Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Kiedyś czytałem wywiad z Muńkiem z T.Love i opisywał w tym wywiadze ten mecz między Lechem a Legią. Mógły go ktoś przytoczyc??
-
pogłoski w tamtych czasach mówiły że na pewno były ofiary ale dziś takiej 100% prawdy to możemy się już tylko domyslac
-
"
W 1980 roku w Częstochowie odbył się pamiętny finał Pucharu Polski pomiędzy Legią, a Lechem, przy okazji którego doszło do wielu starć między kibicami tych klubów.
- Pamiętam, że to był czerwiec. Nie byłem na tym meczu, zasuwałem do szkoły, a byłem wtedy chyba w II klasie liceum. Jadę sobie autobusem i patrzę, a nagle w alejach prowadzących na Jasną Górę stają dwa autokary, z których wysypują się ekipy. Jedna w niebiesko-białych szalikach, a druga w czerwono-biało-zielonych. Co to była za rozpierducha! Kolesie prali się na ostro, jakieś butelki poszły w ruch. Zacząłem się chować w autobusie jak kundel z podkulonym ogonem. To była taka regularna napierdalanka! I nagle koniec! Jakby na sygnał! A tam aleje rozpierdolone! Wychowałem się na robotniczym osiedlu i zdarzało się, że ktoś komuś rozbił nos, były bójki, ale jak to wtedy zobaczyłem, to po prostu wymiękłem. Potem doszło do grubej zadymy na stadionie i z tego co wiem, to były wtedy ofiary śmiertelne."
Znalazłem to na legionisci.com
W 1980 roku w Częstochowie odbył się pamiętny finał Pucharu Polski pomiędzy Legią, a Lechem, przy okazji którego doszło do wielu starć między kibicami tych klubów.
- Pamiętam, że to był czerwiec. Nie byłem na tym meczu, zasuwałem do szkoły, a byłem wtedy chyba w II klasie liceum. Jadę sobie autobusem i patrzę, a nagle w alejach prowadzących na Jasną Górę stają dwa autokary, z których wysypują się ekipy. Jedna w niebiesko-białych szalikach, a druga w czerwono-biało-zielonych. Co to była za rozpierducha! Kolesie prali się na ostro, jakieś butelki poszły w ruch. Zacząłem się chować w autobusie jak kundel z podkulonym ogonem. To była taka regularna napierdalanka! I nagle koniec! Jakby na sygnał! A tam aleje rozpierdolone! Wychowałem się na robotniczym osiedlu i zdarzało się, że ktoś komuś rozbił nos, były bójki, ale jak to wtedy zobaczyłem, to po prostu wymiękłem. Potem doszło do grubej zadymy na stadionie i z tego co wiem, to były wtedy ofiary śmiertelne."
Znalazłem to na legionisci.com
Reprezentuję siebie.
-
W szpitalu, po meczu babka (pielegniarka) nawinela ze byly dwa wypadki smiertelne. Jeden zgred z Poznania na zawal serca pod stadionem przy autobusie i chlopak z Warszawy po wypadku na motocyklu. To moglo byc na odwrot, ale chyba tak jak napisalem...
-
Napisalem juz w innym temacie i moze nie do konca (KIBICOWSKO) ale mysle ze predziej to tutaj ktos z adminow lub mod przeczyta. Wkurwia ten j***** murzyn czy tam mulat, zreszta jeden c***, w reklamie ´´stolikkibica´´ powyzej. Rozumiem juz ze reklamy (z wiadomych wzgledow) tez byc musza ale czy musza to byc jakies bambusy na niej?! Czekam na odpowiedz lub ewentualna pozytywna reakcje, bo ten niger z piwem w lapie co kilka sekund to juz oczy bola!!!
Z gory dzieki!
Z gory dzieki!
-
Znajdę gdzieś film ID z napisami ?
-
Gieksa J-no pisze:Znajdę gdzieś film ID z napisami ?
[link]
Prosze bardzo,tylko musisz się zarejestrować ale trwa to pół minuty.
"Tu chodzi o zasady,parametry.Bijesz się za przyjaciela.Nie uciekasz,Nie zdradzasz się."
-
Legia-SpartakinTORwertyk pisze:Gdzie moge przeczytac relacje kibicowska z dwumeczu Legia-Sprartak oraz Lech - Cska ? Zalezy mi na relacji okiem ruskich.
