Euro 2008 - bilety!!!
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Z powodów osobistych jestem zmuszony do sprzedania dwóch biletów na półfinał Euro 2008 we Wiedniu 3 kategorii.26 Czerwca
WLOCHY/HISZPANIA VS HOLANDIA/ROSJA Bilety oryginalne(mam potwierdzenie) .Wydalem duzą kase i chce ją teraz odzyskac.750euro za 1 bilet .Kurde a chcialem jeszcze na finał jechać .Telefon 501838851 Trójmiasto
WLOCHY/HISZPANIA VS HOLANDIA/ROSJA Bilety oryginalne(mam potwierdzenie) .Wydalem duzą kase i chce ją teraz odzyskac.750euro za 1 bilet .Kurde a chcialem jeszcze na finał jechać .Telefon 501838851 Trójmiasto
-
-
a tutaj informacja o tych 10%
[link]
Futbolowa centrala zapewnia, że kibice, którzy nabyli bilety warunkowe, otrzymają zwrot pieniędzy do 30 lipca. Kwota będzie pomniejszona o 10 procent opłaty manipulacyjnej, która ma pokryć koszty współpracy między PZPN a firmą pośredniczącą w zbieraniu zamówień oraz sprzedaży biletów.
[link]
Futbolowa centrala zapewnia, że kibice, którzy nabyli bilety warunkowe, otrzymają zwrot pieniędzy do 30 lipca. Kwota będzie pomniejszona o 10 procent opłaty manipulacyjnej, która ma pokryć koszty współpracy między PZPN a firmą pośredniczącą w zbieraniu zamówień oraz sprzedaży biletów.
-
paragraf 5 jest kluczowy
imho powinni zwrócić całość, ale popatrzcie na:
- pkt 1b (koszty systemowe) - moim zdaniem już zostały one doliczone i uwzględnione w cenie biletu warunkowego
- pkt 2 - koszty dostawy - tutaj to już byłaby paranoja jakby chcieli 10% za to że w systemie kupbilet był komunikat: "druk biletów warunkowych będzie możliwy w późniejszym terminie"
- pkt 3 - tutaj moim zdaniem dodatkowe opłaty mogą obejmować tylko działania wylistowane w podpunktach (czyli zmianę właściciela biletu)
pamiętajmy jednak że złamany został ten regulamin w punktach dotyczących dystrybucji - ani Krysiński ani Koźmiński w rozmowie ze mną się tym nie przejmowali
pamiętajcie również że to nie są ich (pzpn i kupbilet) pieniądze - jak wygramy w sądzie to oni wzruszą ramionami, podwyższą ceny biletów na Polska-Czechy i znowu my za to zapłacimy
§5 Szczegóły opłat
1. Zgodnie z zasadami ustalonymi przez Organizatora EURO2008 wysokość cen biletów i biletów
warunkowych będzie ustalona w następujący sposób:
a) cena biletu lub biletu warunkowego wyrażona w walucie obcej – odpowiednio w euro lub
frankach szwajcarskich - zostanie przeliczona na złote po kursie ustalonym przez PZPN na
podstawie decyzji Zarządu PZPN,
b) dodatkowo doliczone zostaną koszty systemowe ustalone przez UEFA,
c) do otrzymanej wartości zostaną doliczone opłaty wynikające z przepisów podatkowych
obowiązujących w Polsce, tak powstanie ostateczna cena biletu lub biletu warunkowego
2. Koszty dostawy – wg cennika określonego w systemie, w zależności od dostępnych możliwości.
3. PZPN zastrzega sobie możliwość wprowadzenia dodatkowych opłat z tytułu czynności nie związanych
ze standardową procedurą dystrybucji, a dopuszczonych przez Organizatora EURO2008. Do czynności
takich zalicza się:
a) przygotowanie do rozpatrzenia przez Organizatora EURO2008 lub podmiot przez niego
upoważniony wniosku o zmianę osoby przyporządkowanej do danego biletu – 50,00 zł. (w tym
22% VAT),
b) rozpatrzenie przez Organizatora EURO2008 lub podmiot przez niego upoważniony wniosku, o
którym mowa w ustępie a – 100,00 zł. (w tym 22% VAT)
c) dokonanie wnioskowanej zmiany – 50,00 zł. (w tym 22% VAT)
d) organizator lub podmiot upoważniony może zrezygnować w uzasadnionych i odpowiednio
udokumentowanych przypadkach z opłat o których mowa w ust.3 podpunktach a, b, c
4. W razie rezygnacji z biletu bez akceptacji Organizatora EURO 2008, bądź niespełnienia się warunku
ważności biletu warunkowego – kwoty, o których mowa w ust.1b, 2 (w wypadku otrzymania biletu lub
biletu warunkowego przez nabywcę) i 3 zapłacone w ramach ceny za bilet nie podlegają zwrotowi.
