Flagi na autach i balkonach - Patriotyzm czy obciach?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

???

Re: Flagi na autach i balkonach - Patriotyzm czy obciach?

Post autor: ??? » 06.06.2012, 19:25

Smutne to jest to ,że ktoś nie wie ,że Polak i Polska pisze się z dużej litery...........
Kibice.net -siedlisko wszelakiego zła.

iparts.pl
Viclav

Post autor: Viclav » 06.06.2012, 20:20

MediaTech pisze:Panowie piszecie same negatywy o reprezentacji, czyli ja rozumie że jak strzelimy gola,wygramy mecz to nie będziecie się cieszyć, tylko będzie żałobna atmosfera ?
Szczerze? Ja mam nadzieję, że Biedronki Smudy dostaną w******* w trzech meczach i na tym się skończy cała ta euro-podnieta. Dla mnie to nie jest reprezentacja Polski, tylko reprezentacja PZPNu, w której grają Polacy, Niemcy i Francuzi. Reprezentacja Smudy, Laty, tuska, ale na pewno nie moja.
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

UltrasGate

Post autor: UltrasGate » 06.06.2012, 22:33

MediaTech pisze:Panowie piszecie same negatywy o reprezentacji, czyli ja rozumie że jak strzelimy gola,wygramy mecz to nie będziecie się cieszyć, tylko będzie żałobna atmosfera ?
reprezentacji PZPNu będę życzył zwycięstw, tak samo jak życze ich Legii, Wiśle, Lechowi w europejskich pucharach. ale po porażce rwać włosów z głowy nie będę.
[link]

mokry_john

Post autor: mokry_john » 07.06.2012, 10:57

szał, szał, będzie zaczynał się mecz będzie szał na stadionie, Grecy pykną bramkę i będzie ciuchutkooooooooo i się ta ku*** szapkowski będzie dziwił że gdzie kibice , ze to kibole ich terroryzowali że nie mogą dopingować !

Stayplation

Post autor: Stayplation » 07.06.2012, 12:04

Z jednej strony fajnie, że ludzie nie wstydzą się barw narodowych, ale z drugiej robią tylko dlatego, że chwilowo jest to modne bo jest całe to ojro, a flagi na auta w biedronce są tanie.
Jestem pewny, że większość z tych osób z flagami, lusterkami, kołpakami czy nawet pokrowcami na zagłówki w barwach zapomni o tym, że są Polakami w dniu 11 listopada i flagi NIE WYWIESZĄ.

Do tego dzisiaj zostałem utwierdzony w przekonaniu, że większość z tych osób to pajace...
Facet kopiący w ogródku w koszulce z che guevarrą, a na podjeździe auto z flagami...
"Nazywają cię faszystą, bo kochasz swą ojczyznę i zawsze będziesz walczył z pieprzonym komunizmem!"

wieśniak

Post autor: wieśniak » 07.06.2012, 12:07

Ja wczoraj widzialem obok jednego domu flagą narodową położoną na kuble na śmieci i przycisniętą drzwiczkami, chyba żeby nie spadła... Ręce mi ku*** opadły jak to zobaczylem.
Obrazek

RamzesKSG

Post autor: RamzesKSG » 07.06.2012, 12:22

Wszystko wszystkim fajnie wygląda jak co drugie auto ma flagi przyczepione do szyby ale jakby jeden z drugim ruszył mózgiem jak już ma flagi to nie zapierdala ponad 100km/h bo tyczki nie wytrzymują! wczoraj ze trzy flagi mijałem na ziemi połamane, niech się kończy ten wysyp Januszy