Варшава, 18 августа, 2 часа до матча «Легия» — «Спартак». Сбор мяса в одном из баров в паре километров от стадиона. Состав: 11 ББ, 4 Ю, 2 ГФ, 4 Алт., 2 Кёниг, 2 СПб, несколько БУ, нефирменные парни – всего 33 человека. До последнего ждем еще 10-ку, но бесполезно – «едем… вот-вот… щас будем…» — разгильдяи…
Выдвигаемся. Выбранный маршрут должен провести нас мимо бара, принадлежащего ТБ. Надеемся застать там состав, хотя по времени уже цейтнот, велика вероятность прогуляться впустую. Тихие зеленые улочки, перекрестки, повороты, постепенно нарастающий поток поляков, двигающихся на матч. Пока только кузьмичи разных возрастов. Стадио все ближе. На одном из широких перекрестков несколько дорог сходятся в одну, людские потоки сливаются в единую реку. До арены метров 700. Чуть левее впереди себя замечаем группу характерного вида поляков. Переходим дорогу, ускоряем шаг, пытаясь догнать. Кто-то бросает взгляд направо – «да вот же они!!!» — на уходящей немного вниз и закрытой с боков кустами дорожке виднеются крепкие силуэты в белых футболках. Разворачиваемся в их сторону, на ходу строимся. Вдруг рядом кто-то переходит на бег – мимо нас несется офисный клерк в галстуке и с портфелем, успевающий прокричать в телефон только одну фразу – «к вам идут!» Силуэты на дорожке поворачиваются в нашу сторону, что-то кричат, суетятся. Приближаемся молча. Дорожку с пригорка видим уже целиком, видим и то, что за ней. А за ней – тот самый паб ТБ, а перед ним море – море белых футболок. Во сколько раз их больше? В три? В четыре? Это потом сами поляки признают, что их было 100: 30 ТБ, 20 – еще какой-то конторы, 50 подписных. А сейчас нет времени считать – занимаем позицию на пригорке. Поляки быстро перегруппировываются. Стоявшие ближе к нам уходят назад, на их место от бара в первый ряд выбегают те, кто и должен там находиться. Секундная пауза – «оп, оп! давай, курва!» — прыгаем первыми. Треск, хруст – рубка плотнейшая. Продавливаем левый фланг, но справа – где ты, десятка опоздавших? – не хватает людей закрыть всю ширину дороги. Поляки обходят с правого фланга, пытаются прыгнуть с тыла. На каждого – минимум по трое, ударил – попал полюбому, но рук и ног уже не хватает. В добавок вокруг нас носится примчавшийся от бара мастиф, пытаясь зубами и когтями помочь своим хозяевам. За него поляки впоследствии извиняются (извинения приняты). Проходит секунд сорок, давят со всех сторон, оттесняют метров на 15-20 и на ногах уже не все из 33-х. Противник уже готов праздновать победу, да хрен бы там – «Собрались! Русские вперед!» — прыгаем второй раз. Снова треск, хруст, хорошая заруба. Проходит уже минуты две – на удивление до сих пор не видно копов. Да нет, вот они — патрульная машина с тремя постовыми въезжает в центр толпы. Для поляков это стоп- сигнал – «Police! No fight!» — кричат нам. «Какой ноу файт???!!!» — и прыгаем в третий раз. На этот раз стык совсем короткий – стройные шеренги космонавтов прекращают весь праздник. Занавес…
…Разбитые кулаки, «фонари», свернутые носы, рассечения, шрамы от собачьих когтей – повреждения есть у КАЖДОГО(!) из 33-х. Но и у каждого из них есть дух – русский дух, который и помог выстоять в этот августовский вечер. Спасибо всем. Всем, кто бился и будет биться до конца. Пока мы едины, мы непобедимы!
Spartak - Legia
Минут за 40 до начала, у метро пасутся дахуя народу в том числе и ОФ, понятное дело, что не просто так — пшеков вели.Они (пшеки) выходят (соотвественно спортивная станция), вышли спокойные их моментально начали ебашить дико и с оствервенением. Омон начал отсекать, там естественно возня, мол, они нас там ебашили, дайте мы их убъем и пр. балаган вербальный. Омон давить не стали, тем более пшеки съеблись в метро, и стояли внутри с несклькими рылами на выходе. Остальные внутри. Стояли минут 10 с обоссавшимися щщами абсолютно. Единственное никто не прыгал на незначительный омон не иза того, что омон был большим припятсвием, а из-за того, что мусора все грамотно декламировали: мол, мы руссские, мы все понимаем, поймите нас, съебитесь нахуй. В течении 5-7 минут подогнали серых с окрестностей стадиона, они развеяли толпу, которой также заебло скандировать про курву и которая сама рассыпалась, и минуты спустя повеля пшеков со спортивной прямо на стадион, далее я не шел, но мои у стада говорили, что их и там обкидывали всяким скамом. Может их и полтос был, но мне показалось рыл 60, а на матче с местными рыл 70.
