OŚWIADCZENIE OZSK W SPRAWIE PROTESTU NA MECZACH LIGOWYCH

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
mancunia

Re: OŚWIADCZENIE OZSK W SPRAWIE PROTESTU NA MECZACH LIGOWYCH

Post autor: mancunia » 16.05.2011, 12:01

“Polscy bandyci"

Za carskich czasów, wiemy to sami
Byliśmy zwani wciąż bandytami
Każdy, kto Polskę ukochał szczerze
Kto pragnął zostać przy polskiej wierze,
Kto nie chciał lizać moskiewskiej łapy
Komu obrzydły carskie ochłapy

I wstrętnym było carskie koryto
Był "miateżnikiem" - polskim bandytą.
"Polskich bandytów" smutne mogiły
Tajgi Sybiru liczne pokryły.

Przyszedł bolszewik - znów piosnka stara
Czerwonych synów białego cara.
Polak, co nie chciał zostać Kainem,
Że chciał być wiernym ojczyźnie synem,
Chciał jej wolności w słońcu i chwale,
A że śmiał mówić o tym zuchwale,
Że nie chciał by go więziono, bito,
Był "reakcyjnym polskim bandytą".

I znowu Sybiru tajgi pokryły
"Polskich bandytów" smutne mogiły.
Gdy odpłynęła krasna nawała
Germańska fala Polskę zalała.

Kto się nie wyrzekł ojców swych mowy,
W pruską obrożę nie włożył głowy,
Nie oddał resztek swojego mienia,
Swojej godności, swego sumienia,
Kto nie dziękował, kiedy go bito,
Ten był "przeklętym polskim bandytą".

Więc harde "polskich bandytów" głowy
Chłonęły piece, doły i rowy.
Teraz, gdy w gruzach Germania legła,
Jest Polska "Wolna i Niepodległa",
Jest wielka. Młoda, swobodna, śliczna,
I nawet mówią "demokratyczna".

Cóż z tego, kiedy kto Polskę kocha,
W kim pozostało sumienia trochę,
Komu niemiłe sowieckie myto,
Jeszcze raz został "polskim bandytą".

I znowu polskości tłumią zapały
Tortury UB, lochy, podwały.
O Boże, chciałbym zapytać Ciebie,
Jakich Polaków najwięcej w niebie?
(głos z góry)
Płaszczem mej chwały, blaskiem okryci
Są tutaj wszyscy "polscy bandyci".

Gdy demokraci siedli do stołu
co z postkomuną dzielą pospołu
scenę i miejsca w pamięci korcu
Po Popiełuszce i Suchowolcu
Kto dziwnie zginął? Każdy z nas spyta.
Kolejny kapłan - polski bandyta!

Każdy już myślał, że koniec pieśni
a tu rusofil z kiścią czereśni
z germanofila partii co wyszedł
zada pytanie skoro już przyszedł
któż to tam zginął w Smoleńsku? - spyta
Polski Prezydent? Polski bandyta!

Nie minie miesiąc od tamtej zbrodni
gdy kainowi wyznawcy podli
znów skrytobójstwa będą sprawcami
Kogo zabili? Zgadnijcie sami!
Między siedzenia twarz jego skryta
historyk prawdy - polski bandyta!

Dlatego proszę cię wielki Boże
usłysz wołanie moje w pokorze
ocal Ojczyznę przed łachudrami
A kim są oni? Też wiedzą ... sami.
Kiedy twarz moja łzą jest spowitą
uczyń mnie Panie - polskim bandytą.

iparts.pl
przekum

Post autor: przekum » 16.05.2011, 12:10

Kudłaty pisze:Ten jeden mogliście odpuścić...
Ja tylko wtrące swoje 3 grosze. Gdzieś już ktoś chyba to pisał a mianowicie jakoś 23 kwietnia odbyły się derby Partizan-Zvezda, sytuacja sportowa wyglądała tak że obie drużyny miały tyle samo punktów i zajmowały szczyt tabeli. Derbowy mecz był tak na prawde meczem o mistrza bo teraz ciężko będzie odrobić te straty. Śmiało mozna powiedzieć że był to najważniejszy mecz sezonu dla Delije ale na stadionie się nie pojawili bo... była Wielka Sobota. Jeżeli taka ekipa jak Delije, potrafi odpuścić taki mecz z powodu święta, to moje pytanie brzmi dlaczego wiślacy nie potrafią odpuścić meczu dla interesu kibiców w całej Polsce. Tak jak napisał Kudłaty, nie pierwsze mistrzostwo i nie ostatnie w najbliższych latach, derby też macie co roku. Jak się chce to wszystko można.
IHG`09