Ranger

Post autor: Ranger » 07.06.2012, 12:49

Smarkacze z kibice.net dają zakaz na wywieszanie barw narodowych. Te forum zupełnie spada na psy. Nie dziwie się, że kumaci odpuścili sobie udzielanie się na tym [link]. Założę się, że niejeden, który prawi o 4 zwrotkach hymnu, sam miałby problemy z wyrecytowaniem więcej niż 1 zwrotki. Ponadto nie wiem gdzie mieszkacie, ale w moim mieście w święta narodowe jest sporo barw i nie mam zamiaru chodzić i wyszukiwać kto wywiesza flagę na euro, a w święta już nie. Nie zależnie od okoliczności barwy zawsze cieszą, a szukanie pretekstu do tego aby się dojebać za wszelką cenę jest według mnie największym buractwem. Część osób tu wypowiadających się ma takie jebnięcie na bani, iż prawdopodobnym jest, że w przyszłości będą przypierdalać się również do wywieszanych flag w święta narodowe. A bo to pod niewłaściwym kątem wywieszona, a to czerwień w chujowym odcieniu. Proponuję więcej realnego świata, bo mimo iż wam się wydaje, że wasze racje są ponad, to w rzeczywistości nie macie monopolu na patriotyzm.

MV2

Post autor: MV2 » 07.06.2012, 13:09

Myślę, że prawda leży gdzieś pośrodku, tzn że jakaś część z tych co wywieszają teraz flagi na balkonach, mają pokrowce na lusterka w barwach itp, flagę wywieszą również na 11 listopada i to jest ok, ale sporo też jest takich którzy idą za modą na te wszystkie gadżety, na zasadzie "w tv o tym mówią, sąsiad ma, kolega z pracy też to i ja coś wywieszę" a na 11 Listopada już mody aż takiej nie będzie więc wiadomo..

sporo złożyło się na to , że trwają spory na temat "kibicować czy nie Reprezentacji" m.in:

- zaostrzanie prawa i pokazowa walka z "kibolami"
- naturalizowanie piłkarzy, którzy gdyby nie Euro to raczej by u nas nie grali

Denaturat

Post autor: Denaturat » 07.06.2012, 13:22

commandos88 pisze:
UltrasGate pisze:nie oszukujmy się, większość ludzi ozdabia auta czy balkony w biało-czerwone flagi, bo w hipermarkecie w pierwszej alejce mozna je kupić w promocji. Osoby kupujące pod wpływem marketu, nie kupią i nie wywieszą tych barw na żadne święto bo wtedy to nie bedzie można tego kupić w hipermarkecie. no chyba że w czasie euro nie sprzeda się wszystko to może na 11 listopada będzie promocja i znowu trendi będzie miec barwy na aucie - ale w to naprawdę wątpię i na to bym nie liczył.

była "małyszomania" teraz jest "euromania" - czyli coś sztucznie wykreowanego przez kogoś kto na tym robi biznes.
Dokladnie tak jest, jak piszesz.Bardzo celne spostrzezenia wysnuwasz i pieknie nazywasz po imieniu.
Wiekszosc tych "euromaniakow" zrzuci te flagi z aut i balkonow po euro, a czy powinni?
Wrzuca w kat tak jak inne rzeczy ktore sie kupuje na jakies okazje, a pozniej z nich niekorzysta.
Ci piknikowi patrioci, sa jak choragiewki na wietrze jak zawieje w tv reklamie lub w markecie, to poleci, kupi i zastosuje zgodnie z informacja zalaczona na opakowaniu.
Takich ludzi w Polsce co maja maszty przed domem z polska flaga trzepoczaca na wietrze przez caly rok i ktorzy uczesnicza w waznych swietach narodowych mozna szacowac w kilku procentach i to, sa prawdziwi Polacy.
Ilu z tych "euromaniakow" uczesniczy w wazne swieta narodowe pewnie znikomy procent, a powinni dojsc do wniosku, skoro jestem Polakiem, to i mam obowiazki polskie!
Flagę wywieszam zawsze w Święta Narodowe - wywieszę i na EURO.
Będzie wisiała do meczu finałowego (nawet jeśli nie wyjdziemy z grupy).

