Żenującego poziomu sportowego raczej nic nie poprawi. Zły system szkolenia, przepłacani piłkarze, korupcja i "kolesiostwo" - to problemy, które zżerają polską piłkę od środka - chujowy poziom ligi był, jest i zapewne jeszcze długo będzie. Natomiast awans uznanych kibicowsko marek na pewno podniósłby frekwencję. Pikniki z takiego Gdańska chętniej pójdą na mecz Lechia - Ruch, niż Lechia - Termalica, tak samo pikniki z Krakowa pójdą na mecz Cracovia - Widzew, niż Cracovia - Piast. Pikole też lubią sobie pobluzgać na kibiców Legii czy Lecha, obejrzeć oprawę itp. i walą na stadiony z atrakcyjnymi rywalami, nawet pomimo chujowego poziomu naszej pseudoekstraklasy. Ktoś już pisał wcześniej, że w przypadku spadku Pogoni i Cracovii i awansu Chojniczanki i Chrobrego frekwencja w e-klapie poleci w dół i to prawda. Natomiast przy spadku Termalici i Sandecji i awansie (jakimś cudem) GieKSy i Zagłębia Sosnowiec wzrosłaby, bez względu na beznadziejny poziom piłkarski.Krol%parkietu pisze: ↑17.12.2017, 12:50Pewnie i by bylo ale nie rozwiazaloby to zenujacego poziomu naszej ekstraklasy. Bez sukcesow sportowych ciezko jest przyciagnac kibicow na stadiony jak to widzimy na zachodzie...opel pisze: ↑17.12.2017, 12:34Powiedz tak szczerze czy zamiast tych 3 wymienionych nie wolałbyś np. ŁKSu, Widzewa, Ruchu, Motoru, Zawiszy itd. Nie byłoby ciekawiej?Śmiałojestnasmało pisze: ↑17.12.2017, 12:17Problemem ligi nie są kluby typu Piast, Nieciecza, Sandecja, tylko jej ogólny niski poziom.Przecież wszystkie polskie kluby odpadły z europejskich pucharów w kwalifikacjach.Polska liga jest beznadziejna i nie ma co się oszukiwać.
Lepiej mieć jeden lub dwa mocne zespoły które pograją w Lidze Europy, niż kilkunastu wyrównanych słabeuszy.
Obecnie nikt się nie wyróżnia bo Legia po awansie do LM spierdoliła sprawę po całości.Polityka klubów - taniej kupić drożej sprzedać jest dobra dla handlarzy samochodów, a nie właścicieli klubów piłkarskich, gdzie siłę drużyny buduje się kilka sezonów.
W W-wie osiągnęli wyskoki poziom, jak na nasze standardy i tylko oni wiedzą jak to zniweczyli.To jest idealny przykład partaczy, którzy nie mają pojęcia o profesjonalnej piłce.
Odniosę się jeszcze do posta o kończeniu rundy w listopadzie.A co Ty byś robił później w czasie trzymiesięcznej przerwy?To, że pod koniec roku spada frekwencja nie znaczy, że nikomu nie chce się chodzić na mecze.
Jaro poproś Mikołaja o słownik języka polskiego.Jestem pewien, że się nad tobą zlituje.
Komentarze/Relacje/Foto -Video -15-18 grudnia (czyli ligowe ostatki) !
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Komentarze/Relacje/Foto -Video -15-18 grudnia (czyli ligowe ostatki) !
jestesmywaszastolica pisze:c*** z tym gazem i tymi oprawami, ja się pytam gdzie rekiny mają d***?
-
I najlepiej jak będą karać tych co odpalają gdy będzie mecz przerwany.
Boże... Chyba fora pomyliłeś a w życiu jedyne co odpalileś to zapałki.
-
Nikt nie dostanie walkowera za przerwanie meczu. Gdyby tylko pojawił sie chodź jeden taki przypadek, zrobił by sie taki bałagan że by nad tym nie zapanowali. Bedą zamykać stadiony na coraz dłużej, a to wymusi na klubach eliminowanie coraz większej liczby ludzi z uczestnictwa w zabawie.
-
Mam kontakt z jednym z chuliganów od nich i powiem ci kasy maja na 200 rac co mecz.Wyjazdy ogarnia tez wiec..jak chcesz to biuro reklamy i Sponsoringu i gościnnie możesz jechać.
Good Night Left Side
-
Nas w Warszawie 577 osób, w tym 70 osób ze Stomilu.
https://imprezymasowe.eu - blog o prawnych aspektach imprez masowych
-
Panie Grzegorzu proszę się wziąŚĆ za siebie i pisać ze słownikiempangrzegorz1975 pisze: ↑17.12.2017, 22:11Byli?byli.Sa wszędzie?są.Jasen maja dotowane wyjazdy,ale do k**** nędzy to jest wieś,ktora ma 800 mieszkańców.Co tam maja banndy sportowców jeżdzic???skad sie mają nagle wziąść?
