabe jest stawianie sie z jednej strony na pozycji mega zajebistych ekip ktore wiedza co i jak z drugiej pucowac kazdemu w kolo wedle zasady "trzeba byc milym i dobrym". To jest ta pojebana norma ktora wykrztalcila sie na siatkowce, napinanie sie i szydera a jak przychodzi co do czego wspolne biesiadowanie jak na lidze swiatowej, byle nie obrazic kolegi od kieliszka.

Okreslmy sie wiec ze jestesmy bardziej "fan clubami" niz ruchem kibicowskim i bedzie wszytko wysmienicie.

Abdul nie obraz sie chlopie. Doceniam Twoje zaangazowanie w doping, to ze tym zajesz ale na Boga, jak chcesz wstawiac foty to wstawiaj foty "swoich". Jestes tu nie od dzis i znasz chyba obowiazujace zasady. Z reszta dyskusja a jednym a Ty ni z gruchy ni z pietruchy wstawiasz "fotki poszczegolnych ekip..."
Nie chce byc uszczypliwy ale wyglada to bynajmniej jakbys chcial powiedziec: "dobra skonczmy juz niewygodny temat, popatrzcie jak nas bylo duzo a ich malo".

Pozdr all.
Bez urazy.
Show must go on!
BB ´97´99´06
zaksa! co? ty qurwo! Tylko MOSTO

malyswider

Post autor: malyswider » 26.01.2010, 09:32

Czeresniowa2 pisze:
a Ciebie co znowu boli? dalej zyjesz mega derbami?
BB!

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 26.01.2010, 16:56

Nie, już wspominałem jakie mam zdanie na temat waszego pouczania innych ekip w kontekscie tego co wy robicie (oczywiscie jak ktoś na to zwróci uwage to "nie wp..dalać się" itp.) Tyle z mojej strony, w tym wypadku całe szczęscie że od prawie 7 lat to nie nasze podwórko
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"

malyswider

Post autor: malyswider » 26.01.2010, 17:44

Czeresniowa2 pisze:Nie, już wspominałem jakie mam zdanie na temat waszego pouczania innych ekip w kontekscie tego co wy robicie (oczywiscie jak ktoś na to zwróci uwage to "nie wp..dalać się" itp.) Tyle z mojej strony, w tym wypadku całe szczęscie że od prawie 7 lat to nie nasze podwórko

a ze co my ku*** taiego robimy wg ciebie bo to juz chyba kpina lekka
BB!

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 26.01.2010, 18:37

Świder i Uszat, bez napinki, ale zanim zacznie stać na straży kumatości wśród siatkarskich ekip, zajmijcie się najpierw swoim własnym podwórkiem, bo do ideału to Wam wciąż daleko. Mimo że widać ogromne ciśnienie u Was właśnie na bycie w c*** kumatą ekipą i takie postrzeganie przez innych.

misuszat

Post autor: misuszat » 26.01.2010, 18:56

Dziad o kozie baba o wozie...
Show must go on!
BB ´97´99´06

malyswider

Post autor: malyswider » 26.01.2010, 19:09

AZS1950 pisze:Świder i Uszat, bez napinki, ale zanim zacznie stać na straży kumatości wśród siatkarskich ekip, zajmijcie się najpierw swoim własnym podwórkiem, bo do ideału to Wam wciąż daleko. Mimo że widać ogromne ciśnienie u Was właśnie na bycie w c*** kumatą ekipą i takie postrzeganie przez innych.

chlopie ale Ty bredzisz!kto sie lansuje? My? my znamy swoje miejsce ale to co Wy robicie to rpzechodzi ludzkie pojecie!

My mowimy ze nam sie nie podoba ogolnopolska akcja kazdy kibicuje kazdemu, a wy nam probujecie wytkac c*** wi co, zero konkretow
BB!

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 26.01.2010, 20:00

My? To weź mi powiedz, kto to jest ten każdy. Dobre stosunki z Jastrzębiem od jakiegoś czasu, z innymi AZS-ami też od zawsze żyjemy w miarę dobrze (chociaż kiedyś lepiej, niż teraz). I to tyle. Do tego stanęliśmy rok temu w Kielcach z Sovią przez cały jeden set, totalnie na spontanie, wkurwieni tym, że Skra znowu wygrywa, a potem oni zrewanżowali się na naszym półfinale, ale to 1 taki wyjątkowy incydent. Chcecie być ekipą, która nie ma żadnych zgód/przyjaźni (jak zwał tak zwał) to proszę bardzo, zgadzam się zresztą, że to, co było zwłaszcza w sobotę na sektorze Jastrzębia, to paranoja, ale nie mówię tu o obecności Sovii czy naszej, ale Skry i Trefla, bo to, że ma się 1 czy 2 ekipy, z którymi się dobrze żyje, to nie jest nic nienormalnego.