Moi sąsiedzi też wywiesili flagi - część z nich pierwszy raz.
Z okazji Świąt Narodowych rzadko wieszają flagi.
Natomiast w moim mniemaniu lepszy Janusz, który wywiesi flagę (choćby raz w życiu) tylko na Euro, niż ten który nigdy tego nie zrobi...

Choć nie do końca odpowiada mi obecna reprezentacja - trzymam za nią kciuki, bo jestem Polakiem. Zawsze kibicowałem Małyszowi (ktoś tu pisał o Małyszomanii w negatywnym kontekście), Justynie Kowalczyk, siatkarzom, Robertowi Kubicy, Tomkowi Adamkowi czy nawet Renacie Mauer, która strzelała z czegoś do tarczy za to, że reprezentowali/ją mój kraj, tak będę i tym razem kibicował piłkarzom w biało-czerwonych barwach.

Dla mnie to duma, nikt mi tego nie odbierze a już na pewno nie część z udzielających się tu osób, które kreują trendy poprawności manifestowania polskich barw i jako jedyne mogą decydować czy flaga na samochodzie to obciach czy nie...

Pozdrowienia dla wszystkich, którzy jutro o 18.00 będą trzymać kciuki za naszą reprezentację.

arse

Post autor: arse » 07.06.2012, 13:32

Ta cała manifestacja barw narodowych to nic innego jak cały ten cyrk i nagonka medialna na ełro. Taki jeden muł z drugim ulega chwilowej fascynacji kupuje flagi i inne gadżety bo widzi tego coraz więcej na ulicach, więc i on też musi mieć! A taka jedna ku*** z drugą głosowała peło a całe nasze środowisko to chętnie by zobaczyli wiecie gdzie..? Osobiście nie mam nic do wywieszania flag ale ten pierdolony cyrk jest sterowany przez ekipę rudego, late i ich przydupasów, dlatego p******* ich i rzygam na nich.

mokry_john

Post autor: mokry_john » 07.06.2012, 13:36

mnie rozjebały chamy w VW Golf III flaga na całą tylnią szybę z napisem POLAND ( tak tak po angielsku żeby przyjezdni wiedzieli co jest na niej napisane ) powieszona do góry kołami.

Infernus

Post autor: Infernus » 07.06.2012, 15:46

Żenujące jest paradowanie z wymalowanym pyskiem (rozumiem dzieci, ale stare barany - żenada), żenujące są wynalazki na lusterkach, wuwuzele, flagi na maskach aut, bo takowe też były widziane. Ale nazywanie żenującym wywieszenie flagi na balkonie czy przyodzianie koszulki i szala w barwach narodowych jest nie do pojęcia. Osobiście rozpiera mnie duma, że mogę przywdziać biało - czerwone kolory pod postacią szala i iść z głową podniesioną wysoko przez miasto. Czy mamy dać zalać nasze miasta innymi barwami ? Chcemy się czuć jak we Włoszech, Czechach w Rosji ? Pieprzyć te całe Ojro, ale tu jest Polska, tu duma powinna każdego rozpierać, że może pokazać dwa piękne kolory. Chcecie bić Ruska, bo planuje iść ulicami Stolicy, a każde inne barwy w naszych miastach niech je wypełniają, a my nasze chowajmy ? Obłęd. I można j**** tę imprezę, i Reprezentację, ale przywiązanie do kraju, do barw powinno być naturalne. A to jest ta chwila, kiedy biało - czerwonych na ulicach zabraknąć nie powinno.
ultraspsżpoznań

303squadron

Post autor: 303squadron » 07.06.2012, 18:36

Dzisiaj w radiowej 3-ce gościem był Jacek Gmoch, rozmowa toczyła się głównie na temat Grecji. Zapytany został jakie czynniki motywacyjne( dla piłkarzy reprezentacji) były kiedyś i jakie są obecnie. Odpowiedział, że dawniej podstawową motywacją gry był patriotyzm i założenie samej koszulki, natomiast teraz twierdzi że głównym czynnikiem są pieniądze i dodał że globalizacja przyczynia się do niszczenia patriotyzmu.

