KOMENTARZE 4 - 6 Maja

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

kastet

Re: KOMENTARZE 4 - 6 Maja

Post autor: kastet » 07.05.2012, 21:01

Krzesełko Stadionu pisze:Popieram.Niestety od kilku lat mamy hu*ową mode na ,,robienie,, frekwencji na swoich stadionach i wyjazdach co prowadzi do coraz wiekszej ilosci dziwolągów na sektorach.Najłatwiej to zobaczyc czytajac komentarze i cotygodniowe przepychanki między np łódzkimi ekipami ..my rzadzimy w Łodzi bo u nas na meczu było 5tys ludzi a u was 4.5,,.Wiadomo ze wiecej pikoli=wieksza kasa dla klubu ale sami musimy sobie odpowiedziec na pytanie co wazniejsze kasa czy jakies zasady i porzadek na stadionie/młynie/w klace

To wiadomo ze tam gdzie nowe stadiony jest parcie zarzadu na jak najwieksza liczbe pikoli - i to najlepiej takich co nakupia pamiatek i zezra caly katering na stadionie.

iparts.pl
debiutant

Post autor: debiutant » 07.05.2012, 21:05

Na nowych stadionach napewno więcej pikoli jest,ale to nie zwalnia z obowiązku by ich poprostu nie zapraszać na stadion.Zobaczcie,dla przykladu Lech,kopacze grali słabo to bylo malo pikoli,teraz jak są wyniki jest ich więcej,i pytanie czy teraz Lech się lepiej prezentuje?Bo ja nie widze specjalnej różnicy.
Obrazek

niedorozwiniety

Post autor: niedorozwiniety » 07.05.2012, 21:06

kastet pisze:
Krzesełko Stadionu pisze:Popieram.Niestety od kilku lat mamy hu*ową mode na ,,robienie,, frekwencji na swoich stadionach i wyjazdach co prowadzi do coraz wiekszej ilosci dziwolągów na sektorach.Najłatwiej to zobaczyc czytajac komentarze i cotygodniowe przepychanki między np łódzkimi ekipami ..my rzadzimy w Łodzi bo u nas na meczu było 5tys ludzi a u was 4.5,,.Wiadomo ze wiecej pikoli=wieksza kasa dla klubu ale sami musimy sobie odpowiedziec na pytanie co wazniejsze kasa czy jakies zasady i porzadek na stadionie/młynie/w klace

To wiadomo ze tam gdzie nowe stadiony jest parcie zarzadu na jak najwieksza liczbe pikoli - i to najlepiej takich co nakupia pamiatek i zezra caly katering na stadionie.
TAk, ale mi chodziło, że często takie akcje "zachęcające" do przychodzenia na mecz rodzinami robią właśnie Stowarzyszenia Kibiców. Efekt jest taki jak w/w ZL podczas rzucania rac na murawe.

Barnet

Post autor: Barnet » 07.05.2012, 21:27

baxi_plock pisze:
maniek2010 pisze: 2) Jak to jest z nazywaniem klubu z Płocka ? Kiedyś czytałem tu gdzieś na forum że starszyzna używa określenia Petrochemia młodzi natomiast Wisła czy może na odwrót nie pamiętam, ale jak to jest gościu pisze relacja z Płocka i pisze Wisła, a parę postów niżej pisze gościu z Olsztyna że wspomagali Petre w ... liczbie ? U zgodowiczów też jest tak że jak kto woli tak określa klub z Płocka czy jakoś to narzucone jest odgórnie ?
Petrochemia jest kojarzona ze starszyzną i sportowcami, Wisła natomiast z młodymi i ultras, jednakże obie nazwy są u nas w użyciu na pamiątkach,flagach czy dopingu i nikt nie ma z tym problemu żeby krzyknąć jedną czy drugą nazwę. Jeśli chodzi o zgody/układy to zazwyczaj są zawierane na płaszczyźnie (h) stąd w użyciu zazwyczaj jest Petrochemia. To tak ogółem, najwyżej Michał_Płock rozwinie myśl (po raz kolejny z resztą). Pozdro
po drodze byl chyba jeszcze Orlen jak dobrze pamietam
Obrazek

TS1906NH

Post autor: TS1906NH » 07.05.2012, 21:36

kastet pisze:Wiadomo juz jaka oficjalna liczba Slaska w Krakowie??
Pierwsza pula 1650 biletów rozeszła się w mgnieniu oka. Klub z Reymonta wysłał kolejne 2000 kart wstępu, które momentalnie znalazły nabywców, a potem – jeszcze niecałe 1200! Ilu wrocławian kupiło jeszcze bilety w Krakowie, możemy tylko szacować, ale pewne jest, że takiego najazdu fanatyków innej drużyny nasze miasto jeszcze nigdy nie przeżyło.