A ja kiedyś mówiłem, że nam się z kolei nie podoba napierdalanie w trąbki na wyjazdach. I dowiedziałem się od Was jedynie tego, że "nie mam się już do czego przypierdolić". I o to właśnie chodzi, zresztą zwracał na to uwagę Czereśniowa2, jak Wy krytykujecie inne ekipy, to jest ok, jak ktoś skrytykuje Was, to już gorzej.

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 26.01.2010, 20:08

Własnie wszedłem na foty ekip- jak macie takie zasady to co obok was robi typ z bannerem Delecty na szyji? Rozumiem że po pięciu sekundach od wykonania foty został wyproszony z sektora?

misuszat

Post autor: misuszat » 26.01.2010, 20:23

Ja tam zednego ciecia z delecty nie widze.

Co do wypraszania, tak WYPIERDOLILEM juz przynejmniej 3 osobnikow ktorzy zawitali do naszego sektora w ubieglym sezonie. Ostatnim byl niejaki Janek z Belchatowa w Kielcach.

Nikt nikogo pouczal nie bedzie, robcie sobie wszyscy co chcecie.
Ja podzielilem sie swoimi subiektywnymi odczuciami.
Dla mnie lansowanie sie z jednej strony (pianie na lewo i prawo o swoich "dokonaniach") i pucowanie z drugej to slabizna i tyle.

Obiecuej ze nie bede juz niszczyl rownowagi w watku i sielskiej charmonii i juz nic wiecej nie napisze.

milego wieczoru
Show must go on!
BB ´97´99´06

malyswider

Post autor: malyswider » 26.01.2010, 21:52

Czeresniowa2 pisze:Własnie wszedłem na foty ekip- jak macie takie zasady to co obok was robi typ z bannerem Delecty na szyji? Rozumiem że po pięciu sekundach od wykonania foty został wyproszony z sektora?

smialismy sie razem z Waszej frekwencji na Derbach stulecia!
BB!

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 26.01.2010, 22:46

Uszat- stoi na schodach nad flaga na kiju o bliżej niezidentyfikowanych barwach.

Świder- Lepiej trzymaj język za zębami bo ja nie pisałem nigdzie o derbach stulecia, ale mógłbym napisać wiele innych ciekawych rzeczy, ale nie wpierdalam się w nie swój cyrk. I dla swojego dobra nie prowokuj mnie do tego

Bez odbioru

malyswider

Post autor: malyswider » 27.01.2010, 08:27

Czeresniowa2 pisze:Uszat- stoi na schodach nad flaga na kiju o bliżej niezidentyfikowanych barwach.

Świder- Lepiej trzymaj język za zębami bo ja nie pisałem nigdzie o derbach stulecia, ale mógłbym napisać wiele innych ciekawych rzeczy, ale nie wpierdalam się w nie swój cyrk. I dla swojego dobra nie prowokuj mnie do tego

Bez odbioru
wez wrzuc na luz:) kilka opowiesci to i ja umiem zmontowac.

a teraz z innej beczki:
Czy problemy kibiców z zarzadem w Gorzowie zaczely sie podczas finalów MP z nami gdzie była WAs nagle w mlynie garstka?
BB!

Krzysiek1947

Post autor: Krzysiek1947 » 27.01.2010, 15:40

teraz pytanie po raz kolejny do zaksofanów: jak to jest że robicie z siebie najkumatszą ekipe wśród siatkarskiego ruchu kibicowskiego a nie potraficie wypierdolić lub uświadomić ludzi stojącym w waszym młynie by nie chodzili w szalach z nazwą sponsora?
CHEMICAL BROTHERS

malyswider

Post autor: malyswider » 27.01.2010, 19:32

Krzysiek1947 pisze:teraz pytanie po raz kolejny do zaksofanów: jak to jest że robicie z siebie najkumatszą ekipe wśród siatkarskiego ruchu kibicowskiego a nie potraficie wypierdolić lub uświadomić ludzi stojącym w waszym młynie by nie chodzili w szalach z nazwą sponsora?
wcale nie robimy z siebie takowej ekipy. widocznie nie mamy jaj i Twojej sily przebicia. nam nie jest po drodze ze kazdy kazdemu w tylek wchodzi. tyle.
BB!