spRing

Post autor: spRing » 07.06.2012, 21:24

Ranger pisze:Smarkacze z kibice.net dają zakaz na wywieszanie barw narodowych. Te forum zupełnie spada na psy. ......
Nie zależnie od okoliczności barwy zawsze cieszą, a szukanie pretekstu do tego aby się dojebać za wszelką cenę jest według mnie największym buractwem.
Twój styl życia i bycia spada na psy o ile w ogóle był na jakimś poziomie.
Niezależnie od okoliczności cieszysz się ,a gdyby jakaś spedalona ciota machała tą flaga też byś się pocił z podniecenia ?
Oto chodzi żeby mieć zasady,których ty nie posiadasz.Trzymać pewne wartości na odpowiednim poziomie,a nie jak dziwka zadowalać się wszystkim byle tylko osiągnąć cel.
Tym właśnie różnisz się od fanatyków,którzy mają zasady,wiarę i honor!

Ranger

Post autor: Ranger » 07.06.2012, 22:08

Czyli co? Monopol na patriotyzm? Rozumiem, że żeby wymachiwać flagą należy mieć ogolony łeb na 0, mieć 45 na giwerze i najlepiej jako dobry chłopak mieć za sobą 2 lata odsiadki za patriotyczne wymuszenia na rodakach i okradanie ich sklepów po nocach?

Zasady trzeba mieć, a nie o nich gadać.
Ty będziesz mi prawić o moim fanatyzmie? A kim ty ku*** jesteś? Jak ja jeździłem na wyjazdy , to ty kupę w gacie waliłeś.

Ł.ukasz

Post autor: Ł.ukasz » 07.06.2012, 22:16

MIMO, że ludzie wieszają te flagi na znak solidarności z kadrą farbowanych lisów to my powinniśmy być dumni, że co raz więcej barw naszych narodowych widnieje na ulicach!

Jak ludzie mają z czegoś radochę to czemu im to zabierać? Mogą się oderwać od trudnej rzeczywistości- niech się cieszą!

AGAINST MODERN FOOTBALL!

Barnet

Post autor: Barnet » 07.06.2012, 22:38

wywnioskowałem z tego tematu ze flagi na samochodach mogą mieć tylko ci, co byli na Marszu Niepodległości, reszta co nie była, nie maja prawa obnosić się z biało-czerwonymi barwami, bo to sezonowy i lamusy, a nie kibice i patrioci
Obrazek

Ranger

Post autor: Ranger » 07.06.2012, 23:19

Barnet pisze:wywnioskowałem z tego tematu ze flagi na samochodach mogą mieć tylko ci, co byli na Marszu Niepodległości, reszta co nie była, nie maja prawa obnosić się z biało-czerwonymi barwami, bo to sezonowy i lamusy, a nie kibice i patrioci
Niestety, to jest smutne, bo wypowiadający się w tym temacie nie kręcą beki tylko myślą tak serio.

Barnet

Post autor: Barnet » 07.06.2012, 23:39

Wrzucam fotę tak jak obiecywałem

Obrazek

Zajebiście co ?
Obrazek

olek765

Post autor: olek765 » 08.06.2012, 00:58

Bandera ma orła na białym tle...