Stadionowy

Post autor: Stadionowy » 07.05.2012, 21:41

[link]

Pytanie o najlepszą publiczność. Co mnie cieszy obok nowych stadionów znalazł się też klimatyczny stadion Ruchu.

FcOzw'07

Post autor: FcOzw'07 » 07.05.2012, 21:49

Obrazek

Cieszy to piro na stadionach przed Ojro ; )

Z1946L

Post autor: Z1946L » 07.05.2012, 21:53

Piro jak najbardziej cieszy oko :) Ale jeszcze bardziej cieszy granie na nosie konDonkowi

kastet

Post autor: kastet » 08.05.2012, 00:44

TS1906NH pisze:
Pierwsza pula 1650 biletów rozeszła się w mgnieniu oka. Klub z Reymonta wysłał kolejne 2000 kart wstępu, które momentalnie znalazły nabywców, a potem – jeszcze niecałe 1200! Ilu wrocławian kupiło jeszcze bilety w Krakowie, możemy tylko szacować, ale pewne jest, że takiego najazdu fanatyków innej drużyny nasze miasto jeszcze nigdy nie przeżyło.

Dzieki za odpowiedz.

gacm

Post autor: gacm » 08.05.2012, 08:45

Błędowski znów nie wpuścił oprawy przygotowanej przez NS. Nie dziwią więc race na murawie...

[link]

CiVi

Post autor: CiVi » 08.05.2012, 10:38

zdecydowanie jeden z najciekawszych jak nie najciekawszy weekend na polskich stadionach, w huuj piro, szkoda jednak ze to ostatnia kolejka bo rząd już odpuścil sobie walke żeby nie narobić szumu przed Ojro i żeby to wyglądało ze kibiców już mają z głowy bo "zapanowali" nad nami, oby przyszły sezon nie wyglądał jak ten ze rozpisujemy sie 4 strony na temat odpalenia przez kogos kilku rac, żeby było normalnie :D

debiutant

Post autor: debiutant » 08.05.2012, 10:59

CiVi racja,ale koniec ekstraklasy,nie oznacza końca ciekawych meczów ;) Jak chocby jutro w Bydgoszczy....
Obrazek

siemaedziu

Post autor: siemaedziu » 08.05.2012, 11:23

CiVi pisze:zdecydowanie jeden z najciekawszych jak nie najciekawszy weekend na polskich stadionach, w huuj piro, szkoda jednak ze to ostatnia kolejka bo rząd już odpuścil sobie walke żeby nie narobić szumu przed Ojro i żeby to wyglądało ze kibiców już mają z głowy bo "zapanowali" nad nami, oby przyszły sezon nie wyglądał jak ten ze rozpisujemy sie 4 strony na temat odpalenia przez kogos kilku rac, żeby było normalnie :D
Masa piro w ostatniej kolejce to zapewne jakaś akcja ozsk, i o to chodziło żeby w ostatniej kolejce przed euro żeby pokazać kto tu jest górą.
Po euro mam nadzieje już nie będzie takiego nacisku na ultrasowanie, temat zastępczy po prostu straci termin ważności a Donek będzie musiał wymyślić inny farmazon by lud to łyknął.

burberry

Post autor: burberry » 08.05.2012, 12:35

[link]
Obrazek

masisLG

Post autor: masisLG » 08.05.2012, 12:51

"...zdobywając górkę jak warowny gród gdzie się hańbą okrył wróg..."

Rafix

Post autor: Rafix » 08.05.2012, 13:12

TS1906NH pisze:
jakich fanatyków? Wiekoszsc osob to byli zwykli pikole ktorzy chcieli zobaczyc mistrzostwo!

sttj

Post autor: sttj » 08.05.2012, 14:25

burberry pisze:[link]
Prawda jest po naszej stronie!
[link] - oświadczenie klubu RKS Raków w sprawie owego zajścia.

Infernus

Post autor: Infernus » 08.05.2012, 14:41

Nie zapowiada się, aby po ojro było lepiej.
Legia nie wnosi sektorówki, a za chwilę nikt nie wniesie. Sektory gości pozamykają, bo nie spełniają standardów bezpieczeństwa lub ktoś będzie miał takie widzi misię, że nie i c***.
Odpukać, ale trzeba być czujnym i uważnym, bo zamiast sytuacja poprawić się po ME, zjebie się jeszcze bardziej.