ATU

Post autor: ATU » 27.01.2010, 20:11

Albo mi się zdaje, albo ten temat schodzi na poziom gimnazjum. "My nie, ale Wy ....", "nie nie, to Wy....., a nie My....."
I przekomarzanie się kto tu jest bardziej kumatą ekipą jak dzieci w piaskownicy zaczynające kłótnię od "a mój tata jest... a Twój?"

Ludzie ogarnijcie się proszę, bo za dużo napinki, a trochę za mało konkretów ostatnio. Ten temat jest chyba po to, aby pewne zasady były. Po to, aby moim zdaniem ekipy uważane za "kumate" nie stały następnym razem w młynie z trąbkarzami z Bełchatowa albo z "KK" z Gdańska. A temat zamiast prowadzić do jakiś wniosków zmienia się w wypominanie a kto z kim stał, kto z kim się pucował, kto jakie nosił szaliki, kto miał jakie barwy i inne pierdoły. Z jednej strony każdy pisze "nie moje podwórko", z drugiej wjeżdżacie na siebie jak kapryśne dzieciaki. Temat zaczął się od PP, i może nie przenośmy go na ton wypominania teraz każdy każdemu kto co robił, tylko ogarnijmy się jakoś, żeby kibicowska siatkówka nie była ciągle tematem szyderstw wśród innych kibiców.

Tyle ode mnie. Pozdro

ATU

Post autor: ATU » 27.01.2010, 20:28

I żeby nie rozmywać.
Uważam, że stanie w sektorze z ekipą, z którą nic nas nie łączy (a nawet przeciwnie, mówię tu o Skrze, która na tym forum np jest traktowana z maksymalną pogardą) nie powinno mieć miejsca. A kiedy coś takiego się zdarza to i ktoś zwróci na to uwagę, to albo jest odwracanie kota ogonem i "a Wy coś tam" albo zasłanianie się "prywatnymi kontaktami".
Jeżeli osoba X z jednego klubu "utrzymuje kontankty" z osobą Y z innego klubu, i tak się składa, że są razem na takim PP czy w innej sytuacji na hali, to niech sobie stoi obok i pomaga dopingiem, czemu nie. Pijcie wódkę po meczu, razem śpiewajcie, balujcie do białego rana. Przecież to nic złego. Ale moim zdaniem jeśli osoba X pomagając dopingiem zakłada barwy, to już nie reprezentuje tylko siebie, ale i swój klub. A później rodzą się akcje kto do kogo się pucuje itd. Po co to? Mamy zgodę z Resovią, niech Resovia z nami siedzi, dopinguje, klaszcze, bądźmy razem na sektorze. Ale po co kwiatki w stylu Gdańska czy Skry? Chcecie z nami stać, to zdejmujcie barwy i nam pomagajcie dopingiem, nie to nara. Tak to moim zdaniem powinno wyglądać, a wygląda inaczej.

Bez napinki. Pozdro.

Kolobrzeska

Post autor: Kolobrzeska » 28.01.2010, 09:47

Sorry, ale co wy macie do kibicow z gdanska? Chodze na mecze trefla od jakiegos czasu i tak ich odbieram:
1) w plus lidze dopingowali druzyne mimo, iz nic soba nie reprezentowala za wyjatkiem fryzury kadziewicza;
2) duzo dziewczyn? a czy ktos pomyslal o tym, ze w trojmiescie faceci wola chodzic na zuzel, hokej, kosza czy noge? to sa bardziej "meskie" sporty niz siatka, wiec sie nie dziwe, ze sa tam same laski.
3) jak na baby + garstka facetow to wg mnie doping jest niezly
4) od paru spotkan maja koszulki trefla. bez sponsorow. tak samo jest z szalami.
5) nie maja z nikim zgody ani kosy.
6) nie trabia.
7) w pierszej lidze jezdza za druzyna, choc w gdansku nie bylo zadnych przyjezdnych gosci od poczatku sezonu.
to sa powody, zeby po nich "jezdzic"?
pozdro

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 28.01.2010, 10:41

Zgadzam się, Trefl to może nie jest szczyt kumatosci, ale wiem że organ decyzyjny bywa często na Lechii więc wie co i jak. Zreszta relacjonowałem ich wizyte w Gorzowie

TG2005

Post autor: TG2005 » 28.01.2010, 14:12

Macie na tym smiesznym forum wiecznie jakies kompleksy Trefla? Z czego to wynika? Rodzice w dziecinstwie za mało puzzli Wam kupowali?