Terefere

Post autor: Terefere » 08.06.2012, 09:59

Barnet pisze:wywnioskowałem z tego tematu ze flagi na samochodach mogą mieć tylko ci, co byli na Marszu Niepodległości, reszta co nie była, nie maja prawa obnosić się z biało-czerwonymi barwami, bo to sezonowy i lamusy, a nie kibice i patrioci
Tu nie chodzi o to, że ktoś ma monopol na patriotyzm tylko chodzi o to, że przy okazji imprezy sportowej wielki wysyp pseudo-patriotów. Większość z tych ludzi ma te chorągiewki, pokrowce na lusterka tylko z tego powodu, że promocja była w sklepie i za 5 można było kupić, a każdego innego miesiąca mają w d**** sprawy tego kraju, są wybory nie głosują albo głosują na tych pojebów z platformy itd..... No ale mówmy, że to jest fajne bo wielka impreza raz w życiu w Polsce, dużo barw itp. Tak to dla większości tutaj tylko młyn mógłby być na stadionie bez pikników, a jak piknik odpierdalają na ulicach to jest zajebiście, bo to nasze barwy. Przypominam, że barwy trzeba szanować.
„... Światem nie rządzą prawa spisane na papierze. Światem rządzą ludzie. Niektórzy trzymają się prawa, inni nie. Każdy człowiek sam decyduje o tym, jak urządzi swoje życie. No i potrzeba też trochę szczęścia, żeby ktoś inny nie zepsuł ci wszystkiego, co zbudowałeś. To wcale nie takie proste, jak uczą w podstawówkach. Ale dobrze jest mieć parę mocnych zasad i zawsze się ich trzymać. W małżeństwie, w życiu, na wojnie – zawsze i wszędzie...”

aaaaa

Post autor: aaaaa » 08.06.2012, 10:18

Co do flag byłem z ziomkiem ostatnio na kazimierzu w Krakowie i poruszyłem temat flag w oknach (ja zawsze byłem nastawiony anty na to). No i on bardzo fajnie powiedział, że w takich miejscach jak kazimierz, rynek itp itd w których będzie turystów od c**** trzeba wywieszać flagi, niech skurwysyny nie zapominają gdzie są. Oczywiście jak to nie są flagi tyskiego.

Obrazek

Lerek

Post autor: Lerek » 08.06.2012, 11:10

Koleżka mi wysłał, nawet niezłe:

Oda na EURO 2012

Dzwony już biją! Harmaty huczą!
Dla ludu-świń ten iwent jest perłą
Policmajstrowie ostatnich słówek się uczą
Uwaga! W Dzikim Kraju rozpoczyna się EURO!

Okna, balkony - wszędzie biel z czerwienią
Nawet golonka przybrała te barwy
Ubrania psów tymi barwami się mienią
O farbowanych lisach nikt nie puszcza farby.

- "Dziś w Syrii zginęło osiem tysięcy..."
- "Panie, przestań biadolić! Zamknij gębę po prostu".
Na śmierć zapomniałem! Dziś na konferencji
Perquis powiedział trzy słowa po polsku!

Patriotą jest nawet ten brudnym Ormiańczyk
Wszyscy w uniesieniu, zrozumieć to muszem
Tylko dziw bierze, że jeszcze Eugen Polanski
Nie został mianowany Polańskim Eugeniuszem.

W muzeum dziesięć osób, nie więcej od miesięcy
Wliczając dwóch dozorców i trzech przewodników.
Na treningu Irlandii - dwanaście tysięcy
Polaków-Gospodarzy, Wybiórczej czytelników.

I proszę jakie cuda, ile zjawisk szalonych!
Każdy redaktor wyrósł na piłko-maniaka
Justysia Pohanke rozumie, co spalony
A Szpaku z Gmochem przy Czerwonej Kartce walą karniaka.

Nic nie gorszy jak prawda - przekonał się o tym
Spocony Janek, naczelny PZPZ-u hejter
Co z czerwonym ryjem i ustami złoty
Za kilka słów prawdy ma kłopoty wielkie.

I tak niech się cieszy, że się media sycą
Określeniem go nieprzyzwoitym radykałem
Bo przy odrobinie pecha stałby się antysemitą
Tedy to dopiero wpadłby w niezłą kabałę!

Tusk ręcę zaciera: "Przez EURO część zapomni
Reszcie może osłodzi, uśmiech przytwierdzi do lica
Temat emerytu padnie jak Husajna pomnik
Byle tylko wyjść z grupy, bo jak nie - kaplica!"

