Z.Boniek prezesem PZPN . Konsekwencje dla '' kiboli ''.

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
UciekamZawszeOstatni

Re: Z.Boniek prezesem PZPN . Konsekwencje dla '' kiboli ''.

Post autor: UciekamZawszeOstatni » 17.12.2012, 16:36

Na razie to c**** zrobili, albo grają z nami, bo za laty ten sam postulat przez pewien czas był spełniony (sytuacja przed Euro wymusiła, aby wyjebać)

Jak przestaną dawać kary za byle co, i zakazy wyjazdowe za pierdoły to dopiero można powiedzieć, że coś się ruszyło...

iparts.pl
PATRIOTIC

Post autor: PATRIOTIC » 17.12.2012, 22:40

I tak jak narazie nie ma co marudzić, Boniek i tak jest chyba jednym z najlepszych na tym stanowisku nie zrobił jeszcze nic złego przeciwko nam a co do wyjazdów i zakazów to nie tylko jego sprawa ale także tuska.

Barnet

Post autor: Barnet » 18.12.2012, 22:52

do tego moze jeszcze nie doszedl, narazie sprzata gowno nasrane przez Grzesia
Obrazek

chujwdupepsom

Post autor: chujwdupepsom » 19.12.2012, 13:10

PATRIOTIC pisze:I tak jak narazie nie ma co marudzić, Boniek i tak jest chyba jednym z najlepszych na tym stanowisku nie zrobił jeszcze nic złego przeciwko nam a co do wyjazdów i zakazów to nie tylko jego sprawa ale także tuska.
tusk daje zakazy wyjazdowe za byle co czy Komisja Ligi ? jak dla mnie przejedziemy sie na bońku (jak narazie to nie mial sie jak wykazać bo chwile po jego wyborze zakonczyly sie ligowe rozgrywki)

Jeśli przed startem rundy wiosennej nie przychylą sie do postulatów (wszystkich) OZSK tylko będą palić jana i grać na czas to trzeba podjąć radykalne kroki w postaci bojkotu rozgrywek

moskitpl

Post autor: moskitpl » 21.12.2012, 07:32

Nowy prezes dziobie w stronę kibiców, w wywiadzie dla "faktu"<więc nie będe podawać linka.Kto chce niech sobie poczyta.

zajaczek_wielkanocny

Post autor: zajaczek_wielkanocny » 21.12.2012, 08:28

A ja zacytuje fragment, ktory nas najbardziej interesuje:
Co jako nowy prezes PZPN chce pan w pierwszej kolejności poprawić?

- Bardzo mnie boli, że kibice, którzy jadą za swoją drużyną na wyjazdowy mecz, są z każdej strony źle traktowani, a ich złość rośnie wraz z upływem przejechanych kilometrów. Policja obwozi ich okrężnymi drogami, co chwilę sprawdza, a potem stoją godzinami, żeby wejść na obiekt korzystając z jednego kołowrotka. Będąc przejazdem w Krakowie nie można normalnie pójść na mecz Wisła – Legia, nie mając identyfikatora czy karty kibica. Skoro mogę pójść do kina czy teatru bez wielkich przygotowań, dlaczego z piłką jest tak bardzo pod górkę? Ustawa o bezpieczeństwie imprez masowych zabrania odpalania na stadionach rac, ale już na zawodach żużlowych po ostatnim wyścigu urządza się efektowne widowiska z udziałem pirotechniki, a na koncertach Lady Pank w hali można odpalać fajerwerki. Myślę, że gdyby grupa pięciu przeszkolonych osób odpalała na meczach race, mając w zasięgu dłoni wiaderko z wodą, to nikomu nic by się nie stało.

Jak sprawić, by stadiony na dobre zapełniły się ludźmi?