Перед матчем «Спартак» — «Легия», который завершился победой поляков 3:2 у выхода из метро станции «Спортивная» едва не произошло столкновение болельщиков «Спартака» с приезжими. Польские фанаты, еще поднимаясь вверх по эскалатору громко кричали оскорбительные слова в адрес красно-белых поклонников. Однако фанаты «Спартака» не позволили себя оскорбить. На выходе из метро «гостей» из Варшавы поджидала внушительная толпа людей в красно-белых шарфах.Как только поляки вышли из метро, на них яростно набросились поклонники «Спартака» с криком «Курва, курва!». Однако благодаря оперативным действиям ОМОНА столкновений удалось избежать.
Напомним, что в Москву прибыли не все поляки. Часть из них вместе с баннерами была задержана на границе.
-
nie wiedziałem w jakim temacie zapytać, jak się nazywa ta piosenka w tle ?
https://www.youtube.com/watch?v=U8Tsu4toiUE
-
autor: albert21 » 26.05.2014, 09:37
czy jest w Polsce jakas ekipa ktora jest w ustawkach niepokonana ? wiem ze moje pytania moga irytowac ale ja jestem swiezy jezeli chodzi o te tematy dlatego bez napinki. Jak kto bedzie chcial to odpowiada a jak nie to niech nie odpowiada.
Z tych bardziej renomowanych ekip to przynajmniej do nie dawna niepokonana byla Arka Gdynia ale czy tak sie dzieje dalej to nie ma pojecia.
czy jest w Polsce jakas ekipa ktora jest w ustawkach niepokonana ? wiem ze moje pytania moga irytowac ale ja jestem swiezy jezeli chodzi o te tematy dlatego bez napinki. Jak kto bedzie chcial to odpowiada a jak nie to niech nie odpowiada.
Z tych bardziej renomowanych ekip to przynajmniej do nie dawna niepokonana byla Arka Gdynia ale czy tak sie dzieje dalej to nie ma pojecia.
-
a ty skad sie urwałeś?
-
wpisz sobie na youtube : Audiomachine - guardians at the gate (Acces denied Dubstep Edit)Objat pisze:nie wiedziałem w jakim temacie zapytać, jak się nazywa ta piosenka w tle ?
-
Post autor: wibrator » wczoraj, 16:21
a ty skad sie urwałeś?
[link] :D
a ty skad sie urwałeś?
-
Jesteś `miszczem`!Barcelona13 pisze:Post autor: wibrator » wczoraj, 16:21
a ty skad sie urwałeś?

-
Podziękował.pomarańcz pisze:wpisz sobie na youtube : Audiomachine - guardians at the gate (Acces denied Dubstep Edit)Objat pisze:nie wiedziałem w jakim temacie zapytać, jak się nazywa ta piosenka w tle ?
-
Na YT krąży filmik z przyśpiewką Widzewa "Naszym klubem Rts", przeróbka z żydami. Nie wklejam, żeby nie zasiać zbędnej napinki. Można zobaczyć oryginał?
massa pisze:ino teraz to boli Gieksiarzy bo akurat było otwarcie dworca i są o naszych wzmianki na stronach internetowych,a nie o nich.
szalikowiec70 pisze:co do mojej ortografii to powiem , ze juz dawno niechodze do szkolyi moze cos mi sie tam nieuda
fjodor1978vborys1978 pisze: Niedoczytany osle po podstawowce za Buga
-
Jakosc HDnatenczaswojski3 pisze:Na YT krąży filmik z przyśpiewką Widzewa "Naszym klubem Rts", przeróbka z żydami. Nie wklejam, żeby nie zasiać zbędnej napinki. Można zobaczyć oryginał?
[link]
-
I po co się wpieprzasz, skoro nie masz nic sensownego do napisania?mowie jak jest pisze:Jakosc HDnatenczaswojski3 pisze:Na YT krąży filmik z przyśpiewką Widzewa "Naszym klubem Rts", przeróbka z żydami. Nie wklejam, żeby nie zasiać zbędnej napinki. Można zobaczyć oryginał?
[link]
Masz. To cię powinno odstraszyć:

massa pisze:ino teraz to boli Gieksiarzy bo akurat było otwarcie dworca i są o naszych wzmianki na stronach internetowych,a nie o nich.
szalikowiec70 pisze:co do mojej ortografii to powiem , ze juz dawno niechodze do szkolyi moze cos mi sie tam nieuda
-
http://www.cyganskietaboryzmyslowic.pl/
Juz poprawione specjalnie dla Ciebie i osob postronnych.Dostalem duzo postow na priv, ze link nie dziala.