2468

Post autor: 2468 » 16.05.2011, 12:39

Panowie zrozumcie.
Wychodzenie ze stadionów na 10 min lub brak dopingu na meczu jest złym rozwiązaniem. Tusk zapowiedział że nie będzie dymów, nie będzie przekleństw, będzie jak na Barcelonie. Takim protestami taką właśnie Barcelonę robimy u nas. Za 2 tygodnie Tusk wyjdzie i powie: Widzicie daliśmy radę. Nie ma burd, nie ma przekleństw. Wystarczy zamknąć kilka stadionów.
Póki co protestujemy, tylko ze robimy atmosferę dokładnie taką jaką sobie życzy Tusk i PO.

Ktoś tu napisał o blokowaniu wejść, włoskim strajku, płaceniu groszami.
Dobry pomysł, tylko ze w tym momencie walimy w swoje kluby. Tak jak napisał chłopak z Kozienic: są kluby których dużym zastrzykiem finansowym jest kasa z biletów. W klubach tych, u władz są kibice.

Zajebistą sprawą jest szydera i piknik jak na ŁKSie, hasła typu Sędzia kalosz, Legia grać motyla noga. Tylko że piłkarze powinni wtedy przyłączyć się do strajku i wszędzie podkreślać jak chujowo gra się przy takim pikniku.

Jednak najlepszym rozwiązaniem byłby protest w Warszawie pod Agora i Sejmem. Zorganizowany z pozwoleniami itd. Myślę że w tym momencie przyjechałoby z całej Polski tylu kibiców, że odbiłoby się to ogromnym echem w mediach i pokazalibyśmy swoją siłę. Może wtedy Tusk by się drapnął w czerep i zrozumiał że wszystkich nie jest w stanie pozamykać przed euro.

spacerowicz

Post autor: spacerowicz » 16.05.2011, 12:44

Kudłaty pisze:Konkret oświadczenie zabrzańskich.
A Wisła? No cóż...
Śmieszy mnie zwłaszcza argument, że "to przecież mecz o mistrzostwo", "z odwiecznym rywalem" więc "pozwólcie nam się cieszyć".
Tyle, że Wy nie jesteście, żadnym Zawiszą, Motorem, czy GKS Katowice (bez urazy, podaję przykładowo z [link]), którzy nic nie wygrali od x lat.
Wy wygrywacie mistrza seryjnie, co sezon gracie o najwyższe cele, co roku macie derby (często nawet z kibicami Cracovii), więc takie mecze to dla Was nie pierwszyzna.
Ten jeden mogliście odpuścić...
Ale to tylko moje zdanie. Jestem zwykłym kibicem, nie jestem żaden "decyzyjny" więc bez spiny.
nic dodać, nic ująć

grzesiek21

Post autor: grzesiek21 » 16.05.2011, 13:10

2468 pisze:Panowie zrozumcie.
Wychodzenie ze stadionów na 10 min lub brak dopingu na meczu jest złym rozwiązaniem. Tusk zapowiedział że nie będzie dymów, nie będzie przekleństw, będzie jak na Barcelonie. Takim protestami taką właśnie Barcelonę robimy u nas. Za 2 tygodnie Tusk wyjdzie i powie: Widzicie daliśmy radę. Nie ma burd, nie ma przekleństw. Wystarczy zamknąć kilka stadionów.
Póki co protestujemy, tylko ze robimy atmosferę dokładnie taką jaką sobie życzy Tusk i PO.

Dobry pomysł, tylko ze w tym momencie walimy w swoje kluby. Tak jak napisał chłopak z Kozienic: są kluby których dużym zastrzykiem finansowym jest kasa z biletów. W klubach tych, u władz są kibice.

Zajebistą sprawą jest szydera i piknik jak na ŁKSie, hasła typu Sędzia kalosz, Legia grać motyla noga. Tylko że piłkarze powinni wtedy przyłączyć się do strajku i wszędzie podkreślać jak chujowo gra się przy takim pikniku.