- Do tej pory wszyscy robiliśmy sobie na złość. PZPN kłócił się z ministerstwem sportu, policja nie chciała rozmawiać ze związkiem, a przez to cierpieli kibice. Chcemy, by każdy klub w ekstraklasie i pierwszej lidze miał odpowiednio przeszkolonego koordynatora, który będzie współpracował z PZPN-em i policją. 99 procent kibiców to normalni ludzie, którzy pracują, studiują i w wolnym czasie chodzą na mecze. Pod piłkę próbują podczepić się grupy przestępcze i to z nimi trzeba walczyć. Nie rozumiem jednak, dlaczego ludzie ukarani zakazami stadionowymi mogą swobodnie chodzić na mecze siatkówki, koszykówki czy hokeja.
Daj Bog, zeby tak naßprawde myslal, i robil cos w tym kierun,u zeby bylo lepiej.

isis

Post autor: isis » 21.12.2012, 08:59

Jaki może mieć interes w tym zeby mysleć tak dla picu ?

rts1910adw

Post autor: rts1910adw » 21.12.2012, 15:50

Nie wiedziałem gdzie wrzucić
Sylwester Cacek, wypowiedź dla miesięcznika NASZA PIŁKA:

pytanie: zwiększenie liczby widzów na meczach poprawiłaby sytuację finansową klubu?

odpowiedź: nie. Trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że nawet na nowoczesnych stadionach przychody z biletów są nieistotne. Zysk wypracowuje się bowiem na skypoksach, strefach biznesowych, sprzedaży gadżetów, jedzenia itd. Na Zachodzie 5% miejsc w skyboksach przynosi 30% przychodów. Te zwykłe miejsca biletowane - szczególnie w Polsce, gdzie są bardzo restrykcyjne przepisy nakładające m.in. obowiązek zatrudnienia dużej liczby ochroniarzy, stewardów itd. - nie przynoszą zysków. Tym bardziej na takim stadionie, jaki teraz mamy. Niektórym się wydaje, że jak kibice nie przychodzą, to uszczuplają budżet. A tak naprawdę, to jest inaczej. Dla nas najkorzystniej byłoby zamknąć jedną z trybun i nie ponosić kosztów jej funkcjonowania. Klub wyszedłby na tym lepiej, niż wpuszczając tam kibiców. My jednak chcemy, żeby ci kibice byli na naszym obiekcie, bo to jest ważne dla zespołu. Przychodząc na stadion muszą się jednak odpowiednio zachowywać. Tak, jak w codziennym życiu. Jeżeli robię przyjęcie i wpuszczam kogoś do swojego domu, to oczekuję od gości, że to uszanują. Jeżeli komuś funduję nawet średni obiad, to ten ktoś powinien przynajmniej nie przeszkadzać innym gościom. Tak samo jest tutaj. Dokładając pieniądze do gości przychodzących na stadion oczekuję od nich, żę będą się właściwie zachowywać. I nie chodzi tu o moje fanaberie, tylko o poszanowanie przepisów prawa powszechnego, których nie można łamać.

Duszek

Post autor: Duszek » 21.12.2012, 16:21

czemu Widzew nie podejmie bardziej radykalnych krokow? Brac go ku*** na taczke i wyjebac na jakies pole pod Łodzią!

LGNP

Post autor: LGNP » 21.12.2012, 16:39

pod Łodzią to on już jest

rotr

Post autor: rotr » 21.12.2012, 17:44

rts1910adw pisze:Nie wiedziałem gdzie wrzucić

pytanie: zwiększenie liczby widzów na meczach poprawiłaby sytuację finansową klubu?