Pozostała należność zostanie zwrócona na podane konto bankowe nabywcy.
imho powinni zwrócić całość, ale popatrzcie na:
- pkt 1b (koszty systemowe) - moim zdaniem już zostały one doliczone i uwzględnione w cenie biletu warunkowego
- pkt 2 - koszty dostawy - tutaj to już byłaby paranoja jakby chcieli 10% za to że w systemie kupbilet był komunikat: "druk biletów warunkowych będzie możliwy w późniejszym terminie"
- pkt 3 - tutaj moim zdaniem dodatkowe opłaty mogą obejmować tylko działania wylistowane w podpunktach (czyli zmianę właściciela biletu)
pamiętajmy jednak że złamany został ten regulamin w punktach dotyczących dystrybucji - ani Krysiński ani Koźmiński w rozmowie ze mną się tym nie przejmowali
pamiętajcie również że to nie są ich (pzpn i kupbilet) pieniądze - jak wygramy w sądzie to oni wzruszą ramionami, podwyższą ceny biletów na Polska-Czechy i znowu my za to zapłacimy
§5 Szczegóły opłat
1. Zgodnie z zasadami ustalonymi przez Organizatora EURO2008 wysokość cen biletów i biletów
warunkowych będzie ustalona w następujący sposób:
a) cena biletu lub biletu warunkowego wyrażona w walucie obcej – odpowiednio w euro lub
frankach szwajcarskich - zostanie przeliczona na złote po kursie ustalonym przez PZPN na
podstawie decyzji Zarządu PZPN,
b) dodatkowo doliczone zostaną koszty systemowe ustalone przez UEFA,
c) do otrzymanej wartości zostaną doliczone opłaty wynikające z przepisów podatkowych
obowiązujących w Polsce, tak powstanie ostateczna cena biletu lub biletu warunkowego
2. Koszty dostawy – wg cennika określonego w systemie, w zależności od dostępnych możliwości.
3. PZPN zastrzega sobie możliwość wprowadzenia dodatkowych opłat z tytułu czynności nie związanych
ze standardową procedurą dystrybucji, a dopuszczonych przez Organizatora EURO2008. Do czynności
takich zalicza się:
a) przygotowanie do rozpatrzenia przez Organizatora EURO2008 lub podmiot przez niego
upoważniony wniosku o zmianę osoby przyporządkowanej do danego biletu – 50,00 zł. (w tym
22% VAT),
b) rozpatrzenie przez Organizatora EURO2008 lub podmiot przez niego upoważniony wniosku, o
którym mowa w ustępie a – 100,00 zł. (w tym 22% VAT)
c) dokonanie wnioskowanej zmiany – 50,00 zł. (w tym 22% VAT)
d) organizator lub podmiot upoważniony może zrezygnować w uzasadnionych i odpowiednio
udokumentowanych przypadkach z opłat o których mowa w ust.3 podpunktach a, b, c
4. W razie rezygnacji z biletu bez akceptacji Organizatora EURO 2008, bądź niespełnienia się warunku
ważności biletu warunkowego – kwoty, o których mowa w ust.1b, 2 (w wypadku otrzymania biletu lub
biletu warunkowego przez nabywcę) i 3 zapłacone w ramach ceny za bilet nie podlegają zwrotowi.
Pozostała należność zostanie zwrócona na podane konto bankowe nabywcy.
Ostatnio zmieniony 20.06.2008, 10:43 przez ginger, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Jak wygląda kupowanie biletów np: na ćwierćfinały, półfinały, czy finał. Bo wiadomo, że na grupowe to sie zamawia w necie. Chodzi mi o te sektory gdzie są zgromadzeni kibice danych reprezentacji ( za bramkami ), a nie te sektory dla pikników, gdzie bilety mozna kupić u koników i kibice są wymieszani.
Losowanie jest robione wcześniej ( np: w przypadku awansu bilety są w razie czego zarezerwowane ) czy dopiero jak jest wyjscie z grupy to robi się na szybko sprzedaż w necie lub tam na miejscu ???
Losowanie jest robione wcześniej ( np: w przypadku awansu bilety są w razie czego zarezerwowane ) czy dopiero jak jest wyjscie z grupy to robi się na szybko sprzedaż w necie lub tam na miejscu ???
-
-
-
-
-
-
Nie wiecie czy jest szansa odzyskac 200 zl, ktore zaplacilem za zmiane nazwisk w biletach warunkowych? Chociaz mysle, ze jest to pytanie retoryczne.