Jednak najlepszym rozwiązaniem byłby protest w Warszawie pod Agora i Sejmem. Zorganizowany z pozwoleniami itd. Myślę że w tym momencie przyjechałoby z całej Polski tylu kibiców, że odbiłoby się to ogromnym echem w mediach i pokazalibyśmy swoją siłę. Może wtedy Tusk by się drapnął w czerep i zrozumiał że wszystkich nie jest w stanie pozamykać przed euro.
Ale jaką Barcelone on zrobi ? O czym my tu w ogóle mówimy. Taka forma strajku jest dobra. Nie pier.dolcie za przeproszeniem, że to nic nie da bo na taki poziom sportowy jaki reprezentuje polska piłka nikt nie będzie przychodził. Na zachodzie przychodzi się bo tam grają gwiazdy. A u nas jaka jest gwiazda ? Arboleda ze swoim palcem ? Po Euro tym bardziej będzie to widoczne gdzie ludzie naoglądają się europejskich potęg. A potem przyjdzie jeden z drugim na mecz ekstraklasy gdzie zamiast dopingu to będzie słychac "Graj kur.wa, szybciej do chu.ja itp itd.". Myślicie, że jakiś sponsor będzie chciał dawać na taką błazenade pieniądze ? Owszem, kluby może i sponsorów będą miały ale czy sponsor ligi czy canal+ będą chciały wykladac pieniądze ? Klubu też się zaczną wkur.wiac. Niech średnio na mecz drużyny z ekstraklasy przyjdzie z 7tys. ludzi. Bilet 10zł. Oni mają z tego 70tys zł! Po opłatach zostanie im jeszcze na premie dla piłkarzy a tak to wszystko z własnej kieszeni. Czas wszystko załatwi i tyle.

2468

Post autor: 2468 » 16.05.2011, 13:18

Chodzi mi o atmosferę na Barcelonie. Siedzenie na d**** przez większość meczu. Jedynie jak Messi lub inny Iniesta klepnie piętką to wszyscy wstają i biją brawo, po czym siadają znowu.

grzesiek21

Post autor: grzesiek21 » 16.05.2011, 13:24

Na szczęścię w naszej lidze w najbliższych kilkunastu latach nie zagra nikt na miare Messiego, C.Ronaldo, czy nawet 100 razy mniejszych gwiazd :)

osfp_

Post autor: osfp_ » 16.05.2011, 13:36

2468 pisze:Chodzi mi o atmosferę na Barcelonie. Siedzenie na d**** przez większość meczu. Jedynie jak Messi lub inny Iniesta klepnie piętką to wszyscy wstają i biją brawo, po czym siadają znowu.
Bzdura. Wcześniej był tam protest i Boixos Nois nie dopingowali a doping był rwany przez pikników. Teraz normalnie jest prowadzony doping.

Nowohucianie1950

Post autor: Nowohucianie1950 » 16.05.2011, 13:49

To coś im słabo wychodzi jak na 100 tysięcy ludzi :)
Hutnik Nowa Huta

osfp_

Post autor: osfp_ » 16.05.2011, 13:55

100 tys tam jest od święta a doping nie jest taki zły :). W telewizji tego się nie uświadczy. Dobra koniec schodzenia z tematu :)

MCR

Post autor: MCR » 16.05.2011, 14:05

doping na Barcelonie? dobre :) wystarczy przypomnieć sobie jak Wiślacy pojechali na Camp Nou, przekrzyczeli to teatralne towarzystwo aż było miło. Mam nadzieje, ze w Polsce nigdy takiego czegoś nie doświadczymy i z donkiem uda się jakoś wygrać.

osfp_

Post autor: osfp_ » 16.05.2011, 14:24

Wtedy mieli protest. Coś czego właśnie ta Wisła nie uszanowała w tej kolejce :)