odpowiedź: nie. Trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że nawet na nowoczesnych stadionach przychody z biletów są nieistotne. Zysk wypracowuje się bowiem na skypoksach, strefach biznesowych, sprzedaży gadżetów, jedzenia itd. Na Zachodzie 5% miejsc w skyboksach przynosi 30% przychodów. Te zwykłe miejsca biletowane - szczególnie w Polsce, gdzie są bardzo restrykcyjne przepisy nakładające m.in. obowiązek zatrudnienia dużej liczby ochroniarzy, stewardów itd. - nie przynoszą zysków. Tym bardziej na takim stadionie, jaki teraz mamy. Niektórym się wydaje, że jak kibice nie przychodzą, to uszczuplają budżet. A tak naprawdę, to jest inaczej. Dla nas najkorzystniej byłoby zamknąć jedną z trybun i nie ponosić kosztów jej funkcjonowania. Klub wyszedłby na tym lepiej, niż wpuszczając tam kibiców. My jednak chcemy, żeby ci kibice byli na naszym obiekcie, bo to jest ważne dla zespołu. Przychodząc na stadion muszą się jednak odpowiednio zachowywać. Tak, jak w codziennym życiu. Jeżeli robię przyjęcie i wpuszczam kogoś do swojego domu, to oczekuję od gości, że to uszanują. Jeżeli komuś funduję nawet średni obiad, to ten ktoś powinien przynajmniej nie przeszkadzać innym gościom. Tak samo jest tutaj. Dokładając pieniądze do gości przychodzących na stadion oczekuję od nich, żę będą się właściwie zachowywać. I nie chodzi tu o moje fanaberie, tylko o poszanowanie przepisów prawa powszechnego, których nie można łamać.

Ktoś powinien zapytać tego ciecia kto tu do czyjego domu przychodzi. Władze klubu odchodzą, przychodzą a marka istnieje dzięki kibicom. W tym roku z ligi prawdopodobnie spadną dwa kluby z najmniejszą liczbą kibiców. Niech faktycznie stworzy "swój własny dom", np. słynny FC Łódź i dyryguje jak chce. Tylko że nie miał by pieniążków do liczenia, zasrany obłudnik.

luk

Post autor: luk » 21.12.2012, 20:53

rotr pisze:
rts1910adw pisze:Nie wiedziałem gdzie wrzucić

Ktoś powinien zapytać tego ciecia kto tu do czyjego domu przychodzi. Władze klubu odchodzą, przychodzą a marka istnieje dzięki kibicom. W tym roku z ligi prawdopodobnie spadną dwa kluby z najmniejszą liczbą kibiców. Niech faktycznie stworzy "swój własny dom", np. słynny FC Łódź i dyryguje jak chce. Tylko że nie miał by pieniążków do liczenia, zasrany obłudnik.
Cacek wkurwiony bo 2 razy musiał wchodzić do ekstraklasy a jak wiemy w I lidze nie ma takiej kasy ....klub zastał z zarzutami korupcji ...warszawka za wszelką cenę starała się ujebać Widzew co im się trochę udało wraz z pzpn-em . władze Łodzi to już totalne skurwienie ...ponieważ faworyzują trupa i sztucznie podtrzymują jeszcze przy życiu...ja nie chcę go bronić ale każdy by się wkurwił jak by parę baniek w interes włożył a mało co wychodzi...
a w Polsce niestety na piłce nie da się zarobić ...nawet Wisła, Legia mają problem z kasą ,nie wspomnę o Solorzu który ze Śląska miał zrobić potęgę a teraz mówi że jak wszedł to i może wyjść...niestety ale takie teraz są biznesmeni...liczy się kasa!

GieKSa!

Post autor: GieKSa! » 02.01.2013, 12:29

INTERIA.PL: Jak pan spędził sylwestra?

Zbigniew Boniek: - W gronie rodzinnym, w fantastycznej atmosferze. Była miła zabawa, fajerwerki, a przy okazji mogłem sprawdzić race, te same, o które tyle hałasu jest na polskich stadionach.

Odpalił pan racę i jakie wnioski?

- Zabranianie ich jest chore. Powinno się ze strażą pożarną ustalić, na jakich zasadach można ich używać i dopuścić. Proszę mi wierzyć, nie ma w nich nic niebezpiecznego. Na moim sylwestrze wnuki w wieku sześciu i ośmiu lat z tym urzędowały. Nic nikomu się nie stało.
mokry_john pisze:widzisz tate oszukasz, mame oszukasz ale życie nie oszukasz choćbyś miał i 5 kont a jesteś lewakiem to zasze nim pozostaniesz i na kazdym bedziesz lewakiem ! żarty sie skończyły, polowanie na lewaków rozpoczęte nadejdzie i czas na ciebie, chociaż tego sie nie spodziewalem ale jak widać myliłem się!
stan naprzeciw i walcz jak to robisz w necie lewaku !