Czy warto i jak zadac od pzpn wyplaty wszystkich pieniedzy za bilety warunkowe, tak aby nie pobrali kasy za jakies tam koszta? W moim przypadku jest to 2 x 36 zl (bo drugie konto mialem na kumpla). Zlodzieje z miodowej i tak zarobily na tym sporo, trzymajac nasze pieniadze przez ponad 3 miesiace.
Czy warto i jak zadac od pzpn wyplaty wszystkich pieniedzy za bilety warunkowe, tak aby nie pobrali kasy za jakies tam koszta? W moim przypadku jest to 2 x 36 zl (bo drugie konto mialem na kumpla). Zlodzieje z miodowej i tak zarobily na tym sporo, trzymajac nasze pieniadze przez ponad 3 miesiace.
-
kupbilet.pl =>logujesz sie na swoje konto =>moje rozrachunkikit pisze:Mam pytanie do tych, co otrzymali jakieś formularze, czy jest tam nr tel. gdzie można się wywiedzieć co ze zwrotem kasy za bilety warunkowe?
Bo, czekam na zwrot za 2 bilety, a tu ciągle głucho....
na dole powinieneś mieć Zwrot wpłat. Dajesz więcej i tworzysz nowy formularz
-
Mam problem z formularzem o zwrot pieniedzy. Wypelnilem poprawnie wszystkie pola, nacislalem ostatni punkt "AKTUALIZUJ" i wraca mi poprzednia strona z naglowkiem MINIMALNA KWOTA ZWROTU WPLATY DLA TEGO ORGANIZATORA WYNOSI 5 ZL". I sytuacja patowa. Identycznie jest z kontem kumpla. Moze ktos cos poradzic?
-
tak, od momentu wypełnienia wniosku trwa to około 2-3 dni robocze
trzeba zalogować się do kupbilet
wejsć w zakładkę "Moje rozrachunki" a potem "Więcej" i "Nowy"
wypełnić kwestionariusz podając konto bankowe (oczywiście wszyscy zapomnieli że było ono podawane przy zapisach), kwotę i coś tam jeszcze
and
trzeba zalogować się do kupbilet
wejsć w zakładkę "Moje rozrachunki" a potem "Więcej" i "Nowy"
wypełnić kwestionariusz podając konto bankowe (oczywiście wszyscy zapomnieli że było ono podawane przy zapisach), kwotę i coś tam jeszcze
and
-
Ginger dzieki za rade. Ja zrobilem taki blad, ze przy kwocie wpisalem takze "pln", a jak sie okazuje same cyferki wystarcza. Forsa dotarlo dopiero po 8-u dniach.
Jersey podejrzanie zbyt dlugo czekasz na kase. Upewnij sie czy podales im dobry nr konta i czy jest on taki sam, kiedy podawales go przy rejestracji w marcu.
Taka rzecz mnie ciekawi. W marcu przy rejestracji byla rubryka "jaki to bank", ktorej przy formularzu o zwrot kasy juz nie bylo. A co w przypadku jak ktos juz nie ma tamtego konta, a nowe ma w innym banku?
Jersey podejrzanie zbyt dlugo czekasz na kase. Upewnij sie czy podales im dobry nr konta i czy jest on taki sam, kiedy podawales go przy rejestracji w marcu.
Taka rzecz mnie ciekawi. W marcu przy rejestracji byla rubryka "jaki to bank", ktorej przy formularzu o zwrot kasy juz nie bylo. A co w przypadku jak ktos juz nie ma tamtego konta, a nowe ma w innym banku?
-
Problem w tym, że w marcu wpłacałem z innego konta bankowego, z którego w międzyczasie zrezygnowałem i założyłem nowy. Więc teraz przy wypłacie podałem nr nowego konta. Pytali sie o nr, na jaki maja wpłacić kasę, a nie kazali potwierdzić starego przecież...Hutnik_Pany pisze:Ginger dzieki za rade. Ja zrobilem taki blad, ze przy kwocie wpisalem takze "pln", a jak sie okazuje same cyferki wystarcza. Forsa dotarlo dopiero po 8-u dniach.
No to po raz kolejny mam wkurwa, przez ten związek złodziei.
-
zwracali na konto które się teraz podawało (ja dla próby podałem inne niż to które dawałem w marcu i to z którego robiłem przelew)jersey pisze:
No to po raz kolejny mam wkurwa, przez ten związek złodziei.
jak ktoś nie ma konta może podać konto kogoś znajomego - z nazwiskiem nie sprawdzają
możesz próbować dzwonić na telefony kupbilet, ale nie wiem czy się dodzwonisz, jak będziesz miał problem odezwij się do mnie n a priva, bo ja mam bezpośredni numer telefony na "czarną godzinę"
and