Nerwozan87

Post autor: Nerwozan87 » 16.05.2011, 14:59

OFK Belrad na wyjezdzie u Jagodiny

[link]
Рад се вратио

wieśniak

Post autor: wieśniak » 16.05.2011, 15:00

2468 pisze:Chodzi mi o atmosferę na Barcelonie. Siedzenie na d**** przez większość meczu. Jedynie jak Messi lub inny Iniesta klepnie piętką to wszyscy wstają i biją brawo, po czym siadają znowu.
Hehe to Rudy chyba nigdy tam na meczu nie był, że chce zeby nie bylo przekleństw jak na Barcelonie, bo tam jak zrobi sie cicho to tylko słychac pojedyńcze przekleństwa non stop i raczej nie maja zakazow stadionowych:) A jak graja z Realem to juz calkiem, bluzgaja na nich przez caly mecz i wszyscy w Polsce (dziennikarzyny) spuszczaja sie i mowia ze zajebista atmosfera tam jest :)
Obrazek

szatan667

Post autor: szatan667 » 16.05.2011, 17:33

koniak pisze:Myślałem, że kibice nie czytają wyborczej. Wynika z tego że c*** z ciebie a nie kibic. O tym, że będzie doping było wiadomo przed meczem. Jakby ŁKS w tej kolejce zdobywał mistrza w meczu z Widzewem, to zapewne nie byłoby żadnych ogórków itp. Do sytuacji w meczu z Lechem nie będę wracał, bo jak ktoś nie potrafi czytać ze zrozumieniem to jeden post tego nie zmieni.

Gwoli ścisłości - na następnym meczu tj. z Polonią W. dopingu nie będzie.
know your enemy. chujem moze sam jestes, na pewno dobrze sie spinasz... po prostu, protest to prostest, czy to spadek czy mistrz, puchary albo srodek tabeli.

trcd-glw

Post autor: trcd-glw » 16.05.2011, 18:15

2468 pisze:Panowie zrozumcie.

A ja ci powiem ze to moze dac efekty. Toznaczy juz sa bo niektorzy pilkarze trenerzy mowia ze bez dopingu to jest ze tak powiem ch***a. Kluby zaczna naciskac canal+ inni sponsorzy na rzad to moze tocos dac .Pozyjemy zobaczymy

mons

Post autor: mons » 16.05.2011, 18:58

Nerwozan87 pisze:OFK Belrad na wyjezdzie u Jagodiny

[link]
thanks

Ahmedzks

Post autor: Ahmedzks » 16.05.2011, 19:32

Powiem tak, obiektywnie rzecz biorąc to jesteśmy w d****, ale to każdy z Nas wie. Z jednej strony zaprzestanie dopingu i zaniżenie frekwencji jako forma walki to jest zgubne. Ponieważ może i robimy przykrość jakąs tam PZPNowi czy canalowi+, ale z drugiej strony to niszczymy w ten sposób swój ukochany klub. No bo patrzac realnie, to klub wtedy traci, traca pilkarze, a co za tym idzie, degrengolada wlasnego klubu, nie mozemy wtedy liczyc na gornolotne cele, bo jak skoro nie bedzie pieniedzy, sponsorzy wypna sie d***, zarzad sie wypnie d***, bo po co inwestowac jak nie ma dla kogo.
Jezeli bysmy dzialali dalej i prowadzili tryb zycia jak przed PP w Bydgoszczy, to bysmy sie narazali na zakazy stadionowe za nic, mandaty itp.
Tusk ma nas w garsci, bo cokolwiek nie zrobimy, bedzie po jego mysli. Mamy do wyboru, albo upadek wlasnego klubu, albo zakaz stadionowy. Jedyna opcja to manifestacja z wielka pompa, jezeli ona nic nie zdziala to juz nie bedziemy w d**** ale w odbycie zmieszani razem z gownem. Przemyslcie to. Pozdrawiam (S)

osfp_

Post autor: osfp_ » 16.05.2011, 19:38

, bo jak skoro nie bedzie pieniedzy, sponsorzy wypna sie d***, zarzad sie wypnie d***, bo po co inwestowac jak nie ma dla kogo.
I co takiego by się stało? Jeśli by się wycofali to ze wszystkich drużyn jeśli trzymalibyśmy się razem. A jeśli drużyna spadłaby ligę niżej to co? Popłakałbyś się? Przestałbyś chodzić na mecze? Poprzestawiaj sobie priorytety

Ahmedzks

Post autor: Ahmedzks » 16.05.2011, 19:45

Nie poplakałbym się, nie martw się,mój Stilon poraz kolejny rozpoczyna kariere od okregowki i nie podcialem sobie żył. Chodzi mi o to, że każdy z Nas chyba chciałby widzieć swój klub na mistrzowskim stopniu, ale skoro Ty nie chcesz to trudno, Twoje priorytety.