Igloopol1978

Post autor: Igloopol1978 » 02.01.2013, 15:49

Tego typu wypowiedzi Bońka daja nadzieje,oby to tylko nie byly puste slowa a skonczy sie jak zwykle

n1906h

Post autor: n1906h » 02.01.2013, 16:12

niech zacznie działać konkretnie, a nie tylko gadać, bo póki co wygląda to tylko na gadanie pod nas żeby wszyscy byli zadowoleni i Kibole mimo wszystko ruszyli na wiosnę po karnety, a skończy się tak jak zawsze, on chciał ale nic nie mógł zrobić bo prawa trzeba przestrzegać
Wisła Nowa Huta

_kaRol_

Post autor: _kaRol_ » 02.01.2013, 17:08

Wiesz,w niektórych kwestiach,Boniek ma związane ręce,może tylko sugerować pewne rozwiązania,tak jak w przypadku tych rac. Nie moze zmienic prawa,ale daje jasno do zrozumienia,ze piro jest bezpieczne i w jego ocenie nalezy je z powrotem dopuścić do uzytku na stadionach,a to juz duzo....
Mam nadzieje ze będzie skutecznie rozmawiał z odpowiednimi organami na ten temat
Autonomia,rzecz wspaniała,Śląsk jest syty,Polska cała!

Zadruga

Post autor: Zadruga » 02.01.2013, 21:51

Ale przecież pirotechnika była na stadionach całego świata od dawien dawna nawet jak jeszcze grano na stadionach z drewna i nie było problemu. Teraz każdy stadion jest budowany ze specjalnych materiałów niepalanych i nagle wielki problem ?

Otóż nie, nigdy nie było problemu z bezpieczeństwem. Przypomnijcie sobie kto pierwszy zaczął zabraniać i karać za pirotechnikę. UEFA ! Wszystko rozchodziło się o KASĘ z transmisji TV. Piro powodowało zadymienie i słabą widoczność w tv, która płaciła uefa duże pieniądze za transmisje, oraz niekiedy przerwy w meczu co telewizji też nie odpowiadało ze względu na ramówkę czasową. Tak więc to TV wymogły na uefa zabronienie piro, a uefa dla której tak naprawę piłka nie ma żadnego znaczenia bo liczy się tylko kasa oczywiście zaczęła zabraniać piro. Tak wygląda cała ta historia, w której tak naprawdę rozchodzi się tylko i wyłącznie o KASĘ dla mafii z uefa.

fluor

Post autor: fluor » 03.01.2013, 16:33

Generalnie tak, jasne jest że chodzi o przerywane transmisje, ale takie akcje jak walnięcie Didy w łeb racą kiedy Lige Mistrzów oglądała cała Europa, czy inne petardy na głowie bramkarza PAOKu czy Dinama Moskwa są wykorzystywane, żeby wprowadzać represje...

Mam nadzieje, że Boniek widzi, że włoskie metody przynoszą złe skutki i w Polsce da się wprowadzić normalność.

UciekamZawszeOstatni

Post autor: UciekamZawszeOstatni » 03.01.2013, 16:46

Prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej Zbigniew Boniek został członkiem Komisji FIFA ds. Bezpieczeństwa na Stadionach.

Informację tę przekazał Jérôme Valcke, sekretarz generalny FIFA.