Zapraszamy wszystkie KUMATE ekipy do nas! Jakos w PlusLidze sezon temu żadna z nich się nie pofatygowała, a już napewno nie w 'nadmiarze' i każdy dobrze wie o kim mowa. Przepraszamy że Trefl został założony kilka lat temu, i że odpowiednio wcześniej nie powstał KK;] Przeprasamy że nie utworzyliśmy sie juz w 1356 roku... p.n.e ;] Może wtedy dażylibyście wiekszym szacunkiem Nas jak i inne młode ekipy.

A póki co zapraszamy na 1 lige do Nas, Kołobrzeska czeka! My już kilka wyjazdów zaliczyliśmy, a w planach na te sezon jeszcze pare. Szczególnie liczymy na gości z Gorzowa - 13.02.

pzdr
[link]

ATU

Post autor: ATU » 28.01.2010, 15:02

Zluzujcie trochę, bo widać, że przeczytał jeden z drugim jedną albo dwie wypowiedzi wyżej nad sobą, wyciąga jakiś kontekst i teraz, że ktoś na Was wjeżdża. Ja mówię zupełnie o czym innym, a Wy o czym innym. Nie mówię o Waszej "kumatości", bo nie wypowiadam się na tematy, na które nie mam pojęcia, a jeśli o chodzi o Was, to nie wiem za wiele, jedynie to, co przeczytam tutaj. Ja piszę o czym innym:
Kolobrzeska pisze:5) nie maja z nikim zgody ani kosy.
Więc po co stoicie na PP z Jastrzębskim, Resovią i Skrą?

Ja o tym mówię, a nie o kumatości, bo dla mnie ten temat zawsze był śmieszny. Ja mówię o staniu każdego z każdego, a bo zawsze można powiedzieć, że "prywatne kontakty". Mówię o tym. A nie o Waszej "kumatości", bo na Wasz temat się nie wypowiadałem i wypowiadać nie będę, bo jak pisałem nie mam w naturze pisać aby pisać.

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 28.01.2010, 15:17

Zdaje się, że Trefl, gdy rozpoczynał swoją działalność, rozgłaszał, że chce się wzorować na Skrze, a potem doszedł do tego list bodaj do kibiców AZS-u PW, w którym padało stwierdzenie, że nie chce, aby uważano ich za chuliganów jak z Częstochowy. Jeśli się mylę, to proszę poprawić, a jeśli nie, to chyba tłumaczy to takie, a nie inne podejście.

Ale i tak ja tam do kibiców Trefla nic nie mam, rok temu w Uranii zrobili całkiem dobre wrażenie, jak jest teraz, tego nie wiem, ale skoro zaliczają wyjazdy, co w I lidze jest raczej rzadkością, to już coś.

Chemik_Bydgoszcz

Post autor: Chemik_Bydgoszcz » 28.01.2010, 17:04

Gdzieś mi się obiło o uszy, że Treflowcy poszli na wspólne piwo z jadarynkami w poprzednim sezonie ... :/ To prawda ?

gdańszczanin

Post autor: gdańszczanin » 28.01.2010, 17:32

TG2005

Na tym śmiesznym forum, w śmiesznym temacie, komentowana jest Wasza postawa (jaka?) - patrz post wyżej.

I co ma do tego, że ktoś tam na Lechię chodzi?

Kolobrzeska
Gdańsk

TG2005

Post autor: TG2005 » 28.01.2010, 17:39

ATU pisze:Zluzujcie trochę, bo widać, że przeczytał jeden z drugim jedną albo dwie wypowiedzi wyżej nad sobą, wyciąga jakiś kontekst i teraz, że ktoś na Was wjeżdża.
a jesli jeden a moze i nawet drugi przeczytal 46 stron tego tematu?
AZS1950 pisze:Zdaje się, że Trefl, gdy rozpoczynał swoją działalność, rozgłaszał, że chce się wzorować na Skrze
raczej NIE wzorowac na Skrze :)
Chemik_Bydgoszcz pisze:Gdzieś mi się obiło o uszy, że Treflowcy poszli na wspólne piwo z jadarynkami w poprzednim sezonie ... :/ To prawda ?
Gdzieś mi się obiło o uszy, że Treflowcy poszli na wspólne piwo z jadarynkami w poprzednim sezonie ... :/ To prawda ?
I w czym problem? Piwa tez juz pic nie mozna? A moze należy chodzić tylko z KUMATYMI?