osfp_

Post autor: osfp_ » 16.05.2011, 19:50

Moje priorytety to kibicowska normalność. Na drugim miejscu dobro piłkarzy. W jaki sposób brak dopingu zaszkodzi mojej drużynie jeśli przeciwnicy tez go nie będą mieli? Zostanie zachowany status quo

Ahmedzks

Post autor: Ahmedzks » 16.05.2011, 19:52

Toż to o to mi chodzi, że jesteśmy w d****, i tak źle i tak niedobrze.

fluor

Post autor: fluor » 16.05.2011, 20:48

Co się takiego stanie... i tak nie wchodzą do lig mistrzów i bardzo dobrze. Akurat teraz to najmniej potrzeba kibiców sukcesu. Lepiej grać buraka, a mieć fajną atmosfere na stadionie. Frekwencja wzrośnie bo będą nowe stadiony, tyle, że na stadionach 40 tysięcznych baz fanów frekwencja 10 tys. będzie wyglądać groteskowo. Skoro PSG w lidze francuskiej daje rade w bojkocie, to co dopiero my w lidze polskiej. Oczywiście to wszystko hipotetycznie, bo jak pisałem chwilowy boom ogladaczy stadionów będzie i to bardziej przed Euro - niż po...

Myslowicka GieKSa

Post autor: Myslowicka GieKSa » 16.05.2011, 20:50

osfp_ pisze:Gówno prawda. Nie widzisz drugiej strony medalu. Bez dopingu wszystko poleci na łeb - frekwencja, sponsorzy. Tusk zostanie zapamiętany jako ten który zniszczył klimat stadionowy. KAŻDY przyzna, że mecz bez dopingu to c*** nie mecz. A już tym bardziej w Polsce gdzie patałachy kopią się po czołach. U nas nie da rady wymienić publiczności. Ci co mają chodzić na mecze już chodzą. Pod tym względem Anglii nie będzie bo Rooneye, Lamparty czy inne Chicharita biegać po boiskach nie będzie. Piłka będzie się coraz bardziej pogrążać. A głosy niezadowolenia na taką sytuację już się pojawiają
bardzo dobrze napisane, tak jak kolega wyżej, Anglii nie będzie po i poziomu piłkarskiego nigdy nie osiągniemy jak w Anglii. Póki co jesteśmy bliżej do Azerbejdżanu, Litwy itp co pokazują rozgrywki europejskie czasem trafi się malinka jak np Lech w tym sezonie ale takie jednorazowe zwycięstwa od czasu do czasu przyciągną pikników, sukcesowiczów, którzy przy 1 porażce zapomną gdzie dany stadion. Musimy pokazać, że bez nas te trybuny będą jeszcze bardziej szare, jest to dla nas trudne ale nie ma wyjścia i trzeba walczyć!

ETM

Post autor: ETM » 16.05.2011, 21:28

Powtarzam jeszcze raz musimy zbojkotowac wogole mecze do konca sezonu a jeśli chodzi wam o kase dla klubu to mozna kupić bilet i nie wchodzic na mecz proste.0 ludzi na meczach to koniec piłki w Polsce oni to wiedzą a bez nas nie ma ich

Bo jesli zrobimy tak jak na ŁKS-sie no niby śmiesznie było ,ale o taką atmosfere tej całej bandzie chodzi to jest ich zwyciestwo!!

i zamiast flag na meczach proponuje transparent :

Polski Związek Piłkę Niszczący

Nie można walczyć na 2 frontach. Nie ma sensu walczyć z rządem tylko z PZPN tuskowi po wyborach przejdzie a im nie

CDES

Post autor: CDES » 16.05.2011, 21:42

0 na trybunach, to jedynie może zwrócić uwagę, może i w ekstraklasie znajdą się jacyś "kibice" którzy będą to mieć w d****, tak w niższych ligach już to może tak nie wyglądać i frekwencja może spaść diametralnie , o ile nie będzie takich wyjątków jak Wisła czy inne kluby bo albo wszyscy albo nikt...

b-70

Post autor: b-70 » 16.05.2011, 21:46

Media: [link]

Bofors

Post autor: Bofors » 16.05.2011, 22:55

ETM pisze:Nie można walczyć na 2 frontach. Nie ma sensu walczyć z rządem tylko z PZPN tuskowi po wyborach przejdzie a im nie
Walczymy na jednym froncie. PZPNy, wojewodowie, policja to tylko pionki w ręku Tuska.
Na każde życzenie brygada się zrywa
Tu Krew w każdej chwili przelewać gotowa
Głos z serca się bowiem każdemu wyrywa
Powrócim niebawem, do Polski! Do Lwowa!