Prosto z Polski

Post autor: Prosto z Polski » 04.01.2013, 01:12

Moim zdaniem Boniek nic nie zalatwi...On sobie moze mowic ze chcialby zmienic to i tamto dla kibicow ale to jest nierealne! Jak dla mnie zwykla gra na zwloke ! Gdyby naprawde chcial cos zrobic to by wziol telefon i zadzwonil do swojego przyjaciela Donalda Tuska ktorego czesto zaprasza przy roznych okazjach czy to do wloch czy gdzie indziej i powiedzial mu prosto tak. Sluchaj Donek dales ciala z ta ustawa z racami,z zakazami i innymi tego rodzaju rzeczami i musisz to odkrecic jak najszybciej...Niestety niechce mi sie wierzyc ze Tusk dla kibicow nagle zmieni ustawy a stacja tvn po tylu latach klamliwych kampani na kibicow przyzna jednak racje ze "race sa dopuszczalne" :))) Nie wierze w to i tyle !!! Boniek jest dobrym aktorem tak jak i Tusk i narazie bierze nas na przeczekanie" ze moze cos zmienic ale wie ze w tym temacie nic nie moze ruszyc i wie ze czas gra na jego niekorzysc !

isis

Post autor: isis » 05.01.2013, 11:32

n1906h pisze:niech zacznie działać konkretnie, a nie tylko gadać, bo póki co wygląda to tylko na gadanie pod nas żeby wszyscy byli zadowoleni i Kibole mimo wszystko ruszyli na wiosnę po karnety, a skończy się tak jak zawsze, on chciał ale nic nie mógł zrobić bo prawa trzeba przestrzegać
To jeszcze Boniek ma walczyć dla kiboli o race hahahahahahaha dobre . Wypowiedział się że to pojebane jest , że mu się to nie podoba , i tyle . Co Boniek może zrobić ? ustawe k.urwa zmieni ? Nakłoni kondona żeby coś z tym zrobił ? No k.urwa nie rozśmieszaj człowieku . On ma w c*** roboty z syfem który zostawił lato i spółka . Dobrze że w ogóle o tym mówi w taki sposób , i tu należy już się zajebiście cieszyć z tego, a nie wymagać od niego c*** wie czego . Już widzę jak Boniek walczy dla kiboli o pirotechnikę hahahahahaha Gdyby zaczoł faktycznie tak robić to uznałbym że pojebany jest i chyba w tym momencie nie ma innych zmartwień jako prezes .

n1906h

Post autor: n1906h » 05.01.2013, 11:45

No tak Boniek tylko może powiedzieć, Ultrasi niech nakłonią kondona do zmiany ustaw o imprezach masowych, weź człowieku się nie udzielaj lepiej.
Wisła Nowa Huta

isis

Post autor: isis » 05.01.2013, 12:53

No jeszcze ty mi k.urwa pisz czy ja mam się udzielać czy nie hahaha . Ty czaisz baze w ogóle że to i tak w tym momencie bardzo wiele że zostały wypowiedziane takie słowa przez nowego prezesa , czy nie ? Czego ty k.urwa wymagasz teraz ? że Boniek będzie walczył o race na stadionach ? No to chyba cię pogieło . Ludzie normalnie jak ludzie na mecz nie mogą wejść a ty p********* o tym że Boniek nic nie robi w sprawie pirotechniki tylko na gadce się skończy hahaha. Race teraz k.urwa najważniejsze . Mam w d**** , wyjebane , i koło ch.uja mi latają race i cała pirotechnika razem wzięta jak na stadionie nie jestem traktowany jak człowiek . Może od tego warto by zacząć a nie przypierdalac się do bońka że tylko powiedział a i tak nic z tym nie zrobi .

n1906h

Post autor: n1906h » 05.01.2013, 13:49

Jeśli nie on może mieć wpływ na to jak nas traktują to kto? Kto będzie zabiegał o to żeby wyjazd 300 km nie trwał dwa dni bo nas wożą przez pół Polski, a na końcu i tak wchodzisz w trakcie meczu, albo cofają Cie na bramkach bo milicja lub ochrona ma taki kaprys, kto ma się tym zająć obecnie? OZSK? Czy może liczysz że sama milicja wyjdzie z inicjatywą, że od teraz jedziesz prosto na stadion bez 200 kontroli na trasie. Wiadomo że dla niego priorytet to sprzątanie gówna po lacie i jego kolesiach, ale jak nie zajmie się też sprawami Kiboli to stadiony będą puste, a on sam chyba tego nie chce, bo jest raczej tego samego zdania co Fanatycy, że mityczne rodziny z dziećmi nie będą przychodzić na mecze tak jak to sobie fantazjował grzesiu z donkiem.
Wisła Nowa Huta