("Po turnieju walczyka zatańczę z Palikotem
Lemigów jak zawsze postraszymy Kaczorem
I sondaże ponownie urosną nam lotem
Zanim do Brukseli trafię, do reszty durniów ogolę")

Nowak mówi, że dworce, że Mucha nie siada
(Nic dziwnego - po tylu od mediów kopniakach)
Część dzieci podwykonawców dziś szynki nie jada
- "Nikczemni, w czasie EURO śmieją mówić o strajkach!"

Prezes Lato najlepszy garnitur ubiera
(Stać go, osobiście podwyższył sobie pensję)
Choć wywiad męczy go bardziej niźli test coopera
To duka, przy okazji rzucając pretensje.

Z ryjem skrzywionym chodzi nasz trener
Co niezwykle rzadko publicznie się wypowiada
Bo Łukasz Podolski - reprezentant Niemiec
Dużo lepiej niż on polskim językiem włada

Szturmem do Tuska walą skorumpowani Włosi
Z kołczem Prandellim na czele
Niejeden POmyleńców o wyjaśnienie prosi
Jak pod dywan zamietli hazardową aferę.

- "Przykładem my dla świata! Dumą my Europy!
Bruździ nam tylko ta horda kiboli!
Co pojęcia nie ma, czym jest patriotyzm" -
Tak młody, wykształcony, fan Tuska biadoli.

- "Czyżby?" - odpowiem z pogardą bez granic -
"Co zrobisz, gdy za Orła nie zbierzesz oklasków?
Zaczniesz Kraj oczerniać, a ja z kibicami
Za rok się spotkam na Rotmistrza Pileckiego Marszu!"
wypijmy za błędy

zbychu2

Post autor: zbychu2 » 08.06.2012, 11:30

Barnet pisze:Wrzucam fotę tak jak obiecywałem

Obrazek

Zajebiście co ?
To nie jest flaga Polski.

Ranger

Post autor: Ranger » 08.06.2012, 12:00

Terefere pisze:
Tu nie chodzi o to, że ktoś ma monopol na patriotyzm tylko chodzi o to, że przy okazji imprezy sportowej wielki wysyp pseudo-patriotów. Większość z tych ludzi ma te chorągiewki, pokrowce na lusterka tylko z tego powodu, że promocja była w sklepie i za 5 można było kupić, a każdego innego miesiąca mają w d**** sprawy tego kraju, są wybory nie głosują albo głosują na tych pojebów z platformy itd..... No ale mówmy, że to jest fajne bo wielka impreza raz w życiu w Polsce, dużo barw itp. Tak to dla większości tutaj tylko młyn mógłby być na stadionie bez pikników, a jak piknik odpierdalają na ulicach to jest zajebiście, bo to nasze barwy. Przypominam, że barwy trzeba szanować.
Zgadzam się, ale mimo wszystko uważam, że to nie jest powód dla którego powinniśmy zabraniać ludziom wywieszać flagi. Równie dobrze można odwrócić sytuację i napisać, że na tak bardzo osławionym Marszu Niepodległości sporo osób znalazło się tam nie dla uczczenia święta, a dla dymu. Spójrzmy prawdzie w oczy, w naszych szeregach również można znaleźć sporo hipokryzji, choć nie każdy chce to dostrzec.

m1025

Post autor: m1025 » 08.06.2012, 12:18

Jeżeli ktoś wiesza flage bo kocha Polskę to ok. Tylko śmieszy mnie jak ta sama osoba idzie do kiosku i kupuje g.. , głosuje potem na zdrajców Ojczyzny, do Marszu Niepodległości ma taki stosunek jak merdia. Większośc osób traktuje polskie barwy jak element ozdoby , mody, merdia zadekretowały, że ma byc fajnie to jest fajnie.

FS!