Na tym kończę moje udzielnie się na tym forum, ponieważ nie odpowiada mi forma rozmów i rozkminek jakie tu macie, począwszy od strony nr 1. Podsumowując jednak: jesteśmy kibicami i kibicujemy dla ideii kibicowania. Prowadzimy doping, śpiewamy (nie, nie trabiemy jak pewnie niektorzy myslą:) ), czasami przygotowujemy mniejsze lub wieksze oprawy (poki co w miare naszych mozliwosci), doping prowadzimy zawsze niezaleznie od dnia, wyników i gry naszych, zawsze na tym samym rownym poziomie. Nie zawracamy sobie głowy kto jest naszym sponsorem i czy jego logo pojawilo sie na koszu na smieci kolo hali czy na kapciach pana ktory sprzata hale. Znamy swoje miejsce w szeregu, wiemy ze bardzo daleko nam do najlepszych opraw i dopingów meczowych, dlatego robimy swoje, rozwijamy się i staramy czerpać wzorce z różnych 'boisk'.

Raz jeszcze zapraszam wszystkich do Nas, czy to obecnie na 1szą czy mam nadzieje za rok PlusLige na najnowoczesniejsza halę w Polsce mieszczacą ponad 10 000 osob. I gwarantuję że praktycznie na kazdym meczu bedzie ona wypelniona, mimo że KK zapewne nie może nigdy liczyć na zastrzyk meskich gardel, z powodów wymienionych już wcześniej (pilka nożna, kosz, żużel, ręczna, rugby)

Tym razem już nie spadniemy z ligi z takim hukiem, więc może co niektórzy bedą mieli sposobność bardziej przyjrzeć się temu jak działamy i nie oceniać po tym 'co sie o nas mowi' a po tym co zobaczą na żywo.

pozdrawiam

TG
[link]

misuszat

Post autor: misuszat » 28.01.2010, 18:54

bla bla bla
Show must go on!
BB ´97´99´06

Spartan

Post autor: Spartan » 28.01.2010, 20:44

Ale o co ta spina? Wiadomo SKRA to wyrzutki kibicowskie. Trefl to duży współczynnik feminizacji ale przynajmniej dopingują i próbują naśladować kumate ekipy. Z całym szacunkiem do Trefla ale czego wy oczekujecie od dziewczyn, że wystawią ekipę sportową i zorganizują ustawkę z AZS Cz-wa? A co do reszty to niech się każdy zastanowi czy w swojej ekipie mają całkowity porządek i nic im nie można zarzucić. Na Pucharze był burdel z tym staniem razem poszczególnych ekip (nawet jeśli były to małe ilości), ale napinający się tutaj najwięcej zaksofani też nie sa ekipą bez skazy, choć na taką się lansują. A każdy kto im coś zarzuci nie otrzymuje wyjaśnienia, tylko jest atakowany żałosnymi tekstami. Dlatego ogarnijcie się wszyscy.

gdańszczanin

Post autor: gdańszczanin » 28.01.2010, 21:43

Widzisz Spartan no właśnie po to są te tematy, by ktoś potrafił przeczytać i wyciągnąć wnioski. I nie ważne w jakiej dyscyplinie sportu się udziela, a wiadomo, że każda ma nieco inną specyfikę. Piszesz, że próbują naśladować kumate ekipy?. Ja mam szacunek dla tej grupy osób, ze znaczną przewagą dziewczyn, co może śmiesznie wygląda, ale im nie umniejsza. Tylko dla mnie naśladowanie kumatych ekip, to choćby odcinanie się od Jadarynek - transparenty, okrzyki. A nie picie z nimi piwa. No, ale skoro to tylko picie piwa, to pewnie tylko Czarnym zabrano klub, itd..