Mieczyk

Post autor: Mieczyk » 05.01.2013, 14:25

Na te race to on raczej wpływu nie ma, ale na pewno ma wpływ na kary nakładane przez ekstraklasę wynikłe z odpalania piro. To, że ktoś dostanie 3 lata zakazu za odpalenie racy, nie leży w jego kwestii, ale np. zakaz na 3 mecze wyjazdowe dla danej ekipy za odpalenie pirotechniki już chyba tak? Poczekajmy więc do wiosny i zobaczymy jakie będą kary dla ekip za piro.

n1906h

Post autor: n1906h » 05.01.2013, 14:40

Jeśli mu zależy to powinno to być jakoś uregulowane w kwestii kar, bo narazie to za takie same wykroczenia ekipy dostają różne kary. OZSK ma teraz chyba najbardziej odpowiednią osobę na stanowisku prezesa PZPN-u żeby podjąć dialog i sporo wywalczyć.
Wisła Nowa Huta

Zadruga

Post autor: Zadruga » 08.01.2013, 22:46

isis brednie wypisujesz.
Oczywiście że Boniek i ogólnie cały pzpn powinien się zająć lobbowaniem w nierządzie zmiany ustawy. To przecież im zależy na tym aby mecze były widowiskami. Wiele różnych instytucji i firm lobbuje za zmianami ustaw więc także powinien to robić pzpn.

Piszesz isis że normalnie nie można wejśc na mecz i tym się najpierw Boniek powinien zająć. No ale przecież aby na mecz kupić bilet tak jak np. do kina to TEŻ właśnie potrzebna jest zmiana tej samej pojebanej ustawy, która dotyczy także rac. Więc pzpn musi wywalczyć zgodę POlityków na jej zmianę i wtedy zmienić i zapisy na temat kupna biletów ale i też rac, a także wielu innych zapisów.

Jak narazie to Boniek niestety nie robi nic oprócz gadania. Jaki jest tego cel każdy wie. Będzie nas mamił wizją legalnych rac przez całą kadencję żeby nie było ogólnopolskiego bojkotu wszystkich lig.

luk

Post autor: luk » 09.01.2013, 20:47

[link]
coś się zaczyna dziać w tej sprawie

roymakay

Post autor: roymakay » 09.01.2013, 21:24

Dajcie czas Bońkowi :) narazie ogarnia nie to jebane `lato`

isis

Post autor: isis » 10.01.2013, 10:56

Zadruga pisze:isis brednie wypisujesz.
Oczywiście że Boniek i ogólnie cały pzpn powinien się zająć lobbowaniem w nierządzie zmiany ustawy. To przecież im zależy na tym aby mecze były widowiskami. Wiele różnych instytucji i firm lobbuje za zmianami ustaw więc także powinien to robić pzpn.

Piszesz isis że normalnie nie można wejśc na mecz i tym się najpierw Boniek powinien zająć. No ale przecież aby na mecz kupić bilet tak jak np. do kina to TEŻ właśnie potrzebna jest zmiana tej samej pojebanej ustawy, która dotyczy także rac. Więc pzpn musi wywalczyć zgodę POlityków na jej zmianę i wtedy zmienić i zapisy na temat kupna biletów ale i też rac, a także wielu innych zapisów.