Jest ok wiec pozdrawiam i zycze milego ogladania.
A tu bonus w postaci jakosci 3D http://www.imax.sk.pl/
Juz poprawione specjalnie dla Ciebie i osob postronnych.Dostalem duzo postow na priv, ze link nie dziala.
Jest ok wiec pozdrawiam i zycze milego ogladania.
A tu bonus w postaci jakosci 3D http://www.imax.sk.pl/
-
O co chodzi z tym hasłem "Banda De Loucos" z flagi Mikołowa? Z tego co pamiętam to na ultras tifo tego hasła używają bodajże ludzie z Corinthians.
[link]
[link]
sHy! pisze:'jesteśmy zawsze tam'Bączyński pisze:A co,Wielkie Zagłębie chciało zrobić zasadzkę?Trochę o kpine zakrawa brak wyjazdu na dosyć nieodległy teren, biorąc pod uwagę poziom netonapinki na pobliskiego Chrobrego i Zagłębie
Akurat co do Miedzi,to nie wiem skąd Twoje zdziwienie,przecież nie od dziś jedne wyjazdy traktują priorytetowo a inne odpuszczają.Taka ich specyfika.Niedawno byli w przyzwoitej liczbie w Grudziądzu także nie musisz bać o ich formę.
-
"Banda De Loucos" - w dosłownym tłumaczeniu: banda szaleńców.
-
istnieje gdzieś zestawienie (tabela) który klub ma najwięcej wyrobionych kart kibica?
ciekawi mnie jak to wygląda porównując rózne kluby, tylko nie wiem czy takie dane są w ogóle podawane
ciekawi mnie jak to wygląda porównując rózne kluby, tylko nie wiem czy takie dane są w ogóle podawane
-
[link]wibrator pisze:istnieje gdzieś zestawienie (tabela) który klub ma najwięcej wyrobionych kart kibica?
zrób sobie ctr+f wpisz kart kibica i szukaj.
Nie ma tabeli tylko ilość przy podsumowaniu każdego klubu ekst.
-
dużo ludzi wpływa na trybuny przy pierwszym meczu na nowym stadionie.doliczyć do tego popcorniarzy zwanych kibolami sukcecu,ludzi na zakazach,którzy muszą sobie "radzić" tak a nie inaczej no i mecze bez oficjalnego udziału kibiców gości też mają wpływ.sam w tym sezonie wyrabiałem 3 karty nie w moich barwach,stąd tak pokrzywione wyniki w tych zestawieniach.
no ale sorry,takie mamy przepisy
no ale sorry,takie mamy przepisy
-
Kolega post wcześniej wrzucił link, w którym informacje o wyrobionych kartach kibicach są podane praktycznie w pierwszej linijce informacji o danym klubie. Wystarczy wejść i zweryfikować swoje przypuszczenia.kierowca bombowca pisze:gdzieś natknąłem się na info, że na Legii wyrobionych jest coś ponad 200 000 kart
Reprezentuję siebie.
-
pytanko-wie ktoś co znaczy hasło Hajduka Split "kontra mraku kontra sili" i w jakim kontekscie go używają, czy to pocisk w strone Dynamo czy inne okolicznosci? pytam bo będąc na Chorwacji widziałem to hasło wiele razy na murach, raz na koszulce chłopaka z Torcidy. Tutaj nawet na derbowej oprawie:
[link]
dzieki z gory za odp.
[link]
dzieki z gory za odp.
-
http://stadionowioprawcy.net/foto/0bb42fcf18_8.jpg
Ta flaga Kawaleria Szatana to nowa?, prosta i ładna takie są najlepsze.
Ta flaga Kawaleria Szatana to nowa?, prosta i ładna takie są najlepsze.
-
Ta flaga ma wiele lat, na ŁKS chodzę od 2003 roku mniej więcej i o ile dobrze kojarzę, już wisiała, ale niech mnie ktoś poprawi :)
-
teraz się już nie robi niestety tak ładnych flag
-
1. Kiedyś na meczu Śląsk - Pogon goście zerwali z płotu flagę Lechii. Potem ją odrzucili ze względu na policję, była też teoria, że odzyskał ją przechodzący fan Motoru (sic!).
Co się stalo z tą flagą? Dalej była wieszana na meczach?
2. Co się stało z kasą, którą ŁKS zbierał na start w rozgrywkach? Zebrali kilkadziesiąt/kilkaset tysięcy. To zostało wykorzystane na druzynę IV ligową?