-
O grammar nazi.Ale racja,mój błąd
Z klubu prekursorów polskiego ruchu kibicowskiego
-
kredyty sanok
<a href="[link] sanok</a> - Piątka noszę imię Oskar. Kredyt konsolidacyjny jeszcze nigdy nie był tak banalny w przydzieleniu. W tym momencie moim miejscem przebywania jest stare miasto Oleśnica. Kredyt konsolidacyjny- czyli lekarstwo na finansowe bolączki.
-
Ile Lubinków wraz z Polonią Bytom w Krakowie ??
-
-
"Pamiętajcie słynny wyjazd Dynama Drezno w koszulkach moro? Od niego zaczęła się w Niemczech ogólnokrajowa akcja kibiców pod nazwą "KRIEG DEM DFB" (Wojna z DFB - niemieckim związkiem piłkarskim). Bardzo ciekawy wywiad dotyczący tej akcji jednoczącej środowisko fanatyków znajdziecie w najbliższym wydaniu "Plusa". A oto kawałek promujący całą inicjatywę!"
https://www.youtube.com/watch?v=1Ds_JHjXW8Q
Niecy szybko i wspólnie zareagowali i walczą ze związkiem, u nas nam plują w twarz (ESA,PZPN), a my udajemy że deszcz pada
https://www.youtube.com/watch?v=1Ds_JHjXW8Q
Niecy szybko i wspólnie zareagowali i walczą ze związkiem, u nas nam plują w twarz (ESA,PZPN), a my udajemy że deszcz pada
-
C+ powinno wziąć przykład na przyszłość od Eurosportu.. Mecz Górnika z Cracovią, obiektywny, pozytywny komentarz na temat oprawy, sama oprawa pokazana kilka razy.. A nie jak w przypadku baranów z C+.. czyt. narzekanie, marudzenie i skomlenie.. Plus za oprawę dla Górników!
-
Słaba kartoniada Górnika, jedynie transparent jako tako wygląda.
-
[link] Górnik piro
-
-
To było przy okazji meczu KSG - Arka z 5-6 lat temu.
-
No tak w sumie to masz100'/, racji.
-
Każdy normalny chłopak chodził w tym czasie do pracy, na zakupy, zajmował się swoimi sprawami, śmigał na mecze. Ty pewnie dzielnie walczyłeś w internecie "z Ruchem". Chłop z Zawiszy MA RACJĘ czy ci się to podoba, czy nie.MENTOL1 pisze: ↑19.12.2017, 14:05[..]Jakiej racji?? Gdzie byliscie jak Ruch sie tutaj i na innych portalach pruł o konfidentach z innych ekip[/b]. Sami maja w ekipie konfidentow w sporej ilosci I to sami znani kibice Ruchu ! A próbowali innym ekipą wmawiać jakich to konfidentow maja. Wisla tez o tym wiedziala nie raz pisali o tym I dobrze wie ale nie napisze teraz nic. Zreszta niech napisza o grubej sprawie zwiniecia znanego kibica Wisly.
A teraz przeczytaj sobie jeszcze raz trzy pierwsze wyrazy mojego posta i wiedz, że ty się nie zaliczasz do tej grupy ludzi ;) I nie wmawiaj innym "ekipą", że jest inaczej ;)
-
Ruch to największa ekipa w Polsce kręcąca komuś afery i teraz cała polska się przekona co to za k**** są. ta ich fabryka rozjebusów i konfidentów będzie się ciągnąć do końca życia. I dobrze fabryko frajerów i konfidentów zdychajcie w niebyt i zapomnienie!
NAJLEPSZE LATA DZIEWIĘĆDZIESIĄTE!
-
Bo WRWE zawsze wiedzą lepiej.Kali zrobić źle dobrze,Kalemu źle.
-
-
GKS, ROW. Wstyd żeby pisać nazwy swoich zgód z błędami.rajmund pisze: ↑19.12.2017, 12:27Po akcji z Wisłoką przyjechali do Zabrza wesprzeć zgodę,ich autokary zostałe otoczone a Craxa zabarykadowała sie i nie wyszła.Potem jak już odjechali w bezpieczne miejsce pocieli zwykłych kibiców w tym dostał ojciec kose który był z synem.Szkoda ze to miało miejsce,takie jest moje zdanie.My mamy dobre zgody Wisłoka,Gks,Row.Damy rade
Kaj stary stoi szyb
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz
-
nosz Ty parapecie!by Ci baba jeża urodziola !
cała żyleta ciągnie policji fleta
-
Chłopie odstaw te dopalacze, szacunek dla Górnika napewno za transparent Ś.P Adrian! Ale co ty chłopie porownujesz bandę KSC do bandy Wisłoki? No bez urazy dla Wisłoki bo mają napewno ekipke sportową ale to tak jakby porównać Olimpię Elbląg do Lechii Gdańsk
-
Ty Znawca to chyba Profesor Miodek jesteś.Z Dużej Litery napisałem debilu hehehe.No chyba że z rófu hożuf
-
a co to jest Cracovia na ten moment?