Spartan

Post autor: Spartan » 29.01.2010, 12:27

Co do picia piwa to myślę, że dziewczyny wypiłyby z każdą ekipą, która by im to zaproponowała. Po prostu kobiety są nastawione na bardziej przyjazne stosunki ze wszystkimi, a na pewno nie szukają nigdzie kosy. Choć z drugiej strony nie zmienia to faktu, że kumate ekipy powinny wiedzieć z kim i kiedy pić.
Dlatego powiedzmy sobie szczerze- Trefl na razie nie wejdzie na nie wiadomo jaki poziom kibicowania ze względu na damskie głosy. I nie chodzi mi tu o kumatość, bo ta powinna być niezależnie od płci, ale o samą jakość. Jednak jak rykną faceci to jest całkiem inny efekt. Swoją drogą tak jak napisałeś szacunek dla Trefla, że coś próbują działać. Dla przykładu na Morzu w Szczecinie brak jakiegokolwiek dopingu.
Bez napinki.

Abdul

Post autor: Abdul » 29.01.2010, 18:07

Jesteśmy piknikami .. długo się kamuflowaliśmy, ale chyba nadszedł czas spojrzeć prawdzie w oczy. Gdzie nam do innych jakiś kumatych ekip. Nasz dotychczasowa działalność tylko to potwierdza. Nie jesteśmy zainteresowani żadnymi atrakcjami poza sportowymi a jedyne na czym się skupiamy to tworzeniu jednych z najlepszych opraw na PlusLidze. Ale mamy też plamę na honorze. Skutecznie wyplamiliśmy "trąbki" z hali przyłączając się do akcji zainicjowanej kiedyś przez kibiców AZS-u Częstochowa. Nie wiem jaki jest efekt w Częstochowie /dawno tam nie byłem, ale myślę iż im się udało/ bo w Rzeszowie osiągnęliśmy swoje. O akcji zrobiło się znów głośno:
[link]

Na hali rozdaliśmy też każdemu kibicowi który był na meczu ze Skrą informacje "nie bądź łosiem, nie trąb"

a klub Resovia stanął za nami i do regulaminu hali wprowadzi uwagę o nie używaniu trąbek na meczu:
[link]

Kod: Zaznacz cały

zapraszamy do wspólnego, kulturalnego wspierania naszych siatkarzy z Klubem Kibica oraz prosimy o nieużywanie trąbek,
Mało? może, ale to na początek jest bardzo dobrze. Niech inni napiszą jak sprawa wygląda u nich. Nie chodzi o Kluby Kibica i młyny, tylko o kibiców na hali.

Ale doping w Rzeszowie to nie problem, Sztandary Resovii wraz z nami podbijają Europę. W tym roku już byliśmy w 50 osób w Słowenii na meczu Ligi Mistrzów i nie straszne nam było to, iż na zewnątrz zima i wyjazd w środku tygodnia. 50 osób od nas pojechało.
Ale to wszystko to nic. Prawdziwą twarz pokazaliśmy w Bydgoszczy. Na mecz przyjechaliśmy w 80 osób i poza miejscowymi byliśmy najliczniejszym klubem kibica na imprezie. Prowadziliśmy cały czas doping i to nie zależnie jak nam szło. Pomimo, iż mieliśmy tylko część sektora, dość szybko się on oczyścił z innych kibiców i została już tylko Resovia. Było z nami Jestrzębie ale byli też i inni. Było 3 kibiców Trfla Gdańsk , którzy co prawda nie uczestniczyli czynni w dopingu i raczej stali z tyłu za nami w swoich barwach, ale widocznie swoim zachowaniem przyćmili innym doping 80 osobowej grupy Sovii wspomaganej przez Jastrzębie. Dla tego wielki Szacunek dla Was. Pomogliście nam i za to dzięki. Jak widzicie Wasza obecność była zauważona a wasze głosy w Naszym młynie słyszalne. Do tego była też Skra. 5 osób w sobotę, podobnie jak Trafl byli z boku młyna. Ale pomogliście nam i też Wam dziękuję. Bez was ten doping wyglądał by inaczej. W tym miejscu bardzo chciałbym przeprosić tych kibiców, iż nie poszliśmy z nimi na piwo, Colę czy inne napoje. Na takie imprezy chodzimy z nielicznymi. Ale widzę, iż musimy to zmienić bo całkowicie stracimy opinię pikników na tym forum. Na naszym meczu było też Jastrzębie, które nam pomagało. W rewanżu my byliśmy na ich sektorze gdzie kibicowaliśmy razem na meczu z ZAK-są. Nie wiem jak jest gdzie indziej, ale my z Jastrzębiem kibicowaliśmy wspólnie ale nie wtrącaliśmy się w prowadzenie dopingu. Dlatego Jastrzębie było u Nas podobnie jak my u nich w górnych rejonach sektora. Ot cała prawda.