Piłka Nożna Dla Kibiców !
ultraspsżpoznań

football.fan

Post autor: football.fan » 08.05.2012, 14:53

Jak będzie wyglądała nasza sytuacja po Euro wydaje się trudna do przewidzenia. Z jednej strony będzie już po Mistrzostwach i władza może odpuścić, ale z drugiej strony Donek może iść dalej tą drogą i karać, zakazywać i wsadzać jeszcze bardziej niż robił to dotychczas- w końcu POlicja jest pod jego panowaniem a lud po "igrzyskach" może się obudzi (podwyżka cen, wieku emerytalnego itd.) i może być nieciekawie a z nas zrobi się kozła ofiarnego i nagonkę jak było przed ostatnimi wyborami ...

abo

Post autor: abo » 08.05.2012, 16:07

Po meczu Jagi 2 zatrzymania kibiców, jeden opalił race ZA stadionem! i zawinęli go, do tego gniazdowy, zarzuty niestosowne do rzeczywistości do jego czynów...ojro w głowach zrobiło im kompletny młyn...

baxi_plock

Post autor: baxi_plock » 08.05.2012, 17:31

Barnet pisze:
baxi_plock pisze:
maniek2010 pisze: 2) Jak to jest z nazywaniem klubu z Płocka ? Kiedyś czytałem tu gdzieś na forum że starszyzna używa określenia Petrochemia młodzi natomiast Wisła czy może na odwrót nie pamiętam, ale jak to jest gościu pisze relacja z Płocka i pisze Wisła, a parę postów niżej pisze gościu z Olsztyna że wspomagali Petre w ... liczbie ? U zgodowiczów też jest tak że jak kto woli tak określa klub z Płocka czy jakoś to narzucone jest odgórnie ?
Petrochemia jest kojarzona ze starszyzną i sportowcami, Wisła natomiast z młodymi i ultras, jednakże obie nazwy są u nas w użyciu na pamiątkach,flagach czy dopingu i nikt nie ma z tym problemu żeby krzyknąć jedną czy drugą nazwę. Jeśli chodzi o zgody/układy to zazwyczaj są zawierane na płaszczyźnie (h) stąd w użyciu zazwyczaj jest Petrochemia. To tak ogółem, najwyżej Michał_Płock rozwinie myśl (po raz kolejny z resztą). Pozdro
po drodze byl chyba jeszcze Orlen jak dobrze pamietam
Orlen był przez rok, zmienona nazwa i barwy, nigdy nie został zaakceptowany...wrzuty na zarząd, na Orlen, zabieranie szali w tych barwach...

19(R)20

Post autor: 19(R)20 » 08.05.2012, 17:34

a nie było jeszcze przez chwile Petro Płock?
serwis kibiców Ruchu Chorzów [link]

abra

Post autor: abra » 08.05.2012, 17:56

Ja mam pytanie, czy na mecz Ruchu z Lechią anulowano ich zakaz za mecz z Górnikiem ?

'08

Post autor: '08 » 08.05.2012, 18:14

abra pisze:Ja mam pytanie, czy na mecz Ruchu z Lechią anulowano ich zakaz za mecz z Górnikiem ?
Zawieszono. Lecz zakaz wpuszczania gości obowiązywał.
ŁKS Łódź

_kaRol_

Post autor: _kaRol_ » 08.05.2012, 19:40

abra pisze:Ja mam pytanie, czy na mecz Ruchu z Lechią anulowano ich zakaz za mecz z Górnikiem ?
Zakaz został zawieszony na rok,a pojemność stadionu ograniczono do 7600 widzów,bo wyłączone są sektory 2,4(bufory) 3 (sektor gości) a także sektor 5.
Szkoda bo chętnych na mecz z Lechią było w c*** wiecej niz te 7600
Z wiadomych przyczyn nie mogliśmy sobie pozwolić w tym meczu na jakieś piro,za to juz po meczu to nawet piłkarze śmigali z racami wśród kibiców...
Autonomia,rzecz wspaniała,Śląsk jest syty,Polska cała!

zubri

Post autor: zubri » 08.05.2012, 22:27

burberry pisze:[link]
Po co wklejać coś z tego gówna? Nie czytać takich bredni i tyle. tak samo wrzucanie linków z tvn.
Zagłębie Lubin Ponad Wszystko

x.x

Post autor: x.x » 08.05.2012, 22:35

Kolejka dobra. Myślę że po euro mogą odpuścić albo mogą cisnąć dalej (kary , zakazy wyjazdowe) potem zrobią zakazy sektorówek i kij wie czego jeszcze. Bądźmy dobrej myśli. Oczywiście sezon się skończył ale tylko w ekstraklasie.