2. Co się stało z kasą, którą ŁKS zbierał na start w rozgrywkach? Zebrali kilkadziesiąt/kilkaset tysięcy. To zostało wykorzystane na druzynę IV ligową?
-
została porwana,nigdy nie zawisła już na meczutetteh pisze:1. Kiedyś na meczu Śląsk - Pogon goście zerwali z płotu flagę Lechii. Potem ją odrzucili ze względu na policję, była też teoria, że odzyskał ją przechodzący fan Motoru (sic!).
-
Podajcie liczby zdobytych flag przez piec najlepszych ekip w PL.
Ciekawym zestawieniem bedzie porownanie naszych z 5 najlepszych ekip lowiacych flagi wroga na terenie Europy.
Jesli ktos jest w stanie skompletowania 10 najlepszych z PL i EU w liczbie flag pod tym wzgledem, to tym lepiej.
Przykladowo:
PL
1.Legia - liczba flag
2....
EU
1.klub - liczba flag
Ciekawym zestawieniem bedzie porownanie naszych z 5 najlepszych ekip lowiacych flagi wroga na terenie Europy.
Jesli ktos jest w stanie skompletowania 10 najlepszych z PL i EU w liczbie flag pod tym wzgledem, to tym lepiej.
Przykladowo:
PL
1.Legia - liczba flag
2....
EU
1.klub - liczba flag
„Qui seminat inquitatem, meter mala”
-
Ale wystarczy w Excelu, czy ma być sporządzona multimedialna prezentacja?bort14 pisze:Podajcie liczby zdobytych flag przez piec najlepszych ekip w PL.
Przykladowo:
PL
1.Legia - liczba flag
2....
EU
1.klub - liczba flag
-
W notatniku cebulaku.natenczaswojski3 pisze:Ale wystarczy w Excelu, czy ma być sporządzona multimedialna prezentacja?bort14 pisze:Podajcie liczby zdobytych flag przez piec najlepszych ekip w PL.
Przykladowo:
PL
1.Legia - liczba flag
2....
EU
1.klub - liczba flag

-
Wycieraczka12 Jesteś młodszym odwa lata bratem bort14? Czy masz dwa konta?wycieraczka12 pisze:W notatniku cebulaku.natenczaswojski3 pisze:Ale wystarczy w Excelu, czy ma być sporządzona multimedialna prezentacja?bort14 pisze:Podajcie liczby zdobytych flag przez piec najlepszych ekip w PL.
Przykladowo:
PL
1.Legia - liczba flag
2....
EU
1.klub - liczba flag
Miłego weekendu, bez odbioru.
-
Po c*** sie wpierdalasz?Typ zadal normalne pytanie,a jak bedzie ktos na silach, to mu odpowie.

-
Jaka jest "geneza'', że tak to ujmę, przyśpiewki w stronę Wiślaków -> "Będą filmy.....?", przyśpiewka znana, ale nigdy nie wiedziałem, o co chodzi z tym jej początkiem. Wyjaśni ktoś?
Zjednoczone, młode serca, pięści twarde tak jak stal. NIGDY nie stracimy wiary w to co siłę daje nam.
-
....to takie jak...łaapy,łaapy cztery łapy,pogonią psa,w świat pogonią psa........
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Gd3WLB516_I[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Gd3WLB516_I[/youtube]
-
Dawno temu pytałem, ale wybuchła jakaś inna napinka i zniknęło w wojennym tumulcie. To jeszcze raz.
Jak wyglada wspomaganie się Piasta i BATE? czy oni potrzebują do nas wizy i a jeśli tak to z jakim wyprzedzeniem, Czy Piast potrzebuje wizy do Białorusi, jak u nich wygląda podejście psiarni do kiboli i czy Polacy mieli z nimi jakieś grubsze przejścia za narodowość?
i w ogóle jak tam jest :)
Jak wyglada wspomaganie się Piasta i BATE? czy oni potrzebują do nas wizy i a jeśli tak to z jakim wyprzedzeniem, Czy Piast potrzebuje wizy do Białorusi, jak u nich wygląda podejście psiarni do kiboli i czy Polacy mieli z nimi jakieś grubsze przejścia za narodowość?
-
Piastole muszą płacić za wizy które kosztują 25 euro i są ważne 30 dni. BATE ma wizy darmowe które są ważne 1 rok.halodrol pisze:Dawno temu pytałem, ale wybuchła jakaś inna napinka i zniknęło w wojennym tumulcie. To jeszcze raz.
Białoruś jest państwem milicyjnym, ale psiarnia trochę obawia się Polaków.
Jest tanio, kobiety piękne i ludzie bardzo mili