Post autor: FS! » 08.06.2012, 13:32

Dokładnie. Broń Boże buractwem nie jest wywieszenie flagi na balkonie czy już nawet samochodzie (pod warunkiem, że nie na kołpakach i tym podobnych miejscach). Burakiem jest typ co po pierwszej porażce tą flagę zdejmie i wyjebie w kąt, a przy okazji święta narodowego nawet nie pomyśli o tym żeby na nią spojrzeć i chociaż z kurzu otrzepać, a niestety trzeba przyznać, że spora część tych "kibiców" tak zrobi. Myślę, że nie ma co szukać podziałów wśród normalnych kibiców bo to w niczym nam nie pomoże. Trzymajmy kciuki za reprezentację która gra w naszych barwach i z naszym godłem bo mimo kilku wynalazków grają tam w większości Polacy z krwi i kości.

asdGrzegorz

Post autor: asdGrzegorz » 08.06.2012, 14:00

Plus jest taki, że wiele ludzi kupiło flagi i ich nie wyrzuci, będą w domu. c***, że teraz wywieszają dla euro nie dla Polski. Potem przed 11 Listopada przypomnieć na stadionach, że mają w domu flagi i mają je wywiesić

Monar24

Post autor: Monar24 » 08.06.2012, 14:01

Powiem tak , byłem 11 listopada w Warszawie,byłem 1 maja na marszu nacjonalistów w Warszawie , 1 marca brałem udział w obchodach Dnia Żołnierzy Wyklętych ( byłem również na mszy w kościele ) , każdego roku biorę udział w wydarzeniach upamiętniających wprowadzenie stanu wojennego , byłem 3 maja na manifestacji , znam najważniejsza daty historii Polski . Obowiązki Polaka wypełniam każdego dnia i przy każdej okazji , a nie tylko podczas Euro, kiedy panuje wyścig ( często wśród sąsiadów ;) ) kto ma więcej ozdobień na samochodzie.

P.S kupując flagi i takie ozdóbki w marketach Tesco , Lidl czy Carrefour dajecie zarobić francuskim,niemieckim,portugalskim korporacjom ( tak ,te markety nie są polskie ) ,które nie płacą w Polsce podatku , tym samym zabijacie małe lokalne , osiedlowe sklepiki prowadzone przez Polaków.

tadeos79

Post autor: tadeos79 » 08.06.2012, 14:13

a wczoraj byłeś na procesji ? tu ku*** połowa z was wszędzie była 11 ,3, 1 i co z marszu posty pisaliście? do kolegi wyżej marsz o której byl a twoje posty z tvn24 chyba
Obrazek

212

Post autor: 212 » 08.06.2012, 14:30

Pomyślcie też o tym, że nie ma tylu flag w święto narodowe, bo ludzie po prostu ich nie mają. Tak, wiem, wiem, każdy może sobie kupić. Możliwe, że wieszaliby je gdyby mieli. Teraz można sobie wywiesić flagę z tyskiego, a w święto narodowe to nie wypada. Ktoś tu pisze, że to jest owczy pęd, podążanie za modą. I dobrze! Większość społeczeństwa to debile, ważne, żeby wykreować odpowiednią modę. Wy chcecie np. kiedyś wygrać wybory z ponad 50% świadomym elektoratem?

Barnet

Post autor: Barnet » 08.06.2012, 14:37

zbychu2 pisze:

Obrazek

Zajebiście co ?
wyjdź i zamknij za sobą drzwi
Obrazek

sgfads

Post autor: sgfads » 08.06.2012, 15:00

Monar24 pisze: P.S kupując flagi i takie ozdóbki w marketach Tesco , Lidl czy Carrefour dajecie zarobić francuskim,niemieckim,portugalskim korporacjom ( tak ,te markety nie są polskie ) ,które nie płacą w Polsce podatku , tym samym zabijacie małe lokalne , osiedlowe sklepiki prowadzone przez Polaków.
W jakim Ty swiecie zyjesz ? Ludzie nie maja co do gara wrzucic i maja kupowac w osiedlowych sklepach , ktore sa duzo drozsze. Podobna wypowiedz do Sawickiego, ktory radzi nie kupowac tanich wedlin . Osobiscie mam w d... czy ktos padnie czy nie padnie bo chce robic zakupy jak najtaniej. Nie raz bylem swiadkiem jak np. w warzywniaku wykladali winogron za 15 zl, ktory byl kupiony w markecie 100 metrow dalej za 6 zl. Tez maja w d... dostawcow lokalnych i kupuja w marketach . Kto zazwyczaj wykupuje czteropaki Coli? Sklepikarze , ktorzy u siebie sprzedaja te same czteropaki jako pojedyncze butelki. Stac ciebie to kupuj gdzie chcesz. Spora czesc rodakow takiego komfortu nie ma i kupuje tam gdzie taniej. Ale to pewnie lewaki :)