Jak narazie to Boniek niestety nie robi nic oprócz gadania. Jaki jest tego cel każdy wie. Będzie nas mamił wizją legalnych rac przez całą kadencję żeby nie było ogólnopolskiego bojkotu wszystkich lig.
Zadruga - znasz definicje słowa brednia ? jeśli nie, to nie używaj słów których znaczenia nie znasz , albo zastanów się mocno nad tym co piszesz . Jak narazie to wybacz mi, ale brednie to wypisujesz Ty . Zacytuje Ciebie - Boniek niestety nie robi nic oprócz gadania. Jaki jest tego cel każdy wie. Będzie nas mamił wizją legalnych rac przez całą kadencję żeby nie było ogólnopolskiego bojkotu wszystkich lig - Więc teraz zapytam - Skąd Ty do ch.uja pana wiesz co robi Boniek w tej sprawie ? Pracujesz w pzpn-ie że wiesz czy coś robi czy nie ? . Skąd wiesz jaki jest tego cel ? Napisałeś że każdy wie . Ja jakoś nie wiem ( no ale pewnie jestem debilem skoro nie wiem, bo i brednie wypisuje ) Skąd wiesz że Boniek będzie nas mamił wizją legalnych rac ? Siedzisz u niego w głowie ? Powiedział ci to że tak zrobi z tym mamieniem ? Masz jakieś głebsze źródło ? K.urwa właśnie jak czytam takie teksty to mi się słabo robi . Już wszystko wiadome jest co zrobi Boniek, co myśli, i jaki mam plan . Nawet nie chce sie tego komentować i tu zaglądać, bo jak czyta się takie pierdoły to flaki się wywracają od zanawców tematu i z góry wiedzących Nostradamusów ... a może k.urwa trzeba zaczekać i popatrzeć co się będzie działo ? Coś się ruszyło jak widać, i może pójść w dobrym kierunku, ale NIE. Trzeba pierdolic że wiadomo jak bedzie . Boniek to ch.uj . Wszystkich mami, i będzie jak było. Może będzie , a może nie. Czas pokażę

polska123

Post autor: polska123 » 10.01.2013, 19:55

Z sejmu
[link]

1qaz

Post autor: 1qaz » 11.01.2013, 13:40

[link]

n1906h

Post autor: n1906h » 11.01.2013, 14:23

Dla mnie są to puste słowa, "spróbujemy, postaramy się, trzeba zmienić, powinno się" itp Ci co są przeciwko nam, nadal będą do nas tak samo podchodzić jak teraz niestety.
Wisła Nowa Huta

kibic777

Post autor: kibic777 » 16.01.2013, 08:58

Przegląd Sportowy informuje, że PZPN che anulować grupom kibicowskim wszystkie obecne kary dyscyplinarne, co pozwoli im jeździć na mecze wyjazdowe swoich drużyn.

W ostatnim czasie kibice piłkarscy nie mają w Polsce łatwego życia. Często są karani za nieznaczne przewinienia. Powszechne stało się również rozdawanie zakazów wyjazdowych na lewo i prawo. Zbigniew Boniek chce przywrócić możliwość kibicowania swoim drużynom podczas meczów wyjazdowych.
Zbigniew Boniek: Kibice jeżdżący na wyjazdy są z każdej strony źle traktowani

Nowy prezes PZPN, Zbigniew Boniek w przeciwieństwie do swojego poprzednika, Grzegorza Laty, rozumie problemy kibiców piłki nożnej i jako jeden z nielicznych nie boi się skrytykować działań policji.

Zarząd PZPN ma wystąpić z wnioskiem do Komisji Dyscyplinarnej i Komisji Ligi Ekstraklasy SA. o anulowanie obowiązujących zakazów wyjazdowych dla wszystkich grup kibicowskich od T-Mobile Ekstraklasy po drugą ligę. Sprawa ma być poruszona w środę. Zdaniem Przeglądu Sportowego jest to efekt porozumienia między PZPN, a Ogólnopolskim Związkiem Stowarzyszeń Kibiców.

Boniek od momentu objęcia sterów w PZPN pozytywnie wypowiada się o kibicach i zwraca uwagę na złe traktowanie kibiców jeżdżących na wyjazdy. Ostatnio stwierdził nawet, że race są bezpieczne i powinny być dozwolone na stadionach.