Biorąc to pod uwagę niesłychaną hańbą okrył się AZS Olsztyn, który nie przyszedł do Naszej piknikowej braci.

Niestety muszę innych zmartwić, gdyż na finale pojawiła się u Nas kolejna plama. Na finałowym meczu kibicowaliśmy już sami, a Janka ze Skry wyprosiliśmy z sektora bo przeszkadzał nam prowadzić doping. Janku wybacz nam, nie wiedzieliśmy co robimy :(

Po meczu zeszliśmy do zawodników, którzy nam podziękowali za doping a Nasz ulubieniec Rafael Redwitz nas najzwyczajniej w świecie przeprosił za to , iż przegrali.

[link]

Sorry, że puszczam linki z blogu Iwańczyka ale tam jest mniej więcej wszystko.

ps. i taka uwaga, kibice ZAK-sy nie życzą sobie aby ZAKsie kibicował nikt inny kto nie jest w barwach ich klubu. To ich chyba bardzo denerwuje.

A tak serio to jeżeli poziom dyskusji sprowadzamy do tego, iż oceniamy inne ekipy nie za działalność kibicowską, tylko za rzeczy marginalne to chyba coś nie tak. Dyskutujmy o oprawach, dopingu, wyjazdach, gadżetach kibicowskich czy nawet "przeciąganiu liny" jak ktoś się w takich atrakcjach lubuje ale niech ta dyskusja ma jakiś sens i jest o czymś konkretnym. Jeżeli puchar oceniamy przez pryzmat , iż na 95 osobową grupę było 8 innych kibiców którzy w dodatku byli z boku sektora tak jak i inni kibice i nie uczestniczyli w kreowaniu dopingu to chyba jakieś nieporozumienie.
Ja wiem, iż Ci co najwięcej tutaj krzyczą to nie mają o czym innych mówić, gdyż ich najzwyczajniej w świecie w Bydgoszczy nie było.

Z kibicowskimi poozdRRowieniami
Abdul

ps2. Uszat, te fotki nawet nie są mojego autorstwa. Przy każdej relacji z meczu na większości portali są Nasze uśmiechnięte facjaty, więc nie rób problemu, iż nagle w obieg trafiają jakieś fotki. Te zdjęcia są z portalu "sportowefakty.pl" i tam zgłaszaj prośbę o usunięcie zdjęcia.
http://resovia.rzeszow.pl/

misuszat

Post autor: misuszat » 29.01.2010, 21:42

Chusteczki wam przyniesc?
Show must go on!
BB ´97´99´06

Abdul

Post autor: Abdul » 29.01.2010, 21:51

misuszat pisze:Chusteczki wam przyniesc?
Jak byś był miły, zapraszam 20 do Rzeszowa :)
http://resovia.rzeszow.pl/

bydgoskiCHEMIK

Post autor: bydgoskiCHEMIK » 29.01.2010, 22:30

Dzisiaj w Bydgoszczy, goście z Olsztyna w około 30- osobowym składzie, przyjeżdżają z bardzo wymownym transparentem i ogólnie cały mecz głośno. Brawo.

Obrazek

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 30.01.2010, 00:02

AZS Dzięki za wzmianke! Był będzie jest STILON ZKS!

ATU

Post autor: ATU » 30.01.2010, 11:32

Trans naprawdę konkret. Dzięki wielkie! Fajnie, że solidarność kibicowska nie jest nikomu obca. Pozdrawiamy, ATU.

BratB

Post autor: BratB » 30.01.2010, 12:37

Brawa dla AZSu Olsztyn !

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 30.01.2010, 13:34

Chemik Bydgoszcz - AZS Olsztyn
W Bydgoszczy AZS-owi kibicuje 30 osób, poza tym na trybunach rozsianych jeszcze kilka osób w biało-zielonych barwach. Bardzo dobry doping z naszej strony praktycznie przez cały mecz. Oprócz wspomnianego już transu wywieszamy 2 flagi na płot, a na pustym sąsiednim sektorze na krzesełkach rozkładamy sektorówkę. Poza tym mamy ze sobą kilka machajek, doping wspomagany 2 bębnami. Ze strony Chemika również dobry doping, pozdro dla Was i powodzenia w dalszej walce o swoje!

ODPOWIEDZ