-
No właśnie u Nas raczej nikt by nie zamienił Wisłoki na Cracovie !
-
Do Miodka mi daleko ale wytłumaczę Ci po twojemu tępy ciulu. ROW I GKS to są nazwy klubów.
Ps. Jestem Żabolem dlatego do k**** nędzy naucz się pisać nazwy naszych zgód poprawnie.
Kaj stary stoi szyb
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz
-
Znawca ma rację więc się nie spinaj tylko podziękuj za poprawę to tak jakbyś napisał górnik a nie Górnik
-
Brele se kup.Napisałem z Dużej litery
-
Szkoda tylko,ze ludzi o podobnym toku myślenia,bądź chociażby zbliżonym do tego co napisałeś została naprawdę garstka.. Pięknie ujęte ''mnie on nie sprzedał czyli ziomek.. Pzdr dla kumatychold[Z] pisze: ↑19.12.2017, 13:14Trochę nie na temat kolejki, ale czytam sobie różne tematy i z podziwu nie mogę wyjść. Ktoś znowu rozjebał się na Śląsku. Jak możecie wygadywać, wyśmiewać wrogą ekipę za rozjebusa? Wygadywanie, wyśmiewanie Legii za hanię, Rucha za grudnia, czy Widzewa za jędrasa jest bardzo nie fair. Czy w Waszych ekipach nie było nigdy takiego parowoza? Niestety konfidenci byli, są i będą. Więc zamiast wyśmiewać to i cieszyć się, to powinniście jeszcze do rakiety się dołożyć na święta, jeżeli przez kur.ę siedzi dobry chłopak. Nawet jeżeli jest z wrogiej ekipy. Kiedyś brało się młotek, czekało pod domem na kur.ę lało tak długo, aż mu kolana na wierzch wyszły. A teraz? Idzie taka kur.a sobie, jak dżenetlmen, na luzaku, bo wie, że nic mu nie grozi. I tylko słychać..'mnie on nie sprzedał'. To co, że Cię nie sprzedał? Mówiąc..'mnie nie sprzedał' dajesz tylko przyzwolenie na kurestwoo, a Ty możesz być następny. Kiedyś było nas kilknastu, sztywnych i każdy znał każdego. Teraz biorą wszystkich do ekypy' :) , bo więcej siana będzie. A taki chłopczyk z cieplutkiego domku trochę poćwiczy, wjebie 3 paczki teścia, trochę solarium, amstaff, krótkie włoski i robi się gangster. Przychodzi co do czego i już na dołku ryczy. Nie wyśmiewajcie wrogiej ekipy za rozjebusów, bardziej współczujcie'. Zaraz ktoś wyśmieje słowo współczujcie', ale nic mi lepszego teraz nie przychodzi do głowy, a myślę, że wiecie o co mi chodzi. Co innego, gdyby latał z nimi dalej, to oczywiste. Wiadomym jest, że jeżeli spotkam kogoś z Elany, Widzewa to walę go na ryj, tak samo zapewne oni mnie. Ale jeżeli wiem, że dobry chłopaczyna się powalił, nawet z wrogiej ekipy, to mu pomogę, a nie wyśmiewam, że u nich w ekipie jest konfident. Zastanówcie się kur.wa jego mać czasem nad tym co piszecie.
-
Jestem z pokolenia, które nie poznało w młodości dopalaczy ani podobnego gówna wystarczyło dobre piwo.
Teraz przeczytaj mój wpis, potem kilka powyższych, potem daz jeszcze mój i pomyśl.
Która reforma edukacyjna zapomniała o czytaniu ze zrozumieniem tekstów...
-
-
-
-
Macie psa w bandzie a ty kogos wyzywasz od frajerow?
Jaką k***** trzeba byc zeby sie cieszyc ze zawineli najwiekszego wroga? Czyste parowy, od lat to samo. Ale spokojnie znow dostaniecie po glowach i bedzie spokoj na pare miechow:)
-
Pies latał po murawie w Chorzowie w czasie ataku na ŁKS.Chłop chodził do mundurówki i psem nie był,pewna różnica.
-
to tez szkola ??
[link]
[link]
sprawa Ruch-LKS to rok 2004 a wasze kwiatki to nowosi z tego roku !!!
[link]
[link]
sprawa Ruch-LKS to rok 2004 a wasze kwiatki to nowosi z tego roku !!!
-
Dwa lewe kapcie... Kibole.pl to żadne źródło. V komisariat w Zabrzu, to jak poszukasz odrobinę, to rejon gdzie toczy się śledztwo, a raczej jest proba zamiatania pod dywan, w sprawie porwania i gwałtu na nieletnim. Dlatego pieski w budzie posiedzą.
-
Pytanko mam,kto od nowego roku przejmuje "bazooke" na Roosevelta? Priv.