Źródło: Przegląd Sportowy

otto.magico

Post autor: otto.magico » 16.01.2013, 10:30

Miejsce kibiców jest na stadionach - podkreśla w rozmowie z INTERIA.PL prezes PZPN Zbigniew Boniek, który na dzisiejszym posiedzeniu zarządu zamierza wprowadzić abolicję dla wszystkich klubów Ekstraklasy, których kibice mają zakazy brania udziałów w meczach wyjazdowych.
Zdaniem prezesa Bońka miejsce kibiców jest na stadionach /Rafał Oleksiewicz /Newspix.pl
Zdaniem prezesa Bońka miejsce kibiców jest na stadionach
/Rafał Oleksiewicz /Newspix.pl

- Jest nowa władza, nowe rozdanie, więc chcemy unieważnić wszystkie zakazy wyjazdowe, jakie nałożono na kibiców klubów Ekstraklasy. Miejsce kibica jest na stadionie - powiedział nam prezes PZPN-u Zbigniew Boniek.

Dzisiaj po południu zbierze się zarząd PZPN-u. W kibicowskiej tematyce specjalizuje się członek zarządu Andrzej Padewski, który sprawnie kieruje Dolnośląskim Związkiem Piłki Nożnej. Padewski ma za sobą spotkanie ze Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Klubów Kibiców.

Kibice kilku klubów, m.in. Lecha, Śląska i Legii mają nałożone przez Wydział Dyscypliny PZPN zakazy uczestnictwa w meczach wyjazdowych swych drużyn. Dzisiaj te decyzje zostaną cofnięte. To będzie jednorazowa abolicja, a nie przyzwolenie na samowolkę.
Reklama

- Zdajemy sobie sprawę, że kilka problemów z kibicami mamy, a raczej z bandytami, którzy próbują się w nich wmieszać, ale rozdzielmy te tematy. Chcemy przywrócić normalność - miejsce kibica jest na stadionie - tłumaczy prezes Boniek.

Widać zatem wyraźnie, że nowe władze polskiej piłki w kontaktach ze swymi klientami, jakimi przecież są fani, zamierzają stosować nie tylko popularną dotychczas metodę kija, ale też marchewki.

interia.pl

kropek

Post autor: kropek » 16.01.2013, 12:07

Niech zacznie działać, a nie tylko gadać. Poza tym nie zapominajcie, że on jest rudy... Dopóki nie zobacze efektów jego paplaniny nigdy mu nie uwierze.
Obrazek

1qaz

Post autor: 1qaz » 16.01.2013, 12:23

Nie ufać mu!
Może być tak, że Boniek pokaże teraz jaki jest dobry, wyciągnął rękę do kiboli, anulował kary, a przy pierwszym jakimś incydencie wjebią znowu jakieś zakazy na całą rundę itp.

CiVi

Post autor: CiVi » 16.01.2013, 12:38

1qaz pisze:Nie ufać mu!
Może być tak, że Boniek pokaże teraz jaki jest dobry, wyciągnął rękę do kiboli, anulował kary, a przy pierwszym jakimś incydencie wjebią znowu jakieś zakazy na całą rundę itp.
bez sensu, nie lud go wybierał, także nie ma jakiś wielkich zobowiązań wobec nas, mnie już to cieszy, że mówi o tym w mediach bo to może choć troche zmieni podejście ludzi wobec nas i tego co robimy, a czy coś zmieni to zobaczymy za jakiś czas

jako11

Post autor: jako11 » 16.01.2013, 12:56

Coś robi , jest jakaś nadzieja , ale i tak jest żle ...
Pożyjemy zobaczymy.

isis

Post autor: isis » 16.01.2013, 13:30

kropek pisze:Niech zacznie działać, a nie tylko gadać. Poza tym nie zapominajcie, że on jest rudy... Dopóki nie zobacze efektów jego paplaniny nigdy mu nie uwierze.
Potem zdziwienie i smutek jest że kibiców mają za bandę bezmózgich idiotów :) Nie ma co sie dziwić .

ODPOWIEDZ