Abrakadabra1947

Post autor: Abrakadabra1947 » 08.05.2012, 23:49

Około 30 tysięcy osób swiętowało dziś mistrzostwo Polski na wrocławskim rynku.
Wrocław - stolica Śląska

sercamembert

Post autor: sercamembert » 09.05.2012, 07:36

Co do gniazdowego na Jagiellonii:
po meczu z ŁKSem zatrzymano dwóch kibiców Jagiellonii... Jednym z nich był nasz gniazdowy. Już wiem że policja początkowo chciała przedstawić mu zarzut odpalenia pirotechniki lub kierowniem ludźmi odpalającą pirotechnikę... ale , co dziwne, sami się domyślili że to bez sensu i nie ma żadnych dowodów. To przedstawiono mu zarzut z art 257 kk, jednak po jakims czasie zmienili na art 256 kk.
Cytat:
Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2

Twierdzą ża nasz gniazdowy zarzucał "j**** żydów" .... kto był na meczu lub ogólnie interesuje się kibicowaniem sam domyśliłby się że na ŁKS nie ma żadnej przyśpiewki składającej się z "j**** żydów"... ktoś z tłumu wyrzykiwał "j**** j**** j**** ŁKS" ale nie "j**** żydów" ... mimo wszystko policja twierdzi że gniazdowy to wykrzykiwał... ciekawe czy ma nagranie ??? osobiście wątpie w to. wiem że ochrona zeznaje ... jak ?? tego nie wiem ,.... ale wiem że niektóre te bażanty mogą nawymyślać głupot i przy pomocy i namowie "stróżów prawa" gotowi są powiedzić co im się wmówi.

WP1947

Post autor: WP1947 » 09.05.2012, 08:57

19(R)20 pisze:a nie było jeszcze przez chwile Petro Płock?
bylo sobie ale to tak samo jak z orlenem. krotko mowiac Wisla Plock to nasza historyczna nazwa kilkdziesiat lat,udalo sie do niej wrocic,chcemy jeszcze wrocic do starego herbu [link]

Amen
Wisła Płock Niebiesko Biało Niebieska

pieciul

Post autor: pieciul » 09.05.2012, 10:37

I przed chwilą w radio informacja o zatrzymaniach uczestników walki Pogoń vs Piast, 35 zatrzymanych. No to teraz będę mógł spać spokojniej... ku***, 300 milicjantów zaprzągniętych do samych zatrzymań, parodia. Oczywiście znaleźli przy nich narkotyki, zabezpieczyli kije baseballowe, pałki, zatrzymani powiązani z gangami. Pięknie. A taka ku*** sokołowska z komendy głównej pierdoli o prawach kobiety, o matce, która zabija własne dziecko...

bolesław

Post autor: bolesław » 09.05.2012, 11:24

[link]

mokry_john

Post autor: mokry_john » 09.05.2012, 13:10

abusajev pisze:
Wielka akcja policji przeciw pseudokibicom. Wpadło 35 kiboli

Centralne Biuro Śledcze zatrzymało wczoraj 35 chuliganów, którzy brali udział w ustawkach po meczach Pogoni Szczecin z Piastem Gliwice - ustalił reporter RMF FM Roman Osica. Wszyscy zatrzymani kibole dostaną zarzuty udziału w bójce i zakazy stadionowe. Oprócz chuligańskich wybryków na stadionach i poza nimi mają też na koncie współpracę z lokalnymi gangami.
Jak dowiedział się nasz reporter, policjanci znaleźli przy kibolach pół kilograma narkotyków przeznaczonych na handel.
We wczorajszej akcji zatrzymań brało udział ponad 300 policjantów w całej Polsce - oprócz agentów CBŚ, także funkcjonariusze ze Śląska i województwa zachodniopomorskiego. Podczas zatrzymań przeprowadzono ponad pięćdziesiąt przeszukań. Policjanci znaleźli w domach kiboli białą broń, kastety, maczety i pałki baseballowe. Wszystkie zatrzymane przedmioty posłużą teraz jako dowody przestępstwa.
Zatrzymania to efekt akcji CBŚ przed Euro 2012, która ma wyeliminować najgroźniejsze grupy przestępcze związane ze środowiskiem pseudokibiców.
Wszyscy zatrzymani to mężczyźni między 20. a 40. rokiem życia.