Monar24

Post autor: Monar24 » 08.06.2012, 15:52

ku*** , jak pisałem post to wiedziałem , że będzie spory hejt xD Powiedziałem co myśle , nie musicie prowadzić internetowych napinek/wrzutów

CDES

Post autor: CDES » 08.06.2012, 16:03

Ogólnie jestem za tym żeby pokazywać swoją Polskość ale oczywiście z umieram i godnością,sam mam szalik na tylnej półce w samochodzie i to nie dlatego że Euro tylko fajnie się tam wkomponował po którymś meczu w Chorzowie,nie przeszkadzały mi jakoś te małe flagi przy samochodach, do dziś. Miałem dziś trochę kursów rano samochodem jeździłem troszkę po mieście i 3 flagi podnosiłem z ziemi bo po porostu są montowane na jakiś chujowych planistkach które się pewnie łamią przy mocniejszym wietrze i mało kto zdaję sobie sprawę co z taką flagą może się stać.

PierszePierdolnięcie

Post autor: PierszePierdolnięcie » 08.06.2012, 16:07

Tak jak już wiele osób pisało- dużo osób do tej pory flagi w ogóle w domu nie miało, ale teraz dostali bodziec w postaci "Erło" i sobie flagi kupili. I dobrze, bo olbrzymi % tych ludzi teraz będzie wywieszać flagi w święta narodowe.
Osobiście wolę podpitego janusza w śmiesznym cylindrze z Polskim szalikiem, który jednak z dumą wypisaną na mordzie wstanie do hymnu i go głośno zaśpiewa, niż jakąś jebaną lewą larwę która na widok flagi dostaje palpitacji faszystowskiej.
Polskie społeczeństwo nie jest podzielone dokładnie na 2 obozy. Lewaków którzy zrównują Patriotyzm z faszyzmem jest kilkadziesiąt tysięcy, nas, Patriotów z pod znaku ONR, SN, NOP czy Młodzieży Wszechpolskiej też jest ok. kilkudziesięciu-kilkuset tysięcy. Pozostałe +/- 37 milionów społeczeństwa nie ma tak jednoznacznie wyrobionego zdania i wolę jak społeczeństwo zapatruję się w barwy narodowe, a nie w tęczowe czy europejskie.

A co do flag z logiem PZPN, biedry czy kołpaków itp- ludzi trzeba po prostu edukować że to nie są symbole narodowe tylko imitacje stworzone do trzepania kasy.
Obrazek

internet

Post autor: internet » 08.06.2012, 16:09

Barnet pisze:
zbychu2 pisze:

Obrazek

Zajebiście co ?
wyjdź i zamknij za sobą drzwi
te "patriota" to co masz na masce to naprawde nie jest flaga Polski tylko jakieś c*** wie co.

BHO1979

Post autor: BHO1979 » 08.06.2012, 20:28

To nie jest oficjalna flaga Polski ale nie szkodzi bo niczym nie uwłacza oryginalnej.Co do oflagowania w trakcie ojro to same plusy pod warunkiem ze te barwy to nie jakieś reklamy piwska sklepów czy coś w tym stylu.Miejmy nadzieje ze ludzie ktorzy nabyli te barwy za sprawo ojro po jego zakonczeniu nie jebna nimi w kat albo do kosza tylko znajda dla nich godne miejsce.

ODPOWIEDZ