Liverpool

Post autor: Liverpool » 16.05.2011, 23:21

ku***, ale pierdolicie :D Kto powiedział, że protest polega na braku dopingu? Pokażcie oświadczenie OZSK, wypowiedź jakiegoś "boga" kibiców lub coś w tym guście... Każdy prowadzi protest na swój sposób. ŁKS i Lechia szydera na trybunach, Lech na szaro, Korona całkowicie bojkotuje mecze, większość klubów nie dopinguję, a Wisła przygotowuje oprawę antyrządową, której niestety nie pokazuja ze względu na klub, następnie any udobruchać klub prowadzą doping na derbach, prowadząc jednocześnie akcje informacyjną, a na meczu z Polonią podobno ma znowu nie być dopingu. Nie porównujcie wszystkich do standartów protestu, który istnieje tylko w głowach większości z Was. To, że wg Was taka forma protestu była by najskuteczniejsza nie oznacza, że inne osoby, które mają więcej do powiedzenia w tej sprawie od nas będą robiły tylko to oczekujecie...
Zakk Wylde pisze:Powszechnie wiadomo, lecz nikt o tym nie mówi, że najwiekszym burakiem jestes wtedy gdy ktos cytuje jakas glupote ktora napisales u siebie w podpisie na kibice.net :lol:
To była walka na śmierć, o biały honor i krew, o białą dume celtycki krzyż!

Viclav

Post autor: Viclav » 16.05.2011, 23:54

Kibice mają różne poglądy i nie każdemu uśmiecha się głosować na UPR (co pewnie masz na myśli) lub SLD (co już miało miejsce). Tego typu akcje stworzą tylko dodatkowe podziały, a chyba nie o to chodzi.
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

kbls

Post autor: kbls » 16.05.2011, 23:56

Podbijam powyższy post. Dla mnie bardzo rozsądna sprawa, tym bardziej że gro tych średnio zaangażowanych kibiców i tak głosuje na chybił trafił. Ponadto zapewniam, że byłoby w takiej sytuacji naprawdę spore wsparcie medialne, wszystkie jakieś niezalezna.pl, niepoprawni.pl czy inne tego typu, Uważam Rze, może nawet Newsweek by z pewnością o tym sporo pisały, a wzmianki byłyby pewnie nawet w mediach głównego nurtu. A teraz jeśli o coś walczymy to właśnie o jak największy hałas wokół naszej sprawy i pokazywanie prawdy o całej akcji neutralizującej kibiców.