Ostatnio sporo działo się na trybunach (przemilczane w mediach) więc teraz kontra rządu ( z rozgłosem).
h** z bezrobociem h** z patologią h** z kryzysem, h** z wtopą na euro h** z normalnymi obywatelami h** z Polską ! ważne że zatrzymali niebezpiecznych terrorystów !

Wiem że nie ten temat ale nie mogłem się powstrzymać !
Donald ty stara k**** z resztą jak twoja matka !

Ja p******* co w tym kraju się dzieje !

persona non grata

Post autor: persona non grata » 09.05.2012, 14:41

mokry_john pisze:
abusajev pisze:
Wielka akcja policji przeciw pseudokibicom. Wpadło 35 kiboli

Centralne Biuro Śledcze zatrzymało wczoraj 35 chuliganów, którzy brali udział w ustawkach po meczach Pogoni Szczecin z Piastem Gliwice - ustalił reporter RMF FM Roman Osica. Wszyscy zatrzymani kibole dostaną zarzuty udziału w bójce i zakazy stadionowe. Oprócz chuligańskich wybryków na stadionach i poza nimi mają też na koncie współpracę z lokalnymi gangami.
Jak dowiedział się nasz reporter, policjanci znaleźli przy kibolach pół kilograma narkotyków przeznaczonych na handel.
We wczorajszej akcji zatrzymań brało udział ponad 300 policjantów w całej Polsce - oprócz agentów CBŚ, także funkcjonariusze ze Śląska i województwa zachodniopomorskiego. Podczas zatrzymań przeprowadzono ponad pięćdziesiąt przeszukań. Policjanci znaleźli w domach kiboli białą broń, kastety, maczety i pałki baseballowe. Wszystkie zatrzymane przedmioty posłużą teraz jako dowody przestępstwa.
Zatrzymania to efekt akcji CBŚ przed Euro 2012, która ma wyeliminować najgroźniejsze grupy przestępcze związane ze środowiskiem pseudokibiców.
Wszyscy zatrzymani to mężczyźni między 20. a 40. rokiem życia.

Ostatnio sporo działo się na trybunach (przemilczane w mediach) więc teraz kontra rządu ( z rozgłosem).
h** z bezrobociem h** z patologią h** z kryzysem, h** z wtopą na euro h** z normalnymi obywatelami h** z Polską ! ważne że zatrzymali niebezpiecznych terrorystów !

Wiem że nie ten temat ale nie mogłem się powstrzymać !
Donald ty stara k**** z resztą jak twoja matka !

Ja p******* co w tym kraju się dzieje !
Efekt made in Poland. Okazuje sie, ze lepiej i bezpieczniej dymic, walczyc zamaskowanym po stadionie, gdy jest sporo ludzi i warunki "ogrodzeniowe" (vide Final PP w Bydgoszczy, gdzie na sile pokrecono tylko cieszacych sie na murawie i tym samym nie zamaskowanych), niz posparowac sobie w ustronnym miejscu w gronie, ktore ma na to ochote.

kiwa jako tako

Post autor: kiwa jako tako » 09.05.2012, 16:48

300 psow za nasze pieniadze sciga przez rok czasu 30 chłopakow ktorzy chcą powalczyc w lesie ... brak slow na to wszystko. Jak ktos wyzej napisał ostatnie zadymy zostały przemilczane w mediach bo pokazały tylko bezsilnosc tych patałachow ... propaganda jak za komuny. Te wybory parlamentarne tez mi smierdzą ... wielka akcja kibicowska na całą Polske o ktorej prawie kazdy słyszał, a słupek wyborczy dla POpaprancow ani drgnął ...

..::1952::..

Post autor: ..::1952::.. » 09.05.2012, 18:51

Przestań podpierdalać zdjęcia z innych serwisów i wrzucać na tą swoją badziewną stronkę.Jeszcze bezczelnie obcinasz zdjęcia z zamieszczonymi adresami stron.

Zbanować frajera.

GóralŻywiec

Post autor: GóralŻywiec » 09.05.2012, 19:41

Wygląda na to, że media wszędzie widzą kiboli, kolejny przykład z dzisiaj:

[link]

ODPOWIEDZ