pattaya man

Post autor: pattaya man » 17.05.2011, 07:57

protest powinien byc przestrzegany do skutku przez WSZYSTKIE ekipy na KAZDYM szczeblu ligowym,co do tego nie ma watpliwosci.dwie ekipy juz sie wylamaly w imie tak dokladnie niewiadomo czego (dziwie sie szczegolnie Wisle ,w ktorej roznorodnosc narodowsciowa jest tak bogata jak wieza Babel i czy warto chlopaki solidarnosc kibicowska stawiac na szale z dopingiem dla kopaczy,ktorych moze juz w nastepnej rundzie na oczy nie zobaczycie?).kibice musza zrozumiec ,ze zostala im wydana wojna,a jezeli takowa jest oglaszana to zaatakowany zawsze obiera jakas taktyke tak,by moc ten atak najpierw odeprzec a potem zaatakowac i postarac sie ten pojedynek wygrac.tuskowi i skurwialemu pzpnowi odwaga pomylila sie z odwazniekiem a z jakim do czynienia mamy betonem,niech swiadcza slowa Laty,ktory w jednym z wywiadow powiedzial,ze liczy na pomoc milicji w tej walce.ku*** czujecie..gosc uzyl slowa MILICJA co pokazuje nam w jakiej epoce zyje i co z soba prezentuje.zreszta sam PZPN to glowna iskra zapalna tego konfliktu tak na marginesie a swoja postawa przez ostatnie lata zapracowali sobie solidnie na wrogosc i antypatie z naszej strony.\
co wiec robic?trwac konsekwetnie w bojkotach meczow to po pierwsze.kwestia czasu jest,gdy kluby zaczna wywierac presje na pzpn i rzad w obliczu strat i pustek na stadionach.pasuje dodatkowo postarac sie o wsparcie dzialaczy klubowych jak i samych pilkarzy bo to przeciez takze ich dotyczy ten nieslusznie nakaldany zakaz.
inna propozycja jaka przychodzi mi na mysl,jest wykorzystanie znajomosci polskich ekip z ekipami zagranicznymi.juz pojawialy sie jakies transy w Serbii ale przekaz ich powinien byc bardziej wyrazisty,tzn nalezy trafnym haslem podkreslic ze w Polsce lamane sa prawa obywatelskie!!!to z pewnoscia dotrze i zaciekawi wieksze grono niz tylko kibice a i moze uda sie zaistniec jakos w mediach zagranicznych,tak by nasz protest wyrazem walki praw czlowieka z dyktatorska polityja rzadu w Polsce,kraju UE.
co do politykie,nie ludzcie sie,ze inna opcja nie bedzie walczyc z bandytyzmem jak to sie mowie na stadionach bo na to przyzwolenia zadnej z partii nie bedzie.kazdy idacy na mecz i lubiacy mocniejsze klimaty zreszta sie z tym liczyl,liczy i liczyc bedzie,tego sie nie zmieni.ale warto zaglosowac na opcje ktora takiego kurestwa jak PO robic nie bedzie i jak paru chlopow bedzie sobie chcialo dac po mordzie w lesie,to najzwyczajniej w swiecie moga to zrobic co najwyzej placac mandat za deptanie trawy;)jeden taki kandydat jak dla mnie jest i chyba wiadomo o kim mowa
sorry za przydlugi tekst ale chcialem to jakos sensownie ogarnac i pamietajcie-jestesmy cholernie silna grupa,tylko badzmy teraz cholernie solidarni

E_T

Post autor: E_T » 17.05.2011, 11:52

[link]

Slavia_ZSC

Post autor: Slavia_ZSC » 17.05.2011, 12:16

Po staropolsku powiem krótko, lecz dosadnie: w********** Z TYM UPR-SPAMEM!!!
Czujesz misję, jesteś mesjaszem, lubisz agitować, poczułeś padlinę, W********** do działu: POLITYKA, historia, kultura, telewizja...
Boli mnie, gdy wyrzucam dodatki z gAZETY, widząc oczami myśli padające lasy. „Dom” wyrzucam – dąb pada. „Turystykę” – lipa. „Komunikaty” – świerki jak zimowe kwiaty. „Auto-moto” – jak maszty upadają sosny. „Supermarket” – to modrzew, klon – „Nieruchomości”. „Mój Komputer” – i buk się korzeniem nakrywa. A z każdym precz dodatkiem ich żywicą krwawię.

"NOCNA ZMIANA", "OSZOŁOM"

kalkulator

Post autor: kalkulator » 17.05.2011, 12:36

Slavia_ZSC pisze:Po staropolsku powiem krótko, lecz dosadnie: w********** Z TYM UPR-[link]!!!
Czujesz misję, jesteś mesjaszem, lubisz agitować, poczułeś padlinę, W********** do działu: POLITYKA, historia, kultura, telewizja...
ku*** gdzie Ty masz ten "UPR-SPAM" człowieku pierdolnij się w łeb. Ludzie w tym i ja dają pomysły jak walczyć z tym rządem oraz jego poplecznikami. A jeśli poparcie UPR jest jednym z takich sposobów walki z najgorszym rządem w historii trzeciej RP to ja go popieram. I jeszcze wracając do Ciebie masz chyba jakąś manie prześladowczą związaną z UPR.

PS. Mam nadzieje że w tym bądź innym temacie padnie jak najwięcej pomysłów w sprawie walki z rządem, policją oraz PZPN. To ułatwi pracę OZSK oraz stowarzyszeniom kibiców naszych klubów. Pomóżmy im. Macie jakiś pomysł? Napiszcie go tu i na swoim klubowym forum. Uwierzcie mi że ludzie działający w stowarzyszeniu czytają to forum jak i fora klubowe i rozważają różne pomysły. Im więcej ich będzie tym większe pole manewru będą mieli. Pamiętajcie że oni nie robią tego dla siebie. Oni to robią dla dobra ogółu, dla całej kibicowskiej braci! Nastały ciężkie czasy, musimy działać razem, razem podejmować ważne, czasem i trudne decyzje. Nie czekajcie na oświadczenia OZSK czy też stowarzyszenia waszego klubu tylko już teraz pomyślcie jak można im pomóc. W jedności siła!

Slavia_ZSC

Post autor: Slavia_ZSC » 17.05.2011, 13:12

Wszędzie człowieku. Gdzie ku*** nie pisze się o protestach tam pełno "życzliwych" z UPR, ku*** szopka polityczna czy protest? Nie potraficie wejść do sejmu wasz problem, na żebry wam się zebrało? Burdel róbcie w innym dziale bo zaraz zlecą się kunktatorzy z innych partii !!!
Boli mnie, gdy wyrzucam dodatki z gAZETY, widząc oczami myśli padające lasy. „Dom” wyrzucam – dąb pada. „Turystykę” – lipa. „Komunikaty” – świerki jak zimowe kwiaty. „Auto-moto” – jak maszty upadają sosny. „Supermarket” – to modrzew, klon – „Nieruchomości”. „Mój Komputer” – i buk się korzeniem nakrywa. A z każdym precz dodatkiem ich żywicą krwawię.

kalkulator

Post autor: kalkulator » 17.05.2011, 13:26

Slavia_ZSC pisze:Wszędzie człowieku. Gdzie ku*** nie pisze się o protestach tam pełno "życzliwych" z UPR, ku*** szopka polityczna czy protest? Nie potraficie wejść do sejmu wasz problem, na żebry wam się zebrało? Burdel róbcie w innym dziale bo zaraz zlecą się kunktatorzy z innych partii !!!
Tak z ciekawości czytałem Twoje posty i jestem teraz pewien Ty naprawdę masz manie prześladowczą. Wszędzie widzisz UPR. Człowieku idź do lekarza. A i jak byś kiedyś zaczął logicznie myśleć. Jak by ta Twoja mania Ci przeszła to zauważyłbyś że 99% z osób wypowiadających się o UPR to tylko zwolennicy JKM i "Nowej Prawicy".
Życzę Ci powodzenia w walce z tą ciężką przypadłością.

Slavia_ZSC

Post autor: Slavia_ZSC » 17.05.2011, 13:33

Stary, mnie nie obchodzi kogo oni są zwolennikami, do ciebie nie dociera że to jest PROTEST KIBICÓW a nie kampania wyborcza, widocznie modom to nie przeszkadza...

Leczyć to was powinni, ku*** co wybory siedzą durnie na forach, zamiast gdzieś wyjść zabawić się z dupą, i napierdalają posty i klikają w ankiety za friko w imię Jego Królewskiej Mości... :) podrośniesz zrozumiesz :)

Averno

Post autor: Averno » 17.05.2011, 14:32

Daja mandaty za bluzgi, wiec protest przeciwko temu powinien polegac na duzo bluzganiu przez ekipy. Zrobic nawet akcje, koncert wulgaryzmow. To dopiero bedzie naglosnione. Co zrobia ? Dadza mandat calemu mlynowi?
Brakiem dopingu nic sie nie osiagnie, im na tym zalezy zeby nie bylo dopingu, nie bylo wulgaryzmow, opraw itp;

WLIZŚKIF

Post autor: WLIZŚKIF » 17.05.2011, 14:43

Averno pisze:Daja mandaty za bluzgi, wiec protest przeciwko temu powinien polegac na duzo bluzganiu przez ekipy. Zrobic nawet akcje, koncert wulgaryzmow. To dopiero bedzie naglosnione. Co zrobia ? Dadza mandat calemu mlynowi?
Brakiem dopingu nic sie nie osiagnie, im na tym zalezy zeby nie bylo dopingu, nie bylo wulgaryzmow, opraw itp;
Kiepski pomysl , mandaty wlasnie bez problemu mogli by wyslac kazdemu z mlyna.
Jesli robic juz taka akcje to z racami - zeby wszyscy z mlyna odpalili race - jak chca nas zamykac to niech zamkna podczas jednej kolejki kilka/kilkanascie tysiecy niewinnych osob ktore odpalily race.
Obrazek

ODPOWIEDZ